Turan Dursun Sitesi Forumları
Alt 04-05-2011, 00:48
Re-laX Re-laX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Dinden Tamamen Soğuyuşum.

Sayın arkadaşlar;
Yaklaşık olarak bundan 6-7 ay kadar önce kuranı kerimi okumamla birlikte aklımda bazı soru işaretleri oluşmuştu.Zaten öncesindede sürekli olarak neden müslüman ülkelerin dünya sahnesinde hep ezildiğini görmek,beni en çok düşündüren konu olmuştur.bunları her zaman islamı tam olarak uygulamayışımızdan kaynaklandığını söyleyen din adamları vs hepiniz görmüşsünüzdür.ama amerika avrupa hristiyanlığı tam olarak uyguluyormu.onlarda uygulamıyor.ama dünyada en çok sözü geçen ülkeler genelde avrupadan çıkar.
Eğer gerçekten bu dinler tanrı tarafından gönderilmiş olsaydı ki din savaşlarında ölen insanların haddi hesabı yok tanrı hiç din göndermese insanlara daha hayırlı olurdu.yada biz avrupada doğmuş olsaydık müslüman olacakmıydık islam diğer dinlerden olanları kafir olarak tanımlar ve cehenneme gideceğini söyler o zaman adalet nerede bilmiyorum artık daha bir çok konu var bu şekilde,
Yahudilerin bu denli dünyada başarılı olmaları nasıl açıklanabilir bilmiyorum bu daha da ayrı bir konu,çok karmaşık konular ama dinlerin artık günümüzde fazla inandırıcılığı kalmadığı aşikar.
türkiyenin %95 ı müslüman denir ama inanın bana bunların yarıdan fazlası pasif müslüman ki bende onlardan biriydim.
Alt 06-05-2011, 22:00
crazy_pretty_murat crazy_pretty_murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah'ı doğrudan bulmaya çalışınca sizin düştüğünüz çelişkilere herkes düşebilir.Allah'ı onun gönderdikleriyle bulabilme ihtimalini deneseydin keşke.Eğer peygamberler olmasaydı şu anda dünyadaki müslümanların sayısı elle sayılacak kadar az olurdu.Allah'ı direkt bulmayı değilde,peygamberimiz aracılığıyla bulmayı denersen herşey mantıklı gelmeye başlayabilir.Ama sorularını kendin sorup,sana mantıklı gelmiyo diye sorularının cevabı yok düşüncesine kapılmaman gerekir.Unutma ki her sorunun cevabı var.Bu işin erbabı olan mücedditlerin,alimlerin sözlerini okursan,veyahut şimdiki ilahiyat profesörlerinin sözlerini dinlersen biraz daha aydınlanabileceğini düşünüyorum.Sana öm aracılığıyla yardımcı olucam.Sağlıcakla kal.
Alt 06-05-2011, 23:08
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ben şunu söyüyorum
Şayet Allah varsa öyle birilerini göndermek yok bulutlara adını yazdırmak, yok inekte adının çıkması gibi şaibelere girmeden direk biz insanlara vahiy göndersin bak ben senle konuşuyorum ben tanrıyım desin.
Ha yok o bizi sınıyor diyorsan bu sınamak değil, adeta bir oyuncak gibi oynamak olur bizimle...
Alt 07-05-2011, 00:38
dogruistan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruistan dogruistan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bende bu dinden kurtulalı bir yıl oluyor
o din alimlerinede az soru sormadık cevapsız kaldı çoğu
örneğin dedikki
çocukken ölenler cennetemi gider
-he dedi
-sence bu adaletmi dedik
-he dedi
-yok ya vay anasını adalete bak dedik
- adam :O böyle oldu

