Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-12-2007, 12:28
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Fazıl Say tartışması.. Siz ne diyorsunuz?

Bu konunun birisi tarafindan topic olarak acilmamasi ilginc. Politik bir konu ama direk bizim tartisma alanimizla da ilgili. Herhalde herkes Fazil Say'in aciklamalarini duymustur. Sonrasinda yapilan tartismayi da biliyordur. Herkes bunu tartisiyor son gunlerde. Acaba bizim forum ahalisi bu konuda ne dusunuyor.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 17-12-2007, 13:37
madida madida isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Fazil Say tartismasi.. Siz ne diyorsunuz?

değerlendirmesi doğru fakat kaçmanın çözüm olmadığını düşünüyorum..
mücadele etmeden çekip gitmesi sadece kendi bencilliğini gösterir.sanatçı kişiliğinin sayesinde etkileyeceği kitleyi de düşünmeli.kalıp mücadele etmeli...

düşmesin bizimle yola; evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar...
Alt 17-12-2007, 14:30
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aferin Fazıl'a düşüncelerini açıklamış,mücadele edeceğini söylemiştir.Geldiğimiz yerin gelmemiz gereken yer olmadığı ve bu gidişin doğru olmadığını dile getirmiştir.
Vatandaşlık yan gelip yatma yeri değildir.Hepimizin üstüne görev düşüyor ,nasıl tarikatlar çalışıyorsa ,demorasiyi ve laikliği savunan herkes çalışacak,islam devletine dönüştürülmeye çalışılan ülkeye sahip çıkacak.Bizler sesimizi çıkartmazsak adamlar bütün kurumları ellerine geçirecek.Ordunun yıpratılması ve dönüştürülmesi sonrada Kemalizmin tasfiyesi ile şeri islam devlet yapılanmasına geçilecek.
Gün birlik günüdür ,dinci oligarşinin alaşağı edilmesi gerekmektedir.
Bu gelişmeler nicel birikimlerdir ,gerici baskılar arttıkça tüm demokratlar,ilericiler,sosyalistler,ulusalcılar bir cephe altında birleşerek Demokratik Cumhuriyeti kuracaktır,başka çare yoktur.
Saygılarımla

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 17-12-2007, 15:13
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Arkadaşlar;

Olayı sadece Fazıl SAY'la sınırlamayalım. Hasan ŞAŞ'da "Ben artık Türkiye'de futbol oynamak istemiyorum" demişti. Tarkan "Paralı Askerlik çıkmazsa, Türkiye Vatandaşlığından çıkacağım" demişti. Fatih TERİM Milan'ın başında teknik direktör olduğunda "Artık Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum" demişti.

Bu örnekler arttırılabilir. Belki söylemleri yalnıştı. Ama, neden bu cümleleri sarfettiler diye insan düşünmeden edemiyor. Türkiye'de ne kadar adalet var ?

Bu ülkede, sanatçıyım diye geçinen binlerce insan varken. Hülya AVŞAR, Sibel CAN, Bülent ERSOY gibi, yaptıklarının ne olduğu belli olmayan insanların, televizyonda iki göbek atıp, saygı görüp trilyonlarca parayı götürürken. Türkiye'de gerçek sanatçı diyebileceğimiz insanlara ne yapıyoruz ? Kaç tanesinin isimlerini biliyoruz. Fazıl SAY, gerçekte hakkettiği saygıyı ne kadar görebilmiş bu ülkede.

Ben, yıllarca okudum. Belirli bir seviyeye geldim. İki üniversite bitirdim. Saygın üniversitelerden mezun oldum. Ama, parası var diye, bir patrondan emir alıyorum. Saçma sapan şeylerine, akraba kayırmalarına katlanmak zorundayım. Çalıştığım şirkette hakkettiğim yerin çok altında olmama rağmen, daha ne olduğu belli olmayan akrabasını benim üstüme şef yapabiliyor. Aldığım para, yıllarca okduğum okulları karşılıyor mu? Sigortam asgari ücretten yatıyor ve ben emekli olduğumda, aynı maaşı alacağım. Patronun altında jeeplerle dolaşırken, yazlıklardan, otellerden bahsederken. Ben kiramı yarın nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum. Ben acaba izin nasıl alırım diye düşünürken, o kafasına göre işe geliyor, kafasına göre gidiyor. Bir de benden hesap soruyor. Ben gecemi gündüzüme katarak birşeyleri yapmaya çalışırken, bir de onun fırçalarına katlanmak zorunda kalıyorum.

İşyerinde, zorunlu kıyafet durumu var. Özgürce fikirlerini açıklayamazsın. Çünkü, patron hacı ve beş vakit namazında. Söyle bakalım dini düşüncelerini.... Hani özgürlük nerede ?

Kendisi sıcacık odasında çalışırken, kaloriferleri kıstırarak soğuk ortamda senden verim bekler. Yemeklerde, üç çeşitten fazla yemek çıkartmaz. Yemeklerin içine et attırmayı yasaklar. Mesai ücreti almak hak getire.

Ben şu an istifa etsem. Devlet, istifa ettim diye bana işsizlik sigortası bile bağlamıyor. Neden, işten atılmam gerekiyor. Hani kanunlarda, "İnsanlar, zorla istemedikleri işte çalıştırılamazdı". Eğer, başka bir iş bulmazsam, aç kalacağım. İşte devlet, işte kanunlar.

Varsayalım ki patron beni işten attı. Devlete gittiğimde, bana işsizlik sigortası olarak 300 YTL. net ödüyorlar. Ben bu parayla, kiramı bile ödeyemem. Hemde, vereceği parayı da 6 ay veriyor, sonrası sana kalmış.

Ben o kadar okumama rağmen, devletin bana biçtiği maaş. Asgari ücretin 50 YTL. üzeri, yani 500 YTL. netle, üniversite mezunu geçinir diyor. Sonra da kalkıyor diyor ki, 697 YTL. açlık sınırıdır. Bu ne demek "Arkadaşım, ben sana devlet olarak bakamam. Açlıktan öl."

Patrona bana zam yapta diyemiyorum. Neden devlet diyor ki İş Kanunun'da "Zam, İşverenin takdirine kalmıştır" Böyle bir zihniyet olabilir mi ? Biz Hukuk devletiyiz demi ?

Devlet kadrosuna gireyim diyorum. Diyorlarki, KPSS'ye gireceksin. Ya, ben yıllarca okudum, beni bir de tekrar sınava mı sokuyorsunuz ? KPSS'ye de giriyorum. Bana devletin verdiği yanıt "Bir yere yerleştirilemediniz." Devlette çalışan tanıdıklarıma soruyorum nasıl girdiniz diye, "Dayım, bakandı. Amcam, milletvekiliydi. Torpille girdim" diyorlar.

Büyük özel şirketlere gidiyorum. Kapıdan bile zor alıyorlar. Adamın var mı diyorlar.

Melen projesi'nde Tayyip Beyfendi çok şaşalı bir açılış yaptı. Sanki çok büyük iş yapmış gibi. Nasıl milletin de gözünü boyuyorlar. Melen çayının dibine çimento fabrikası ve maden ocakları açılacak. Bu projelerin raporlarını ben hazırladım. Ama, yetki mercii Bakanlıktı. Firma sahibi ile Tayyip beyfendi çok canciğer olduklarından, *yönetmeliklere aykırı bir faaliyet olmasına rağmen (İçme Kullama Suyu Kontrol Yönetmeliği), Bakanlıktan durdurma kararı çıkmasına rağmen, nasıl oldu da bu proje bir çırpıda Bakanlıktan geçti. Bunun gibi 200 tane daha fabrika, atıklarını Melen çayı'na bırakmaktadır. Odaların suyun kirli olduğuna dair raporları vardır. Yıllarca, 14 Milyon insan bu suyu kullanacak ve zehirlenecekler. Sonra ileride hastalıklar başgösterecek. Müslüman Ülkeyiz ya....

