İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı
ben sizin söylediklerinizden: "yaklaşık olarak bir sonuç bulabiliyorsak, bu biliniyor demektir." şeklinde bir açıklama algılıyorum. oysa böyle değil... yani siz: "mutasyonları, ileride öngörebilecek miyiz?", "hangi yağmur damlasının nereye düşeceğini bilmeyecek miyiz?" derken benim kafamda bu tür bir algı oluşturuyorsunuz.
|
Yo hayır, bu algı yanlış (yani bu algıya uygunsuz ifadelerimle ben de sebep olmuş olabilirim ama algının kendisi kastettiğimle örtüşmüyor).
=> Şunu kabul ediyorum: Herhangi bir alanda (mesela hava durumunda) yapacağımız öngörüler her zaman için ''X ile Y arası'' şeklinde olacak. Tam manasıyla sıfır toleranslı bir öngörüye erişilemeyecek. Fakat X ile Y arasındaki mesafe gittikçe daralacak. Öngörülerimiz gittikçe daha somut ve net olacak (sıfır toleranslı olamasa bile).
=> Henüz hiçbir öngörüde bulunamadığımız mutasyonlar için de bilim ilerledikçe (x ile y arası şeklinde) öngörülerde bulunabileceğiz. Buna engel olacak teorik bir sebep yok. Belki çok uzun sürecek, muhtemelen ilk başlarda çok geniş toleranslı öngörüler yapılabilecek. Fakat mutasyonları da günün birinde öngörebiliriz. (matematiksel kesinlikle değil, ''X ile Y arası'' şeklinde)
Ben bu konularda hala hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
saygılarımla