Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-09-2010, 17:15
ExEgoist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExEgoist ExEgoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ExEgoist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak kardeşim B.E
Seni severim özünde iyi bir insansın.
-İnsanları, özellikle tanımadığın bilmediğin insanları katogorize etme,yaftalama ve etiketlemeye kalkma.
Neyse konunun dağılmamasını ümid ederek konuya yoğunlaşmanızı önerir, en azınzan deist ve islami fikirleri olan bi insan olarak bu konu hakkındaki fikirlerinizi beyan etmenizi umarım

Saygılarımla...
Yine aynı şeyi yapıyorsunuz

Ben deist olduğumu deklare ettim mi?

Siz nasıl bir insansınız?

Buraya kadar!!!
Alt 24-09-2010, 17:24
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yine aynı şeyi yapıyorsunuz

Ben deist olduğumu deklare ettim mi?

Siz nasıl bir insansınız?

Buraya kadar!!!
Deistin ne demek olduğunu pek ala biliyorsunuz. Açıksası sizin yazılarınızı da takip ediyorum. Tanrı inancınız hatta islamın tanrısına olan inancınızı bir çok yazınızda belirtmişsiniz. İslamın tanrısının gönderdiğini iddia ettikleri kitabın ise yanlış yorumlanan, doğru yorumlandığında ise güzele ve doğrulara yönelten bir kitap olduğunu yazmışsınız. Şimdi de ben deistim dedim mi? diye soruyorsunuz.

Doğru siz deist olabilirsiniz de olmayabilirsiniz de? Peki islami konularda fikir sahibi olan birisiolarak görüşleriniz ne?

Sakın ola ben islami konularda fikir sahibi olduğumu söyledim mi? demeyin, bu konuda iddia değil de uygulamalarınız ve yazılarınız var.

Saygılar
Alt 24-09-2010, 17:48
ExEgoist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExEgoist ExEgoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın Bilge Engin,

İslamı yorumlayışımda ki "farklılık" sizin şahsımı "deist" olarak nitelemenize neden olmuş olabilir.
Tepkim size ölçüsüz gibi yansıdıysa eğer,özürdilerim.
Avatarımın dikkat dağıttığına dair aldığım geri bildirimler sonucu,onu da değiştirdim.

Konuya ilişkin hiçbir görüş bildiremeyeceğimi daha önce belirtmiştim.
Bu konuda "bilinemezci" tavrımı sürdürüyorum.
Çünkü Muhammedin hayatına dair hiçbir bilgiyi sağlıklı bulmuyorum.
Kuranda adı geçmese,yaşadığına dahi ihtimal vermeyebilirdim.
Mekkede yaşadığını ve Medinede ki o mezarın Ona ait olduğunu dahi bilmiyoruz.
İzin verselerde bir DNA testi yapılabilse...
Hem böylece kendisinin "Seyyid" olduğunu iddia eden ve Ehli Beyt kavramını ortaya atarak çıkar elde etmeye çalışanlarada bilimsel bir cevap olur.

Konuya ilişkin görüşlerim bundan ibaret.

Size saygılarımla...
Alt 24-09-2010, 17:54
Üye

Sayın Bilge Engin,

İslamı yorumlayışımda ki "farklılık" sizin şahsımı "deist" olarak nitelemenize neden olmuş olabilir.
Tepkim size ölçüsüz gibi yansıdıysa eğer,özürdilerim.
Avatarımın dikkat dağıttığına dair aldığım geri bildirimler sonucu,onu da değiştirdim.

Konuya ilişkin hiçbir görüş bildiremeyeceğimi daha önce belirtmiştim.
Bu konuda "bilinemezci" tavrımı sürdürüyorum.
Çünkü Muhammedin hayatına dair hiçbir bilgiyi sağlıklı bulmuyorum.
Kuranda adı geçmese,yaşadığına dahi ihtimal vermeyebilirdim.
Mekkede yaşadığını ve Medinede ki o mezarın Ona ait olduğunu dahi bilmiyoruz.
İzin verselerde bir DNA testi yapılabilse...
Hem böylece kendisinin "Seyyid" olduğunu iddia eden ve Ehli Beyt kavramını ortaya atarak çıkar elde etmeye çalışanlarada bilimsel bir cevap olur.

Konuya ilişkin görüşlerim bundan ibaret.

Size saygılarımla...
Bu durumda kelime-i şeadet'in de müslümanlığın bir gereği olmadığını mı düşünüyor sunuz?
Alt 24-09-2010, 18:03
Hüdai ÇAKMAK Hüdai ÇAKMAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Exclamation

Keep Away´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu yazı Muhammed'in aldığı cariye sonrası eşlerinin bazılarından gelen tepkileri ve Muhammed'in bu tepki veren kişilere cevap verirken nasıl adaletsizlik yaptığını konu almıştır.

Muhammed, Hayber Savaşı'nda esir aldığı Safiye'yi ele geçirince, onun eşlerinin zoruna gidiyor ve Ayşe ile Hafsa, bu cariyeye hakaret maksadıyla "Yahudi kızı" diyorlar. Safiye bunu Muhammed'e anlatınca o, hanımlarına herhangi bir ceza vermiyor; ancak Muhammed'in hanımlarından Zeynep Bint-i Cahş, adı geçen cariyeye aynı sözü sarfedince, Muhammed ceza olarak yaklaşık üç ay onunla tüm ilişiğini kesiyor.

Muhammed, en yakın arkadaşları Ömer(Hafsa) ve Ebubekir'in(Ayşe) kızlarına hakaretleri sonucu ceza vermiyor fakat bir torpili olmayan Zeynep'e üç ay onunla bağlantısı keserek ceza veriyor. Bilindiği üzere Zeynep Bint-i Cahş, Muhammed'in kölesi Zeyd'in eski hanımıdır. Bundan dolayı olsa gerek ki Muhammed ayrımcılık yaparken bir sorun görmüyor.

Üç ayın sonunda Zeynep, Muhammed'le barışınca ona bir cariye hediye ediyor, bu da ayrı bir noktadır. Muhammed'in ve İslam'ın köleye verdiği değer anlaşılabiliyor sanırsam.

Sonuç olarak, Muhammed aynı hükümleri yapan kişilere torpillerine göre farklı hükümler vermiştir. Bu durumdaki adaletli davranış Ayşe ve Hafsa'nın da üç ay kendisiyle ayrılmasını sağlamak olurdu fakat Muhammed ve adalet kelimeleri yan yana kolay gelmez. Buradan nasıl bir kıvırtma yapılacağını merak ediyorum doğrusu...

Kaynakça:

1- Kütüb-i Sitte, İbrahim Canan terc., 10/219, 13/47, 15/501
2- Ebu Davut, Sünnet, no: 4602
3- Tirmizi, Menakıb, 3891
4- İbn-i Mace, Nikah, No: 1980
5- Taberani, Mucem-i Kebir, 24/71, No: 180
6- İbn-i Sad, Tabakat, No: 4123, "Safiye" bölümü, 8/309
7- Askalani, el- İsabe, No: 11401
8- Alusi, Ruhu'l Maani, Ahzab-38
.....................................

Sayın kardeşim tam bilmediği bir konuda (kusura bakmasın ama) ahkam kesmiş...
Önce şunu belirteyim. Hz.Zeynep bint-i Cahş, Hz.Zeyd b. Harise'nin eski eşi olduğu kadar peygamber efendimizin halasının kızıdır. Diğer ifade ile en yakınlarından biridir. Torpilsiz, sahipsiz filan değildir. Bu ifade öküz altında buzağı arayan sayın kardeşimin yakıştırmasıdır. Hz. Zeynep bint-i Cahş'ın Hz. Safiye validemize Yahudi kızı demesi nedeniyle ceza görmesi Hz Safiye validemizin Yahudilikten çıkıp Müslüman olması, bu ifade müslüman olmasından sonra kullanılması nedeniyledir. Peygamber efendimiz Müslüman olmuş bir kişiye Yahudi denmesine uygun görmemiştir.
Peygamber efendimizden ve ashabından bahsederken biraz daha saygılı bir üslup kullanırsanız memnun olurum. O son bin yılın en büyük insanı olarak seçilmiştir. Bu bile Ona bu saygınlığı hak ettirir.

Saygılar...
Alt 24-09-2010, 18:16
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Bilge Engin;

ExeGoist, yani ululebsar ve ululelbab lakaplari olan yazar arkadasimiz, benim algiladigim kadariyle ve eger illa bir ideolojik inancsal ve dogrusal etiket verilecekse monist. Yani, tek bir yaraticinin varligina ve bu varligin tek bir butunlugune inaniyor. Bunun herhangibir ozel din ve adi olan bir yaratici icerigi yok, ya da varsa Allah.

Zaten "lailaheillallah" da, "Allahtan, baska bir ilah yoktur, tapacak" demek. Kelime-i Saadet'in diger kismi da, Muhammed ile ilgili.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 24-09-2010, 18:19
Üye

Hüdai ÇAKMAK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.....................................

Sayın kardeşim tam bilmediği bir konuda (kusura bakmasın ama) ahkam kesmiş...
Önce şunu belirteyim. Hz.Zeynep bint-i Cahş, Hz.Zeyd b. Harise'nin eski eşi olduğu kadar peygamber efendimizin halasının kızıdır. Diğer ifade ile en yakınlarından biridir. Torpilsiz, sahipsiz filan değildir. Bu ifade öküz altında buzağı arayan sayın kardeşimin yakıştırmasıdır. Hz. Zeynep bint-i Cahş'ın Hz. Safiye validemize Yahudi kızı demesi nedeniyle ceza görmesi Hz Safiye validemizin Yahudilikten çıkıp Müslüman olması, bu ifade müslüman olmasından sonra kullanılması nedeniyledir. Peygamber efendimiz Müslüman olmuş bir kişiye Yahudi denmesine uygun görmemiştir.
Peygamber efendimizden ve ashabından bahsederken biraz daha saygılı bir üslup kullanırsanız memnun olurum. O son bin yılın en büyük insanı olarak seçilmiştir. Bu bile Ona bu saygınlığı hak ettirir.

Saygılar...
Sayın Çakmak

Torpilsiz olmama durumunu daha önce Aliyarasfal arkadaşımız da iletmişti. Torpilli olmasına karşın diğer iki hanımına ceza gelmezen zeynebe niye ceza gelmiştir asıl soru o.

Ayrıca son bin yılın en büük insanı derken neye göre en büyük insanı? Ne yapmış ne bulmuştur? pisagordan daha mı büyüktür? Toplumlar için ne gibi yararlı bir bilgi vermiştir ki en büyüğüdür?

Kendisinin bile yazıp yazmaığı belirsiz bir kitabı yazdırmış olması mı büyüklüktür, kendisine inanmadığı için nsanları öldürtmesi mi, harem kurup adaletsiz davranması mı, hesap ve matematik bilmemesi mi vb?

Saygılar...
Alt 24-09-2010, 18:21
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger Bilge Engin;

ExeGoist, yani ululebsar ve ululelbab lakaplari olan yazar arkadasimiz, benim algiladigim kadariyle ve eger illa bir ideolojik inancsal ve dogrusal etiket verilecekse monist. Yani, tek bir yaraticinin varligina ve bu varligin tek bir butunlugune inaniyor. Bunun herhangibir ozel din ve adi olan bir yaratici icerigi yok, ya da varsa Allah.

Zaten "lailaheillallah" da, "Allahtan, baska bir ilah yoktur, tapacak" demek. Kelime-i Saadet'in diger kismi da, Muhammed ile ilgili.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Zaten muhammed kısmındaki şüphesinden dolayı bu soruyu sordum.
Alt 24-09-2010, 18:22
Üye

Bu yazı Muhammed'in aldığı cariye sonrası eşlerinin bazılarından gelen tepkileri ve Muhammed'in bu tepki veren kişilere cevap verirken nasıl adaletsizlik yaptığını konu almıştır.

Muhammed, Hayber Savaşı'nda esir aldığı Safiye'yi ele geçirince, onun eşlerinin zoruna gidiyor ve Ayşe ile Hafsa, bu cariyeye hakaret maksadıyla "Yahudi kızı" diyorlar. Safiye bunu Muhammed'e anlatınca o, hanımlarına herhangi bir ceza vermiyor; ancak Muhammed'in hanımlarından Zeynep Bint-i Cahş, adı geçen cariyeye aynı sözü sarfedince, Muhammed ceza olarak yaklaşık üç ay onunla tüm ilişiğini kesiyor.

Muhammed, en yakın arkadaşları Ömer(Hafsa) ve Ebubekir'in(Ayşe) kızlarına hakaretleri sonucu ceza vermiyor fakat bir torpili olmayan Zeynep'e üç ay onunla bağlantısı keserek ceza veriyor. Bilindiği üzere Zeynep Bint-i Cahş, Muhammed'in kölesi Zeyd'in eski hanımıdır. Bundan dolayı olsa gerek ki Muhammed ayrımcılık yaparken bir sorun görmüyor.

Üç ayın sonunda Zeynep, Muhammed'le barışınca ona bir cariye hediye ediyor, bu da ayrı bir noktadır. Muhammed'in ve İslam'ın köleye verdiği değer anlaşılabiliyor sanırsam.

Sonuç olarak, Muhammed aynı hükümleri yapan kişilere torpillerine göre farklı hükümler vermiştir. Bu durumdaki adaletli davranış Ayşe ve Hafsa'nın da üç ay kendisiyle ayrılmasını sağlamak olurdu fakat Muhammed ve adalet kelimeleri yan yana kolay gelmez. Buradan nasıl bir kıvırtma yapılacağını merak ediyorum doğrusu...

Kaynakça:

.................................................

Sayın kardeşim tam bilmediği bir konuda üstünkörü bilgilerle (kusura bakmasın ama) ahkam kesmiş...
Önce şunu belirteyim..
Hz Zeynep bint-i Cahş (r.anha) validemiz Zeyd b.Harise'nin (r.anh) eski eşi olduğu kadar peygamber (a.s) efendimizin halasının kızıdır. Peygamber efendimize çok yakındır. Zannettiğiniz gibi torpilsiz, kimsesiz, korumasız bir garip kişi filan değildir.
Hz. Safiye (r.anha) validemize Yahudi kızı dedikten sonra peygamberimiz tarafından tedip edilmesinin nedeni bu sözü Hz Safiye (r.anha) validemizin Yahudilikten çıkıp Müslüman olmasından sonra söylemesi nedeniyledir. Peygamber efendimiz (a.s) Müslüman olmuş bir kişiye Yahudi denmesine hoş karşılamamıştır.
Sayın kardeşim öküz altında buzağı ararken biraz daha dikkatlice araştırsın. Ayrıca kendisinden peygamber efendimizden ve ashabından bahsederken biraz daha saygılı bir üslup kullanmasını rica edeceğim. Çünkü O (a.s) son bin yılın en büyük insanı seçilmiş bir kişidir ve bu saygıyı fazlasıyla hak etmektedir.
Saygılar....
Alt 24-09-2010, 18:23
Üye

Exclamation

Kaynakça:

......................

Sayın kardeşim tam bilmediği bir konuda üstünkörü bilgilerle (kusura bakmasın ama) ahkam kesmiş...
Önce şunu belirteyim..
Hz Zeynep bint-i Cahş (r.anha) validemiz Zeyd b.Harise'nin (r.anh) eski eşi olduğu kadar peygamber (a.s) efendimizin halasının kızıdır. Peygamber efendimize çok yakındır. Zannettiğiniz gibi torpilsiz, kimsesiz, korumasız bir garip kişi filan değildir.
Hz. Safiye (r.anha) validemize Yahudi kızı dedikten sonra peygamberimiz tarafından tedip edilmesinin nedeni bu sözü Hz Safiye (r.anha) validemizin Yahudilikten çıkıp Müslüman olmasından sonra söylemesi nedeniyledir. Peygamber efendimiz (a.s) Müslüman olmuş bir kişiye Yahudi denmesine hoş karşılamamıştır.
Sayın kardeşim öküz altında buzağı ararken biraz daha dikkatlice araştırsın. Ayrıca kendisinden peygamber efendimizden ve ashabından bahsederken biraz daha saygılı bir üslup kullanmasını rica edeceğim. Çünkü O (a.s) son bin yılın en büyük insanı seçilmiş bir kişidir ve bu saygıyı fazlasıyla hak etmektedir.
Saygılar....

Önerilen Siteler

Etiket
adalet, ayşe, muhammed, Ömer

Başlık Düzenleme Araçları
Stil