02-12-2018, 01:25
|
 |
Üye
|
|
|
|
Karanlıktan aydınlığa´isimli üyeden Alıntı
Bir sürü saçma sapan mucize uydurmuş Kur'an' da var diye.önce ciddiye aldım.sonra anladım kafa bulduğunu.
yüzlerce üye var.hangi birini takip etsin.
|
yok hurma ciddi müslümandır. ama tüm müslümanlar gibi kendine has bi tarzı var. hadisleri istediği gibi kabul eder, takip eder. ağır gider sonra ağır giden tarikatçıları beğenmez falan. baya kendine has.
|

02-12-2018, 11:24
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı
Ben bir tane aklı başında müslüman görmedim ki,hayatım bunların içinde geçti/geçiyor..Yok yani..
Bir de cehaletin zirvesindeler..
Hiçbiri,hiçbir şey bilmiyor..
Dinler tarihinde uzman bir profları bile,boş teneke..
Bu kadar boşlar..
|
Ben sizinde Hurma'dan farklı olduğunuzu düşünmüyorum.
"Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap. Çünkü güzel şeyler; Onları hiç beklemediğin anda gerçekleşir." Gabriel Garcia Marquez
|

02-12-2018, 12:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
RollingStones´isimli üyeden Alıntı
Ben sizinde Hurma'dan farklı olduğunuzu düşünmüyorum.
|
Farklı bir şey düşünmenize de şaşırırdım açıkçası..
Benim gibi insanlar,sizin inancınıza göre öldürülmeli..Hal böyleyken sizin beni kof birisi olarak görmeniz,gayet doğaldır..
Bu arada nerenizle düşünüyorsunuz?
Kalbinizle mi,beyninizle mi?
|

02-12-2018, 12:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Farklı bir şey düşünmenize de şaşırırdım açıkçası..
Benim gibi insanlar,sizin inancınıza göre öldürülmeli..Hal böyleyken sizin beni kof birisi olarak görmeniz,gayet doğaldır..
Bu arada nerenizle düşünüyorsunuz?
Kalbinizle mi,beyninizle mi?
|
Rica ederim öldürülmek ne demek. Çeşitlilik iyidir, hayatın rengidir.
Ben sadece köşeleriniz çok keskin ve incitici onu vurgulamak istedim.
Saygılar
"Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap. Çünkü güzel şeyler; Onları hiç beklemediğin anda gerçekleşir." Gabriel Garcia Marquez
|

02-12-2018, 13:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
Rica ederim öldürülmek ne demek. Çeşitlilik iyidir, hayatın rengidir.
Ben sadece köşeleriniz çok keskin ve incitici onu vurgulamak istedim.
Saygılar
|
İnancınız ''çeşitlilik iyidir'' demiyor ama..!
Hadisler bir kenarda dursun..Ayetlerde KESİN-PARÇALAYIN-DOĞRAYIN-KIRBAÇLAYIN-DÖVÜN-ÖLDÜRÜN deniyor..Hem de defalarca..Bu öldürülmesi istenen kişiler de biziz,biz..
Bu gerçeği es geçip,bir dinsiz arkadaşın söylemi üzerinden ''ama siz de çok inciticisiniz'' demek,çok düşünceli bir davranış mı oluyor?
|

02-12-2018, 15:13
|
 |
Üye
|
|
|
|
İnancınız ''çeşitlilik iyidir'' demiyor ama..!
Hadisler bir kenarda dursun..Ayetlerde KESİN-PARÇALAYIN-DOĞRAYIN-KIRBAÇLAYIN-DÖVÜN-ÖLDÜRÜN deniyor..Hem de defalarca..Bu öldürülmesi istenen kişiler de biziz,biz..
Bu gerçeği es geçip,bir dinsiz arkadaşın söylemi üzerinden ''ama siz de çok inciticisiniz'' demek,çok düşünceli bir davranış mı oluyor?
|
Sizinle uzaktan yakından alakası yok.
2:190 Sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşın. Saldırgan olmayın. Allah saldırganları sevmez.
2:191 Onları yakaladığınız yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın; zulüm ve işkence öldürmekten beterdir. Kutsal Mescid'in yanında sizinle savaşmadıkça onlarla savaşmayın. Size saldırırlarsa siz de onlara saldırın. İnkarcıların cezası böyledir.
Siz, kutsal mescidin yanında mı savaşıyorsunuz?
Yoksa Siz, inananları oradan çıkarmak mı istiyorsunuz?
Yada siz, onlar sizinle savaşmadıkça, illa ki savaşmak mı istiyorsunuz?
|

02-12-2018, 15:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sizinle uzaktan yakından alakası yok.
2:190 Sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşın. Saldırgan olmayın. Allah saldırganları sevmez.
2:191 Onları yakaladığınız yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın; zulüm ve işkence öldürmekten beterdir. Kutsal Mescid'in yanında sizinle savaşmadıkça onlarla savaşmayın. Size saldırırlarsa siz de onlara saldırın. İnkarcıların cezası böyledir.
Siz, kutsal mescidin yanında mı savaşıyorsunuz?
Yoksa Siz, inananları oradan çıkarmak mı istiyorsunuz?
Yada siz, onlar sizinle savaşmadıkça, illa ki savaşmak mı istiyorsunuz?
|
RollingStones;konuyu bilmiyorsunuz..Konu şu;FİTNE..!
Mesela,niye hadislerde mürtetlerin öldürülmesi emredilir ve bunu muhaddisler neye göre söylerler?
Mürtetler öldürülmelidir,çünkü Kuran'a göre fitne çıkaranın öldürülmesi lazımdır..
Bakara 191'deki şu cümleye dikkat edin;
''Fitne, adam öldürmekten daha kötüdür.''
|
Yani islam alimlerine göre,kötü olan şey bir müslümanın dinden çıkması değil,bu kişinin kötü örnek olması veya bu kişinin islam aleyhine birşeyler söyleme/yapma ihtimalinin doğması..Buna dair bir ayet var mı?VAR..
Kehf suresi 80.ayet;
“Çocuğa gelince, anası babası mü’min insanlardı. Onları azgınlığa ve küfre sürüklemesinden korktuk.”
|
Kuran'a göre hepimiz gebertilmeliyiz..Mümkünse,en feci şekilde..Buna dair isterseniz size,islam tarihinden örnekler de veririm..
Kuran'da ateist yok veya Kuran'da tarihi şeylerden bahsediliyor falan filan denilerek,bizi kandıramazsınız..
|

02-12-2018, 16:58
|
 |
Üye
|
|
|
|

Kehf suresi 80.ayet;
Kuran'a göre hepimiz gebertilmeliyiz..Mümkünse,en feci şekilde..Buna dair isterseniz size,islam tarihinden örnekler de veririm..
Kuran'da ateist yok veya Kuran'da tarihi şeylerden bahsediliyor falan filan denilerek,bizi kandıramazsınız..
|
Demekki siz kehf-80 için uygun bir profil değilmişsiniz. Yani fitne konusu olamamışsınız anneniz ve babanız için.
Kuran tabiiki tarihi şeylerden de bahsediyor. Mesela Peygamberin eşlerini hangi sırada görmesi gerektiği günümüz konusu olabilir mi?
Anlamamışsınız, bilmiyorsunuz gibisinden sözleri çok kullanmayın derim ben. İslam alemi şöyle yapmış, bak, bunlar da örnekleri demeniz benim için bişey ifade etmiyor.
Kur'an ardı sıra gelen peygamber hikayeleri ile dolu. Neden bu kadar çok uyarıcı var, düşündünüz mü?
Hangisinden sonra herşey yoluna girmiş?
İnananlara aptal, ahmak, kafasız boş tenekeler demek en kolayı.
Neden milyarlarca inanır var. Bunun yanıtını verebilir misiniz?
|

02-12-2018, 17:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
RollingStones;
Demekki siz kehf-80 için uygun bir profil değilmişsiniz. Yani fitne konusu olamamışsınız anneniz ve babanız için.
|
Demagoji..
Kuran tabiiki tarihi şeylerden de bahsediyor. Mesela Peygamberin eşlerini hangi sırada görmesi gerektiği günümüz konusu olabilir mi?
|
Kuran'da tarihte,Muhammed'de yok..
Anlamamışsınız, bilmiyorsunuz gibisinden sözleri çok kullanmayın derim ben. İslam alemi şöyle yapmış, bak, bunlar da örnekleri demeniz benim için bişey ifade etmiyor.
|
Ne yazarsak yazalım,bizi ciddiye almayacağınızı adım gibi biliyorum zaten..Hurma'ya da ayetleri gösterdim,birşey diyemedi..Size de aynı şeyi yaptım,siz de bir şey demiyorsunuz..''Benim için bir şey ifade etmiyor'' diyorsunuz..O halde ben nasıl sizi ciddiye alayım?Ne dersem diyeyim,takmıyorsunuz beni..Nasıl diyalog kuracaksınız bizimle?Diyalog kurmak istemiyorsanız,ne yapıyorsunuz burada?
Kur'an ardı sıra gelen peygamber hikayeleri ile dolu. Neden bu kadar çok uyarıcı var, düşündünüz mü?
|
Bilen ve düşünen taraf,bu taraf..Siz karşı taraftasınız,inananların olduğu tarafta..
Bu bahsettiğiniz peygamberlerin,bir tanesinin yaşadığına dair kanıt yok..Bunlar size dayatılan masallar sadece..Masalları yorumlamanın bir anlamı yok..
İnananlara aptal, ahmak, kafasız boş tenekeler demek en kolayı.
|
İnanmayanlar niye böyle diyorlar acaba?Bu insanların bu kadar tepkili olmasının altında yatan neden nedir?
Bir örnek vereyim size..İnancınıza göre komşunuz açken,tok yatamazsınız..Bunu salt açlık olarakta algılamayın..Komşunuz her türlü rahat içinde olacak ki,siz de bir müslüman olarak rahat bir şekilde yastığa kafanızı koyasınız..Bugün Yemen'de Müslümanların üzerine Müslüman Suudlar bomba yağdırıyor..Yemen'de Müslüman çocuklar havaya uçuyor,sağ kalanlar açlıktan ölüyor ve bu yıllardır devam ediyor..Siz şimdi bunu bildiğiniz halde Mekke'ye hacca giderseniz,size birilerinin olumsuz kelimeler ile seslenmesine bir itiraz da bulunamazsınız..Çünkü alenen dininize aykırı bir şey yapıyorsunuz..Komşusunu bombalayanlara para veriyorsunuz..
Anlıyor musunuz?
Neden milyarlarca inanır var. Bunun yanıtını verebilir misiniz?
|
Diğer hayvanlardan pek bir farkımız yokta ondan..İnsan denilen şey,sosyal bir hayvan sonuçta..Sürü halinde hareket eder..Sürü nereye giderse,bu hayvan da oraya gider..Bu kadar basit..
Son birkaç yüzyılda,teknoloji(bilgi) ile beraber,insanlar sürü halinde hareket ettiklerinin farkına vardılar ve bu farkındalık sonucunda sürüden kopmalar yaşandı..Bugün gelinen noktada,Dünya'da 1 milyar kadar dinsiz insan var..Bu rakam her geçen gün daha da çoğalıyor/çoğalacak..Bu kaçınılmaz..
Bugün Türkiye'de hemen herkesin arabası var ama bazı kişilerin arabası yok..Bu kişiler toplu taşıma,bisiklet,motorsiklet ya da yürüyerek gidecekleri yere gidiyorlar..Bunun sonucunda ekonomik anlamda bir kazanç elde ediyorlar..Araba sahibi olmak ve arabanın masraflarını karşılamak kolay değil sonuçta..
Vatandaş bisikletle işe gidip geliyor,tasarruf yapıyor,çevreyi kirletmiyor..vb
Siz de arabayla gideceğiniz yere gidiyorsunuz..Siz diyorsunuz ki;''Madem bisiklet bu kadar faydalı,niye hemen herkesin arabası var?''
|

02-12-2018, 18:07
|
 |
Üye
|
|
|
|
RollingStones;
Demagoji..
Kuran'da tarihte,Muhammed'de yok..
Ne yazarsak yazalım,bizi ciddiye almayacağınızı adım gibi biliyorum zaten..Hurma'ya da ayetleri gösterdim,birşey diyemedi..Size de aynı şeyi yaptım,siz de bir şey demiyorsunuz..''Benim için bir şey ifade etmiyor'' diyorsunuz..O halde ben nasıl sizi ciddiye alayım?Ne dersem diyeyim,takmıyorsunuz beni..Nasıl diyalog kuracaksınız bizimle?Diyalog kurmak istemiyorsanız,ne yapıyorsunuz burada?
Bilen ve düşünen taraf,bu taraf..Siz karşı taraftasınız,inananların olduğu tarafta..
Bu bahsettiğiniz peygamberlerin,bir tanesinin yaşadığına dair kanıt yok..Bunlar size dayatılan masallar sadece..Masalları yorumlamanın bir anlamı yok..
İnanmayanlar niye böyle diyorlar acaba?Bu insanların bu kadar tepkili olmasının altında yatan neden nedir?
Bir örnek vereyim size..İnancınıza göre komşunuz açken,tok yatamazsınız..Bunu salt açlık olarakta algılamayın..Komşunuz her türlü rahat içinde olacak ki,siz de bir müslüman olarak rahat bir şekilde yastığa kafanızı koyasınız..Bugün Yemen'de Müslümanların üzerine Müslüman Suudlar bomba yağdırıyor..Yemen'de Müslüman çocuklar havaya uçuyor,sağ kalanlar açlıktan ölüyor ve bu yıllardır devam ediyor..Siz şimdi bunu bildiğiniz halde Mekke'ye hacca giderseniz,size birilerinin olumsuz kelimeler ile seslenmesine bir itiraz da bulunamazsınız..Çünkü alenen dininize aykırı bir şey yapıyorsunuz..Komşusunu bombalayanlara para veriyorsunuz..
Anlıyor musunuz?
Diğer hayvanlardan pek bir farkımız yokta ondan..İnsan denilen şey,sosyal bir hayvan sonuçta..Sürü halinde hareket eder..Sürü nereye giderse,bu hayvan da oraya gider..Bu kadar basit..
Son birkaç yüzyılda,teknoloji(bilgi) ile beraber,insanlar sürü halinde hareket ettiklerinin farkına vardılar ve bu farkındalık sonucunda sürüden kopmalar yaşandı..Bugün gelinen noktada,Dünya'da 1 milyar kadar dinsiz insan var..Bu rakam her geçen gün daha da çoğalıyor/çoğalacak..Bu kaçınılmaz..
Bugün Türkiye'de hemen herkesin arabası var ama bazı kişilerin arabası yok..Bu kişiler toplu taşıma,bisiklet,motorsiklet ya da yürüyerek gidecekleri yere gidiyorlar..Bunun sonucunda ekonomik anlamda bir kazanç elde ediyorlar..Araba sahibi olmak ve arabanın masraflarını karşılamak kolay değil sonuçta..
Vatandaş bisikletle işe gidip geliyor,tasarruf yapıyor,çevreyi kirletmiyor..vb
Siz de arabayla gideceğiniz yere gidiyorsunuz..Siz diyorsunuz ki;''Madem bisiklet bu kadar faydalı,niye hemen herkesin arabası var?''

|
Ayet konusunda yanlış yönlendirme yapıyorsunuz. Ayeti gösteren bendim, sizi öldürmemiz gerektiği gibi hatalı bir düşünceniz oluşmuştu ve bende bunun sizinle alakası olmadığını göstermek istedim.
Sizde, illaki öldürülmek gerektiği gibi bir saplantı oluştuğu için ayetin içindeki fitne konusu ile konuyu dağıttınız.
Gelelim taraf konusuna. Siz benim için herhangi taraf değilsiniz. İnanmıyorsunuz sadece.
Bakın sayın ahlaksız,
Ben herhangi bir kanıta dayalı bir inanca sahip değilim. Bu peygamber denen insanların varlığı ile ilgili kanıtlar olsa da olmasa da benim için değişen birşey olmaz.
Ben, kur'an İnanırıyım.
Benimle tartışılacaksa allahın varlığı yokluğu yada peygamberlerin kanıtlanıp, kanıtlanmadığı üzerine değil, bütün bunların var olduğu ön kabulüne göre tartışabilirsiniz.
Siz bunu yapamadığınız için yol alamıyoruz.
Saygılar,
|
Başlık Düzenleme Araçları |
|
Stil |
Normal
|