AerA´isimli üyeden Alıntı
Sevgili MeTeE ;
Cehaletini mazur görüyorum.Ben ilaç firmalarında çalıştım.
Kara kaşım kara gözüm için alınmadım oralara.
Antibiyotiği de direncinide iyi bilirim.
Ya sen...Uzmanlık alanın, bir konu olsun varmı?
Akılları bulandırmaya çalışacağına,bilimle kanıtlanmışlığa "yalan" diyeceğine insanlık için faydalı bir keşif yap.Ne bileyim 10 bin feetden düşüp ölmemek gibi.Git bir dene.Belki ölmezsin.Ölürsende toplumun kaybının büyük olacağını sanmam.
O üç resim basitçe;
Hayatın enzimlerle devam ettiğini, antibiyotiklerin enzimleri etkilediğini, enzimlerin spesifik yapıları olduğundan spesifik antibiyotiklerden etkileneceğini, DNA mutasyonu ile genler ve oradan enzimlerin moleküler yapılarının değişebileceğini, bununda ilgili antibiyotiğe direncin nasıl kazanıldığını anlatır.Bunun idrakı bu kadar zormu?Yoksa problem sizde mi?
|
Sevgili AerA
Bakteri direnç geçiriyor sen ilaç firmasında çalışmışsın ama onu bilmiyorsun galiba onda kendi yazdığın değil başkalarının yazılarını almakla kalıyorsun.
İlk önce şunu öğrenelim sonra cahil mi ak mı ona karar verelim.
Hasta olan kişide bakteri kendi sistemine göre değişmiyor.Bir sistemi kullanarak mutasyon gelişiyor.
Hasta olan kişide baktığımızda bakteri nasıl direnç gösterdiğini anlarız..
Yani A Antibiyotiği vücutta bulunan var olan bakteri karşı etkisiz diğer adıyla direnç gösteriyor..
A değil B veya C Antibiyotikte verilebiliyor..
Direnç'in hangi aşamada olduğunu anlamak için ilk önce kültür veya laboratuar örnek sonuçları beklenir ona göre antibiyotik verilebilir.
Kültür ve laboratuar örneğine nasıl oluşuyor..Piyasada ne kadar antibiyotik var ise testten geçer bu sonuç ona göre çıkar.sonra antibiyotik verilmeye başlanır.
İLAÇ FİRMALARI DİRENÇİ OLUŞTURMUYOR VÜCUT OLUŞTURUYOR:.
Saygılarımla MeTeE