Orijinalini görmek için tıklayınız : Yarışma: Din adamları ateistleri imana getirmek için uğraşacaklarmış
abdulKADİR
25-06-2009, 00:39
:ranger:
Kanal T’de çok tartışılacak yarışma! Farklı dinlerden din adamları, 10 ateisti 'iman'a getirmeye çalışacak
İSTANBUL - - Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun Medya Grup Başkanlığındaki uydudan yayın yapan Kanal T’de ‘Tövbekar' adlı bir yarışma programı başlayacak. Farklı dinlerden din adamlarının, 10 ateisti ikna etmeye çalışacağı yarışmanın büyük ödülü 'Tanrı inancı' bu dünyadaki ödülü ise 'kutsal toprakları ve mekanları' ziyaret...
Program Seyhan Soylu'nun önderliğinde, Ayşe Önal'ın yapımcılığında ve Gülgün Feyman'ın moderatörlüğünde hazırlanacak. Haber7 sitesinde yer alan habere göre; bugün duyurusu yapılan programla ilgili, "Huzura bu yarışma ile kavuşacaksınız. Dünyanın en büyük ödülünü veriyoruz, size Tanrı inancını hediye ediyoruz. Topraktan geldik toprağa gidiyoruz, daha neyin kavgasını veriyoruz?" ifadeleri kullanıldı.
http://www.medyatava.com/haber.asp?id=54936
Senaryo belli. Sahte ateistler çıkarılır dine döndürülür. satanist arif örneğindeki gibi şeyler olacaktır :D Bizim sitenin azılı ateistleri oraya katılsa eminim diğerleri saç baş yolar :lol: Hoş gerçek ateistlerde katılmaz. Önüne konulacak şeyler belli cevapları da belli sonuçta. havanda su dövülür. Üstüne hedef haline gelirler. canına mı susadı ateistler. Öldürülenlerin daha toprağı soğumadı.
Saygılar.
gerçekten ciddi bir program olsa ben katılmayı düşünürdüm. Ama sisi nin organize ettigi bir programın ciddiyeti va amaçları kuşku da götürür.
Her şeyin metalaştırılmasının en bariz örnegidir bu. Kapitalizm ne din tanır, ne inanç ne de onur. Her şeyi alınır satılır hale getirir.
Bence buna en büyük tepki inanırlardan gelmeli. İnançlarını nasıl böyle bir magazin programında metalaştırılmasına razı oluyorlar. Üstelik bu sadece rating ugruna, yani para ugruna yapılmakta.
Demek ki inanırların en büyük din alimi Sisi mi demek lazım.
saygılarımla
milomanara
25-06-2009, 01:46
Bence çok güzel olur. Böyle bir program inançları erozyona uğratacaktır. Bir çok dinin kendi "garip" dogmalarını ortaya dökmesi daha önce sorgulamamış insanların biraz uyanık olanlarının gözüne batacaktır.
evrensel-insan
25-06-2009, 02:06
Saygideger arkadaslar;
Bence, o programdaki "ateistler" parayla tutulacak ve ateizmi iyi oynayamayip; "maglup olacaklar" boylece, din de; 1-0 one gececek ve bunun propagandasi yapilacak.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bence, o programdaki "ateistler" parayla tutulacak ve ateizmi iyi oynayamayip; "maglup olacaklar" boylece, din de; 1-0 one gececek ve bunun propagandasi yapilacak.
Muhterem
Bozuk saatin dogruyu gösterdigi anlardan biri bu herhalde. Kesinlikle katılıyorum, amaç tam da bu zaten ve bu anlamda da metalaştırmadan bahsettim.
Şayet program yapımcıları muhatap arıyorlarsa yazsınlar TD sitesine ve ateistleri programa davet etsinler. Resmi bir daveti de programlarında ilan etsinler.
Ben varım.
saygılarımla
evrensel-insan
25-06-2009, 02:33
Saygideger dilaver;
O saat herzaman gercekci olarak gercekleri gosteriyorda; cok nadir senin dogrularinla uyusuyor. Eger bu kisiler, bu konuda samimi olsalar, dini bir TV kanalini degilde; mesela; bir yerlesim yerini kullanabilirler ve seyirci de cagirirlar. Belki TD'ye degilde; tarafsiz olabilecek bir, belki laik ortamda bu olabilir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
o programi izleyecek insanlarin kültürel alt yapisi ,
insanlarin o program icinde özgürce kullandigi tercihine saygi gösterebilecek gücte mi ?
yani birakin oraya katilanlarin müslüman olmasini.....
onlarin hristiyan olmak istedigini nasil degerlendirecek ?
veya tercihini budizimdan yana kullanan adam, o güneden sonra kendi cevresinde ve toplumsal hayatinda, gereken sayginligi görebilecek mi ?
din misyonerligini suc olarak kabul eden bir toplumda, toplumsal hayat ile ilgili herseye "haram / helal" fetvasi veren diyanetin simdiye kadar tavrini göstermemesi, cidden bence de üzücü....
misyonerlik yüzünden degil, bu bence suc olmayip.....kültürel bir zenginlik olarak kabul edilmeli....sadece "dinin" bu kadar cirkince pazarlanmasina, diyanetin sessiz kalmasi cidden manidardir.....
asil sorun bu.....
yoksa aptal insanlarin müslüman olup olmamasi hepimizi icin bir dert olabilir....
akli basinda bir insan ise, kendi "dinsel" ve "cinsel" tercihlerinden dolayi rant etmek istemeyecektir....
Bu konuda abdülkadir dostumuzdan yardım isteyelim. Başlık sahibi o çünkü. Bu arada aynı konuyu sn mhmd de dile getirmişti ondan da yardım isteyelim.
Onlar ve tüm gerçekten inananlar bastırsınlar ve adam gibi bir program yapılsın. Cidii bir kanalda ve ciddi insanlarla.
Muhammed'in, İsa'nın, Musa'nın tanrısını arayalım. Bu arada bunlar Budizm de tanrı olmadıgını bilmiyorlar herhalde. Demek ki Budist olarak çıkacak olan da sahtekar.
saygılarımla
abdulKADİR
25-06-2009, 02:40
Ama sisi nin organize ettigi bir programın ciddiyeti va amaçları kuşku da götürür.
Tamamen katılıyorum. Onun için de başlığı ''mış''lı yazdım. Ama ortada henüz birşey yok. Gerçekten magazin ve rating için bu yollara başvurulacaksa bunun karşısında olunur.
Programın yarışma formatında olması bile yeterince kafa karıştırıcı. Bekleyelim bakalım ortaya ne menem birşey çıkacak.
Saygideger arkadaslar;
Saygilarimla;
evrensel-insan
kesinlikle katılıyorum
din daha bi ön plana çıkacak sanki değilmiş gibi
bir de insanları hedef haline getirecekler üstüne.
mücerred
25-06-2009, 03:48
Arkadaslar sizi fazla ön yargili gördüm.Tabiki magazin olacak,reyting kaygisida.Ateistlerin hepsinin düzmece olacagini sanmiyorum.Hidayete erecek olanlarin ne oldugu nihayetinde ortaya cikar.Hodri meydan,Turan Dursunun karsisina cikamayan bu pehlivanlar bizim karsimizda ne yapacak bakalim sorup sorusturmakta fayda vardir.
oraya, sayın Mutezile, sayın Pante ve placebo çıksın...o din adamlarından ateist olan olur diye düşünüyorum....
paslıçivi
25-06-2009, 09:52
:ranger:
Kanal T’de çok tartışılacak yarışma! Farklı dinlerden din adamları, 10 ateisti 'iman'a getirmeye çalışacak
Muhammed'in, İsa'nın, Musa'nın tanrısını arayalım. Bu arada bunlar Budizm de tanrı olmadıgını bilmiyorlar herhalde. Demek ki Budist olarak çıkacak olan da sahtekar.
dilaver.. farklı dinler derken semavilerden bahsediyor onlar..
onun haricindeki dinler onlara göre zaten batıl..
o programa budist bir rahip ya da çok tanrılı hinduizmin bir din adamını çıkaracaklarını mı zannediyorsun..
çıkacak olan farklı din adamları müslüman hristiyan ve musevi olacaktır..
aksi olursa ben çaaaattt diye çatlarım..
şimdiden söyleyeyim..
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Life&id=X1245925100875&date=25Haziran2009
tv showları iyice saçmaladı......
Bu ney şimdi, televizyon programımı?
Çok saçma bence. Yarışma bitiminde inanmazsa ne olacak? Hangi din kaybetmiş olacak?
Önce gençlerden ses yarışması,
Sonra gençlerden dans yarışması,
sonra çocuklardan ses yarışması,
sonra ailelerden tiyatro yarışması,
sonra aile fertlerinden yemek yarışması,
Ne kaldı daha aile düzenini bozacak bilmiyorum.
oraya, sayın Mutezile, sayın Pante ve placebo çıksın...o din adamlarından ateist olan olur diye düşünüyorum....
bende sizinle aynı fikirdeyim gerçekten bilgili aklı başında ve sağlam bir alt yapıya sahip gerçek ateistler başvurmalılar bu yarışmaya görürüz o zaman kim hidayete erer :becky::becky::becky:
rebera_roni
25-06-2009, 18:01
kaynak: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=942192&Date=22.06.2009&CategoryID=77
umarım yanlış konuda açmamışsımdır haberi...
Arkadaşlar
Bence bu programla Ateistler ve Dinlerden Özgürlüğü savunanlar
İslam 'a karşı değil ama Müslümanlara ŞAH-MAT diyecekler.
Saygılar....
Programın yayımlanmasına daha zaman var, bu süre içinde birçok tepki gelecektir. Muhtemelen bu program yayımlanmayacak, zaten ilk tepki Şeyhülislam'dan geldi bile;
http://haber.gazetevatan.com/Saklabanlik_ve_soytarilik/245426/1/Gundem
Program koca bi saçmalık olsada,programa katılıcak ateistlerin can güvenliğinin nasıl sağlanacağı bence üstünde öncelikle durulması gereken konu olsa gerek.
BASKALTURK
26-06-2009, 03:03
Bir televizyon kanalı eylülde 'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı program başlatıyor
1 imam, 1 papaz ve 1 budist rahip, 10 ataiste kendi dinlerini kabul ettirmeye çalışacak.
Tanrı’ya sırtını çevirmiş ateisti tövbeye davet ettiklerini belirten Kanal t-elevizyon’dan yapılan açıklama şöyle: “Bu yarışmayla Türkiye’yi hoşgörüye çağırıyoruz. Bizce dünyayı Tanrı inancı kurtaracak, o yüzden kalbinde huzuru bir türlü bulamayan ateistlere bu yarışmayla ‘tövbe et, huzuru bul’ diyoruz.” (Medyatava) :peace:
Bakiniz diyanet ne demis.
Ali Bardakoğlu, " Tövbekarlar Yarışıyor" adında programı ekrana getirmeyen hazırlanan tv kanalına sert tepki gösterdi
Regaib Kandili dolayısıyla Habertürk kanalında Balçiçek Pamir’le Söz Sende programının konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bir televizyon kanalında yayına başlayacağı söylenen “Dinler Yarışıyor” programı hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu: “Bu çok büyük ve vahim bir hata, bir şaklabanlık ve soytarılıktır. Reyting uğruna yapılmadık şey kalmadı. Artık hiç olmazsa dini rahat bıraksınlar. Din adamlarını ortaoyuncuları gibi kullanmak en hafif tabiriyle büyük bir saygısızlıktır. Benim ülkemde böyle bir girişimde bulunulduğuna inanmakta zorlanıyorum. Bizim bünyemizdeki hiçbir din adamının buna katılmasına izin vermeyiz.
Benim kisisel dusuncem icerideki din adamlari dinden imandan cikarlar :) Sizce ne olur?
esenlikle
mücerred
26-06-2009, 03:53
Arkadaslar
önerilerinizi.kaygilarinizi gülgun feymana yazabilirsiniz
Kanal T
Yorum Yaz (javascript:__doPostBack('LinkButton16',''))
Mutezile
26-06-2009, 07:52
Kesin fikir ABD'den falan araktır. İzlenmeye değer, fikir tartışan fikir üreten bir yer olamayan türk-görsel medyası (2-3 istisna ile) zırvalık çıtasını artık çok daha yükseklere taşımış oluyor.
Rating, rating..
paslıçivi
26-06-2009, 08:19
o programa budist bir rahip ya da çok tanrılı hinduizmin bir din adamını çıkaracaklarını mı zannediyorsun..
aksi olursa ben çaaaattt diye çatlarım..
şimdiden söyleyeyim..
Şimdi de dinler yarışıyor
Bir papaz, bir haham, bir Budist rahip ve bir imam; 10 ateisti kendi dinlerine kazandırmaya çalışacak
ben çatlamaya hazır olayım.. ama gülmekten...
bu dört din adamı aynı ortamda mı olacak merak ediyorum..
bırakın budist rahibin yaratıcı tanrısız ve çoklu/karma yaşam (cennet cehennemsiz)(reenkarnasyonu) inancını nasıl savunacağını semavi dinlerdeki haham papaz ve imamın birbirine yaklaşımlarını şimdiden çok merak ediyorum..
sanırım tüm dünya nonteizmin yükselişindeki panikten dolayı "aman abicim inanın da neye inanırsanız inanın" havasına girmeye başladılar...
daha önce başka bir topicte de bahsettiğim gibi dünya eski dünya değil.. insanlar birbirinden bihaber yaşamıyorlar artık.. dünya koca bir köy oldu.. herkes herşeyden medya ve internet sayesinde haberdar olmaya başladı..
tüm dinlerin ortak noktası ölüm sonrası yaşam ve bu yaşamda yaşanan adaletsizliklere bir çözüm getirmesi üzerine kurgulandığı için ve nonteizm tüm bu rüyaları ortadan kaldırdığı için yarın öbür gün bunlar fareye maymuna tapanı da ekrana çıkarmazlarsa ben de paslıçivi olmayayım..
dediğim gibi avrupa ve amerikadaki ateizm dalgası bu işlerden beslenen nemalanan, insanları koyun gibi gütmekten çıkarı olan insanlarda büyük panik yaratmaktadır..
insanoğlunun kişisel birey gelişimi/evrimi iletişim çağında olmamızdan dolayı hızlanmıştır...
euphoria
26-06-2009, 09:12
huzura kavuşmak?! bu kadar çıkara dayalı (gözüne girebilmek için çırpındığımız )bi ilişki nasıl olur da insana huzur verebilir ki....
Birde en başarısız dinin islam olduğu görülürse işte o zaman yer yerinde oynar.
Akhenaton
26-06-2009, 13:08
Aslında böyle bir yarışmada Ateistler için yapılmalı.
Kim daha iyi Ateist ?
Bazen benim kafam karışıyor çünkü.Farklı mezhepten ve dinlerden gelenlerin ateistlik
yapması Ateistleride kendi aralarında iyi ateist kötü ateist olarak bölüyor.
Bu fikir bence cok eski. Bilindigi gibi Hazar Türkleri böyle bir yarismayi yüzyillar önce düzenlemisler. Olay gercek olmasa bile eskiden beri bilinen bir öykü. Hazar Türkleri, müslüman, hiristiyan ve musevi din adamlarindan bir grubu cagirip tartistiriyorlar. Sonra da bunlarin icinden museviligi seciyorlar. Ali Bardakoglu'nun tepkisi anlamsiz, yüzyillar önce yapildigi söylenen bu yarismayi o da biliyor olmali.
abdulKADİR
27-06-2009, 17:55
Esra Elönü'nün konuyla ilgili ironik bir yazısı... (http://www.haber7.com/haber/20090625/Pardon-hanginiz-Musluman-olucakti.php)
Hocam bi el atın Kelime-i Şehadet getirmem lazım
Yönetmen: Kes kes yayını kes diyorum sersem!
Sunucu: eee, ımm. Sayın seyirciler canlı yayında bir ilk gerçekleşti, formatımızda yoktu ama papaz Müslüman oldu, hal böyle olunca papazın ikna edeceği ataistleri imama havale ettik. Olsun reyDİNg reyDİNgdir. Reklamlardan sonra İMANA gelmeye devam edeceğiz.
Feride kutsal toprakları bir stüdyoluk DİN’le çimlendirmeye çalışan SİSİ pisilere gülüyordu. Ortasından sıkılmış DİN macunlarıyla ataistleri fırçalamayı düşünüp kameralara ibadet sallayan din adamlarının içinde, bir şöhret miktarı elif çeken imamın da olması rezaletin doruklarını zorluyordu.
''Tesbih çekimlerini sette yapacak olan imam bey! Size soruyorum siz cemaati çalıntı olan bir camide imamlık yapabilir misiniz? Böyle bir olasılığa ikna edebiliyor musunuz kendinizi. Bir camiye bir mabede kim kimi zorla istifleyebilir (ki siz sokaktan alıntı magazinel bir din anlayışıyla canlı yayında imana getirip götürme egzersizi yapıyorsunuz .
Var olanın ıspatı yapılmaz, yok olana delil olabilecek tek boşluğunuz aklınız olsa gerek! Karşındakiler Dünyanın yuvarlaklığına, domatesin kırmızısına ikna olmamış müşteri kılıklı seyyar inkarcılar değil, Allahın varlığına posta koyan pulcuklar. Bu insanlara Reklam arası kitap açıp dinsizlik çaplarına uygun ayet mi beğendirmeye çalışacaksınız. Güç, güçsüzlerce inkar edilir. Biraz deneyelim beğenmezsek geri veririz mantığıyla doğrudan din satışlarına gelmeyeceğin konusunda imamlığın benliğini ikna edebilecek mi ?
Sevr’in taşlarına gözyaşı yosunuyla tutunan kuşların sahibi olan Allah, onların taşıdığı kalbin de sahibidir. Af için İkna edilecek tek yer onun makamıdır, kanal stüdyoları değil'' diyordu feride..
Gene Söve Söve dogrulari yazmis.....
http://www.haber7.com/haber/20090627/Rezillikten-vazife-cikaralim-arkadaslar.php
özgürlük00
29-06-2009, 11:30
Bu arada richard dawkins ingilterede ateist yetiştirme için yaz kursu açıyor.
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Foreign&id=X1246252250140&date=29Haziran2009
güzel bi kurs
bize de lazım....
pehh ne günlere kaldık yaw bu 10 ateistleri sokaktan mı topladılar :)
yoksa ateist sağlıyan bir dernek mi var tv bize de el attı sakınmak lazım...
abdulKADİR
01-07-2009, 15:13
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Foreign&id=X1246252250140&date=29Haziran2009
TD sitesi bu kursa otobüs veya dolmuş kaldıracak mı acaba? :D
yakında olsaydı olurdu da malumunuz ingiltere uzak biraz deniz aşırı:D
milomanara
01-07-2009, 19:11
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Foreign&id=X1246252250140&date=29Haziran2009TD sitesi bu kursa otobüs veya dolmuş kaldıracak mı acaba? :D
Malefsef kampta yer kalmamış :)
http://www.camp-quest.org.uk/events/campquest2009/
Haber yanlış veriliyor, ateist yetiştirme kursu falan açıldığı yok, "the secular summer camp" yani laik yaz kampı demiş adamlar. Sadece çocukların her fırsatta dinciler tarafından zehirlenmesini önlüyorlar. Evrimi anlatacaklarmış, evrim zaten okullarda ders olarak okutuluyor. Provake edici aptal bir haber.
bugün gece haberlerinde bununla ilgili haber yayınlıcam.
http://www.camp-quest.org.uk/events/campquest2009/
Haber yanlış veriliyor, ateist yetiştirme kursu falan açıldığı yok, "the secular summer camp" yani laik yaz kampı demiş adamlar. Sadece çocukların her fırsatta dinciler tarafından zehirlenmesini önlüyorlar. Evrimi anlatacaklarmış, evrim zaten okullarda ders olarak okutuluyor. Provake edici aptal bir haber.
Seculer´in 3 anlamı var?
-Dünyevi
-Dinsel olmayan
-Laik
Haberi hazırlayanlar zaten "dinsel olmayan" kelime tamlamasını görünce ateistlik olarak algılamış. Yurdumuz müslümanları işte!
Kaldı ki doğru bir şekilde haberi yayınlasalar bile bu ülkede çoğu kişiye göre laiklik ile ateistlik aynı şey.
Laiklik şeklinde yayınlasalardı da birşey farketmezdi sanırım Milimonara (.
Ratiönalism
01-07-2009, 22:55
Beni de alın yarışmaya ben onları pestilini çıkarım küçük halimle:D:D:
abdulKADİR
02-07-2009, 01:05
yakında olsaydı olurdu da malumunuz ingiltere uzak biraz deniz aşırı:D
Deniz dolmuşları ne güne duruyor? :)
Demek talep çok. Bizim adımıza üzüldüm :(
Ama aynı uygulamayı kendi vatanınızda başlatmak için muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcut nasıl olsa. Hem böylece müslümanlar da sizi bahane edip 14 yaşından küçük çocuklarını kur'an kurslarına gönderme şansına sahip olurlar. 40 yılın başı müslümanlara bir faydanız dokunsun. :)
müslümanlar zaten 14 yaşından küçükleri gönderiyor kuran kurslarına?
onların bizim faydamıza ihtiyaçları yoktur.
yarışma yapılacakmış ama şöyle bi sıkıntı varmış..
"Eylül ayında başlaması planlanan program, yorumcular ve din adamları tarafından, Tanrı'yı ve inancı küçük düşüreceği gerekçesiyle eleştiriliyor. Bunun , ateizme karşı hoşgörüsüzlüğe dönüşeceğini düşünenler de var."
Yani demek istiyolarki...
Dinler madara olacak,,Millette madara ettiler diye Ateistlerden iyice nefret edicek..
Veya, zavalli din alimleri issiz kalma tehlikesiyle bas basa kalabilir. Dini, kendileri madara ediyor zaten edebilecekleri kadar.
Farkliliklari kabul edemeyen bir toplumda, farkli deger yargilari ile yasamak isteyenleri neden "ikna" etmek isterler oda ayri bir konu.....
gün gelir, türkiyde ateizim özgürlesecekse, buda ancak bir emir bir talimat ile olunur...
toplumunun icinden cikmasi gereken sey, tepeden topluma dayatilir.....
cünkü bizlerden farkliklari bir "kültürel zenginlik" olarak degil, hep bir tehdit olarak degerlendirmemiz beklenmistir.....bizde bizden beklenen'den baska birsey yapmiyoruz nihayetinde....
brakisefalp
06-07-2009, 22:54
Turan Dursun yıllarca yazılarında,kitaplarında demedi mi beni çıkarın bir programa, karşıma çıkacak yürekli bir din adamı gelsin, bunları konuşalım, bana cevap versin diye.
Bu programın yapılabilmesi için Turan Dursun'un öldürülmesi, üstüne bir de senelerin geçmesi mi lazımdı ? Turan Dursun'un öldüğüne, karşılarına çıkmayacağına emin olduktan sonra mı böyle bir programı yapmaya cesaret etmişler ? İstedikleri kadar magazinel, saçma sapan bir yapım olsun; yine de bence son derece yararlı olacaktır. Toplum farklı düşüncelerin de olduğunu bilmeli, farklı düşünceler için de savunmaya değer doğrular olduğunu bilmeli.
oraya çıkacak ateistLer işLerinden oLmayacak mı? bakkaL hasan amca ona sigara vermeyecek ki bi daha :)
özgürlük00
07-07-2009, 00:19
Zaten kanal ciddiye alınacak bir kanal değil.Amaçları ateist ismini kulanıp getirdikleri şahıslara ateizmi rezi ettirip reyting toplamaktan başka bişey değil.
oraya çıkacak ateistLer işLerinden oLmayacak mı? bakkaL hasan amca ona sigara vermeyecek ki bi daha :)
Oraya çıkıp yalandan ateist taklidi yapıp sözde müslüman olma tiyatrosu için aldıkları parayla, bakkalı bile satın alırlar.