Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-01-2010, 14:31
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

siz çürümüş hatta çürümekten kokmuş bir teori olan evrimi savunun benden bu kadar yapabileceğim elimden gelen başka birşey yok çünkü bu konular tartışmayla bitmez ben birşey yazıyorum hemen kılıf hazır... Halbuki sizede mantıklı gelmiyor ama savunuyorsunuz işte diyorsunuz ki birkere düşmüşüz içine...

son olarak şunu demek istiyorum.

İslam birliğinin kurulması çok yakın ömrünüz olupta bu anı görürseniz bence herşeye tövbe edin.Yepyeni bir sayfa açın hayatınızda

Bakın gelecekten bir haberdir.Sizin safsata dediğiniz ayetlerden ve Hadislerden çıkarılan sonuçtur.Hatta bunları çıkaran kişide Ruh hastası dediğiniz Harun Yahya'dır.

Bu durum tam manasıyla gerçekleştiğinde gidip elini öpersiniz.

Selametle

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 10-01-2010, 14:33
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu konuya birşey yazmanıza gerek yok sadece bu son yazdığım aklınızın bir kenarında dursun zaman herşeyi gösterecektir.

Allah'ın izniyle

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 10-01-2010, 14:44
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
siz çürümüş hatta çürümekten kokmuş bir teori olan evrimi savunun benden bu kadar yapabileceğim elimden gelen başka birşey yok çünkü bu konular tartışmayla bitmez ben birşey yazıyorum hemen kılıf hazır... Halbuki sizede mantıklı gelmiyor ama savunuyorsunuz işte diyorsunuz ki birkere düşmüşüz içine...
Bir kere fazla alınganlık gösteriyorsun fatih, bilimsel kanıt dediğimizde ıkına/sıkına Harun Yahya'nın sitesini göstermek, buraya bilgiyi değil demagojik söyleme devam edeceğininin göstergesiydi. Bulgulara ve zamana göre bilimsel gelişmelerde yanılgılar, hatalar, bir önceki tezi çürüten veriler her zaman olacaktır, peki Harun yahya bu durumda ne yapacak? Ben bilmiyorum, sana bir soru; Harun Yahya'nın akademik ünvanı nedir?

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 10-01-2010, 14:47
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

son olarak şunu demek istiyorum.

İslam birliğinin kurulması çok yakın ömrünüz olupta bu anı görürseniz bence herşeye tövbe edin.Yepyeni bir sayfa açın hayatınızda

Bakın gelecekten bir haberdir.Sizin safsata dediğiniz ayetlerden ve Hadislerden çıkarılan sonuçtur.Hatta bunları çıkaran kişide Ruh hastası dediğiniz Harun Yahya'dır.

Bu durum tam manasıyla gerçekleştiğinde gidip elini öpersiniz.

Selametle
Cehaletinden pay vermek istemeyen güzel insan fatihcrs ;

1-) Evrim zaten sadece bir Teoridir.Lakin bilimsel hiç bir kanıt bunu ne çürütmüştür ne çüremesine ön ayak olmuştur.

Bazı şahıslar ki hergün bulduğu mucizelere doğal açıklamalar geliyor ve mucizeleri mucize olmaktan çıkıyor ama mucize yalanlarına devam ediyor, bazı şahışlar ki toplama kampları ve gaz odaları ortada iken Yahudi soykırımı olmamıştır diyor ve bu yalana devam ediyor.İşte yine aynı şahısın Evrim Teorisi üzerine eserlerindeki doğruluğu (!) okuyan bir gencin hayatından kesitleride sende görüyoruz.

2-) İran'a gidiniz ve bağıra bağıra sünni olduğunuzu haykırınız bakalım Şii birliğinin tepkisi ne olacak.Irak'ta ki en büyük çatışma ABD - Milis güçler arasında değil halen devam eden Şii-Sunni çatışmasıdır.Buradan yola çıkarak denebilir ki İslam Birliği en az Evrim Teorisi kadar bir Teoridir işin içine silahlı çatışmaların, terörün, cinayetlerin girdiği düşünülürse kabul edilme şansı yoktur.

3-) El ayak öpmek ancak sizin gibi aciz kullara nasip olmuş bir davranış biçimi olup, özgür bir birey olduğunuzun farkına varamamış, halen ümmetçilik yapmaktasınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 10-01-2010, 14:59
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

siz çürümüş hatta çürümekten kokmuş bir teori olan evrimi savunun ..................
fatih çürüyen varsa o da dindir .. allah kavramı çürüyor islam düşünce sisteminin evrilmesi gerekir çünkü o da allahın çürümesiyle birlikte çürüyor ... farket artık...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 14-01-2010, 02:43
metee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
metee metee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )
AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili metee ;

Na kadar güzel çarpıtmaya çalışmışsınız.

Bizim bağışıklık sistemimiz ile bakteri nasıl anti-biyotik direnci kazanır evladım?Senin vücud trilyon dolarlık anti-biyotik Ar-Ge sini içinde yapabiliyor sonrasında üretiyormu ki o anti-biyotik molekülünüde bu bakteri bağışıklık kazansın.

Kullanılan anti-biyotikler sentetiktir.Sen olmasanda ben gibileri üretirler.Bu arada testleri ve denemeleri yapılır bir bakteri üzerinde.Olumlu sonuçlarını laboratuar ortamında alırsın.Ruhsat dosyasını Sağlık Baknlığına sunarsın, ruhsatın çıkışı ile anti-biyotik piyasaya verilir (uzun sürer bu süreç) birde bakarsın artık işe yaramıyor.

Nedeni daha antibiyotik piyasaya sürülmeden DNA modifikasyonu ile belli bir bakteri varyetesi oluşumu ve o varyetenin o anti-biyotikten etkilenmemesidir.Antibiyotik Dünyada biraz kullanılınca aynı tür içinde o modifikasyona sahip bakterinin haricindekiler ölür ve dirençli olan yaşamaya devam eder.

Yeni bir antibiyotik Ar-Ge sine başlarsın ve süreç böyle devam eder.

Anti-biyotiğin, enzimlerin v.b. ne iş yaptığı nasıl üretildiğine dahil fikir sahibi olmadığın çok ortada.O sebeble resimli ve basit anlatım barındıran şu linki bir okuyuver.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=15856

Saygılarımla.
Sevgili metee ;

Na kadar güzel çarpıtmaya çalışmışsınız.

Bizim bağışıklık sistemimiz ile bakteri nasıl anti-biyotik direnci kazanır evladım?Senin vücud trilyon dolarlık anti-biyotik Ar-Ge sini içinde yapabiliyor sonrasında üretiyormu ki o anti-biyotik molekülünüde bu bakteri bağışıklık kazansın.

Kullanılan anti-biyotikler sentetiktir.Sen olmasanda ben gibileri üretirler.Bu arada testleri ve denemeleri yapılır bir bakteri üzerinde.Olumlu sonuçlarını laboratuar ortamında alırsın.Ruhsat dosyasını Sağlık Baknlığına sunarsın, ruhsatın çıkışı ile anti-biyotik piyasaya verilir (uzun sürer bu süreç) birde bakarsın artık işe yaramıyor.

Nedeni daha antibiyotik piyasaya sürülmeden DNA modifikasyonu ile belli bir bakteri varyetesi oluşumu ve o varyetenin o anti-biyotikten etkilenmemesidir.Antibiyotik Dünyada biraz kullanılınca aynı tür içinde o modifikasyona sahip bakterinin haricindekiler ölür ve dirençli olan yaşamaya devam eder.

Yeni bir antibiyotik Ar-Ge sine başlarsın ve süreç böyle devam eder.

Anti-biyotiğin, enzimlerin v.b. ne iş yaptığı nasıl üretildiğine dahil fikir sahibi olmadığın çok ortada.O sebeble resimli ve basit anlatım barındıran şu linki bir okuyuver.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=15856

Saygılarımla.
Sevgili AerA

Öncelikle sen git bu evrimci biyoloji tavırlarını evrimci arkadaşlara anlat.

Bakterin nasıl direnç geçirdiğini anlatan yazıları takip edersen bu direnç oluşturan sebepleri öğrenirsiniz.

Bu Antibiyotik buldum buldum diye bir işlev ile bulunmadığını öğrenmen lazım.Antibiyotik verilme sebebi vücutta yaşan iyi huylu bakterilere göre yapılır ve sunulur..

Sen vücutta binlerce çeşit bakterin var olduğunu söylüyorsunda benim bağışıklık sistemine mi karşı çıkıyorsun..

Bu binlerce bakterileri kontrol eden ünite nedir.?

Bu ünite ne işlev yapıyor.?

Ünite zarar görürse bakteri dediğimiz kolayda zararlı olanlar nasıl bir tepki gösterir.?

Dawkins APANDİS kısmıda kaç bin bakteri var olduğunu biliyormusun?

3 Resim tamam bitti Direnç bu ise evrim ise animasyon olduğunu kabul etmiş olursun.

Saygılarımla MeTeE

[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 14-01-2010, 12:19
Kıdemli Üye

metee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili AerA

Öncelikle sen git bu evrimci biyoloji tavırlarını evrimci arkadaşlara anlat.

Bakterin nasıl direnç geçirdiğini anlatan yazıları takip edersen bu direnç oluşturan sebepleri öğrenirsiniz.

Bu Antibiyotik buldum buldum diye bir işlev ile bulunmadığını öğrenmen lazım.Antibiyotik verilme sebebi vücutta yaşan iyi huylu bakterilere göre yapılır ve sunulur..

Sen vücutta binlerce çeşit bakterin var olduğunu söylüyorsunda benim bağışıklık sistemine mi karşı çıkıyorsun..

Bu binlerce bakterileri kontrol eden ünite nedir.?

Bu ünite ne işlev yapıyor.?

Ünite zarar görürse bakteri dediğimiz kolayda zararlı olanlar nasıl bir tepki gösterir.?

Dawkins APANDİS kısmıda kaç bin bakteri var olduğunu biliyormusun?

3 Resim tamam bitti Direnç bu ise evrim ise animasyon olduğunu kabul etmiş olursun.

Saygılarımla MeTeE
Sevgili MeTeE ;

Cehaletini mazur görüyorum.Ben ilaç firmalarında çalıştım.
Kara kaşım kara gözüm için alınmadım oralara.
Antibiyotiği de direncinide iyi bilirim.

Ya sen...Uzmanlık alanın, bir konu olsun varmı?

Akılları bulandırmaya çalışacağına,bilimle kanıtlanmışlığa "yalan" diyeceğine insanlık için faydalı bir keşif yap.Ne bileyim 10 bin feetden düşüp ölmemek gibi.Git bir dene.Belki ölmezsin.Ölürsende toplumun kaybının büyük olacağını sanmam.

O üç resim basitçe;
Hayatın enzimlerle devam ettiğini, antibiyotiklerin enzimleri etkilediğini, enzimlerin spesifik yapıları olduğundan spesifik antibiyotiklerden etkileneceğini, DNA mutasyonu ile genler ve oradan enzimlerin moleküler yapılarının değişebileceğini, bununda ilgili antibiyotiğe direncin nasıl kazanıldığını anlatır.Bunun idrakı bu kadar zormu?Yoksa problem sizde mi?

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 15-01-2010, 00:43
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )

Sevgili MeTeE ;

Cehaletini mazur görüyorum.Ben ilaç firmalarında çalıştım.
Kara kaşım kara gözüm için alınmadım oralara.
Antibiyotiği de direncinide iyi bilirim.

Ya sen...Uzmanlık alanın, bir konu olsun varmı?

Akılları bulandırmaya çalışacağına,bilimle kanıtlanmışlığa "yalan" diyeceğine insanlık için faydalı bir keşif yap.Ne bileyim 10 bin feetden düşüp ölmemek gibi.Git bir dene.Belki ölmezsin.Ölürsende toplumun kaybının büyük olacağını sanmam.

O üç resim basitçe;
Hayatın enzimlerle devam ettiğini, antibiyotiklerin enzimleri etkilediğini, enzimlerin spesifik yapıları olduğundan spesifik antibiyotiklerden etkileneceğini, DNA mutasyonu ile genler ve oradan enzimlerin moleküler yapılarının değişebileceğini, bununda ilgili antibiyotiğe direncin nasıl kazanıldığını anlatır.Bunun idrakı bu kadar zormu?Yoksa problem sizde mi?
Sevgili AerA

Bakteri direnç geçiriyor sen ilaç firmasında çalışmışsın ama onu bilmiyorsun galiba onda kendi yazdığın değil başkalarının yazılarını almakla kalıyorsun.

İlk önce şunu öğrenelim sonra cahil mi ak mı ona karar verelim.

Hasta olan kişide bakteri kendi sistemine göre değişmiyor.Bir sistemi kullanarak mutasyon gelişiyor.

Hasta olan kişide baktığımızda bakteri nasıl direnç gösterdiğini anlarız..

Yani A Antibiyotiği vücutta bulunan var olan bakteri karşı etkisiz diğer adıyla direnç gösteriyor..

A değil B veya C Antibiyotikte verilebiliyor..

Direnç'in hangi aşamada olduğunu anlamak için ilk önce kültür veya laboratuar örnek sonuçları beklenir ona göre antibiyotik verilebilir.

Kültür ve laboratuar örneğine nasıl oluşuyor..Piyasada ne kadar antibiyotik var ise testten geçer bu sonuç ona göre çıkar.sonra antibiyotik verilmeye başlanır.

İLAÇ FİRMALARI DİRENÇİ OLUŞTURMUYOR VÜCUT OLUŞTURUYOR:.

Saygılarımla MeTeE

EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 15-01-2010, 00:49
Kıdemli Üye

Antibiyogram testleride yaptım defalarca..
Amcamların hastanesi vardı.Orda tahlilde yaptım uzun bir zaman.

Bir bakteri vücut içinde mutasyon geçirebilir.Random Chemical Reaction (gelişigüzel kimyasal reaksiyon).Bunun haricinde X-Işınları, yüksek enerjili UV ışınları, radyoaktivite v.b. bazı metodlarla DNA bozulur.Bir çok defa bakteri zaten ölür.Lakin ölmezse yeni DNA diziliminin oluşturacağı yeni enzimler ilgili antbiyotikten etkilenmez.Başka antibiyotik dener veya mevcut formülasyonu değiştirirsin.

İLAÇ FİRMALARI DİRENÇİ OLUŞTURMUYOR VÜCUT OLUŞTURUYOR:. -metee-

Böyle bir kanıya nasıl kapıldın ki zaten.Direnci ilaçlar oluşturabilir, düşük ihtimal vücud içindede kazanılır ama ana etken dışarıda, bağımsız yaşam alanında geçirilen modifikasyonlardır.Bu sebeple modifiye bakteri vücuda girdiğinde zaten ilgili antibiyotik iş yapmaz.İlaç firmaları trilyon dolarlık arge ile kazanılan direnci kırmaya uğraşırlar.

Konu AerA tarafından (15-01-2010 Saat 00:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-01-2010, 00:53
Üye

Neden Evrim Teorisi Bakterilerin beyin gelişimini yapmamış da,Sadece çoğalmasını sağlamıştır.Beyin gelişse insanlara daha çok zarar vererek hayatta kalabilir.

Geçen Yüzyıllara bakıyorumda bakteri sadece kendini çoğaltıyor.
Beyin veya vücut gelişimini yapmıyor.

Sadece çoğalma?

-Hocam bir sorumda olacak Branş nedir.

(-_Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır._-)

-Branş Zaman içerinde öğreneceksin

Saygılarımla MeTeE

EVRiM HAYALGüCüDüR?...

Konu metee tarafından (15-01-2010 Saat 00:59 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil