Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-06-2009, 04:39
hak-dostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak-dostu hak-dostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Smile Kurandan Bilimsel Ayetler-1

Uzun c/p ler yapmayın..kendi orjinal fikirleriniz bizim için önemlidir.

Allah var keder yok

Konu Ayejj tarafından (25-06-2009 Saat 11:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-06-2009, 11:16
Aras Aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aras - MSN üzeri Mesaj gönder

Ya Artık Komik Geliyorsunuz İnsanlara. Yüzlerce Binlerce Kez Bunlara Cevaplar Verildi. Hepsi kurandan Önce Bilinen, Ortaya Çıkarılan Şeyler.

hak-dostu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2- Kur’an-ı Kerimde evrenin yaratılışı şöyle açıklanır. “ O gökleri ve yeri yoktan var edendir” ( En’am suresi, 101) bu ayet şimdiki ilim dünyasının ulaştığı son nokta olan – tüm evrenin zaman ve mekan boyutlarıyla bir sıfırdan, büyük bir patlamayla ortaya çıktığı- gerçeğini 1400 sene evvel haber vermiştir.

Nasıl bi çelişkidir bu anlam veremedim ?

Hem Darwin'in Big Bang Teorisine İsyan Edersiniz, Hemde 1400 Yıl Önce Kuran Haber Vermişti Diyorsunuz?

Zaten Hoş "Gökleri ve Yeri Yoktan Var Edendir" Bunu Değil 1400, 5000-6000 yıl öncesindeki bi insana sorsanız o da söyleyebilirdi kurana Gerek Yok Anlayacağınız.
Alt 25-06-2009, 18:51
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hak-dost dan kurandaki bilimsel ayetleri getirmesi ve uzerinde tartismak icin ben rica etmisdim , ama ortada bir sey yok , ileti yok .. sanirim c/p yapmis ..

mumkunse en azindan linkini verebilirmisin hak-dostu yada sadece ayet numaralarini yaz , ben kendi yorumlarimi iletirim..

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 25-06-2009, 19:17
mep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mep mep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İsra-59. Bizi, mucizeler göstermekten alıkoyan, daha öncekilerin onları yalanlamış olmasından başka bir şey değildir.

Kuranın şu ayetine rahmen..Kuran'a mucizeler ithaf etmek,nasıl bişeydir anlamıyorum..
Kuran kendisi bas,bas bağırıyo,Mucize göstermedik diye..Adamlar ,her bir ayetinden bi
mucize çıkarıyo..valla helal olsun,Kurana rahmen ,çarpıta çurputa çıkarıyolar çıkarıcaklarını
Alt 25-06-2009, 19:27
skyyoung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
skyyoung skyyoung isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İsra-59. Bizi, mucizeler göstermekten alıkoyan, daha öncekilerin onları yalanlamış olmasından başka bir şey değildir.

Kuranın şu ayetine rahmen..Kuran'a mucizeler ithaf etmek,nasıl bişeydir anlamıyorum..
Kuran kendisi bas,bas bağırıyo,Mucize göstermedik diye..Adamlar ,her bir ayetinden bi
mucize çıkarıyo..valla helal olsun,Kurana rahmen ,çarpıta çurputa çıkarıyolar çıkarıcaklarını
http://www.sevde.de/Kuran-Tevsiri/Isra/Isra58-59.htm

LA İLAHE İLLALLAH

Konu aydoe tarafından (25-06-2009 Saat 20:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-06-2009, 19:30
Kıdemli Üye

orda soylenmek istenen , muhammedin mucize gostermesidir ,cok tanricilar , eger muhammed iddaa ettigi gibi allahin peygamberi ise onlara bir mucize gostermesini devamli istemislerdir

Muhammed ise boyle bir mucize gosteremiyecegini zaten gosterse bile yinede inanmiyacaklarini , diger peygamberin mucize gosterdikleri halde , onlara inanilmadigini filan one surmus , bir mucize gostermekden her zaman kacinmistir..

yeni islamcilari idda ettigi ise kuranda yazili ayetlerde gizli gunumuze ait mesajlarin oldugudur , sanirim binlar farkli seyler ..

ama bencede yok , yeni kuranda ancak gunumuzun bilimsel arastirmalari ile bilinebilecek bir seyin olmasi imkansizdir , ben bu yonde emin oldugum icin bunu soylemistim

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 25-06-2009, 19:33
Kıdemli Üye

58- Kıyamet gününden önce her şehri ya yıkacak ya da ağır azaba uğratacağız. Bu hüküm kitapta yazılıdır.

eeee , bu bir korkutmadir , bende insanlari kiyametle korkutsam boyle seyler soylerdim ..

ayrica muhammed mucize gosteremeyen tek peygamberdir diyebiliriz.. gerisi safi bahane ... elinde olsa inan gosterirdi , yoksa mucize gosterirsem sizi helak etmek zorunda kalabilirim demek .... ne demek?

Alt 25-06-2009, 19:34
skyyoung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
skyyoung skyyoung isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Zaten Hoş "Gökleri ve Yeri Yoktan Var Edendir" Bunu Değil 1400, 5000-6000 yıl öncesindeki bi insana sorsanız o da söyleyebilirdi kurana Gerek Yok Anlayacağınız.
onlar nerden biliyordu peki 7 kat gök olduğunu yada 7 kat yer tabakası olduğunu ? cam kenarına yakın bi yerdeysen gökyüzüne bak bakalım 7 kat gök olduğunu görebilecek misin ? o zaman bu insanlar nerden biliyordu sence?

LA İLAHE İLLALLAH
Alt 25-06-2009, 19:47
Kıdemli Üye

skyyoung ,

size bu ayetin mucize gelmesi , diger kulturlerin yasamin var olmasini anlatan destanlarindan haberdar olmamiz ..

Her toplum kendi kulturel baglaminda yasamin nasil meydana geldigini , insanin nasil var oldugununa dair efsaneler ortaya koymustur ... ,

ilk olarak bu ilkelcag yaratis efsanelerinin incelenmesi gerekir ki , kuranin orjinal bir fikir ortaya attigini soyliyebilelim

Benim bildigim bi cok efsane once karanlik vardi , once yokluk vardi ,once kaos vardi , gibi onermelerle baslar ...

Imkanim olursa buraya alirim , ama soylemek istedigim kuran yaratis ongorusu ile kendi caginin efsanelerini gecmis filan degildir...

Alt 25-06-2009, 19:56
mep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mep mep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

skyyoung´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
onlar nerden biliyordu peki 7 kat gök olduğunu yada 7 kat yer tabakası olduğunu ? cam kenarına yakın bi yerdeysen gökyüzüne bak bakalım 7 kat gök olduğunu görebilecek misin ? o zaman bu insanlar nerden biliyordu sence?

Gök 7 katmı...? Nasıl yani..?

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil