Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-06-2009, 00:39
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder
Cool Yarışma: Din adamları ateistleri imana getirmek için uğraşacaklarmış

Kanal T’de çok tartışılacak yarışma! Farklı dinlerden din adamları, 10 ateisti 'iman'a getirmeye çalışacak
İSTANBUL - - Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun Medya Grup Başkanlığındaki uydudan yayın yapan Kanal T’de ‘Tövbekar' adlı bir yarışma programı başlayacak. Farklı dinlerden din adamlarının, 10 ateisti ikna etmeye çalışacağı yarışmanın büyük ödülü 'Tanrı inancı' bu dünyadaki ödülü ise 'kutsal toprakları ve mekanları' ziyaret...
Program Seyhan Soylu'nun önderliğinde, Ayşe Önal'ın yapımcılığında ve Gülgün Feyman'ın moderatörlüğünde hazırlanacak. Haber7 sitesinde yer alan habere göre; bugün duyurusu yapılan programla ilgili, "Huzura bu yarışma ile kavuşacaksınız. Dünyanın en büyük ödülünü veriyoruz, size Tanrı inancını hediye ediyoruz. Topraktan geldik toprağa gidiyoruz, daha neyin kavgasını veriyoruz?" ifadeleri kullanıldı.

http://www.medyatava.com/haber.asp?id=54936

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 25-06-2009, 01:27
Özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özne Özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Senaryo belli. Sahte ateistler çıkarılır dine döndürülür. satanist arif örneğindeki gibi şeyler olacaktır Bizim sitenin azılı ateistleri oraya katılsa eminim diğerleri saç baş yolar Hoş gerçek ateistlerde katılmaz. Önüne konulacak şeyler belli cevapları da belli sonuçta. havanda su dövülür. Üstüne hedef haline gelirler. canına mı susadı ateistler. Öldürülenlerin daha toprağı soğumadı.

Saygılar.
Alt 25-06-2009, 01:33
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

gerçekten ciddi bir program olsa ben katılmayı düşünürdüm. Ama sisi nin organize ettigi bir programın ciddiyeti va amaçları kuşku da götürür.

Her şeyin metalaştırılmasının en bariz örnegidir bu. Kapitalizm ne din tanır, ne inanç ne de onur. Her şeyi alınır satılır hale getirir.

Bence buna en büyük tepki inanırlardan gelmeli. İnançlarını nasıl böyle bir magazin programında metalaştırılmasına razı oluyorlar. Üstelik bu sadece rating ugruna, yani para ugruna yapılmakta.

Demek ki inanırların en büyük din alimi Sisi mi demek lazım.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 25-06-2009, 01:46
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bence çok güzel olur. Böyle bir program inançları erozyona uğratacaktır. Bir çok dinin kendi "garip" dogmalarını ortaya dökmesi daha önce sorgulamamış insanların biraz uyanık olanlarının gözüne batacaktır.
Alt 25-06-2009, 02:06
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bence, o programdaki "ateistler" parayla tutulacak ve ateizmi iyi oynayamayip; "maglup olacaklar" boylece, din de; 1-0 one gececek ve bunun propagandasi yapilacak.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-06-2009, 02:17
Kıdemli Üye

Bence, o programdaki "ateistler" parayla tutulacak ve ateizmi iyi oynayamayip; "maglup olacaklar" boylece, din de; 1-0 one gececek ve bunun propagandasi yapilacak.

Muhterem

Bozuk saatin dogruyu gösterdigi anlardan biri bu herhalde. Kesinlikle katılıyorum, amaç tam da bu zaten ve bu anlamda da metalaştırmadan bahsettim.

Şayet program yapımcıları muhatap arıyorlarsa yazsınlar TD sitesine ve ateistleri programa davet etsinler. Resmi bir daveti de programlarında ilan etsinler.

Ben varım.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 25-06-2009, 02:33
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger dilaver;

O saat herzaman gercekci olarak gercekleri gosteriyorda; cok nadir senin dogrularinla uyusuyor. Eger bu kisiler, bu konuda samimi olsalar, dini bir TV kanalini degilde; mesela; bir yerlesim yerini kullanabilirler ve seyirci de cagirirlar. Belki TD'ye degilde; tarafsiz olabilecek bir, belki laik ortamda bu olabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-06-2009, 02:36
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

o programi izleyecek insanlarin kültürel alt yapisi ,
insanlarin o program icinde özgürce kullandigi tercihine saygi gösterebilecek gücte mi ?
yani birakin oraya katilanlarin müslüman olmasini.....
onlarin hristiyan olmak istedigini nasil degerlendirecek ?
veya tercihini budizimdan yana kullanan adam, o güneden sonra kendi cevresinde ve toplumsal hayatinda, gereken sayginligi görebilecek mi ?

din misyonerligini suc olarak kabul eden bir toplumda, toplumsal hayat ile ilgili herseye "haram / helal" fetvasi veren diyanetin simdiye kadar tavrini göstermemesi, cidden bence de üzücü....
misyonerlik yüzünden degil, bu bence suc olmayip.....kültürel bir zenginlik olarak kabul edilmeli....sadece "dinin" bu kadar cirkince pazarlanmasina, diyanetin sessiz kalmasi cidden manidardir.....

asil sorun bu.....
yoksa aptal insanlarin müslüman olup olmamasi hepimizi icin bir dert olabilir....
akli basinda bir insan ise, kendi "dinsel" ve "cinsel" tercihlerinden dolayi rant etmek istemeyecektir....
Alt 25-06-2009, 02:40
Kıdemli Üye

Bu konuda abdülkadir dostumuzdan yardım isteyelim. Başlık sahibi o çünkü. Bu arada aynı konuyu sn mhmd de dile getirmişti ondan da yardım isteyelim.

Onlar ve tüm gerçekten inananlar bastırsınlar ve adam gibi bir program yapılsın. Cidii bir kanalda ve ciddi insanlarla.

Muhammed'in, İsa'nın, Musa'nın tanrısını arayalım. Bu arada bunlar Budizm de tanrı olmadıgını bilmiyorlar herhalde. Demek ki Budist olarak çıkacak olan da sahtekar.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 25-06-2009, 02:40
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama sisi nin organize ettigi bir programın ciddiyeti va amaçları kuşku da götürür.
Tamamen katılıyorum. Onun için de başlığı ''mış''lı yazdım. Ama ortada henüz birşey yok. Gerçekten magazin ve rating için bu yollara başvurulacaksa bunun karşısında olunur.
Programın yarışma formatında olması bile yeterince kafa karıştırıcı. Bekleyelim bakalım ortaya ne menem birşey çıkacak.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net

Önerilen Siteler