Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-03-2006, 11:17
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Onları bulduğunuz yerde öldürün...

Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp-bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip-tutun. Eğer tevbe edip namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse yollarını açıverin. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Tevbe 5)

Bu ayet aşağıdaki şu ayetletlerle açıklanmalıdır;

Eğer müşriklerden biri, senden 'eman isterse', ona eman ver; öyle ki Allah'ın sözünü dinlemiş olsun, sonra onu 'güvenlik içinde olacağı yere ulaştır.' Bu, onların elbette bilmeyen bir topluluk olmaları nedeniyledir. *(Tevbe 6)

Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever.
Allah, ancak din konusunda sizinle savaşanları, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp-çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse, artık onlar zalimlerin ta kendileridir. (Mümtehine 8-9)

Yani ahretlikler,İslamda öyle müşrik diye her *kafanıza estiğiniz kişilere savaş açamazsınız.
Alt 13-03-2006, 22:38
yenidendogus yenidendogus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Onları bulduğunuz yerde öldürün...

Yukardaki Tevbe suresi ayetlerini gönderen Allah'ın "nerede bulursanız öldürün" demesini bir türlü anlam veremiyorum. Muazzam evreni şairane bir incelikle yaratan büyük ve kudretli bir gücün böyle bir söz söylemiş olması beni düşündürüyor hep. Ne zaman bu ayetler aklıma gelir ürperirim. Yani istenildiği kadar bu işe açıklama getirilsin bir türlü akla yatmıyor nafile. Sonuçta bizim gibi düşünen yani herhangi bir dini inancı olmayan insanlar olarak bizim sonumuz da böyle olabilir mi? Bize verilen süre dolduğunda.....düşünmek bile kötü.

Niye öldürelim ki insanları. Hem de bulduğumuz yerde. Savaş meydanı dışında neresi olabilir acaba? Tuvalette mesela, çocuğuyla oynarken, karısıyla sohbet ederken, bir yakınıyla görüşürken...

Ne geçecek eline insanın? İnanmayan senin gibi davranmayan birini öldürünce? Diyelim ki onca tebliğe rağmen inanmadı sana. Ayette denildiğinin tersine"Allah'ın sözünü tutmamış" oldu.Elin varacak mı öldürmeye? Sana saldıran birine karşı kendini savunmayı öğütle tabi ki. Bunu her normal insan yapar. İnsan yapar; insan sonuçta saldıran, korunan, seven, sevilen, zaafları olan bir varlık. Ama evreni koskoca kozmos'u yoktan var eden bir gücün böylesi bir söz söylemiş olması mümkün mü diyeceğim ama yine de mümkündür diye bir yığın cevap gelecek. Biliyorum ki inançlı insanlarla tartışılmaz. Kılıçla sinek öldürmek gibi bir şeydir bu. Nafiledir yani. Ben yine de kendi düşüncemi söyleyip çekileyim dedim. Bi iddiam yok yani sadece bu "öldürün" lafını beni yaratan sonsuz güç sahibi bir varlığa adapte edemiyorum. Etsem ne olacak ki sonuçta ne değişecek? Bilmiyorum...
Alt 13-03-2006, 23:03
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yenidendogus, söylediklerin konusunda sana tamamen hak veriyorum senin bu sözlerin kendi vicdanının sözleridir ve budur asıl olan gerisi safsatadır, ben hep şeriatçılara şunu söyledim ;

siz allahın bir ayeti değilmisiniz ? veya sizin vicdanınız ? neden allahın canlı ayetini reddediyorsunuz vicdanınız ile çelişkiye düşme pahasına neden bu kötülük dolu zihniyete sahip çıkıyorsunuz ?

evet sana da şunu söyleyeyim ki, kuran, peygamber şu bu hepsi fostur fos, onlar kim oluyorda sana vicdanına aykırı iş yaptıracaklar at hepsini bir kenara, bırak şeriatçılar put edinsinler kuranı sen kendi vicdanının sesini dinle.

İşitin ey yarenler
Aşk bir güneşe benzer
Aşkı olmayan gönlde ne biter
Misali taşa benzer

Taş gönülde ne biter
Dilinde ağu tüter
Nice yumuşak söylese
Sözü savaşa benzer

............

