13-05-2011, 18:53
|
Yasaklandı
|
|
|
|
kimin tarih olduğunu öğrenmek istiyorsan 1989 devrimlerini araştır
|

13-05-2011, 18:58
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|

Güzel cevapdı Westergaard...
1200 den 1800 yıllarına kadar çok kez feodalite galip gelmiştir, hatda ekonomik alanlarda bile(manifaktür egemenliği, loncalar vs), ama işte hayatın cilvesi, kralcılar ve derebeyciler yine de tarih oldu... Şimdi yeni çağın kralcı ve derbeycileride tarih olacak, papaz her zaman pilav yemez.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

13-05-2011, 19:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
westergaard´isimli üyeden Alıntı
spartacus kapitalizm dediğin doğal düzendir. İnsanlar eskiden beri birbiriyle takas ediyordu, bu sadece onun daha büyümüş ve dallanıp budaklanmış hali. Seni niye rahatsız ediyor ki? Kimse sana beleş para vermiyor diye mi bütün bu kinin?
|
Demek A üreticileri, 3.000.000 ürünü takas(mübadele) etmek için üretiyor, ama ne hikmetse bu gerçekleşmiyor, akıllı B hepsini kendisine alıkoyuyor, 1 üreticiye takas etmek için ürettiği 100 ürün yerine, 10 ürün veriyor, al takas et diyor... yani B gereksiz eleman...
Kapitalizm doğal düzen falan değil ki, doğal olan insanın aktivitesi yani üretimdir. mübadele ayrı bir şey, kapitalizm ayrı. O halde daha da geliştirelim, kapitalizmi atalım, doğal olsun.. ne oldu alınteri dökmek zorunda kalırım(doğal olan şeyi yapmak), beleşe sömüremem, kimsenin sırtından geçinemem, insanlarda en az benim kadar iyi yaşar, egolarım sarsılır diye mi bütün bu kinin...
-------
-------
-------
------
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

13-05-2011, 19:48
|
Yasaklandı
|
|
|
|
spartacus´isimli üyeden Alıntı
Demek A üreticileri, 3.000.000 ürünü takas(mübadele) etmek için üretiyor, ama ne hikmetse bu gerçekleşmiyor, akıllı B hepsini kendisine alıkoyuyor, 1 üreticiye takas etmek için ürettiği 100 ürün yerine, 10 ürün veriyor, al takas et diyor... yani B gereksiz eleman...
Kapitalizm doğal düzen falan değil ki, doğal olan insanın aktivitesi yani üretimdir. mübadele ayrı bir şey, kapitalizm ayrı. O halde daha da geliştirelim, kapitalizmi atalım, doğal olsun.. ne oldu alınteri dökmek zorunda kalırım(doğal olan şeyi yapmak), beleşe sömüremem, kimsenin sırtından geçinemem, insanlarda en az benim kadar iyi yaşar, egolarım sarsılır diye mi bütün bu kinin...
|
Gereksiz ilan ettiğin girişimci ekonominin motorudur. Asıl değeri üreten odur. İşçinin yaptığını maymunu eğitsen o da yapar. Sen bir fabrika kurup onu işletebilir misin?
|

13-05-2011, 19:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Demek ki westergaard, çapulcu sınıfı bir maymun bile olamıyor...
Sen kuramazsın elbetde, sonuçda o fabrikayıda yine çalışanlar kuracak(kapitalistler alınterine ne kadar düşman olursa olsun, ona muhtaçtırlar, bütün hayatları aslında dilencilikle geçer, bir farkla ki zorla alırlar, haliyle onlarda özgür değil bağımlıdırlar ve aslında tüm psikolojik hastalıkları(psikopatlık) buradan doğar).. Geriye şu kalır, asalaktan kurtulmak, yani doğal olan bu.... Bu gün tıp, ziraat vs bile, asalaklarla uğraşıyor...
-------
-------
-------
------
------
|

13-05-2011, 19:56
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Demek ki westergaard, çapulcu sınıfı bir maymun bile olamıyor...
Sen kuramazsın elbetde, sonuçda o fabrikayıda yine çalışanlar kuracak(kapitalistler alınterine ne kadar düşman olursa olsun, ona muhtaçtırlar, bütün hayatları aslında dilencilikle geçer, bir farkla ki zorla alırlar).. Geriye şu kalır, asalaktan kurtulmak, yani doğal olan bu.... Bu gün tıp, ziraat vs bile, asalaklarla uğraşıyor...
|
asıl asalaklar eğitim ve sağlık masraflarını zenginlere ödetmek isteyenlere denir.. 1-2 liralık otobüs biletlerini bile protesto edenlere asalak denir
işçiler de eğer fabrika kurup işletiyorlarsa buyursunlar, kim onların elini ayağını tutuyor?
|

13-05-2011, 20:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
westergaard´isimli üyeden Alıntı
asıl asalaklar eğitim ve sağlık masraflarını zenginlere ödetmek isteyenlere denir..
|
O zaman ben de asalaklığı savunuyorum...
westergaard bak ne diyeceğim: Mesela ''kardeşim ben didindim, çalıştım zengin oldum. Kendi güvenliğimi özel personelle sağlayacak gücüm var. Birşeyimi çalan filan olursa, hırsızı bulacak özel dedektifler de tutabilirim. Ben mecbur muyum fakirlere de hizmet verecek koskoca bir polis teşkilatının çalışması için bu işe vergi ödemeye'' diyen biri de sana göre haklı olmalı, öyle değil mi?
|

13-05-2011, 20:04
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
yazımı az editlemiştim, neyse...
Aslak kelimesinin anlamını bilmiyorsun demek ki, kimse zenginlerden bir şey istemiyor, sorunu zengin, fakir düzleminde ele alamayız, asalak ve bünye düzleminde almak daha mantıklıdır... Asalak ne ediniyorsa hiç bir değer üretmeyen varlığıyla, değer üretenleri sömürerek ediniyor. Kim, kimden alıyor, kim kimden istiyor?
Asalak o bünyenin asalağı olduğu için ve kapitalist bir asalak olunca da sonuna kadar emdiği içindir ki, diğeri fazlasıyla zor duruma düşüyor. O düzeydeki asalakları artık besleyemez hale geliyor.. Asalak bu kaygılarla olduğu kadar o bünyeye olan bağımlılığı, muhtaçlığıyla hasta oluyor ve hasta ruhlu psikopata dönüşüyor. Ne asalak özgürdür ne de bünye, önemli olan ikisinide özgürleştirmektir...
-------
-------
-------
------
------
|

13-05-2011, 20:11
|
Yasaklandı
|
|
|
|
yazımı az editlemiştim, neyse...
Aslak kelimesinin anlamını bilmiyorsun demek ki, kimse zenginlerden bir şey istemiyor, sorunu zengin, fakir düzleminde ele alamayız, asalak ve bünye düzleminde almak daha mantıklıdır... Asalak ne ediniyorsa hiç bir değer üretmeyen varlığıyla, değer üretenleri sömürerek ediniyor. Kim, kimden alıyor, kim kimden istiyor?
Asalak o bünyenin asalağı olduğu için ve kapitalist bir asalak olunca da sonuna kadar emdiği içindir ki, diğeri fazlasıyla zor duruma düşüyor. O düzeydeki asalakları artık besleyemez hale geliyor.. Asalak bu kaygılarla olduğu kadar o bünyeye olan bağımlılığı, muhtaçlığıyla hasta oluyor ve hasta ruhlu psikopata dönüşüyor. Ne asalak özgürdür ne de bünye, önemli olan ikisinide özgürleştirmektir...
|
işte sana açıkladım, anlamıyorsun
girişimci asıl değeri üreten insandır, onun özel yetenekleri vardır, zaten bu yüzden amele değil bir işadamıdır
piyasa sen ona ne verirsen sana onu geri verir
o yüzden bir dahaki sefer bir mercedes kullanan adam gördüğünde saygı duy, çünkü o piyasaya senin kattığının 100 misli değer katıyor demektir
sen bir fabrika değil bir bakkal dükkanını bile kurabilir misin?
seni bir fabrikanın başına oturtsak bir kaç haftada iflas edersin
sana verelim bir 10 milyon dolar git bu sermaye ile bir büyük şirket üretimhane fabrika kur, ve bunu işlet, piyasada kendine yer bul, ayakta dur, gitgide sermayeni büyüt, desek, sen bunu başarabileceğini mi zannediyorsun? işçi ve girişmci arasındaki farkı bir doğuştan gelen kabiliyet meselesidir.. aynı bir ressamla ya da matematikçiyle aranda doğuştan gelen bir fark varsa, girişimci ile de öyledir
ama nasıl bir kibir ve cehaletten kaynaklanan bir aşırı kendine güven varsa girişimcinin işadamının yaptığı işi küçümseyip hatta utanmadan yok sayıp adamları "gereksiz, asalak" ilan edebiliyorsun
en azından modern ekonomistlerin girişimciler hakkında yazdıklarını okusan yeterdi
eğer ki kendi gözlemleme ve ayırt etme kabiliyetin kısıtlıysa
|

13-05-2011, 22:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
wester güzel kardeşim bu ülkede öğrenciler senin gibi asalaklar yüzünden 1-2 liralık otobüs parasına muhtaçlar yıllık 20 lira onların bursuna zam yapılırken bile bu para çok deniliyor sen bu ülkede yılda nelere ne kadar zam yapıldığını biliyormusun??
paran çoksa ver birader ama sen bu ülkedeki yoksullara asalak diyemezsin!
dilerdim ki onlar gibi bir yaşantın olsun ayda sadece 600 lira kazan ve ebir aileyi yaşatmaya çalış 35 kuruşluk ekmek kuyruklarında sabahın 7 sinde sıra bekle
asalak ça yaşadığınız için kendinizi o insanlardan üstün mü görüyorsunuz nedir!
ÖRGÜTLENİN!!!
|
Başlık Düzenleme Araçları |
|
Stil |
Normal
|