Hasan akçay;ben bu konularda biraz farklı düşündüğüm için beni anlamakta zorlanabilirsiniz..
Boşanmadan bahsedilmesini yadırgarım..Çünkü bir kutsal kitapta,böyle bir konu benim açımdan ol(a)maz..Hele içeriğinde dinin temel direklerine dair çok az veya hiçbirşeyin olmadığı bir kitapta,böyle detay bir konunun işlenmesi kabul edil(e)mez..
Kabaca ''peygamberin misyonu,ahlaksızlaşmış toplumu öteki Dünya için ahlaklı bir hale getirmektir'' diyebiliriz..Yani dinin özünde,öteki tarafa hazırlık vardır..SEKS ise,bu Dünya'ya kazık çakmaya çalışmaktır..Bence bir peygamberin SEKS yapması,çok gariptir..Çünkü bu kişinin var olmasının nedeni,dine göre öteki Dünya'dır..Tanrı bu kişiyi bir elçi olarak,bir rol model olarak ortaya koymuştur..Haliyle bu kişinin yaşadığı Dünya'ya mutlak anlamda sırtını dönmesi ZARURİDİR..
Muhammed'in yaşadığı söylenen tarihlerde ve öncesinde,o bölgede SEKS yapmadan yaşayıp ölen yüzlerce/binlerce/onbinlerce Yahudi/Hristiyan/Mani-mistik/gnostik insan var olmuştur..Bu insanlar öteki Dünya'ya o kadar bağlanmışlar ki,bu Dünya'da zevk alacakları herşeyden vazgeçmişlerdir..
Yani,Muhammed'in bırakın 9 yaşındaki biriyle çadıra girmesini,Muhammed'in yetişkin
bir kişiyle bile evlenmesini doğal olarak sorgulamanız lazım ama sizin gibi müslümanlar;muhammedi,sahabeyi ve müslümanları aklamak adına yapmadığınız numara kalmıyor..
Ben bu talak suresine baktığımda islamın allahını,islamın muhammedini,müslümanları veya arapları görmüyorum..Dediğim gibi,ben çok farklı bakıyorum bu konulara..
Bu sureyi Muhammed,sahabe veya araplar yazmış olamaz..Bu sure,tıpkı tufan miti gibi geçmişe aittir ve tahminimce yahudilere aittir..Yani burada yahudilerin boşanma hallerinden bahsedilmiştir..
Şunu da bilgi olarak söylemek lazım..Bu konulardaki bir uzmanın dediğine göre,''insanlar arasında yahudiler kadar şehvetine düşkün bir toplum yoktur..''
Bu bilgi de,benim bu bakış açımı bir açıdan teyit eder aslında..
Arapların açıkçası 7.yüzyılda çocuklarla seks yaptığını düşün(e)miyorum..Bu konu sonradan arapların arasına yerleştirilmiştir..Araplar özünde anaerkil bir toplumdur ve ataerkilliğe geçişleri zaman almıştır..Çölün değişime olan etkisi bu konuda etkin olmuştur..
Rollingstones;kuran tek başına bir hiçtir..Siz de ''kuran bana yeter'' diyenlerdensiniz ama yetmez işte..Bu sadece sizin bu konulardaki cehaletinizi ortaya koyar..
Şeri deliller diye bir şey vardır..''Kuran bana yeter'' dediğiniz an,ya kafirliğinizi,ya da cehaletinizi ifşa etmiş olursunuz..Çünkü kurana bakarak,Muhammed'in ve sahabenin hayatına ayak uydurmanız mümkün değildir..
Diğer yandan hadis inkarcılığı,ayet inkarcılığı ile aynı şeydir..Uydurulmuş hadisleri baz alarak,tüm hadisleri inkar edemezsiniz..Ederseniz KAFİR olursunuz..Bu kesin..%100
Kuran'da abdestin nasıl alındığı filan yazmaz..
Kölelik konusunda da cahilsiniz..Örnek;
Nahl 75- Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu?
|
Yazılanlara göre 7.yüzyılda kölelik var ve islamda bundan rahatsız değil..Yani bir bedevi,başka bir bedevinin haremindeki,mesela 5 yaşındaki bir çocuğu köle olarak satın alıp,bu çocukla seks yapabilir..Çünkü
kölelik meşru ve haliyle çocukları alıp satmakta meşru..Aldın çocuğu,girdin çadıra..Kim sana engel olacak?
DİN OLMUYOR..!
Devlet zaten yok..
Eeee..!
Gördünüz mü?
Talak suresini veya başka argümanları tartışmanın bir anlamı yok..Salt bu kölelik konusu,bu tartışmaları tümden İLGA eder..
Safiye konusunda yazılanları belirtiyorum sadece..Siz hadis inkarcısı olduğunuz için,sizi bağlamaz bu konular..Bizim gibi kafirsiniz sonuçta