Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-07-2009, 19:29
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Türkiye'de Aleviler Çin'de Uygurlar

12 Mart 1995 günü akşam saatlerinde İstanbul’da Alevi vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Gazi Mahallesi'ndeki üç kahvehane ve bir işyeri aynı anda kimliği belirsiz kişilerce bir taksiden otomatik silahlarla açılan ateşle tarandı. Saldırılar sonucu Halil Kaya adlı bir vatandaş hayatını kaybederken, beşi ağır yirmi beş kişi yaralandı. Saldırganların olay yerinden uzaklaştıktan sonra gasp ettikleri taksinin şoförünü öldürdükleri ve taksiyi ateşe vererek kaçtıkları anlaşıldı. Olayların ardından çok sayıda Alevi vatandaş, Gazi Mahallesi'nde toplandı, emniyet kuvvetlerinin olaya geç müdahale ettiklerini öne sürerek polis karakoluna yürüdü. Polisler grubun üzerine kurşun yağdırmaya başladı, Mehmet Gündüz adlı bir vatandaş hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

13 Mart günü olayı protesto etmek için İstanbul'un dört bir yanından gelen yaklaşık 15 bin kişi polis karakoluna tekrar yürüyüşe geçerek, çevik kuvvet ve özel timlerle desteklenen polisle çatışır. Çatışmalar sonunda on beş kişi hayatını kaybederken, aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok kişi yaralandı. Aynı gün İstanbul valiliği Gazi Mahallesi ile iki mahallede daha sokağa çıkma yasağı ilan etti. Gazi mahallesi'ne giriş ve çıkışlar polis kontrolüne alındı. 14 Mart günü, Gazi Mahallesi'nde konan sokağa çıkma yasağına rağmen olayların bir türlü yatıştırılamaması üzerine bölgeye askeri birlikler sevk edildi. Yine aynı gün Gazi Mahallesi'nde çıkan olaylar nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı'nda çıkan olaylarda otuz altı kişi yaralandı. 15 Mart'ta olaylar Ümraniye'ye sıçradı. Mustafa Kemal Mahallesi'nde çıkan olaylarda beş kişinin ölmesi ve yirmiden fazla kişinin yaralanması üzerine bu bölgede de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

KAYNAK

Çin'in Guangdong eyaletindeki bir oyuncak fabrikasında Han ve Uygur işçiler arasında meydana gelen bir kavgada bazı Uygur işçileri öldü. Uygurlar olay hakkında işlem yapılmasını isterken Çin yönetimi ve emniyeti olayları örtbas etmek istedi ve...

Eski adıyla Doğu Türkistan olarak bilinen Çin’in kuzey batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesinin merkezi Urumçi’de, dün akşam saatlerinde meydana gelen olaylarda 140 kişi hayatını kaybetti. Olaylarda 828 kişi yaralandı. Urumçi kentinde dün gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

KAYNAK

Nasıl da birbirine benziyor iki olay. Etnik kökeni farklı insanların kıyımını görmeyen polis haklı bir tepkiye nasıl da ateş açarak karşılık veriyor iki Asyatik gelenekten gelen iki ülkede.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 06-07-2009, 20:43
brakisefalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
brakisefalp brakisefalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne saçma bir kıyaslama.

Alevilik bir etnik köken midir ki Uygur Türkleri-Han çinlileri arasındaki olaylarla alakalandırılıyor.

Ayrıca bu son Gazi Mahallesi olayının sunni-alevi meselesi olduğuna dair bir açıklama yapılmış mı ?

Uygurlu soydaşlarımıza destek olmak, ölenleri anmak, Uygur Türk mücadelesinden bahsetmek yerine olayı bir anda genelleyip tüm sorumluluğu "asya genetiğine" yıkıvermişsin gibi gözüküyor buradan. Her neyse.
Alt 06-07-2009, 20:53
Kıdemli Üye

BRACHYCEPHAL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne saçma bir kıyaslama.

Alevilik bir etnik köken midir ki Uygur Türkleri-Han çinlileri arasındaki olaylarla alakalandırılıyor.

Ayrıca bu son Gazi Mahallesi olayının sunni-alevi meselesi olduğuna dair bir açıklama yapılmış mı ?

Uygurlu soydaşlarımıza destek olmak, ölenleri anmak, Uygur Türk mücadelesinden bahsetmek yerine olayı bir anda genelleyip tüm sorumluluğu "asya genetiğine" yıkıvermişsin gibi gözüküyor buradan. Her neyse.
Asıl sen saçmalıyorsun. Düzgün konuş. Alevilik ırksal olmasa da inançsal bir fark. Sonuçta azınlığın şiddet görmesi ve sindirilmesi var. Bu arada "genetik" de nerden çıktı? Asyatik "gelenek" dedim genetik değil.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Alt 06-07-2009, 21:25
Üye

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Asıl sen saçmalıyorsun. Düzgün konuş. Alevilik ırksal olmasa da inançsal bir fark. Sonuçta azınlığın şiddet görmesi ve sindirilmesi var. Bu arada "genetik" de nerden çıktı? Asyatik "gelenek" dedim genetik değil.

kızma yahu, üzüldün mü ben öyle yazınca. Kıyamam, pardon, özür dilerim o halde.

Kanka alevilik etnik fark falan demişsin, şimdi düzeltiyorsun ama yemezler; kusura bakma. Yanlış yaptın kabul edeceksin ilk. Etnik fark dedim, Uygur Türkleri'nin durumu ile aynı dedim yanlış yaptım diyeceksin. Demezsen canın sağolsun; demiş kadar oldun zaten. Neyse.

Alevi kardeşlerimizi etnik azınlık olarak dayatan Avrupa Birliği ve Soros düşünce yapısını benimsemiş olabilirsin, okumadım-ilgimi çekmedi pek yazılarını bilemiyorum. Ama bunlar tutmuyor be. Valla kimse sallamıyor bu tip şeyleri. Aleviler sıkı sıkıya bu ülkeye bağlı, bu ülkenin kurucu temel taşı, laik cumhuriyetin kalesi.

Çin'de soydaşlarımıza karşı yapılan devlet terörü ile alevilerin çektiği sosyolojik sıkıntıları nasıl bir araya getirebiliyor, kıyaslıyorsun? Bence burada bir artniyet var kanka, kusura bakma.

Neyse, takıl bakalım kıdemli üye kardeşim.
Alt 06-07-2009, 21:31
Üye

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

O değil de "asyetik gelenek", "asya genetiği"nden daha mantıklı bir terim değil. Asya dünyanın büyük bir adası diye mi biliyorsun bilmiyorum ama sırf öğrenmen için söylüyorum Asya dünyanın en büyük, en kalabalık kıtası ve bu kıtada tek bir gelenekten bahsedilemez. Sen iki farklı kavramı karıştırıp, üstüne üstlük "asyetik gelenek" gibi bir terim icad ederek tezini sunuyorsan eleştiriye katlanırsın.

Öyle lami cimi yapıp, düzgün konuş anneme söylerim falan demek yok.
Alt 06-07-2009, 21:41
Kıdemli Üye

kızma yahu, üzüldün mü ben öyle yazınca. Kıyamam, pardon, özür dilerim o halde.

Kanka alevilik etnik fark falan demişsin, şimdi düzeltiyorsun ama yemezler; kusura bakma. Yanlış yaptın kabul edeceksin ilk. Etnik fark dedim, Uygur Türkleri'nin durumu ile aynı dedim yanlış yaptım diyeceksin. Demezsen canın sağolsun; demiş kadar oldun zaten. Neyse.

Alevi kardeşlerimizi etnik azınlık olarak dayatan Avrupa Birliği ve Soros düşünce yapısını benimsemiş olabilirsin, okumadım-ilgimi çekmedi pek yazılarını bilemiyorum. Ama bunlar tutmuyor be. Valla kimse sallamıyor bu tip şeyleri. Aleviler sıkı sıkıya bu ülkeye bağlı, bu ülkenin kurucu temel taşı, laik cumhuriyetin kalesi.

Çin'de soydaşlarımıza karşı yapılan devlet terörü ile alevilerin çektiği sosyolojik sıkıntıları nasıl bir araya getirebiliyor, kıyaslıyorsun? Bence burada bir artniyet var kanka, kusura bakma.

Neyse, takıl bakalım kıdemli üye kardeşim.
Kardeşim etnik illa ırk temelli mi inanç farkına denmez mi? Birinde ırk farklı birinde inanç. Ben inanç farkına da etnik dedim. Yanlış yaptığımı da sanmıyorum. Etnografya salt ırksal kökenle ilgili değil o antropoloji inanç ve kültür farkı da var etnografyada. Fikrime karşı olmana da kızmış değilim ama öyle saçmalıyorsun deyip de sanki Uygurların katledilmesine sevinmişim gibi tepki göstermen beni rahatsız etti. Ama konu bu değil.

"Alevi kardeşlerimizi etnik azınlık olarak dayatan Avrupa Birliği ve Soros düşünce yapısını benimsemiş olabilirsin" diyorsun ne AB umrumda ne de Soros Alevilerin bu memlekette neler çektiğini biliyoruz Osmanlı'daki Alevi katliamlarından tut en son bu Gazi olaylarına kadar neler neler oldu. Başbakan kalkmış Alevilere hitaben kürsüden: "Ali'yi sevmek Alevilikse ben sizden daha Alevi'yim." diyor. Haberlerde çıktı bu. Mumcu kalkmış Sivas olaylarının anılacağı etkinliği iptal ettiriyor yok yara kaşımayalım bilmemne diye. Burda demek istediğim baskı ve cinayetler nerde olursa olsun tutum aynı olmalıdır. Baskıya uğrayanın Alevi ya da Uygur Türkü olması fark etmez.

SAPERE AUDE!

Alt 06-07-2009, 21:47
Kıdemli Üye

O değil de "asyetik gelenek", "asya genetiği"nden daha mantıklı bir terim değil. Asya dünyanın büyük bir adası diye mi biliyorsun bilmiyorum ama sırf öğrenmen için söylüyorum Asya dünyanın en büyük, en kalabalık kıtası ve bu kıtada tek bir gelenekten bahsedilemez. Sen iki farklı kavramı karıştırıp, üstüne üstlük "asyetik gelenek" gibi bir terim icad ederek tezini sunuyorsan eleştiriye katlanırsın.

Öyle lami cimi yapıp, düzgün konuş anneme söylerim falan demek yok.
Son olarak "Asyatik" üretim tarzı vardır. Sen bunu bilmeyip kafana göre konuşuyorsan benim sorunum değil. Eleştiri ayrıdır gıcıklık ayrıdır. Bu siteye üye olduğumdan beri onlarca eleştiri aldım hiçbiri bu kadar gıcık değildi. Kusura bakmayın siznle iletişimi kesmek zorundayım. İkimizin de iyiliği için yapıyorum bunu size de bana da yazık olmasın.

SAPERE AUDE!

Alt 06-07-2009, 21:56
Üye

Evet cevap verme şeklim değişiktir. Arkadaşlarım da beni gıcık bulur. Ama perdelerimi kaldırdığımda kedi gibi bir insanım sayın meclis üyem. Kusuruma bakmayın.

Asyatik geleneklerim ve ben başka başlıklarda yazmaya devam edeceğim izninizle. Esenlikler.

Konu brakisefalp tarafından (07-07-2009 Saat 05:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: öeeh
Alt 07-07-2009, 07:59
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu ne kötü ironi böyle...güç sahibi olmak isteyen biri bir bölgede oturan insanların başına geçebiliyor, onlara bir millet statüsü verebiliyor ve onları en yakın kanbağı olan millete kırdırabiliyor...bakınız Filistin milleti diye bir kavram varmıydı, Arabı, filistinlisi müslümanı, yahudisi aslında hepsi Sami ırkından değilmiydi.......bir bölgede yaşayan insanlar önce milletleştirildi ve sonrası....yıllardır belkide asırlardır sürecek acılar....daha öncede başka biri oradaki başka bir grubu milletleştirmişti....bu hep böyle oldu....böyle aktı kanlar..Küçük etnik gruplar yarat ve büyük olanı asılı parçala, bir bedene mikrop salmak gibi bir şey bu....bunu en iyi bilmesi gerekenler şimdide alevileri bir millet bir ırk dayatması ile ön plana çıkarmaya çalışıyorlar...(bu suçlama Atlas'a değil o sadece bu fikre inanmış biri gibi.) akacak kanların ve gözyaşlarının vebali acaba kimin boynuna olacak...
Alt 07-07-2009, 15:16
Kıdemli Üye

Aleviliğin ırk olmadığını biliyorum AYATA zaten işte tam da bu yüzden kimse Alevilikle TC'yi bölemez. Ayrı bir dil ya da ırk değil ayrı bir inanç sistemidir bu. Sonuçta İsevi vatandaşlar da ülkemizde yaşıyor ve kiliselere gidiyorlar Aleviler de ritüellerini rahat uygulasın devlet eğer cami yaptırıyor cemevi de yaptırmıyor. Ha bana sorarsan ben derim ki camiyi de cemevini de inananlar kendi olanaklarıyla yaptırsınlar bunlara bir kuruş bile harcanmamalı ama bugün devlet vatandaşın parasından oraya buraya cami dikiyor camilerin elektriği suyu bizim ödediğimiz vergilerle karşılanıyor. Bir eşitsizlik var yani. Ön plana çıkartmaktan kasıt söz gelimi eğer Sivas'taki olayları her yıl anmaksa. Bunun gerekli olduğunu düşünüyorum anılsın ki unutulmasın, unutulmasın ki bir daha böyle bir olay yaşanmasın. Ben sadece barış içinde yaşamak derdindeyim ne AB umrumda ne de başka bir şey.

SAPERE AUDE!

Önerilen Siteler