Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı
|
Ontolojik fikir birliği yok.
Evrim kuramınız tamamen tanrıyı altetmek için oluşturulmuş alternatif bi teori ve bana göre güç barikatı
Bu haliyle anlıyorum
Yani tanrıya karşı kalkan. Bunu anlıyorum
İlk bakışta şöyle gözüküyor. Evrim büyük patlama temelli/tabanlı bir evren anlayışına bağlı bir açıklama sunmayı deniyor
Ontolojik fikir birliği yok.
Bilim ya da felsefe ile uğraşan insanlarla görüştük. Biri diyor ki maddeden çoğaldık geliştik. (ya da o ezeli) Diğeri uzay zaman sonsuz ama başlangıçta bir töz vardı kuantum dalgalanma vs oldu.
Burada bir ontolojik berakklık yok. Orada teori ve varsayımlarla (hipotezlerle) dolu
Yani evrimi yapılandıran algıya göre başlangıçta bir ilk tekillik var. Bir madde, hiçlik, bilinmeyen durum var.
Bize göre bu olanaksız. Zaman sonzsuzdur. Geçmişte sonsuz.
Yukarıdaki kum saati örneği gibi..
Bakın
Şunda uzlaşıksak;
"yoktan var ve vardan yokolamayız"
Yoktan varolmadık, varolan şeyler vardı
Bu durumda geçmişte bir kuantum çatlama patlama ilk hareket aramaya gerek yoktur
İlk hareket kavramı üzerine düşünün/durun derim
İlk hareket olmayan bir evren varlık modelleyin ve ilk hareket olmayan bir evrim modelleyin
Tüm herşeyi bir madde, töz, hiçlik vb durumuna indirgemek zorunda değilsiniz
Başlangıçta töz vardı başlangıçta madde vardı demekle başlangıçta herşey vardı ve başlangıçta oluşuk bir evren demek aynı şey;
İnsanın kökeni varoluşun tamamı tümü ve tüm materyalidir ve herşiyiyle içiçe ve tümüdür
Benim için köken incelemesi bitti. Ben bu bilgiyle çelişmem. Başka bir yapılanmaya ihtiyacım yok
Yoktan varolmadık o halde bir ilk yoktur o halde köken yoktur, o halde nedensellikte yoktur
Varolşun nedeni ve kökeni olamaz.
Yoktan varolamdıysak bir şeyler ezeli olarak vardır
Ezeli olarak varolan şey sonradan hareket edemez, ilk hareket içeremez
Ezeliyet geçmişle zamanla ölçülemez varoluş sonsuzdur.
Geçmişte sonsuzdur gelecekte sonsuzdur
Ezeliyeti geçmişe işaretleyemezsiniz
Ezeli yoktan varolmayan madde, töz, hiçlik vardı desen bile onu geçmişe işaretleyemzsin
Ezeliyet şimdi ile aynı...
Ezeliyet geçmişte değil
Ontoloji üzerine durun. Size yardımı olacaktır. Olanı biteni daha iyi kavrarsınız.