Ben bu ülkede yaşayan insanların nesini savunayım. O benim. yaşama hakkımı savunuyor mu?
Alt 17-12-2007, 17:02
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Her ne kadar konuyla direkt ilgili değilse de bayrak'ın serzenişine yürekten katılıyorum. Toplumsal yaralarımızın sadece bir sayfası bu haykırış..

Gelelim konuya.. Sargon'un merak ve hayreti bence de yerinde. Konuyu 5 gün önce 'Köşe Kapmaca' da yayınladım ve bu güne kadar da basında çıkan -hemen hemen- tüm yorumları almaya çalıştım; orada da bir görüş belirtilmemiş...

Ben bu konuda yorum yapılırken 'sanatçı' kimliği ve psikolojisinin irdelenmesi taraftarıyım. Belli kabiliyet ve özelliğe sahip olmayan insanlar bu sözü söylese ben de "kalıp mücadele etmeli" derdim. Kendini dünyaya kanıtlamış ve ülkesi için eşsiz tanıtımlar yapmış bir gönül adamı hayatını bu yönde inşa etmiş ve algısını da buna göre düzenlemiştir.

Başbakan ve fikri muadilleri başından beri hazımsızlığını çektikleri çağdaş kültür değerlerimizi birer birer dışlamakta ve onları yok saymaktalar. O zihniyettekilerin "giderse gitsin" demesi çok doğaldır. Bence Fazıl Say bir değerdir ve bilerek-bilmeyerek bir akım başlatmıştır. Kendisini Timur'un huzuruna varmış Nasreddin Hoca gibi hissetmemesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bunu sağlayacak olanlar da bu ülkenin -ne yazık ki sayıları çok azalmış- çağdaş insanlarıdır.

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 17-12-2007, 22:28
okinono
Üye Değil

Bu Sayın Fazıl Say'ın kendi sitesinde bulunan *İngilizce biografisi. *Almanca ve Fransızca da var.
http://www.fazilsay.com/biography.html
Nerede yaşadığına dair bir şey bulamadım.

Bu da Sayın Fazıl Say'ın yıllık programı, Can Dündar'ın anlatımıyla.

Korkunç program
Bu bedbinliğin nedenini programından anlamak mümkün:
2 Mart’ta İsviçre’deymiş Fazıl…
5 Mart’ta İsrail’e gelmiş. Burada 15 günde 13 konser verecek.
25 Mart’tan 6 Nisan’a kadar Avrupa turnesini yapacak.
9 Nisan’da Amerika turnesi başlayacak.
15-23 arası Türkiye konserleri var.
28-29 Nisan İtalya…
2 Mayıs Güney Afrika…
7 Mayıs Avrupa turnesi…
Her gece, bir “dünya starı”nı izlemeye gelmiş ortalama 2 bin seyirciye en iyi olduğunu kanıtlamak zorundasın.
Ne stres…!

Yalnızlık
Son 12 yıldır hep böyle, sırt çantasıyla yaşıyor.
Sabah 5’te kalkıyor, bazen bir havaalanı tuvaletinde tıraş oluyor, yüzünü kolonyalı mendille siliyor, uçakta kahvaltı yapıyor.
2006’da bu tempo ile 130 konseri var. Bu, 3 günde bir konser vermek, her gün bir başka ülkede, bambaşka otellerde gecelemek, dostlarını, ailesini, kızını, köpeklerini görememek, hiçbir yere yerleşememek, hepsinin ötesinde yalnız kalmak demek…
Zaten pek az akrabası ve arkadaşı olan bir tek çocuk için bu tempoda bir evi, bir düzeni, bir aileyi, bir ilişkiyi sürdürmek mümkün mü?

http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=2963

..........

Soru: Sayın Fazıl Say nerede yaşıyor?

Bu sorunun cevabına göre, anketi işaretlemeyi düşünüyorum.

Selamlar.
Alt 17-12-2007, 22:43
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ülkemizde yaşamak zor.
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleriyle doğru korelasyon gösterir yaşayışlar.
Ortadoğudan iyice, Avrupadan kötüce bir yerde durmanın özellikleri bunlar.

