PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiliseden Deneyimler

digeri_1
28-06-2009, 15:03
Kiliseye hiç gittiniz mi ? yada Hrıstıyan arkadaşlarınız var mı ? Önceden hrıstıyan mıydınız ?

Orda yaşadığınız deneyimlerden paylaşır mısınız ? Yda tanıştığınız ve ilginç bulduğunuz kişilerden ?

digeri_1
28-06-2009, 15:09
Ben başlayayım . Siz de katılabilirsiniz. Ben bir hrıstıyanla tanışmıştım . Kendisi isevi olmasına ragmen koyu bir AKP'li ,zaman gazetesine abone ,nurcu-Fethullah gülen hareketi ve adnan oktar ( HY.) sempatizanı . Ama hrıstıyan !

sargon
28-06-2009, 17:41
Sevgili Natan,

benim epey bir hiristiyan arkadasim var. Kilise'ye de gittim. Gerci cogunda büyük kiliseleri gezip görmek icin gittim, ama bir defasinda sirf ayinlerini merak ettigim icin gittim.

Hiristiyanlardan iki grupla iliskim oldu. Birinci grup protestanlara yakindi. Ama ayri bir kiliseleri vardi. Misyonerlik yapiyorlardi, benle de epey ilgilendiler. Sagolsunlar, sayelerinde Tevrat ve Incil'i okudum, tartismalar yaptik. Aralarinda bir de türk vardi. Sonradan hiristiyan olmus. Bence iyi insanlar.

Bu misyonerlerden 70'li yaslarda, sevdigim biri kizima birkac hafta Almanca kursu verdi. Söyle bir olay yasadik. Kizim daha sonraki sefer Türkiye'den geldiginde bu adama ve esine bir hediye getirmis. Izmir saat kulesi resimli bir tabak, etrafi nazar boncuklari ile süslenmis. Ziyaret gittik, hediyelerini verdik, döndük. Ben de bu arada nazar boncugunun bizde cok eski bir gelenek oldugunu, binlerce yil öncelerden kalma bir batil inanc oldugunu, nazardan koruduguna inanildigini falan anlattim.

Bir hafta sonra hiristiyan olan Türk arkadas aradi beni. "Zamaniniz var mi, varsa F'ye bir gidelim, bir sorunu var, senle ve kizinla görüsmek istiyor, kendisi anlatamayacagindan korktugu icin benim araci olmami istedi" dedi. Kalktik, hep beraber F'lere gittik. Adamcagiz uzun uzun ona bir hediye getirmemizden ne kadar mutlu oldugunu, bunun kendisi icin anlamini falan anlatti. Nihayet konuya geldi. Ben nazar boncugunu anlatmistim ya. Bunun batil bir inanc oldugunu, kendisinin Isa'ya inandigini, bail inanislari kabul edemeyecegini, bir hediye olsa bile bunu almasinin dogru olmayacagina karar verdigini anlatti. Bunun üzerine günlerce düsünmüs. Sonra karisiyla konuyu konusmuslar. En sonunda karisi kendisinin kabul edecegini ve kendi odasina asacagini söylemis. Yani hediyeyi geri iade etmediler, ama hediye'nin F'nin odasinda degil de karisinin odasinda asili oldugunu söylemek istemisler. Biz ne mi yaptik. Sasirdik kaldik, ne yapacagiz. Tabii orda ne ben ne de kizim gülmedik, olumsuz bir tepki vermedik, ama eve geldikten sonra ikimiz de dayanamadik. Insanlar nelere takiyorlar diye düsündük.

Iyi insanlardir ve hala arada bir telefonla görüsürüz.

Diger grup ise Yehova Sahitleri idi. Bana propaganda yapmaya geldiler. Ev ev dolasiyorlar. Ben de o siralar bostum, zamanim vardi. Bunlarla epey tartistim kapida, sonra eve davet ettim. Ikinci gelislerinde girdiler. Birisi süryani idi, sonradan Yehova'ci olmus. Bir sonraki gelislerinde yanlarinda cok iyi türkce bilen bir isvicreli ile geldiler. Bana bastan baslayarak klasik bir müfredat uygulamaya calistilar. Benim de bayildigim konular. Adem, Havva, yilan, seytan, Ibrahim, Nuh tufani falan konu konuyu aciyor. Tabii bu arada kitaplar ortaya dökülüyor falan. Bu bir süre sürdü, 3-4 ziyaretten sonra dediler ki, sen konuyu dagitiyorsun, biz istedigimiz sekilde müfredati uygulayamiyoruz. Herhalde bundan bi halt olmaz diye düsündüler diyorum kendi kendime. Sonra da ne aradilar, ne sordular.

Bu arada Yehova Sahitlerinin kadin haklari konusunda cok tutucu olduklarini, eger bir ülkede egemen olurlarsa oranin Iran'a dönecegini düsünüyorum. Buna ragmen iclerinde cok sayida kadin olmasi aci bir durum.

Kilise'ye ayin seyretmek icin gideceklere önerim Katolik kilisesine gitmeleri. Ben protestan kilisesine gitmistim, katoliklerin ayinleri daha renkli oluyormus. Tabii kiliseleri de daha renkli. Protestanlarda resim, heykel yok, yada cok az.

digeri_1
28-06-2009, 18:57
Teşekkürler sargon ,paylaştığın için.Bencede katolik kiliseler daha renkli ve bir ulvi yanı var.Zaman zaman insanda huşu da uyandırıyor.Protestan kiliselere gittim ben .Farklı vizyondaki mezheplere de gezmek görmek ve araştırmak amacıyla gitim.

Protestan kiliseleri genelde düzensiz yapıyor ayinini. Sürekli giren çıkan ,ortalarda gezen ,cocoğu ağlıyan insan tam kaonsantre olamıyor da.Hem resim ,heykel, gibi ikonoların yokluğuda bir boşluk diye algılıyorum.Vaaz sırasında bazıları konuşuyor felan ,müthiş bir disiplinsizlik.

Şöyle bir şey gördüm mesela. Birileri ortada buluştular ve biklinmeyen dillerle konuşmaya başladılar. bu düşünmeden söylenen "bakara takuri preşkiska" gibi anlamsız sözler oluyor belki biliyorsun.Neyse bunun ilahi bir yön olduğu düşünülür .Ruhun dua edişi de bu şekildeymiş.Sonra biriğ gülmez mi arkadaşına . Bastı kahkaha-yı.Kendisine gülündüğünü anlayınca kendisini rencide olduş gibi hissetti ve Onu azarladı . Birlikte söylenince ulvi, biri susup dinleyince komedi . Bu tarz showlara rastlamak olası.

Sizin nazar boncuğu konusunda ise gerçekten bir çokları bu ayrıntılara gereğinden fazla takıyor.

Yehova'nın Şahitleri ise aslında saygılı , kibar ve dürüst insanlar ancak dediğin gibi kökten-dinci ,radikal bir oluşum. Bazı uygulamaları ise çağ dışı .
Ama yinede başka çevrelerden olduğu gibi Onlardan da tanıdığımn var ve güvenebileceğim kişiler .Küfürden sakındıkları , ve şiddeti reddettikleri için gerçekten taktir ediliyorlar.

Ancak bir şey soracağım ; "Yehova'ci"lar size hiç kendi propagandalarını içeren kitap vs bırakmadılar mı ? Genelde bırakırlar da.

sargon
28-06-2009, 21:56
Birakmazlar mi Natan. Her gelislerinde bir yigin brosür, kitap falan getiriyorlardi. O brosürlerden birinde Tanri'ni kralligi ne zaman basladi sorusu tartisiliyordu. Bir zaman o konuda birseyler yazmistim.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6159

digeri_1
10-07-2009, 15:23
geçen gün bir protestan kilisesine gittim.

son zamanlarda kendi kendime ,protestanlara karşı bir önyargım olup olmadığımı soruyordum. ve bunun olmadığını gördüm.

protestan kiliselerindeki seviyesiz,samimiyetsiz hava devam ediyor. Kilisenin önderi şortla gelen kişlere vaaz veriyor , böyle bir şey olabilir mi yahu !

Bir kilisede olduğunu unutuyorlar sanırım. Biraz disiplin&ciddiyet olması lazım.

unbe
11-07-2009, 16:48
yaklaşık 10 yıl almanyada yaşadım dolayısıyla bir sürü hristiyan arkadaşım olmuştu
ayrıca beni bebekliğimden beri büyüten bakıcımda dindar bir kadın sayılırdı
kiliseyede evet gitmişliğim vardır
bakıcımın oğlunun düğününde nedime olarak gitmiştim.....

digeri_1
12-07-2009, 14:56
Şimdi gidiyor musunuz ? :)

unbe
12-07-2009, 15:11
hayır natan
uzun zamandır ne kiliseye ne camiiye ne havraya gittim
ama taksimde bi kilise var orayı merak ettiğimden bi ara uğramayı düşünmekteyim.

abdulKADİR
12-07-2009, 17:13
Kiliseye hiç gittiniz mi ? yada Hrıstıyan arkadaşlarınız var mı ? Önceden hrıstıyan mıydınız ?

Orda yaşadığınız deneyimlerden paylaşır mısınız ? Yda tanıştığınız ve ilginç bulduğunuz kişilerden ?

Birçok defa kiliseye gittim. Bunların çoğu Türkiye'deki tarihi kiliselerdi ve ibadete açıktılar. Burda da dışardan beni cezbeden kiliseye hemen dalarım.
İbadet için bir defa kiliseye, bir defa da Yehova Şahitlerinin toplantı salonlarına gittim.
Saat 17 gibi önünden geçtiğimiz koca kilisenin çanları uzun uzun ve davet edercesine çaldığında dayanamayıp ''ne oluyor burda'' deyip küçük kızımla içeriye girmiştik. Ben tam aksesuar bir müslüman olarak tabi :) . Bir kadın vaize vaaz ediyordu. Sonra ilahi okumaya geçildi. Sıra gözünde bulunan ilahi kitapçığını alıp biz de okuduk.

Birkaç hristiyan arkadaş var. Beraber incil ve kutsal kitap okuduk, tartıştık, ziyaretleştik. Hristiyanlığı gerçek manada tanımamı sağladılar, sağolsunlar.

Önceden hristiyan değildim. Kökten müslümanım, kökümü korumaya da azimliyim :)

Yehova'nın Şahitleri günümüzdeki gerçek hristiyanlardır bence. Tek Tanrı inancı, kutsal kitabı bir bütün olarak tatbik etmeleri en büyük farkları.
30 yıldır kendini türkler arasında ''tarla hizmetine'' adamış bir alman arkadaş var. Sohbetlerimiz arasında ''sonradan Şahid olmuş türk'' cümlesini kullandığında yüzümdeki üzüntüyü görüp benim de bu konudaki hassasiyetimi bildiğinden beraberinde türk getirmemeye çalışırdı. Buna rağmen mecburen getirmek zorunda olduğu türkler oldu. Ya da benim değişik vesilelerle tanıştığım türkler oldu. Bu tanışıklıklarımdan şunu gördüm ki, türk denilenlerin hemen hemen hepsi süryani veya hatay/arap kökenli. Bundan sonra arkadaşa, yanında türk getirmesinin hiçbir sakıncasının olmadığını söyledim.

Bundan başka Mormon hristiyanlarla sohbetimiz oldu. Gerek bunlarla gerek diğer hristiyan arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerin sonrasında kur'an ve incilden yaptığımız dualar ve amen/aminler beni çok etkilemiştir.

Paolo
13-07-2009, 00:46
Yehova şahitleri İsevi değil.Kendileride söylüyorlar.Onlar sadece sapık bir mezhep yada din vs.

digeri_1
13-07-2009, 12:29
Abdulkadir Bey , bence de Yehova'nın Şahitleri diğer hrıstıyan gruplar arasında daha samimi bir oluşum . Dürüstler ve kişisel bir şey söyleyeyim ,üvenebileceğim insanlar.
Ancak bunun yanında totaliter aşırı düşünce sitemleri de mevcut . Tutucu hareketlerinin dışında zararlı insanlar değilller.

Paolo
13-07-2009, 16:17
Hristiyanlık yoktur İSEVİLİK vardır.Ve yehovacılarda sapkındır.

abdulKADİR
13-07-2009, 22:14
Hristiyanlık yoktur İSEVİLİK vardır.Ve yehovacılarda sapkındır.

Tamam Paolo arkadaşım, celallenmeyin :)
biz sadece hristiyan/İSEVİ cemaatlerden hangisini beğendiğimizi söyledik. Yargılamaya girmedik. Şahitler ana din olarak elbette İsevidirler. Çünkü kutsal kitaptan başka bir kitapları yok. Mesela mormonlar da kendilerini isevi görüyorlar ama incilden sonra indiğine inandıkları kitapları mevcut. Yehova'nın şahitlerini diğer sapkın mezheplerden ayrı bir kefeye koyun derim ben.
Bizde de aynı eğilimler vardır. Ana mezhepler birbirlerini sapkınlıkla suçlarlar. Bence tanımadan yapılan değerlendirmedir bunlar.

Paolo
14-07-2009, 00:53
Kızdığım falan yok.Sadece bazı yanlışları düzeltmeye çalıştım o kadar.Yehova şahitleri tanıdıklarım var.İnançlarını inceledim.Çok saçma inançları var.Hiçbiriside KELAM'a uymuyor.

yucemanitu
14-07-2009, 01:05
Yehova şahitleri İsa'yı tanrı olarak mı görür, peygamber olarak mı? Yani teslis inancı var mıdır bilen var mı?

vesper
15-07-2009, 16:07
Sn. Atlas

yehova şahitleri Üçlü Birlik olayını ve İsa'nın tanrılığını kabul etmez.

Kendilerince Kutsal Kitap'ı yorumlamışlardır en gerçeğinin de kendi yorumları olduğunu kiliselere gitmenin iyi olmadığını çünkü oradaki insanların gerçekten saptığını söylerler. Haliyle hiç bir kilise tarafından öğretileri kabul edilmemekte sapkın olarak adlandırılmaktadır.

Ama işin kötüsü Hrisityanlar tarafından sapkın olarak adlandırılan pek çok tarikat misyonerlik girişimlerinde de yoldan çıkınca bunların Hristiyanlar olarak üzerimize kalmasıdır

aaaah ah!!!

unbe
15-07-2009, 16:59
hoşgeldin Vesper
epeydir yoktun sanki...
kankadaki Vespersin dimi?

vesper
15-07-2009, 19:38
Evet aynı vesper=)

Yazmıyordum ama yazılanları takip ediyordum

Tekrar burda olmak güzel en rahat ettiğim forum burası üzerime gelen yok oh be=))))

unbe
15-07-2009, 20:10
evet burası tüm forumlardan daha iyidir
radyomuzu dinlemeyi ihmal etme
her gece 22,00de ben oluyorum yayında....

vesper
15-07-2009, 23:11
Bu gece kaçırdım o zaman

Ama dinleyeceğim sağol=)....

unbe
15-07-2009, 23:48
yooo kaçırmadın yayın devam ediyor
forum baş sayfasında en üste radyo linki var...
ordan dinleyebilirsin
gerçi bu gece sadece müzik yayını yapıyorum anonssuz ama az sonra bi makale yayınlayacağım....

digeri_1
16-07-2009, 17:44
Yehova şahitleri İsa'yı tanrı olarak mı görür, peygamber olarak mı? Yani teslis inancı var mıdır bilen var mı?

sn vesper açıklamış aslında. Yehova 'nın Şahitleri İsayı evrenin ikinci kişisi olarak görür. Başlangıçta YEHOVA tanrı isayı yaratmış (kolese1:16-18;vah.3:14 ;s.Meselleri 8:22 vs ayetlerini gösterirler ),diğer herşeyin yaradılışında isayı ustabaşı olrak kullanmış.

Üçlük kabul edlmez.

Sn paolo , siz bu kadar katı olmayın bakın katoliklerin yapamadığı incil ve eski ahit çevirisini onlar yaptı . 2 000 civarında şahit var Türkiyede .bu kişiler hakkında siz şunlar sapkındır diyebiliyorsunuz , hem de çok rahatlıkla. Gerçi bence de çok saçma ve yanlış öğretisi var. İnsanları sürekli armegadoınla korkutuyorlar , Sürekli savaşlardan , açlıktan, şiddetten vs konuşup moral bozuyorlar , tamamen köötü bir enerjileri var. Aama şunlar sapkındır diyorsunuz bunu neye dahyanarak söylüyorsunuz.

İnternette yazıları dolaşan sn Sarkis paşaoğlu nu mu göstereceksiniz
Bakın ben kendisini tanırım , kendisi eskiden Yehovacı'ydı :) bir cemaate gidip geliyordu , kafası çok karışıktı. Sonradan yurt dışına çıktı vs Hrıstıyan oldu. Ben onun yaşıtı değilim ,yanında da değildim ancak kendisi anlattımıştı.

Paolo
17-07-2009, 00:41
Üçlübirlik kabul edilir.Hem Eski Ahit hemde Yeni Ahitte geçer.İSA MESİH'i kimse yaratmamıştır.Aksine O yaratandır.Sayın natan Yehova şahitlerini kendileride biz İSEVİ değiliz diyorlar zaten.Tanıdığım 1-2 tane yehova şahidi arkadaş var.Konuştum.Adamlar MESİH İSA'nın Tanrılığına bile inanmıyor.Zaten İSA MESİH'in Tanrılığına inanmayan İSEVİ olamaz.

digeri_1
18-07-2009, 17:05
Doğrudur,sizin arkadaşlarınız ve diğer şahitler bu konuda hemfikirler.
Onlar kendilerine hrıstıyan diyorlar ama genel adı Yehova'nın Şahitleri.

Paolo
18-07-2009, 21:16
Tanıdığım hiçbir yehova şahidi İSEVİ demez kendisine.Zaten deselerde olamazlar.Adamlar MESİH İSA'nın TANRILIĞINA inanmıyor bir defa.Nasıl İSEVİ olsun?

digeri_1
23-07-2009, 17:51
isevi yada hrıstıyan `hrıstosu yani isayı takip eden anlamına gelir, bu doğrultuda Onlar kendisine hem "hrıstıyan" hem de "isevi" diyorlar. Ama daha çok hrıstıyan , isa'nın takipçisi demeyi tercih ediyorlar. Bunu yayınlarını okursan görebilirsin rahatlıkla. Hrıstıyan demek isanın Tanrı olduğunu kabul etmek değildir. Bu senin literaturunde var. Onlara göre öyle, sana göreyse böyle . kimin hrıstıyan olduğuna biz karar verecek değiliz ,en azından ben yargıç değilim ,şu şöyledir böyledir diye de konuşmuyorum .

Paolo
23-07-2009, 20:26
Dediğiniz gibi İsevi İsa Mesihi izleyendir.Mesih İsa'nın Tanrılığını kabul etmeyen İsevi olamaz sayın natan.Benle alakası yok.Kutsal Kitapta açıkça diyor Rab İsa Mesih.

digeri_1
23-07-2009, 23:38
kutsal kitabı ben de siz de bilirsiniz . Orda isa için "tanrısal bir doğadan " bahsedilir ama YHVH olduğu yazılmaz. Şimdi diyeceksiniz ama "tanrı" diye yazmıyor mu ? olabilir, kitabı mukaddesin uslubudur bu , guçlu varliklar icin "ilah" "tanrı" denebilir, Baal a da "tanrı deniyor. Bunu daha önceden de tartışmıştık aslında . Ama siz farklı anlıyorsunuz ,ne yapalım

en içten sevgiler

digeri_1
23-07-2009, 23:39
Daha bugün bir şahitle görüştüm , keşke tekrar konuşsaydım bu konuyu :)

Paolo
24-07-2009, 00:25
Kutsal Kitabın birçok yerinde İsa Mesih Ben'im der.Bunu hiçbir peygamber diyememiş.Tanrı bunu Eski Ahitte der.Yeni Ahittede İsa Mesih der.Bu bile yeter O'nun Yahve olduğuna.Ben Baba'dayım Baba'da bende.Burdada Yahve olduğunu söylüyor.

keci
24-07-2009, 19:15
Sayın paolo

Sayın paslıçivi sizinle konuşmamı söyledi.
benim dinim gerçektir diğerleri batıldır değil mii..

bu konuda bana yardımcı olabilir mişsiniz ?

Sizin için Isevi dedi sayın paslıçivi acaba inanç ilkelerinizi öğrenebilir miyim ?
Ayrıca aşağıdaki linkteki tartışmayada katılabilirsiniz.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11168&page=13

Saygılarımla...

Paolo
24-07-2009, 20:51
Bizim inancımızın temeli Mesih İsa ve Kutsal Kitaptır.

keci
25-07-2009, 02:47

Sayın Paolo

Mesih isa Ne demektir ?

Bizdeki Hz. Meryem'in çocuğu, doğduğunda konuşan, babasız olan
Hz. İsa (A.S) Peygamber mi ?

Hani kıyametten önce geleceğine inandığımız ve Müslüman olarak
Peygamberimizin Ümmetinden olmak isteyen ve bunu Allah(C.C) tan
isteyen ve bunun için bir müslümanın arkasında Namaz kılacak olan
Peygamber mi ?

Mesih ne demektir ? Görev mi , ünvan mı , Sıfat mı ?
Hz. İsa ile Mesih İsa arasındaki fark nedir ?
Kutsal Kitap Nedir ? İçinde ne vardır ?
Bize göre İncil dediğimiz kitapmıdır ? (Hz. İsa 'ya gönderilen)
Bunların hangisi Kutsal Kitaptır ? (4 tane olduğunu duydum)

Bu kitabın içindekiler nasıl anlaşılabilir ? Test edilebilir mi ?

Yani Hz. İsa yaşarken İncili açıklamış ve içindekileri hayatında
uygulamış mıdır ?
Siz bu Kutsal Kitapta çelişki görüyor musunuz ?
(Bazı non-teist arkadaşlar Kur'an-ı Kerimde çelişki gördülerde)
Eğer görüyorsanız bunu nasıl açıklıyorsunuz ?

Sizde aklı yol bulmak ve görmek için kullanırmısınız ? (Dini anlamda..)

Siz İslam hakkında Ne düşünüyorsunuz ?

Saygılarımla...

Paolo
25-07-2009, 02:53
Hayır hz.isa ile Mesih İsa aynı değil.Bizim inandığımız olan İsa Mesih.Mesih İsa Kutsal Kitapta geçer.Mesih Ünvandır.Hz.isa kuranda geçer ve peygamberdir.Ama Mesih İsa Rabdir ve kuranda geçmez.Kutsal Kitap birdir.4 tanıklık vardır Mesihe.Evet uygulamıştır.Kuranda çelişki olduğuna inanıyorum.

cruyf111
25-07-2009, 03:19
Şimdi idrak ettim olayı sanırım. Müslümanların allahına hristiyanlar mesih isa diyorlar :)

Paolo
25-07-2009, 03:22
Evet denilebilirde.İsevilikte Allah İsa Mesihtir.

keci
25-07-2009, 03:32
Hayır hz.isa ile Mesih İsa aynı değil.Bizim inandığımız olan İsa Mesih.Mesih İsa Kutsal Kitapta geçer.Mesih Ünvandır.Hz.isa kuranda geçer ve peygamberdir.Ama Mesih İsa Rabdir ve kuranda geçmez.Kutsal Kitap birdir.4 tanıklık vardır Mesihe.Evet uygulamıştır.Kuranda çelişki olduğuna inanıyorum.

Sayın paolo

Çelişkiyi ben sizin sözlerinizde gördüm.
Hem "Hayır hz.isa ile Mesih İsa aynı değil." diyorsunuz.
Hemde "Evet uygulamıştır" diyorsunuz.
"Kutsal Kitap birdir.4 tanıklık vardır Mesihe " diyorsunuz ama tanıklar
birbirinin söylediğini tutmuyor.
Bu durum mahkemede olursa ne yapılır ?
İslamda ise 2 milyar tanıklık olmasına rağmen hepsi aynı şeyi söyler.

"LailaheilallahMuhammedurRasulullah"

O zaman sizde iki İsa mı var, Biri rab olan diğeri peygamber olan
bunlar aynı zamanda mı gelmişler eğer peygamber olan gelmişse
Rab niye gelmiş , Rab olan gelmişse Peygamber olan niye gelmiş

Yani bir yönetici hem haberciyi gönderip hemde kendi gelir mi ?
Rab olan Peygamber olana güvenmemiş mi ?
Güvenmemişse neden onu peygamber olarak göndermiş ?
Zaten kendisi gelecekse.....
İsimleri niye aynı Karıştırmıyormusunuz ?

Bunlar aynı bedende gelmiş ise, bu kadar insanı yaratan
kendine bir beden yapamamış mı da bir başkasının bedenini
kullanmış..

Eğer Rab İsa varsa diğer insanlar niye var ?
Çarmıha gerilmiş mi ? Buna nasıl izin vermiş ?
Rab olarak pek bir yeteneği yok galiba Mesih İsa 'nın

Niye hala yaşamıyor Yani aramızda değil ?
Bigbangten BigCrunch 'a kadar burada kulların yanında kalması gerekmez miydi ?

Rab isa 'nın Özellikleri (Rab olarak) nedir ?
Mesela Yemek yer tuvalete gidermiydi ? Karnı acıkır mı ?
Para kazanmak zorunda mıydı ?
Kimse onun canını yakıp bir yerini kanatabildi mi ?

Saygılarımla

cruyf111
25-07-2009, 04:01
Sayın paolo

kullanmış..

Saygılarımla

Sayın keçi;

2 isa var denilebilir.Çünkü Hz.isayı tanrının oğlu olarak kabul ediyorlar.Babasıda Mesih İsa yani allah oluyor.

Mesih İsa dünyaya hiç gelmemiştir inandıkları odur.Oğlu İsa dünyaya gönderilmiştir hristiyanlara göre sanırım böyle.

Mr.Smith ve Mrs.Smith gibi birşey aklıma bu örnek geldi :P

Portakaloglu
25-07-2009, 11:14
Sayın paolo

kullanmış..

Saygılarımla

Hz.İsa ile neden İsa Mesih farklı kişiler?

Çünkü İsa Mesih Rab'dır.O baştan beri vardır.Bizim muhammedin yazdığı kitap onu yalanlamak ve insanları başka bir peygamberin geleceğine inandırmak için İsa Mesih'in peygamber olduğunu uydurmuştur.Ortada iki İsa falan yok yani.

İkincisi;
Kendi gelecekse falan demişsiniz önden onu niye yolluyo gibi bişiy demişsiniz yanlış anlamadıysam.Galiba size üçlü birliği anlatmak gerekicek.Rab=İsa Mesih=Kutsal Ruh birdir.

Üçüncüsü;
Sonda geri gelicek meraklanmayın.

Dördüncüsü;
Evet.Rab olduğu gibi insan tarafıda var.(Ben bunun diğer mezheplerce farklı kabul edilebileceğini düşünüyorum.Protestan Kilise görüşüdür.)
Evet canını yakıp kanattılar.Ama bunu yapanların yerinde olmaktansa boğazına değirmen taşı geçirilip denize atılan biri olmayı tercih edersiniz.Çünkü onlar Göksel Egemenlikte payına düşeni alacaklar.

Esenlikler...

keci
25-07-2009, 14:28
Hz.İsa ile neden İsa Mesih farklı kişiler?

Çünkü İsa Mesih Rab'dır.O baştan beri vardır.Bizim muhammedin yazdığı kitap onu yalanlamak ve insanları başka bir peygamberin geleceğine inandırmak için İsa Mesih'in peygamber olduğunu uydurmuştur.Ortada iki İsa falan yok yani.

İkincisi;
Kendi gelecekse falan demişsiniz önden onu niye yolluyo gibi bişiy demişsiniz yanlış anlamadıysam.Galiba size üçlü birliği anlatmak gerekicek.Rab=İsa Mesih=Kutsal Ruh birdir.

Üçüncüsü;
Sonda geri gelicek meraklanmayın.

Dördüncüsü;
Evet.Rab olduğu gibi insan tarafıda var.(Ben bunun diğer mezheplerce farklı kabul edilebileceğini düşünüyorum.Protestan Kilise görüşüdür.)
Evet canını yakıp kanattılar.Ama bunu yapanların yerinde olmaktansa boğazına değirmen taşı geçirilip denize atılan biri olmayı tercih edersiniz.Çünkü onlar Göksel Egemenlikte payına düşeni alacaklar.

Esenlikler...

Sayın Portakaloğlu

Canını yakıp kanattılarsa ve insan tarafı varsa neden herhangi biri bugün Rab olmuyor. ? Bu onun kişisel tercihi madem herkes yapabilir bunu demektir ?

Sizi ondan ayıran nedir bir insan olarak ? Belki İsa Mesih sizsiniz ama haberiniz yok bilmiyorsunuz ?

Şu üçlü birliği anlatın gerçekten 1 = 3 demek mi bu ?
Matematiksel ve mantıksal açıklaması var mı yoksa bir inanç mı ?
Öyle dedim öyle şeklinde...Kutsal kitap yazdığı için mi ?

Eğer Rab olmak onun kişisel tercihi değilse, bu nasıl Rab ki eksik;
kendinin ne olacağına karar veremiyor canı yanıyor öldürülebiliyor.

Eğer bir insan ise insana ait zaafları da olmalı, uyku uyumak gibi..
O uyuduğunda kainatı idare eden kim. ?

Yok o bir kere kainatı yarattı sonra "Saldım çayıra mevlam kayıra"
diyerek herşeyi kendi haline bıraktı diyorsanız ne olup bittiğinden haberi yok
diyorsanız öyleyse neden ona inanıp ibadet ediyorsunuz ? Kandırın gitsin..
sizden bir farkı yok nasılsa...

Ölürken ve Rahibin yanındayken numara yaparsınız o görmediğinde keyif çatarsınız.. Oh ne rahat :) Koca bir ömür keyif içinde geçer, kiliseye gitmezsiniz, günahta çıkarmazsınız (ihtiyaç yok) nasılsa haberi yok...

Tam ölürken "Bak ben sana inandım beni cennete koy" dersiniz öteki taraftada
cennete gidersiniz.

Hadi siz dürüst oldunuz ama dürüst olmayanlarda sizinle aynı yere gelecek. Bu sizde kandırılmışlık ve adaletsizlik duygusu meydana getirmeyecek mi ? O cennette bunu bilerek nasıl kalacaksınız ? Yoksa sizde gerçekte yeteri kadar dürüst değil misiniz ?

Babalar oğulları ile kavga ederler, kuşak çatışması diye bir şey var aynı şey
Mesih isa ile Oğul isa arasında da var mı ? Bu olduğunda kainattaki düzen nasıl işliyor ?

Saygılarımla...

cruyf111
25-07-2009, 14:39
Yok o bir kere kainatı yarattı sonra "Saldım çayıra mevlam kayıra"
diyerek herşeyi kendi haline bıraktı diyorsanız ne olup bittiğinden haberi yok
diyorsanız öyleyse neden ona inanıp ibadet ediyorsunuz ? Kandırın gitsin..
sizden bir farkı yok nasılsa...

Ölürken ve Rahibin yanındayken numara yaparsınız o görmediğinde keyif çatarsınız.. Oh ne rahat :) Koca bir ömür keyif içinde geçer, kiliseye gitmezsiniz, günahta çıkarmazsınız (ihtiyaç yok) nasılsa haberi yok...

Tam ölürken "Bak ben sana inandım beni cennete koy" dersiniz öteki taraftada
cennete gidersiniz.

Saygılarımla...

Sayın keçi burada kendi hayallerinizi dile getirmenize gerek yoktu :) İslamdaki yoğun kuraldan sıkılıp böyle birşey hayal ettiğinizi açık açık dile getirebilirdiniz.MErak etmeyin size hak verirdik :boom:

keci
25-07-2009, 14:54
Sayın keçi burada kendi hayallerinizi dile getirmenize gerek yoktu :) İslamdaki yoğun kuraldan sıkılıp böyle birşey hayal ettiğinizi açık açık dile getirebilirdiniz.MErak etmeyin size hak verirdik

Sayın cruyf111

Teşekkür ederim...:) :) :) :)
Bu yaptığım şeye empati diyorlar bilmem bilirmisiniz ?
Yani ateistler ile empati...

Açıkları ortaya koyma amaçlı sizin yapacağınız böyle bir konuşma
karşısında ne cevap vereceklerini merak ettiğimden böyle yazdım..

Her zaman müslümanlara mı yapacaksınız böyle postları biraz da onlar nasiplensinler.

Saygılarımla...

cruyf111
25-07-2009, 15:02
Sayın cruyf111

Teşekkür ederim...:) :) :) :)
Bu yaptığım şeye empati diyorlar bilmem bilirmisiniz ?
Yani ateistler ile empati...

Açıkları ortaya koyma amaçlı sizin yapacağınız böyle bir konuşma
karşısında ne cevap vereceklerini merak ettiğimden böyle yazdım..

Her zaman müslümanlara mı yapacaksınız böyle postları biraz da onlar nasiplensinler.

Saygılarımla...

Ozaman yardımınız için teşekkürlerimi sunuyorum sayın keçi :D

Onların inanışları hakkında bilgim olsa, "inanın" onlarda size gelen postlardan nasiplerini alırdı .:music:

saygılarımla...

Paolo
25-07-2009, 16:16
Mesih İsa ile hz.isa aynı değil.Kutsal Kitap Rab Mesihin farklı yönlerini anlatırlar.Birbirleriylede çok benzerlikleri vardır.Peygamberlerini göndererek geleceğini haber vermiştir insanlara.İnsanlara kendisi göstermek istedi.Onların görebileceği şekilde.İnsanları mutluluğu,sevincini paylaşmak için yarattı.Bizi kurtarmak için kendini çarmıhta kurban etti.Mesih İsa hala yaşıyor.Kapıda duruyor hatta.Kapıyı açarsanız size gelecek.Söz vermiştir.İnsan olarak acıktı uyudur vs.Ondan iki doğa vardır.Biri Tanrısal diğer insansal.

Paolo
25-07-2009, 16:26
Keçi Mesih İsanın hayatına bakarsan niye Rab olduğunu çok iyi anlarsın.

Portakaloglu
25-07-2009, 20:47
Gerekli olan cevabı almışsın ama şunun özellikle cevabını vermek istedim.
Şu üçlü birliği anlatın gerçekten 1 = 3 demek mi bu ?
Hayır bu demek====> 1=1=1

Esenlikler...

digeri_1
26-07-2009, 19:26

sizin inanç nedir peki paolo dostum ?

protestocu'lardan mısın , yoksa Katolik misin ? hangi mezheptensin ne olarak açıklıyorsun kendini .
Protestan anlayışı tamamen farklı bir olay. Luther evrensel kiliseden ayrılmak istemedi ama zamanla farklı bir akım yarattı. çok farklı. Ben protestanları doğru dürst hrıstıyan olarak görmüyorum . Kendileri isevi olduklarını söyleyebilirler ama dinin şurasını burasını çekip ,işine geldiği gibi kullanan ,ayetleri çarpıtan, otoritesiz ,disiplinsiz bir mezhep protestanlık.

Katolik inanışı ve kiliselerine bakarsanız bir din bir disiplin bir huşu görebilirsiniz. Esaslı bir şey aranıyorsa bence katolik olmalı kişi. ( eğer bir din istiyorsa tabii)

Ben böyle düşünüyorum.

Paolo
26-07-2009, 23:03
Katoliğimi.Katolikliğinde başlıca temeli Kutsal Kitaptır.

Felsefeci 87
26-07-2009, 23:59
Sevgili Paolo. Katolikliğin birçok inanç ve doktrini Kutsal Kitap ile çelişmektedir.. Katolikler her ne kadar Kutsal Kitabı referans olarak alsa da, ona uymamakta ve farklı doktrinlerle karşımıza çıkmaktadırlar..

Portakaloglu
27-07-2009, 00:08
sizin inanç nedir peki paolo dostum ?

protestocu'lardan mısın , yoksa Katolik misin ? hangi mezheptensin ne olarak açıklıyorsun kendini .
Protestan anlayışı tamamen farklı bir olay. Luther evrensel kiliseden ayrılmak istemedi ama zamanla farklı bir akım yarattı. çok farklı. Ben protestanları doğru dürst hrıstıyan olarak görmüyorum . Kendileri isevi olduklarını söyleyebilirler ama dinin şurasını burasını çekip ,işine geldiği gibi kullanan ,ayetleri çarpıtan, otoritesiz ,disiplinsiz bir mezhep protestanlık.

Katolik inanışı ve kiliselerine bakarsanız bir din bir disiplin bir huşu görebilirsiniz. Esaslı bir şey aranıyorsa bence katolik olmalı kişi. ( eğer bir din istiyorsa tabii)

Ben böyle düşünüyorum.

Peki size göre nedir Protestanlığın ayetleri çarpıtan otoritesiz disiplinsiz tarafı?Benim yaşadığım şehirde Protestan Kilisesinden başka kilise yok o yüzden bilmiyorum ama anlatırsan dinlerim.Merak ettim.

Esenlikler...

Paolo
27-07-2009, 00:25
Çelişki göremiyorum.Ama din gibi yapılmaya çalışıyor.Belki tek dezavantajı olabilir.İsevilik din değil çünkü.

KızıL
27-07-2009, 00:46
zaten katolıkler hiçbir zaman içine sindiremedi protestanları...

Paolo
27-07-2009, 01:06
Kim diyor sindiremiyor diye?Protestan kardeşimizdir.Rabbe inan herkes kardeşimizdir.Sonuçta Işığın çocuklarıyız.

KızıL
27-07-2009, 03:01
çook gördük sindiremeyeni.. katolik deyince bi sen mi varsın yahu.. savunu moduna geçtin..

Paolo
27-07-2009, 03:12
Benim ismim Paolo.Diğerleriyle beni karıştırma.Bazıları yapıyor diye genelleyemezsin.Mesih'e iman eden herkes kardeşimdir.

digeri_1
27-07-2009, 19:37
Peki size göre nedir Protestanlığın ayetleri çarpıtan otoritesiz disiplinsiz tarafı?Benim yaşadığım şehirde Protestan Kilisesinden başka kilise yok o yüzden bilmiyorum ama anlatırsan dinlerim.Merak ettim.

Esenlikler...

Merhaba sevgili portakaloğlu

Sizin yaşadığınız yerde sadece protestan kilisesi olabilir ,doğrudur ama ben ,sırf kilise protestan diye oraya gidenlerinde (ziyaret ,katılım vs) sorgusuz sualsiz protestan olduğunu çok gördüm. Yani kilise katolikse sormadan katolik oluyorlar.

Benim de eskiden yaşadığım şehirde sadece protestan kilisesi vardı. Oraya katılanları görüyordum ve büyük bir kesimi çoğunluğa uymak için onlar neyse ,onların sistemine giriyordu, bunu araştırıp sorguladıktan sonra kabul edeni az gördüm inanın.

şortla vaaz veren protestan vaizleri de gördüm , komünyonu ayda yılda bir yapan -üstelik meyvesuyuyla- gördüm. Bir hrıstıyan arkadaşım şeftali suyuyla yapılanı da duymuş. Ben vişne suyuna rast geldim çoğunlukla.

Bir birlik beraberlik de yok üstelik. Bin bir çeşit protestan kesim var , bunları buraya yazmaya kalksam zaman yetmez. hepsi de farklı vizyonda. Bir protestan vaiz kalkıp "ben Rabden vizyon aldım şöyle diyor ,yada şuraya kilise kuruyoruz "diyor ve çadır gibi yerleri "kilise" ilan ediyorlar. Müslüman arkadaşlardan özür diliyorum , bazı camileri de kulube gibi yapıyorlar. Her vizyon aldım diyen kafasına göre bir şey öğretiyor.

Ben vaaz dinliyordum bir keresinde . çoluk çocuk bağrışıyor , biri de kalkmış ibadet salonunda paspas vurmaya kalktı. Gerçekte bak ,doğru söylüyorum , kadın 10,15 saniye paspas vurdu çıktı ,yine geldi oturdu . yani girenler ,çıkanlar belli de değil.

Bir görevliye sordum birgün ," sizde büyük org,lardan yok mu "dedim , bana "ne diyisen gardaş" diye cevap verdi. Üstelik oğlunu da sekiz yaşındayken sünnet ettirmeye kalktı , doktor ,uygun değil diyerek biraz erteledi.

İbadetlerde bir huşu da yok. Sanki düğün salonuna gelmişim ,herkafadan bir ses çıkıyor, kiliseler farklı farklı şeyler öğretiyor.

Bak kardeşim benim , burada çok samimi bir uslupla kişisel şeylerden paylaştım . ben katolik felan da değilim . Hiçbir hrıstıyan mezhebiyle de bağlantım yok. Karalamak için de yazmıyorum , bazı gözlemler bunlar.

ayrıca kızılordu kardeşim ,
katoliklerin sindirememesi gibi bir şey yok. Burda bir şey de belirtmek isterim .

protestanlar katolikleri sürekli protesto yaptıklarından ,korkunç engizisyondan hikayeler (tek taraflı ) anlatıp duruyorlar. Katoliklerin eskiden engizisyonla ilgili işkencelerini buraya yazıcaktım böyle bir çalışma dşündüm ama vazgeçtim çünkü bu şımarık protestanlara malzeme olur ,dine hizmet olarak algılanır diye ...fikrimi değiştridim.

Ama engizisyondan yararlanmak isteyen reformculara da bir şey söyleyeyim . Jehan Calvin bizzat kendisi hümanist ,teolog ve bilim adamını Miguel Servet 'i 5 saat kısık ateşte yakmış ve bu işkenceyi 5 saat boyunca izlemiştir. Luther de köylüleri kışkırtmış sonra burjuva tayfasının yanına geçmiş , br çok köylünün katledilmesini sağlamış ve onaylamış bu olayı onlar da bilir.

Miguel Servet 'in suçu (!) ise üçlükten şüphelenmiş bunun mantıksız bir öğreti olduğunu söylemiş olması.

TANRICI
28-07-2009, 15:03
Hıristiyanlar iyi insanlar...:) Bizim gibi islam kökenli ailelerden gelenler hıristiyan diyince tüyleri diken diken olsada onları tanıdıkça öyle olmadıklarını anlıyor...

Ancak inanç anlamında , elle tutulur yanları yok..İslam Tevhid inancı anlamında daha sağlam temellere kurulu...Ah birde muhammedin son zamnlarda kadın düşkünlüğü olmasa:)

Portakaloglu
28-07-2009, 15:44
Doğrudur Natan bizim kilisedede böyle.(Hemde tamamı (Antalya'da kilise))
Bende bunlardan çok rahatsızım.
Birde ek olarak kilise camiye çok yakın tam ibadet saatinde ezan okunuyor çok aşırı bir sesle bu ibadet saatini de düzenlemeleri gerekir.
Umarım bi gün başka bi mezhepteki kiliseye gitmek nasib olur ev gibi bi kilise bu ayrıca

Bilgilendirdiğin için teşekkürler Natan...

Portakaloglu
28-07-2009, 16:18
Hıristiyanlar iyi insanlar...:) Bizim gibi islam kökenli ailelerden gelenler hıristiyan diyince tüyleri diken diken olsada onları tanıdıkça öyle olmadıklarını anlıyor...

Ancak inanç anlamında , elle tutulur yanları yok..İslam Tevhid inancı anlamında daha sağlam temellere kurulu...Ah birde muhammedin son zamnlarda kadın düşkünlüğü olmasa:)

Kişisel düşünceni formun uygun bölümlerinde gösterirsen sevinirim.