Yunus Emre
Alt 14-03-2006, 08:02
-MEV- -MEV- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yenidendogus arkadasim.......bakin bu forumda bazilari bilimle bazilari felsefe ile bazilari mantik ile Kurani curutme yolundalar....goruyorum ki sizinki daha duygusal bir tavir.....neden Allah oldurmeyi emreder diye soruyorsunuz kendinize....ama bu duygusal karmasayi yine Kuranla cozebiliriz eger sende yardim edersen......sadece onyargini bu yaziyi okuyana kadar bi kenara birakman yeterli......

Onlari buldugunuz yerde oldurun.....

kimleri????.......onlar kimler????

inancsizlarmi?????.........HAYIR.......neden hayir ????

cunku onlar inancsiz ---DUSMANLAR----.......dusmanin ne demek oldugunu biliyoruz oyle degilmi......

cok basit bir ornek vereyim......diyelim ki ben Kuran inancinda degilim......sen inaniyorsun.....sen Kurana inaniyorsun diye canina kastedersem sende bana saldirmazmisin.....beni oldurebilirsen sana bir gunahi yoktur.....ama ben tek degilsem... bir inanmayanlar toplulugu isem ve sana karsi bir yerlerde strateji kurup seni yok etme planlari yapiyorsam.....ortada gercekten bir savas varsa o zaman saklandigim yerde beni bulup oldrumen gerekmezmi.....cunku benim niyetin zaten saklandigim yerde stratejiler gelistirip seni ve senin gibileri oldurmek degilmidir......e elin kolun bagli saldirmami mi bekleyeceksin....zaten savas icindeyiz....zaten saldiri serbest......

iste boyle bir atmosfer icersinde gelmis bir ayet........onlari buldugunuz yerde oldurun!!!.......inancsiz DUSMANLARI......ZULMEDEN dusmandan baskasi ile savas YOKTUR!!!!!!!...oldurmek yoktur!!!!!!!!!

Bakara 193- ( Yeryüzünde ) Fitne kalmayıncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse, artık zulüm yapanlardan başkasına karşı düşmanlık yoktur.

peki Kuran inancsiz ama DUSMAN OLMAYAN insanlar icin ne soylemis......yani Mutezile,Exclusive,Cem gibi inancsiz ama zulmetmeyen savas acmayan cana kastetmeyen,kisacasi sadece inanc ayriligi yasadigimiz kardeslerimize davranis seklimizide gayet net belirtmis.....

"...yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır" 3.20
"...vazifen sadece tebliğ etmektir. Hesap görmek Bize düşer" 13.40
"Biz seni onlara bekçi göndermedik; sana düşen sadece tebliğdir" 42.48

------biz seni onlara bekci gondermedik--------bunun anlami ne biliyormusunuz...........birakin savasmak bir kenara dursun,biz sizin ustunuzde bekci gibi zorlayicilar dahi olamayiz.....inancsiz bir insanin ihtimiller goz onunde bulundurularak azap cekecegini dusunen bir inancli, uyarma ihtiyaci hissederken bile asiriya gitmemesi gerekiyor.....

Din'de zorlama yoktur.Bakara 256

dusun ki gozlerimde bag var.....senin gozlerin acik......ucurum kenarindayiz...ve ben ucuruma dogru yuruyorum....

sakin bana gozlerimdeki bagi cozmeyecegini yada kolumdan tutup beni kurtarmayacagini soyleme.....bir inanclininda inancsiz icin yaptigi bundan farkli degildir....inancli insanlari bencillikle sucladiginizi goremeyecek kadar kapali oluyor bazen gozleriniz....ben senin icin dua ederken,-----Allahim milletimin kalbini senin askina ac-----diye yalvarirken sen, seni buldugum yerde oldurmekten falan bahsediyorsun.......ozur dilerim ama bu cok acimasizca olmuyormu

bu konu cok kez acilmis........kusura bakmayin ama vicdaninizin ustune elinizi koymadan inancli insanlari cok agir bir seyle itham ediyorsunuz......soyleminize gore inancligi degilseniz benim sizi oldurmem gerek.......ben artik gercekten inanmiyorum Kurani bastan sona anlayarak okudugunuza....yukardaki ayetleri okurmusun lutfen........ben sana sadece Kurani ve Allahi haber vermekle yukumluyum haddim olmayarak.....bundan baska bir sey yok....Kuranin dusman olmayana savas acilmasini emrettigini nasil soylersiniz.....

"Haksızlığa uğratılarak kendilerine savaş açılan kimselerin karşı koyup savaşmasına izin verilmiştir..." (22/39)

SAVAS YASAK......bunu anlayamiyormusunuz......insanin insanla savasmasi YASAK.....yukardaki ayetde savasa ne zaman izin verildigi yaziyor.......bunun disinda savasmak insan oldurmek Kurandaki en buyuk gunahlardan bir tanesi......

sodomo ve panteidar kardeslerim.....ozellile de sizin gibi Allahin ve ruhunun farkina varmis insanlar icin dua ediyorum....az bile olsa azap cekmenizden korkuyorum....icim yaniyor bunu anliyorsunuz degilmi......forumdaki bir yazi ne kadar icten olabilir ki....keske baska bir yolu olabilseydi....

Annem kucukken zorla ispanak yedirirdi....sevmeyerek yerdim hep......ama yararliydi.....
annem bana zorla ispanak yedirirken belki beni uzdugu icin ici aciyordu ama biliyordu ki yaptigi sey benim icin yararli bir seydi.....

kendi adima konusuyorum......ben birisine teblig ederken annemin hisettigi gibi hissediyorum.....bana kizdiginizi biliyorum.....sizi uzdugumu biliyorum......ama inandigim Allahin ustune yemin ederim ki sadece iyiliginiz icin soyluyorum ne soyluyorsam....Allah korusun basiniza bir sey gelse ve Kurana inanmadan vefat etseniz,haber verilen azabi cekmenize hangi birimizin gonlu el verir.....nasil susmami beklersiniz.....nasil sadece kendimi dusunecek kadar bencil olmami beklersiniz.....Hz Muhammed aglamiyormuydu azap gorecek insanlar icin.....

bilimin mantigin aklin felsefenin,herseyin sona erdigi,yalan oldugu bir yer var......iste ordan haber veriyorum size.....butun milletim icin dua ediyorum hadiim olmayarak.....kimim ki ben diye dusunuyorum....ve cevabi zaten kalbime veriliyor....insan olmaya calisan bir kul...bundan baskada bir hazinem yok.....

Allahim yokmu Seni direk kalplere tasimanin bir yolu????.....
Alt 14-03-2006, 09:43
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

MEV, bir sürü kalabalık etmişsin. Şu laf sana yeter: "Bulduğunuz yerde öldürün". Bunda ne nefsi müdafaa ne başka bir şey var. Seni öldürmek isteyeni değil, seni öldürecek olanı değil. Bulduktan sonra kim olduğu nasıl olduğu önemi yok. Öldür. Din bu kardeşim, ötesi hikaye. Dinin gözünde insan hayatının hiç bir önemi yok. Git bak, Turan Dursun kaç kişiyi öldürdü, kaçına silah çekti? Peki onu neden öldürdüler? Bana çıkıp "Bu nefsi müdafaa hakkıdır, meşrudur" deme hiç. Tarih, müslümanların inanmayanları öldürmek için nasıl canhıraş gayret içinde olduklarını gösterir. Bu sapık sürüsü, daha dün milleti cayır cayır yakmadı mı, Madımak'ta?

İslam sevgi, kardeşlki, hoşgörü vs. dini değildir. Cahilliğin sürdüğü, barbarlık ve vahşetin, ilkelliğin arşa çıktığı, lanet bir dindir.
Alt 14-03-2006, 10:28
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Mev doyurucu açıklamaların için sana teşekkür ederim.Benim duygu ve düşüncelerimide en güzel bir şekilde anlattın.Bütün hissiyatımla katılıyorum.Mev ebucehiller (cahilbabası)öldü diyorlarya,aslında ebucehiller ölmedi.Bütn kin,nefret ve şeytanlıklarıyla aramızda dolaşıyorlar.Ve insanları ayartmak için bütün güçleriyle çaba sarfediyorlar.Onlar hakikati anladıkları halde,sırf inkarcı karakterliklerinden reddediyorlar.Onlar da biliyor savaşın hangi şartlar da olacağını,müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün derken bun unla neyin kastedildiğini.Ama onlar tıpkı aşağıdaki karakter gibi inkar yolunu seçiyorlar.

Hayır; çünkü o, Bizim ayetlerimize karşı 'kesin bir inatçıdır." *
Onu alabildiğine sarp bir yokuşa süreceğim.
Çünkü o, düşündü ve bir ölçü tesbit etti.
Kahrolası, nasıl bir ölçü koydu?
Yine kahrolası, nasıl bir ölçü koydu?
Sonra bir baktı.
Sonra kaşlarını çattı ve yüzünü ekşitti.
Sonra da sırt çevirdi ve büyüklük tasladı (istikbar).
Böylece: "Bu, yalnızca 'aktarılarak öğrenilen' bir büyüdür" dedi.
"Bu, bir beşer sözünden başkası değildir." (Müddesir 16-25)

Düşünsenize topraklarınızda düşmanlar var mesela pkk.Ve bunlara ayaklarıyla kirlettikeri bu vatanı terketmeleri için 4 ay süre vermişsiniz.4Ay doluncada öküzün trene bakması gibi akıyorsunuz bunlara.. mı yaparsınız yoksa bu pisliklerden kurtulmanın yolunu mu seçersiniz?
Alt 14-03-2006, 16:57
-MEV- -MEV- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

liop artik amacini beli etmeye basladin.....seninki tamamen inat olmus kardesim....forumdaki teknik terimlerinden kusmaya basladik artik derken bu yazilarin altinada karalamaya basladin....benim yazdigim yazinin altina yazdiklarina bakinca ozur dilerim ama insan diyecek kelime bulamiyor sana....kalabalik etmissin diyecegine duzgunce okusaydin alakasiz bir yazi yazmadin altina.....boyle bir konuyu bile formulize etmeye kalkiyorsun.....bir yerde felsefeyi sevmedigini okudum....bilimle igili yazilarinda cok ruhsuz olmaya basladi......ve o lise agzi uslubuna da devam ediyorsun....hep hakaret hep assaglama....dikkat ettiysen forumda artik bir sicaklik basladi....bir tek sen goze batmaya basladin....biraz felsefe ogren.....guzel konusmayi ogren.....yada bir daha benim adimi agzina alma arkadasim.....
Alt 14-03-2006, 17:15
hanzala hanzala isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran'ın tümü ve ayetlerin birbirleri ile olan ilişkileri gözardı edilip, Tevbe suresinde bakın onları yakaladığınız yerde öldürün aldatmacaları Turan dursun kitaplarında kaldı.

Ateistler farklı birşeyler bulsunlar artık.
Alt 14-03-2006, 17:52
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peki, bakalım.. Aynı şekilde, türban mevzusu için, Peygamberin eşlerine yönelik olduğu söylenir. Ama hiç bu hususa bakılmaz, başında kıyamet koparılır..

Soru şudur, Tevbe suresi "Yakaladığınız yerde öldürün" diyor mu? Geçelim, bu bugüne şamil değil, ok, kabul... Bu o günkü müşrikleri ifade ediyor, sadece o güne ve mekana özel.. Tamam, itirazımız yok bu hususa. Ama bu, buradaki "Yakaladığını yerde öldürün" emrindeki vahşeti, ilkelliği kaldırmıyor ki gözüm. Dense, sizi öldürmeye gelene mukabele edin, kısas vs. tamam, ama öyle değil, açıkca "öldürün". Bu kadar açık bir vahşet ortadayken, hala gidip laf üretiyorsunuz..

Allahim yokmu Seni direk kalplere tasimanin bir yolu????
Kendine sor. Çünkü sen müslüman filan değilsin. Bak apaçık ayeti inkar ediyorsun. Hamas gerillası olmadan müslüman filan olamazsın (, yersen).. Sen kalbinde iyilik olan, islamı tanımamış birisi olarak münafık vs. yaşıyorsun. Gidecek Taliban'dan öğreneceksin, el nasıl kesilir vs. Bak, bir müslüman karısını nasıl döğeceğini bilmezse müslüman olamaz. Git şu adamdan öğren:

Haa, sen çıkıp islam bu değil deme, sarık, cüppe ve sakal sahibi bu mübarek zatlardan daha iyi mi bileceksin?
Alt 14-03-2006, 18:28
hanzala hanzala isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tevbe suresi 5.ayet Mekke'nin fethinden sonra inmiştir.

Arabistan yarımadasında islam hızla yayılmakta iken, kabileler toplu halde islama girmekte iken neden böyle bir ayet nazil olmuştur?

cevap kısa ve net: putperestliği arapyarımadasından kovmak.Kafirliğin kökünü kazımak.Son darbeyi vurmaktır.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil