Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-07-2009, 13:38
demir_tunc demir_tunc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart iman hakikatleri

TERMİTLER

termitler gözleri kör olmalarına rağmen muhteşem yuvalar kurup içinde havalandırma sistemleri yaparlar. yuva içerisinde tarım yapılan alanlar, yavruların bakıldığı alanlar karantina bölgeleri ibi bir çok bölüm vardır. burada bu canlılar koloni halinde yaşarlar. bu hayvanlar ne toprağı ne tarım yaptıkları mantar vb. besinleri daha önce görmemişlerdir. ama herşeyi kusursuz bir şekilde yapmaktadırlar. peki neredeyse beyni dahi olmayan ve gözleri görmeyen bu toplu iğne başı kadar canlılar bunları nasıl yapmaktadırlar. Tek açıklaması bunları ona Allah ın ilham ettiği gerçeğidir.

Sizin için hayvanlarda da elbette ibretler vardır(16/66)
Alt 10-07-2009, 15:29
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Allah termitleri neden yaratmış acaba?
Beyaz karıncalar olarak da bilinirler. Çoğu bitki türüne, odunlara ve diğer bazı organik maddelere zarar vermeleriyle tanınırlar.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bil...a/isoptera.htm

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 10-07-2009, 16:09
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evet çok güzel yaratmış, bak burada da var:

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=188904
Alt 10-07-2009, 18:52
Üye

Kendi varlığını çok net gösteren bir delil. Allah bu yüzden yaratmış olabilir. Gören kişinin iman etmemesi sonucunda sonsuz cehennemi hak edeceği kadar büyü bir delil. milyonlarcası gibi.

Konu demir_tunc tarafından (10-07-2009 Saat 19:07 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-07-2009, 22:35
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben hiç termit görmedim,termitler nerde yaşar?
Termitler tropikal bölgelerde yaşarlarmış peki tropikal bölgeler dışındaki ben gibi hiç termit görmeyen insanlar Allah'ın bu mucizesini nasıl bilecek?
Ya bu Allah ne mucizeler yaratmış sırf bizim kendisine iman etmemiz için ne canlılar ne yaşamlar yaratmış.
Somonların yolculuğu çok daha ilginç bence ,bu doğadaki ilginç canlı türlerinin yaşam mücadelesini görüpte Allahın bunları bize ibret olsun diye yaratmadığına nasıl inanamadığıma ben bile şaşıyorum walla.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 10-07-2009, 22:42
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

demir_tunc´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendi varlığını çok net gösteren bir delil. Allah bu yüzden yaratmış olabilir. Gören kişinin iman etmemesi sonucunda sonsuz cehennemi hak edeceği kadar büyü bir delil. milyonlarcası gibi.

Termiti yaratıp kanıt göstereceğine doğru düzgün bir kitap gönderip insanlar tarafından bozulmasına izin vermeyip bir sürü kitap gönderip farklı farklı dinler ortaya çıkmasına neden olmasaymış.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 10-07-2009, 22:59
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

demir tunç sizin bu mucizeleciliğinizden bıktık usandık.
o büyük allah dah güneşin nasıl battığını bilmiyor sen mucizelerden bahsediyorsun

[SIZE="4"]حَتَّى? إِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ فِي عَيْنٍ حَمِئَةٍ وَوَجَدَ عِنْدَهَا قَوْمًا ? قُلْنَا يَا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِمَّا أَنْ تُعَذِّبَ وَإِمَّا أَنْ تَتَّخِذَ فِيهِمْ حُسْنًا[/SIZE]
Kehf 86
(Mekkî 69) Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik. *
gözzünüz vudu büyüsüyle bağlanmış hepmüslümanın müslümana yaptığı reklamlarla ömrünüzü geçiriyor ve bir birinizzi kandırıyorsunuz

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 11-07-2009, 14:01
Üye

Özgür beyin. Söylediğin ayette bahsedilen konu ile ilgili birçok açıklama bulunmaktadır. Biliyorsun güneş bir yıldızdır ve yıldızların birçoğu da karadeliklerde son bulur. Bu ayette bir yıdızın karadelikte son bulmasına işaret ediyor olabilir. yoruma açık bir ayet bu ama sizin taktiğiniz zaten yorum açık ayetler üzerinde mücadele etmek. Allah 1400 sene önce haber vermişti.

Sana Kitabı indiren O'dur. O'ndan, Kitabın anası (temeli) olan bir kısım ayetler muhkem'dir; diğerleri ise müteşabihtir. Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar. Oysa onun tevilini Allah'tan başkası bilmez. İlimde derinleşenler ise: "Biz ona inandık, tümü Rabbimizin katındandır" derler. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez. (3/7)

ayette kendine rastladın mı? ben sana da kendime de rastladım

http://turandursun.blogspot.com/
Alt 11-07-2009, 15:41
Felsefeci 87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felsefeci 87 Felsefeci 87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

demir_tunc´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Senin Tanrın adaletsiz bir Tanrı olduğu gibi, insanları cehenneme atmaya meraklı bir Tanrı da. Eğer Tanrı herşeyi yarattıysa, herşeyin sahibiyse, ezelden ebede kadar herşeyi biliyorsa, yarattığı kulunun ilerde ne yapacağını da bilir. Allah, yarattığı kulunun ilerde ne yapacağını ve günaha düşeceğini biliyorsa, kötü şeyler yapacağını biliyorsa neden bunlara müdahalede bulunmadı? Kişinin cehenneme gideceğini bile bile onu neden yarattı? Tamamen kendi zevk ve arzularını tatmin etmek için insanı yaratıp, daha sonra ise; onu cehenneme atmak, mantıksızlığın daniskasıdır. Hem yaratıyorsun, hem onun günah işleyeceğini biliyorsun, hem müdahalede de bulunmuyorsun, sonra hiçbir şeyden haberin yokmuş gibi de insanı cehenneme atıyorsun. Bu insan kendi arzusuyla mı dünyaya geldi, kendi isteğiyle mi bu dünyada yaşamayı seçti? O zaman bu insanları yargılamaya hakkı olmayan bir Tanrı ile karşı karşıyayız.. Bu soruların yanıtını veremezsin. Versen bile bu hiçbir zaman bizleri tatmin edecek düzeyde olmayacaktır.
Alt 13-07-2009, 20:40
Üye

Ahirette tatmin olursun merak etme.Bu arada ben kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum. sadece burada herşeyin cevabını vererek inkar edenlerin "

İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: "Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım." Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur."(35/37)

düşeceği bu durumdaki altı çizili kişinin görevini yapıyorum. tabiki benim yazdıklarımı okuyanlar için.

Önerilen Siteler

Etiket
iman hakikatleri