Dünyanın en çok sigara içilen ülkelerinden Türkiye'de kahve ve lokantalarda da sigara yasağın yürürlüğe girmesi, yurt dışında ilgi uyandırdı.
Yabancı medya "Türkiye'de tütün yasağı: 4. Murat'ın zaferi", "Bir Türk gibi sigara içmek sona erdi", "Halkın yüzde 95'i yasağı destekliyor", "Yasa, kökleri İslam'da olan hükümetin tütün ve içkiden duyduğu derin hoşnutsuzluk ile uyumlu" gibi ifadeler kullanıldı.
Bu kadarı gereksizdi bence.. Zaten kafelerde ya da lokanta gibi kapalı mekanlarda sigara içilen-içilmeyen bölümler yapmışlardı.. Özellikle bar ve diskolarda yasaklanması saçma geliyor bana.. Yararlarını ve zararlarını göreceğiz
''Bir şahinin nasıl eğitildiğini bilir misin? Gözleri dikilir; geçici olarak körleştirilmiş bir halde "tanrı"sının gereksiz emirlerine sabırla boyun eğer, ta ki kendi iradesi bastırılana ve itaat etmeyi öğrenene kadar..''
Burada eskiden, publara ve cafelere gidiyordum. Bira ve kahve ile sigara ozdesti. Simdi artik publara gitmiyorum. Kahve ise; ben cappicinoyu tercih ederim, ancak; acik hava da oturacak yeri varsa; o zaman gidiyorum.
Turkiye'de ise; belki lokantalar anlasilabilir, yani yemegini yersin faturayi odersin ve disari cikarsin, ama; kahvehanelerde; cayin, okeyin, kagit oyununun, tavlanin; sigarasiz olabilecegini pek dusunemiyorum.
Bu arada; vapurlarin, arka guvertesinde sigara icilebiliyordu. O hala gecerli mi?
Aslinda, mantiken dusunulurse; birisinin sigara keyfi; baskasini rahatsiz etmemeli. O yuzden kapali alanlarda sigara iciminin yasakligi anlasilabilir, bu arada; otobus duraklari ne olacak?, ya da buyuk binalarin acik avlulari, hastane, universite gibi.
Ama nedense; kahvehanelerin=sigara ozdeslesmesinin disina cikabilinecegi bana biraz garip geliyor. Cunku, kahvehanede; acaba gidenlerden sigara icmeyenler var mi?, ki kahveciler dahil.
Bu arada zaten, 4 saat ki o sadece havada; toplam en az 6-7 saati buluyor, ucak yolculugu, sigarasiz bayagi mesakkatli oluyor. Kendimi sudoku, gazete okuma veya yazi yazma v.s. gibi, mesgalelere veriyorum. Hele birde kahve veya cay gelmiyor mu?, ya da icki icerken veya yemek sonrasi, hic sorma!
her türlü yasak evet nedereye kadar..
ama sigara için değil..
Çünkü onu anca yasak durdurabiliyor..
kendimden biliyorum ve belki de birçoğumuz kendimizden biliyoruz...
Yasa güzel ama bunun devamı 'alkolü sadece hanelerede içmeyi yasal kılan yasa yürürlükte' takip edecekse işte o zaman vay halimize.. "Bekle bizi iran geliyoruz" olur...
TANRI OLAYDIM DA SAVURAYDIM HEPiNiZi ADALETLi DiYARLARA...
Sevgili nogada madem sigarayı bırakma niyetindesin ö.m.den bir dosya yolluyorum..Umarım iş görür ..
Bende alabilirmiyim sayın prozac02
Teşekkür ederim şimdiden.
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.