Sevgili zfr87 ;
zfr87´isimli üyeden Alıntı
Din-bilim ilişkisini sorgularken önce hangi dinden bahsediyoruz onu belirtmek lazım.
|
Hangi din olduğu önemli değildir. Din : sorgulanamayacak kurallar bütünüdür. Öğretinin kendiside, içinde barındırdığı mesellerde sınanamaz, tekrarlanamaz, bir daha gözlenemez... Ona öylece inanırsınız değil mi? Yoksa hergün birileri bir balık tarafından yutuluyor ve bir süre balığın karnında yaşayıp dışarı çıkıyorda bizlerin mi haberi yok.
Bir insanın 950 yıl yaşaması bilimle çelişmez. Bilimsel olarak mümkündür 950 yıl yaşamak. Ama çok düşük bi olasılık olduğu için çevremizde görmeyiz.
|
YUH. Bana "nasıl" çelişmediğini bir zahmet izah edebilir misin? Sen izah et, ben gerçekleştireyim.
Kuantum kurucularından Max Planck'in bu konu hakkındaki sözünü hatırlayalım.
''Din ile bilim arasında asla gerçek anlamda bir zıtlık olamaz.Çünkü biri diğerinin tamamlayicisidir''
|
Bu cümle kişinin kendi fikri olup, Bilimin "B" si ile bile örtüşemez. Belliki yaşadığı çağ ve çevre dinsel dogmaları beynine iyice kazımış. Birinin diğerinin tamamlayıcısı olduğuna dair Dünya üzerinde en ufak bir örnek bile yoktur. Birisi 950 yıl yaşayan insandan bahseder, diğeri saçmalama artık der.
Sizin içinde bulunduğunuz durum ile aynı durumda Max Planck. İnancını, yaptığı herşeyin önünde tutuyor. Herşeyi, inancına uydurmaya uğraşıyor. İşte bu yüzden yukarıdaki komik cümleyi kurmuş. Komik, çünkü yıllardır biri diğerini yalanlıyor.
Tabi önce hangi din sorusunu cevaplamak lazım.
|
Sizin aklınızda bir din var mı? Durun tahmin edeyim...