ölen o çocukda 250 yaşıına kadar yaşamış biride eninde sonunda aynı yere gidecek
bu durumda o sorgusuz sualsiz cennete gidecek ben dünyada biraz daha uzun kaldım diye hayatımın her salisenin hesabını verecğim ve büyük bir ihtiamlle cehenneme gideceğim
adalet buysa ............dedik cevap gelmedi
------istemeyerek adam öldüren ne yapar dedik
ölenin ailesine para ödermiş köle azat edermiş falan filan
bunlara gücü yetmeyen de 60 gün oruç tutarmış
-sence bu adaletmi dedik
-he dedi
-yok ya dedik
-adam yine :O böyle oldu
zengin birisi kendine belkide hiç dokunmayacak bir şeyler yapacak rahatlıkla vebalden kurtulacak
fakir biriside 60 gün oruç tutacak 2 ay açlıkla susuzlukla cebelleşecek

bir ayete göre kıyamet zamanı yıldızlar dökülecekmiş
uzayda hiç bir şey dökülemez
dünyaya da dökülemezler çünkü en küçük yıldız bile bizi en az yüzlerce defsa yutacak kadar büyüktür
sıkıştılarmı mecazi anlamı kıvırması yapıyorlar

-------------

daha ekleyecek çok şey var ama bana göre hiç değişmedi Allah tan gönderildi denilen bir kitapda tek bir çelişki bile bu kitabın uydurms olduğunu gösterir
çünkü Allah yanılamaz

deistlik en doğru yoldur hiç düşünmezmisiniz
bütün insanlar ve cinler bir araya gelse bu yorumumun bir benzerini yapamaz
çünkü aynısını yazsanız kopyaladınız derim benzerini yazmaya kalkarsanız nasıl olsa bir farklılıktan yola çıkarak olmamış diyebilirim
hiç öğüt almazmısınız
Alt 07-05-2011, 00:55
dindüşmanı dindüşmanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Boşuna laga luga yapmayın... allah kesinlikle ama kesinlike, %100 yok! Bunu ispatladık! 4 aylık çalışmalarım sonucunda allahın olmadığını ispatladım... musanın yahvesi, isanın tanrısı, muhonun allahı yalanmış!
Alt 07-05-2011, 13:43
Üye

Doğruistan;
Ergenlik çağına gelmeden ölen çoçuk direk olarak cennete gider.Fakat burdaki adalet şudur ki,buluğ çağına girmeden ölen çoçuk cennete gittiği takdirde ebedi olarak cennette çoçuk olarak kalacaktır.Yani büyükleri gibi her istediği olmayacak,ebedi olarak çoçuk kalacaktır.Ama sen yetişkin olarak ebedi kalacaksın.Adaletsizlik nerde burda?
Alt 07-05-2011, 16:14
dogruistan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruistan dogruistan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

crazy_pretty_murat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğruistan;
Ergenlik çağına gelmeden ölen çoçuk direk olarak cennete gider.Fakat burdaki adalet şudur ki,buluğ çağına girmeden ölen çoçuk cennete gittiği takdirde ebedi olarak cennette çoçuk olarak kalacaktır.Yani büyükleri gibi her istediği olmayacak,ebedi olarak çoçuk kalacaktır.Ama sen yetişkin olarak ebedi kalacaksın.Adaletsizlik nerde burda?

cennette giden herkezin her istediği olacak hem ayetler hem hadisler hem mezhepler hemde din alimleri ..........söyler bunu zaten
hem mutlu olduktan sonra yaşın hiç önemi yoktur dincilerin hepside cennete gitmek için can atıyor yaşı başı kimsenin düşündüğü yok en kötü cennet en hafif cehennem azabındanda iyidir dünya bile bize cennet gibi çünkü hayat şartları nasıl olursa olsun hemen hemen dinciler dahil hiç kimsenin gitmeye niyeti yok
icap ettiğinde adamlar varlarını yoklarını satıp tedaviye harcıyorlar

çocukken ölenin direkt sorgusuz sualsiz cennete gitmesi ap açık adaletsizlik tir.
Alt 07-05-2011, 22:32
Üye

Tamam.Herkesin her istediği olacak.Ben onun dışında birşey söylemek istemedim ama biraz daha açayım senin için.Dünyada yaşayıp cennete gidenlerin hepsi 33 yaşında olacaktır.Buluğ çağına girmeden ölen çoçuk 33 yaşında istesede olamayacaktır demek istemiştim.Kafir olarak ölenler "keşke çoçukken ölseydimde,ebedi şekilde çoçukca cennette kalsaydım" derken,mümin olarak ölenlerde "iyi ki çoçukken ölmemişim ki,cennetin zevklerini tamamiyle yaşayabiliyorum" diyeceklerinden emin olabilirsin.O buluğ çağına girmeden ölen o çoçuklar,biz gibi bu dünyanın zevklerini yaşadılar mı?Cinsellik,aşk vs. gibi.Şu dünyada çoçuğun yaşadığı zevkle,yetişkin bir insanın yaşadığı zevk aynımıdır?Cennetin dereceleri vardır.Cennet 100 derecedir.Herkese aynı mükafat verilmez.Ama sen salih bir müslüman olarak görevlerini yaparsan,o sorgu sualsiz cennete giden çoçuktan çok daha üstün derecede olursun.
Alt 08-05-2011, 00:20
the supernova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
the supernova the supernova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bak işte yine adaletsizlik.

Tanrı onların ömrünü çocuğunkinden uzun tutsun sonra da "sonsuza kadar çocuk kalacaksın cennette" desin.Belki de yaşasaydı iyi biri olup üst derecelerden girecekti cennete.
__

Adamın biri 25 yaşına kadar günah işledi , öldü , tanrı onu cehenneme yolladı.
Belki de 26 yaşında tövbe edecek , namaza başlayacaktı.
Alt 08-05-2011, 19:10
Üye

the supernova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak işte yine adaletsizlik.
the supernova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tanrı onların ömrünü çocuğunkinden uzun tutsun sonra da "sonsuza kadar çocuk kalacaksın cennette" desin.Belki de yaşasaydı iyi biri olup üst derecelerden girecekti cennete.
__

Adamın biri 25 yaşına kadar günah işledi , öldü , tanrı onu cehenneme yolladı.
Belki de 26 yaşında tövbe edecek , namaza başlayacaktı.

Bu dünyada evlenen çiftlerin en büyük mutluluklarından biride çoçuk sevgisidir.O ayrı bir duygu,ayrı bir güzelliktir.Yani evlenen çiftler çoçuk sevgisi yaşamak ister.Ama hadislerde de mevcut olduğu üzere,cennette doğmak ve doğurmak yoktur.Yani bu dünyada çoçuk olarak ölenlerde,biz gibi 33 yaşında sabit bir yaşta olsaydı,cennette hiç çoçuk olmazdı.Ama Allah,çoçuk sevgisinden mahrum kalmak istemeyen kişilere,bu dünyada çoçukken ölenleri,cennette çoçuk isteyen kişilere verecektir.(Anne babası cehennemdeyse tabi. Kendi anne babası cennetteyse onlara verilecektir.)Anası babası kafir olan ve ergenlik çağına girmiş olmadan ölen çoçukta direkt cennete gidecektir.Ama eğer çoçukken ölmeseydi,muhtemelen ana babası gibi kafir olacaktı ve ebedi cehennemde kalacaktı.Buda Allah'ın merhametliğini göstermiyor mu?
Ayrıca "Adam 25 yaşında günahkar ölüp cehenneme gidiyor.Ama belki 26 yaşına kadar yaşasaydı tövbe edecek cennete gidecekti" demişsin.Fakat olaya çok farklı açıdan bakmışsın.O yaşa kadar tövbe etseydi oda?O zaman şöyle birşeyde diyebiliriz.
"95 yaşında ölen bir adam günahkar olduğu için cehenneme gidecek.Ama 96 yaşında ölseydi belki tövbe edecek cennete gidecekti." diyebiliriz.Buda insanlara "oha be kardeşim" dedirtir.Bu verdiğim örnek,olaya biraz ters açıdan bakıldığını gösteriyor.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil