Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-11-2009, 18:19
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Böyle düşünmeniz bence yanlış. Çünkü kimse bizi ilgilendirmez ki. Hayatta da böyle değil mi? Hepimiz, bazı insanları görür, keşke bende öyle olsaydım, keşke benimde şöyle imkanlarım olsaydı deriz. Ama afedersiniz ancak demekle kalırız.

Ben müslüman bir ailenin oğluyum. Müslüman bir aile ile doğup büyüdüm. Ama bugün müslüman olmayan bir ülkede doğan birisi, İslam'dan uzak bir hayat yaşıyor. Zaten eğer bilgisi yoksa, kendisine bilgi verilmemişse ve kendiside aramamışsa yaradanı o zaman sorgusu olmuyor diye biliyorum.

Ama dediğim gibi, bebek yaşta ölüyor, sorgusuz sualsiz geçiyor demek bence yanlış. Allah kimsenin başına vermesin ama kendi çocuğumuz olsa sevinmez miyiz bu duruma?

Bu Allah'ın takdiridir. Bize düşen de, başkasına değil, kendi hayatımıza bakmaktır bence.

Adaletsizlik, haksızlık yapıldığında olur. Hepimize eşit haklar verilmişse ki verilmiş, o zaman bunları iyi değerlendirmek sadece bize bağlıdır.

Saygılarımla

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 10-11-2009, 18:48
ugorur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ugorur ugorur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ugorur isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Sayın EnvyME

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle düşünmeniz bence yanlış. Çünkü kimse bizi ilgilendirmez ki. Hayatta da böyle değil mi? Hepimiz, bazı insanları görür, keşke bende öyle olsaydım, keşke benimde şöyle imkanlarım olsaydı deriz. Ama afedersiniz ancak demekle kalırız.
Eğer kimse sizi ilgilendirmezse insan değilsiniz demektir. İnsanlar sosyal canlılardır. Eğer biz başkalanırını umursamazsak, insanlıktan çıkarız.

Ben müslüman bir ailenin oğluyum. Müslüman bir aile ile doğup büyüdüm. Ama bugün müslüman olmayan bir ülkede doğan birisi, İslam'dan uzak bir hayat yaşıyor. Zaten eğer bilgisi yoksa, kendisine bilgi verilmemişse ve kendiside aramamışsa yaradanı o zaman sorgusu olmuyor diye biliyorum.
Buda bir adaletsizlik örneğidir. Allah adaletsizdir.

Ama dediğim gibi, bebek yaşta ölüyor, sorgusuz sualsiz geçiyor demek bence yanlış. Allah kimsenin başına vermesin ama kendi çocuğumuz olsa sevinmez miyiz bu duruma?

Bu Allah'ın takdiridir. Bize düşen de, başkasına değil, kendi hayatımıza bakmaktır bence.

Adaletsizlik, haksızlık yapıldığında olur. Hepimize eşit haklar verilmişse ki verilmiş, o zaman bunları iyi değerlendirmek sadece bize bağlıdır.
İşte benim dediğim nokta bu eşit haklar konusu. Allah kimseye eşit haklar vermiyor. Bebekken ölenler yaşayanlar gibi sınava tabi tutulmuyor. O zaman eşit hak yok. Allah bazı kullarını diğerlerinden ayrıcalıklı kılıyor.

Saygılarımla
Umurcan Görür
Alt 10-11-2009, 19:02
Kıdemli Üye

Ayrıcalık yok işte sayın ugorur,

Bakın ben insanlıktan çıkmış falan değilim. Ben sadece, zengin zenginse zengindir, fakir farkirse fakirdir. Zenginlikte, fakirlikte görecelidir. Bugün zengin olanın yarında zengin olacağı garanti mi? Hayır. Bugün fakir olanın yarında fakir olacağı garanti mi? Hayır. O zaman adaletsizlik var diyemezsiniz. Ben insanları umursamayın demiyorum, öncelik kendinizdir ve siz kendinizden sorumlusunuz diyorum. Ama hiç birimiz mükemmel olmadığı için, birbirimize yardım etmemizde gerekir, bu da insanlık vazifemizdir.

Bakın, diyorum ki, hepimiz söyleriz bunları. Hepimiz keşke bende şu imkanlar olsaydı deriz, yaşlanınca genç olsaydım şunları yapardım dersiniz, ama gençliğinizde bu imkanlar önünüzde olduğu halde yapmamışsınızdır. Hayat, ayrıntılarda gizlidir. Ayrıntılara dikkat etmiyorsak, kimsenin ayrıntısına dikkat çekemeyiz. Bunu söylemek istiyorum size.

Son gelmeden, hiç birşey için son gelmiş sayılmaz.
Hepimiz kendi hayatımızı Allah'ın bize vermiş olduğu özgür irade ile yazıp çizeriz. Oraya ilim, bilim katmakta bize bağlıdır, boş boş şeyler yazmakta bize bağlıdır.

İki çocuğunuz olsa, ikinci çocuğunuz birinci çocuğunuza veya size diyebilir mi, niye beni ilk yapmadınız, ben niye ilk çocuğunuz değilim diye?

Saygılarımla

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 10-11-2009, 19:32
Kıdemli Üye

Sayın EnvyMe
Ayrıcalık yok işte sayın ugorur,

Bakın ben insanlıktan çıkmış falan değilim. Ben sadece, zengin zenginse zengindir, fakir farkirse fakirdir. Zenginlikte, fakirlikte görecelidir. Bugün zengin olanın yarında zengin olacağı garanti mi? Hayır. Bugün fakir olanın yarında fakir olacağı garanti mi? Hayır. O zaman adaletsizlik var diyemezsiniz. Ben insanları umursamayın demiyorum, öncelik kendinizdir ve siz kendinizden sorumlusunuz diyorum. Ama hiç birimiz mükemmel olmadığı için, birbirimize yardım etmemizde gerekir, bu da insanlık vazifemizdir.

Bakın, diyorum ki, hepimiz söyleriz bunları. Hepimiz keşke bende şu imkanlar olsaydı deriz, yaşlanınca genç olsaydım şunları yapardım dersiniz, ama gençliğinizde bu imkanlar önünüzde olduğu halde yapmamışsınızdır. Hayat, ayrıntılarda gizlidir. Ayrıntılara dikkat etmiyorsak, kimsenin ayrıntısına dikkat çekemeyiz. Bunu söylemek istiyorum size.

Son gelmeden, hiç birşey için son gelmiş sayılmaz.
Hepimiz kendi hayatımızı Allah'ın bize vermiş olduğu özgür irade ile yazıp çizeriz. Oraya ilim, bilim katmakta bize bağlıdır, boş boş şeyler yazmakta bize bağlıdır.

İki çocuğunuz olsa, ikinci çocuğunuz birinci çocuğunuza veya size diyebilir mi, niye beni ilk yapmadınız, ben niye ilk çocuğunuz değilim diye?
Bunun konu ile ne alakası var. Ben insanların dediklerinden veya düşündüklerinden bahsetmiyorum. Allah'ın adaletsizliğinden bahsediyorum. Ayrıca bu yazdıklarınıza cevap vermemeyi başlık konudan uzaklaştığı için tercih ediyorum. Başka bir başlıka bunlarla ilgiliyse konu cevap veririm.

Benim sorduğum soru ALLAH NEDEN BAZI KULLARINA SINAVSIZ CENNET HAKKI VERİYOR? BU ADALETSİZLİK DEĞİL Mİ?

Saygılarımla
Umurcan Görür
Alt 10-11-2009, 21:28
Kıdemli Üye

Pardon, ben sizin niyetinizi farklı algılamışım.

Hiç yazmamış sayın ve söylediklerimi dikkate almayın.

Saygılarımla

Alt 10-11-2009, 21:38
kasimpasalitayyar kasimpasalitayyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayin EnvyMe, siz hayatinizda bir defa olsun, birkac dakikaligina allaha ve islama inanmamayi düsündünüz mü, yoksa bundan korkuyor musunuz?
Alt 10-11-2009, 21:51
Kıdemli Üye

Pardon, ben sizin niyetinizi farklı algılamışım.

Hiç yazmamış sayın ve söylediklerimi dikkate almayın.

Saygılarımla
Sayın EnvyMe

Benim niyetim neymiş? Gerçekten merak ettim.

Saygılarımla
Umurcan Görür
Alt 10-11-2009, 21:54
siparisci siparisci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eğer cennete buluşuyorlarsa 3 yaşında ölen torpillidir. Sınavsız geçiş yapmıştır fakat kendisi ömrü boyunca cennete gidebilmek için uğraşıp o şekilde gitmiştir.
Eğer bazı üstünlükler ile cennette buluşuyorlarsa yada daha üsütün bir cennet seviyesinde bulunuyorsa; 3 yaşında ölene haksızlık yapılmıştır. 3 yaşında ölen eğer canı alnımasaydı oda tapınmalarını yapıp daha üstün olarak cennete gidebilirdi, fakat Allah bu hakkı ona vermemiştir.
Eğer tapınmadıysa 3 yaşında ölen torpillidir. O hiç tapınma zorunluluğu olmadan cennete gitmesine rağmen yaşayan kardeşi böyle bir zorunluluğa tabi tutulmuştur.
Kimse 3 yaşındayken ölmeseydi, sen ve senin gibiler zaten bu konuları açmaz karşılıksız itaat ederdiniz. Size bu kadar büyük bir kanıt sunulur mu hiç ? Allah şüphesiz ki sonsuz sabır sahibidir.

Her yaşta ölümler olacaktır, doğmadan bile ölümlerin olduğu gibi. Bu kusursuz evrenin çarklarından biridir. Eğer bir çark bozulursa tüm sistem çöker, öyle bir mükemmel sisteme gönderildik.

