grey86´isimli üyeden Alıntı
bende varım. ne zaman başlıyoruz ? 
|
Merhaba grey86,
Öncelikle foruma hoş geldin ve böyle bir çalışmaya katılmak istediğin için çok teşekkür ederim. Gerçekten foruma yeni üye olmuş bir kişinin ve diğer arkadaşların bize destek vermek istemeleri çok motive edici..
Dergi işine sanırım ilk olarak küçük bir blogla başlamak ve bu girişimin hazırlığına orada başlamak daha akıllıca olur. Şu an Worpress'te tarafımdan Evrim Dergisi adını taşıyan ve dolayısıyla henüz boş olan bir blog açıldı:
http://evrimdergisi.wordpress.com/
Bu süre çok uzun olmamalı ve basit bir blogta kalınmamalı tabi. Bir kaç ay ön hazırlık için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu bloga yazılarımızı alalım ve deneme mahiyetinde ilk 1 veya 2. derginin hazırlığını yapalım.
İlk sayılarının konuları ne olmalı, kimler bize makale yazacak, ne tür görseller kullanılacak, Hakkımızda bölümünde kendimizi nasıl tanıtacağız ve künyemiz nasıl olmalı bunların tartışmalarını da forum içinde özel üyelik gerektiren Dinlerden Özgürlük Grubu Formunda (DÖG) yaparız. (bu forum dışarıdan gelen ziyaretçi ve okurlar, ayrıca normal üye statüsüne sahip olan yazarlarımız tarafından görünmüyor ve bunun için DÖG üyeliğine baş vuru yapmak lazım)
Daha sonraki atılacak adım Evrim Dergisi için yeni bir web sitesi oluşturmak, alan adı ve olabildiğince güzel ve gelişmiş bir tema satın alıp hosting ücretlerini nasıl karşılayacağımıza dair karar vermek olmalı. Teknik konuda yazılım uzmanları olan Deist_tr ve Spartacus'un bize yardım edebileceklerini düşünüyorum. Bunun yanında forum dışında tanıştığım değerli bir kişi de bize istenilirse makale içinde yer alabilecek simulasyonlar hazırlayacak.