Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-10-2009, 20:06
Ashitaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ashitaka Ashitaka isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Pek açıklayıcı bir cevap olmadı,daha doğrusu bu soruya verilecek bir cevap değil bu.2+2=? kaç sorusuna cevap olarak Elma demek gibi birşey.
Bu durumda önce perdeyi yaratmış olmalı,ha?Daha sonrada müslüman Ali'yi perdenin bir tarafında yaratıp ateist Mehmet'i öbür tarafındamı yarattı?Neden Ali'yi bir tarafta Mehmet'i öbür tarafta yaratmaktadır?Bu nasıl bir perdeki Allah'ın yaratıcılığını tayin ediyor, ona yön veriyor? gibi sorular sormadan edemiyorum bu cevabınız karşısında.
Alt 09-10-2009, 22:23
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ahmetsecer´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çünkü iman edecek insanlarda etmeyecek insanlarda bellidir. Siz ne yaparsanız yapın Allah dilemedikçe iman etmeniz ve söylenenleri kabul etmeniz mümkün değil. Bu insanlarla aramızda görünmez bir perde var. Bizim anlattıklarımız onlara ulaşmıyor, kafa yapıları ona göre yaratıldığı için kavrama kabiliyetleri yok, bu yüzden inanmıyorlar. Allah zaten çok fazla insanın iman etmeyeceğini bildiriyor, bu yüzden bizim içimiz çok rahat. Allah dileseydi yeryüzünde iman etmeyecek hiçbir insan olmazdı.
kendi kendinle çelişiyorsun farkında mısın ahmet arkadaş...

hem iman edecek etmeyecek belli.... hem istese yukardaki hiç imansız bırakmaz... hem özgür irade varmış.... hem kavrama kabiliyetimiz yok...

çelişkiler içindesiniz.. bir bunu görebilseniz gerisi gelecek sevgili dostum...

bir düşünün lütfen

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 09-10-2009, 22:44
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

müthiş görsel efektlerle hazırlanmış çok güzel bir video da bundan nereye varacağız ben onu anlamadım...
Alt 09-10-2009, 23:01
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrende fiziksel ve kimyasal zorunluluklar vardır.Bu zorunluluklar uygun koşullar oluştuğunda ortaya çıkar.Bu zorunluluklar sonucu ortaya çıkan sonuçlar gerçekten muhteşem olabilir ve dinciler bunu bir yaratıcıya atfeder.Örneğin kuzey ışıkları çok muhteşemdir.Ama biliyoruz ki bazı koşullar oluştuğu için oluşur.Halbuki bunun sebebi çözülene kadar eskimolar gibi kuzeyde yaşayanlar o ışıkları melek gibi varlıklar sanıyorlardı.İnsan hücreleri de çeşitli maddelerden milyarlarca süren aşama sonucu bu hale gelmiştir.Ben allah olsam zaten hücre diye birşeyle niye uğraşayım.İçini boş tutardım.Hatta organlar bile yaratmazdım.İçi boş olduğu halde insanlar düşünür, hareket ederdi.o zaman denirdiki bilinmeyen bir güç var herhalde imkansız olan gerçekleşiyor..Halbuki burada imkansız olan değil, çok küçük te olsa uygun koşullarda imkan dahilinde olan şeyler gerçekleşiyor..
Alt 09-10-2009, 23:43
cyctec3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cyctec3 cyctec3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ayejj´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahmetsecer

Hiçbir canlı yapı bu kadar karmaşık başlamadı 3,8 milyaryılda bu günlere gelindi.

Olayların nasıl başlamış olabileceinie dair elbetteki çeşitli görüşler var.Öğrenmek istiyorsan sende bu vidyoya bak.

aslinda olaylarin nasil ba;ladini ben izah etmeye .ali;im/

hucre denen bu gelismis varliktan ote mitokondri ile ribozom ayri takiliyordu. hele hele dna garipti vesselam yilan gibim surunurdu. ama bir gun ortaya cikan mutosyonun uzerine cakan ani bir simsek yildirim tarzi bisi yuksek isi il ebir araya gelince bunlar hade ele ele verelim bu duruma karsi koyalim dedi.

koydularda hucre oldular. sirf fantezi olsun diyede mitoz bolunme bile zevke ulasdilar. ama bu zevki baska hucreler ile paylasim diyen i gurup hucrede miyoz takilmaya baslayinca durum dahada gariplesti.

yahu bana ilk hucrenin nasil olustugunu evrim ile aciklayacak evrimcinin birakin elini ayak larini opucem. bana su gariban ilk ucreyi aciklayin yeter. hadi biraktim onu bana ilk virusude aciklasaniz olur. hadi onuda biratim bana ilk rna yi aciklayin. hadi onuda biraktim amino asitlerin nasil olece evrimlesene kadar nasil olduda oksijen tarafindan tahrip edilmedini izah edin oda olacak.

evrim bilimsellegini burada bitiriyor onlarda burada bilimsel olarak inanmaya basliyor.

"Akıl en ağır yüktür" Cyctec23
Alt 10-10-2009, 00:03
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahu sen de bana allah nasıl varolabilir, neden meydana geliyor, birşeye ol deyince nasıl oluyor, hücre mi çok karmaşık geldi sana allah daha basit herhalde kendiliğinden varolabiliyor bi açıkla vallahi müslüman olacağım bak yemin ettim.Allahın adını verdim..
Alt 10-10-2009, 00:10
Kıdemli Üye

sayın cyctec...

ingilizceniz varsa bunu tavsiye ederim

https://www.scientificamerican.com/a...-life-on-earth

Alt 10-10-2009, 00:11
Kıdemli Üye

Alt 10-10-2009, 00:14
Üye

emil´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu sen de bana allah nasıl varolabilir, neden meydana geliyor, birşeye ol deyince nasıl oluyor, hücre mi çok karmaşık geldi sana allah daha basit herhalde kendiliğinden varolabiliyor bi açıkla vallahi müslüman olacağım bak yemin ettim.Allahın adını verdim..
yahu sende bana halen evrenin genislemesine ragmen hatta evrenin genislediginin ispatlanmasina ragmen nasil Allahsiz olabiliyorsun onu soyle.

ac gozlerini gok yuzune bir bak ve sahip oldugun iki gram aklinla bir dusun. baslangici olan bir evrende nasil hala nasil metaryalist olabiliyorsun.

al sana mantik denklemi sen cevap ver|

yokluktan var olus

varliktan var olus

o varlikta senin inanmadigin varlik ama senin inanman veya inanmaman sadece senin ozgurlugun ve kararin. beni ilgilendirmez.

ama sen bana su hucre denen cihazi bir aciklada sonra sizinle adaotasyon vb konularda mutabakata varalim.

hucreden sonra her sey bilimsel oluyor oncesinde ise o yonde calismalar var googledan arastir bulursun bir iki sallama diye bir teori ve savunma olurmu?

birakin bunlari. boyle ideolojik teori olamaz. teori falan degil bu. keyfine geldigince ve giydirebildigin noktlarda giydir oncesine daha bilim o noktaya gelmedi de, yahu ilkini aciklayamadiktan sonra zaten bana var olan sisgemin adaptasyon yetenegini izah etsen neye yarar?

Alt 10-10-2009, 00:21
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın cyctec...

ingilizceniz varsa bunu tavsiye ederim

https://www.scientificamerican.com/a...-life-on-earth

harcopy sine bakicam . ama sunu soylemek istiyorum bu macmua daha gecen gun neandertaleri evrimde ara form diye yazan dergi. unuttular galiba bazi bilimsel gercekleri ne bilim dna felan nedir? neandertal ile insan dna si arasinda bir gram iliski yoktur. hatta hic ciftlesmemislerdir bile yazilmasina ragmen ediyorler geleneksel sallama metodlaridan bir sey kaybetmisler kanimca.

bana bu dergiyi referans vermeyin artik. okumayi bile dusunmuyorum artik. bu mecmua toplum muhendisligind ekullanilan bir mecmuadir kanimca. azcik egitimli ama dikkatsiz zumreyi yonlendirme ve gaza getirip her seyi biliyorsun o zaman sana her seyi bildigine inandiran mecmuaya her kosulda inanki bu ozguven her daim devam etsin bende kazanayim.

cok iddali basliklar atiyor saygider as .

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil