Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-11-2009, 01:52
ugorur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ugorur ugorur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ugorur isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Allah'ın olduğu yerde adalet yoktur!

Bu konuda derli toplu bir örnek bulamadağım için bu konuyu açıyorum. Kader ve Ahiret konusu çok başlıkta tartışılıyor ama bu konunun adaleti için bir konu göremedim. Varsa affınıza sığınıyorum.

Başlığım biraz iddalı bir başlık oldu ama verdiğim örneklerden sonra bana hak vereceksiniz.

Hepimizin bildiği üzere Cennet ve Cehennem ergenlik çağına girdiktek sonra insanların davranışlarının sonucunda, öldükten sonra gidecekleri yerlerdir. Bu davranışların "Özgür İrade" yada "Allah İradesi" ile olup olmayacağı konusuna değinmeyeceğim. Her ne kadar Kur'an'da aksi de yazsada "Özgür İrade" varmışcasına yazacağım.

Öncelikle Kur'an'da görüldüğü üzere insanlar eğer Allah'a ve Muhamme'de tapmıyorlarsa cennete gidemezler. Burdan ben şöyle bir durum çıkarıyorum; Allah için iyilik değil, kendisine tapınma önemlidir.

Örnek olarak:
Bir ateist bu Dünya'da hiç bir insana kötülük yapmamış, açları doyurmuş, evsizlere yardım etmiş, yetimlere yardım etmiş, yalan söylememiş, karısını aldatmamış, çocuklarına örnek insan olmuş vb... özelliklere sahip olsada cennete gidemez ama bir insan ömrü boyunca iyilik yapmamış, adam öldürmüş, çalmış, dolandırmış, yalan söylemiş, karısını, çocuklarını dövmüş vb... ama 50 yaşına gelince hepsinden tövbe etmiş, kötülük yaptığı çoğu insandan helallik almış, sürekli ibadet etmiş vb... ve bir süre sonrada öldüyse bu insan cennete gidecektir.

Bu bir adalet değildir. Bu egoizmdir. Allah'ın egozimi.

Başka bir örneğide bebekken ölmüşler için oluşturabiliriz. Burdada bir bebek öldükten sonra cennete gidecektir. Bir sınav dünyası onlar için yoktur. Bu başta mantıklı ve adaletli gelebilir ama buda bir adaletsizliktir.

Örnek olarak:

İki kardeş düşünelim. Bunlardan birisi 3 yaşına geldiğinde herhangi bir sebepten dolayı ölüyor fakat diğer kardeş yaşamaya devam ediyor. 3 yaşında ölen cennete gidecekken diğer kardeş büyüyor ve bu dünyada ki zorluklarla boğuşuyor. Bu dünyada yaptığı tapınma yada tapınmama sonucunda cennete yada cehenneme gidiyor. Burda ortaya çıkan sonuçlar şu şekilde oluyor. (bu sonuçlar daha önce teistlerle yapıtığım tartışmalarda bana verdikleri cevaplar doğrultusunda ortaya çıkmıştır)

Eğer hayatını tapınarak geçirdiyse:
  • 3 yaşında ölen kardeşi ile cennette buluşuyor,
  • 3 yaşında ölen kardeşinden bazı üstünlükler ile cennette buluşuyor,
  • 3 yaşında ölen kardeşinden daha iyi bir cennet seviyesinde buluşuyor.
Eğer hayatını tapınmadan geçirdiyse:
  • 3 yaşında ölen kardeşi cennete gidiyor fakat kendisi cehenneme gidiyor.
Bu sonuçların bize gösterdiğine göre:
  • Eğer cennete buluşuyorlarsa 3 yaşında ölen torpillidir. Sınavsız geçiş yapmıştır fakat kendisi ömrü boyunca cennete gidebilmek için uğraşıp o şekilde gitmiştir.
  • Eğer bazı üstünlükler ile cennette buluşuyorlarsa yada daha üsütün bir cennet seviyesinde bulunuyorsa; 3 yaşında ölene haksızlık yapılmıştır. 3 yaşında ölen eğer canı alnımasaydı oda tapınmalarını yapıp daha üstün olarak cennete gidebilirdi, fakat Allah bu hakkı ona vermemiştir.
  • Eğer tapınmadıysa 3 yaşında ölen torpillidir. O hiç tapınma zorunluluğu olmadan cennete gitmesine rağmen yaşayan kardeşi böyle bir zorunluluğa tabi tutulmuştur.
Yine gördük ki Allah'ın olduğu yerde adalet olmuyor. Bu tür örnekler çoğaltılabilir.

Özellikler TEİST üyelerin yorumlarını bekliyorum.

Saygılarımla
Umurcan Görür

Edit: Bir yerde smiley oluşuyodu onu düzelttim.

Konu ugorur tarafından (08-11-2009 Saat 01:53 ) değiştirilmiştir. Sebep: smiley oluşuyodu onu düzelttim
Alt 08-11-2009, 08:10
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger ugorur;

Insanoglunun dogal dusunce yapilanisi, sekillenisi ve isleyisi adaletli degil ki; Kavram olarak ortaya attigi Allah'inin olsun. Insanoglu, adaletin ne oldugunu algilasa ve kavrasaydi, once kendi ustune alirdi. Hani derler ya "kelin melhemi olsa, kendi kafasina surer" diye. Oyuzden, "balik, bastan kokuyor"

Ama, uzulme! Insanoglu adaleti kendi algilar ve kavrar sa, Allah'ina bahsetmede de gecikmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-11-2009, 08:47
kulturlu_kartal kulturlu_kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

O zaman kardeşlerimizi ve çocuklarımızı küçük yaşlarda öldürelim. Cennete mi cehennneme mi gideceği belli olur. İmtihandan geçmesine gerek kalmaz
Alt 08-11-2009, 10:08
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger siyasimeydan;

O zaman kardeşlerimizi ve çocuklarımızı küçük yaşlarda öldürelim. -siyasimeydan-

Boyle, vahsice, hunharca, insanlikdisi bir cumlenin sakasi dahi yapilamaz. Lutfen, bu cumleyi ya degistir, ya da sil. Hele hele antiteistlerin boyle bir cumlesi; o elestirdigin teistlerin kuranindaki her turlu adaletsizligin, cok cok ustundedir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-11-2009, 12:33
burkay
Üye Değil

UGORUR kardeş :

Öncelike bu açtığın başlık altında allahın olduğu yerde adalet olmaz kavramında sana katılmıyorum ..

Nedenine gelince inanç meselesi ..

İnanmış bir insan allahın herşeyi yokdan yaratdığını bilir ..

İnanmış bir insan allahın bize vermiş olduğu ilim ve bilgi ile sınırlı olduğunu bilir ..

Ufak çocuk öldüğü ve cennete gideceğini söyleyim öbür kardeşinin ise cehenneme gidecek olması adaletsizlik kavramı ile nitelendirmen senin kendi görüşün ..

cennete giden kardeşin nereden biliyorsun abisi için veya kardeşi için şefaat dilemeyeceğini ??

sonra allah dünyada iyilik yapmış çmrü boyunca hiçkimseye kötülük yapmamış bir ateist ile dünyada bütün pislikleri yapmış bir insanın 50 sene sonra tevbe edip günahları bağışlayacağını yazmışssın ..

biri dünya nimetleri peşinde koşmuş diğeri ise aynı çatı altında bütün pislikleri yapmış ama pişman olmuş ve af edilmiş ..

kuranı kerimde ki ayet de der ya allah adaleti iyilik yapmayı ve yakınlara bakmayı emreder ve tutasınız diye sizlere öğüt veriyor ..

işde senin bahsetmiş olduğun iyilik yapmak insanlara yapmak zaten allahın kitabı olan kuranı kerimde mevcut ..

ama dikkat ediceğin bir husus var şu yukarıda varsaydığın yalan söylemeyen hayatı boyunca iyilik yapmış olan bir ateist cümlen varya ..

ben bugüne kadar öyle bir ateist ne duydum nede gördüm !!

ama bak allahın adaletine bu sayıkların içinde alah demiyorki bana tevbe edeni geri çeviririm diye ..

af kapısı sonuna kadar açıkdır ..

bütün insanlara kötülk yapmış olan bir insan tevbe ediyor allah kabul ediyor .. nedenini bilebilirmisin ..

belki o kötüye mağruz kalan bir insan haatında güzel bir iş yapmıştır onun suyu hörmetine kötülük yapan da af ediliyor ..vs.. çok geniş ..

yani demek istediğim insan aklı sınırlı ..

zaten allahın ilmi ile bakmış olsan bu cümlelere yer vermezdin ..

yaz yaz bitme daha başlangıç ...
Alt 08-11-2009, 13:47
karadut karadut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu konu ile ilgili farklı bir bakış açım olmuştu.Fakat fazla rağbet görmedi.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12771

Şu adrestede müslüman kardeşim soruyor atesitlere neden güveneyim.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14432

Bende diyorumuki cennet için canını dahi düşünmeden veren sizler veya bir deli (mehdi veya mesih) müslüman kardeşlerim içerisinden çıkma olasılığıda hayli yüksek görünüyor.

Evrim teorisin en büyük eksikliği bir cennete sahip olmayışı.Kim yok olmak isterki.
Alt 08-11-2009, 13:52
mehmet1965 mehmet1965 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Burada kesin olan birsey var ki, Tanri hem yapiyor hemde yaptigi seye boyun egdiremiyor?
Kuran da gordugumuz ve okudugumuz kadar, ben istemeden siz isteyemezsiniz, kalplerini iman kapisina kapattigimi kim islam yapabilir. kelimeleri ile sonrada bu insan iman etmedi diye cezalandirmak, iste burada allah in oldugu yerde adaletin olmadiginin bir kanitidir.
Adalet duygusunu dini inanci olan bir insan uygulayamaz, tanri inanci on planda oldugu icin o tarafa daha cok meillenir.
Tanri tanimaz bir insan en azinda insanlar arasinda esitligi savundugu icin olaya objektif bakar. Dini inancli bir insan iki kisi arasinda ki olaya dahi objektif bakamaz.
Dinsiz biri ile inanir biri arasinda dahi taraf tutar, cunku olunce cennet olayini saglama almak icin.
Inanmayan icin ilerisi olmadigi icin olaya daha ilkeli bakar. Cikar gozetmez. Tum insanlara ayni mesafe ile bakar gozetir.
Sunu da unutmayalim, herkesin kendine gore bir dogrusu vardir. Bu dahi basli basina bir tartismadir.
Alt 08-11-2009, 14:33
Kıdemli Üye

burkay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
UGORUR kardeş :

Öncelike bu açtığın başlık altında allahın olduğu yerde adalet olmaz kavramında sana katılmıyorum ..

Nedenine gelince inanç meselesi ..

İnanmış bir insan allahın herşeyi yokdan yaratdığını bilir ..

İnanmış bir insan allahın bize vermiş olduğu ilim ve bilgi ile sınırlı olduğunu bilir ..

Ufak çocuk öldüğü ve cennete gideceğini söyleyim öbür kardeşinin ise cehenneme gidecek olması adaletsizlik kavramı ile nitelendirmen senin kendi görüşün ..

cennete giden kardeşin nereden biliyorsun abisi için veya kardeşi için şefaat dilemeyeceğini ??

sonra allah dünyada iyilik yapmış çmrü boyunca hiçkimseye kötülük yapmamış bir ateist ile dünyada bütün pislikleri yapmış bir insanın 50 sene sonra tevbe edip günahları bağışlayacağını yazmışssın ..

biri dünya nimetleri peşinde koşmuş diğeri ise aynı çatı altında bütün pislikleri yapmış ama pişman olmuş ve af edilmiş ..

kuranı kerimde ki ayet de der ya allah adaleti iyilik yapmayı ve yakınlara bakmayı emreder ve tutasınız diye sizlere öğüt veriyor ..

işde senin bahsetmiş olduğun iyilik yapmak insanlara yapmak zaten allahın kitabı olan kuranı kerimde mevcut ..

ama dikkat ediceğin bir husus var şu yukarıda varsaydığın yalan söylemeyen hayatı boyunca iyilik yapmış olan bir ateist cümlen varya ..

ben bugüne kadar öyle bir ateist ne duydum nede gördüm !!

ama bak allahın adaletine bu sayıkların içinde alah demiyorki bana tevbe edeni geri çeviririm diye ..

af kapısı sonuna kadar açıkdır ..

bütün insanlara kötülk yapmış olan bir insan tevbe ediyor allah kabul ediyor .. nedenini bilebilirmisin ..

belki o kötüye mağruz kalan bir insan haatında güzel bir iş yapmıştır onun suyu hörmetine kötülük yapan da af ediliyor ..vs.. çok geniş ..

yani demek istediğim insan aklı sınırlı ..

zaten allahın ilmi ile bakmış olsan bu cümlelere yer vermezdin ..

yaz yaz bitme daha başlangıç ...
Sayın burkay

Ceheneme gidince şefaat diliyor ama abide cennete gidince birinden biri haksızlığa uğrayacağı kesin oluyo. Orda da şefaat işe yaramıyor. Yani buna bir cevap veremediniz.

Ayrıca sizin ateist kavramınız saf kötülük üzerine inşa ettiğiniz için görmüyosunuz ama ateistler şu anki müslümanların %99'undan kat kat iyi insanlar. En azından yaptıkları iyilikleri hiç bir çıkarları olmadan yapıyolar. Kötülükten cehennem korkusu ile değil insan olmanın verdiği bilinç ile kaçıyorlar. Ama Allah: Siz bana tapmadınız, Dünya'yı üstün tuttunuz, insanlara yardım ettiniz, icatlar yaptınız, bilimsel buluşlarda bulundunuz ama Muhammed'e ve bana tapmadınız. Sizin için çok güzel işkenceler hazırladın. Sizi iyiliği benim için yapmadınız diye yakacağım." diyor.

Bu Allah'ın sıfatlarından Adalet sadece sözde kalıyor. Onun tek önemsediği kendisi.

Saygılarımla
Umurcan Görür
Alt 08-11-2009, 14:55
CraftXrac CraftXrac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allahın olmadıgı yerde adalet varmıdır ?
Alt 08-11-2009, 15:05
Kıdemli Üye

CraftXrac´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahın olmadıgı yerde adalet varmıdır ?
Sayın CraftXrac

Siteye hoş geldin. Allah'ın olmadığı yerde, Allah'ın olduğu yerden daha çok adalet var.

Sana bir örnek:
http://www.tumgazeteler.com/?q=arabi...7000&sira=Rank

Orası Allah'ın olduğu yer. Buda Dünya'dan bir örnek.

Saygılarımla
Umurcan Görür

Önerilen Siteler

Etiket
adalet, ahiret, cehennem, cennet

Başlık Düzenleme Araçları
Stil