Esenlikler...

digeri_1
29-07-2009, 21:03
Doğrudur Natan bizim kilisedede böyle.(Hemde tamamı (Antalya'da kilise))
Bende bunlardan çok rahatsızım.
Birde ek olarak kilise camiye çok yakın tam ibadet saatinde ezan okunuyor çok aşırı bir sesle bu ibadet saatini de düzenlemeleri gerekir.
Umarım bi gün başka bi mezhepteki kiliseye gitmek nasib olur ev gibi bi kilise bu ayrıca

Bilgilendirdiğin için teşekkürler Natan...

bilirim sevgili portakalog. kardeşim ,bilirim O kiliseyi. onderi Ramazandır, gerçi bu hafta içi ABD ye gidiyor ,diye biliyorum.

bir kere gelmiştim oraya. Bir bayan fotor şapkasıyla ayine katılmıştı , saygı maygı yok hiç :) hey allahım .

Hemen yanındaki camide bilerek o saat çok bağırıyor , :) bundan 2 sene önce de öyleydi. Aik aynı düğün salonu gibi bir yerdir . seni anlıyorum .

Çok fazla kilise ve hrıstıyan grup gezdiğimden bilirim oraları

sevgiler

GODİSLOVE
31-07-2009, 15:16
kız arkadasım hrıstıyan ben dınsızım:D onun vesılesıyle gıtmıstım.bırınde o dua etmıstı ben ve aılesı ıcın dıgerınde gezıp gormek ıcın gıtmıstım. bırındede ona burs almak ıcın gıtmıstık:D gozlemledıgım sey bı karsılastırma olsun ıstemıyorum ama camılerden cok daha temız ve guzel durumdalar yanı ınsanlar bakıyorlar ıbadet yerlerıne.muslumanken cuma namazlarına gıderdım ozellıkle yazın havalandırma sıstemının yuzunden gıremezdım camıye ınsanlar ter ve ayak kokardı camı havasızdı resmen bıtsede gıtsek derdım..her mahalleye camı yapan hukumet bıde baksa ıclerıne..

Portakaloglu
31-07-2009, 20:40
bilirim sevgili portakalog. kardeşim ,bilirim O kiliseyi. onderi Ramazandır, gerçi bu hafta içi ABD ye gidiyor ,diye biliyorum.

bir kere gelmiştim oraya. Bir bayan fotor şapkasıyla ayine katılmıştı , saygı maygı yok hiç :) hey allahım .

Hemen yanındaki camide bilerek o saat çok bağırıyor , :) bundan 2 sene önce de öyleydi. Aik aynı düğün salonu gibi bir yerdir . seni anlıyorum .

Çok fazla kilise ve hrıstıyan grup gezdiğimden bilirim oraları

sevgiler

Hımmm.Ramazan Bey zaten buraya 4 haftalığına gelmiş yurtdışında olucakmış galiba 1.5 yıl.Şuanda kilise önderleri Hans Bey ve Erkan Bey var.
Ben bu sıkıntılarımı Erkan Bey'e dile getirdim.Oda hoşlanmıyor bunlardan cemaatteki kişilerin saygısızlığı...

Esenlikler...

digeri_1
01-08-2009, 19:52
Yehova'cılar da çok fazla radikal ve totaliter bir anlayışa sahip, haddinden fazla hemde. İnsanların yatakodasına kadar karışırlar, bu yönden onların da kökten-dinci tavırlarını kınıyorum , Bazen ortaçağda yaşadığımızı sanıyorlar bizim . Bu da yanlış. Ortasını bulamıyorlar.

digeri_1
01-08-2009, 19:53
Bu arada godislove ,

Bursu alabildiniz mi bazi :)

GODİSLOVE
03-08-2009, 00:31
kusra bakmayın cok sık nete gıremıyorum sorunuza bıraz gec cevap werdım. bursu kendım ıcın degıl kız arkadasım ıcın almaya gıtmıstık ermenı cemaatınden oldugu ıcın zaten burs alıyor..

Nazzam-Cubbai
04-08-2009, 21:51
Ben başlayayım . Siz de katılabilirsiniz. Ben bir hrıstıyanla tanışmıştım . Kendisi isevi olmasına ragmen koyu bir AKP'li ,zaman gazetesine abone ,nurcu-Fethullah gülen hareketi ve adnan oktar ( HY.) sempatizanı . Ama hrıstıyan !

slm Natan
tayyip beyde papaz , bukadar vatana ihaneti ancak bir papaz yapabilir .

bende cok kez kiliselere gitim almanyada ,

hata hirist olmus iki türkü yine Musluman olmasina vesile oldum ,

birde alman Musluman oldu bu kisi , köklu bir jehovaci aileye mensup ve kendi jehovacilarin genclik baskani gibi bir görevi vardi

sonradan wahabi oldu malesef ama Islamdaki dürzilik meshebi bile hiristiyanliktan daha iyidir .

------

protestanlar (iseviler) cok riyakar lar hareketleri tavirlari dahil,
katolikler daha dürüstler gibi geliyor bana
-------------

hirist arkadaslar , insana tanri diye tapinmak ve bu tanri kendini intihar eti demek birde her pazar kilisede tanrinin etini yemek(ekmek bölme ayini)
ve kanini icmek dense (sarap ayini) atesit olun daha iyi (Müslüman olmak en mükemelide)

nietzsche lafi-
ve seytan kendini tanrinin oglu diye taniti buda yetmedi kendini tanri ilan eti

saygilar

Portakaloglu
04-08-2009, 22:29
Rab sana akıl,fikir versin.
Sapık düşüncelerinden arındırsın.
Yüreğine dokunsun.

Amin

Paolo
04-08-2009, 23:25
Amin portakaloğlu kardeş.Kişi bilmediğinin düşmanıdır.Baksana dediklerine.İsevilikle ateizmi bir tutuyor.

Portakaloglu
04-08-2009, 23:39
Öyle Paolo kardeş.
Tekrar tekrar Amin.

Nazzam-Cubbai
05-08-2009, 23:13
ben sizlerden daha iyi biliyorum incili

incilde seytanin tarifi - seytan tanriya denk olmak istiyor

yeni ahiteki isa da "ben tanriya denkim hata kendisiyim diyor

demeki ikiside ayni kisiler -

bukadar basit ,

Paolo
05-08-2009, 23:22
Şu mantığa bak ya.İncili bilmiyorsun.Bilsen böyle demezdin.Mesih İsa'dan başka hiçbir peygamber O'nun yaptıklarını yapamamıştır.Günahları affetmek,Kendi gücünü kullanmak.Mesih İsa Tanrı olduğu için söylüyor ve yapıyor o kadar.Şeytan Rab Mesih İsanın yüceliğinden kendini üstün tutmak istiyor.Rabde şeytanı kovuyor.Olay bu kadar basit.

Nazzam-Cubbai
05-08-2009, 23:46
Amin portakaloğlu kardeş.Kişi bilmediğinin düşmanıdır.Baksana dediklerine.İsevilikle ateizmi bir tutuyor.

okuma yokmu sende paolo

ben ateizimi hiristlikten üstün tutuyorum bir tutmu yorum, birdaha oku

------------------

birde bana mesaj yolamayi birak , tanrin gibi 3 yüzlü olma paolo

seni okuyanlar , ooo ammada sevgi dolu insan diyor ama birde bana gönderdiyin
mesajlari okusalar

Paolo
05-08-2009, 23:51
Ne farkeder.Sonuçta İseviliği ateimzden farksız görüyorsun.Sende ikiyüzlü olma.Malum açtırma kutuyu söylettirme kötüyü değil mi?

