Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygurlara Acimak
tvlerde devamlı gösteriyolar
su kadar uygur katledildi su kadar yıldır baskı var diye (doğruda)
magdur uygurlulara bakıyorum hep sakallı salvarlı tipler
bildiğimiz taliban gibi bişeyler ,bu yapılanları türkiyede protesto eden tiplere bakıyorum
onlarda aynı tipler islamcı ,alperenci v.b. gruplar
şimdi soruyorum bu uygurlara destek verilmelimi ?
ve bunlar gibi zararlı olupta magdur duruma düşen diğer dini yada siyasi gruplara ?
mesela irandada şöyle bişey olmuştu ,solcular şaha karsı mollalara destek vermişlerdi ,daha sonra mollalar şahı devirip seriatı getirdiklerindeyse ellerine gecirdikleri tüm solcuları katletmişlerdi
Batı ile Çin'in kavgası çok kanlı olacak.
O savaştan sonraki savaşlarda insanlar ilk çağ silahlarını kullanacaklar.
Cilalanmış taşlar..
arada kalanlarsa haritadan silinip gider
ChristopherVanDer
16-07-2009, 22:45
Bizimkiler koftiden milleyetçi zaten!!
Gösteri yapın, sahip çıkın gibi zayıf fikirler dile getiriyorlar..
Yahu senin ordaki olan olayları kınamaktan yapacağın başka şey yok ki be vatancılar..
hakdogan
16-07-2009, 22:53
Mazlum, sakallı şalvarlı olursa "mazlum" olmaktan, hak ve hukuku savunulmaya değer olmaktan çıkıyor demek!
Sevsinler sizin İnsanlık telakkinizi, sevsinler zaten veremeyeceğiniz desteğinizi...
bence ayrinti son derece hakli !
simdi durduk yerde bu saci sakali bir birine karismis tiplere destek verilmemeli,
hatta filistin, cecenistan, arnavut ve bosna tamami ile istisnasiz allahsiz ve dinsiz olana kadar düm ciglik feryatlarina kulak tikamali.......
nihayetinde magdura destek verilmesi icin, öncelikle sacina sakalina ve giyim kusamina bakilip, ona göre destek verilmeli......
ama marx konusu biraz iltilafli, malum kendisinin saci sakali'da bir birine karismis ve agzinda bir "mülkiyet sakizi" cigneyip duruyor.....
ya peki bir baska pasakli che ye ne demeli.....eli yüzü toprak, ter icinde.....
yok yok, asla destek verilmemeli, önce kendilerine söyle bir ceki düzen vermeliler, insan olarak kabul edilmek icin......
simdi durduk yerde bu saci sakali bir birine karismis tiplere destek verilmemeli,
hatta filistin, cecenistan, arnavut ve bosna tamami ile istisnasiz allahsiz ve dinsiz olana kadar düm ciglik feryatlarina kulak tikamali.......
nihayetinde magdura destek verilmesi icin, öncelikle sacina sakalina ve giyim kusamina bakilip, ona göre destek verilmeli......
ama marx konusu biraz iltilafli, malum kendisinin saci sakali'da bir birine karismis ve agzinda bir "mülkiyet sakizi" cigneyip duruyor.....
ya peki bir baska pasakli che ye ne demeli.....eli yüzü toprak, ter icinde.....
yok yok, asla destek verilmemeli, önce kendilerine söyle bir ceki düzen vermeliler, insan olarak kabul edilmek icin......
Güzel yazmışsınız sayın invi :D
Ne günlere kaldık ya öyle değilmi ;)
Bu kadarmı basit insanların arasında bir hüküm vermek.
Bu kadarmı dik kafalı olunur ya sayın ayrıntı...
milomanara
17-07-2009, 03:07
Bağımızlık kolay kazanılmıyor. Elini taşın altına koyacaksın. 60 yıl işgal mi olur? Kim 60 yıl işgal altında kaldığını söylüyorsa işgalcisiyle haşır neşirdir, pek de şikayetçi değildir. Bu arkadaşlar da öyle. Mandaya, himayeye teşne olup sonra yandım diye bağırmak olmaz.
Çin'in zaten savunulacak tarafı yok. Bu yaptıkları kendi anayasasına aykırı. Azınlık olarak tanıdığı milletlere anayasal olarak verdiği hakları uygulamıyor. Bildik totaliter devlet.
Benim özellikle karşı olduğum, insanı insan olarak göremeyip, müslüman, soydaş vs... görme hastalığı. Yahu bu adamlara memleketin 90%'ı ayağa kalkıyorsa, şu Somaliliye, Tibetliyede bir 40%'si ayağa kalksın be arkadaş! Ama yok, kimi kafir kimi zenci onların.
O yüzden tiksiniyorum bu yapmacık sahip çıkma lakırdılarından.
Sayın ayrıntı bu bir insanlık suçudur şu videolara bakınız...
http://www.youtube.com/watch?v=VzwLOqWBJ8k
http://www.youtube.com/watch?v=PIyemF2Mqks
Kafa kesme videoları vardı onalrı kaldırmışlar eminim zaten ileyemezdiniz,ayrıca bunalr gibi çok video var uzatmaya gerek yok.
Taliban ve el-kaide gibi örgütlere gelince onlar zaten insan bile değildir,müslüman hiç değildir ve amerikanın fonlarıyla hareket eden,adam toplayan,örgüt kuran,dünyada onların politikalarını gütmek için kullanılan ve bilinçli olarak kurulan bir örgüttür.
Bunun nedenleri
1)Dünyaya islam kötü gösterilecek
2)Batılılar sözde oraya özgürlük getirmek amacıyla,o topraklardaki kendi emellerine ulaşmak için bahane ederek oralara müdahele edecekler.
3)O bölgelerde yaşayan halk heem acı ve sefalet,cahillik ve fakirlik içinde kalıp hiç bir zaman gelişemeyecek ve onları istedikleri gibi kullanacak olan sözde medeni ülkelere boyun eğecekler.
Saygılarımla...
Sn nogada,
konuyu acan arkadas nihayetinde bir soru sormus....
ve belki farkli görüsler okumak niyeti ile sormus olabilir....
ama dinsiz arkadaslar ile sohbetlerimizde dinsiz / allahsiz olmak ile "hümanist" olduklarini tekrar tekrar bize hatirlatirlar, o yüzden bu tür bir sorunun mantigi kendi icinde gayet yerinde bir yaklasim....
bildiğimiz taliban gibi bişeyler ,bu yapılanları türkiyede protesto eden tiplere bakıyorum
ve bunlar gibi zararlı olupta magdur duruma düşen diğer dini yada siyasi gruplara ?
Bu başlığı görmemişim ..Sn.Ayrıntı,yazdıklarınız karşısında empati kabiliyetinizin 0 olduğunu anladım.İnsan her yerde insandır.Bir soykırım karşısında bizden ya da bizden değiller gibi bir yaklaşım insanca mıdır? Çok itici..
Sadist misiniz yoksa ırkçılık mıdır gözünüzü karartan?
yucemanitu
17-07-2009, 12:49
Uygurların ne gibi bir zararı olabilir. Bu sözlerin hemen ardından verdiğiniz İran örneğinin konuyla uzaktan yakından alakası yok. Uygurlar Çin'in baskısından kurtulursa uçaklara atlayıp bizi kesmeye mi gelecekler, ne alaka? Elbette Uygurların da hakları korunmalı onlara da destek olunmalı ama sadece Uygurlar değil Iraklılar, Filistinliler, Tibetliler de insan onlar için de ses çıkarmalı Uygur olmak ne bırakalım ölsünler demek ne de sadece onlar önemli demek için yeterli sebep olamaz. Baskı ve katliam baskı ve katliamdır inancı, örfü, ananesi, görenekleri ne olursa olsun insan insandır.
Konunun Uygur olmakla İslamla sakalla şalvarla hiç bir alakası yok..
Batı (ABD+Avrupa) Çin'le savaş halinde..
