Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-07-2011, 22:23
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İşin ilginç olanı, evren34 bu ayetleri biliyordur. Merak ediyorum, ne demeye açtın bu başlığı ?
bence bilmiyor

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 17-07-2011, 23:06
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Exclamation Dikkat

Beyler acilen "Murteddd"i koruma altına almamız lazım, ben forum yönetimine mesaj atıyorum şuan.
Alt 17-07-2011, 23:19
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyler acilen "Murteddd"i koruma altına almamız lazım, ben forum yönetimine mesaj atıyorum şuan.

MMurtedd neden koruma altina alinmali?

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 17-07-2011, 23:24
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hokitoki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mürted, dinden çıkan demektir..

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.
Alt 17-07-2011, 23:55
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tevbe / 5

Haram aylar çıkınca müşrikleri Nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekat verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahimdir.

komedisiniz

dine hiç girmemişi katleden allah çıkanı niye öldürmesin.

Şimdi Allah orda iyi anlatamamış dur ben açıklayayım... O ayette diyor ki "yakalayın, kuşatın" yani koşup yakalayın, şefkatle ve kuvvetlice sarılın. Öyle bir sevgiyle sarılın ki nefes alamayıp ölsünler, diyor. Yani "bulduğunuz yerde öldürün"den kasıt bu ama sizanlamıyorsunuz ki Kuran'a hep önyargıyla yaklaşıyorsunuz. Oysa İslam sevgi ve hoşgörü dinidir. Moderndir, güzeldir.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 18-07-2011, 01:35
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hokitoki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Murted" dinden çıkan kişi demek. Bizim forumda da "Murteddd" Nickli bir arkadaş var. Ona hitaben espiri amaçlı yazdım (;
Alt 18-07-2011, 10:41
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Galiba yücemanitu'nun ironisi gibi durum. Yani bizim anladığımız gibi anlamıyorlar...
Ya da korkuyorlar. Öyle değildir diye ümid ediyorlar..
Alt 18-07-2011, 11:22
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İslam'dan dönenin öldürülme hükmünün olmadığını iddia etmek kesif cehalettir, binlerce yıldır İslam Uleması mürtedin katlini uygun bulmuştur. Bugün dahi İslam Hukuku'nun en yüksek otoritesi kabul edilen Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi mürtedin önce tövbe şansı verilmesinin, kabul etmezse öldürülmesinin meşruiyetine dair fetva vermektedir[1].

Genel olarak biz kafirlere yönelik şiddetle ilgili, geçenlerde Cübbeli Ahmet Hoca'nın bir konuşmasını dinliyordum. Zaman zaman öldürülen misyoner, vs... kafirlerin öldürülmelerinin caiz olmadığını söyledi. Bu kafirler zımmi* durumdadır dedi. Devletin izin verdiği kafire dokunulamaz, şer-i hükümler bireysel olarak uygulanamaz. Bu kafirleri öldürenler 500 yıldan cennetin kokusunu duyamaz dedi. Tabi zımmi ehl-i kitap kafirleri kapsıyor. Bizim duruma(ehl-i kitap olmayan) değinmedi.

Zimmî: Anlaşma ile İslâm diyarında yaşaması kabul edilmiş, hayatı hıfzedilen gayr-ı müslim. Ehl-i zimmet. (Kâfir eğer zimmî olsa veya musalaha etse hakk-ı hayatı var diye usul-ü şeriatın bir düsturudur. Hem Mezheb-i Hanefiyede, ehl-i zimmeden olan bir kâfirin şehadeti makbuldür. Fakat fâsık, merdud-üş şehadettir, çünkü hâindir. L.)

İlgili hadis:
Fasıl: HUDUD BÖLÜMÜ
Konu: İrtidad Ve Yol Kesme Haddi
Kaynak: Muvatta, Akdiye 15, (2, 736)
Ravi (r.a.): Zeyd İbnu Eşlem
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Dinini değiştirenin boynunu vurun."
Kayıt No.: 1585
-----------------------------------------------------------------------------
Fasıl: HÛRÜ'L-ÎYN VE ONLARIN MÜSTESNÂ SIFATLARI
Konu: Mürtedlerin öldürülmesi
Başlık: ATEŞLE TA'ZİBTEN NEHİY HAKKINDA İBN-İ ABBÂS HADÎSİ
Ravi (r.a.): Abdullâh b. Abbâs
Hadis: Rivâyet olunduğuna göre, Alî radiya'llahu anh'in bir kavmi, (kendisinin ülûhiyetini iddiâ eden Abdullah İbn-i Sebe'nin cemâatini) ateşle yaktığı (haberi) İbn-i Abbâs'a eriştiği zaman: Eğer ben (Alî'nin yerinde) olsaydım bunları yakmazdım. Çünkü Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem: "İnsanları (yakarak) Allah'ın azâbiyle ukubetlendirmeyin!" buyurdu. Yine ben (Alî'nin yerinde olsaydım) onları muhakkak öldürürdüm. Nasıl ki, Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem: "Her kim dînini (ki, Müslümanlıktır) değiştirirse, onu hemen öldürünüz!" demiştir.
Kayıt No.: 1264
Fasıl: KİTÂBÜ'D-DİYYÂT
Konu: Mü'minin kanı haramdır;Mürtedlerin öldürülmesi;Zinâ edenler
Başlık: ESBÂB-I KISAS: KATL-İ NEFS, ZİNÂ-İ SEYYİB, İRTİDÂD OLDUĞUNA DÂİR İBN-İ MES'ÛD HADÎSİ
Ravi (r.a.): Abdullâh b. Mes'ûd
Hadis: Rivâyete göre, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Allah'dan başka ibâdete lâyık İlâh bulunmadığına ve benim de Allah'ın muhakkak bir Peygamberi olduğuma şehâdet eden Müslüman kişinin kanı halâl olmaz (ve kısâs olunmaz). Ancak (şu) üç (huy) dan birisiyle halâl olur: 1) Maktûlün hayâtı mukabilinde katil, 2) Zinâ eden seyyib, 3) İslâm câmiâsını bırakıb dîninden ayrılan mürted (kısas olunur).
Kayıt No.: 2096

[YOUTUBE] altyazıladığım videolar [/YOUTUBE] - EvrimTeorisi.Org
و ص ج اولودور، ميلومانارا اونون لچيسيدير.
Alt 18-07-2011, 11:36
hakgeldi hakgeldi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

hakgeldi - MSN üzeri Mesaj gönder

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam'dan dönenin öldürülme hükmünün olmadığını iddia etmek kesif cehalettir, binlerce yıldır İslam Uleması mürtedin katlini uygun bulmuştur. Bugün dahi İslam Hukuku'nun en yüksek otoritesi kabul edilen Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi mürtedin önce tövbe şansı verilmesinin, kabul etmezse öldürülmesinin meşruiyetine dair fetva vermektedir[1].

Genel olarak biz kafirlere yönelik şiddetle ilgili, geçenlerde Cübbeli Ahmet Hoca'nın bir konuşmasını dinliyordum. Zaman zaman öldürülen misyoner, vs... kafirlerin öldürülmelerinin caiz olmadığını söyledi. Bu kafirler zımmi* durumdadır dedi. Devletin izin verdiği kafire dokunulamaz, şer-i hükümler bireysel olarak uygulanamaz. Bu kafirleri öldürenler 500 yıldan cennetin kokusunu duyamaz dedi. Tabi zımmi ehl-i kitap kafirleri kapsıyor. Bizim duruma(ehl-i kitap olmayan) değinmedi.

Zimmî: Anlaşma ile İslâm diyarında yaşaması kabul edilmiş, hayatı hıfzedilen gayr-ı müslim. Ehl-i zimmet. (Kâfir eğer zimmî olsa veya musalaha etse hakk-ı hayatı var diye usul-ü şeriatın bir düsturudur. Hem Mezheb-i Hanefiyede, ehl-i zimmeden olan bir kâfirin şehadeti makbuldür. Fakat fâsık, merdud-üş şehadettir, çünkü hâindir. L.)

İlgili hadis:
Fasıl: HUDUD BÖLÜMÜ
Konu: İrtidad Ve Yol Kesme Haddi
Kaynak: Muvatta, Akdiye 15, (2, 736)
Ravi (r.a.): Zeyd İbnu Eşlem
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Dinini değiştirenin boynunu vurun."
Kayıt No.: 1585
Fasıl: HÛRÜ'L-ÎYN VE ONLARIN MÜSTESNÂ SIFATLARI
Konu: Mürtedlerin öldürülmesi
Başlık: ATEŞLE TA'ZİBTEN NEHİY HAKKINDA İBN-İ ABBÂS HADÎSİ
Ravi (r.a.): Abdullâh b. Abbâs
Hadis: Rivâyet olunduğuna göre, Alî radiya'llahu anh'in bir kavmi, (kendisinin ülûhiyetini iddiâ eden Abdullah İbn-i Sebe'nin cemâatini) ateşle yaktığı (haberi) İbn-i Abbâs'a eriştiği zaman: Eğer ben (Alî'nin yerinde) olsaydım bunları yakmazdım. Çünkü Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem: "İnsanları (yakarak) Allah'ın azâbiyle ukubetlendirmeyin!" buyurdu. Yine ben (Alî'nin yerinde olsaydım) onları muhakkak öldürürdüm. Nasıl ki, Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem: "Her kim dînini (ki, Müslümanlıktır) değiştirirse, onu hemen öldürünüz!" demiştir.
Kayıt No.: 1264
Fasıl: KİTÂBÜ'D-DİYYÂT
Konu: Mü'minin kanı haramdır;Mürtedlerin öldürülmesi;Zinâ edenler
Başlık: ESBÂB-I KISAS: KATL-İ NEFS, ZİNÂ-İ SEYYİB, İRTİDÂD OLDUĞUNA DÂİR İBN-İ MES'ÛD HADÎSİ
Ravi (r.a.): Abdullâh b. Mes'ûd
Hadis: Rivâyete göre, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Allah'dan başka ibâdete lâyık İlâh bulunmadığına ve benim de Allah'ın muhakkak bir Peygamberi olduğuma şehâdet eden Müslüman kişinin kanı halâl olmaz (ve kısâs olunmaz). Ancak (şu) üç (huy) dan birisiyle halâl olur: 1) Maktûlün hayâtı mukabilinde katil, 2) Zinâ eden seyyib, 3) İslâm câmiâsını bırakıb dîninden ayrılan mürted (kısas olunur).
Kayıt No.: 2096

arkadaşlar siz islam'ı dıştan bakıyorsunuz içini görmemektesiniz!!!

