Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-01-2013, 13:50
grey86 grey86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

bende varım. ne zaman başlıyoruz ?
Alt 27-01-2013, 03:46
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

grey86´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bende varım. ne zaman başlıyoruz ?
Merhaba grey86,

Öncelikle foruma hoş geldin ve böyle bir çalışmaya katılmak istediğin için çok teşekkür ederim. Gerçekten foruma yeni üye olmuş bir kişinin ve diğer arkadaşların bize destek vermek istemeleri çok motive edici..

Dergi işine sanırım ilk olarak küçük bir blogla başlamak ve bu girişimin hazırlığına orada başlamak daha akıllıca olur. Şu an Worpress'te tarafımdan Evrim Dergisi adını taşıyan ve dolayısıyla henüz boş olan bir blog açıldı:

http://evrimdergisi.wordpress.com/

Bu süre çok uzun olmamalı ve basit bir blogta kalınmamalı tabi. Bir kaç ay ön hazırlık için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu bloga yazılarımızı alalım ve deneme mahiyetinde ilk 1 veya 2. derginin hazırlığını yapalım.

İlk sayılarının konuları ne olmalı, kimler bize makale yazacak, ne tür görseller kullanılacak, Hakkımızda bölümünde kendimizi nasıl tanıtacağız ve künyemiz nasıl olmalı bunların tartışmalarını da forum içinde özel üyelik gerektiren Dinlerden Özgürlük Grubu Formunda (DÖG) yaparız. (bu forum dışarıdan gelen ziyaretçi ve okurlar, ayrıca normal üye statüsüne sahip olan yazarlarımız tarafından görünmüyor ve bunun için DÖG üyeliğine baş vuru yapmak lazım)

Daha sonraki atılacak adım Evrim Dergisi için yeni bir web sitesi oluşturmak, alan adı ve olabildiğince güzel ve gelişmiş bir tema satın alıp hosting ücretlerini nasıl karşılayacağımıza dair karar vermek olmalı. Teknik konuda yazılım uzmanları olan Deist_tr ve Spartacus'un bize yardım edebileceklerini düşünüyorum. Bunun yanında forum dışında tanıştığım değerli bir kişi de bize istenilirse makale içinde yer alabilecek simulasyonlar hazırlayacak.
Alt 27-01-2013, 06:02
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Fikir vermesi açısından daha önce ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu öğrencileri tarafından aylık olarak güncel evrim araştırmaları hakkında bilgi veren bir "Yaşam Ağacı Dergisi" çıkarılmıştı.

Bu derginin ilk sayısı 2012 Nisanında, ikinci sayısı ise bir ay sonra 2012 mayısında çıkmıştı. Uzun bir ara verildikten sonra 3. sayısı da Ekim 2012'de çıkmıştı, ancak kararlı bir şekilde devam edilmedi ve şu an başka bir sayıya da sahip değil. Umarım gelecekte olur. Oradaki görsel tasarımlar forum üyemiz olan Taylan tarafından hazırlanmıştı. Oradaki anlatımlar ve konular da bize fikir verebilir ve bunlardan yararlanabiliriz. .

http://biyogen.metu.edu.tr/yasamagaci/

Dergi yapılandırması ve içeriği nasıl görünüyor buna dair bir görsel de aşağıda bulabilirsiniz.

Alt 27-01-2013, 12:43
Aday Üye

güzel olacağa benziyor. umarım tutunabiliriz. haberlerini bekliyorum.
Alt 27-01-2013, 21:06
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Öyleyse ilk önce kaç kişi olduğumuzu tespit etmemiz gerekir. Şimdilik 3 kişi makale yazmaya evet dedi ve biraz daha katılım olması için beklememiz gerekir.

Bu zaman içinde akla gelen bir çok internet platformlarında, facebook, twitter ve çeşitli evrim sitelerinde tanıtımı yapılarak bu konuda çalışma yapmak isteyen insanlar davet edilir.

Blog sayfamızda ben de bir kaç örnek makale ekleyip görsellerle donatıp dergi örneğinin biraz nasıl olabileceği, içeriğin ise nasıl görünebileceği hakkında fikir veya öngörü hazırlamış olurum.

Bu iş tamamladıktan ve yeterli yazar sayısına ulaştıktan sonra bir yandan makalelerimizi yazmaya diğer yandan yeni web sayfası için ön hazırlıkları yapmaya başlarız.
Alt 27-01-2013, 23:25
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Makale yazma ya da çeviri makale hazırlama konusunda beni de sayabilirsiniz.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 28-01-2013, 00:01
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Makale yazma ya da çeviri makale hazırlama konusunda beni de sayabilirsiniz.
Böylece 4 kişi olduk. Seni de aramızda görmek çok sevindirici sevgili İstatistik.

Dergiye içeriden ve dışarıdan destek vermek isteyen yazar veya okur arkadaşlara genel olarak soruyorum:

Sizce bir Evrim Dergisinde neler olmalı? Neler yer almalı? Sizler nasıl bir Evrim Dergisi okumak isterdiniz?

Herkes kendi görüşünü kısaca açıklarsa bunlardan dergi için bir kaç yapıcı fikir elde edebiliriz.
Alt 28-01-2013, 00:49
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Doğrudan insanın evrimi ile girmek yerine evrimsel geçmişleri tartışılamayacak şekilde ortaya konmuş canlılara daha fazla yer verilmeli. Atlar, Balinalar gibi.

Bunun yanında, Körelmiş organlar konusuna kesinlikle girmeliyiz diyorum.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 28-01-2013, 13:35
Aday Üye

ben çok farklı bir dergi hayal ediyorum.
bence amacımız büyük bir okur kitlesine ulaşmak olmalı. gözün evrimi size ve bana ilginç gelebilir ama birçok insan sıkıcı buluyor. birçok insan evrimin kendi inançlarını öldüreceğini düşünüyor. evrimi anlamaya çalışarak kendi inancına saygısızlık yaptığını düşünenler bile var. sayfanın ilk görünümü bir ders kitabına benzemiş. yani ilk algım böyleydi.
benim düşüncem farklı ve insanların ilgisini çekebilecek konuları evrimle bağdaştırarak yazmak. tabi bu süreçte bilimsellikten uzaklaşmamak çok önemli.
mesela öpüşmek neden bize bu kadar tatlı gelir. evrimsel süreçte bunu nasıl kazandık ?
mesela araba farlarının ince yatay olmasının bize daha klas gözükmesinin evrimle ilişkisi ?
genelde insanların gözünde evrime inananlar hep ateist. bu algıyı lehimize çevirebiliriz. bolca janjanlı hani insanların sosyal ağlarda bolca paylaşmasını sağlayabilecek kısa paragraflar şeklinde bülgüler, komiklikler, eliştiriler vs vs. olmalı.
Alt 28-01-2013, 15:44
Aday Üye

banyo yaparken aklıma birşey daha geldi. evrimsel bir yazı dizisi de oluşturalım. tek bir hücreden başlayarak insan şu anki evrime kadar olan bir yaz dizisi. mesela '' merhaba, ben dünyada ki ilk hücreyim. günler çok basit ve sıradan. benim gibi birçok hücre oluştu. hepsi de benim dna mı çaldı. hainler. ama sonra birşey oldu. bir hücrede farklı bir dna oluşmuş. benden farklı bir dnası olan bir hücre. çok şaşırmıştık ve çok hoşumuza gitmişti.'' sonrasında çok hücreli canlıya geçiş, gözün oluşumu vs. vs anlatılabilen ve canlılığın dilinde evrimin yazı dizisi. tabi komik bir dille

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil