Orijinalini görmek için tıklayınız : Siteden Ayrılıyorum...
Averroes
27-06-2009, 18:26
Kısa bir “acaba yazımı nereye yazsam silmezler” şaşkınlığından sonra bu “cafe” bölümünde karar kıldım. Ayrılışım cafelik bir durum mudur, (Gerçi Akhenaton ayrılışını Tanışalım bölümüne yazmış, tam silmelik ama neyse:)) İslam forumluk mudur, neye uyuyor bilemem. Neyse ki mep’in ayrılışını cafeden yapmasını koz olarak kullanabilecek durumdayım.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10340
Sayın schopenhauer,
“Koz olarak kullanmak” seviyeli bir üslup değildir. Sizden daha seviyeli bir üslup bekliyoruz. Üstüne üstlük yazınızı siliyoruz.
Neyse…
Ayrılıyorum diyordum en son. İki dakika müsaade edin bari son olarak. 256 mesajlık emeğim var benim bu sitede. Hem de ikonsuz. Yaaaa!
Ayrılıyorum ama üyeliğimi silmeyin. Avatarım ve ismim kalsın. Üyelik silinince kimin yazdığı belli olmuyor. Açtığım başlıklara kimse benden sonra ileti yazmasın. Şaka, şaka...
Ayrılıyorum diyordum en son. Peki neden?
Şu 2-3 günde 3 mesajım “ne için olduğunu bilmediğim bir sebep “ten dolayı siliniyor. Gerçi silen yazıyor “seviyesiz üslup, tahrik etmeye yönelik alaycı bakış” falan diye ama. Arakadaş, bu dediklerin senin öznel bakış açındır, seni sen yapan adına doğru dediğin ama bir başkasına doğru diye yutturamayacağın tamamıyla sana has yorumundur ve çok dikkat ister. Bunu sildin mi, amenna sil, ama Hz Muhammed ve eşlerinin cinsel hayatını en argo ifadelerle yazanı da sil, yine Hz Muhammed’in bebek torunlarının cinsel organlarını dede şefkatiyle öpmesinden terbiyesizce anlamlar çıkaranı da sil. Silemiyorsun, niye? Çünkü senin seviyesiz üslup cezalandırma anlayışına ikili arkadaşlık hukuku engel oluyor. Adil olmayan biri beni seviyesizlikle itham ediyor, iyi mi?
Mesela bu cafe bölümünde phantom’un “Müslümanlıktan neden çıktım iletisini” okuyun da seviye görün. Gerçi editleme yapmışsınız da, yalnız silmeyi unutmuşsunuz. Niye benimki editlenmek yerine siliniyor? Mutlaka vardır bir cevabı moderatör arkadaşlarımızda. Türkçede sözcük çok ne de olsa.
Sitede özellikle yönetimde gizli bir “hangimiz daha çok ateistiz” yarışması var. İnsanların yazılarına en fazla edit çeken en fazla silen, işini en iyi yapan kişi oluyor. Oluyor, ama diğer tarafta neler oluyor haberi yok. Sitenin ismi aynı, hedefi aynı, ama kişilerin olaylara bakış açısı apayrı. Bu mahalledeki trafik polisi kırmızı da dur diyor, diğer trafik polisi yeşil de dur diyor. Biz de şaşırıyoruz hangisinde duracaktık hangisinde geçecektik diye. Ondan sonra “mizahi üslubumuz” cami imamınkinden farksız oluyor. Kulakları çınlasın bir arkadaşım, “Demokrasi diktatörlüklerden bile daha yasakçıdır” derdi. Haklıymış. Yönetim kurulundan önce daha özgürdük. Bir de baktık etrafta eli joplu moderatörler “niye benim gibi yazmıyorsun” diyor. Ne diyeyim şimdi ben? Yazılarıma seviyesiz diyor, beni bir başkasını tahrik etmekle suçluyor - ki tahrik etsem ne olur, birbirimizi online dövecek miyiz?- bir de tüzüğü okumamı istiyor? Gel de uslu dur şimdi! Ne var Allah aşkına şu tüzükte? Seviyeli konuşma nedir, seviyesiz konuşma hangisidir en ince ayrıntısına kadar verilmiş mi? Tüzükte numune olarak seviyeli ve seviyesiz konuşmalar mevcut mudur? Hani kendimize bir ayar verirdik. Tüzükte yazan şey, şunu şunu yapana şu uygulanır, bunu bunu yapana bu uygulanır. Benim seviyesiz olduğu iddia edilen cümlelerimin ortak bir algıda seviyesizliği seviyeölçer tarafından tespit edilmiş midir? Yoksa keyfi olarak her moderatör istediği mesajı silebilir mi? Şimdi aşağıya adaletsizliğin en bariz örneklerini rahatlıkla copy/paste yapabilirim. Benim mesajlarım onlarınkinin yanında Cuma hutbesi gibi kalır. Ama niye silinmez, niye olacak sayın schopenhauer tüzüğümüzü okumanızı öneririm.
Neyse arkadaşlar, acil cevap durumunda kalmadığım müddetçe bu son mesajm ve son başlığımdı. Size mutluluklar diliyorum.
Selamlar
evrensel-insan
27-06-2009, 18:44
Saygideger schopenhauer;
Ne diyeyim, bilemiyorum. Tek diyebilecegim, almis oldugun kararin, kisisel ve duygusal oldugudur. Bilgi, her yerde bilgidir ve vermek isteyen de; almak isteyende; bilgiye ulasir. Yeterki bilginin farkina varsin ve bilmenin bilincine varsin. Bence yazilarini; daha genel ve felsefi icerikte ortaya koymaya calis; ne kendine aitdogrularin olusturdugu; ideolojik inancsallari one cikar; ne de senin dogrularina ters dusen ideolojik inancsallari "yer" savunu ve saldiri, sadece duygusal ve kisisel degerlerle ugrasanlarin, dili ve uslubudur. Bilgi aktarimi, kullanimi, iletimi ve alis-verisi ise; mantikli ve genel yanasanlarin dil ve uslubudur. Ben bireysel olarak, senin; mantikli bir dil ve yazi uslubu kullanabilecegini dusunuyorum. Cunku konu cok aciktir. Maalesef; herkesin kendi ideolojik inancsal dogrusalligin dogrulari, kendine dogrudur, bu dogrular, sahiplenilir ve savunulur. Halbuki, dusuncenin oznesi yoktur ve sadece kullanim ve paylasim icin davranisa sunulmalidir.
Bunun disinda ise; yazilarin, hangi sitede "deger" bulacagi da; sitenin tuzugunde degil; o siteyi paylasanlarin; bilinc ve bilgi, birikim, gozlem ve deney duzeyinde yatar. Bence, bu siteyi; bu baglamda degerlendirmek gerekir.
Oyuzden, bu site; bence hicbir dini site ile mukayese edilemeyecek kadar demokratiktir.
Zaten demokrasi; uygulayan icin gecerlidir. Cunku kurallar, uygulayanin ortaya koydugu ve ustunde uygulanacak olanlar icin gecerlidir.
Dusunce ozgurlugu de; hic bir kisinin kisisel olarak kimlik degerlerini olusturan degerlere, "satasmama" ve yazi dil ve uslububu kisiye yoneltmeme temelindedir.
Tabi ki; sonucta karar senindir. Ben bir birey olarak; senin bu siteye vereceklerini alamamaktan uzuntu duyarim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın schopenhauer,
Yazınız üzerine silinen mesajı bulup okudum.Burda süt dökmüş kedi gibi hiçbişey yapmamış olduğunuzu beyan eder yazılar yazıyorsunuz .Ama kaldırılan mesajda bariz hakaret etmişsiniz..
sayin schopenhauer,
Bu sabah sikayet mesajlarina baktim. Yaziniz hakkinda sikayet vardi. Sandik odasina alip, size de uyari gönderdim. Yaziniz tahrik amacli idi. Ayni sirada bir baska üyenin mesajini daha sandik odasina aldim ve uyari gönderdim. Bu üye de non-teist bir üye idi. O da tahrik amacli idi.
Herkese yapilan uygulama size de yapildi. Bence kolay bir yol tercih etmissiniz. Bana da istediginiz seyi yapacagim diye mesaj göndermissiniz. Ben sizin gitmenizi niye isteyeyim ki? Acikcasi sizi tanimiyorum, hic tartisma imkanimiz olmadi. DK'ye gelen bir davaniz da olmadi. O yüzden ne genel olarak üslubunuzu ne tutumunuzu biliyorum. Benim yaptigim degerlendirme bir tane mesajinizla ilgilidir, hepsi bu. Burda DK üyesi ve moderatorüm. Birine uyari yapmak ona git demek mi oluyor? Herhalde cok alingansiniz.
Averroes
27-06-2009, 19:50
sayin schopenhauer,
Bu sabah sikayet mesajlarina baktim. Yaziniz hakkinda sikayet vardi. Sandik odasina alip, size de uyari gönderdim. Yaziniz tahrik amacli idi. Ayni sirada bir baska üyenin mesajini daha sandik odasina aldim ve uyari gönderdim. Bu üye de non-teist bir üye idi. O da tahrik amacli idi.
Herkese yapilan uygulama size de yapildi. Bence kolay bir yol tercih etmissiniz. Bana da istediginiz seyi yapacagim diye mesaj göndermissiniz. Ben sizin gitmenizi niye isteyeyim ki? Acikcasi sizi tanimiyorum, hic tartisma imkanimiz olmadi. DK'ye gelen bir davaniz da olmadi. O yüzden ne genel olarak üslubunuzu ne tutumunuzu biliyorum. Benim yaptigim degerlendirme bir tane mesajinizla ilgilidir, hepsi bu. Burda DK üyesi ve moderatorüm. Birine uyari yapmak ona git demek mi oluyor? Herhalde cok alingansiniz.
Sayın Sargon,
Bana tahrik amaçlı iletinin tanımını yapar mısınız? Bu "tahrik etme" olgusunu nasıl ölçtüğünüzü ve samimi olarak yanılma payınızın olup olmadığını da size sormak istiyorum.
Ben iletiyi K.C.ye yazmıştım. O mu şikayet etti bilmem ama her şikayet edenin muhatabına uyarı cezası verilerek onore edildiğini bilmiyordum doğrusu. Kaldı ki K.C. benimle ilgili şikayetini bizzat bana yapabilirdi. Ben de dinlerdim. Öyle sokak serserilerini bıçkın abisine söyleyen genç kızlar gibi davranmasına gerek yoktu.
Uyarı cezası vermeyi yine anlarım da mesajı silmek de ne oluyor. Silinen her mesaj da herkesin payına düşen bir mesaj mutlaka vardır. K.C almaz ama M.C alır. Sitede işler böyle yürümüyor mu? İkili sohbet odası mı bu forumlar? Herkese açık değil mi? Başkalarının beni mahçup etme hakkını ne hakla ellerinden alırsınız?
Non-teist üyeye de uyarı gönderdiğinizi söyleyip sözümona adil olduğunuzu anlatmaya çalışıyorsunuz. O buna tepki göstermiyorsa kendi derdine yansın. Bir yanlışın doğruluğunu başka bir yanlışı göstererek kanıtlayamazsınız. Yıllarca felsefe, edebiyat okudum. Ne yazarlar gördüm. Gidin Mark Twain'e bakın, Samuel Beckett'a bakın, Nietzsche'ye bakın, Schopenhauer'a bakın. Bana yönelttiğiniz tahrik etme suçlamasının alasını bulursunuz onlarda. Ama tarih pısırık yazarları, düşünürleri yazmaz. İçinden geldiği gibi, küfretmeden ama küfreder gibi yazanları yazar.
Alıngan olduğumu söylüyorsunuz. Ben dünkü çocuk değilim. Ne yaptığımı biliyorum. Size gönderdiğim ÖM da kullandığım "siz" hitabı sadece sizin şahsınızı değil bütün site yönetimine gönderme yapar.
Ayejj: Yazınız üzerine silinen mesajı bulup okudum.Burda süt dökmüş kedi gibi hiçbişey yapmamış olduğunuzu beyan eder yazılar yazıyorsunuz .Ama kaldırılan mesajda bariz hakaret etmişsiniz..
Sch: Üç tane mesajım silindi. Okuduğunuz mesaj hangisiydi bilmiyorum. Getirin buraya asın tartışalım. Neymiş bakalım seviyesiz üslup ya da tahrik amaçlı yazı...
Evrensel İnsan: Bunun disinda ise; yazilarin, hangi sitede "deger" bulacagi da; sitenin tuzugunde degil; o siteyi paylasanlarin; bilinc ve bilgi, birikim, gozlem ve deney duzeyinde yatar. Bence, bu siteyi; bu baglamda degerlendirmek gerekir.
Oyuzden, bu site; bence hicbir dini site ile mukayese edilemeyecek kadar demokratiktir.
Zaten demokrasi; uygulayan icin gecerlidir. Cunku kurallar, uygulayanin ortaya koydugu ve ustunde uygulanacak olanlar icin gecerlidir.
Dusunce ozgurlugu de; hic bir kisinin kisisel olarak kimlik degerlerini olusturan degerlere, "satasmama" ve yazi dil ve uslububu kisiye yoneltmeme temelindedir.
Tabi ki; sonucta karar senindir. Ben bir birey olarak; senin bu siteye vereceklerini alamamaktan uzuntu duyarim.
Sch: Senin hakkında yanılmışım evrensel insan. Dilaver haklı çıktı.
Diyorsun ki, "Cunku kurallar, uygulayanin ortaya koydugu ve ustunde uygulanacak olanlar icin gecerlidir."
Yani kuralı koyanı bağlamaz öyle mi? Yani site başkanı oldun mu yırttın gitti? Herşey mübah öyle mi? Biz neyiz "forum köleleri"mi? Efendiler mi var burada? Trafik polisi trafik cezası almamalı mıdır?.
Evrensel insan: Oyuzden, bu site; bence hicbir dini site ile mukayese edilemeyecek kadar demokratiktir.
Sch: Hani senin felsefi ilkelerin? Hani felsefi duruşun? Bu cümleyi kurabilmek için teorik olarak bütün dini siteleri tanıyor olman gerekir. Tanıyor musun? Hani olgulara dışarıdan bakan bakış açısı? Hani doğal düşüncenin sonunu getirmek? Hani farkın farkında olmak? Yazık! Seni kage'ye emanet ediyorum evrensel insan..
Selamlar
evrensel-insan
27-06-2009, 19:58
Saygideger schopenhauer;
Benim ilkelerim ve benim felsefi durusum, tum yazilarima yansiyor zaten. Ama ben ne duygusal bir icerik tasirim, ne de gercekdisi dusunur ve davranirim. EPISTEMOLOJIK GERCEKCILIKTIR, benim dusunce kokenim ve dogal dusunceyi ortaya koyusum.
Demokrasi ve ozgurluk tamamen soyut kavramlardir ve tarifleri ve uygulanislari; ideolojik inancsal dogrusalligin dogrulari temelindedir.
Beni ne ile itham ettigini pek algilayamadim ama; YAZDIKLARIMI DUYGUSAL DUSUNCE ILE DEGERLENDIRDIGINI DUSUNUYORUM.
Eger ne ile itham edildigimi daha iyi aciklayabilirsen, ben de ogrenmis olurum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Averroes
27-06-2009, 20:12
Saygideger schopenhauer;
Benim ilkelerim ve benim felsefi durusum, tum yazilarima yansiyor zaten. Ama ben ne duygusal bir icerik tasirim, ne de gercekdisi dusunur ve davranirim. EPISTEMOLOJIK GERCEKCILIKTIR, benim dusunce kokenim ve dogal dusunceyi ortaya koyusum.
Demokrasi ve ozgurluk tamamen soyut kavramlardir ve tarifleri ve uygulanislari; ideolojik inancsal dogrusalligin dogrulari temelindedir.
Beni ne ile itham ettigini pek algilayamadim ama; YAZDIKLARIMI DUYGUSAL DUSUNCE ILE DEGERLENDIRDIGINI DUSUNUYORUM.
Eger ne ile itham edildigimi daha iyi aciklayabilirsen, ben de ogrenmis olurum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ne ile itham edildiğini sanırım senden başka herkes anladı. Şimdi şunu yap: Şu cümleni,
"Zaten demokrasi; uygulayan icin gecerlidir. Cunku kurallar, uygulayanin ortaya koydugu ve ustunde uygulanacak olanlar icin gecerlidir."
üç defa oku. sonra da şu cümleni 3 defa oku.
"Oyuzden, bu site; bence hicbir dini site ile mukayese edilemeyecek kadar demokratiktir."
"dank" diye bir ses duyacaksın. hem demokrasi uygulayan için geçerlidir diyorsun, hem bu göreceli olduğunu senin de belirttiğin kavram üzerinden TDyi en demokratik site ilan ediyorsun.
Evrensel insan, o kadar çok yazıyorsun ki, en son nerede kalmıştın hep unutuyorsun. Bence şimdi yazmayı bırak ve bir fincan türk kahvesi iç. Ayılırsın.
Selamlar
evrensel-insan
27-06-2009, 20:29
Saygideger schopenhauer;
Demokrasi nedir? Bir idare seklidir. Neyin idaresi? insanoglunun. Demekki demokrasinin bunyesinde, zaten bir idare eden bir de idare edilen var. Ben demokrasiyi; ayrimciligin en buyuk silahi olarak gorurum. Ama gercekci olmak zorundayim. Bugun demokrasi? algi temelinde; en genis gonullu ya dazorunlu bir idare sekli degilmidir? Ben katilimci demokrasiyi, gercekci olarak yeglerim.
Sen bana; kendi dogrularinla degilde; gercekci olarak demokrasiyi tanimlarmisin? Demokrasi; iktidarda olanin sistemi ve idare sekli degilmidir? Kurallar, demokrasi de, neden vardir? Kurallari koyanlarin, haklarina "dokunulmasin diye degil mi? Turkiye'deki laik demokrasi, kimin icin vardir? Laikler icin degil mi? Peki kime karsi vardir? laik karsitlarina karsi degilmi? peki, laikler icin demokrasi olan; laik olmayanlar icin "diktatorluk" degilmidir?
Maalesef; arzu edilenler, olmasi istenenler baskadir, olan gercekler baskadir. Sen istesen de; istemesen de, olan gercekler senden bagimsiz olarak vardir.
Eger farkindaysan; ben yazilarimda; hic demokrasi kavramini kullanmadim. EVRENSELSAYGI, INSANSALVICDAN VE BIREYSEL HAK VE OZGURLUKLERIN ANTIAYRIMCI HUKUK GUVENCESI DEDIM.
Oyuzden, ben sana demokrasiyi; kendi arzu ettigim gibi ve gercekdisi ortaya koyamam. Yururlukte olan demokrasiyi sorunlari ile birlikte ortaya koyarim.
Maalesef, DEMOKRASI; IKTIDAR ICIN VARDIR. MUHALEFET ICIN ISE; OLAN, YA "HAVUC", YA DA "SOPA" POLITIKASIDIR.
Bunun boyle olmasi, ne benim bir istegim, ne kabulumdur. Bu sadece, olan gercektir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
abdulKADİR
27-06-2009, 20:39
Şu 2-3 günde 3 mesajım “ne için olduğunu bilmediğim bir sebep “ten dolayı siliniyor. Gerçi silen yazıyor “seviyesiz üslup, tahrik etmeye yönelik alaycı bakış” falan diye ama. Arakadaş, bu dediklerin senin öznel bakış açındır, seni sen yapan adına doğru dediğin ama bir başkasına doğru diye yutturamayacağın tamamıyla sana has yorumundur ve çok dikkat ister. Bunu sildin mi, amenna sil, ama Hz Muhammed ve eşlerinin cinsel hayatını en argo ifadelerle yazanı da sil, ...
Mesela bu cafe bölümünde phantom’un “Müslümanlıktan neden çıktım iletisini” okuyun da seviye görün. Gerçi editleme yapmışsınız da, yalnız silmeyi unutmuşsunuz. Niye benimki editlenmek yerine siliniyor? Mutlaka vardır bir cevabı moderatör arkadaşlarımızda. Türkçede sözcük çok ne de olsa.
Sevgili schopenhauer kardeş,
silinen mesajlarını göremedim sayın site idarecileri sayesinde ama tahmin edebiliyorum. Aynı adil(!) muameleye ben de maruz kalmış, ısrarla hakkımı aramış ve insaf ehli bir site yöneticisine derdimi anlatma gayretine girişmiştim. Ama boşunaydı.
Mesajımı silen arkadaşın gerekçesi; ''yazımın baştan aşağı küfür dolu olması''ydı. 'Çamur at izi kalsın'' politikasının ürünü bu suçlama beni çileden çıkarmış ve iki yönetici arkadaştan bunu ispatlamalarını istemiştim. Sağolsunlar göstere göstere birkaç kelimeyi gösterip ''aha bunlar küfürdür ve hakarettir'' dediler. İşin ilginç tarafı bunlardan küfür sayılabilecek bir tek kelime vardı ve bunu benden önce kendisine cevap yazdığım vatandaş kullanmış bense sadece tekrar etmiştim.
Sonuçta senin mesajlarının başına gelen şey benimkilerin de başına geldi. Benim mesajım TOPTAN silinirken, hristiyan ve müslüman değerleriyle alay edip beni tahrik eden vatandaşın mesajı sadece EDİTlendi.
Sana yapılan bu haksızlık dolayısıyla yönetici arkadaşlara şunu hatırlatmak ve buna karşı bir çözüm bulmalarını istiyorum:
Bir üyenin zaman ve emek harcayıp yazdığı mesajı toptan silip yayınlamamak, o üyeyi adam yerine koymamaktır. Birilerinin mesajını pirinç ayıklayan kadın hassasiyetinde ayıklayıp, kalan kırıntıları yayınlarken, diğerlerinin mesajındaki birkaç kelimeyi bahane ederek -ki bunlar da schopenhauer'in dediği gibi hangi kıstasa göre seçliyorsa- toptan silip atmanın başka bir açıklaması yoktur.
Uyarı göndermek, denetime almak, geçici olarak yasaklamak mesajın toptan silinip atılmasından daha hafiftir. Onun için silip atmadan önce iyice bir düşünmeniz ve buna bir çözüm bulmanız gerekir. Artık, silmek için bir kurul mu oluşturursunuz, üyelerin fikirlerine mi başvurursunuz bilemem. Bu sorunu çözmeden de ''şöyle demokratız böyle özgürüz'' diye övünmeyin.
Averroes
27-06-2009, 21:00
Sevgili hocam,
Ben hakkaniyetin ölçüsü demokrasidir demiyorum. Hakkaniyetin ölçüsü vicdandır. Demokrasi çok uzak bir ütopyadır. Üstelik bir kandırmacadır, bir paravandır. Kişiden kişiye gittikçe bir dansöz kıvraklığı kazanır. Ama vicdan çok yakındır. Hemen kendindedir. Demokrasinin yasakları ama vicdanın tokatları vardır. Vicdan tokattan daha çok acıtır.
Sayın Site Yöneticileri,
Abdulkadir de aynı şeyleri belirtiyor. Zaten bu son başlığım. Şanıma uygun uğurlanmak istiyorum. Gelin burada bu hususu müstakbel üyeler için tartışalım. Kızmadan kırmadan. Söz veriyorum, sonrasında ceketimi alıp çıkacağım. Şimdi yemekteyim, siteyi takip edemiyorum pozisyonu almayın. Gelin bu fakire birkaç ileti yardım da siz yapın. Hazır kızım uyumuşken.
Selamlar
Sevgili Schopenhauer,
Gitmeni istemem seni özlüyoruz sonra,3 iletin kaldırıldı diye forumdan ayrılman doğru değil.
Ben foruma üye olduktan 6 ay sonra ilk açtığım başlık benzer başlıklar var gerekçesi kaldırılmıştı ama forumdan ayrılmayı düşünmemiştim.
Herkes davasında haklıdır(kendi bakış açısından) tabi aynaya da bakmayı bilmek gerekir.
Kimsenin sana garezi olacağını zannetmiyorum,moderatörlerin yaptığı yanlış uygulamalar olabilir,insandır hatasız insan olmaz,DK ya şikayet hakkınız vardır.
En iyisi kal ve paylaşıma devam edelim.
sevgiler
''Forum yöneticileri en az bir forumun işleyişinden, düzeninden ve disiplininden sorumludurlar.''
'' Forum yöneticileri kıdemli üyeler haricindeki üyelere disiplin cezaları vermeye yetkilidirler.'
''Kıdemli üyelerin uyguladıkları tüzük ihlallerinden uyarı gerektirenlerin haricindekiler için DK ya başvurulur. Kıdemli üyelerin uslup bozukluguna sahip iletileri forum yöneticileri tarafından editlenebilir ya da ileti sandık odasına kaldırılarak üye ceza puansız olarak ikaz edilebilir. Daha ağır yaptırım gerektiren iletiler karşısında DK ya başvurulur ve ileti sandık odasına kaldırılarak yazar ceza puansız olarak uyarılır. Kıdemli üyenin forum yöneticisine zorluk çıkarması ve ısrarcı tavrını sürdürmesi halinde forum yöneticisi, kıdemli üyenin DK kararı sonuçlanana kadar denetime alınmasını talep etme hakkına sahiptir. ''
''30 mesaj sayısını dolduran her üye Site ve forum yöneticilerinin bireysel olarak uyguladıkları yaptırımlara karşı bir hafta içerisinde Disiplin Kuruluna itirazda bulunabilirler. Bu süreyi aşan itirazlar Disiplin Kurulu gündemine alınmaz. Herhangi bir nedenle üyeligi dondurulan ya da sonlandırılan kullanıcı itirazını Bize Yazın linkinden yapabilir.''
http://www.turandursun.com/tuzuk/p2012_articleid/1
evrensel-insan
27-06-2009, 21:30
Saygideger schopenhauer;
Eger farkindaysan; ben yazilarimda; hic demokrasi kavramini kullanmadim. EVRENSELSAYGI, INSANSALVICDAN VE BIREYSEL HAK VE OZGURLUKLERIN ANTIAYRIMCI HUKUK GUVENCESI DEDIM.-e.i.
Ama neyazikki; bu algi otomatikman kazanilmiyor. Bu algi; herseyden once bireyin bireysel bilincinin; bilgi, birikim, gozlem ve deneyim surecinin bir tezahurudur. Bu alginin kazanilabilmesi icin; once bu alginin dogustan itibaren verilmediginin ve ustelik; kisi almasin diye her turlu engele tabi tutuldugunun farkina varmak gerekir.
Nihilizmin, bireyci akilciliginin bas tehlikesi de burdadir. Cunku ilk bosluga dusen, vicdan ve sonra da saygi gelir. Bir kisi de, ikiside yitirilmisse; o kisiden herhangibir insanozlu dusunce ve davranis beklemek, hem abestir, hem de mantiksizdir.
Oyuzden eger benim bir tarafim var ise; bu bireyin bireysel olarak dusunce ve davranisa sunacagi; evrenselsaygi ve insansalvicdandir. Iste bu evrensel-insan'in tarafidir. Bireysel olarak ta; bireysel hak ve ozgurluklerin anti ayrimci hukuk guvencesinin tarafiyim. Epistemolojik gercekcilik temelinde. Umarim tum bu aciklamalardan sonra; duygusal degilde; mantikli dusunerek, benim gercekleri, gercekci olarak tum sorunlariyla ortaya koyusumu algilar ve ideolojidisi, inancdisi e dogrudisi, serbest dusunurlugumun yansisini; bu icerikte degerlendirirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Averroes
27-06-2009, 21:43
Sevgili Aydoe,
Kaygım şimdi'den ziyade, gelecek'le ilgili. Basit bir matematik sorusu gibi düşünelim: Günde üç iletisi silinen Ali'nin aynı hızla devam edilirse bir ayda kaç iletisi silinir?
Yapman gereken şeyleri anlıyorum ama benim ve Abdülkadir'in dikkat çektiğimiz şey ateizm lehine ayrımcılık. Bunu da senin anlamanı bekliyorum. Futbol müsabakasında hakem Fenerli diye Galatasaray'ın penaltısını yiyemez. Burada yenilen penaltılar var. İmtiyaz istemiyoruz sadece adalet...
Selamlar
Günde üç iletisi silinen Ali'nin aynı hızla devam edilirse bir ayda kaç iletisi silinir?
Evet burada bir mod hatası söz konusudur. Ali'nin günde üç iletisi siliniyorsa denetime alınması gerekirdi. Öyle Ali ay falan göremez. Ya düzelir ya da bir süre sonra tamamen engellenir ve engellenirse de başka bir isim altında gelmesine izin verilmez.
Son DK kararına bir göz atın ve sitenin adalet anlayışını görün.
Gerçekten hayret ediyorum. Ceza alan, dinli de olsa, dinsiz de olsa gene aynı şekilde suçluyor. Asla kendinde hata bulmuyor. Bu nasıl bir egodur, bu nasıl bir narsizmdir, hayret ediyorum.
saygılarımla
Averroes
27-06-2009, 22:23
Yönetimin şahin kanadı da geldi. Kendileri müsahamasızlıklarıyla nam salmıştır. Özellikle yeni giriş yapan müslüman yazar adaylarına bedava stand-up hizmeti sunar. Olağan seyreden tartışma sürecini kesip atmasıyla da tanınır. Özellikle siteye ilişkin olanlardan pek hazzetmez. Sosyalistlerde alışık olduğumuz tevazu örneklerine pek rastlanmaz. Tipik narsisttir yani...
(Narsizm için geniş bilgi için bugün siteden ayrılan bkz Akhenaton)
Bu arada sevgili Dilaver yanlışlık olmuş. Günde üç iletisi silinen yerine, üç günde üç iletisi olacaktı. Şimdi hesabı baştan yapabilirsin.
Selamlar
Mutezile
27-06-2009, 22:48
Şimdi arkadaşlar, güzel insanlar.
En başta kendim olmak üzere; site birilerinin- mesela benim- gitmesi ile eksilmez. Kimse vazgeçilmez değildir. Gitmek herşeyden önce şu anlama gelir:
* Ben bu problemi konuşarak çözemiyorum.
* Ben çok alıngan ve hassas yapıdayım.
* Ben çok değerliyim.
vs vs..On yıla yakın forum deneyimi olan bir arkadaşınız olarak söyleyeyim: Kimsenin arkasından ağıt yakılmıyor. Nette bulup bulabileceğiniz en demokratik forumlardan biridir burası. Benim gezmediğim forum yok. Kıyas yapma hakkını bulurum kendimde. Giderseniz, gidin. Kalırsanız başımızla beraber..
Siteye 260 mesaj hakkın geçtiğine değinirken latife yapıyorsun değil mi? 8 000 mesaja yakın ileti asan onur üyeleri gitti buradan. Hem de onur üyeliği titrimi kaldırın diyerek.
Doğrusu ne? Burada kalın. Mızmızlanmayı bırakın. Yanlışlar; size göre yanlışları tartışın. argümanlarınızın arkasında durun. Hata yaptıysam yaptıysak --Kİ YAPABİLİRİZ, İNSANIZ--
düzeltilir. Kişilik çatışması boyutuna vardırmazsak meseleyi daha mutedil gider anlaşmazlıklar. Daha az kırıcı olur.
DK kararları son haftalarda genellikle tam mutabakat ile alınmaktadır. Çoğunluk kararı ile alınanlarda olmuştur. Ama önyargıyla, husumetle alınan karar yoktur..
Sitenin işleyişi ile ilgili şikayetler olacaktır. Moderatör arkadaşlarımız bunun için varlar. Dilaver zaten sitenin jokeri. Başkan mı emekçi mi ben anlamadım. Kimse siteminizi, şikayetinizi görmezse, kaale almazsa (böyle birşey mümkün değil ya) dilaver kesin görür. O yol gösterir.
Yetti gari..
Burası güzel bir yer. Bunu görün. Ben 3,5 diyoptri ile görüyorum, siz gözlüksüz...
fesüphanallah.
Mutezile
27-06-2009, 22:51
Yönetimin şahin kanadı da geldi. Kendileri müsahamasızlıklarıyla nam salmıştır. Özellikle yeni giriş yapan müslüman yazar adaylarına bedava stand-up hizmeti sunar. Olağan seyreden tartışma sürecini kesip atmasıyla da tanınır. Özellikle siteye ilişkin olanlardan pek hazzetmez. Sosyalistlerde alışık olduğumuz tevazu örneklerine pek rastlanmaz. Tipik narsisttir yani...
Şu üslübuna bak, dikkatli bak ne kokuyor biliyormusun? Huzursuzluk.
Dilaverle bu seviyede şakalaşma muhabbetiniz var mı bilmiyorum. O kadar yakınsanız başka tabii. Ama astığın yazıdan şaka olarak da; ciddi olarak da hoşlanmadım.
sakin kafayla göz gezdirirsen sen de zor beğeneceksin; buna eminim.
Sevgili Aydoe,
Kaygım şimdi'den ziyade, gelecek'le ilgili. Basit bir matematik sorusu gibi düşünelim: Günde üç iletisi silinen Ali'nin aynı hızla devam edilirse bir ayda kaç iletisi silinir?
Sevgili schopenhauer,
Günde 3 değil 1 iletin silinmemiş sandık odasına kaldırılmıştır.
Haklıysan DK ya itiraz edersin ve iletilerin DK kararı ile geri gelir.
Ayrıca günde 5 ileti assan ve biri kaldırılsa yinede 4 iletin üyelerce görülecektir,tabiki senden beklentim kaldırılmayacak iletiler asmandır.
sevgiler
sn. shopen
dilavere yazmış olduğunuz iletiye bi göz atın bakalım
tamamen alaycı bir üslup kullanmışsınız
şimdi ben bu yazıyı sandığa alsam haklı olurum çünkü alay etmektesiniz
üslübunuzu düzeltmenizi tavsiye ederim
yoksa her iletiniz sandığı boylar
burası forum çocuk parkı değil.
Averroes
28-06-2009, 00:14
Mutezile aklı başında birine benziyor. Yani kulağa değil mantığa konuşan cinsten.
Ammaaaa.. unbelieving (nickinizi değiştirin önce çünkü şu an sıfatsınız (inanmayan- inanmayan ne?), unbeliever- inançsız yapın da isim olsun)
Tam da bana yazdığınız bu son mesaj yüzünden gidiyorum. Bir defa sen benim Dilaverle ilişkim hakkında ne biliyorsun? Ben belki onun askerlik arkadaşıyım. Olasılık dahilinde mi? Evet dahilinde... Ayrı inançları paylaşıyor olmamız bizi düşman mı yapar? Soru iki..... Hangi sıfatla onun avukatlığını üstleniyorsun? Dilaver kendini savunmaktan aciz mi? Sana vekalet mi verdi? Bu Dilaver'e hakaret değil midir? Dilaver istese bana aynıyla ya da misliyle mukabele edemez mi? Kaldı ki, Dilaver’in evrensel-insan ve Akhenaton’la yaptığı yazışmalar benimkinden daha sert geçmiştir. Evrensel insan’ı ya da Akhenaton’u da forumu çocuk parkına çevirmekle suçladınız mı? Soru üç.... Alaycı üslubun nesi kötüdür?
Hani Dilaver görme özürlüde ben onun bu özrü üzerinden alay mı yapıyorum. "Gülün Adı"ndaki mizah düşmanı adamı oynamayı bırakın artık. Artık şunu anlayın: Farklı kişilik tipleri vardır. Sert yazan, yumuşak yazan, sarkastik yazan, doğaçlama yazan... Saygı duyun. Başkalarının mesajlarında kişilik yapınıza uygunluk aramaktan vazgeçin. Bilin ki ölçüt siz değilsiniz. Kendi doğrunuzu savunun ama tek doğru benimkidir demeyin. Öyle her kafanıza uymayan yazıya ceza keserseniz sitede yazışacak teist bulamazsınız.
Ayrıca ben de sizi üslubunuzdan dolayı uyarıyorum. Siz site yöneticisiniz, şahsi hıncınızdan dolayı kişilere ceza kesmeyiniz. Bana bu konuda ceza kesecek biri varsa o da Dilaver’dir. Siz değilsiniz.
Ayrıca Dilaver ve Evrensel İnsan bu sitede en fazla sempati duyduğum kişilerdendir. Size kanıtlama ihtiyacım yoktur. Ayı sevdiği postu yere çalarmış. Dilaver’e hislerimi daha önce söylemiştim. Ama bazen insan dostunu düşmanından daha zor affediyor.
Selamlar
dilaverin avukatı filan değilim
değil dilaver kim olursa olsun bu tarz bir yazı karşısında tepkim aynı olurdu
kimsenin kimseyle alay edip hakaret etmeye hakkı yoktur
adabıyla edebiyle yazan burda kalır ve yazar
ama sadece bu ben gidiyorum başlığınız ve alaycılığınız ilgi çekmek istediğinizin göstergesi
gitmek isteyen gider bu tarz söylemlere ihtiyaç duymaz.
zamanında ne gidenler oldu sitedin
gidenlerin yerine yenisi gelir
ama siz işin kolayına kaçıyorsunuz
mücadele edin
yazılarınızı silen moderatörü disiplin kuruluna şikayet edin neden hakkınızı kullanmıyordu burda başlıklar açıyor sunuz?
amacınız başka diyeceğim ama demek istemiyorum.neyse
varsa şikayetiniz buyrun disiplin kuruluna.
Averroes
28-06-2009, 00:41
Unbelieving: kimsenin kimseyle alay edip hakaret etmeye hakkı yoktur
Sch: Katılmıyorum. Kişiler hakaret edemez ama alay edebilir. tabi burada alaydan ne anladığımız önemlidir. Dünyanın en büyük alaycı yazarlarından biri Mark Twan'dir. Nietzsche Hristiyanlık için demediğini bırakmaz. Eğer evrimci iseniz savunduğunuz Charles Darwin kadınları alaya alır. Ama hepside katılırsınız ya da katılmazsınız insanların çok saygı duyduğu yazarlardandır. Benim burada savunduğum alay "Heee salağa bak formatında değildir".
Unb: adabıyla edebiyle yazan burda kalır ve yazar
Sch: adab edep gibi kavramlar görecelidir. Kendi adap ve edeb anlayışınızı başkalarına dayatamazsınız.
Unb: ama sadece bu ben gidiyorum başlığınız ve alaycılığınız ilgi çekmek istediğinizin göstergesi
Sch: Yanlış! yarın bu sitede olmayacağım diyorum. Olmamakla ilgili ne tür bir ilgi çekiyor olabilirim? Aksine ilgi varsa bile yok edeceğim.
Unb: gitmek isteyen gider bu tarz söylemlere ihtiyaç duymaz.
Sch: Bu tarz söylemlere ihtiyaç duymayan olabilir. ama ben bu tarz söylemlere ihtiyaç duyma hakkımı kullanmak istiyorum.
Unb: zamanında ne gidenler oldu sitedin
gidenlerin yerine yenisi gelir
Sch: Çok kötü bir konuk uğurlama metodu...
Unb: ama siz işin kolayına kaçıyorsunuz
mücadele edin
yazılarınızı silen moderatörü disiplin kuruluna şikayet edin neden hakkınızı kullanmıyordu burda başlıklar açıyor sunuz?
Sch: Olay salt yazımın silinmesi olayı değildir. Mesele yazım silinecek korkusuyla düşünce geliştirememek korkusudur.
Unb: amacınız başka diyeceğim ama demek istemiyorum.neyse
varsa şikayetiniz buyrun disiplin kuruluna.
Sch: Giden bir insan kalıcı olarak hangi amacı hedeflemiş olabilir? Ben olmadıktan sonra siteyle ilgili ne hedef güdebilirim?
Selamlar
Yazdıklarınıza yada düşündüklerinize cevap vermeye lüzum kalmamış. İtiraz hakkınız olduğunu arkadaşlar zaten söylemişler. Ancak benim ilgimi başka birşey çekti.
schopenhauer (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=4847) Üyelik tarihi: 24 Feb 2008
Olay salt yazımın silinmesi olayı değildir. Mesele yazım silinecek korkusuyla düşünce geliştirememek korkusudur.
Seviyeli konuşma nedir, seviyesiz konuşma hangisidir en ince ayrıntısına kadar verilmiş mi? Tüzükte numune olarak seviyeli ve seviyesiz konuşmalar mevcut mudur? Hani kendimize bir ayar verirdik.
Bir seneyi aşkın süredir üyesiniz ve bunları anlayamamınıza yada bu düşüncelere yeni varmanıza şaşırdım doğrusu.
Neyse itiraz hakkınız olduğunu hatırlatarak güle güle demek düşüyor bana.
Mutezile
28-06-2009, 06:41
Schopenhauer'den:
Olay salt yazımın silinmesi olayı değildir. Mesele yazım silinecek korkusuyla düşünce geliştirememek korkusudur.
Sevgili Schop; bugün bir ihtimal tekrar siteyi açıp bu topice göz atma olasılığına binean yazıyorum: Şimdi darılmaca, gücenmece yok; açık konuşacağım:
* Benim islami forumlarda, haniflerde, tarikat forumlarında yıllarca verdiğim mücadeleyi hatırladım. TD'de açtığım topiclerin aynısını, tek kelime değiştirmeden orada açıyor ve yazdığım her kelimenin arkasında duruyordum. Neden; yazdığım herşey doğru muydu? Allame-i Cihan mıydım? Yok yav. Kendime göre bir duruş geliştirmiştim. Bundan geri adım atmıyordum. Yazılarım siliniyor, sansürleniyor. Topiclerim kaldırılıyordu. Hakaret ve küfür konusuna hiç girmeyeceğim. İstemediğin kadar.Ama benim düşündeklerimin sonuna kadar arkasında durma tutumum, tutarlılığım onlarda saygı uyandırıyordu. Hiç bir forumdan asla üyeliğimi sildirmedim. Sadece bir tanesinden ban yedim. Şimdi de gitsem aynı mücadeleyi veririm.
Benim sende gördüğüm problem: dimdik durup mücadele etmek yerine 'korku ' gibi yersiz duygulanmalar kapılman. Rahat ol, rahat..
* Yazı silinse nolcak, topicin kaldırılsa ne olacak? Kendini Arthur Schopenhauer'in fikri varisi olarak görmüyorsan bunu bu kadar gurur meselesi yapmaman lazım. Senin yerinde ben olacağım o yazıları silen mod arkadaşı -mantıklı argümanlardan yol çıkararak- yaptığının yanlış olduğuna ikna ederim.
* Yok benim hatam apaçık ise, OK uzatmam meseleyi, özür diler forum hayatıma devam ederim. Senin her türlü ihtimal aklına geliyor AMA kendinin hatalı olma ihtimalin nedense hiç aklına gelmiyor.
* Son olarak ''silinecek korkusuyla fikir geliştirememek''; bu bir argüman değildir. Net olarak söyleyeyim bu ANKSİYETE'dir. Doğrusu aklı başında çocuksun sana yakıştıramadım.
Hala burdaysan, hadi bakalım kalbinde TD ile önce barış, tüzüğü gözden geçir ve klavyene güven...
Degerli Schopenhauer,
ben sizin neyi elestirdiginizi tam manasi ile anladim ve bu konuda tamamen size katiliyorum, ne yazik ki site de icten ice bir "sindirme" politikasi var, malum site icinde bir grup "militarist-demokrat" ( ulusalci / ergenekoncu ) non-teist / anti-muhammedci üyeler kendilerine yeni site actilar...ve sitenin eski "fetva makami" hutbeyi artik orada okuyor ( bu site onur üyesinin santajina boyun egmemistir, sizin "hüsnü kuruntunuza" mi boyun egecek, demezler mi adama burasi Turan Dursun sitesi degil, Kuran Kursu sitesi olmus diye.....denilmek isteniyor ) .....bu bizim de üyesi oldugmuz site icin tabiki ciddi bir kayipdir, ve ne oldu ise ondan sonra oldu.....
artik sitemizde ciddiye alinabilecek bir din veya tanri elestirisi kalmamistir, acilan yeni basliklarin hemen hemen hepsi zaten daha önceleri acilmis basliklardir veya o basliklar icinde deginilmis konulardir, din elestirisi adina söylenebilecek hersey cokca yazilmistir.....
durum o yere gelmistir ki, artik sadece sanal ortamda din elestiri ile yapilabilecek hersey hemen hemen yapilmistir, artik secenklerden ya toplumsal hayatin icinde "humanist"ler olarak yer almak kalmistir veya sanal ortamda, "dinin" oldugu her yere, alternatif bir deger sunabilmek isi.....buda siyaset ile olur.....
karar site yönetimin / meclisinin.....
site icinde sitenin hitap ettigi deger yarigilarina ciddi muhalifler var, non-teist olarak Akhaneton ( ne kadar fasit tavir sergilesede ) BILIM'in de bugün bir MÜLK gibi kullanildigini ve bize dayatilan "bilim'den" celisen ve farkli bir (gercek)BILIM'in oldugunu idaa etmekteydi, ne yazik ki bu gibi konular üzerine düsüncelerini somut olarak cesitli nedenlerden dolayi sunamadi ( siyasi durusu nedeni ile kullandigi tavsip edilemez olan uslubu onu "denetime" girmesini saglayip, sindirme politikasina daha kabul edilebilinir uygulanmistir , görüldügü gibi hemde basari ile )
Oki ve Serüvenci arkadaslarin cogu hakli elestirileri kücümsenmistir, oki müslüman kimligi olmasina ragmen, site icinde hemen hemen hic bir din konusunda karsisindaki non-teist üyeyi, tabii olmadigi kitaba dayanrak kendi dogrularini yorumlamamistir, isnad ve idaa eden üyeyi kendi dogrulari ile yüzlestirmek istemesi, rahatsizlik yaratmistir.....
Hakdogan, alt yapi ve birikim olarak saglam temellere basmaktadir, site yönetimden sorumlu kadro bunu kavramis durumdadir, kendisine de Akhenatona basari ile uygulanan strateji uygulanmak istenmektedir.....
Bence sitenin yönetimden sorumlu ekibi, site icinde dizginleri elden birakmamak icin, üzerinzde ciddi bir sindirme hareketi uygulamaktadir, bazilarinizin yazilari gec veya hic yayinlanmaktadir, bazilari eski cöplük basligina yönlendirilmektedir, bazilari editlenmektedir.....
Tabi site icin, deger yargilari tam oturmamis (teist) insanlar lazim, onlar üzerinden kendi varlik nedenlerin gerekcesi olabilecek, sizlerin sapmaz durusunuz site adina rant icin el verisli degildir....Bakin siz söyle "bayaalasmis" bir uslup ile kutsal degerlerinizi över iletiler assa idiniz, siz ne denetime alinirdiniz, ne iletilerinizi silinirdi, nede herhangi bir cezai islem uygulanirdi, cünkü disariya karsi "bakin iste müslümanlik bu" denilebilisin diyem numunelik müslüman lazim siteye....
akli basinda felsefe yapanbilen degil.....
