at_arabas?´isimli üyeden Alıntı
sanki bilimi çok takip ediyormuşlar gibi, evrim teorisindeki arafosili sorup duranlardan öğrenmek istediğim bir şey var. Belkide benim sorumun nezdimde tüm ateistleri islama davet edebilirsiniz. bu şansı iyi değerlendirin.
Ara fosili bulsanız sanki evrim teorisine inanacakmış gibi duruyorsunuz ya ,bende sizlere inandığınız dine girerken sizleri nasıl ikna ettiklerini merak ediyorum ve acaba ,şeytanın, cinin ,azrailin ,meleklerin (kanadındaki tüylerden biride olabilir) tek bir fosilini gördünüzdemi inandınız , bunların birinin ayak izinimi gördünüz , gölgesinimi gördünüz ,ölünce onlara arkadaş olucaksınız ya sizlere ne gibi işaretlerle kendilerine inandırdılar . Lütfen cevap verirmisiniz .
Aydınlanmak istiyorum ....... :shock:
|
Sevgili at_arabas? (sanıyorum artık aramızda değilsen de)
Bir başka konuda benzer bir cevap vermiştim. Burada da gider;
Müslümanlar, senin düşündüğünün aksine çok okuyan insanlardır. Tamamı biyolojiyi, jeolojiyi, zoolojiyi, kozmolojiyi, Darwinolojiyi, velhasıl bilumum "loji"yi yalayıp yutmuşlar ve varlığın mutlaka bir akıllı tasarımcıya gerek duyduğuna kanaat getirmişler. Dolayısıyla geriye kalan tek "loji" olan teolojiye yönelmişler ve insanlığın benimsediği tüm dinleri; Hıristiyanlığı, Museviliği, Budizmi, Hinduizmi, Şintoizmi, Şamanizmi, Brahmanizmi, Maniheizmi velhasıl bilumum dinleri ve felsefeleri yalayıp yutmuşlar; İncil'i, Tevrat'ı, Zebur'u velhasıl bilumum din kitaplarını ve bunlarla ilgili araştırmaları yalayıp yutmuşlar; geriye bir tek Kur'an kalmış, onu da defalarca anlamak için okumuşlar, onunla ilgili tüm araştırmaları yalayıp yutmuşlar ve en sonunda şuna karar vermişler ki, İslam gerçekten hak dindir.
Onun için zaten dikkat edersen ileri sürdükleri tüm fikirler, üstün bir zekanın ürünü gibi, bitmeyen zeytinyağıyla yanan bir kandil olan güneş gibi şavkıyıp duruyor.
Sen okuduğun 5-10 kitaptan ne öğrenebilirsin ki? Onlar, koskoca tanrının kitabını okuyorlar (Arapça bilmiyor olsalar da önemli değil), o kitap ki insan ve yaşam için gerekli tüm bilgileri içinde barındırıyor (Ebu Leheb'in kuruyan ellerinden tut da, Zeyd'in karısı Zeyneb'e; peygamberin evine girerken kapıyı çalmaktan tut da, ziyaretin kısa olanı makbuldüre kadar).
Sen ara fosillerden bahsediyorsun. Bazılarının evrime inanmakiçin ara fosilleri sorduklarını söylüyorsun. Ara fosile gerek yok ki; doğaya bak, yaşayan ara türleri bolca göreceksin. Asya ve Afrika filleri gibi, savanaların dev zürafaları ve otlakların küçük zürafaları gibi, "her şey insan için" diyen hümanistler ve "her şey tanrı için" deyip hümanistleri öldüren yobazlar gibi... İstemediğin kadar ara tür ve fosil bulabilirsin.