Güneşi doğuran ve batıran falan gibi cümleler var kuranda...
Peki nerede günün dünyanın kendi etrafında dönmesiyle oluştuğunu çağrıştırır tek kelime....???
muho atıyo işte.....
"Güneş doğar.... batar" gibi coğrafi anlamda bilimsel olmayan, izlenimsel ve güncel bilgi içeren keimelerle dolu bir kitap. Yanlış olan bu kitaba bilimi sıkıştırmaya çalışmak.... ve mucize aramak.... Yanlış olan bunlar...
Mucize olan senin aklın.... Çünkü tanrıyı da sen yarattın....
Ben şimdi sözlüğü açıp herhangi 5 kelime seçsem ve üzerinden 5 cümle yazsam. Öyle bir çekerimki aklın hayalin durur... Yeterli olan tek şey o yazacak olduğum 5 cümleye ilahi bir anlam vermem olacaktır. Bütün dünya bu 5 cümle ile yatıp kalksa elbet 5-10 mucize içinden çıkacaktır....Lastik bu... çek çekebildiğin kadar....
Kollektif düşünce sistemi hatalarımı elbette gizler. Ve nesillerden nesillere insanlık bu 5 cümleyi öyle bir evrimleştirir ve yorumlarki; aklınız şaşar.
Muho'nun tanrısı muhonundur.
Onun tanrısı aslında kötü de sayılmaz. Ama eskidi... Yama üstüne yama aldı....Artık eski dona yama olmaz misali yama tutmaz oldu.
Ama isanınki tam bir zırvalama nöbeti....Muho'nunki yine de daha iyi bir tanrı... Aslında yeni tanrılara ihtiyacımız yok. Eskileri de silip atmalıyız. İnsanlık duygusuz ayakta kalamaz. Ama dinsel içerikli vicdanlara da ihtiyaç yoktur.
Dinsel makamlar sömürü odaklarıdır.
Ama insanlık uyuşturucuya bile engel olamazken dinsel uyuşturucuya asla engel olamaz. Çünkü çıkar sağlayanlar çok.
Benim siz inanlılara tek sözüm sizin tanrınız sizin olsun.
Ama benim tanrıtanımazlığım da benim.
Ben ne cami ne havra ne de alevi cem evi (bu da tam bir komedi....

) binalarına yaklaşırım ne de siz bana yaklaşın.
Kilise itlerine daha büyük öfke duyuyorum. Çünkü; ben inanmasam da atalarım müslümandı. Ve katil haçlılar gelip daima katliam yaptılar.
Tarihi de asla unutmam.... Omanlı ile övünürüm.... Ama dini ile değil...Gücü ile gurur duyarım.
Şahsi olarak, inananlardan fazla kötülük görmedim. Bu yüzden saygı duyuyorum müslümanlara... Birçoğu da inançsız olduğumu söylesem de bana saygı duyuyor.
Ben toplumumla barışığım....
Dedim ya, islamiyet yine de hoşgörü dini....
.......