Sizlerin iletileri site-mod'lari tarafindan aninda mercek altina alinabiliyorken, Dinlerden Özgür Grubu üyelerin iletilerinde "fark edilemeyen" suclari, birilerinin ünlem isareti kullanilarak sikayet edilmesi beklenmekte....belki asil fark ve adaletsizlik bu......
Buda site-modlarinin bahsi gecen üyelere "sensibilise" oldugunun en somut göstergesidir. Denetim altindaki üyelerin iletileri hakaret yoksa, gec yayinlanmakta, editlenilmis sekilde yayinlanabilmekte veya yayinlanmasina gerek görülmemekte....
Su günlerde Iran rejiminin basina uyguladigi sansürü, Kuzey Kore hep uygulamaktadir, bunlari elestirenlerin, sorumlu olduklari sitede ayni sansürü "denetim" adi altinda uygulamalari, celiski degilde nedir ?
Ne hikmetdir, dinlerden özgür olana kadar bu bireyler , yasamlarini hep arastirmak ve okumak ile gecirdiklerini söylmektelerdir, ve bunun sonucu olarak, dinlerden özgür kalmayi tercih ettiklerini beyan etmektedirler....bu kadar derin sorgulayici insanlarin, yapilan tüm haksizliklara "ama bizde aslinda olmasi gereken demokratik haklarimizi "islami sitelerde" göremiyoruz / alamiyoruz, o sitelerde bizede söz hakki taninmiyor diyerek aba altindan sopayi göstermeleri ise, anca bir ücüncü dünya ateist düsünce kültürünün geregi olarak degerlendiriyorum.
Size ve bu vesile ile Akhenatona bir ricam olsun,
gitmeyin, tam tersine daha aktif yüklenin basliklara, ben sahsen bu siteyi gelecekteki türkiyemiz icin hep bir sans olarak degerlendirdim, insanlarin bireysel tercihleri esit sartlarda toplumsal hayatin icinde var olabilip beraberce mutlu olabilecegi günlerin temelleri bu gibi yapilanmalarda atilabilinir....
farklikliklari bir tehdit degil, kültürel zenginlik kabul etmeyi bence herseye ragmen burada tatbik edilebilinir....
dostca selamlarim ile....
Sn İnvi,
Size ben daha ne deyim.İnsafınız kurumuş. Burda kendi ortamlarımızda,
siz ve sizin gibi teist düşüncede insanlarında görüşlerini ifade hakkının ayakta tutmak adına dolaylı veya dolaysız okadar hakaretlere katlandığımız yetmiyormuş gibi,
''Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.'' misali birde bizi beğenmezlik ediyorsunuzya pes doğrusu.
Ne yaparsanız yapın önyargılarınızdan kurtulamıyorsunuz.
arkadaşlar
ortada ciddi bir yanlış anlaşılma var
şöyle ki ifade edilmek istenen modların ve yöneticilerin taraflı davrandığı ve müslüman üyelerin ya da muhalif görünenlerin yazılarına sansür uyguladığı ya da yayınlamadığı
böyle birşey yoktur
kimse taraflı davranarak yazıları editlemez ve silmez ya da çöplük forumuna göndermez
DÖG üyelerinin yazılarını inceleyin bakalım bi
kaç tanesi editlenmiştir ya da kaldırılmıştır?
kimsenin taraflı davrandığı yoktur
hatta aydoe biliyor schopen sandığa kaldırılan bir yazısına niçin kaldırıldığını sadece editlenebilir demişimdir
eğer bir memnuniyetsizlik varsa
ya da benim haksız davrandığımı düşünüyorsanız lütfen rica ediyorum şikayet edin
ben tüm hayatım boyunca haklının yanında oldum ve asla kimsenin hakkını çiğnememeye gayret gösterdim
bu saatten sonra da ayrım yapacak halim yok
öyle olsa zaten yönetim kurulu beni mod yapmazdı.
herkes eşittir ve hakaret eden tüzüğe uymayan yazılar yazanlar denetimede alınır editlenebilirde
benimde zamanında burda bir topicim tamamen sandığa alındı ve ceza puanı aldım
ki benim non-teist olduğumu cümle alem bilir
lütfen,eleştiri yapalım ama yaparken yapıcı olalım yıkıcı olmayalım
ve iğneyi kendimize de batırabilelim.
Averroes
28-06-2009, 14:02
Ayrılacağız dedik ama bir türlü ayrılamıyoruz.
Benim açtığım bir başlığa yazılar yazılmışsa, bunları görmezden gelmeyi kendime yakıştıramam.
Aslında gidişimde bir hayır varmış. İnsanlar memnun olmadıkları şeyleri burada söyleyebiliyor şimdi. Herkes eteğindeki taşı döküyor. Bu iyiye gidişin bir işareti.
Ancak gördüğüm o ki, bazıları halen bu konunun sessiz sedasız kapanmasını ve forumların idari sorgulardan muaf birşekilde devam etmesini temenni ediyor. Kelli felli adamlardan tek cümle yorum yok! Her başlığa değerli yorumlarını esirgemeyen bir sürü arkadaş şimdi "acaba ne zaman gidecek bu schopen de konu kapanacak" diye bekliyor. Hatta şaşırdım şu cümleyi beklemiyor da değildim:
"Bu başlık artık açılış amacından uzaklaşmıştır, o yüzden kilitliyorum."
Benim çöplük forumuna gönderilen yazım ricam üzerine "Site üzerine düşünceler Bölümüne" aktarılmış ama kilitlenmişti. Sadece bana mı kilitlenmişti yoksa herkese mi bilemem, her iki durum da skandal! Yani TD sitesi hakkında kimse düşünce üretmesin!
Ben insan doğasının hep iyiye gidişine inanmışımdır. Her kötü gidişin bir kırılma noktası vardır. Size çok samimi bir itirafta bulunayım.
www.islamonline.net diye bir islami site vardı. Çok uzun zaman yine aynı nickle forumlarında yazı yazdım. Hatta eğer korunuyorsa benim yazdığım yazılara aynı nickten siz de ulaşabilirsiniz. TDyi görünce orayı bıraktım ve burada yazmaya başladım. aslında ora da çok kaliteliydi. Yalnız İngilizce insanın ana dili gibi olmuyor. Diyeceğim o ki, çok kaliteli elemanlarınız vardı. Benden sonra gelenler de çok kaliteli. Aranızda birkaç tane "kalitesiz" olduğunu saklamayacağım. Teistlerde de var böylesi. Hatta idari ceza kesmişsiniz teist olsun non-teist olsun. Ödül varsa ceza da olmalıdır. Herkesin başına buyruk olduğu siteleri de görüyoruz. En güzel örnek youtube'a yazılan yorumlar. Tek yapmanız gereken içinde "Kürt" "Türk" İslam" "Ateist" geçen linklere bir tıklamanız. Adamların çok ilginç seks fantezileri olduğunu görürsünüz. Serzenişimiz belki de siteyi sahiplenmek istemekle alakalı olabilir. İnsan dostunu düşmanından daha zor affediyor.
Yalnız giderken şunu söyleyeyim,
İnvi'nin bana yazdığı ve de çok beğendiğim yazısının aynısını silinmesin diye ayrıca bana Özel Mesajla gönderten duyguyu masaya yatırın. İnvi'nin ve İnvi gibilerin huzursuzluğuna bir çözüm bulun. Akhenaton'la benim aramda ateist olmayışımız dışında bir tek ortak nokta vardı: Siteye getirdiğimiz eleştiriler. O koyu bir Türk milliyetçisi, benim ise Türkçülükle alakam olmaz. Bırakın o da yazsın. Çok çok ne yapabilir? Gördüğüm kadarıyla üslubunun hoyratlığının dışında sevimli bile sayılabilecek biri. Altını çiziyorum. Türkçülükten de, Kürtçülükten de, İngilizcilikten de nefret eden biriyim. mehmetsalih'in kadınları yerden yere vuran başlığına "Bırakın insanlar bu adamın ilham aldığı Kur'an'ın nasıl bir kitap olduğunu" görsünler de ibret olsun düşüncesiyle uzun bir zaman ilişmeyen Dilaver, Akhenaton’a neden mehmetsalih’e gösterdiği hoşgörüyü göstermez. Bu çifte standart değil midir? Üstelik mehmetsalih denetimde falan da değildir.
Aslında dün gece Dilaver’e ve Evrensel-İnsan’a üslubumdan dolayı içten içe biraz kendime kızmıştım. Daha kibar olabilirdim. Hatta gitme kararımı gözden geçirmek bile istedim. Bu doğrultuda tam bir sayfalık yazmıştım ki, bir arkadaşımın bana gönderdiği iletiyi okudum. Ve yazdığım o bir sayfalık yazıyı sildim attım. Yine aynı tehdit, ve üslubuma getirilen öznel bakış açıları… Akhenaton’un hoyrat üslubuna rağmen onun gidişine çok üzüldüğünü belirten bu moderatör arkadaşımız benim Dilaver’e olan üslubum için “tekrar sandığı boylar” ifadesini kullanıyordu. Çünkü Akhenaton da tıpkı onun gibi Türk Milliyetçisi (miydi?) Şimdi bu çelişkiyi dün gece sıcağı sıcağına düşündüğümde gitme konusunda yerinde bir karar aldığımı düşündüm.
Günün birinde tekrar kaşınır gelir miyim? Size şu kadarını söyleyeyim: Günde 300 sözcükle konuşmaktansa 3000 sözcükle konuşmayı kim istemez? Valla ben isterim.
Selamlar
''Benim çöplük forumuna gönderilen yazım ricam üzerine "Site üzerine düşünceler Bölümüne" aktarılmış ama kilitlenmişti. Sadece bana mı kilitlenmişti yoksa herkese mi bilemem, her iki durum da skandal! Yani TD sitesi hakkında kimse düşünce üretmesin!''
Site üzerine düşünceler başlığı kişisel atışma başlığına döndüğünden kilitlenmişti,maalesef kilitli kalmış(açmayı unutmuşuz),başlığı açtım.
Site eleştrilerinizi bekleriz kişisel yazışmalar yapılmaması dileği ile.
mücerred
28-06-2009, 15:49
[quote=Mutezile
* Benim islami forumlarda, haniflerde, tarikat forumlarında yıllarca verdiğim mücadeleyi hatırladım. TD'de açtığım topiclerin aynısını, tek kelime değiştirmeden orada açıyor ve yazdığım her kelimenin arkasında duruyordum. Neden; yazdığım herşey doğru muydu? Allame-i Cihan mıydım? Yok yav. Kendime göre bir duruş geliştirmiştim. Bundan geri adım atmıyordum. Yazılarım siliniyor, sansürleniyor. Topiclerim kaldırılıyordu. Hakaret ve küfür konusuna hiç girmeyeceğim. İstemediğin kadar.Ama benim düşündeklerimin sonuna kadar arkasında durma tutumum, tutarlılığım onlarda saygı uyandırıyordu. Hiç bir forumdan asla üyeliğimi sildirmedim. Sadece bir tanesinden ban yedim. Şimdi de gitsem aynı mücadeleyi veririm.
Benim sende gördüğüm problem: dimdik durup mücadele etmek yerine 'korku ' gibi yersiz duygulanmalar kapılman. Rahat ol, rahat..
* Yazı silinse nolcak, topicin kaldırılsa ne olacak?
sikayet edenlere ,edecek olanalara bu yaziyi öneririm.
görevli arkadaslara uyari
ayrintiya bogulmayin bu tür serzenislere takilirsaniz adimlariniz yavaslar.Bir avuc insaniz gücümüzü,zamanimizi daha verimli kullanmaya bakalim.sikayet eden arkadaslarin anlayis göstermelerini istiyorum.Aksi halde bu tür sitelerin gelisimine engel omak isteyenlerin bilincli ya da bilincsiz figüranlari olmaktan öteye gidemezler.Umarim uslubum sert kacmamistir.
saygilar
Averroes
28-06-2009, 15:55
Yazdıklarınıza yada düşündüklerinize cevap vermeye lüzum kalmamış. İtiraz hakkınız olduğunu arkadaşlar zaten söylemişler. Ancak benim ilgimi başka birşey çekti.
schopenhauer (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=4847) Üyelik tarihi: 24 Feb 2008
Bir seneyi aşkın süredir üyesiniz ve bunları anlayamamınıza yada bu düşüncelere yeni varmanıza şaşırdım doğrusu.
Neyse itiraz hakkınız olduğunu hatırlatarak güle güle demek düşüyor bana.
Alın benden de o kadar. Ne olduysa yönetim kurulu toplandıktan sonra oldu. Site yöneticilerine "adlarının yanlarına gelen ünvanlardan dolayı" yapay olduğu her halinden belli olan bir "ciddi olmalıyım", "fazla yüz-göz olmayın" hali geldi. Düne kadar çet odasında dişlerini göstere göstere gülen Aydoe bir anda, takım elbiseli, kravatlı, siyah güneş gözlüklü, ağzında düdüğü herşeye "faul" çalan hakeme döndü. Omuz omuza ikili mücadele dedik, dinletemedik. Arkadaşım haklı çıktı: Demokrasiler diktatörlüklerden bile daha yasakçıydı.
Selamlar
Demokrasiler diktatörlüklerden bile daha yasakçıydı.
Ah be güzel kardeşim ahhh.
Kendinizi ne zaman dünyanın merkezine koymaktan vaz geçeceksiniz bilmem ki.
Dikkat ediyorum, hep bu tür eleştiriler aynı tür insanlardan geliyor. Birine küfür ya da hakaret etmiş ve engellenmiş. Birileri ile alay etmeye çalışmış ve izin verilmemiş. Sonuç tek, demokrasi yok diktatörlük var.
Bu başlıkta ve buna benzer bir sürü başlıkta yönetime agzınıza geleni söylüyorsunuz, hiç biri engellenmiyor. Engellenen yazınızda ne oldugunu bilmiyorum, ama hakaret ve sataşma içermesi muhtemeldir ve bu yüzden de silinmemiş ve sandık odasına alınmıştır ve tüm yöneticilerce izlenir. Şayet siz dediginiz gibi haksız bir edime ugramış olsaydınız emin olun ki o yöneticilerden bir kaçı bu ileti hangi amaçla buradadır diye hesap sorardı. Ve kaldırılan ileti üzerinde tartışma olurdu, iş DK lık bile olmazdı ve haksız bir kaldırım ise tekrar yerine asılırdı.
İşlerligin böyle oldugunu bildigim için bu kadar rahat konuşuyorum. Ama siz en basit şikayet hakkınızı bile kullanmaktan imtina ederek çamur at izi kalsın mantıgıyla hareket ediyorsunuz. Nasılsa kimse ya da modlardan başka kimse o iletiyi göremeyecek ve siz de sözüm ona site üyelerinin kafasında istifham yaratacaksınız.
Yöneticiler size söz hakkı vermemiş olsalardı bu başlıkta bu satırları yazamazdınız bile.
Ayrıca o kadar gözünüz dönmüş ki hala bazı şeyleri benimle özdeşleştiriyorsunuz. Benim artık yönetim ve mod yetkilerim yoktur. Ne iletilere müdahale edebilirim ne de kaldırılan iletileri görebilirim. Bu başlıktaki tüm tartışmalarım da usule ve tüzüge yöneliktir, ayrıntıya degil.
Yönetici oldugum zaman şimdi aramızdan ayrılan cigi adlı non teist üyemizin yaptıgı bir videoda TD sitesi ismini kullandıgı için videoyu kaldırmıştım. Orada peygamberlere tekeler diyordu. Bir videoda diyebilirdi, ama altına TD sitesi yazması kabul edilemezdi. O da dünya kadar patırtı koparmıştı, hatta beni de faşistlikle suçlamıştı.
Gene başka bir dinli üyemiz bana öm ile şikayette bulunmuştu. Onun şikayetini DK ya götürdüm ve non teist üyemiz ceza aldı. Gene DK bir non teist üyemize, teist bir üyemize öm yoluyla hakaret ettigi için bir hafta uzaklaştırma verdi, o üyemiz de siteden ayrıldı. O kadar çok örnek verebilirim ki böyle. Disiplin duyuruları başlıgını okumanız yeterli olur bunun için.
Ama tüm bu ceza alan üyelerin ortak savunması bu sitede demokrasi olmadıgıydı. Ne diyeyim kedi ulaşamadıgı cigere mundar dermiş, sizlerinki de o hesap.
Bu sitede ancak tüzüge uyarak barınabilirsiniz. Tüzüge uymayacaksanız, kim olursanız olun ugurlar olsun, burada yeriniz olamaz.
Bundan daha açık olabilir mi bilmiyorum.
saygılarımla
Siteden ayrılmaya karar verdim,
Oturduğum site 10 blok, 520 daireden oluşuyor, toplanan aydatlar yerinde harcanmıyor, havuz sürekli kirli, site dışından insanlar gelip havuza ciş yapıyor, çimler biçilmiyor, 9. katta oturuyorum, asansör bozulunca 1 ayda ancak yapılıyor, telefon şebekesine yağmurda su kaçıyor, internet bozuluyor, TD sitesine giremiyorum. bu siteden bıktım, güzel, müstakil bir evde oturmak istiyorum. Bu sitede bir gün bile kalamam.
Averroes
28-06-2009, 17:54
Sevgili Dilaver,
Benim üzerinden en az 10 insana daha seslendiğiniz konuşmanızı okudum. Öyle güzel kompoze edilmişti ki, içimden üç saniyelik bir "ben neye kızıyordum be?" düşüncesi flaş etti.
Ben ve buradaki hiçkimse sitenin yol geçen hanına döndüğünü, sitenin kimin eli kimin cebinde bir ortam olduğunu savunmadık. Zaten böyle bir ortam olsa başlığı hiç açmaz, gidiyorum bile demezdim. Bu başlığı açmam, burada bulunmuşlukla ilgili güzel şeyler ama ayrılmakla da ilgili acı hissettiğimin bir dışavurumudur. Benim ve benim gibi düşünen insanların hisleri site yöneticileri için bir gurur kaynağı olmalıdır.
Dilaver: Ama tüm bu ceza alan üyelerin ortak savunması bu sitede demokrasi olmadıgıydı. Ne diyeyim kedi ulaşamadıgı cigere mundar dermiş, sizlerinki de o hesap.
Bu sitede ancak tüzüge uyarak barınabilirsiniz. Tüzüge uymayacaksanız, kim olursanız olun ugurlar olsun, burada yeriniz olamaz.
Bundan daha açık olabilir mi bilmiyorum.
Sch: Daha açık olamazdınız, ama daha yapıcı olabilirdiniz.
Tüzüğe uyarak barınmak mı? Beni anlamıyorsunuz galiba. Daha tüzük net değildir diyorum. Tüzükte seviyeli ve seviyesiz ileti örnekleri var mı? Moderatörlerin keyfi davranışları mıdır tüzük dediğiniz şey? Keyfiyet ne zamandır resmiyet oldu? Bakın Mutezile arkadaşımız moderatörlerin de sonuçta insan oldukları ve zaman zaman hata yapabileceklerini söyleyerek şu ana kadar en mantıklı cümleyi kurdu. Bir kere bile yazışmışlığımız yoktur. Ama takdir ettim doğrusu. Üslubu sert ama yapıcıydı.
Ancak Dilaver siz hala tüzük adı verilen ve her derde deva bir elastikiyete sahip kuralları savunuyorsunuz? İnsana saygı tüzüğe saygıdan önce gelmelidir sevgili Dilaver.
Selamlar
Sevgili yegenim,
Belki inanmayacaksin ama geri dondugune en cok sevinenlerden biri de benim. Nedeni, senin temiz saf duygularla dolu oldugunu hissetmem olmali, yoksa suraya yazdigin tum sorunlarinin da inanislarin gibi hayal mahsulu oldugu kanaatindeyim.
Bu site, kurulus nedeni olan din ve fikir ozgurlugunu, en demokratik sekilde savunuldugu bir yer. Bunu hepimiz gibi sen de biliyorsun. site yoneticilerini bile sikayet edebilecegin kac tane site biliyorsun bilmem, ama insanin insan oldugunu, ve bunun her inanctan ustun oldugunu hissedebilecegin bir yer burasi.
Hep sana gore olumsuz yonlerini saymissin sitenin; karsi tarafa da olumlulari yaz bakalim ve sonra bir karara var.
Daha bastan bu son yazim diye baslayan bir iletiye cevap bile yazmak istemem, ters duser bana yuzlerce kisiden bir tanesine bozulup birakip gitmek. Senelerdir, bir cogunuzu kendim gibi tanidim, sevinc ve uzuntulerinizi paylastim, bir aileyiz biz.Ben bu gozle bakip, gidene her zaman uzulurum, belli etmesem bile.
yahu schopenbaur
kimmiş bu keyfi hareket eden moderatör?
madem keyfi hareket var ya da haksız etsene şikayet?
hala daha ne uzatıyorsun allasen...
Demokrasiler diktatörlüklerden bile daha yasakçıydı.
Ah be güzel kardeşim ahhh.
Kendinizi ne zaman dünyanın merkezine koymaktan vaz geçeceksiniz bilmem ki.
Yönetici oldugum zaman şimdi aramızdan ayrılan cigi adlı non teist üyemizin yaptıgı bir videoda TD sitesi ismini kullandıgı için videoyu kaldırmıştım. Orada peygamberlere tekeler diyordu. Bir videoda diyebilirdi, ama altına TD sitesi yazması kabul edilemezdi. O da dünya kadar patırtı koparmıştı, hatta beni de faşistlikle suçlamıştı.
Bir konu ve kisi hakkinda tartisilirken bir baska kisiler konuya örnek gösterilmez. Eger ismini agzina aldigin kiside tartisma ortaminda yoksa adinin dahi anilmamasi gerekir. Toplum ve ahlak kurallari ayrica tarafsiz yöneticilik bunu gerektirir.
Üstelik bir kisiyi arkasindan yalan yanlis yazip, saga, sola sikayet ederek kisinin kendisini yüceltir pozisyonuna sokma istemi ise kisilik sorunundan kaynaklanir.
Ayrica ben dilaver'e diktatör demisimdir. Benim icin komunist veya fasist hic farketmez. Dilaver'de stalin olmayi seve, seve kabul edecegini yazmistir. Stalin gibi milyonlarca insani katleden bir yamyami kendisine idol olarak secenlerin, insanlik ve humanist duygular ile asla ilintisi olamaz.
Gelelim peygamberler ve tekeler adli vidoe sorununa...
Bu konuda gerek Y.K. gerekse D.Ö grubunda bir cok yazi ve aciklama yazdigim halde, söyledigi camur atma isleminin komunistler tarafindan nasil guzel yapildigini T.D. sitesinin komunist baskani cok güzel kanitlamaktadir.
Kimdir peygamber diye adlandirdigimiz bu kisiler basligini ve 9. iletiyi herkesi okumaya davet ediyorum.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=162239#post162239
T.D. sitesinin baskani alintiladigim yazida ne diyor? cigi'yi itham ediyor. Yazi sahibi kim? Er Razi...
Sevgili asinar'da tercümesini yaparken Er Razi diye yazmis, cigi'de videoya Er Razi'nin sözleri oldugu notunu koymustur.
Ayrica internet ortaminda bu sitede bulunan bütün yazilari her isteyen istedigi gibi kullanir ve videosunuda yapabilir. Altinada bu yazinin T.D. sitesinde oldugunun notunu düsebilir. Hic kimse de buna itiraz edemez. Eger ben istersem Youtube da bulunan bu videonun sonuna, gene www.turandursun.com (http://www.turandursun.com) yazisini koyarim buna da kimse engel olamaz.
Bu baslik altindaki tercüme yazi T.D. sitesinde bulundugu sürece.
T.D. sitesinin yönetim organlarinda bulunan hukukcu arkadaslar simdi otursunlar, bu tip isleri stalin edasi ile oldu bittiye getirerek aaah, ooof ceken site baskanina biraz bilgilendirmelerde bulunsunlar.
İsmim itham ve yalanlar ile anilmadigi ve yanit hakkim dogmadigi sürece bu sitede yazi yazmayi düsünmüyorum.
Saygilarimla.
Gordun mu yegenim, azili ateist kardeslerimiz de ayni hisleri duyabiliyor.:)
Bir aciklama, Dilaver site baskani degil, site meclisi baskanidir; yonetim kurulu, disiplin kurulu, tamamen otonom kuruluslardir .
Averroes
28-06-2009, 19:31
Sevgili Vartor Amcacığım,
Sıcak mesajın için teşekkürler. En büyük hayalim Vartor amcamın müslüman olarak bu dünyaya veda etmesi. Bu da benim sana ayrılırken vasiyetim olsun. (şaka yapıyorum ha!)
Valla amcacığım Allah tekrar buluşmak nasip etsin. Beni böyle şımartmanız hesapta yoktu. Sana söyleyebileceğim keşke sitenin tamamı sen ve senin gibilerden oluşsaydı. O zaman hiçbir problem olmazdı. Neyse filmin sonunu gereksiz yere uzatmaya gerek yok. Elveda güzel insan!
Sevgili Unbelieving,
Bahse konu olan yazılarımı silen moderatör siz değilsiniz.
Uzatma meselesine gelince? Yazdıklarımla ilgilenmeme opsiyonunu kullanmaya ne dersiniz?
Selamlar
sevgili schopenhauer
Sonuçta fındık kabugunu doldurmayan laflar ediliyor ve sadecene bir küskünlük var, bir hazımsızlık var. Benden sonra tufan anlayışı var.
Bak benden önceki iletiye. Siteye kızarak başta ben olmak üzere bazı yönetici arkadaşlara kızarak siteden üyeligini sildiren bir zatı muhterem kalkıp benimle muhatap olmaya çalışıyor. Ne gam, şimdi böyle bir kişi ciddiye alınabilir mi. Madem üyeligini sildirecektin neden geldin. Madem gidicektin neden hala burayı takip ediyorsun. Madem ki yazacaktın, neden üyeligini sildirdin. İşte bu hazımsızlıgın örnegidir. Kendini merkez görmenin ifadesidir. Ama ayrılıp da kendisinin asla bir çekim gücü oluşturamadıgını görünce tekrar kürkçü dükkanına dönmenin utangaçca ifade edilmesidir.
Seninki de aynımantık.
Ayrıca ben tüzügü tek birleştirici husus olarak zikrederken en başta şikayet hakkını öne çıkardım. Beşer elbette şaşabilir. Bu sitede geçmiş dönemde iki yönetici ceza aldı, biri de bendim. Bana göre dogru olan DK tarafından dogru kabul edilmedi. Benim ise gıkım çıkmadı. Kabulümdür dedim. Hatta o dönemin DK başkanının da bu husuta teşekkürü vardır.
Sen ise sadece insanlar üzerinde, kişiler üzerinde yogunlaşıyorsun. Benim vurgulamak istedigim ise kişilerin gelip geçici ama ilke ve kurumların kalıcı oldugudur. Neyse bu, bu konuda yazdıgım son ileti olsun. Söyleyebilecegim her şeyi söyledigimi zannediyorum. Seni sevdigim için ve ciddiye aldıgım için zaten bu kadar yazdım. Önem vermedigim, ciddiye almadıgım kişilerin hezeyanlarını okumam bile. Yönetimin sorunudur, istediklerini yaparlar.
saygılarımla
elcihanaferin
28-06-2009, 19:49
Herkes biraz daha az yazsa daha iyi olmaz mı?
Bazılarınız her şeyle o kadar girift olmuşsunuz ki, polemikten kendinizi kurtarmıyorsunuz.
Dilaver, herkese ben merkezci derken kendinizi nereye koyuyorsunuz? Gidenin hezeyanını okumam deyip hala cevap yetiştiriyorsunuz.
Bu tartışmalar sıktı artık. Giden gider, kalanlar da gidenle ilgilenmesin.
Dilaver, herkese ben merkezci derken kendinizi nereye koyuyorsunuz? Gidenin hezeyanını okumam deyip hala cevap yetiştiriyorsunuz.
Ben sadece sıradan bir üyeyim elcihanaferin, başka bir şey degil. Siteye ve tüzüge yönelik bir eleştiri gelmişse şayet seçilmiş bir başkan olarak ve de tüzügün yapılması sürecinde en çok emek sarfedenlerden biri olarak cevap vermem son derece dogaldır.
Hezeyanlara cevap vermedigim dogrudur, nitekim bu başlıkta da bir tane var, ciddiye almam. Ama schopenhauer sevdigim, saf bir kimliktir. Geçmişte de ona istemeden de olsa sıkı bir oyun oynanmıştı, o yüzden belki de buruklugum vardır.
Ben kendimi tam da tüzügün orta yerine koyarım ve yalnızca ona uygun davranmaya çalışırım. Kimsenin gitmesini istemem ama yalvarıcı da degilim. Gidenlerin gitme temelindeki eleştirilerine neden yanıt verdigimi ise yukarıda belirttigimi zannediyorum.
Ben, ben merkezci degilim, merkezci isem şayet TD sitesi merkezciyim.
saygılarımla
Averroes
28-06-2009, 20:01
Elcihanaferin,
Konunun bulunduğunuz yere kadar uzanan bir tarafları mı vardır? Neden canınızı acıtmıştır? Biri kafanıza silah dayayıp bu başlığı okumanızı mı emrediyor? Pekala okumayabilirsiniz. İstemeyen başlığa cevap yazmaz ve ben boş kalmış başlığımın üstüne daha ne ekleyebilirim? Yazdığım bir iletide -eğer okumuş olsaydınız siz de görürdünüz- diyorumki, "benim açtığım bir başlığa yazı yazanları görmezden gelemem." Şimdi Vartor amcam zahmet etmiş iki cümle güzel laf etmiş ona mukabele etmeyeyim mi? Bu sizi ne şekilde ilgilendiriyor. Bu sitede onlarca konu başlığı var. Burada durmak zorunda değilsiniz. Başkalarının vedalaşma tiplerine saygı gösterin biraz.
Selamlar
Sn.schopenhauer, son açıklamanızdan sonra biraz rahatladım ve başlığınıza yazarsam beni de dikkate alacağınızı düşündügüm için yazıyorum. Eski günlerinizi bilmediğim için yeni yazılarınızdan okuduklarımda akıcı bir kalem olduğunuza kendimce kannat getirdiğim için de yazılarınızı mümkün olduğunca takip etmeye başladım. Ancak bildiğim ve keyifle okuduğum yazılar iki günde yazarı tarafından hafızamdan silindi, şimdi de başkalarının silme eylemine karşı yazıları sadece okuyorum ve son okuduklarım nefesimi tıkamaya başladı. Görüyorum ki burda epeyce seveniniz var gitmenizi istemeynlerden biri de benim haksızlık gidiş nedeni olmamalı terketmek için çaresizlik gibi ciddi bir nedeniniz olduğunu düşünmüyorum. Size kendinizi savunma yolları da bu başlıkta tarif edilmiş bu yollara başvurmayı düşünüyormusunuz?iki gündür de karar vermiş olmanız lazım şimdi kalıyormusunuz? yoksa gidecekmisiniz?
elcihanaferin
28-06-2009, 20:20
Schaupenhauer,
Gidecekseniz gidersiniz. Ben mesajımı size atmamıştım. Siz muhatap değildiniz. Tekrar bakarsanız bunu görürsünüz. Burada herkesin birbiriyle hesaplaşmasını okursanız hiç gidemezsiniz. Neden böyle bir başlık açtınız? Demek ki Dilaverin dediği gibi siz de ben-merkezcisiniz. Benden sonra ne olacak, hakkımda ne diyecekler, kim benim için ne düşünüyor şeklinde acayip meraklarınız var anlaşılan.
Gitmeyecekseniz başka başlıklarda yazın. Yok gidecekseniz daha da yazmayın. Ne biçim iş bu?
Sayin dilaver;
Senden rica ediyorum lütfen bilmedigin konular hakkinda ve kisilerin ardindan yazilar yazma.
TD sitesinin meclis baskani olan birisine bu cesit yazilar yazmak yakismiyor.
Bu isin hazimsizlikla filan alakasida yok burayi her gun takip eden biriside degilim.
Tekrar lütfen benim hakkimda bir sey yazma bende bir sey yazmayayim. Bu siteyi ve bazi olaylari tatli bir ani olarak anmak istiyorum.
Saygilarimla.
schopenhauer, cigi,
ben en cok disiplin cezasını en iyi dostlarım Vartor ve Aydoeden alıyorum, çünki beni seviyorlar. Sizde sevildiğinizi bilin.
evrensel-insan
28-06-2009, 20:57
Saygideger walla;
Bende simdiye kadar, sadece dilaverden aldim, cezalari.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger walla;
Saygilarimla;
evrensel-insan
Dilaverin seni sevdiğini gösterir. hem sever hem döver...
evrensel-insan
28-06-2009, 21:02
Saygideger walla;
Sevme iyide; "dovme" tek tarafli, orda bir "adaletsizlik" var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger walla;
Sevme iyide; "dovme" tek tarafli, orda bir "adaletsizlik" var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Okey sen de döv, ben tutayım sen vur.
Averroes
28-06-2009, 21:04
Sn.schopenhauer, son açıklamanızdan sonra biraz rahatladım ve başlığınıza yazarsam beni de dikkate alacağınızı düşündügüm için yazıyorum. Eski günlerinizi bilmediğim için yeni yazılarınızdan okuduklarımda akıcı bir kalem olduğunuza kendimce kannat getirdiğim için de yazılarınızı mümkün olduğunca takip etmeye başladım. Ancak bildiğim ve keyifle okuduğum yazılar iki günde yazarı tarafından hafızamdan silindi, şimdi de başkalarının silme eylemine karşı yazıları sadece okuyorum ve son okuduklarım nefesimi tıkamaya başladı. Görüyorum ki burda epeyce seveniniz var gitmenizi istemeynlerden biri de benim haksızlık gidiş nedeni olmamalı terketmek için çaresizlik gibi ciddi bir nedeniniz olduğunu düşünmüyorum. Size kendinizi savunma yolları da bu başlıkta tarif edilmiş bu yollara başvurmayı düşünüyormusunuz?iki gündür de karar vermiş olmanız lazım şimdi kalıyormusunuz? yoksa gidecekmisiniz?
Sch: Gidiyorum...
Ama tatile...
Döndüğümde yine beraberiz. Sizi acemi müslümanlarla başbaşa bırakacağımı mı sandınız bre ateistler?:) (Şakaydı ha silmeyin hemen:))
Selamlar
Bu ne bicim ask, bu ne istirap?
yucemanitu
28-06-2009, 21:09
Saygideger walla;
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hocam ne diyeyim Dilaverle sen bir fidanın güller açan dalısınız, ikiniz bir elmanın yarısısınız hatta yuvarlanan tencere ve onun kapağısınız. Bu sitenin ayrılmaz ikilisi. Dilaver-Evrensel. :drum:
Walla'nin iletisineydi cevabim. ama herkese de uymus.
Tamam, intikamini aldin, bayagi kandirdin beni yegenim; gidicegine bayagi da inanmistim.
Cafe'ye yazmandan anlamaliydim.:)
Averroes
28-06-2009, 21:17
Vartor: Tamam, intikamini aldin, bayagi kandirdin beni yegenim; gidicegine bayagi da inanmistim.
Cafe'ye yazmandan anlamaliydim.
Sch: Yok be amca, inan çok ciddiydim, ama konuşmasını bilen birkaç arkadaşımız sayesinde ikna oldum. zaten içim acıyarak ayrılacaktım, ama ayrılmıyorum işte. Buradayım. Hem savaşmak hem sevişmek için...
Selamlar
Tekrar sevindim iste, allahin da seni sevindirsin, Tor'a sukurler olsun!:)
evrensel-insan
28-06-2009, 21:32
Saygideger schopenhauer;
Aferin, hah soyle. Meydani birakipta gitmek var mi, oyle! Daha seninle, felsefeyi "masaya yatiracagiz" Sana bir oneri; yazillarinda, ist yerine izm kullanirsan; kisilerin degerlerine degil; de, o degerleri veren dusunceye yonelmis olursun. Istler, maalesef "ustlenenin tekelindedir" ama; izmler; ortada gezinir, ya ustlenilir, ya da ustlenilmez; ya da benim gibi; ideolojik inancsal dogrusalligi ve bilimsel olmadigi ortaya konur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel, korkutma cocugu; Simdi birine komunistsin sen yerine kominizm misin diyecegiz?
Averroes
28-06-2009, 21:43
Tekrar sevindim iste, allahin da seni sevindirsin, Tor'a sukurler olsun!:)
Saygideger schopenhauer;
Aferin, hah soyle. Meydani birakipta gitmek var mi, oyle! Daha seninle, felsefeyi "masaya yatiracagiz" Sana bir oneri; yazillarinda, ist yerine izm kullanirsan; kisilerin degerlerine degil; de, o degerleri veren dusunceye yonelmis olursun. Istler, maalesef "ustlenenin tekelindedir" ama; izmler; ortada gezinir, ya ustlenilir, ya da ustlenilmez; ya da benim gibi; ideolojik inancsal dogrusalligi ve bilimsel olmadigi ortaya konur.
Zaten döndüğümde yapacağım iki çok önemli iş var:
1- Evrensel-insan hocamla felsefe,
2-Vartor amcamla Tor
Ama ayırt edemiyorum hangisine önce öncelik vermeli, ikisi de birbirinden önemli!
Selamlar
evrensel-insan
28-06-2009, 21:45
Saygideger vartor;
Ne komunisttsin diyecegiz, ne de sen kominizm yapiyorsun diyecegiz. Yani dilimizi ve uslubunu kisiye veya kisinin inancsal ideolojik dogrusalina degil; dusuncenin kendisine, kavrama yoneltecegiz. Komunizmin ne oldugunu ve eger varsa; insan olmaya, insanlik sunmaya, evrensel-insansal yasam ve iliskiye nasil bir insanlikdisi ve insandisi yanasimla yanastigini; dogal dusuncenin evrensel koken ve temellerinden olan; iktidar, guc, otorite, v.s. gereksinimini ve bu gereksinimin; toplumlari, bilinclendirmeden yonlendirmeye yaradigini ve toplumsal kisiligin onderliginin; sadece yiginlara cekebilecegini ama cekilen yiginlarin bilince ermezse bu cekimin ayni SSCB'de oldugu gibi geri tepecegini
ne oluyoruz yaw. Bana burda yazi yazdirdin, neyse; sadece kavrama yonelip; kavram, ki burda komunizm nedir, neden inanctir, neden ayrimcidir v.s. sorularini sorarak ve cevaplayarak isleyecegiz. Vartor, alacagin olsun. Hic yoktan bana yazi yazdirdin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ama ben gercekten siteden ayrılıyorum. ileti no 33
evrensel-insan
28-06-2009, 21:57
Saygideger schopenhauer;
Bu konuda fazla dusunme;Vartor da, ben de alinacak yasi gectik. Hatta sen once Vartor'a onculuk tani. Cunku su sira; thor, Manitu ile hesaplasmakta.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
28-06-2009, 21:59
Saygideger walla;
Ileti 33, Manitu tarafindan gosterilmiyor, Thor da; senin bazi mesajlarinin gorulup, okunmasina izin vermiyor. O yuzden hic kendini yorma!
Saygilarimla;
evrensel-insan
yeni adresini bildir de karsilama toreni hazirliyalim sana; sanki Alaska'ya tasinacakmissin gibi bir his geldi icime.
Siteden ayrılmaya karar verdim,
Oturduğum site 10 blok, 520 daireden oluşuyor, toplanan aydatlar yerinde harcanmıyor, havuz sürekli kirli, site dışından insanlar gelip havuza ciş yapıyor, çimler biçilmiyor, 9. katta oturuyorum, asansör bozulunca 1 ayda ancak yapılıyor, telefon şebekesine yağmurda su kaçıyor, internet bozuluyor, TD sitesine giremiyorum. bu siteden bıktım, güzel, müstakil bir evde oturmak istiyorum. Bu sitede bir gün bile kalamam.
yeni adresini bildir de karsilama toreni hazirliyalim sana; sanki Alaska'ya tasinacakmissin gibi bir his geldi icime.
Adresim belli değil, uzun kış gecelerinde okey oynamaya beklerim. Evrenselde gelir.
evrensel-insan
28-06-2009, 22:32
Saygideger walla;
Yaw, komunizm; okeye, yada herhangibir eglence ile bos vakit gecirmeye izin veriyor mu? Ben, "vermiyor" biliyorum. Oyuzden, adamcagizi "yoldan" cikaripta, basimiza is almayalim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
28-06-2009, 22:35
Saygideger walla;
Olur, walla. Uzun zamandir, okey oynamamistim. Yalniz bir dorduncuye ihtiyacimiz var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger walla;
Olur, walla. Uzun zamandir, okey oynamamistim. Yalniz bir dorduncuye ihtiyacimiz var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yav bu ne demek 4. belli, Dilaver de gelir olur biter.
Sn Schopenhauer,
var git vaz gec bu siteden ayriliyorum isinden,
söylenmesi gereken hersey söylendi, ve amerikan eski disisleri bakani kissengerin dedigi gibi "en iyi antlasma, iki tarafin esit "hosnut" oldugu degil, esit "hosnut olmadigi" antlasmadir" deyiminden yola cikarak , tüm eksiklere ragmen, bu siteden daha iyisi olana kadar hic bir yere gitmek yok.
Senden rica ediyorum lütfen bilmedigin konular hakkinda ve kisilerin ardindan yazilar yazma.@cigi
Sn Schopenhauer, bakin ne güzel oldu bu gibi bir konuyu acmaniz, nelere vesile olabiliyormus, bizde yukaridaki üyeyi kendisinin de önemsedigi sartlar esliginde fikir beyan etmesini kendisinden bekleyebiliriz artik......
Averroes
29-06-2009, 00:10
Sn Schopenhauer,
var git vaz gec bu siteden ayriliyorum isinden,
söylenmesi gereken hersey söylendi, ve amerikan eski disisleri bakani kissengerin dedigi gibi "en iyi antlasma, iki tarafin esit "hosnut" oldugu degil, esit "hosnut olmadigi" antlasmadir" deyiminden yola cikarak , tüm eksiklere ragmen, bu siteden daha iyisi olana kadar hic bir yere gitmek yok.
Çok çarpıcı ve gündemi sarsacak belgelerle yakında ailenizin sitesi www.turandursun.com 'dayım. Gündemdeki maddeler:
1- Tor nedir ne değildir? (Vartor'dan dinlenecektir)
2- İnançsal doğrusallık inançsız yataysallığa aktarılabilinir mi? (Evrensel İnsan'dan dinlenecektir)
3- Stalin Troçki'yi nasıl öldürttü? (Dilaver'den dinlenecektir)
4- Ne olacak bu Cumhuriyet gazetesinin hali? (Aydoe'dan dinlenecektir)
5- Agnostiklikten Gnostikliğe nasıl geçtim? (Paslıçivi'den dinlenecektir)
6- Türkçülüğün mitolojik ve arkeolojik kanıtları (Akhenaton'dan dinlenecektir)
7- Nasıl Müslüman oldum? (Frodo'dan dinlenecektir?)
8- İnsanları pozitif etkilemenin 10 sihirli yolu (Dale Carnegie ve Pervane ortak deklarasyonu)
8- Bu yıl kim şampiyon olur? Mehmet Topuz Fener'e ne getirir ne götürür, Rijkaard tercihi doğru bir tercih midir? Türkiye Dünya Kupası'na gidebilecek midir? (Forum üyelerinin tamamınca dinlenecektir)
Selamlar
8- İnsanları pozitif etkilemenin 10 sihirli yolu (Dale Carnegie ve Pervane ortak deklarasyonu)
Hımm! demmek ki kendi dalımda tek başıma yetersizim. Daha çok çalışmam lazım:)
Şimdi tekrar hoş geldiniz diyebilirim. bizi gülümseten yazılarınızın devamını diliyorum.
evrensel-insan
29-06-2009, 00:45
Saygideger schopenhauer;
2- İnançsal doğrusallık inançsız yataysallığa aktarılabilinir mi? (Evrensel İnsan'dan dinlenecektir)-sch.-
Guzel bir konu secmissin, yalniz; kavramlari yerli yerine oturtalim.
Inancsal demek; hem olumlu hem de olumsuz demek; yani, ya inanarak ya da inanmayarak yanasmak demek.
Bunun ters mantigi; inancdisi, yani inancsal dusunce ve davranisa ve inanc kavramina ihtiyac duymamak demek ve Inancsal yanasimda, "serbest dusunur olmak" demek.
Kisaca, her turlu; inancsal dusunce ve davranis yanasimindan arinmis, kurtulmus olmak demek. Dolayisiyle, "inancsal yanasimin iki kutbunada; disaridan ve notr algiyla bakarak; inancsalligin evrensel koken ve temelinin sorununun resmini; icinde dusunce ve davranis olarak yer almadan ortaya koyabilmek" demek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Muhterem evrensel
Eskiden Gırgır dergisinde bir Ziya vardı, deli Ziya. Meşhur da bir taşı vardı.
Hatırladıgım kadarıyla onu da serbest düşünür olarak çizerlerdi.
Sadece aklıma geldi, paylaşayım istedim.
saygılarımla
evrensel-insan
29-06-2009, 01:23
Saygideger dilaver;
Sen asil Bakirkoydeki, heykeli "Mashar Osman"i unuttun. Deliler, akillilardan cok daha fazla dusunur. Cunku onlarin butun gunu de bos dusunmekle gecer. Ama onlar dusunurdur. Serbest dusunur degil. Cunku onlarin dusuncesi delilige bagimlidir. Ayni akillilarin dusuncesinin ideolojik, inancsal dogrusalliklarin verile degerlerine bagliligi gibi. Oyuzden deli veya akilli, bagimli dusunurluk ile; serbest dusunurlugun farkina varmak lazim, di mi; ama!
Ustelik; serbest dusunur, kavram yaratir ve dusunceyi kullanir, paylasir ve uretir,GERCEKCIDIR. . Bagimli dusunur ise; kendisine verilen koken ve temelde tartisilacak degerlerden birinin sahibi olur ve onu savunur. Herkesi de; o savunduguna cekmeye cabalar. Cunku DOGRUCUDUR.
Hani bir espri vardir ya, "dogrucu Davut" diye!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Muhterem evrensel
Eskiden Gırgır dergisinde bir Ziya vardı, deli Ziya. Meşhur da bir taşı vardı.
Hatırladıgım kadarıyla onu da serbest düşünür olarak çizerlerdi.
Sadece aklıma geldi, paylaşayım istedim.
saygılarımla
taşı vardı ama üzerinden taze buhar çıkan kakasıda vardı. hatırlatayim dedim di.
Konularınız itibariyle dikkatimi çeken oldunuz.Ayrılmış olsanız da paylaşımlarınızın silinmemiş olması sevindirici.zevkle okuyacağım.
Umarım geri gelirsiniz.