Batının şu an Çin'e karşı oynadığı iki kart var..
Bunlardan biri Tibet kartı..
Dalai Lama sürekli batı TV'lerinde önüne gelen batılı politikacının boynuna bez atkı geçiriyor..
Diğeri Uygur kartı..
Batı eninde sonunda Çin'le silahlı çatışmaya girecek..
Bundan kaçması demek uzun süreçte Çinin dünya hakimiyetini kabullenmek demek..
Şu anda ABD'de insanlara gıda yardımı yapılıyor..
Çin batı sanayisini çökertiyor..
Ortadoğu'da İslamın parlatılmasının bir nedeni de bu..
Bu kavgada müslümanları kullanmayı planlıyorlar..
Ama dediğim o gibi..
Batı - Çin savaşından -ki 2020'li yıllarda olacak- sonraki savaşların taşlarla yapılacağına şüphe yok..
yucemanitu
18-07-2009, 19:46
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/12100818.asp?gid=229
güzel kardeşim konuyla cokmu cok alakası var ! ibrahimi dinlerin kültürüyle yoğurulmuş insanlar nankörlük yapmaya kalleslik yapmaya aldıkları dini egitim gereği cok yatkındırlar
tarihte ve günümüzde bunun bir cok örnekleri vardır
alfabelerini arap alfabesi yapacak kadar araplaşmış uygurlarda neden olmasın ?
acıkcası bu insanlara güvenmiyorum ,müslüman diye bir araba bir iranlıya türklüğüde türkiyeyide rahatlıkla değişirler
ayrıca 1 Bucuk milyarlık cin eger türk düşmanı yada islam düşmanı olsaydı (MİLYARLIK) nüfu(Z)unu kullanarak coktan ordaki (araplaşmış türkleri) araplarda diyebiliriz haritadan silerlerdi
gercekci olalım !!!
milomanara
24-07-2009, 22:22
Yeni aldığımız bir üfürmeye göre, uygur olaylarında A.B.D. parmağı varmış. Ortalığı karıştırmasının nedeni islami terörü Çin'e yönlendirmekmiş[1 (http://www.debka.com/article.php?aid=1118)]. Bu konuda şimdiden başarılı olmuş çünkü el kaide Cezayir'deki Çin hedeflerini vurma sözü vermiş[2 (http://english.aljazeera.net/news/asia-pacific/2009/07/20097154332853452.html)]. Cezayir'de 50.000 Çinli işçinin çalıştığı biliniyor.
Oldukça akla yatkın bir üfürme. Doğru olup olmadığını zaman gösterecek.
http://img27.imageshack.us/img27/5268/kyrgafg.jpg
yucemanitu
25-07-2009, 17:16
Ayrıntı arkadaşım Uygurların Araplaşmasının size ya da bize ne gibi bir zararı var adamlar Dünya'nın bir ucunda ve buraya gelip bize bir kötülük yapacakları yok. İran olayı bambaşka bir şey bir kere Uygurlar yanımızda değiller ayrıca bize bir fenalık yapmak gibi bir şeyden hiçbir kârları da olmaz.
hangi halk olursa olsun, kültürüne, kimliğine, diline, milliyetine ve yaşamına baskı ve zorbalık uygulanması kabul edilemez.
Çin uygur halkına zorbalık yapmaktadır. Uygur halkı mağdurdur.
Ancak çin, uygurlara müslüman veya Türk olduğu için bunu yapmamaktadır. Kapitalist sistemi uygulayan emperyalist çin, diğer emperyalistler gibi, emekçileri kontrol altında tutarak, rahatça sömürüsünü devam ettirebilmek için, baskı ve zor yöntemini kullanmaktadır.
Portakaloglu
28-07-2009, 15:24
Tamam iyi hoş güzel insan oldukları için bu soykırımı kınayalım falan ama ben bi tane Türkün Rusya Gürcistan'a girdiğinde gösteri yaptığını görmedim.Ya da onu savunduğunu falan.Tayyip Erdoğan Saakaşvili'yi ziyarete gitti.Türk Halkında zaten tık yoktu.Bilemiyorum bu insan kayırmanın nedenini?Müslüman diye onlara yardım hak hukuk ama diğerlerine bariz bi kayırma var.
Esenlikler...
redkit86
28-07-2009, 17:42
Olaya sakallı,şalvarlı,peçeli,faşist,komünist diye yaklaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum..İnsandan yana olmayan hiçbir şey için göz yumulmamalı..Ben de şalvarlı,din bezirganlığı yapan veya sahte milliyetçilerle aynı cephede olma düşüncesinde olmadım hiçbir zaman..Ama ortada inancından veya değerlerinden dolayı mağdur edilen birileri varsa,kim olurlarsa olsunlar, haklarını savunmak isterim.Bunu yapamasam bile vicdani kanaatim bu yönde olur..
Olaya sakallı,şalvarlı,peçeli,faşist,komünist diye yaklaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum..İnsandan yana olmayan hiçbir şey için göz yumulmamalı..Ben de şalvarlı,din bezirganlığı yapan veya sahte milliyetçilerle aynı cephede olma düşüncesinde olmadım hiçbir zaman..Ama ortada inancından veya değerlerinden dolayı mağdur edilen birileri varsa,kim olurlarsa olsunlar, haklarını savunmak isterim.Bunu yapamasam bile vicdani kanaatim bu yönde olur.. Katılıyorum, insanlar ölüyorsa gerisi teferruat.
Hiçbir mazeret insan hayatından değerli olamaz.
Taliban ve el-kaide gibi örgütlere gelince onlar zaten insan bile değildir,müslüman hiç değildir ve amerikanın fonlarıyla hareket eden,adam toplayan,örgüt kuran,dünyada onların politikalarını gütmek için kullanılan ve bilinçli olarak kurulan bir örgüttür.Bu kısmı atlamışım...
Sorun hiçbir zaman "sadece emperyalizm" olarak indirgemez. Müslümanlar kendi geri kalmışlıklarının sorumluluğundan böyle kaçamazlar, kaldı ki Islamcılar işlerine geldiği zaman Amerika'nın kucağına oturacak kadar sefil, ikiyüzlü ve fırsatçıdır. Bakın işte AKP'ye, nasıl kuzu kuzu Amerika'daki efendileri olan Fettullah Gülen'e biat ediyorlar! Islamiyetin kendi içkin faşizmi de el-Kaide, Taliban, Milli Görüş, Iran Islam Cumhuriyeti gibi terörist örgütlerin doğmasında etkili olmuştur. Herhalde Suudi Arabistan denen devletimsi terörist örgütün kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermemesinin sebebi Amerika değil, kendi gericilikleri.
Emperyalizm asla tek kutuplu değildir.
Bağımızlık kolay kazanılmıyor. Elini taşın altına koyacaksın. 60 yıl işgal mi olur? Kim 60 yıl işgal altında kaldığını söylüyorsa işgalcisiyle haşır neşirdir, pek de şikayetçi değildir. Bu arkadaşlar da öyle. Mandaya, himayeye teşne olup sonra yandım diye bağırmak olmaz.
Hiç Dogu Türkistan tarini okudunmu sen böyle ahkam kesiyosun.
Bugüne kadar ne mücadeleler yapmışlar.
al sevmesin ama sana bi link oku.
Bunu beğenmediysen beğendiğinden oku.
http://www.harunyahya.org/kitap/dogu_turkistan/turkistan2.html
Osman Baturu
İsa Yusuf Alptekini biliyormısun.
Bilmeden salla gitsin.
Rockipsiz
15-08-2009, 12:50
Hangi ırk hangi din hangi mezhep hangi kültürden olursa olursan bir insan mazlumun, zordumda olan insanın/insanların yanında olmalıdır. Uygurlar burada ezilen taraftır, ister dinci olsun ister ateist bu insanlara sahip,destek çıkmak ülkücülerin, yobazların değil bizlerin görevidir.