PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Aleviler Çin'de Uygurlar

yucemanitu
06-07-2009, 19:29
12 Mart 1995 günü akşam saatlerinde İstanbul’da Alevi vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Gazi Mahallesi'ndeki üç kahvehane ve bir işyeri aynı anda kimliği belirsiz kişilerce bir taksiden otomatik silahlarla açılan ateşle tarandı. Saldırılar sonucu Halil Kaya adlı bir vatandaş hayatını kaybederken, beşi ağır yirmi beş kişi yaralandı. Saldırganların olay yerinden uzaklaştıktan sonra gasp ettikleri taksinin şoförünü öldürdükleri ve taksiyi ateşe vererek kaçtıkları anlaşıldı. Olayların ardından çok sayıda Alevi vatandaş, Gazi Mahallesi'nde toplandı, emniyet kuvvetlerinin olaya geç müdahale ettiklerini öne sürerek polis karakoluna yürüdü. Polisler grubun üzerine kurşun yağdırmaya başladı, Mehmet Gündüz adlı bir vatandaş hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

13 Mart günü olayı protesto etmek için İstanbul'un dört bir yanından gelen yaklaşık 15 bin kişi polis karakoluna tekrar yürüyüşe geçerek, çevik kuvvet ve özel timlerle desteklenen polisle çatışır. Çatışmalar sonunda on beş kişi hayatını kaybederken, aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok kişi yaralandı. Aynı gün İstanbul valiliği Gazi Mahallesi ile iki mahallede daha sokağa çıkma yasağı ilan etti. Gazi mahallesi'ne giriş ve çıkışlar polis kontrolüne alındı. 14 Mart günü, Gazi Mahallesi'nde konan sokağa çıkma yasağına rağmen olayların bir türlü yatıştırılamaması üzerine bölgeye askeri birlikler sevk edildi. Yine aynı gün Gazi Mahallesi'nde çıkan olaylar nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı'nda çıkan olaylarda otuz altı kişi yaralandı. 15 Mart'ta olaylar Ümraniye'ye sıçradı. Mustafa Kemal Mahallesi'nde çıkan olaylarda beş kişinin ölmesi ve yirmiden fazla kişinin yaralanması üzerine bu bölgede de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

KAYNAK (http://74.125.77.132/search?q=cache:LXSAWGFaPloJ:tr.wikipedia.org/wiki/Gazi_Mahallesi_olaylar%C4%B1+Gazi+olaylar%C4%B1&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr)

Çin'in Guangdong eyaletindeki bir oyuncak fabrikasında Han ve Uygur işçiler arasında meydana gelen bir kavgada bazı Uygur işçileri öldü. Uygurlar olay hakkında işlem yapılmasını isterken Çin yönetimi ve emniyeti olayları örtbas etmek istedi ve...

Eski adıyla Doğu Türkistan olarak bilinen Çin’in kuzey batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesinin merkezi Urumçi’de, dün akşam saatlerinde meydana gelen olaylarda 140 kişi hayatını kaybetti. Olaylarda 828 kişi yaralandı. Urumçi kentinde dün gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

KAYNAK (http://www.haberbilgi.net/cinde-uygur-turklerine-katliam.html)

Nasıl da birbirine benziyor iki olay. Etnik kökeni farklı insanların kıyımını görmeyen polis haklı bir tepkiye nasıl da ateş açarak karşılık veriyor iki Asyatik gelenekten gelen iki ülkede.

brakisefalp
06-07-2009, 20:43
Ne saçma bir kıyaslama.

Alevilik bir etnik köken midir ki Uygur Türkleri-Han çinlileri arasındaki olaylarla alakalandırılıyor.

Ayrıca bu son Gazi Mahallesi olayının sunni-alevi meselesi olduğuna dair bir açıklama yapılmış mı ?

Uygurlu soydaşlarımıza destek olmak, ölenleri anmak, Uygur Türk mücadelesinden bahsetmek yerine olayı bir anda genelleyip tüm sorumluluğu "asya genetiğine" yıkıvermişsin gibi gözüküyor buradan. Her neyse.

yucemanitu
06-07-2009, 20:53
Ne saçma bir kıyaslama.

Alevilik bir etnik köken midir ki Uygur Türkleri-Han çinlileri arasındaki olaylarla alakalandırılıyor.

Ayrıca bu son Gazi Mahallesi olayının sunni-alevi meselesi olduğuna dair bir açıklama yapılmış mı ?

Uygurlu soydaşlarımıza destek olmak, ölenleri anmak, Uygur Türk mücadelesinden bahsetmek yerine olayı bir anda genelleyip tüm sorumluluğu "asya genetiğine" yıkıvermişsin gibi gözüküyor buradan. Her neyse.

Asıl sen saçmalıyorsun. Düzgün konuş. Alevilik ırksal olmasa da inançsal bir fark. Sonuçta azınlığın şiddet görmesi ve sindirilmesi var. Bu arada "genetik" de nerden çıktı? Asyatik "gelenek" dedim genetik değil.

brakisefalp
06-07-2009, 21:25
Asıl sen saçmalıyorsun. Düzgün konuş. Alevilik ırksal olmasa da inançsal bir fark. Sonuçta azınlığın şiddet görmesi ve sindirilmesi var. Bu arada "genetik" de nerden çıktı? Asyatik "gelenek" dedim genetik değil.

:) kızma yahu, üzüldün mü ben öyle yazınca. Kıyamam, pardon, özür dilerim o halde.

Kanka alevilik etnik fark falan demişsin, şimdi düzeltiyorsun ama yemezler; kusura bakma. Yanlış yaptın kabul edeceksin ilk. Etnik fark dedim, Uygur Türkleri'nin durumu ile aynı dedim yanlış yaptım diyeceksin. Demezsen canın sağolsun; demiş kadar oldun zaten. Neyse.

Alevi kardeşlerimizi etnik azınlık olarak dayatan Avrupa Birliği ve Soros düşünce yapısını benimsemiş olabilirsin, okumadım-ilgimi çekmedi pek yazılarını bilemiyorum. Ama bunlar tutmuyor be. Valla kimse sallamıyor bu tip şeyleri. Aleviler sıkı sıkıya bu ülkeye bağlı, bu ülkenin kurucu temel taşı, laik cumhuriyetin kalesi.

Çin'de soydaşlarımıza karşı yapılan devlet terörü ile alevilerin çektiği sosyolojik sıkıntıları nasıl bir araya getirebiliyor, kıyaslıyorsun? Bence burada bir artniyet var kanka, kusura bakma.

Neyse, takıl bakalım kıdemli üye kardeşim.

brakisefalp
06-07-2009, 21:31

O değil de "asyetik gelenek", "asya genetiği"nden daha mantıklı bir terim değil. Asya dünyanın büyük bir adası diye mi biliyorsun bilmiyorum ama sırf öğrenmen için söylüyorum Asya dünyanın en büyük, en kalabalık kıtası ve bu kıtada tek bir gelenekten bahsedilemez. Sen iki farklı kavramı karıştırıp, üstüne üstlük "asyetik gelenek" gibi bir terim icad ederek tezini sunuyorsan eleştiriye katlanırsın.

Öyle lami cimi yapıp, düzgün konuş anneme söylerim falan demek yok.

yucemanitu
06-07-2009, 21:41
:) kızma yahu, üzüldün mü ben öyle yazınca. Kıyamam, pardon, özür dilerim o halde.

Kanka alevilik etnik fark falan demişsin, şimdi düzeltiyorsun ama yemezler; kusura bakma. Yanlış yaptın kabul edeceksin ilk. Etnik fark dedim, Uygur Türkleri'nin durumu ile aynı dedim yanlış yaptım diyeceksin. Demezsen canın sağolsun; demiş kadar oldun zaten. Neyse.

Alevi kardeşlerimizi etnik azınlık olarak dayatan Avrupa Birliği ve Soros düşünce yapısını benimsemiş olabilirsin, okumadım-ilgimi çekmedi pek yazılarını bilemiyorum. Ama bunlar tutmuyor be. Valla kimse sallamıyor bu tip şeyleri. Aleviler sıkı sıkıya bu ülkeye bağlı, bu ülkenin kurucu temel taşı, laik cumhuriyetin kalesi.

Çin'de soydaşlarımıza karşı yapılan devlet terörü ile alevilerin çektiği sosyolojik sıkıntıları nasıl bir araya getirebiliyor, kıyaslıyorsun? Bence burada bir artniyet var kanka, kusura bakma.

Neyse, takıl bakalım kıdemli üye kardeşim.

Kardeşim etnik illa ırk temelli mi inanç farkına denmez mi? Birinde ırk farklı birinde inanç. Ben inanç farkına da etnik dedim. Yanlış yaptığımı da sanmıyorum. Etnografya salt ırksal kökenle ilgili değil o antropoloji inanç ve kültür farkı da var etnografyada. Fikrime karşı olmana da kızmış değilim ama öyle saçmalıyorsun deyip de sanki Uygurların katledilmesine sevinmişim gibi tepki göstermen beni rahatsız etti. Ama konu bu değil.

"Alevi kardeşlerimizi etnik azınlık olarak dayatan Avrupa Birliği ve Soros düşünce yapısını benimsemiş olabilirsin" diyorsun ne AB umrumda ne de Soros Alevilerin bu memlekette neler çektiğini biliyoruz Osmanlı'daki Alevi katliamlarından tut en son bu Gazi olaylarına kadar neler neler oldu. Başbakan kalkmış Alevilere hitaben kürsüden: "Ali'yi sevmek Alevilikse ben sizden daha Alevi'yim." diyor. Haberlerde çıktı bu. Mumcu kalkmış Sivas olaylarının anılacağı etkinliği iptal ettiriyor yok yara kaşımayalım bilmemne diye. Burda demek istediğim baskı ve cinayetler nerde olursa olsun tutum aynı olmalıdır. Baskıya uğrayanın Alevi ya da Uygur Türkü olması fark etmez.

yucemanitu
06-07-2009, 21:47
O değil de "asyetik gelenek", "asya genetiği"nden daha mantıklı bir terim değil. Asya dünyanın büyük bir adası diye mi biliyorsun bilmiyorum ama sırf öğrenmen için söylüyorum Asya dünyanın en büyük, en kalabalık kıtası ve bu kıtada tek bir gelenekten bahsedilemez. Sen iki farklı kavramı karıştırıp, üstüne üstlük "asyetik gelenek" gibi bir terim icad ederek tezini sunuyorsan eleştiriye katlanırsın.

Öyle lami cimi yapıp, düzgün konuş anneme söylerim falan demek yok.

Son olarak "Asyatik" üretim tarzı vardır. Sen bunu bilmeyip kafana göre konuşuyorsan benim sorunum değil. Eleştiri ayrıdır gıcıklık ayrıdır. Bu siteye üye olduğumdan beri onlarca eleştiri aldım hiçbiri bu kadar gıcık değildi. Kusura bakmayın siznle iletişimi kesmek zorundayım. İkimizin de iyiliği için yapıyorum bunu size de bana da yazık olmasın.

brakisefalp
06-07-2009, 21:56
Evet cevap verme şeklim değişiktir. Arkadaşlarım da beni gıcık bulur. Ama perdelerimi kaldırdığımda kedi gibi bir insanım sayın meclis üyem. Kusuruma bakmayın.