zira,

1.HADİS-İ ŞERİF-İ SAHİH-İ BUHARİ, MAĞAZİ, SAYFA, 58, İBN-İ HİŞAM, SİRE, CİLT; 4, SAYFA, 72;

İşte Halid b. Velid (r.a)'in başından geçen bir hâdise karşısında Allah Resûlü (s.a.s)'nün hâlet-i ruhiyesi. Hz. Halid, dinin irtidat mevzuundaki prensiplerini değerlendirmede acele davranıp bir infazda bulunur. Bu haber Allah Resûlü (s.a.s)'ne ulaşınca çok üzülür ve ellerini kaldırarak: "Allah'ım Halid'in yaptığından sana sığınırım" diyerek Cenâb-ı Hakk'a ilticada bulunur.

2. MUVATTA, AKDİYE, SAYFA, 58, NASBU'R-RAYE, CİLT; 3, SAYFA; 460, NEYLÜ'L-EVTAR,CİLT; VII, SAYFA, 191;

Yemame'den dönen birisine, Hz. Ömer (r.a) ciddî birşeyin olup olmadığını sorar. Gelen zât, ciddî ve önemli birşeyin olmadığını, sadece içlerinden birinin irtidat ettiğini söyler. Hz. Ömer (r.a) heyecanla yerinden doğrulur ve, "Ona ne yaptınız?" diye sorar. Adam, "Öldürdük" deyince, Hz. Ömer (r.a) aynen Allah Resûlü (s.a.s) gibi bir iç geçirir ve adama hitaben, "Onu bir yere hapsedip bir müddet bekletmeli değil miydiniz?" der. Sonra da ellerini kaldırır ve Rabbine karşı şu niyazda bulunur: "Allah'ım, kasem ederim bunlar bu işi yaparken ben yanlarında yoktum. Ve yine kasem ederim, duyduğum zaman da yaptıklarından hoşnut olmadım."
Alt 23-07-2011, 02:20
xzed xzed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hakgeldi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar siz islam'ı dıştan bakıyorsunuz içini görmemektesiniz!!!

zira,

1.HADİS-İ ŞERİF-İ SAHİH-İ BUHARİ, MAĞAZİ, SAYFA, 58, İBN-İ HİŞAM, SİRE, CİLT; 4, SAYFA, 72;

İşte Halid b. Velid (r.a)'in başından geçen bir hâdise karşısında Allah Resûlü (s.a.s)'nün hâlet-i ruhiyesi. Hz. Halid, dinin irtidat mevzuundaki prensiplerini değerlendirmede acele davranıp bir infazda bulunur. Bu haber Allah Resûlü (s.a.s)'ne ulaşınca çok üzülür ve ellerini kaldırarak: "Allah'ım Halid'in yaptığından sana sığınırım" diyerek Cenâb-ı Hakk'a ilticada bulunur.

2. MUVATTA, AKDİYE, SAYFA, 58, NASBU'R-RAYE, CİLT; 3, SAYFA; 460, NEYLÜ'L-EVTAR,CİLT; VII, SAYFA, 191;

Yemame'den dönen birisine, Hz. Ömer (r.a) ciddî birşeyin olup olmadığını sorar. Gelen zât, ciddî ve önemli birşeyin olmadığını, sadece içlerinden birinin irtidat ettiğini söyler. Hz. Ömer (r.a) heyecanla yerinden doğrulur ve, "Ona ne yaptınız?" diye sorar. Adam, "Öldürdük" deyince, Hz. Ömer (r.a) aynen Allah Resûlü (s.a.s) gibi bir iç geçirir ve adama hitaben, "Onu bir yere hapsedip bir müddet bekletmeli değil miydiniz?" der. Sonra da ellerini kaldırır ve Rabbine karşı şu niyazda bulunur: "Allah'ım, kasem ederim bunlar bu işi yaparken ben yanlarında yoktum. Ve yine kasem ederim, duyduğum zaman da yaptıklarından hoşnut olmadım."
Bize neden hadis okuyorsun ? KURANDA geçen ayetlerden bahsediyoruz. Ordaki yanlışı hadisle aklayacağını mı sanıyorsun? Aslında bu şekilde kurandaki ayetlerin yanlışlığını da kabul etmiş oluyorsun.

Baksanza ayetleri farklı yorumlamayı bile denemiyorsunuz artık

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil