PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Musa Rabbe Akıl verip fikrini değiştiriyor

yucemanitu
23-06-2009, 16:15
Tevrat'ın tanrısı İsrailoğullarını Mısır'dan çıkarıyor Sonra Musa'yı Sina dağına çağırıyor, ona yapacağı işleri anlatıyor konuşuyor ve taş tabletleri veriyoe fakat bu sırada aşağıdaki halkın başına vekil bıraktığı harun İsrailoğullarının isteğiyle onlara altın bir buzağı putu yapıyor İsrailliler bu puta ibadet ediyor ve Tanrı duruma öfkeleniyor, bakalım ne oluyor:

"Çık.32: 7 RAB Musa'ya, "Aşağı in" dedi, "Mısır'dan çıkardığın halkınbaştan çıktı.

Çık.32: 8 Buyurduğum yoldan hemen saptılar. Kendilerine dökme birbuzağı yaparak önünde tapındılar, kurban kestiler. 'Ey İsrailliler, sizi Mısır'dan çıkaran ilahınız budur!' dediler."

Çık.32: 9 RAB Musa'ya, "Bu halkın ne inatçı olduğunu biliyorum" dedi,

Çık.32: 10 "Şimdi bana engel olma, bırak öfkem alevlensin, onları yokedeyim. Sonra seni büyük bir ulus yapacağım."

Çık.32: 11 Musa Tanrısı RAB'be yalvardı: "Ya RAB, niçin kendi halkınakarşı öfken alevlensin? Onları Mısır'dan büyük kudretinle, güçlü elinle çıkardın.

Çık.32: 12 Neden Mısırlılar, 'Tanrı kötü amaçla, dağlarda öldürmek, yeryüzünden silmek için onları Mısır'dan çıkardı' desinler? Öfkelenme, vazgeç halkına yapacağın kötülükten.

Çık.32: 13 Kulların İbrahim'i, İshak'ı, İsrail'i anımsa. Onlara kendi üzerine ant içtin, 'Soyunuzu gökteki yıldızlar kadar çoğaltacağım. Söz verdiğim bu ülkenin tümünü soyunuza vereceğim. Sonsuza dek onlara miras olacak' dedin."

Çık.32: 14 Böylece RAB halkına yapacağını söylediği kötülükten vazgeçti."

İyi ki Musa rabbe akıl verip onu engellemiş yoksa durum vay ki vay. Demek ki Musa Allah'tan daha iyi biliyordu.

Paolo
23-06-2009, 20:56
Normalde Rab İsrailoğullarına cezalandırmak istiyordu.Musa peygamber onların adına merhamet istedi.Rab'de kabul etti Musa peygamber için.

elcihanaferin
23-06-2009, 22:00
Tevrat'ın tanrısı İsrailoğullarını Mısır'dan çıkarıyor ... İsrailliler bu puta ibadet ediyor ve Tanrı duruma öfkeleniyor, bakalım ne oluyor:

"... Çık.32: 10 "Şimdi bana engel olma, bırak öfkem alevlensin, onları yokedeyim. ...

Çık.32: 11 Musa Tanrısı RAB'be yalvardı: "Ya RAB, niçin kendi halkınakarşı öfken alevlensin? Onları Mısır'dan büyük kudretinle, güçlü elinle çıkardın.

Çık.32: 12 Neden Mısırlılar, 'Tanrı kötü amaçla, dağlarda öldürmek, yeryüzünden silmek için onları Mısır'dan çıkardı' desinler? Öfkelenme, vazgeç halkına yapacağın kötülükten.

Çık.32: 14 Böylece RAB halkına yapacağını söylediği kötülükten vazgeçti."

İyi ki Musa rabbe akıl verip onu engellemiş yoksa durum vay ki vay. Demek ki Musa Allah'tan daha iyi biliyordu.

Sn. Atlas o sıradaki rabbin adı İsa olmasın? Hani, 'hayır onun adı o zaman Yahve idi demek' en kolay şey. Ama rab dediğinin önü - arkası olmaz; öncesi sonrası da olmaz; Rab her zaman ve her yerdedir. Eee çıkan sonuç? Benim naçiz fikrim, İsa'nın hep kötü niyetli bir tanrı olduğu yolunda. Ama İsa, eğer rab değilse, bu berbat durumdan kurtulabilir.

Musa'nın Rab'dan akıllı olduğu kesin. Mısır'dan çıkmadan önce de Rab'dan çok daha akıllı laflar ediyordu.

Paolo
24-06-2009, 00:29
Mesih İsada kötülük yoktur.O sevecen Tanrıdır.Tersini idda eden cahilliğinden öyle diyordur.Onun hayatıı okusa anlar.Musaya o bilgeliği,aklı veren kim?Tabiki Rab Mesih İsa.

ozgur_beyin
24-06-2009, 00:34
yahu paolo sen acaba telgraf devrine yetiştinmi? yetişmediysen aynı telgraf gibi yazıyorsun.
hayali bir admı(isayı) anlatıp duruyorsun bilinen soyut tanrılardan bıktık
seninki güya somut tanrı ama o garibimde yaşadığına dair belge yok senin inandığın zırva metinler hariç.

Paolo
24-06-2009, 01:08
Hayallerle işim olmaz.GERÇEK'lerle olur.Gerçeğin peşinden gidenin hayallerle ne işi olur.İSA MESİH yaşamıştır.Yok bana göre yaşamamış dersen senin sorunun.Ama bana göre öyle değil!Çokta belge var.Her ne kadar senin o saçma,mantıksız belgelerin gerçekleri çarpıtsada.Kendi belgelerini benimkinle karıştırma capito?

CharlesJk8
02-04-2015, 15:36
paolo yetiştinm halt zaman yayın düşünmek var? Büyüyünce durumunda, yayın gibi beste.

Bir fantezi için yönetici (İsa) Ben bilinen teorik ilahlık standı bildirerek üzerinde yıpranmış ediyorum

Tanrı senin görünüşte açık kanıtlar, ancak o sizi yazılarından kenara bologna kabul benim garibime yaşamak değil

Bedevi
03-04-2015, 00:27
paolo yetiştinm halt zaman yayın düşünmek var? Büyüyünce durumunda, yayın gibi beste.

Bir fantezi için yönetici (İsa) Ben bilinen teorik ilahlık standı bildirerek üzerinde yıpranmış ediyorum

Tanrı senin görünüşte açık kanıtlar, ancak o sizi yazılarından kenara bologna kabul benim garibime yaşamak değil

Google translate foruma üye olmuş :)