Asyatik geleneklerim ve ben başka başlıklarda yazmaya devam edeceğim izninizle. Esenlikler.

AYATA
07-07-2009, 07:59
Bu ne kötü ironi böyle...güç sahibi olmak isteyen biri bir bölgede oturan insanların başına geçebiliyor, onlara bir millet statüsü verebiliyor ve onları en yakın kanbağı olan millete kırdırabiliyor...bakınız Filistin milleti diye bir kavram varmıydı, Arabı, filistinlisi müslümanı, yahudisi aslında hepsi Sami ırkından değilmiydi.......bir bölgede yaşayan insanlar önce milletleştirildi ve sonrası....yıllardır belkide asırlardır sürecek acılar....daha öncede başka biri oradaki başka bir grubu milletleştirmişti....bu hep böyle oldu....böyle aktı kanlar..Küçük etnik gruplar yarat ve büyük olanı asılı parçala, bir bedene mikrop salmak gibi bir şey bu....bunu en iyi bilmesi gerekenler şimdide alevileri bir millet bir ırk dayatması ile ön plana çıkarmaya çalışıyorlar...(bu suçlama Atlas'a değil o sadece bu fikre inanmış biri gibi.) akacak kanların ve gözyaşlarının vebali acaba kimin boynuna olacak...

yucemanitu
07-07-2009, 15:16
Aleviliğin ırk olmadığını biliyorum AYATA zaten işte tam da bu yüzden kimse Alevilikle TC'yi bölemez. Ayrı bir dil ya da ırk değil ayrı bir inanç sistemidir bu. Sonuçta İsevi vatandaşlar da ülkemizde yaşıyor ve kiliselere gidiyorlar Aleviler de ritüellerini rahat uygulasın devlet eğer cami yaptırıyor cemevi de yaptırmıyor. Ha bana sorarsan ben derim ki camiyi de cemevini de inananlar kendi olanaklarıyla yaptırsınlar bunlara bir kuruş bile harcanmamalı ama bugün devlet vatandaşın parasından oraya buraya cami dikiyor camilerin elektriği suyu bizim ödediğimiz vergilerle karşılanıyor. Bir eşitsizlik var yani. Ön plana çıkartmaktan kasıt söz gelimi eğer Sivas'taki olayları her yıl anmaksa. Bunun gerekli olduğunu düşünüyorum anılsın ki unutulmasın, unutulmasın ki bir daha böyle bir olay yaşanmasın. Ben sadece barış içinde yaşamak derdindeyim ne AB umrumda ne de başka bir şey.

AYATA
07-07-2009, 17:36
sayın Atlas siz Aleviliğin bir ırk olmadığını biliyorsunuz ama inanın bazı forumlarda alevi millet, alevi ulusu, Alevi halkı diye isimlemeler tartışılıyor....bu büyük bir tehlike.....bu konu asla kaşınmamalı....

pusi
08-07-2009, 23:58
Nasıl da birbirine benziyor iki olay. Etnik kökeni farklı insanların kıyımını görmeyen polis haklı bir tepkiye nasıl da ateş açarak karşılık veriyor iki Asyatik gelenekten gelen iki ülkede.

Dam üstünde saksağan gel bize bazı, bazı püf de.... Alevilerin sunni silifkenin yoğurdu, Haticem iniyor yokuş aşağı....Şalgam suyunun kaynanası, lacivert kilotlu Rüstem aga... :pound:

eylemsel
09-07-2009, 00:13
[pusi adlı üyeden alıntı][Dam üstünde saksağan gel bize bazı, bazı püf de.... Alevilerin sunni silifkenin yoğurdu, Haticem iniyor yokuş aşağı....Şalgam suyunun kaynanası, lacivert kilotlu Rüstem aga... :pound:]

sayın pusi,postmodern zamanlarda demek ki böyle saçma tekerlemeler üretiliyor. sonrada yırtınıcasıan gülüyoruz,çok komik oldugunu düşünerek.

uygurlar siyasal,etnik ve dinsel açıdan baskıya maruz kaldıklarını,asimile edilmeye çalışıldıklarını söylüyorlar. alevilerinde asimilasyona maruz kalmadıkları şeklinde bir iddiayı savunmanız çok normal. tekerlemeniz bunun şahididir

yucemanitu
09-07-2009, 00:44
Dam üstünde saksağan gel bize bazı, bazı püf de.... Alevilerin sunni silifkenin yoğurdu, Haticem iniyor yokuş aşağı....Şalgam suyunun kaynanası, lacivert kilotlu Rüstem aga... :pound:

Hayrola pusi? Aleviler bu tür baskı ve katliamlara uğramadı mı damın saksağanını şalgamın kaynanasını ortaya sürüp bir de gülen smiley koyunca Alevilerin uğradığı baskı ve katliamlar yok mu oluyor aceba o zaman bir şalgam kaynanası da Çin'e yollayalım ordaki Uygurların uğradığı katliamda yok olsun.

milomanara
09-07-2009, 01:53
Çin'de resmi olarak tanınan 56 etnik grup vardır[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ethnic_groups_in_China)]. Bunlardan Tibet ve XinJiang(sincan) otonom bölgedir. Yani sözde özerk. Bu mel'un Çinliler, özek falan dinlemeyip, akla hayale gelmeyen hayvanlıklar yapmaktadırlar. Tibet'de yaklaşık 1.5 milyon insanın ölümüne yol açmakla beraber, asimilasyonun babasını bu arkadaşlar yapmaktadır. İnsanları ordan oraya sürerek, naziler gibi kimin hangi fabrikada çalışacağını göstererek baskı altında idare etmektedirler. İşin Çin tarafına bakmak isteyen Çin resmi haber ajansı [XinHua (http://news.xinhuanet.com/english/2009-07/08/content_11675440.htm)]yı da okumalıdırlar.

Uygur isyanını başlatan, Çin'in 300.000 uygur kızı GuangZhou(guangcou okunur, Canton diye de bilinir) eyaletinde bir oyuncak fabrikasına göndermesi ve orada bu kızların Çinlilerin tacizine uğramasıdır. Türk işte, mahallenin kızın yan bakana dalıyor :) XinHua, çalışma koşullarının ve yatakhanelerin çok güzel olduğunu, isyanın neden çıktığının anlaşılamadığını yazdı. Bu Çinliler gerçekten bazen inanılmazlar.

Ve lakin, Çin hem Çinli hem uygur bu olaylara karışanları bir kaç gün içinde yakalayıp, kafalarına kurşun sıkacak ve kurşunun faturasını ailelerine gönderecek(racon böyle orda). Komünist partinin demir pençesi altındaki Çin'e Tibet[2 (http://www.freetibet.org/)] için Amerika baskı yapmayı çok denedi. Bugün 74 yalındaki sevimli adam Dalai Lama (http://www.dalailama.com/)(bilgelik okyanusu demek). 24 yaşından beri Hindistan'da sürgünde. Yani Çin'e süper güç de olsanız hareket yapamazsınız.

Zamanın da Tibet için fedakarlık yapanlar bugün Uygur'un arkasındalarsa, tüm kalbimde yanlarındayım. Ama Tibet'den haberi bile olmayıp, 2000 yıl önce arkada bıraktığı bugün bir kaç kelime Türkçe dışında hiç bir ortak tarafı olmayan Uygur'un çektiğine tepki vermek isteyen, buyursun yürüsün, benim onunla işim olmaz.

-InVi-
09-07-2009, 05:21
Iranda 11 milyon oy farki ile "demokrasi" yaygarasi koparanlarin, bahsi gecen bölgedeki türk ( müslüman ) unusurun zalim maoist rejimin esaretinin altinda yok oldugu gercegine gözlerini kapamasinin, edilen cigiliklara kulaklarinin tikmasinin, insani tepki vermesini acaba engelleyen ne ?
Ülkemdeki keskin maocularin "birakin bin cicek acsin" siari icin ülkeyi ayaga kaldirabilirken, bize insanligi ögretmek istemelerini yerine, keske cindeki maoistlere behice borani anlatabilselerdi....

Not: muhtemelen "devrimci maoist arkadaslar" .....ama "cindeki" gercek sosyalizim degil, gercek sosyalizim / maoizim, baaaaaaam baska farkli birsey, diyeceklerdir.....
bunun sosyalizim / maoizim ile uzaktan yakindan alakasi yok diye bilirler....
müslümanlardan okumaya alisik oldugumuz, ve kendilerinin "kabul etmedigi" bu tür bir gerekceyi de, bizim kabul etmemiz beklenecektir....

brakisefalp
09-07-2009, 07:39
(...)bugün bir kaç kelime Türkçe dışında hiç bir ortak tarafı olmayan Uygur'un çektiğine tepki vermek isteyen (...)

Sanırım hiç bir Uygur Türkü ile karşılaşmamış, Uygur Türkçesi'ni araştırmamış ya da belki de Uygurlar hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz.

Uygurlar ile bir kaç Türkçe kelimeden ibaret ortak tarafımız olduğunu iddia etmek komiktir. Bu ilkokul 3 seviyesindeki "olm onların gözleri çekik, senin çekik mi?" şeklinde yaklaşıma benzemekte.

Bence yazınız iyi niyetli ancak biraz bilgi eksikliğiniz var. Soydaşlarımız, kardeşlerimiz Uygur Türkleri ile Oğuz Türkleri'nin Anadolu'da yaşayan kolu olan biz Türkiye Türkleri bir çok konuda ortak kültür, dil ve hassasiyeti paylaşıyoruz. Bu konuda ufak bir araştırma yapabilir, İstanbul'da iseniz Uygur Türkleri'nin bağımsızlık idealleri doğrultusunda kurdukları derneklere gidip orada daha yeni Uygur'dan kaçıp Türkiye'ye sığınmış "bir kaç kelimelik ortak tarafımız" olan bu insanlarla kendi lehçeniz Türkçe ile konuşabilirsiniz.

frodo
09-07-2009, 14:38
Neresinden bakılırsa bakılsın Çin'de yaşanan 'etnik temizlik' insanlık suçudur ve kabullenilemez.

"Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Qin Gang, “Urumçi’deki olayların yurtdışından yönlendirildiğini, ülkedeki suçlular tarafından da sahneye konduğunu” söyledi." Bu ve benzer açıklamalar gerçek suçluları gözden saklama çabası olarak tüm egemenler tarafından kullanılır ve kullanılacak.

Ama bu tür "kökü dışarda mihraklar" iddiaları suçluları insanlık vicdanı karşısında aklamaya yetmez.

Müslüman Uygur'lara yönelik pervasızca yürütülen vahşeti, etnik temizlik ve sindirme girişimlerini protesto etmek her demokrat insanın görevi ve zorunluluğudur diye düşünüyorum.

