Orijinalini görmek için tıklayınız : iman hakikatleri
demir_tunc
10-07-2009, 13:38
TERMİTLER
termitler gözleri kör olmalarına rağmen muhteşem yuvalar kurup içinde havalandırma sistemleri yaparlar. yuva içerisinde tarım yapılan alanlar, yavruların bakıldığı alanlar karantina bölgeleri ibi bir çok bölüm vardır. burada bu canlılar koloni halinde yaşarlar. bu hayvanlar ne toprağı ne tarım yaptıkları mantar vb. besinleri daha önce görmemişlerdir. ama herşeyi kusursuz bir şekilde yapmaktadırlar. peki neredeyse beyni dahi olmayan ve gözleri görmeyen bu toplu iğne başı kadar canlılar bunları nasıl yapmaktadırlar. Tek açıklaması bunları ona Allah ın ilham ettiği gerçeğidir.
Sizin için hayvanlarda da elbette ibretler vardır(16/66)
Allah termitleri neden yaratmış acaba?
Beyaz karıncalar olarak da bilinirler. Çoğu bitki türüne, odunlara ve diğer bazı organik maddelere zarar vermeleriyle tanınırlar.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/canlilar/animalia/omurgasiz/2bilateria/1protostomia/isoptera.htm
milomanara
10-07-2009, 16:09
Evet çok güzel yaratmış, bak burada da var:
188904
demir_tunc
10-07-2009, 18:52
Kendi varlığını çok net gösteren bir delil. Allah bu yüzden yaratmış olabilir. Gören kişinin iman etmemesi sonucunda sonsuz cehennemi hak edeceği kadar büyü bir delil. milyonlarcası gibi.
Ben hiç termit görmedim,termitler nerde yaşar?
Termitler tropikal bölgelerde yaşarlarmış peki tropikal bölgeler dışındaki ben gibi hiç termit görmeyen insanlar Allah'ın bu mucizesini nasıl bilecek?
Ya bu Allah ne mucizeler yaratmış sırf bizim kendisine iman etmemiz için ne canlılar ne yaşamlar yaratmış.
Somonların yolculuğu çok daha ilginç bence ,bu doğadaki ilginç canlı türlerinin yaşam mücadelesini görüpte Allahın bunları bize ibret olsun diye yaratmadığına nasıl inanamadığıma ben bile şaşıyorum walla.
Kendi varlığını çok net gösteren bir delil. Allah bu yüzden yaratmış olabilir. Gören kişinin iman etmemesi sonucunda sonsuz cehennemi hak edeceği kadar büyü bir delil. milyonlarcası gibi.
Termiti yaratıp kanıt göstereceğine doğru düzgün bir kitap gönderip insanlar tarafından bozulmasına izin vermeyip bir sürü kitap gönderip farklı farklı dinler ortaya çıkmasına neden olmasaymış.
ozgur_beyin
10-07-2009, 22:59
demir tunç sizin bu mucizeleciliğinizden bıktık usandık.
o büyük allah dah güneşin nasıl battığını bilmiyor sen mucizelerden bahsediyorsun
"]حَتَّى? إِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ فِي عَيْنٍ حَمِئَةٍ وَوَجَدَ عِنْدَهَا قَوْمًا ? قُلْنَا يَا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِمَّا أَنْ تُعَذِّبَ وَإِمَّا أَنْ تَتَّخِذَ فِيهِمْ حُسْنًا[/SIZE]
Kehf 86
(Mekkî 69) Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik. *
gözzünüz vudu büyüsüyle bağlanmış hepmüslümanın müslümana yaptığı reklamlarla ömrünüzü geçiriyor ve bir birinizzi kandırıyorsunuz
demir_tunc
11-07-2009, 14:01
Özgür beyin. Söylediğin ayette bahsedilen konu ile ilgili birçok açıklama bulunmaktadır. Biliyorsun güneş bir yıldızdır ve yıldızların birçoğu da karadeliklerde son bulur. Bu ayette bir yıdızın karadelikte son bulmasına işaret ediyor olabilir. yoruma açık bir ayet bu ama sizin taktiğiniz zaten yorum açık ayetler üzerinde mücadele etmek. Allah 1400 sene önce haber vermişti.
Sana Kitabı indiren O'dur. O'ndan, Kitabın anası (temeli) olan bir kısım ayetler muhkem'dir; diğerleri ise müteşabihtir. Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar. Oysa onun tevilini Allah'tan başkası bilmez. İlimde derinleşenler ise: "Biz ona inandık, tümü Rabbimizin katındandır" derler. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez. (3/7)
ayette kendine rastladın mı? ben sana da kendime de rastladım :)
http://turandursun.blogspot.com/
Felsefeci 87
11-07-2009, 15:41
Senin Tanrın adaletsiz bir Tanrı olduğu gibi, insanları cehenneme atmaya meraklı bir Tanrı da. Eğer Tanrı herşeyi yarattıysa, herşeyin sahibiyse, ezelden ebede kadar herşeyi biliyorsa, yarattığı kulunun ilerde ne yapacağını da bilir. Allah, yarattığı kulunun ilerde ne yapacağını ve günaha düşeceğini biliyorsa, kötü şeyler yapacağını biliyorsa neden bunlara müdahalede bulunmadı? Kişinin cehenneme gideceğini bile bile onu neden yarattı? Tamamen kendi zevk ve arzularını tatmin etmek için insanı yaratıp, daha sonra ise; onu cehenneme atmak, mantıksızlığın daniskasıdır. Hem yaratıyorsun, hem onun günah işleyeceğini biliyorsun, hem müdahalede de bulunmuyorsun, sonra hiçbir şeyden haberin yokmuş gibi de insanı cehenneme atıyorsun. Bu insan kendi arzusuyla mı dünyaya geldi, kendi isteğiyle mi bu dünyada yaşamayı seçti? O zaman bu insanları yargılamaya hakkı olmayan bir Tanrı ile karşı karşıyayız.. Bu soruların yanıtını veremezsin. Versen bile bu hiçbir zaman bizleri tatmin edecek düzeyde olmayacaktır.
demir_tunc
13-07-2009, 20:40
Ahirette tatmin olursun merak etme.Bu arada ben kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum. sadece burada herşeyin cevabını vererek inkar edenlerin "
İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: "Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım." Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur."(35/37)
düşeceği bu durumdaki altı çizili kişinin görevini yapıyorum. tabiki benim yazdıklarımı okuyanlar için.
altı çizili kişinin görevini yapıyorum
Uyaran peygamber değimiydi ?
Senin Tanrın adaletsiz bir Tanrı olduğu gibi, insanları cehenneme atmaya meraklı bir Tanrı da. Eğer Tanrı herşeyi yarattıysa, herşeyin sahibiyse, ezelden ebede kadar herşeyi biliyorsa, yarattığı kulunun ilerde ne yapacağını da bilir. Allah, yarattığı kulunun ilerde ne yapacağını ve günaha düşeceğini biliyorsa, kötü şeyler yapacağını biliyorsa neden bunlara müdahalede bulunmadı? Kişinin cehenneme gideceğini bile bile onu neden yarattı? Tamamen kendi zevk ve arzularını tatmin etmek için insanı yaratıp, daha sonra ise; onu cehenneme atmak, mantıksızlığın daniskasıdır. Hem yaratıyorsun, hem onun günah işleyeceğini biliyorsun, hem müdahalede de bulunmuyorsun, sonra hiçbir şeyden haberin yokmuş gibi de insanı cehenneme atıyorsun. Bu insan kendi arzusuyla mı dünyaya geldi, kendi isteğiyle mi bu dünyada yaşamayı seçti? O zaman bu insanları yargılamaya hakkı olmayan bir Tanrı ile karşı karşıyayız.. Bu soruların yanıtını veremezsin. Versen bile bu hiçbir zaman bizleri tatmin edecek düzeyde olmayacaktır.
Sayın Felsefeci 87
Cennet neden var ise cehennemde onun için var, sadece cennet olsa idi.
Bu insanların tamamı Cennete gidecek olsa idi bu soruyu yinede soracak mıydınız ? O zamanda bir haksızlık sözkonusu olmayacakmıydı ?
Neden sadece Cehennemi düşünüyorsunuz ?
İnsanlar daha önce zaten Cennette idi. Kal-u Bela 'da Bela diyenler bunu demekte geciktiler Nefs'lerine uydukları ve sesin sahibini tanımadıkları için
işte imtihan bunun için yapılıyor kimin Bela deyip kimin geciktiğini ayırmak için, bu ayrımdan sonra bir kıymeti olacak Cennetin yoksa değersiz olur..
Saygılarımla...
demir_tunc
14-07-2009, 17:37
prozac02 uyaran sadece peygamber değildir. Allah ın varlığını e Kuran ı birine anlatan herkes uyarıcıdır. Orada peygamber denilirdi sadece peygamber olsaydı. Allah bir vesileyle (uyarıcı) herkese tebiliğini ulaştırır. Ulaştırmadıkları sorumlu değildir.