Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-06-2009, 16:15
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Musa Rabbe Akıl verip fikrini değiştiriyor

Tevrat'ın tanrısı İsrailoğullarını Mısır'dan çıkarıyor Sonra Musa'yı Sina dağına çağırıyor, ona yapacağı işleri anlatıyor konuşuyor ve taş tabletleri veriyoe fakat bu sırada aşağıdaki halkın başına vekil bıraktığı harun İsrailoğullarının isteğiyle onlara altın bir buzağı putu yapıyor İsrailliler bu puta ibadet ediyor ve Tanrı duruma öfkeleniyor, bakalım ne oluyor:

"Çık.32: 7 RAB Musa'ya, "Aşağı in" dedi, "Mısır'dan çıkardığın halkınbaştan çıktı.

Çık.32: 8 Buyurduğum yoldan hemen saptılar. Kendilerine dökme birbuzağı yaparak önünde tapındılar, kurban kestiler. 'Ey İsrailliler, sizi Mısır'dan çıkaran ilahınız budur!' dediler."

Çık.32: 9 RAB Musa'ya, "Bu halkın ne inatçı olduğunu biliyorum" dedi,

Çık.32: 10 "Şimdi bana engel olma, bırak öfkem alevlensin, onları yokedeyim. Sonra seni büyük bir ulus yapacağım."

Çık.32: 11 Musa Tanrısı RAB'be yalvardı: "Ya RAB, niçin kendi halkınakarşı öfken alevlensin? Onları Mısır'dan büyük kudretinle, güçlü elinle çıkardın.

Çık.32: 12 Neden Mısırlılar, 'Tanrı kötü amaçla, dağlarda öldürmek, yeryüzünden silmek için onları Mısır'dan çıkardı' desinler? Öfkelenme, vazgeç halkına yapacağın kötülükten.

Çık.32: 13 Kulların İbrahim'i, İshak'ı, İsrail'i anımsa. Onlara kendi üzerine ant içtin, 'Soyunuzu gökteki yıldızlar kadar çoğaltacağım. Söz verdiğim bu ülkenin tümünü soyunuza vereceğim. Sonsuza dek onlara miras olacak' dedin."

Çık.32: 14 Böylece RAB halkına yapacağını söylediği kötülükten vazgeçti."

İyi ki Musa rabbe akıl verip onu engellemiş yoksa durum vay ki vay. Demek ki Musa Allah'tan daha iyi biliyordu.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 23-06-2009, 20:56
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

Normalde Rab İsrailoğullarına cezalandırmak istiyordu.Musa peygamber onların adına merhamet istedi.Rab'de kabul etti Musa peygamber için.
Alt 23-06-2009, 22:00
elcihanaferin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elcihanaferin elcihanaferin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tevrat'ın tanrısı İsrailoğullarını Mısır'dan çıkarıyor ... İsrailliler bu puta ibadet ediyor ve Tanrı duruma öfkeleniyor, bakalım ne oluyor:

"... Çık.32: 10 "Şimdi bana engel olma, bırak öfkem alevlensin, onları yokedeyim. ...

Çık.32: 11 Musa Tanrısı RAB'be yalvardı: "Ya RAB, niçin kendi halkınakarşı öfken alevlensin? Onları Mısır'dan büyük kudretinle, güçlü elinle çıkardın.

Çık.32: 12 Neden Mısırlılar, 'Tanrı kötü amaçla, dağlarda öldürmek, yeryüzünden silmek için onları Mısır'dan çıkardı' desinler? Öfkelenme, vazgeç halkına yapacağın kötülükten.

Çık.32: 14 Böylece RAB halkına yapacağını söylediği kötülükten vazgeçti."

İyi ki Musa rabbe akıl verip onu engellemiş yoksa durum vay ki vay. Demek ki Musa Allah'tan daha iyi biliyordu.
Sn. Atlas o sıradaki rabbin adı İsa olmasın? Hani, 'hayır onun adı o zaman Yahve idi demek' en kolay şey. Ama rab dediğinin önü - arkası olmaz; öncesi sonrası da olmaz; Rab her zaman ve her yerdedir. Eee çıkan sonuç? Benim naçiz fikrim, İsa'nın hep kötü niyetli bir tanrı olduğu yolunda. Ama İsa, eğer rab değilse, bu berbat durumdan kurtulabilir.

Musa'nın Rab'dan akıllı olduğu kesin. Mısır'dan çıkmadan önce de Rab'dan çok daha akıllı laflar ediyordu.

Açıklık gerçeğin vazgeçilmez koşuludur.
Alt 24-06-2009, 00:29
Yasaklandı

Mesih İsada kötülük yoktur.O sevecen Tanrıdır.Tersini idda eden cahilliğinden öyle diyordur.Onun hayatıı okusa anlar.Musaya o bilgeliği,aklı veren kim?Tabiki Rab Mesih İsa.
Alt 24-06-2009, 00:34
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yahu paolo sen acaba telgraf devrine yetiştinmi? yetişmediysen aynı telgraf gibi yazıyorsun.
hayali bir admı(isayı) anlatıp duruyorsun bilinen soyut tanrılardan bıktık
seninki güya somut tanrı ama o garibimde yaşadığına dair belge yok senin inandığın zırva metinler hariç.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 24-06-2009, 01:08
Yasaklandı

Hayallerle işim olmaz.GERÇEK'lerle olur.Gerçeğin peşinden gidenin hayallerle ne işi olur.İSA MESİH yaşamıştır.Yok bana göre yaşamamış dersen senin sorunun.Ama bana göre öyle değil!Çokta belge var.Her ne kadar senin o saçma,mantıksız belgelerin gerçekleri çarpıtsada.Kendi belgelerini benimkinle karıştırma capito?
Alt 02-04-2015, 15:36
CharlesJk8 CharlesJk8 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

paolo yetiştinm halt zaman yayın düşünmek var? Büyüyünce durumunda, yayın gibi beste.

Bir fantezi için yönetici (İsa) Ben bilinen teorik ilahlık standı bildirerek üzerinde yıpranmış ediyorum

Tanrı senin görünüşte açık kanıtlar, ancak o sizi yazılarından kenara bologna kabul benim garibime yaşamak değil
Alt 03-04-2015, 00:27
Bedevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bedevi Bedevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

CharlesJk8´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
paolo yetiştinm halt zaman yayın düşünmek var? Büyüyünce durumunda, yayın gibi beste.

Bir fantezi için yönetici (İsa) Ben bilinen teorik ilahlık standı bildirerek üzerinde yıpranmış ediyorum

Tanrı senin görünüşte açık kanıtlar, ancak o sizi yazılarından kenara bologna kabul benim garibime yaşamak değil
Google translate foruma üye olmuş

Önerilen Siteler