Pala
09-07-2009, 15:33
Neresinden bakılırsa bakılsın Çin'de yaşanan 'etnik temizlik' insanlık suçudur ve kabullenilemez.

"Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Qin Gang, “Urumçi’deki olayların yurtdışından yönlendirildiğini, ülkedeki suçlular tarafından da sahneye konduğunu” söyledi." Bu ve benzer açıklamalar gerçek suçluları gözden saklama çabası olarak tüm egemenler tarafından kullanılır ve kullanılacak.

Ama bu tür "kökü dışarda mihraklar" iddiaları suçluları insanlık vicdanı karşısında aklamaya yetmez.

Müslüman Uygur'lara yönelik pervasızca yürütülen vahşeti, etnik temizlik ve sindirme girişimlerini protesto etmek her demokrat insanın görevi ve zorunluluğudur diye düşünüyorum.

Ne ollduuu ateistcikler bakıyorumda kominist çinin yaptıklarına sesinizi çıkaramıyosunuz

çıkarıyosunuzda işte miyav miyav
aynı şeyleri iran ve benzeri ülkeler yapınca amaaan neler neler kükremeler karanlıklar aydınlıklar edebiyatlar gidiyor öyle

hadi kalın şağlıcakla

milomanara
09-07-2009, 15:35
Sanırım hiç bir Uygur Türkü ile karşılaşmamış, Uygur Türkçesi'ni araştırmamış ya da belki de Uygurlar hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz.

Uygurlar ile bir kaç Türkçe kelimeden ibaret ortak tarafımız olduğunu iddia etmek komiktir. Bu ilkokul 3 seviyesindeki "olm onların gözleri çekik, senin çekik mi?" şeklinde yaklaşıma benzemekte.

Bence yazınız iyi niyetli ancak biraz bilgi eksikliğiniz var. Soydaşlarımız, kardeşlerimiz Uygur Türkleri ile Oğuz Türkleri'nin Anadolu'da yaşayan kolu olan biz Türkiye Türkleri bir çok konuda ortak kültür, dil ve hassasiyeti paylaşıyoruz. Bu konuda ufak bir araştırma yapabilir, İstanbul'da iseniz Uygur Türkleri'nin bağımsızlık idealleri doğrultusunda kurdukları derneklere gidip orada daha yeni Uygur'dan kaçıp Türkiye'ye sığınmış "bir kaç kelimelik ortak tarafımız" olan bu insanlarla kendi lehçeniz Türkçe ile konuşabilirsiniz.
Çin'de de Türkiye'de de yeterince uygur tanıdım ve kendilerinden hazzetmiyorum. Nedense onlar bizden çok hazzediyorlar. Her tarafda Doğu Türkistan dernekleri, özellikle turistik yerlere pankart falan asarlar ki, Çin'de laf edemedikleri Çinlilere burada gol atsınlar. Bu arada Türkiye'nin turizm çıkarları umurlarında değildir. Kendileri Qing hanedanı zamanında Osmalı tebası olmak istemiş ve 1873'de Osmanlı tarafından tanınmışlardır[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Uyghur_people#Qing)]. Pan-Türkistlerin sevdikleri şeylerdir bunlar.

2007 yılında, Özbekistan'da bindiğim takside, şoför "nereden geldin?" dedi. "İstanbul" dedim. Bir iç geçirip "Törkiye, böyyük dövlet..." dedi ve sonra İbrahim Tatlıses koyup gülümsedi. O zaman kadar, mütavazi ülkemin başkaları tarafından özenilen bir yer olduğunu bilmezdim.

Türkiye'nin bütün bu alanda Türk kökenliler arasında etkisi olduğu açık, ama Türkiye bunlara ağabeylik yapmaya kalmadan önce, zaten yeterince büyük ve etnik olarak zengin kendi topraklarında refahı sağlamak durumundadır.

Türkiye'de Alevilerle kıyaslanması yanlış olur, Türkiye'de Kürtler Çin'de Uygurlar daha doğru bir benzetme olurdu. Yarın bir Kürt devletinin kurulduğunu ve Türkiye'de ki Kürtlerin her şikayetini diplomatik sorun haline getirdiğini düşünün. Doğal olarak, iç işlerime karışma diye tepki verirdiniz. Çin totaliter bir devlettir. Tibetlisi, Uyguru, Rejim karşıtı, hepsi aynı ayıplanacak muameleye maruz kalır. Adamın idare şekli budur. Sadece Uygur için değil, tüm Çinliler için bunun değişmesi lazım. Ama buna dışarıdan duygusal tepkiler vermek yanlış olur. Yerse, gider meclisini başına yıkarsın, demokrasi götürüyorum diye. Arada da Doğu Türkistan'ın tüm doğal gazını kendine bağlarsın bir şekilde.

Ulusal çıkarlar yerine din ya da ırk'la yönlendirilen tepkilerden kaçınılmalıdır. Arada "one minute" show'u olabilir göz boyamak için. Ama millet daha alkışlarken, o dönüp ayar verdiği adamla can ciğer kuzu sarması olmuştur. Mantıklı olan da budur.

yucemanitu
09-07-2009, 15:36
Radikal gazetesine gönderilen bir okur yorumu:

turkiyenin tutumu. - 9/7/200912:22
Türkiye'de Uygur Türkleri için gösteriler yapılıyor. Tabii ki egemen ulus devletler tarafından farklı kimliklere ve uluslara yapılan baskılar kabul edilemez. Ancak kendi ülkesindeki farklı uluslara ve kimliklere baskı ve zulüm uygulayan Türkiye'nin Uygur Türklerine sahip çıkmasını kimse ciddiye almaz. Türkiye'de Kürtler demokratik özerklik ve özerk demokratik Kürdistan talebinde bulununca derhal karşı çıkılmıştır. Bu talepler bastırılması ve ezilmesi gereken bölücülük olarak görülmüştür. Zaten bu talepler reddedildiği için Kürt sorunu çözülmüyor. Çin’de Uygur bölgesi Sincen isimli bir özerk statüye sahiptir. Türkiye'de ise bir idari eyalet sistemi bile ‘bölücülük’ olarak ele alınıyor. Türkiye'de Kürtlerin siyasi ve özgürlük mücadelesini bastırmak için binlerce köy yakılıp yıkıldı. 17 bin faili belli cinayet işlendi yüz binlerce insan işkencelerden geçirilip cezaevlerine tıkıldı. Kürtler tüm dünyada rekor düzeyde cezaevlerinde kalan bir halktır. Dünyada herhalde bu kadar süre cezaevinde yatan başka bir halk yoktur. Şu anda bile binlerce Kürt siyasi tutuklu var. Şu anda Uygur’da siyasi tutukluluk oranı Kürtlerle karşılaştırılırsa Uygurların çok az bir oranda cezaevlerinde yattığı görülür. Özerk Uygur Sincan bölgesindeki tutuklamalar ve öldürmeler elbette ki insanlık dışıdır. Kürt halkı tüm dünyadaki bu tür baskılara karşıdır. Türkiye gibi sadece siyasi çıkarları olunca tutum takınmıyor. Sadece kendisine yönelik baskılara karşı çıkmıyor. Uygur’daki olaylara tepki gösteren Türk toplumuna sormamız gerekir: Kendi devletinizin Kürtler üzerindeki baskı ve asimilasyonuna neden karşı çıkmıyorsunuz? Kürtler asimilasyonla tümden Türkleştirilmek istenirken neden sesiz kalıyorsunuz? Kürtler üzerindeki baskıya karşı çıkmadan dünyada hiç kimse Türklerin bu tepkilerini ciddiye almaz. Kürtler Türkiye sınırları içinde yaşıyor, ama Türkiye toplumu Kürtlere yönelik baskıya karşı çıkmayıp binlerce kilometre ötedeki Uygurlara sahip çıkınca Kürt halkının Türkiye'den uzaklaşması ve yabancılaşması ister istemez arttırıyor. Türkiye Bulgaristan’daki Türkler için, Kıbrıs’taki Türkler için her şeyi istiyor Türkmenler Irak'ta her türlü haklarını kullanıyor, ama Kürtlerin en makul talepleri ise zorla bastırıyor. Kürtlerin Türkiye'den kopmasında bu tutumların etkisi çok fazladır. Halbuki Türkiye Kürtlerle barışık olsa başka yerlerdeki baskılara karşı aldığı tutum daha da etkili olur. Kürt sorunu Türkiye'nin yumuşak karnı olduğu için birçok konuda haklı tezlerini bile savunamıyor. Türkiye'nin diplomaside etkisiz kalmasının temel nedeni, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün ortaya çıkardığı bu olumsuz pozisyondur. Türkiye bu durumda diplomaside doğru tezlerini savunamadığı gibi, Kürtlere karşı yürüttüğü savaşta destek olmaları için Türkiye'nin her türlü imkanlarını dış güçlere pazarlıyor. Bu nedenle Türkiye'de Uygurlar için tepki gösterilse de hiçbir sonuç alamazlar. Çünkü Çin PKK'ye destek olur düşüncesiyle sonuçta sessiz kalırlar. Çin bugünkünden daha fazla Uygurlara baskı yapsa bile Türk devleti bazı gürültüler çıkarma dışında bir şey yapamaz. Türkiye hak, adalet, ahlak ve hukuktan söz edecekse bir an önce Kürt sorununu çözmelidir. Bir ay önce yanı başındaki İran’da birçok insan öldürüldü. Binlerce insan tutuklandı, ama Türkiye'den ses çıkmadı. İran'ın ‘içişleridir’ dedi. Suriye’de Kürtler üzerinde terör estiriliyor, ama Türkiye'nin sesi çıkmıyor. Hem de Türkiye'deki vatandaşların akrabaları üzerinde bu zulüm uygulanıyor, ama Türkiye sessiz kalıyor. İran ve Suriye ile birlikte Kürt karşıtlığı yaptığı için buradaki baskılara ve katliamlara ses çıkarmıyor. Demek ki Türkiye insan hakları ölçüleriyle değil, siyasi çıkarları gereği hareket ediyor. Uygur’dakini soydaş görüyor, ama İran, Irak, Suriye’deki Kürtlere bu soydaşları gibi bakamadığını her tutumunda ortaya koyuyor. Türkiye halkının ve aydınlarının Uygurlara sahip çıkmasının ancak Kürtlere sahip çıkmasıyla mümkün olacağını görürlerse ‘iyi şeyler’ olur.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=944300&Date=09.07.2009&CategoryID=81

brakisefalp
10-07-2009, 00:30
Dünyanın bir ucunda soydaşlarımız ölüyor, siz yine kürtlerden bahsediyorsunuz, kürt ayrılıkçılığı ile Uygur hareketini bir tutuyorsunuz.

Her platformda kürt sevdanızı belli etmeniz şart mı? Bu sizi daha liberal, daha çağdaş daha dünya insanı mı yapıveriyor? Eğer öyleyse buyrun devam edin. Her konuyu kürt sevdamızı açığa vurmada en verimli şekilde kullanalım ki, Uygur Türkleri'ni en çok desteklemesi gereken biz Türkiye Türkleri, konuyu yine sulandırıp kendi içinde çatışıp duran milli haysiyet ve değerden yoksun kalabalık bir yığına dönüşüverelim; biz de rahat edelim dünya da.

eylemsel
10-07-2009, 12:27
Sayın Brachycephal,

İdeolojik görüşünüzü göz önünde bulundurmadan insan haklarına bakmayı beceremiyorsunuz. Türkiyede yaşanan durum için degerlendirmeniz ayrılıkçı,bölücülük şeklinde.Ulusal bütünlügü ve devletin devamını saglamak için yapılması gerekenleri devlet yapıyordur. Aynı düşünce şeklini Çin içinde düşünebilirsiniz.

insan hakları açısından bu tarz yaptırımlar ne Türkiye ne de Çin için kabul edilemez. İşimize gelene evet diyelim,işimize gelmedigi zamanda hayır diyelim. Pragmatist bakış açısının herhangi bir yararı olamaz

pusi
10-07-2009, 15:24
Hayrola pusi? Aleviler bu tür baskı ve katliamlara uğramadı mı damın saksağanını şalgamın kaynanasını ortaya sürüp bir de gülen smiley koyunca Alevilerin uğradığı baskı ve katliamlar yok mu oluyor aceba o zaman bir şalgam kaynanası da Çin'e yollayalım ordaki Uygurların uğradığı katliamda yok olsun.

Çin'de olan katliamın aleviler veya başka bir ırk ile ne alakasi var?
Laf olsun torba dolsun işgüzarlar tavşan kuyruğu yağlasın.:pound:

yucemanitu
10-07-2009, 19:55
Yıllarca anadilini konuşan insanlar hapse tıkılmadı mı, çocuklara Kürtçe isim koymak yasak değilmiydi, daha 5-6 yıl önce Kürtçe seçmeli ders olsun diye dilekçe verenler yargılanmadı mı, doğudaki köylerde yeterli sağlık hizmeti veriliyor mu hastane var mı? Devlet dairesinde Kürtçe konuşmak yasak diye bir Kürt hükümlü ile ziyaretçi anası (anne Türkçe bilmiyor)cezaevinde susup birbirlerinin yüzüne baktılar. Bunu biliyor muydun? Aleviler 90'ların başında Madımak'ta cayır cayır yakılmadı mı? Madımak olayından bir iki yıl sonra Gazi'de protestocu Alevilerin üzerine ateş açılıp 16 kişi tavşan avlar gibi vurulup öldürülmedi mi? Sadece Alevi ve Kürt vatandaşlar mı çekiyor? İşçiler ne durumda? Etnisitesi ya da inancı ne olursa olsun hayatının kaç kuruşluk değeri var, Tuzla'daki katliam bile yeter. Ama bütün bunlardan sonra ağlanacak halinize gülüyorsanız buyrun tavşan kuyruğunuzu ve lacivert donlu bilmemne ağanızı da yanınıza alıp istediğiniz kadar sırıtın.

boğaziçi
10-07-2009, 21:40
Türkiye'de Kürtler demokratik özerklik ve özerk demokratik Kürdistan talebinde bulununca derhal karşı çıkılmıştır. Bu talepler bastırılması ve ezilmesi gereken bölücülük olarak görülmüştür. Zaten bu talepler reddedildiği için Kürt sorunu çözülmüyo
turkiyede kurt sorunu mu var pkaka teroru mu var..tabii ki pkaka teroru var..ne yani gel san su kadar toprak vereyim al senin olsun mu denseydi...kimin haklari cigneniyormus, nerede..
simdi cin bu bolgeleri isgal etmis zamaninda ve cok kan akitmistir...bununla pkaka nin ne gibi bir ayniligi yada benzerligi olabilir...

diagoras
10-07-2009, 22:49
Degerli Pusi,

eger konuya bir katkiniz olacaksa , diger arkadaslarin yaptigi gibi fikirlerinizi yazin ki sizden de biseyler ogrenelim, yoksa boyle deyim, atasozu yazaip ardindan katila katila gulen grafik ekelemkte ne tip bir egoyu tatmin eder diye bir soru asarsiniz ortaya, oda kimsenin bir isine yaramaz.

Sorunuza gelince, bunu iddia eden arkadaslar gayet net ve somut ornekler vererek anlatmaya calismis sebebini. aksini dusunuyorsaniz entellektuel atigi acisinda oturur fikirnizi anlatir, somut bilgilerle sunarsiniz okuruz. eger bunu yapmayacaksaniz bence o cok degerli zamaninizi bos islerlerle harcamayin. gidin o genis deyim ve atasozu dagarciginizi paylasacaginiz bir baslik acin.

Bu arada , uye adiniz guzelmis. :pound:

yucemanitu
10-07-2009, 22:53
turkiyede kurt sorunu mu var pkaka teroru mu var..tabii ki pkaka teroru var..ne yani gel san su kadar toprak vereyim al senin olsun mu denseydi...kimin haklari cigneniyormus, nerede..
simdi cin bu bolgeleri isgal etmis zamaninda ve cok kan akitmistir...bununla pkaka nin ne gibi bir ayniligi yada benzerligi olabilir...

Maalesef Kürt sorunu da var sevgili okuldaşım. Sizin oralarda sokakta mendil satan çocuklar yok mu? Bu çocuklar kimin çocukları? Kaç köy boşaltılıp yakıldı insanlardan evini barkını bırakıp şehire göç ettirildi. Evinden barkından sürülenlerin çocukları olmasın bunlar? Hem Kürtçe konuşmak bir zamanlar hapse girmek için yeterli sebepti sanırım bilirsiniz. PKK neden bugün halen tarftar buluyor? Kürtlere verilen iki üç kırıntı henüz çok yenidir. Ayrıca sadece kültürel haklar değil insanlara aş ve iş de vermek lazım.

pusi
11-07-2009, 00:38
Ama bütün bunlardan sonra ağlanacak halinize gülüyorsanız buyrun tavşan kuyruğunuzu ve lacivert donlu bilmemne ağanızı da yanınıza alıp istediğiniz kadar sırıtın.

Çin’de katliam… Kürtler
Afrika’da katliam…Kürtler
Amerika’da katliam…Kürtler
Ay’da katliam…Kürtler
Merih’te katliam…Kürtler
Uranüs’de katliam…Kürtler
Kurbaga katliamı…Kürtler
Çekirge katliamı…Kürtler
Karınca katliami…Kürtler
Maydonoz katliamı…Kürtler
Domates katliamı…Kürtler
Lahana katliamı…Kürtler
Nerde bu Kürtler?
Ne iş yaparlar bu Kürtler….:pound:

diagoras
11-07-2009, 06:04
Çin’de katliam… Kürtler
Ay’da katliam…Kürtler
Merih’te katliam…Kürtler
Kurbaga katliamı…Kürtler
Çekirge katliamı…Kürtler
Karınca katliami…Kürtler
Domates katliamı…Kürtler
Lahana katliamı…Kürtler
Nerde bu Kürtler?

Sizin Alevi veya Kurtlerle ilgili bir sorununuz mu var? bilinc altinizdan gelen ciddi bir baskiyla yaziyorsunuz gibi geldi bana. ayrica her yazinizin sonuna eklediginiz katilarak gulen grafik histerik ruh halinizi mi yansitiyor yoksa yalnica yazim tikiniz mi?

sanirim bu yazdiginiz derinlerden gelen kafatasci ruh halini yansitan kisa cumleler veya deyimleri ciddiyetle okuyup degerlendiren var saniyorsunuz. cok cok garipserler!

Sizi evrensel etik sinirlari icine davet ediyorum, zira kimse bulundugunuz dusunce batakligina gelmez. Bir fikriniz varsa ( ki su ana kadar gorunen yok, fikirden cok nefret duygusu var. burasi duygularinizi bosaltip tatmin olacaginiz yer degil) onu yazin yoksa , forum veri tabanini kafatasci byte larla doldurmayin.

Kurtler, Turkler veya baska bir millet ne is yapar size ne, cok mu dert ettiniz! :frusty:

Bu arada belki bir nebze rahatlarsiniz ve yanlis anlama olmasin diye soyliyim, kurt degilim.

Saygilarimla

AYATA
11-07-2009, 08:47
Atlas şu uygurların bir terör örgütü var galiba, sözde bağımsızlık için savaşan, çinin düşmanlarının desteği ve eğitimi ile kurulmuş...30 yıldır çoluk, çocuk asker öğretmen, suçlu (kendi uyduruk adaletine göre elbette)masum, yöre halkı olan olmayan herkesi öldüren, dağa bayıra yaylaya çıkmayı önleyen tüm sincan bölgesini haraca bağlıyan uyuşturcudan gir silahtan çık her şeyin ticaretinde eli olan...şehirlerde alışveriş merkezlerinde bombalar patlatan, ormanları yakan, turistik bölgeleri bile sabote eden şu uygur terör örgütünün adını yazsana...bizede bilelim....hadi ciğerim....aydınlat bizi..

ha birde Türkiye'de Aynı Sincan'da olduğu gibi Türk'lerin sokaklara dağılıp binden fazla kürdü öldürdüğü bir olayıda örnek ver,üniversitelerde öğretim görevlisi olan Ordu ile görüşmeye giderken Türk bayrağı taşımalarına rağmen tutuklanan kürt asıllı öğretim görevlilerini örnek ver. ordu askerlerin yardımı ile ölenlerin 5000 lere dayandığı bir olay varmı belki biz bilmiyoruzdur örneklersen memnun oluruz ...Türklerin kürtlere saldırıp binlercesini öldürdüğü bir olayı örnekle....

sayın Pusi aynen katılıyorum işte bizim sözde aydınlarımızda aynen burdaki arkadaşlar gibidir...kendi ülkelerine asla sahip çıkmayan ama parçalandığı zaman ardından methiyeler düzecek olan.....kendi ülkelerini arkalarına almış bir yığın........................söyleyecek bir şey bulamadım.....uğrola...

not: Türkiyedeki Alevilerin % 95 inden fazlasını Türk soylu olduğuna inanan biri olarak, Alevilere Sivasta ve Kahramanmaraşta ve tarihin bir çok döneminde yapılmış olan katliamlarıda kınıyorum...ve bu katliamların Sünni temelli olduğunuda çok iyi biliyorum.

yucemanitu
11-07-2009, 12:52
Atlas şu uygurların bir terör örgütü var galiba, sözde bağımsızlık için savaşan, çinin düşmanlarının desteği ve eğitimi ile kurulmuş...30 yıldır çoluk, çocuk asker öğretmen, suçlu (kendi uyduruk adaletine göre elbette)masum, yöre halkı olan olmayan herkesi öldüren, dağa bayıra yaylaya çıkmayı önleyen tüm sincan bölgesini haraca bağlıyan uyuşturcudan gir silahtan çık her şeyin ticaretinde eli olan...şehirlerde alışveriş merkezlerinde bombalar patlatan, ormanları yakan, turistik bölgeleri bile sabote eden şu uygur terör örgütünün adını yazsana...bizede bilelim....hadi ciğerim....aydınlat bizi..

