PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemaat baltayı taşa mı vurdu?

azınlık
15-06-2009, 15:01
Selamlar,

Birkaç gündür "TSK'nın cemaat ve AKP'yi bitirme planı" olayını ilgi ile izliyorum. Bugün TSK'nın "bize ait değil, belgenin sahte olup olmadığı incelenmeli" açıklaması olayı son derece kritik bir noktaya taşıdı.

Eğer belge gerçekten TSK'dan çıkma değilse TSK'nın eline çok ama çok ciddi bir koz verir nitelikte. Belgenin haberini ilk yapan habercinin geçmişi ve Ergenekon ifadesi ise olaya daha da garip bir boyut katıyor.

Konu hakkında yorumu olan var mı acaba?

A.

ozgurche21
15-06-2009, 17:22
akp sımdı bıttı bu belge ile tsk uzerıne gıtmek kadar ahmakca bır sey yoktur kaldıkı tsk akpyı bıtırmek ısterse oyunlarla ugrasmaz bıtırırdı

daha once gorduk darbelerı sonucta bakalım ne olacak bu olayın sonu

niveru
15-06-2009, 18:46
olaya soyle bakalim ,,

boyle bir belgeyi tsk hazirlayabilir mi ? , insanlar buna ihtimal verir mi?

eski andiclari , mazisini ve sabikasini goz onune aldigimizda , boyle bir belgenin de oradan cikacagini dusunmek dusunebilmek malese turkiyede mumkun ,,

Boyle bir seyin olabilcegini ,olma ihtimalini var saymak bile , turkiyenin nasil bir yapi icersinde oldugunu gosterir ,....

Ordu boyle bir sey yapmaz yapamaz bu deliliktir sacmaliktir diyebilecegimiz bir turkiyeye umarim kavusuruz..

Ayrica bu belge tarafdan cikmis degil , mahkeme karari ile yapilan bir aramada , sanigin ofisinde bulunmus , ve karsilikli imzalarlada beyan edilmis bir kanit niteliginde olan belgedir ..

Taraf elbetde kendisine ulasan bu belgeyi haber yapacaktir , onemli olan , bu belgenin nasil sizdigidir , yoksa bir gazetenin bunu haber yapmasi degil ...

Bu belge ergenekon davasinin ileriki asamasinda delil olarak da kullanilacak bir belgedir ,sahte ya orjinal her iki durumdada sanigin cevap vermesi gereken sorular vardir ...

phantom
15-06-2009, 23:20
Siyasetten nefret ediyorum.

Politikacıların oyuncağı olmaktan hele..

Ama sıradan bir insanın şahit olduğum tepkisini sizlerle paylaşayım.

Genel Kurmay Başkanı'nın resmi TV ekranında görününce tanımadığım birinin ağzından şu kelimeler dökültü "Bir gün çok kötü patlayacaklar".

O vatandaş niye böyle dedi bilmiyorum.

Zaten ben siyaseti hiç sevmedim.

Gelen yedi giden yedi.

KızıL
17-06-2009, 01:14
bugün tayyeple tsk görüştü bakalım nede uzlaştılar...

walla
17-06-2009, 01:27
AKP'den suç duyurusu

A.A 16 Haziran 2009

AKP yöneticileri, Genelkurmay Harekat Başkanlığında hazırlandığı iddia edilen “İrticayla Mücadele Eylem Planı” ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun makamına geçti.

Şahin ve Bozdağ, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini, Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Wallanın yorumu: “İrticayla Mücadele Eylem Planı...
İrtica-i faliyetler suç değil, İrticayla mücadele SUÇ. Bu ne biçim mantık. Bu ne biçim AKP

AKP: Amerikanın Kurduğu Parti

AYATA
17-06-2009, 17:21
şunu belirteyim Askerlikte Eğitim görevin her safhasında devam eden bir olgudur.....Harp Akademilerinde, ve hatta harp okullarında, hatta hatta görev başı eğitimlerinde

askeri eğitimin en büyük bölümünü DURUMlar kapsar...bir senaryo verilir ve o senaryo hakkında öğrencilerden fikir yürütmeleri istenir....ve herkes fikrini yazılı olarak verir...

bu senaryolar o kadar çeşitli olabilirki, farzı misal ani gelişen komünist bir devrim sonucu davranış şekli ne olmalıdır, yada tam tersi ani başlayan bir İslam devrimi karşısında ne yaparsınız...yada önüne geçemeyeceğiniz şekilde laik demokratik cumhuriyetin yönetimi bu sistemi benimsemeyenlerin eline geçti sizce hangi stratejide hareket edilmelidir...onbinlerce senaryo, milyonlarca senaryo oluşturulmuştur...bunların yazıldığı kağıtlar ortalıkta uçuşur, bilgisayarlarda doludur bu ödevler ile ilgili çalışmalar...işte bunların sempatizanı olan ve yaranmak isteyen birsızmış ordu personeli böyle bir takım senaryoları bu fettoşçuların eline vermiştir.Bu Ergenekon masalı öyle ortaya çıkmıştır...bilinen şudurki dinci gölgesinden korkar...buna bulaştılar şimdi kendi senaryolarını yazıp ona göre hareket ediyorlar...ama gün be gün durumları dahada kötüye gidiyor....b....a saplanıyorlar ve orada boğulacaklar.

azınlık
17-06-2009, 17:55
...işte bunların sempatizanı olan ve yaranmak isteyen birsızmış ordu personeli böyle bir takım senaryoları bu fettoşçuların eline vermiştir.

Enteresan.

Şu linki mutlaka oku, bakalım ne düşündürecek: http://www.odatv.com/Siyaset/odatv_acikliyor_belge_hem_dogru_hem_de_yalan-16534.html

A.

ozgurche21
17-06-2009, 18:05
ya dogrusu tsk ve akp ıstedıklerı kadar bırbırlerını yesınler umrumda degıl ıkısıde bu ulkenın kara lekesı durumundadır

yıyecek adam kurum kalmadı artık bırbırlerıne sarmaya baslasın :D kım kazandıysa ondan olacagım :D

AYATA
18-06-2009, 08:19
sayın azınlık okudum linki ve doğru olduğuna inanıyorum...Zaman içinde orduya sızdırılmış subay Astsubaylar mutlaka olmuştur...eh onlarda verilen görevleri yapıyorlar....çift komutanlı şerefsizler işte...ne yazıkki oluyor...

azınlık
18-06-2009, 11:01
Eveeet,

Yasemin Çongar hanım da sonunda çark etti ve genel yayın yönetmen yardımcılığını yaptığı gazetede haber için kullanılan belgenin sahte olabileceğini söyledi.

Şimdi merak ettiğim şu; bu olayın buraya geleceği bilinerek mi sahte belge ortaya salındı yoksa ciddi bir hesap hatası mı yapıldı?

A.

perseus
18-06-2009, 15:26
Eveeet,

Yasemin Çongar hanım da sonunda çark etti ve genel yayın yönetmen yardımcılığını yaptığı gazetede haber için kullanılan belgenin sahte olabileceğini söyledi.

Şimdi merak ettiğim şu; bu olayın buraya geleceği bilinerek mi sahte belge ortaya salındı yoksa ciddi bir hesap hatası mı yapıldı?

A.

hesap hatası yaptılar amaçları mazlumu oynamak tskyı kıskırtmak ve ergenekona yeni kanıtlar sağlayıp o kanıtlara göre bu tertibi devam ettirmekti ama sonuçta yine başardılar ve çamur at izi kalsın politikasını çok çok iyi beceriyorlar kutlamak lazım zaten taraf ne amaçla kuruldu herkesin bildiği bir şey değilmi gerekli finansörleride belli ama işin acı yanı artık pek çok insan delillere ve yargıya güvenmiyor bu derece bir bilgi kirliliği sanırım cumhuriyet tarihinde bir ilk

unbe
18-06-2009, 18:14
Azınlık
bana kalırsa ortaya çıkartılan bu AKP ve güleni bitirme planı konulu belge,aslında daha çok AKPyi kurtarma belgesi gibi bişi
çünkü sahte olduğu ve saçmasapan olduğu ortada iken,üstelik taraf denen paçavranın ısrarla TSKyı yıpratma çalışmaları varken ben böyle bi belgenin gerçek olduğuna inanmam.
daha çok ortalığı velveleye vermek,gündemi değiştirmek.ve AKP'nin herzaman yaptığı tarzda mazlum konumuna gelmektir olay.
yani,kısacası hiçbir inandırıcılık yok bence.

niveru
18-06-2009, 18:20
bu sonucu nerden cikardiniz bugunku yazisinda mi ? makelesini biraz once okudum , kadin cok daha baska seyler anlatmaya calisiyor ...

ne diyimmm .,

Ama evet bizim ordumuz gecmisinde boyle seyler yapmadi , simdide yapmaz ve yarinda yapmiyacaktir... tatli ruyalar !)

-InVi-
18-06-2009, 19:30
bana kalırsa ortaya çıkartılan bu AKP ve güleni bitirme planı konulu belge,aslında daha çok AKPyi kurtarma belgesi gibi bişi@unbelieving

Bildigim kadari ile AKP'nin türkiydeki konumu son derece saglam bir konumda, parti nihayetinde kapansa bile, baska bir olusum altinda gene hükümeti kurabilecek gücte oldugunu anlamak icin AKPli olmaya gerek yok....
Toplumumuzun büyük cogunlugu bu yapilanmayi desteklemektedir....
Demokrasi ne kadar azinliklarin hakkini koruyan bir sistem oldugu kadar, cogunlugunda söz sahibi oldugu ülke'dir. AKP cogunluga su an itibari ile cogunluga hitap edebilmekte.
AKP'nin bu oy pastasindan oy toplamak isteyenler, AKP'den farkli deger yargilarina sahip olan olsumlarca degil, onlarin light-versiyonlarinca olabilecegini düsünüyorum. Türkiye tüm ilerici solun oylarini toplasak yüzde 30u gecmeyen bir siyasi kültür olan bir ülke....sorun diger yüzde 70den neyi nasil ikna edilebilecegi....
O yüzden AKP kurtarma degil....AKP kurtulma "kisla-merkezli" hareketlerinin oldugu daha da anlasilir hale geliyor

çünkü sahte olduğu ve saçmasapan olduğu ortada iken,üstelik taraf denen paçavranın ısrarla TSKyı yıpratma çalışmaları varken ben böyle bi belgenin gerçek olduğuna inanmam.@unbelieving

Belge sahte olabilir....o zaman bu cok düsündürücü'dür
ama sahte olmamasi tehlikelidir....
taraf gazeteside nihayet insanlarin bir olayi farkli bakis acisini sunabiliyorsa bundan "özgürlükcülerin" bir elestirisi olmamali, nihayetinde basin özgürlügü sadece "ulusalci" basina taninan hak olmamali....
TSK, ülke sinirlarini korudukca ve tüm medeni toplumlarda Milli Savunma Bakanligina ayid bir kurum oldugu zaman sayginligini olusur...yoksa secilmislere yön talimat vererek, kendisini hukukun üsütnde görüp, asla "siviller" beni yargilyamaz diyerek degil....

daha çok ortalığı velveleye vermek,gündemi değiştirmek.ve AKP'nin herzaman yaptığı tarzda mazlum konumuna gelmektir olay.
yani,kısacası hiçbir inandırıcılık yok bence.@unbelieving

Evet siz inanmayabilirsiniz...tüm inanclara saygimiz olmali ...
mazlumun konumuna getirilen AKP degil, ülkede oyunun kurallarina göre secilmis bir hükümet....
Lütfen kisisel görüsleriniz ile yargilmadan önce tersini düsünmeyi cesaret edin...
varsayim:.Askerin icinde F-Tipi yapilanma en üst düzeye cikmis bir konumda olsun....ve hükümet'de de tek basina hükümet olan Deniz Baykalin oldugunu düsünelim....Deniz Baykal tüm dünyadaki sosyal demokrat olusumlarda oldugu gibi , askeri ülke siyasetinden uzak tutmaya yönelik calismalarda olsun...ve buna direnen bir F-Tipi Askeri Bürokrasiye atf edilen böyle bir belgenin ortaya ciktigini kabul edelim....
tepkiniz nasil olurdu.....?

unbe
18-06-2009, 21:24
benim inançsızlığıma saygı gisterilmiyorken benim kimseye saygı göstermek gibi bir zorunluluğumun olduğunu düşünmüyorum.
AKP'nin çoğunluğun seçtiği bir parti olması yaptıklarını mazur göstermez.
ayrıca unutmayın ki karşılarında %53'lük bir çoğunluk vardır.
kimse kendini hukukun üzerinde görmemelidir düşüncesine katılıyorum çünkü gün gelir,hukuk.adalet herkese lazım olur.AKP'ye bile.....

-InVi-
18-06-2009, 21:30
sn unbelieving...
hukuk herkese lazim olur...bugünde akp'ye lazim...o %53 saydiginizlarin arasinda kaci sizinle hemfikir sizce ?
onlarin yüzde kaci ile ortaklasa hareket edebilirsiniz ?
yoksa sizin icin önemli olan sadece akp'nin hükümetde olmamasi mi ?
ayni hukuk kayginiz tsk nin konumu icinde gecerli mi ?
sizin inancsizliginiza saygi gösterilmemesi sizinde ayni yanlisi yapabilme özgürlgü hakkinizin oldugunu kabul ediyorsaniz...o zaman "seriatci zihniyete" nasil kiminle dur demeyi düsünüyorsunuz ?
Akp yaptiklarindan dolayi zaten birgün hesap verecektir....kime "halka" ...halkin sectigi baska bir hükümete...peki ya tsk ? tsk kime ne zaman hesap verecektir ?
dedik ya düsünün bugün tayyip erdogandaki imtiyaz , deniz baykalda olsa idi...deniz baykal dünyayi ayaga kaldirimiydi kaldirmazmiydi...ayni baskilara magdur kaldigi zaman ?