Paolo
05-08-2009, 23:56
Bizim Tek Tanrıya taptığımız herkes biliyor.Sağır sultan bile)))))Bir siz bilmiyorsunuz o kadar.

unbe
06-08-2009, 00:12
başlığa odaklanıp kişisel yazışmaktan vazgeçer misiniz lütfen.
sohbet için odamız var orda tartışabilirsiniz.
kişisel yazmaktan vazgeçin.
Paolo,sizde bana mesaj atmaktan vazgeçin.DK gerekeni yapacaktır.

Portakaloglu
06-08-2009, 00:19
Nazzam Cubbai

Niye uğraşıyorsun bu kadar?

Neden bu nefret?

Sana ne desem boş.

Umarım yaptığın kötülüğün farkına varırsın.

Şeytan senin içinde kötülük tohumlarını çoktan salmış.

Umarım Rab senin yüreğine dokunur.

Bu kinin nefretin iyi ve normal değil.

Nazzam-Cubbai
06-08-2009, 00:33
Seytan
Yeseya 14/14 Bulutların üstüne çikacak,
Kendimi(seytan) Yüceler Yücesi'yle(Tanri) eşit kılacağı. (seytan diyorki ben tanriya esti olacam,)

Isa da ayni agizdan konusuyor
1.Yaratıcı (Yuhanna 1:1-3; Kol. 1:15-17).
2.Yaratılmadı (Yuhanna 1:1-3; Kol. 1:15-17).
Tomas O'na (Isaya), «Rabbim ve Tanrım!» diye cevap verdi.Yuhanna 20:28
Bedendeki Tanrı (Yuhanna 1:1,14; 8:58 with Çıkış. 3:14; Kol. 2:9; Phil. 2:5-8; İbr. 1:
Rom 9:5 (Isa)övülecek Tanrı'dır. Amin.
1Yu 5:20(Isa) Kendisi gerçek Tanrı ve sonsuz yaşamdır.

seytan maske takmis

Sevgi Tanrisi Isa ?
Petrus 2: 12
Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar. (Isaya inanmayan hayvan gibidir yakalanip bogazlanmasi gerekir)

Yuhanna 15/6
Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar. (Isa ya inanmayan kuru tahtadir toparlayin yakin)

Luka 19/27 `Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'» (Burdaki kral bir benzetmedir kendisinin ikinci gelisi anlatir Isa , ona tabii olmayanlar kilictan gecirilecek)

Matta 10 /34
Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben oğulla babasının, kızla annesinin, gelinle kaynanasının arasına ayrılık sokmaya geldim. `İnsanın düşmanları, kendi ev halkı olacaktır.'

bende kin ve nefret yok , ama tanri isada cok var, ben yalana ,3 yüzlü tanri ve insanlara karsiyim

armageddon fanatikleri ve düzmece kiyametciler hiristler Müslümanlar
deyil
---------------------

Portakaloglu
06-08-2009, 00:33
Kuran derki:
Sizin inancınız size bizim ki bizedir.
Başkalarının inançlarıyla alay etmeyiniz ki onlarda sizin inançlarınızla dalga geçme hakkı bulmasınlar.

Der,o zaman siz Müslüman da değilsiniz beyefendi.

Esenlikler...

Nazzam-Cubbai
06-08-2009, 00:40
Şu kendilerine kitaptan (ehli kitab) bir nasib verilmiş olanları görmüyor musun! Onlar puta ve şeytana inanıyorlar
Nisa 4/51

Allah'ın [yol gösterici] ışığını, laf kalabalığıyla söndürmek istiyorlar(ehli kitab): Fakat Allah [bunun gerçekleşmesine] izin vermeyecektir, çünkü O, ışığının olanca aydınlığıyla yayılmasını irade etmiştir, hakkı inkar edenler bundan hoşlanmasa da! Tövbe 9/32

tevbe 33 O'dur, dinini bütün [bâtıl] dinlere karşı üstün kılmak üzere50 hidayeti ve hak dini [yaymak göreviyle] Elçisi'ni gönderen; Allah'tan başkalarına tanrılık yakıştıranlar bundan hoşlanmasalar da.

-Diri olanı uyarsın ve inkârcılar üzerine söz hak olsun diye indirilmiştir. Yasin 36/70

kuranda bunlarda yazar

Siz ey imana erişenler! Her ne zaman sizi, size hayat verecek bir işe çağırırsa, Allah'ın ve (dolayısıyla) Elçi'nin bu çağrısına icabet edin. Enfal 24

nekadarcahilim
06-08-2009, 00:51
arkadaşlar sizin sayenizde hristiyan mezhepleri hakkında ön bilgim oldu 3-4 sene önce elimde vardı nerden geçti bilmiyorum ama 2-3 kere okumuştum ne yalan söyleyeyim kurandan daha eğlenceliydi.Hikaye kitabı tadındaydı..Hristiyan arkadaşlar umarım bu sözüme alınmazlar.Tabiki insanları inanç sahibi yapmaya uğraşan bir kitap oda..Saygım sonsuz tüm inanan ve inanmayan insanlara karşı...

Bu arada keşke farklı mezhepten insanlarla yada en azından o mezhep in savunduğu ilkeleri içeren bir kaynağım olsaydı...Eğer göndrebilecek varsa çok memnun olurum...

Son olarak belirtiyim şu an itibari ile hala inanç(dini boyutta) sahibi değilim...

abdulKADİR
07-08-2009, 00:52
Bu arada keşke farklı mezhepten insanlarla yada en azından o mezhep in savunduğu ilkeleri içeren bir kaynağım olsaydı...Eğer göndrebilecek varsa çok memnun olurum...

Son olarak belirtiyim şu an itibari ile hala inanç(dini boyutta) sahibi değilim...

Ben gönderebilirim istediğiniz kaynakları. Martin Luther tercemesi kutsal kitap, Yehova Şahitleri tercemesi, Mormon kitabı ve hristiyan mezhepleri hakkında kitap... Hangisini istersiniz? Adı geçmiyor ama Kur'an da gönderebilirim.

Portakaloglu
15-08-2009, 15:17
http://www.hristiyanforum.com/

Burdan epey bir bilgi edinebilirsiniz sanırsam.

Esenlikler...

digeri_1
18-08-2009, 21:18
hrıstıyan forumun reklemını yapıyor olmanız gerçekten üzücü bir durum. Orda bazı modlar cevap veremediğinde karşı tarafın mesajını yayınlamıyor ,kasıtlı olarak engelliyorlar. Bu utanç verici bir tutum.

Portakaloglu
18-08-2009, 22:45
Reklam yapmıyorum.Yalnızca bu siteden bilgi alabileceğini düşünüyorum.Dediğinizin gerçekliğini bilemem.Hristiyanlıkla ilgili en iyi bilgi alma yeri neresidir diye sorarsanız bir kiliseye gitmenizi öneririm.

Portakaloglu
18-08-2009, 22:57
Aslında bu konuda şöyle bir deney teklif ediyorum size.Siz yayınlanmadığını iddaa ettiğiniz konuyu bana gönderim bende yapayım bu paylaşımı eğer yayınlanmazsa size hak veriyorum.

Esenlikler...