Uygurların böyle bir terör örgütü yok ama dillerini rahatça konuşuyorlar ayrıca özerklikleri var. PKK diye bir örgütün var olması devletin ayıbıdır aş verme iş verme. Köyleri boşalt insanı başını sokacak damından da et. Sefalete mahkum et sonuç elbette terör olacak. Amma mafya terörü olur ama kapkaç terörü olur ama PKK terörü olur. Burda PKK doğru yapıyor diyen yok. Ama yıllarca anadili konuşan hapislere tıkılırsa çocuklara konan isimler sorun olursa insanlar hem aç hem de cahil kalırsa bunun doğuracağı bazı sonuçlar olacaktır.

sayın Pusi aynen katılıyorum işte bizim sözde aydınlarımızda aynen burdaki arkadaşlar gibidir...kendi ülkelerine asla sahip çıkmayan ama parçalandığı zaman ardından methiyeler düzecek olan.....kendi ülkelerini arkalarına almış bir yığın........................söyleyecek bir şey bulamadım.....uğrola...

Evet bir yığın ne? Bak işte bu tahammülsüzlüğün bu çirkin tavırların nedeniyle DK üyesi olmadın. İnsanlar senden farklı düşünebilir düşünceleri sana göre yanlış da olabilir tartışacaksan bunun yolu karşındakine sen .........'sin demek değildir.

ha birde Türkiye'de Aynı Sincan'da olduğu gibi Türk'lerin sokaklara dağılıp binden fazla kürdü öldürdüğü bir olayıda örnek ver,

Başlık zaten Uygurlarla Alevileri benzetiyor. Alevilere karşı yapılan katliamları örnek vereyim istersen. Ta Osmanlı'dan beri olan katliamlar laik(!) devletimimizde de devam etti. Maraş'ta Sivas'ta Çorum'da... Ha Kürt sorunundan da bahsetmedik mi bahsettik. Kürtler belki Uygurlardan biraz daha az eziyet görüyor ama iyi olmak en kötüden iyi olmak demek değildir.

yucemanitu
11-07-2009, 12:56
Çin’de katliam… Kürtler
Ay’da katliam…Kürtler
Merih’te katliam…Kürtler
Kurbaga katliamı…Kürtler
Çekirge katliamı…Kürtler
Karınca katliami…Kürtler
Domates katliamı…Kürtler
Lahana katliamı…Kürtler
Nerde bu Kürtler?

Yok artıkbu iletilere normal bir cevap vererek iletişim kuramıyoruz anlaşıldı şimdi bak sevgili pusi, düriyemin güğümleri kalaylııı aaah kalaylııı fistan giymiş... oooy oy Emine'm nedir bu güzellikler, parmağında yüzükler, tin tin tini tini haanım hoop naraluş hoppidi kalamuş, bir tatlı huzuur almaya geldiik kalamıştaaan ahh kalamıııştaaan....

AYATA
11-07-2009, 13:15
atlastan öğrendik Türkiye'deki kürtlerin kürtçe konuşması yasakmış.....sizin gibi aydın olmaktansa....sizin gözünde faşist olmak beni onurlandırır.sözde meclisiniz sizin olsun zaten üçlü çetenin kontrolünde dolayısıylada sizin kontrolünüzde.

yucemanitu
11-07-2009, 13:48
AYATA Kürtçe konuşmanın suç olmaması şunun şurasında kaç yıllık iş? Kürtlerden başka kendi anadilini kursla dersle öğrenmeye çalışan kaç etnisite var?

AYATA
11-07-2009, 15:01
anlaşıldı sen ülkene epeyi bir yabancı düşmüşsün...boşnak, abhaz çerkez dil kurslarından hiç haberin yok...kürtçe kurslara talep bile olmazken bu etnik toplulukların kurdukları derneklerde her etnisitiden insan bu kurslara gitmektedir...neyse bunları seninle tartışmak bana zuldür.....uğrola.

pusi
11-07-2009, 15:48
düriyemin güğümleri kalaylııı aaah kalaylııı fistan giymiş... oooy oy Emine'm nedir bu güzellikler, parmağında yüzükler, tin tin tini tini haanım hoop naraluş hoppidi kalamuş, bir tatlı huzuur almaya geldiik kalamıştaaan ahh kalamıııştaaan....

Neden anlamak istemiyorsunuz? Çok mu zor?
Yoksa işinize mi gelmiyor?
TD sitesinde benim edindiğim izlem; her olay, her haber Kürtler ve Aleviler ile ilintileniyor.
Çinde olan bir olayın üstünede işte kacırılmayacak bir firsat daha diyerek yazılacak sığ yazılara da yanitlar, layık olduğu şekilde olur...
Kimsenin farketmediğinimi düşünüyorsunuz?

Hadi bakim simdi al Eline Düriye’nin güğümlerini çala, çala şıkırdak şıkırdak git kum bahçesine….

yucemanitu
11-07-2009, 18:07
TD sitesinde benim edindiğim izlem; her olay, her haber Kürtler ve Aleviler ile ilintileniyor.
Çinde olan bir olayın üstünede işte kacırılmayacak bir firsat daha diyerek yazılacak sığ yazılara da yanitlar, layık olduğu şekilde olur...
Kimsenin farketmediğinimi düşünüyorsunuz?

Hadi bakim simdi al Eline Düriye’nin güğümlerini çala, çala şıkırdak şıkırdak git kum bahçesine….

Pusi anlaşılır konuşursan her şeyi anlayabiliriz. SEn tutup zırva zırva tekerlemeler yazarsan insanlar sana saçmaladığını anlatmaya çalışır ama bunu yaparken bile saçmalama demeden yaptım. Sen kafanın dikine giderek saçma sapan yazılarınla yeterince sığ davranıyorsun camdan evde oturuyorsan başkasının evine taş atma iyi olur. Ayrıca neden kendine böyle bir nick aldın, pusi ne demek biliyorsun herhalde. Sen bu forumu sabote etmeye geldin galiba, bir yığın saçma tekerleme ve pusi gibi acaip ötesi bir nick. Niyetin bence sadece forumu sabote etmek. Bir kız asla pusi diye nick almaz. Sen her ne kadar bikiniyle gezmek istediğini söylesen de bence bir erkeksin karikatür bir tip kurgulamışsın ve aklınca burda insanlarla alay edeceksin. Tuhaf tekerlemelerine ve bilginin kırıntısı bile olmayan iletilerine devam et istersen böyle devam edersen site tüzüğü gereği çeşitli yaptırımlarla karşılaşacağın kesin. Merak etme sana bir kez daha cevap vermeyeceğim.

pusi
11-07-2009, 19:20
Pusi anlaşılır konuşursan her şeyi anlayabiliriz. SEn tutup zırva zırva tekerlemeler yazarsan insanlar sana saçmaladığını anlatmaya çalışır ama bunu yaparken bile saçmalama demeden yaptım. Sen kafanın dikine giderek saçma sapan yazılarınla yeterince sığ davranıyorsun camdan evde oturuyorsan başkasının evine taş atma iyi olur.

TD sitesinde benim edindiğim izlenim; her olay, her haber Kürtler ve Aleviler ile ilintileniyor. Diyorum ve anlamazlıktan gelerek camdan evde oturduğumu yazıyorsun. Bu da cok ilginç bir ilintilenme oldu…
Yani dam üstünde saksağan, gel bize bazı bazı tekerlemesi nasılda uydu bu yazına..:pound:

Ayrıca neden kendine böyle bir nick aldın, pusi ne demek biliyorsun herhalde. Sen bu forumu sabote etmeye geldin galiba, bir yığın saçma tekerleme ve pusi gibi acaip ötesi bir nick. Niyetin bence sadece forumu sabote etmek. Bir kız asla pusi diye nick almaz.:pound:

Cevap veremeyince nik isimleri ve başka işler ile uğraşmaya, bir yandan kendini kandırırken bir yandan da birilerine yağlanma görüntüsü vermeye başladin arkadaşım. pusi nedemek ise açıklada öğrenelim senin şu engin bilgini…
Nik isimlerinin anlamlarını hangi sözlükte bulabilirim yazarmısın?

Sen her ne kadar bikiniyle gezmek istediğini söylesen de bence bir erkeksin karikatür bir tip kurgulamışsın ve aklınca burda insanlarla alay edeceksin.

Alay edeceğim!!!...Büyücümüsün bakla falımı açarsın?
Hayret gelecekte yapilacak bir eylemi yazabiliyorsun.Karizma belli oldu ama devam edelim.

Tuhaf tekerlemelerine ve bilginin kırıntısı bile olmayan iletilerine devam et istersen böyle devam edersen site tüzüğü gereği çeşitli yaptırımlarla karşılaşacağın kesin. Merak etme sana bir kez daha cevap vermeyeceğim.

Sen sünnetçimisin? Ne çabuk anladın benim erkek olduğumu? Bu insanlar neredeler? Sanal bir alemde canlı yaratıkları ben göremiyorum, sen nasıl görüyorsun?
Yazılarım için sitenin tüzüğünü yerine getirilmesini çağriştirman ise çok ilginç… Abilerindenmi yoksa ablalarındanmı yardım istemektesin?
Sitenin tüzüğü senin isteklerine göremi yerine getiriliyor? Çok merak ettim doğrusu bu sitenin tüzüğünü.

Çin’de insanlık dışı olan bir olayı fırsat bilerek Aleviler ve Kürtler ile ilintilendirmen senin beyninde başka bir şeyler olduğunun ispatıdır. Demek ki bilgi dağarcığında tartışacak ve yazacak pek bir şey yok.
Kolay degil tabii sünnetçi olupda yazar geçinmek... :pound:

milomanara
11-07-2009, 19:31
Bu uygur saçmalığı cadı avına dönüşüyor. Türk-Çin iş konseyi başkanı Yavuz ONAY'a hain, çin ağızıyla konuşuyor gibi saçma sapan ithamlarda bulunuluyor[http://www.internetajans.com/default.asp?nid=78323]. Hain Dedikleri adam Kaşgarlı Mahmut'un mezarını bulan adam :)

İrrasyonel milliyetçilik ve dincilikten tez zamanda kurtulmamız temennisiyle...

unbe
12-07-2009, 01:51
yahu herşeyi de bağlamayın bi şu kürtlere beyaaaaa
aaaaa sıktı bu konu artık
kürtler aşağı kürtler yukarı
bana ne arkadaş kürtlerden
gidin önce ordaki ağalık sistemini kaldırın madem çok biliyorsunuz
devletin ayıbıymış
zaten devleti onlar yöhetiyor
ağalar meclisteler
sağolsun menderes efendi.

nogada
12-07-2009, 06:39
Ne saçma bir kıyaslama.

Katılıyorum yerinde olmayan bir karşılaştırma olmakla beraber bir nevi proveke bile diyebiliriz buna.

yucemanitu
12-07-2009, 12:13
gidin önce ordaki ağalık sistemini kaldırın madem çok biliyorsunuz
devletin ayıbıymış

Evet bak bu da doğru orda halen ağalık sistemi sürüyorsa bu da devletin ayıbı.

yucemanitu
12-07-2009, 12:15
Katılıyorum yerinde olmayan bir karşılaştırma olmakla beraber bir nevi proveke bile diyebiliriz buna.

Hıı hiç yerinde değil hatta Sivas'taki Madımak katliamı pardon ya ne katliamı Madımak yangınında dayangın elektrik kontağından çıkmıştı.

nogada
12-07-2009, 14:16
Hıı hiç yerinde değil hatta Sivas'taki Madımak katliamı pardon ya ne katliamı Madımak yangınında dayangın elektrik kontağından çıkmıştı.

Sayın Atlas...

Madımak olayı Cumhuriyet tarihinin gördüğü en trajik ve en utanılacak olaylarından biridir.Ve 3-5 eğitimsiz cahil yobazın birleşerek,yurdum aydınlarına karşı yaptıkları çirkin bir olaydır.Burda yobazlar halkı kışkırtmışlardır.Buna bir sözümüz yok.

Fakat alevi ve uygur türkleri arasındaki bağlantı hatalıdır.Bu ülkede alevilere kimse 2.sınıf vatandaş gözüyle bakmamaktadır.Orda çıkan olaylardan bir çok insan zarar görmüş ve bu olaylarda nasıl cahil insanları sivas katliamlarında gaza getirmek için çalıştılarsa,ordada ona benzer bir şekilde bir olay meydana gelmiştir.Bunun içinde bir kahvenin taranmasıda dahildir.

Fakat uygur sorunu bambaşka bir sorundur.Bir ırk sorunudur.Etnik bir kimliktir.Bir mezhep,kült tarikat yada siyaset değil.

Bu yüzden 2 konu ile arada bir benzerlik görememekteyim.Yine bana verdiğiniz cevapda SİVAS KATLİAMINI örnek göstermenizde bir hayli enteresan.

Saygılarımla...

brakisefalp
12-07-2009, 14:47
Yahu benim neler neler yazasım var da her seferinde uyarı alıyorum "tartışma üslubuna uymayan bödöbödö" şeklinde.

Neyse, şöyle yazalım o zaman.

Evet, kürtler ezilmiştir.

Çin'in Uygur Türkleri'ne bakış açısı,yaptırımları ile Türk devletinin alevilere bakış açısı, yaptıkları aynıdır. Hatta alevilik bir etnik terimdir. Bazı kaynaklara göre Aleviler, orman Türkleridir dense; Türkler'in ormanlarda yürürken alevğ alevğ sesleri çıkarması ile oluşmuşlardır dense de aleviler Sibirya'dan Yeni Zelanda'ya kısrak başı gibi uzanan bir coğrafyada yerleşik halde bulunan bir etnisitedir.

Ve biz Türkler... Allah bizim belamızı versin, başka bir şey demiyorum. Ne iğrenç bir milletmişiz biz ya. Allah'tan Atlas gibi genç, liberal, çağdaş, aydın insanlarımız var da aydınlanıp kendi milletimizden utanır hale geliyor, bu ülkenin kurucu temel taşı alevilerin ayrı bir kimlikte olduklarını anlayıveriyoruz.

Bi koşu gidip Taraf Gazetesi okuyup, Genç Siviller'e üye olasım geldi şimdi. Büyük bir feng şui oldum, aman gündüzler olmasın.

pusi
12-07-2009, 15:51
Yahu benim neler neler yazasım var da her seferinde uyarı alıyorum "tartışma üslubuna uymayan bödöbödö" şeklinde.

Neyse, şöyle yazalım o zaman.

Evet, kürtler ezilmiştir.

Çin'in Uygur Türkleri'ne bakış açısı,yaptırımları ile Türk devletinin alevilere bakış açısı, yaptıkları aynıdır. Hatta alevilik bir etnik terimdir. Bazı kaynaklara göre Aleviler, orman Türkleridir dense; Türkler'in ormanlarda yürürken alevğ alevğ sesleri çıkarması ile oluşmuşlardır dense de aleviler Sibirya'dan Yeni Zelanda'ya kısrak başı gibi uzanan bir coğrafyada yerleşik halde bulunan bir etnisitedir.

Ve biz Türkler... Allah bizim belamızı versin, başka bir şey demiyorum. Ne iğrenç bir milletmişiz biz ya. Allah'tan Atlas gibi genç, liberal, çağdaş, aydın insanlarımız var da aydınlanıp kendi milletimizden utanır hale geliyor, bu ülkenin kurucu temel taşı alevilerin ayrı bir kimlikte olduklarını anlayıveriyoruz.

Bi koşu gidip Taraf Gazetesi okuyup, Genç Siviller'e üye olasım geldi şimdi. Büyük bir feng şui oldum, aman gündüzler olmasın.

Sayın BRACHYCEPHAL,
:clap2::clap2::clap2:

Taraf gazetesini finanse eden kimlerdir?
Zaman gazetesinin sahipleri...
Zaman gazetesinin sahipleri kimlerdir?
Başı yurt dışında olan bir cemaat..
Ne kadar ilginç...

En ilginç olan konu ise dinlerden özgür olduğunu söyleyen bir sitenin taraf gazetesinin yayın doğrultusunda başlıklarının, tartışma konularının ve sitenin isminin Turan Dursun olması.

Sitenin politika başlığı altında olan tartışmaları okudukça hayret ediyorum. Turan Dursun ismi başka amaçlar için kullanılıyor gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.

Uygurlar ve Çinliler arasında olan istenmeyen bir olayı Aleviler ve Kürtler ile ilintilendirerek bir tartışmayı açan üyeninde silahşörlük yaptığı belli olmuştur.
Bu üyenin yazdıklarına dikkat edilirse, kurulmuş bir saat gibi genelde aynı konuları işlemiş.

yucemanitu
12-07-2009, 21:46
Sayın Atlas...

Madımak olayı Cumhuriyet tarihinin gördüğü en trajik ve en utanılacak olaylarından biridir.Ve 3-5 eğitimsiz cahil yobazın birleşerek,yurdum aydınlarına karşı yaptıkları çirkin bir olaydır.Burda yobazlar halkı kışkırtmışlardır.Buna bir sözümüz yok.

Fakat alevi ve uygur türkleri arasındaki bağlantı hatalıdır.Bu ülkede alevilere kimse 2.sınıf vatandaş gözüyle bakmamaktadır.Orda çıkan olaylardan bir çok insan zarar görmüş ve bu olaylarda nasıl cahil insanları sivas katliamlarında gaza getirmek için çalıştılarsa,ordada ona benzer bir şekilde bir olay meydana gelmiştir.Bunun içinde bir kahvenin taranmasıda dahildir.

Fakat uygur sorunu bambaşka bir sorundur.Bir ırk sorunudur.Etnik bir kimliktir.Bir mezhep,kült tarikat yada siyaset değil.

Bu yüzden 2 konu ile arada bir benzerlik görememekteyim.Yine bana verdiğiniz cevapda SİVAS KATLİAMINI örnek göstermenizde bir hayli enteresan.

Saygılarımla...

Neden enteresan? İşine gelmediğinden mi? Ayrım ırk olarak ya da inanç olarak olmuş bir baskı bir katliam var mı yok mu sonuçta? Ayrıca Sivas'taki katliamda Demirel: Polisle halkı karşı karşıya getirmeyin, demişti. Halk dediği otelin çevresini saran katillerdi. Saatlerce otele yardım gitmedi ayrıca katliamdan üç gün önce otelin yanına üç kamyon dolusu taş yığıldı çevre illerden otobüslerle şenlikle aynı gün düzenlenecek Hicret Koşusu için "sporcular" getirildi adeta devlet destekli planlı programlı bir katliam oldu. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!

dilaver
12-07-2009, 22:00
Öncelikle Çin'de bir Uygur ya da Türk sorunu yoktur. Bunun altını çizeyim.

Bir Çin büyügü, Çin sınırları içinde yaşayan herkes Çinli'dir demiştir. Dolayısıyla Uygur diye bir şey de kalmamıştır. Orada yalnız ve yalnızca Çinli vardır, bunun aksini iddia eden herkes bölücüdür.

Ben demiyorum, Çinliler diyor ama bu tarz bana tanıdık da geliyor, size gelmiyor mu.

Bulgarlar'da aynı tanımı yapmışlar ve Bulgaristan'da yaşayan herkes Bulgar'dır demişlerdi.

Ayrıca sayın pusi. Burası TD sitesi ve her üye site tüzügüne uydugu müddetçe serbestçe düşüncelerini dile getirebilir. Ve siz hiç kimseyi silahşör olarak suçlayamazsınız. Ancak silahşörler böyle davranır çünkü.

Düşünceye karşı çıkanların ilk yaptıkları şey yaftalamak ve suçlamaktır. Bu sitede tahammülü ögreneceksiniz ve de saygıyı.

saygılarımla

pervane
12-07-2009, 22:27
Kilometrelerce uzağımızda olsalar da olan insana oldu, Uygura, Çine bir şey olduğu yok! dünya bir insanlık ayıbını daha yaşadı, yine insan kanı döküldü. lanet olsun...

Ülkem ise komedisine devam ediyor. En gülüncü ise bakanın çin mallarına boykot çağrısının ardından, başbakanın bugün antalyada çocuklara dağıttığı çin malı bebekler oldu..

ozgur_
12-07-2009, 22:31
Öncelikle Çin'de bir Uygur ya da Türk sorunu yoktur. Bunun altını çizeyim.

Bir Çin büyügü, Çin sınırları içinde yaşayan herkes Çinli'dir demiştir. Dolayısıyla Uygur diye bir şey de kalmamıştır. Orada yalnız ve yalnızca Çinli vardır, bunun aksini iddia eden herkes bölücüdür.

Ben demiyorum, Çinliler diyor ama bu tarz bana tanıdık da geliyor, size gelmiyor mu.

Banada bu tarz yabancı geldi, sanki biryerlerden hatırlıyorum ama nerde çıkartamadım :)

evrensel-insan
12-07-2009, 23:18
Saygideger arkadaslar;

Öncelikle Çin'de bir Uygur ya da Türk sorunu yoktur-dilaver-

Neden dunyadaki, cagda ve felsefi gelisimde "geri kalmis" ulkelerin; tum hakim milliyetleri, hep bir agizdan ayni sarkiyi soyler acaba?, Bunun bir "hikmeti" olsa gerek! Aslinda belki de "iyi " oluyor. Boylece hangi ulkeler, cemaat toplumu, ve korku felsefesi ve de suru psikolojisini uyguluyor, boylece ortaya cikiyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Cem
12-07-2009, 23:21
Taraf gazetesini finanse eden kimlerdir?
Zaman gazetesinin sahipleri

Kurtuluş Savaşı'nın finansörü Lenin'in Komünist Rusyası idi. Aynı mentaliteden gidersek kurtuluş savaşına komünistlik damgası mı vurmalı?

İki büyük düşman SSCB ve ABD temsilcileri 2. dünya savaşında Yalta'da buluştu ve Almanyaya karşı ittifak kurdu. Çok sayıda Sherman Amerikan tankı ve silahı SSCB ye verildi. Ne demek gerekiyor? SSCB aslında emperyalizme ve ABD ye karşı değil işte görüyorsunuz onlardan aldığı desteği demek mi?

Çeşitli toplumsal-tarihsel koşullarda farklı ittifaklar, geçici uzlaşmalar yapılabilir. Bu dünya tarihinde sıkça görülmüştür. Olay bundan ibaretttir.

Taraf'ın darbeci karşıtı keskin duruşu bazı İslamcı kesimler arasında sempati yaratmıştır. Bundan dolayı geçici bir ittifak gösterisi olarak bilhassa verdikleri reklamlar ile Taraf'ı desteklemekteler. Demokrasinin askeri tehditten korunması konusundaki ortak anlayış söz konusudur. Daha ötesi değil.

unbe
13-07-2009, 00:39
tarafın darbeci karşıtı olduğuna inanmıyorum
ancak TSKyı yıpratma çabası içinde olup elinden geleni yapıyor derseniz doğrudur derim.
amacı sadece ortalığı karıştırıp gündemi değiştirmek.

AYATA
13-07-2009, 08:37
Kurtuluş Savaşı'nın finansörü Lenin'in Komünist Rusyası idi. Aynı mentaliteden gidersek kurtuluş savaşına komünistlik damgası mı vurmalı?

İki büyük düşman SSCB ve ABD temsilcileri 2. dünya savaşında Yalta'da buluştu ve Almanyaya karşı ittifak kurdu. Çok sayıda Sherman Amerikan tankı ve silahı SSCB ye verildi. Ne demek gerekiyor? SSCB aslında emperyalizme ve ABD ye karşı değil işte görüyorsunuz onlardan aldığı desteği demek mi?

Çeşitli toplumsal-tarihsel koşullarda farklı ittifaklar, geçici uzlaşmalar yapılabilir. Bu dünya tarihinde sıkça görülmüştür. Olay bundan ibaretttir.

Taraf'ın darbeci karşıtı keskin duruşu bazı İslamcı kesimler arasında sempati yaratmıştır. Bundan dolayı geçici bir ittifak gösterisi olarak bilhassa verdikleri reklamlar ile Taraf'ı desteklemekteler. Demokrasinin askeri tehditten korunması konusundaki ortak anlayış söz konusudur. Daha ötesi değil.

İrandada şu romantik komünistler faşist şah rejimini devirmek için mollarla işbirliği yapmışlardı sonra ne oldu....meydanlarda vinçlerden kurulmuş idam sehpalarında son danslarını yapıp....boyut değiştirdiler.......Ellah rahmet eylesin....

Yergin
13-07-2009, 11:28
Başlık bir kere tezat oluşturuyor. Türkiye'de Aleviler, Çin'de Uygurlar. Türkiye'deki Aleviler ile Çin'deki Uygurlar bir mi? Almışsınız elinize 10-15 tane rakam, sırasını değiştirip değiştirip ya Kürtlere, ya Alevilere getiriyorsunuz konuyu. Sonra el Ay'a gidiyor, biz ....

Tartışmayı bilmeyen, bilmediği tartışmaya girmemeli. Tartışmak isteyen, tartışmak istediği konuda tartışmalı. Sırasınıda bilmeli. Her yol Bağdat'sa hiç birşeyin çözümü olmaz, bulamazsınız.

Sayın dilaver'e burada katılmıyorum malesef. Evet TD gerçekten çok özgür bir site. Takdirde ediyorum ama bu konu bambaşka birşey.

Saygılar

pusi
13-07-2009, 12:28
Düşünceye karşı çıkanların ilk yaptıkları şey yaftalamak ve suçlamaktır. Bu sitede tahammülü ögreneceksiniz ve de saygıyı.

Bu sitenin meclis başkanıda varmış.
Saygı ve tahammül sizin tekelinizdemi?
Saygı öğretilmez kazanılır.Sizde önce bunu öğrenin.

Arkadaşım Uygurlar ile Çinliler arasında olan bir olayın Kürtler, Aleviler ve Madımak oteli ile bir ilişkisinin olmadığını yazıyorum.
Buda benim düşüncem.
Kürtleri ve Alevileri Uygurlara veya başka bir olay ile birleştirerek konuyu başka yerlere çekmek düşünce oluyor fakat bunun karşıtını savunan birisinin düşünceleri düşünce olmuyor.
Süper bir çifte standart.Bu sitenin nasıl bir yönetimi ve meclisi varsa pek bir acayip.
Kürtler ve Aleviler bu sitenin yumuşak karnı herhalde.
Site meclis başkanı bu başlığı açan ve düşünceyi savunan birisine destek veriyor.
Başbakanla cumhurbaşkanıda teşrif edeceklermi?
Karşıt düşüncelere tahammülünüz yoksa bu tip başlıkların altına not düşün arkadaşım.

Örnegin bu başlığın altına: Çinliler ve Uygurları tartışıyor gibi yaparak bağlamayı Madımak otelinde, sızlanmaya Alevilerde, yağlanmayada Kürtler ile devam edecegiz.Alevileri ve Kürtleri savunanların dışındaki düşünceler, düşünce değildir. Konuların Uygurlar ve Çinliler ile bir ilişkisi olmadığını yazanlar yaftacıdırlar.

Bizde haddimizi biliriz sayın meclis başkanı.

Sitenizin bu tarz bir düsüncesi oldugunu bilmiyordum özür dilerim.

ozgur_
13-07-2009, 13:44
Başlık bir kere tezat oluşturuyor. Türkiye'de Aleviler, Çin'de Uygurlar. Türkiye'deki Aleviler ile Çin'deki Uygurlar bir mi?

Ortak Noktaları ve Farkları ne Sayın EnvyMe

Almışsınız elinize 10-15 tane rakam, sırasını değiştirip değiştirip ya Kürtlere, ya Alevilere getiriyorsunuz konuyu.

Madımakta yanan 37 insan ve yüzlerce faili meçhul Hırvaristandamıydı.

Konuyu Hırvatlara mı, Eskimolar mı getirmeliydik.

Yergin
13-07-2009, 14:21
İşte bunu kastediyorum ben sayın Ozgur,

Aleviler ile Çin'deki Uygular bir mi? Nedir? Ataları aynıydı da ayırdılar mı? Aynı fikir yapısına mı sahipler? Nedir?

Madımakta ölen kişiler ile bu konunun yani Çin'deki Uygurların alakası nedir? Sebep nedir birleştirmek isteyerek.

Saygılar

yucemanitu
13-07-2009, 14:23
Başlık bir kere tezat oluşturuyor. Türkiye'de Aleviler, Çin'de Uygurlar. Türkiye'deki Aleviler ile Çin'deki Uygurlar bir mi? Almışsınız elinize 10-15 tane rakam, sırasını değiştirip değiştirip ya Kürtlere, ya Alevilere getiriyorsunuz konuyu. Sonra el Ay'a gidiyor, biz ....

Tartışmayı bilmeyen, bilmediği tartışmaya girmemeli. Tartışmak isteyen, tartışmak istediği konuda tartışmalı. Sırasınıda bilmeli. Her yol Bağdat'sa hiç birşeyin çözümü olmaz, bulamazsınız.

Sayın dilaver'e burada katılmıyorum malesef. Evet TD gerçekten çok özgür bir site. Takdirde ediyorum ama bu konu bambaşka birşey.

Saygılar

İşte aciz kalınca yaptığınız bu hiçbir karşıt tez yok içerik yok. Tamamen b.k atma karalama yok "tartışmayı bilmiyorsun" yok "her yol Bağdatsa" içeriksiz anlamsız bir yığın laf kalabalığı başka bir şey değil fikrin varsa yaz yoksa da adam gibi sus. Yaşanmış olaylardan örnekler veriyoruz fikir tartışıyoruz burda.

yucemanitu
13-07-2009, 14:26
Çin'de bir azınlık olarak baskı ve eziyet gören öldürülen Uygurlar iki günde Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Ama Alevilerin yıllarca çektiği baskı ve katliamlar karşısında susuldu bu işte aradaki ortak nokta ve fark.

ozgur_
13-07-2009, 14:38
İşte bunu kastediyorum ben sayın Ozgur,

Aleviler ile Çin'deki Uygular bir mi? Nedir? Ataları aynıydı da ayırdılar mı? Aynı fikir yapısına mı sahipler? Nedir?

Madımakta ölen kişiler ile bu konunun yani Çin'deki Uygurların alakası nedir? Sebep nedir birleştirmek isteyerek.

Saygılar

Atalar, kökleri bir olsa ne olur, ayrı olsa ne olur.
Uygurluların kökeni çinli olsa çinin yaptığı katlıyam doğru mu olurdu.

Sonuçta katlim yapılmış insanlar ölmüş. Tek neden Farklı oldukları için.

Benzer şeyler madımakta yapılmış, hemde savunmasız 37 insan diri diri yanmış. Tek neden farklı oldukları için.

Şimdi madımak vb. olayları görmemezlikten gelerk çinlilere kızma çifte standar değil mi ? Kim inanır özgürlük, eşitlik, insan hakları söylemlerine...

Yergin
13-07-2009, 15:08
Atalar, kökleri bir olsa ne olur, ayrı olsa ne olur.
Uygurluların kökeni çinli olsa çinin yaptığı katlıyam doğru mu olurdu.

Sonuçta katlim yapılmış insanlar ölmüş. Tek neden Farklı oldukları için.

Benzer şeyler madımakta yapılmış, hemde savunmasız 37 insan diri diri yanmış. Tek neden farklı oldukları için.

Şimdi madımak vb. olayları görmemezlikten gelerk çinlilere kızma çifte standar değil mi ? Kim inanır özgürlük, eşitlik, insan hakları söylemlerine...

Kim kızmamış! Kim Sivas'ta ki olaylara karışan müslümanlara BİR MÜSLÜMAN olarak ŞEREFSİZ dememiş, kim o insanları cahil olarak görmemiş, kim o insanlar için bir müslüman olarak Allah cezalarını versin dememiş! Kim söyleyin?

Bu sizin tutumunuz bu ülkenin MENFAATİNİ düşünmek değildir sayın ozgur, bu benliktir, bencilliktir. Ülke benlikle yıkılır, birlikle ayakta kalır. Ben, ben, ben diyerek hiçbiryere varılmaz. Türkiye Cumhuriyeti ülke olarak çok zor günler geçirmiştir ve hala da geçirmeye devam etmektedir. Her fırsatta bazı bölücü güçler eskide yaşanılan hataları bizlere tekrar yaşatmak ve bizi yani ülkemizi 20 sene 30 sene gerisine götürmeyi amaçlıyorlar. Peki bizler ne yapıyoruz söyler misiniz? Çin'de öldürülen Uygurların ardından Alevi diyoruz, Kürt diyoruz. Bırakın Alevi'yi, Kürt'ü. Burada Uygurları konuşun kapatın konuyu. Başka konuda kendi istediğinizi açar konuşursunuz. Birbiri ile bir tutmayın.

Mantığınız, benim CANIM yandı, kimse birşey demedi, başkasının canı yanınca hepiniz tepki gösterdiniz ise ki öyle gözüküyor, bu mantık ile BU ÜLKE İLERLEYEMEZ. Bizler bu ülkenin gençleri değilmiyiz? Bizler bu ülkeyi ileriye götürecek güçler değilmiyiz? Yıllarca ( lütfen bazı büyüklerim üzerine alınmasın ) yaşı geçmiş insanların laflarını, sözlerini konuşmadık mı? Dinlemedik mi? Onların devri bitiyor bizim devrimiz başlıyor. Ama ülkemin GENÇLİĞİNE bakarmısın... Yazık ki, ne yazık. Onlardan bin beteriz. Her fırsatta birbirini boğazlamaya çalışan bir gençlik. Her fırsatta birbirinin açığını bulmaya çalışan bir gençlik.

Sonra yaşasın bilmem ne...

Geçmiş, geçmişe bağlı kalmak için değil, ders alınmak içindir. Bu ülke bu konuma gelinceye kadar, kürdünden, solcusuna, dincisinden, ateistine her kesiminden çok insanını kaybetti, katledildi, öldürüldü. Netice nedir peki? Bu insanları katledenlerin EKMEĞİNE YAĞ SÜREN bizler, ne yapıyoruz?

Ben çok solcu tanıdım, Deniz Gezmiş'in D sini bilmeyip her fırsatta adının arkasına sığınan, ben çok müslüman tanıdım, dine herkesten çok zarar veren.

Sivas'ta ki ölenleri her fırsatta söylemek ile bu insanlar geri gelmez. Eğer bu insanları bu kadar çok seviyorsanız, fikirlerini taşıyın, fikirlerini geleceğe taşıyın. Nasıl öldüklerini elli kere söyleyerek değil.

İnsanların içinde nedense bu çok fazla var, kraldan çok kralcı olmayı çok seviyoruz. Bu ülkenin ne krala nede kralcılara ihtiyacı yok artık. Bu ülkenin önyargısız, insanlara insan gibi bakan, insanlara insan gibi davrananlara ihtiyacı var. Oysa o kadar uzaklamışız ki bundan, o kadar çok tembel olmuşusuz ki her konuda, ondan sonra ülkede işşizlik var...

Bizler kadar başka millet yoktur sanırım, böyle her olayı birbirine karıştırıp, sağ gösterip sol vuran.

Son olarak, bu ülkeyi gerçekten sevecekseniz, karşılıksız seveceksiniz. Karşılık bekleyerek değil.

Saygılar

Yergin
13-07-2009, 15:13
İşte aciz kalınca yaptığınız bu hiçbir karşıt tez yok içerik yok. Tamamen b.k atma karalama yok "tartışmayı bilmiyorsun" yok "her yol Bağdatsa" içeriksiz anlamsız bir yığın laf kalabalığı başka bir şey değil fikrin varsa yaz yoksa da adam gibi sus. Yaşanmış olaylardan örnekler veriyoruz fikir tartışıyoruz burda.

Keskin sirke kübüne zarar verir sayın Atlas. Benim öyle attığım birşey yok.

Saygılar

yucemanitu
13-07-2009, 17:03
Binlerce km ötede yaşanan katliama gösterilen tepki burnumuzun dibinde yaşanan katliama da gösterilsin demenin neresi yanlış hala anlamış değilim. İleri gitmek, ileri götürmek vs. diyorsunuz ileri gitmek için katliamı yapan bendense susayım mı demek lazım? Uygurlar için sokağa dökülenler aceba bir Sivas katliamında bir Maraş katliamında duyarlılık gösterdi mi? Aceba Çin'in baskı ve eziyetine maruz kalan Tibet'ten haberleri var mı? İsterseniz TC neden Çin'deki kıyıma pek ses çıkaramıyor düşünün. Erdoğan seçmeninin önüne geçip iki bağırıp çağırıyor tamam içerde efeleniyor da dışarda ne yaptı aceba neden gerekli tepkiyi gösteremiyor? Sakın sen önce kendine bak, demelerinden korkuyor olmasın?

yucemanitu
13-07-2009, 17:07
Sivas'ta ölenleri anmakla evet bu insanlar geri gelmez ama anmaz da unutursak insanlar ölmeye devam eder. Farklı olanın öldürülmesine karşıyız ama bu faklı Uygur Türküdür ama Alevidir ama şudur budur. Herkes farklılıklarla bir arada yaşamayı içine sindirene kadar Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Yergin
13-07-2009, 17:15
İnsanlar, unutmadık, unutmayacağız diye diye neyi unutturmadıklarını unutmuş durumdalar sayın Atlas.

Size tepkinizi göstermeyin demedim, ima dahi etmedim. Yerli yerinde olmalı dedim sadece hepsi bu. Önce içimizdeki yangını söndürmemiz lazım, sonra dışarıdakileri.

Saygılar

yucemanitu
13-07-2009, 17:40
Sayın envyme öncelikle şunu diyeyim size cevap veriyorsam bunu cevap vermeye değer biri olarak gördüğümden yapıyorum fark etti iseniz bu başlıkta bir iki kişiyi kaale alıp da cevap vermiyorum. Sizinle tartışmam sizi tartışmaya değer bulduğumdan dolayıdır.

İnsanlar, unutmadık, unutmayacağız diye diye neyi unutturmadıklarını unutmuş durumdalar sayın Atlas.

Korkmayın neyi unutturmayacağımızı biliyoruz. Böyle iğrenç bir katliamı unutacak kadar insanlıktan çıkışmış değiliz. Bazıları rahatsız olsada (mesela dönemin bakanı Mumcu bir zamanlar Sivas olaylarının anılacağı bir etkinliği bir telefonla iptal ettirmişti) biz unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutulduğu an böyle bir katliam bir daha yaşanacaktır çünkü.

Önce içimizdeki yangını söndürmemiz lazım, sonra dışarıdakileri.

Çok güzel işte önce içimizdeki insan hakları ihlallerine ve katliamlara bakalım. Sonra da dışardakilere yönelelim. Bakınız bugün milliyetçilerden yükselen sesYav efennim hani Alevi Kürt sorununda konuşanlar niye susuyor; bir grup da Uygurlar konusundakonuşanlar içerdeki katliamlara neden susuyor diyor. İşte ben de ikisini beraber anıyorum. Kan akıyor insan ölüyorsa bunun Alevi ya da Uygur olması fark etmez. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Yergin
13-07-2009, 17:48
Tam anlatmak istediğim, bir yerde insanlar öldürülüyorsa o insanlara değer veriyor isek o insanlar anılmalı. Başkalarını değil. Bu unutmak değil, her kesime duyarlı olmaktır.

Değer bulduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılar

AYATA
13-07-2009, 18:04
Kendimi demokrat solcu diye tanımlardım, sayenizde hızla sağın aşırı uçlarına doğru yol alıyorum benim haymatlos solcularım.... burayada sivasdaki o vahim olayı sokuşturunca sizden ne köy nede kasaba olmayacağı ortaya çıkmış oldu hadi hayırlısı bakalım:nono: bu gidişle siz beni müslüm de yaparsınız.....:D

evrensel-insan
13-07-2009, 18:16
Saygideger AYATA;

haymatlos solcularım.-Ayata-

"Haymatlos" terimini aciklayabilirmisin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
13-07-2009, 19:13
Saygideger AYATA;

haymatlos solcularım.-Ayata-

"Haymatlos" terimini aciklayabilirmisin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ben açıklayayım hocam "stateless" demek Türkçe'de "vatansız"

evrensel-insan
13-07-2009, 19:25
Saygideger atlas;

Tesekkurler. Hangi dilde, Yunanca mi? Biliyorsun, o tip kisilere, kirmizi passaport veriliyor ve dunyanin hangi ulkesine gitseler, oranin yerli vatandasi muamelesi goruyorlar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yergin
13-07-2009, 20:10
Asıl yazılışı, heimatlos. Almanca bir kelime sayın evrensel-insan.

Saygılar

ozgur_
18-07-2009, 21:54
196 Uygur Türk'ü idam edildi

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=200431

Nova
25-08-2014, 03:19

Demek ki ikisi de aynı kaynaktan yönetiliyor. Şablon belli, demekki bu şablonu uygulayanlar, insanların vereceği tepkileri de önceden kestirmiş ve politakalırını buna göre belirliyorlar:). ülümünati herbişiyi gören gös geldi aklıma.

yucemanitu
11-09-2014, 00:49
Yuh be arkadaş yuh! Yemediğimiz laf maruz kalmadığımız yaftalama kalmamış ne yapmışız diye? İki olayı kıyaslamışız. Burda Alevileri tavşan avlar gibi avlamışlar Çin'de de Uygurlara aynını yapmışlar. Bunu diyince saldırı başaldı. Ne iğrenç ne kepaze bir saldırı bu böyle inanamıyorum hala inanamıyorum. Asyatik gelenek lafını Asya genetiği diye anlayana da inanamıyorum, Çin'deki katliamı söyle buradakinden bahsetme diyenlere de inanamıyorum. Uygurları bırak Tibet için ne yaptın diye hadi konuşan diyeyim (buna konuşmak denirse artık) bir başka üyeye de inanamıyorum. İki ülkedeki iki benzer katliama dikkat çekince nasıl da boy hedefi olmuşuz. Amaç sadece kinini kusmak ve rahatlamak değil daha çok da yıldırmak, konuşturmamak. Her şey ortada.

evrensel-insan
11-09-2014, 01:29
Yuh be arkadaş yuh! Yemediğimiz laf maruz kalmadığımız yaftalama kalmamış ne yapmışız diye? İki olayı kıyaslamışız. Burda Alevileri tavşan avlar gibi avlamışlar Çin'de de Uygurlara aynını yapmışlar. Bunu diyince saldırı başaldı. Ne iğrenç ne kepaze bir saldırı bu böyle inanamıyorum hala inanamıyorum. Asyatik gelenek lafını Asya genetiği diye anlayana da inanamıyorum, Çin'deki katliamı söyle buradakinden bahsetme diyenlere de inanamıyorum. Uygurları bırak Tibet için ne yaptın diye hadi konuşan diyeyim (buna konuşmak denirse artık) bir başka üyeye de inanamıyorum. İki ülkedeki iki benzer katliama dikkat çekince nasıl da boy hedefi olmuşuz. Amaç sadece kinini kusmak ve rahatlamak değil daha çok da yıldırmak, konuşturmamak. Her şey ortada.

Evet su siralar sozlesmis gibi "ortalik katliam karmasasi"

Kuzeyde, ruslar, ukraynalilar, guneyde israil'in filistin katliama, ortada da Isid'in kendince "kendinden olmayan" katliami. doguda da ermeni/azerbeycan catismasi.

Eeee, ne yaparsin, cikar oyle mene bir seydir ki; ne insan ne de ona yasam hakki tanir.