Sn. bayraktaro,
İnanın ki, sadece size has zorluklar değildir bahsettikleriniz.
Satır aralarında kendimizden gölgeler gördük.
Hem de aynı inanıştakiler içinde :!:
Bu da işin ironisi olsa gerek.

Sn. Fazıl SAY konusu biraz derin.
Lakin kafamızı da ha bire bir kurcalamakta, garip garip düşünceler!!!
Kendi ülkesinde çalan bir telefon ile konserini terk edip giden bir GURUR,
ABD de verdiği konserde, çalan telefonları duyamayan da aynı GURUR 8O
Allah'ın sopası yok derler. Halt ederler.

Türk dinleyici isen sana bunlar müstahak,
Hele bir ABD'li ol, bak sana neler hak?

Evet, evet ülkemizde yaşamak gerçekten de zordur.
Ama bu zorluk, beyaz/kara Türk tanımaz, aslında Türk'ü Kürdü de tanımaz.
Zorluk, bu coğrafyada yaşayan herkesedir, kundaktaki bebek dahi nasiplenir.

E be kardeşim. Sorduk kolay bi soru. Kullan oyunu ver cevabını. Ne laga luga yapıp durursun.
Diye yazabilirsiniz.
Bu da sizin görüşünüz.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 17-12-2007, 22:53
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yazımı gönderdikten sonra, Sn. okinonon' nun yazısını fark ettim.
Değinmeden geçemeyeceğim.

Bu hayata bu beyanat
Nobelli, oskarlı kof sanat

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 17-12-2007, 23:07
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mhmmd";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu hayata bu beyanat
Nobelli, oskarlı kof sanat
Sevgili mhmmd,

Sanırım kafiye tutsun diye böyle yazmışsın çünkü bu doğal bir algı değil, muhalefet kokuyor...

Fazıl Say 'tasavvufi neyzen' olsaydı yine böyle mi düşünürdün? Nitekim bu ülke "Mevlana" ile de Nobel'e, Oscar'a yaranmaya çalışıyor. Ayrıca Fazıl tüm gezginliğine rağmen "Türkiyeliyim" diyor; bilmem farkında mısın?

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 17-12-2007, 23:13
Üye Değil

Bence aşırı ve haksız bir tepki vermiş Fazıl say. Hiçbir bakımdan onaylayamayacağım:

Öncelikle bahsettiği durum gerçek olsa bile bu yurtdışına kaçış için bir gerekçe olmamalı. Öncelikle bu ülke için mücadele verilmeli. Bu ülkede azımsanmayack bir laik-demokratik birikim var. Öyle kolayca ezilip geçilecek bir laik kesim yok Türkiye'de. İran gibi zayıf bir demokratik-laik geleneğe değil tanzimattan beri süregelen laikleşme-demokratikleşme geleneğine sahibiz.

Nazım Hikmet gibi onu hapse atanlar yok bu ülkede yurtdışına kaçış gibi haklı gerekçeleri olsun sayın Faz'ın.

Fazıl Say'ın tuzu kuru. Nasıl olsa her gittiği ülkede sanatı sayesinde iyi para kazanmaya devam edecek hatta belki daha fazla. Peki vatandaş ne yapsın? Kaçabilecek maddi olanağı olan kaçsın da kaçamayacak olan yansın *mı? Bu mudur Fazıl Say'ın anlayışı? Bence yanlış. Haksız ve aşırı bir bartı söz konusu. Ülkeye şeriat geldiği yok, benim hanım hala başı açık geziyor üstelik bayanların %95'ninin kapalı olduğu bir muhitte. İslamileşme var evet ama dikkat edin günümüzün modern-demokratik anlayışına ve insna haklarına uygun yönleri ortaya sürülebiliyor İslam'ın. Kimse el kesmeyi, recmi, 4 eşliliği savunamıyor veya savunanlar oldukça az. AKP bu yüksek orana ulaşırken laik olduğunu, dinci parti olmadığını söylemek duurmunda kaldı. Bunu söylemek duurmunda kalmasında karşısındaki gücün baskısıyla olmuştur. Demek ki laik güç Türkiyede önemli bir güçtür. Fazıl Say'ın bunu görmesini umarım.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil