Orijinalini görmek için tıklayınız : Kullanıcı Adı'nın Öz ve İçeriği;
evrensel-insan
15-06-2009, 23:04
Saygideger arkadaslar;
Ben bu sanal dunyaya forum olarak girerken; dusuncelerimin yaziya dokuldugunu ifade edebilecek, ayni zamanda; dunya gorusumu ve seylere bakis acimi belirtebilecek bir kullanici adi sectim ve bir kac forum deneyimimde de; hep ayni kullanici adini kullandim. Oyuzden tum yazdigim yazilarin, mutlaka; kullanici adima uygun olmasina dikkat ederim. Avatarim ve imzamda da; zaten bu kullanici adima paraleldir.
Sitedeki arkadaslari merak ediyorum. Kullanici adi, avatar ve imzalarini belirlerken; neleri goz onune aldilar?
Mesajlarini iletirken; bu belirledikleri degerlere uygun davranip davranmadiklarini, kendi kendilerine sorguluyorlar mi? Yoksa; hersey rastgele "Gelin ata binmis, ya kismet" mi?
Bu kosede, kullanici adi, avatar ve imza belirlerken, neleri goz onune aldiklarini paylasirlarsa; memnun olurum.
Gordugum bir noktada; bazi arkadaslarin, kullanici adi veya avatar veya imza degisikligi uyguladiklaridir. Buna neden gerek duyuldugu da, aslinda merakimdir.
Davranisi, kullanici adidir kisinin; lafa bakilmaz;
Rutbe-i Asri gorunur her mesajinda.
Saygilarimla;
evrensel-insan
serüvenci
16-06-2009, 00:02
ilk isim olarak delx'i tercih etmiştim. açılımı delete x, yani bilinmeyeni silmek. avatarım ise delx yazılı bir avatardı. sonra atbaşı nebulasının resmini avatar olarak kullandım. ismi serüvenci olarak değiştirmemin nedeni sürekli dinlediğim ve bana tam uyan bir şarkıdan kaynaklanıyordu. en son avatarım da bir muhalifin resminin biraz oynanmış halidir. onun düşüncelerini beğeniyorum. imzama gelince; son imzamın her konuda bana yol gösterdiğini düşünüyorum.
InVitatio Ad Veritatem
Gercege Cagri / Davet....
Akhenaton
16-06-2009, 00:44
AKHENATON ========= İlk ve Son Aydın.
Bu kosede, kullanici adi, avatar ve imza belirlerken, neleri goz onune aldiklarini paylasirlarsa; memnun olurum.
Hocam kullanıcı adımı çok düşünerek seçtim dersem yalan olur. biraz tarih kurcalama meraklısı olduğumdan ve de site içeriğine de uyar düşüncesi ile almıştım. avatar konusu ise tamamen albayım frodo'nun seçimidir bu konuda tamamen suçsuzum. imza konusuna ise tekrardan girmeyelim derim:dance:
evrensel-insan
16-06-2009, 00:48
Saygideger pervane;
Senin, son imzandan daha once de bir imzan yokmuydu?, yanlis mi hatirliyorum?
Saygilarimla;
evrensel-insan
hayır hocam benim hiç imzam olmadı şimdiye kadar. olduğu gün ise ilginçti hakkımda şöyle bir başlık açıldığını görmüştüm "pervane meselesi" :caked:
düşünsenize iyiki de 2 yıl boyunca imzasız kalmışım imza yok mesele de yok. üyenin imzasız olanı makbuldür ne dersiniz?:dance:
Titan;
Yunan mitolojisine göre, Zeus'a yenilmeden önce dünya'yı yönetmiş olan Titanların (başka bir tanrı ırkı) kısaltılmışı, resim ise Titan Quest adlı bilgisayar oyunundan devşirme, imza ise rastgele olmasına rağmen anlamlı bulduğum bir söz.
boğaziçi
16-06-2009, 01:24
sayin evrensel,benim takma ismim,belli oldugu uzere bogazicinden ...alirken belli bir amac gutmedim acikcasi ama bogazi sevdigim dogrudur.avatar ve imzaya gelince,degisken olabilirler,sabit kalip kalmamak o kadar onemli degil diye dusunuyorum...
evrensel-insan
16-06-2009, 01:33
Saygideger pervane;
Imza olarak; TD Radyosunun linkini koyabilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Niveru .....
su ihtisama su ses uyumuna su harflerin dizilisine bakip da bu bu nicki daha once birisi nasil akil edip de almamis diye hala sasarim !)
Aslinda nick kullanmayi seven biri degilim , gazetelere haber sitelerine kendi adimla yazarim , ama rusyada bir turk formunda turbana ozgurluk dedigim icin kovuldukdan birde ustune bir iki turk musterimi kaybedince , maskeli sovalye olmakda yarar gordum.
Bende imza kullanmazdim , ilk olarak pervaneye destek amaciyla sonrada dilaverin istegi uzerine TD radyosunu sirtlanmak !) amaciyla imzami degistim ...
uzun lafin kisasi nickin manasi ruscada inanmiyorum demek , ama bunu gunumuz genclik jargonunda ki " ayyyy inanmiyoruuummmm " diye degil , "inanmiyorum lennn" diye okumak lazim , kelimenin ozune varmak icin .. !)
Ayata Eski Türk inançlarında bir Tanrı nın adı....avatar...Mustafa Kemal'in süvarisi görüldüğü gibi....imza değişkendir....
Parmis(güneşin_kızı) benim sürekli kullndığım bir nicktir.
imzamda(merhaba:)) anlamının ben zararsızım demek olduğunu öğrendiğim günden beri değişmez.
Nickmi anlamından etkilendiğim için almıştım hangi siteye yada foruma gitsem benimle gelir. Sürekli kullandığım bir avatarımda var kanadı kırık sürekli ileriye yürüyen bir melek
bazıları açık bulduğu için bu foruma getirmedim( oysa ben estetik ve beni temsil ettiğine inandığım için kullanırım)
Analamsız şeylerden pek hoşlanmam ama herşeyinde mutlaka bir mesaj vermesi gerektiğine inanmıyorum.
saygılar..
parmis Güneşin_kızı
Merhaba nın anlamını o kadar çok foruma yazmıştım ki :( insanlar bilsin bir günde onlarca kez kullandıkları bu deyimin anlamını diye.... :(
imzam bi şey dışında hep aynıydı nickimi akıncı32den Unbelievinge çevirme nedenim bu nickin siteye daha çok uyması ve düşüncelerimi daha fazla yansıtması
unbelieving-inançsız,inanmayan.
milomanara
17-06-2009, 01:18
Kadim bir hayranı olduğum İtalyan çizer Milo MANARA'nın anısına...
http://www.milomanara.it/
http://en.wikipedia.org/wiki/Milo_Manara
Sayın mhmd'in bu konuda güzel bir çalışması vardı. İlgi çeker diye buraya alıyorum :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5227
saygılarımla
Selamlar,
bakın ne buldum!
Eski "dost sembol"lerimden biri daha benimle birlikte artık.
Benden niçin uzaklaşmıştı tam hatırlayamıyorum,
18. satırdaki- bunun altında ki- kelimeyi yazdıktan sonra hatırladım,
(2001:a space odessy adlı filmdeki o müthiş sahne!-kendim hatırlamak için bir not,başka bi şey değil-)
ama şimdi,benimle birlikte.
Oh be. ne mutlandım,şimdi daha bir eminim
ve "dost sembollerim" de bundan emin.
Onu şimdilik sizinle tanıştırmak gereksiz, bunu da belirteyim.
Konuyu ilk başlatanın kim olduğu,
konunun hangi gerekçe hangi nedenle biri tarafından
başlatıldığı aklıma bile gelmezken,sayfasını bile bilmezken
Zeitgeist hareketinin videolarını izlerken ve yazılara aktarırken
"dost sembolüm" hemen yanıbaşımdaydı ve "kesinlikle eminim" dedi,
ve bende onu sizlerle tanıştırdım,tamamen gerekli bir hamle idi ve bir hedef vardı,benim "hedefdaşım" avatardaki.
Ve sonra bu avatarlar dikkatimi çekerken yazarın düşüncelerine yöneldim ve şöyle bir gözattım,
- hep de bu olur, en çok yazanın,yüksek perdeden yazanın... avatarı dikkat çeker-
tesadüfe bakın ki
bu başlığıda açan; evrensel-insan! sayfasına da "bir mesaj" gönderdim.
Dostum!evrensel-insan!
Vay be üç sembolüm daha "hortladı" resmen!
Ne müthiş!
Kullanıcı adıma gelince;Bunu ben bulmadım.Çünkü bilgisayar ve internet fobi vardı ve basit bir sürü şeyi bilmiyordum,
siteye kaydımı bile o vefasız arkadaşım-şimdi ama bin pişman biliyorum bunu-yapmıştı.
O günlerde bir japon filmi bulmuştu hemen bana ulaştırma ihtiyacı hissetmişti,
Japon kültürü üzerinde yıllara varan zamanda epey konuşmuştuk
neyse
hangi film mi ?
"kagemuşa"
bunun "kage" si.
anlamı japoncada "gölge" demek,bu sana uyar demişti ve
"kage" kullanıcı adını kullanageliyorum.Umarım yeterince inandırıcı olur!
Ayrıca bu filmin bile, şu an hiç bir sahnesini,müziğini,konusunu ..hiçbi şeyini hatırlamıyorum!
umarım bu filmi izlemiş bir dost üyemizin yorumlarını almak isterdim.bir mesajlada olur.Çünkü bu isteğimin karşılığı bu başlık altında olmaz sanırım.Ama yinede buraya yazsalar daha iyi olur.
Sanal alemde olsa hep bende aynı !
mehmetsalih
11-07-2009, 17:14
Selam,
Arkadaşlar sizlere bir soru soprmak istiyorum. Avatarlar (üyelik resimleri) üyleri tanıtmak için veya simgelşemek için vardır. Ama birinin hüzünlü Avatarı ban o üyeyi hep hüzünlü his etirir. Bu gerçekten şaşıtıcı yani üyeyi tanıtmak için kulanılan resim hep onu öyle gösterir. Öfkeli olması, sevimli olması değiştirmiyor. Sonuçta o Avatarı seçen yine üyedir sizce bu görecelimidir? yoksa doğrumudur? veya üyenin seçiciliğine mi bağlı? bu seçicilik kişinin ruhunu yansıtır mı? Aynı şekilde İsimlerde hep dikkat çektiriryor. İsimlerin ifade ve simgesel özeliklerinide konuşabilirz tabi...
Ben avatar seçerken gerçekten resmin neyi ifade etiğine çok önem veririm. veya ne olduğuna... mesele benim seçtiğim avatar Hazreti Muhammed'in geçliğini simgleyen bir benzetmedir. özelikle resmin içeriğine önem vererek seçtim. Masum dururşu beni çok etkiledi yoksa o olduğu için değil.
Sevgi...
Felsefeci 87
11-07-2009, 17:27
Sevgili Mehmetsalih.
Hz Muhammed'in resminin, karikatürünün çizilmesi ya da herhangi bir fotoğrafa bu Hz Muhammed'i simgeliyor demek, müslümanlar tarafından şiddetle reddedilmiştir.. Ama siz böyle düşünmüyorsunuz. Bu bana çok garip geldi.
evrensel-insan
11-07-2009, 17:31
Saygideger arkadaslar;
Bu konuda acilmis bir baslik var zaten.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10647
Saygilarimla;
evrensel-insan
mehmetsalih
11-07-2009, 17:36
Selam,
E.İnsan sanırım o başlığı görmemeiştim. Bu başlıklar açılan başlığa eklenebilir.
Felselefeci Allah'ın yasaklamadığı birşeyin yasaklanacağı ve red edileceği bir İnsan görüşüyse bende İnsanım.
Sevgi...