Bir kere İslam'da tapınmak diye bir şey yoktur. Teslim olmak, gönülden bağlanmak vardır. Sözleri çarpıtmayın.
Alt 10-11-2009, 22:04
Kıdemli Üye

siparisci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kimse 3 yaşındayken ölmeseydi, sen ve senin gibiler zaten bu konuları açmaz karşılıksız itaat ederdiniz. Size bu kadar büyük bir kanıt sunulur mu hiç ? Allah şüphesiz ki sonsuz sabır sahibidir.

Her yaşta ölümler olacaktır, doğmadan bile ölümlerin olduğu gibi. Bu kusursuz evrenin çarklarından biridir. Eğer bir çark bozulursa tüm sistem çöker, öyle bir mükemmel sisteme gönderildik.

Bir kere İslam'da tapınmak diye bir şey yoktur. Teslim olmak, gönülden bağlanmak vardır. Sözleri çarpıtmayın.
Sayın siparisci

Evet kimse üç yaşında ölmeseydi ben ve benim gibiler yine itaat etmezdik, ona tapınmazdık. Çünkü sadece bu yok. Bu konu kumsalda bir kum tanesi sadece.

Ayrıca bebekleri ölmesi mucizeyse aman benim kalp gözümü açmasın Allah.

Bende onu diyorum; ölüm ve doğum kendiliğinden olur. Bir sürecin sonucudur. Bunun Allah'la alakası yoktur. Ayrıca şu senin mükkemmel çarkların neler? Başka bir başlıkta bunları sıralasana.

İslam'da tapınma yok mu? Sen müslüman değil misin? Namaz kılma nedir?

Saygılarımla
Umurcan Görür
Alt 10-11-2009, 22:09
Mohikan Mohikan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne kadar sığ bir adalet anlayışıdır bu..?
Dünyanın bir yerinde birileri açlıktan ölüp birileri obeziteyse adaletsizlik var ortada öyle mi..?
Bu adaletsizliklerin müsebibi insanoğludur...Allahın verdiği iradeyi kötü yolda kullan sonra suçu Allaha at çok güzel..!
Ben madalyonun öteki yüzünle ilgilenicem yani her şeyi Allahın ezelde bildiği ve yarattığı hususunu...
Dünyanın bir yerlerin'de insanların açlıktan ölmeleri onların tarihte yaptıkları bir kötülük sebebiyle cezalandırılıyor olduklarını gösterebilir...
Yahut açlıkla,fakirlikle imtihan ediliyorlar olabilir...
Ya da dünyada ki hali vakti yerinde olan insanların bakıpta ibret almaları için açlık içinde bırakılabilirler...
Yahut yine hali vakti yerinde olan insanlar bu aç insanları görüpte yardım edecekler mi diye imtihan ediliyor olabilir...
Ben bile şurda 4 tane madde saydım Allahın bir olayı ne amaçla yaptığını nerden bilebiliriz...
Sizin adaletsizlik olarak algıladığınız pek çok şeyde adalet vardır sadece algılama sorunu var insanlarda...
3 yaşında ki çocuk öldüğü zaman direk cennete gidiyor başkası büyüyor kafir oluyor yahut günahkar oluyor cehenneme gidiyor burda adaletsizlik var...
Bir defa siz o 3 yaşında ki çocukla diğer insanları nasıl kıyaslıyorsunuz...?
O çocuk hangi sebebten dolayı öldü nerden biliyorsunuz...?
Belki annesi hamile bir kadına ilaç içirip çocuğunu düşürttü ve Allah ondan dolayı ceza olarak onun çocuğunu öldürdü...
Belki Babası psikopat kasıtlı olarak birinin çocuğunu öldürdü ondan dolayı ceza olarak kendi çocuğu öldürüldü...
Belki Babası sapık başka bir çocuğa tecavüz etti ondan dolayı kendi çocuğu öldürüldü...
Belki isyan edeceklermi diye Allah çocuklarını aldı imtihan etmek için..
50 bin tane madde sayarım burda o çocukla 40 yaşında ki başka bir insanı kıyaslayamazsınız çocuğun neden öldüğünü bilemezsiniz ki...
Babasının,Annesinin günahını niye çocuk çekiyor suçu ne...
Bu Dünya ölümlü bir dünya Allah istediğinin canını istediği zaman istediği sebeple alır kimseye hesap vermek zorunda değil çünkü o bir ilah kullar onu sorguya çekemez...
O zaman insanların 60,50,45,85,90,15,25, yaşlarında ölenleri var sizin bu mantığınıza bakılırsa bunların hepsi adaletsizlik...
Daha çok yaşayana daha çok mükafat,daha az yaşayana daha az mükafat verilmeyeceğini nerden biliyoruz..?
Yada daha çok yaşayana daha çok azap,daha az yaşayana daha az azap edileceğini..?
Nasıl günahlara göre azap katmanları varsa Cehennem 7 katsa insanların ömürlerine görede cezaları ve mükafatları farklıdır...
Allahın adalet terazisi kıldan incedir hiç kimseye adaletsizlik etmez...

"Aklı olmayanın Dini yoktur"(H.Muhammeds.a.v)

Önerilen Siteler

Etiket
adalet, ahiret, cehennem, cennet

Başlık Düzenleme Araçları
Stil