Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-08-2009, 16:49
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben hala aynı şeyleri söylemediğimizi düşünüyorum ancak siz: "sorun yok", diyorsanız öyle olsun.
hmm.. o zaman gerçekten de birşeyleri tam olarak anlayamamışım. Eğer sıkılmadıysanız, tam olarak hangi noktada/noktalarda ayrı düştüğümüzü tekrar yazabilir misiniz, daha somut bir şekilde.

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 17:00
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ben sizin söylediklerinizden: "yaklaşık olarak bir sonuç bulabiliyorsak, bu biliniyor demektir." şeklinde bir açıklama algılıyorum. oysa böyle değil... yani siz: "mutasyonları, ileride öngörebilecek miyiz?", "hangi yağmur damlasının nereye düşeceğini bilmeyecek miyiz?" derken benim kafamda bu tür bir algı oluşturuyorsunuz. eğer ben yanlış algılıyorsam sorun yok ancak matematiksel kesinliğe hiçbir zaman ulaşılamayacak olması çok mühim bir nokta. şöyle bir örnek verirsem, sanırım daha mantıklı olur: 1cm'lik bir hata, bir astronom için hiç önemli değildir; ancak bir kalp cerrahı için çok önemlidir. yani bilmiyorum, anlatabiliyor muyum
Alt 27-08-2009, 17:20
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

ben sizin söylediklerinizden: "yaklaşık olarak bir sonuç bulabiliyorsak, bu biliniyor demektir." şeklinde bir açıklama algılıyorum. oysa böyle değil... yani siz: "mutasyonları, ileride öngörebilecek miyiz?", "hangi yağmur damlasının nereye düşeceğini bilmeyecek miyiz?" derken benim kafamda bu tür bir algı oluşturuyorsunuz.
Yo hayır, bu algı yanlış (yani bu algıya uygunsuz ifadelerimle ben de sebep olmuş olabilirim ama algının kendisi kastettiğimle örtüşmüyor).

=> Şunu kabul ediyorum: Herhangi bir alanda (mesela hava durumunda) yapacağımız öngörüler her zaman için ''X ile Y arası'' şeklinde olacak. Tam manasıyla sıfır toleranslı bir öngörüye erişilemeyecek. Fakat X ile Y arasındaki mesafe gittikçe daralacak. Öngörülerimiz gittikçe daha somut ve net olacak (sıfır toleranslı olamasa bile).

=> Henüz hiçbir öngörüde bulunamadığımız mutasyonlar için de bilim ilerledikçe (x ile y arası şeklinde) öngörülerde bulunabileceğiz. Buna engel olacak teorik bir sebep yok. Belki çok uzun sürecek, muhtemelen ilk başlarda çok geniş toleranslı öngörüler yapılabilecek. Fakat mutasyonları da günün birinde öngörebiliriz. (matematiksel kesinlikle değil, ''X ile Y arası'' şeklinde)

Ben bu konularda hala hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 17:25
Üyeliğini Sonlandırmış

şu halde anlaşmışız gibi görünüyor ancak çok kaotik bu olaylar; belki ileride reddedebilirim bugün söylediklerimi.
Alt 27-08-2009, 17:33
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

şu halde anlaşmışız gibi görünüyor ancak çok kaotik bu olaylar; belki ileride reddedebilirim bugün söylediklerimi.

Kim bilir belki ben de o zaman sizin safınıza geçiveririm.

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 17:34
Üyeliğini Sonlandırmış

hmm.. aynı safta değiliz yani. sizin düşünceniz ne?
Alt 27-08-2009, 17:44
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

hmm.. aynı safta değiliz yani. sizin düşünceniz ne?
yo hayır, şu an aynı saftayız, eğer söylediğiniz gibi ilerde redderseniz bugün söylediklerinizi, o zaman ben de yine sizin (yeni) safınıza geçebilirim, demek istemiştim.

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 17:46
Üyeliğini Sonlandırmış

hmm anladım

saygılar benden
Alt 29-10-2012, 08:30
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Guncelleme.
Alt 03-11-2012, 03:06
noam chomsky noam chomsky isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrim ve tesadüf konusunda gözden kaçtığını düşündüğüm bir konu var.bir proteinin oluşma ihtimali şu kadar milyarda bir vs. gibi tanımlamalar soyut matematik açısından doğru gibi görünse de evrim pratiği matematikle şu açıdan örtüşmüyor.örneğin havaya attığım yüz zardan herbirinin 6-6 gelme olasığılı 3600 de bir ihtimaldir.fakat istenilmeyen zarlar geldiğinde başa dönmek yerine işe yaramayanların gözardı edilmesi ve aynı anda işe yarayanların doğru kabul edilmesi(zararlı mutasyonların organizmayı yoketmesi-yani yanlışın üzerine devamlılık yok- ve yararlıların dnaya aktarılması) biz istemesek de kaçınılmaz sonucun gerçekleşmesini mümkün kılıyor.

demek istediğim yukarıda yazdığım paragrafı soyut matematik açısından gözü kapalı yazma imkanım sıfıra yakın.ama klavye yukarıdaki paragrafa uygun olmayan bir harfe bastığımda tüm yazıyı silmek yerine yanlış bastığım tuşu algılamaz ve doğru tuşa basana kadar aynı işlemi tekrarlarsa yazıyı sanırım her harfi tek tek tarama yöntemiyle 1 saatte yazabilirim.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil