Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP Artık MEDUSA'dır
Mutezile
14-07-2009, 08:13
Güzel sitemizin 'özgürlükler şahinleri' adaletvekalkınmap.sini' yere göğe koyamamaktadırlar.
Site forumlarında ve hatta profillerinde bu partinin:
*hak ve özgürlükler noktasında liberal ve hoşgörülü tavrını (İslamdaki mümaşata daha aşina olamadıklarından böyle algılamaktadırlar diye düşünüyorum);
*Türk askerine olan derin peşin hüküm ve fobisini;askerin bütünüyle pasifize edildiği bir sistemin rüyasını
* Türk milletinin aidiyet duygusunu silmek için ölesiye ve biteviye çabasını
* AB'ye girmeye hevesli imiş gibi görüntüsünü
* Anayasa Mahkemesi'ni lağv etme; olmazsa üyelerini iktidarın ataması girişimlerini
ve daha bir çok naneyi yemesini olumlarlar, alkış tutarlar. Kısaca akpepe'yi yere göğe koyamazlar.
Asıl dertleri başkadır, apyarıdır. Onlar bilmez mi türk milletinin artık dış politikada vakur bir şekilde temsil edilme dönemlerinin mazide kaldığını, Deniz Feneri, Yimpaş, Kombassan, Akbil davalarını..onlar bilmez mi şeriat özlemlerini, alkollü içki düşmanlığını (bazı dostların dikkatini bu noktaya ö z e l l i k l e çekmek istiyorum :D)..onlar ülkede şu an yüzlerce mossad, CIA, M16 çalışanlarının cirit attığını, provokasyon yaptığını, b e l g e ihdas ettiklerinin bilmezler mi?
Onlar türk milletinin tarihinde bu kadar mutsuz ve gelecekten ümitsiz olduğunu bilmezler mi? Hepsi akıllı çocuklar -kızlar- nasıl bilmezler. Bilirler de akepe'nin işlerine gelen çok önemli bir nüansı apaçık ortada iken, bu nüansı şiarı edinmekten geri duramazlar:
Ayrılıkçı, federatif, otonomluk sözcülüğünü yapan etnik azınlığa olan akp'nin verdiği ödünler (klasik oy goygoyculuğu), vermeyi düşündüğü ödünler onlar için herşeyden daha anlamlıdır. AİHM son verdiği BATASUNA kararından hiç bahsederler miiii? nerde? İşlerine gelenler forumda dillendirilir, gelmeyenler gözardı edilir.. (Bir iki kişi belki mesajla bu konuya eğilmiş olabilir; ama bu kadar hayati bir konuda ben açılmış bir topic görmedim, henüz)
İktidarın son nanelerine yakından bakalım:
Aşağıdaki bilgiler Yalçın Doğan'dan:
''Ilısu Barajı için "siz tarihsel dokuya dikkat etmiyorsunuz" diyerek, verecekleri krediden vazgeçenler dün Brüksel'de "siz özgürlükleri ihlal ediyorsunuz" diyerek, Türkiye'yi sorguluyor.Kısa adı ETUC, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, 60 milyon üyeli, Avrupa'nın en büyük işçi konfederasyonu. Dün ETUC yönetim kurulu toplantısı var. DISK Genel Başkanı Süleyman Çelebi yönetim kurulunda üye. Toplantıya Çelebi de katılıyor.
KESK Türkiye'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu.KESK'in bazı yöneticileri bir süre önce Ergenekon'dan gözaltına alınıyor. ETUC dünkü yönetim kuruluna KESK'i davet ediyor. "Türkiye'de özgürlüklerin ihlali" ve özel olarak sendikal özgürlüklerin ihlali ile ilgili Türkiye'de neler olup bittiğini öğrenmek üzere.
İki gün önce Taraf gazetesinde çarpıcı bir haber yayınlanıyor. Haber şu.
Marmara Üniversitesi'nde akademisyen Nesrin Uçarlar doktora tezi hazırlıyor. Tez konusu Çoğunluk İktidarı ve Azınlık Hakları Direnişi, Türkiye'de Kürtçe Dil Hakları.
Uçarlar'ın, bölücülük yaptığı iddia edilerek, tezi donduruluyor.Tez hocası Günay Göksü Özdoğan haksızlığın giderilmesi için, Uçarlar'ın Marmara Üniversitesi'nde teziyle ilgili konferans vermesini istiyor.Bu sefer kapıda iki polis, konferansı dinlemeye gelenlere, "nereden geliyorsun, bu konferansa neden geldin" gibi sorular yöneltiyor.Haber özetle böyle. Utanç dizisinde son kompartıman.
Beyler, burası üniversite. Tekrarlamak gerek, ü-ni-ver-si-te.Her türlü yayının, her türlü düşüncenin, her türlü akımın, sizlerin keyfine gelsin, gelmesin, nazik bedeninize dokunsun dokunmasın, öz-gür-ce ele alındığı, okunduğu, tartışıldığı bir mekan. Üniversite, bu açılardan dokunulmaz . Yani, demokratik ve özgür dünyanın her yerinde.Bir üniversitede, bir doktora tezi, cadı kazanında kaynatılıyorsa, orası artık üniversite olmaktan çıkıyor, orası artık tekke. Cemaat vaziyeti. Ya kapıdaki polisler? Konferansı polise ihbar eden kim?Olayın trajikomik yönü, doktora tezinin Marmara Üniversitesi AB Enstitüsünde yapılmakta oluşu. AB, özgürlükler, hele de bilimsel özgürlükler. AB işte, ötesi var mı, AB. Burası onun enstitüsü.Bilimsel açıdan şunu anlarım.Tez eksiktir, iyi işlenmemiştir, kabul edilmez, döner. Ama, bölücülükle suçlayıp dondurmak, bilimsel özgürlüğü anlamak için daha çok fırın ekmek yememiz gerektiğini gösteriyor.
Burada en temel hastalıklardan biri yatıyor. Ozgürlük anlayışı.Demokrasiyi sistem içinde, sadece askerin etkin olmadığı rejim olarak anlamak, özgürlükleri kanatsız kuşa çeviriyor. İşin hep asker yönü pişiriliyor, özgürlüklere kulak asan pek yok.
Bilimsel özgürlüğün olmadığı rejimde demokrasiden söz etmek mümkün mü? Adamlar dün Brüksel'de sendikal özgürlüklerin ihlalini sorguluyor.
Sıra yarın bilimsel özgürlüklerin sorgulanmasına gelir. Savunmayı da artık tezi donduranlar yapar..'' YD
Evet, F-tipi yapılanmanın akepe'nin kontrolünden çoktan çıktığını artık sağır sultan bile duydu. Ötesi; rejimin cıvataları, genç cumhuriyetin kazanımları bütünüyle tehlikeye girdi. Kimin umrunda. Akepe kendisi çivi çakmadığı ülkedeki tüm milli serveti ÖGERE, SUUD A falan cash paraya sattı (''Babalar gibi satarım; İstareye yattım, TANRI Cleveland dedi....zihniyeti).
Bir bardak soğuk su hepimize iyi gelir, hadi hayırlı işler
:focus:
Yunan mitolojisinde yeraltı dünyasının dişi canavarı olan üç Gorgona’ dan biridir. Bu üç kız kardeşten yalnızca yilan saçlı Medusa ölümlüdür ve kendisine bakanları taşa çevirme güçüne sahiptir..
Akepe'ye sıkıysa artık yan bakılsın.
Türiye artık Türkiye değil.
Maalesef..
1980'de başlayan süreç çoktandır bitti.
Artık bu ülke yabancı sermayenin ülkesi.
Bizim şurada yazışmamız bile bir lutüf.
Artık bu ülkede olacak hiç bir şeyin mantıklı bir açıklaması yapılamayacak.
Çünkü,gerçekte neler olduğunu asla anlayamayacağız.
Neyse..
Yapacak bir şey yok.
tamamen haklısın Mutezile
yazdıklarına eklenecek tek şey senin eklemeyi unuttuğun bunların diğer rezaletleri....
Mutezile
15-07-2009, 01:31
Türiye artık Türkiye değil.
Maalesef..
1980'de başlayan süreç çoktandır bitti.
Artık bu ülke yabancı sermayenin ülkesi.
Bizim şurada yazışmamız bile bir lutüf.
Artık bu ülkede olacak hiç bir şeyin mantıklı bir açıklaması yapılamayacak.
Çünkü,gerçekte neler olduğunu asla anlayamayacağız.
Neyse..
Yapacak bir şey yok.
Tam teslimiyet noktasında değiliz daha.. Daha var oraya.
Unbe'den:
yazdıklarına eklenecek tek şey senin eklemeyi unuttuğun bunların diğer rezaletleri....
yazmadığına göre listen epey uzun olmalı:)
evrensel-insan
15-07-2009, 02:09
Saygideger Mutezile;
"Balik, bastan kokar"
Saygilarimla;
evrensel-insan
çok uzunda
açıkçası yazmaya üşeniyorum
aklıma gelince bile sinir krizine giriyorum da.
en basitinden herkes inim inim inlerken,memura zam için kaynak yok denirken RTE'nin gidip iki tane uçak alması aklıma geliyor
oğlunun gemicikleri,pırlantacıkları geliyor
RTE'nin,Bülent abisinin insanlarımıza ettiği hakaretler geliyor
dış dünyaya bizi defalarca rezil etmeleri geliyor.....vb.
bir de gidip bunlara liberal,demokrat denince esas o zaman bana geliyorlar işte.
neyse,uzatmayalım.kısaca durum böyle....
halkın gözünün açılmasını beklemek ve ummak gerekiyor.
ama malum,türkiyede iktidar değil,muhalefet sorunu var
o yüzden daha çoooooooook bekleriz.
sosyalist-R
15-07-2009, 02:24
bir ülkede kapitalizm varsa o ulkede mutlaka komunistler vardır. Aydınlık devrimci insanların olduğu hiçbir yerde hiçbir şey bitmiş sayılamaz sayın theatre
DİZLERİMİN ÜSTÜNDE YAŞAMAKTANSA AYAKTA ÖLMEYİ TERCİH EDERİM .
ERNESTO CHE GUEVERA
Düşünüyorum da Türkiye içte ve dışta hiç bir dönemde AKP iktidarın dönemi kadar rezil olmadı küçük düşmedi..
içte nohutlu fasulyeli kömürlü oy alma dönemini başlatarak yoksul dedikleri muhtaç dedikleri vatandaşımı hem küçük düşürdü hemde etik olmayan oy avına girişti ve kazandı.. küçük esnaf diye bir şey kamadı herkes dükkan kapattı türbana verdiği destekle sunii gündemler yaratarak kamplaşmalara neden oldu . kuran kursu adı altında gerici çağ dışı kafalar yetiştiren örümcek yuvaları kurdu. kadrolaştı , resim,bedeneğitimi,müzik öğretmenleri atamazkern kadro vermezken imam hatiplilerden öğretmenler atadı kadrolaştı her yere kendi adamlarını soktu..TSK ya kancayı taktı..
Dış borçlarımız torunlarımızın bile ödeyemeyeceği seviyeye geldi, Buyuk abisinden aldığı destekle ılımlı islaM modelini dayattı,alt yapısını hazırladı ve inanın çok yakın bir gelecekte biz başı açıklar sokağa çıkamayacağız. Irakta oyanan oyunlara göz yumdu nerdeyse Türkiye nin işgaline yol açıyordu birinci teskere olayıyla .. Evet medusa oldu AKP sayın Mütezileye bu konuda katılmamak hak vermemek mümkün değil..
Hepsini saymama yazmama ne zamanım nede yerim yeter (anlayana)...
saygılar..
parmis Güneşin_kızı
Sayın Mutelize;
Medusa tam yerinde bir benzetme değil aslında hatta Medusa' nın cenabetliği bile AKP' nin yanında az kalır :) Medusa' nın Athena onu bir Gorgon yapmadan önce çok güzel bir kız olduğu söylenir.. Ama Akp baştan cenabetti zaten :D evrensel-insanın dediği gibi baştan kokmuşlardı.. Perseus Medusa' nın kafasını kestiğinde kan damlaları yılanlara dönüştü ve bu yılanlardan biri Mopsus' u öldürdü.. Akp' yi de devirecek olurlarsa Mopsus' un kim(ler) olacağı tartışılır.. O yılanlardan biri de hiç ölmeyecek zaten bir gün dirilmeyi bekleyecektir..
Akp olsa olsa Hades olur belki :P
Mutezile
15-07-2009, 08:27
Sevgili Unbe;
en basitinden herkes inim inim inlerken,memura zam için kaynak yok denirken RTE'nin gidip iki tane uçak alması aklıma geliyor
oğlunun gemicikleri,pırlantacıkları geliyor
Bu sözleri muhatabına söyleme fırsatını elde etseydin eğer, ne yanıt alacağını biliyorsun değil mi? __''Nazar etme ne olur, .....''
Benim şahsen en üzüldüğüm noktalardan biri sevgili parmis'in dile getirdiği şu cümlede ifade buluyor:
__''ve inanın çok yakın bir gelecekte biz başı açıklar sokağa çıkamayacağız. ''
2009 yılında çağdaş Türk kadınına bu parti bu duyguyu, bu kaygıyı yaşatıyorsa başımız gerçekten dertte demektir.
Toliveistodie'den:
''Akp olsa olsa Hades olur belki :) ''
Doğrusu Hadesi bilmiyordum, okudum http://tr.wikipedia.org/wiki/Hades
Medusa'yı gerçekten mumla aratıyormuş;__''Hades yeraltının, cehennemlerin tanrısıdır. Ayrıca "Hades" Ölüler Ülkesinin de adıdır. ''
Akepe içindeki eni konu ''eli-yüzü düzgün'', onurlu bir duruş sergilemeye çalışan ne kadar çok adamı tasfiye etti, hatırlıyoruz değil mi?
Bakın 08.082003'de Şevket Kazan ne diyor yazılı basına: ''Ben Akepe'de üst düzey kadroda bulunan arkadaşların Amerika ile, Amerikadaki belli odaklarla İRTİBAT içinde olduklarını biliyorum. Herkes biliyor. Oranın tasvipi ile hareket ettikleri, oranın hoşuna gitmeyecek birtakım davranışlardan ÇEKİNDİKLERİ açıkça görülüyor...Bütün amaçalrı oradan aldıkları desteği sürdürebilmek..Bunların kafalarında 'oradaki destek ile irtibat kurulmadıkça iktidar olunamaz' diye bir fikir var. En büyük hatalarımızdan biri, dış politika konularını Abdullah Gül'e emanet etmemizdir''
Bir gazete, Yeniçağ, Abdullah Gül derlemesi yapmış, arzu eden göz atabilir: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=18648
AKP her şeyi satıyor
12-07-2009 00:36
İstanbul’da aralarında Kandilli Kız Lisesi, Çamlıca Kız Lisesi gibi tarihi değere sahip olan ve kentin Etiler, Levent, Şişli, Beşiktaş gibi rantı yüksek merkezlerindeki 22 okulun yaklaşık 5 milyar dolar karşılığı satılmasına ilişkin çalışmalarına muhalefet partilerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve eğitimcilerden tepki geldi. AKP’nin elindeki tüm kaynakları paraya çevirmeye çalıştığına dikkat çeken muhalefet partileri, “Okullar ranta dönüştürülmek isteniyor” eleştirisinde bulundular. İstanbullulara “Tepki gösterin” çağrısı yapan eğitimciler ise hükümete “Okullara layık görülen yerler dere kenarları, ücra köşeler, varoşlar mıdır?” sorusunu yönelttiler. “Okulları sattırmam” sözleriyle düzenlemeye karşı çıkan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise suskunluğa büründü.
http://www.haberinyeri.net/Siyaset/AKP-her-seyi-satiyor_66223.html
saygılar..
parmis Güneşin_kızı
bi tane de chp hakkinda baslik acip yorum yapsaniz ne hos olacak.
akp yi desteklemiyorum ama ne kadar dindar görümlü kisiler varsa hep onlarin aleyhine calisiyor bu site.
Ak Partiyi eleştirmek için müslüman görünümlü parti olması yetiyor malesef sayın Barudi.
Ne acı dimi, yakında sokağa başı açık çıkamıyacağız diyen bir bayan var. Ama bugün sokakta başı kapalıya öcü gözle bakılıyor. Neden? Etki, tepki meselesi.
Amaç ve istenilen farklı. Amaç ve istenilen farklı olduğu için, bugüne kadar bir kez bile oy vermediğim Ak Parti'yi her zaman bu amaca ulaşılamaması için savunacağım. Savunmam oy vermem ile olmayacak elbette.
30 yaşındayım, bildim bileli bu gibi söylentiler hep olmuştur, 18 yaşımda ikende vardı, 30 yaşımda ikende var. Peki arada ne oldu? Söylentiler gerçekleştimi? Hayır. Türkiye ne kaybetti bu arada peki? 12 sene. Yoksa bu kayıp bizlerin mi? Ya da benim mi?
Yıllarca hiç doğru düzgün çalışmayan bir fabrikaya karşı çıkmayan birisi, satıldığında karşı çıkıyor. Bu etikmidir?
Artık bu söylemleri bırakın, vazgeçin ve ülke için neler yapabilirsiniz, kendiniz için neler yapabilirsiniz onlara bakın. Bu ülkede Türk Silahlı Kuvvetleri yok mu? Başından bir Genelkurmay Başkanı yok mu? Var. Paşa gerektiğinde müdahelesini eder, ediyorda. Yıllarca ülkeyi fenalığa sürükleyenler bugün yargılanıyor. Ucunun dokunmadığı kişi kalmadı neredeyse.
Ülkenin bekası için, her yanlış yapanı değilde, sadece Ak Parti kötü gösterildiği sürece, bunun önünde savunucuyum.
Saygılar
Kim demiş AKP kötü diye?
Sen ne bakıyorsun ülkede kalan üç beş Kemaliste..
Bütün dünya AKP diyor da başka bir şey demiyor.
Sen merak etme artık ben de AKP diyorum..
evrensel-insan
15-07-2009, 16:16
Saygideger EnvyMe;
AKP; 1700' lerde baslayan surecte; Osmanli'nin cokertilisiyle ve TC surecinde planlanan, bugunun plana gore olmasi gereken iktidaridir. Kim mi planliyor, icerde mi?, Disarda mi? Gorunen koy kilavuz ister mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
kafasikarisik
15-07-2009, 16:21
Olaylara doğru/yanlış perspektifinden değil, müslüman olan/olmayan gözlüğü ile bakarsanız AKP eleştirilerini müslümanlık eleştirisi olarak algılarsınız.
Ne acı dimi, yakında sokağa başı açık çıkamıyacağız diyen bir bayan var. Ama bugün sokakta başı kapalıya öcü gözle bakılıyor. Neden? Etki, tepki meselesi.
Sokağa başı açık çıkamayacağız korkusu ile sokakta öcü gibi bakıyorlar iddası birbirlerini nötralize etmez. Doğrusu her iki durumunda giderilmesine yönelik adımların atılmasıdır. Türbanlıların sokakta öcü gibi bakıldıkları alınganlığını bir Anadolu şehrinde ramazan günü sokakta yemek yiyen birine yapılan muamelelerde de göstermelisiniz.
Yıllarca hiç doğru düzgün çalışmayan bir fabrikaya karşı çıkmayan birisi, satıldığında karşı çıkıyor. Bu etikmidir?
Hiç o fabrikaları gezdiniz mi? Eski çalışanları ve emeklileri ile konuştunuz mu? Kurulduğu bölgeye getirdiği ekonomik ve sosyal imkanları onların ağzından dinlediniz mi? Çalışmayan diye şikayet edilen fabrikaların senelerce siyasi kadrolar tarafından çiftlik gibi yönetildiğinin farkındamısınız? Çoğunda en son yatırımın 1984-1985 yıllarında yapıldığı gözlemlediniz mi? İçerisindeki makinaların durumununu geçtim idari ofislerin Şakir Zümre marka kömür sobaları ile ısıtıldığını duydunuz mu? Hayatınızda hiç çalışan manuel (fişli tip) telefon santrali gördünüz mü? Tüm bu gözlemlerinizden özellikle çalışmaması için yıllardır gayret sarfedildiği izlenimi edindiniz mi? Arabanızı emanet ettiğiniz arkadaşınızın, arabanın tek bir yerine bakım yaptırmadan, çarpa çarpa hor kulanmasını ve sonrada abi sen en iyisi bu arabanı hurdacıya hurda fiyatına sat demesini etik mi karşılarsınız? Asıl etik olmayan bunları görüp, bilipde ses çıkarmamak değil midir?
Sayın evrensel-insan.
Daha önce bir başlıkta yazmıştım, Ak Parti benim için tam bir muammadır. Ya çok iyiler, ya çok kötüler, ikisinide söyleyemiyorum tam olarak. Ama, Ak Partinin buradaki kötülenme amacı yaptıkları değil, müslüman bir parti izlenimi vermesidir. Buradaki mesajlardan aldığım izlenim budur. Aksi olursa, Ak Parti yi savunmam.
Çünkü ben ne solcu, ne sağcıyım. Ülkem ve içinde yaşayanlar benim için önemlidir. Kimseyi de ayırmam, gerektiğinde bir ateisti korurum insan olduğu için.
Ayrıca, Kemalist ifadesi bana çok tuhaf geliyor sayın theatre. Bu ülkede şahıslara en çok zararı, o şahısın yandaşı olduğunu söyleyenler vermedi mi?
Saygılar
Olaylara doğru/yanlış perspektifinden değil, müslüman olan/olmayan gözlüğü ile bakarsanız AKP eleştirilerini müslümanlık eleştirisi olarak algılarsınız.
Sokağa başı açık çıkamayacağız korkusu ile sokakta öcü gibi bakıyorlar iddası birbirlerini nötralize etmez. Doğrusu her iki durumunda giderilmesine yönelik adımların atılmasıdır. Türbanlıların sokakta öcü gibi bakıldıkları alınganlığını bir Anadolu şehrinde ramazan günü sokakta yemek yiyen birine yapılan muamelelerde de göstermelisiniz.
Hiç o fabrikaları gezdiniz mi? Eski çalışanları ve emeklileri ile konuştunuz mu? Kurulduğu bölgeye getirdiği ekonomik ve sosyal imkanları onların ağzından dinlediniz mi? Çalışmayan diye şikayet edilen fabrikaların senelerce siyasi kadrolar tarafından çiftlik gibi yönetildiğinin farkındamısınız? Çoğunda en son yatırımın 1984-1985 yıllarında yapıldığı gözlemlediniz mi? İçerisindeki makinaların durumununu geçtim idari ofislerin Şakir Zümre marka kömür sobaları ile ısıtıldığını duydunuz mu? Hayatınızda hiç çalışan manuel (fişli tip) telefon santrali gördünüz mü? Tüm bu gözlemlerinizden özellikle çalışmaması için yıllardır gayret sarfedildiği izlenimi edindiniz mi? Arabanızı emanet ettiğiniz arkadaşınızın, arabanın tek bir yerine bakım yaptırmadan, çarpa çarpa hor kulanmasını ve sonrada abi sen en iyisi bu arabanı hurdacıya hurda fiyatına sat demesini etik mi karşılarsınız? Asıl etik olmayan bunları görüp, bilipde ses çıkarmamak değil midir?
Yapılan eleştiri değil. Ak Partiyi de eleştirebilirsiniz, müslümanlığıda.
Bir Ramazan günü, karşımda yemek yiyen birisi beni rahatsız etmez. Saygılı olmak isterse, karşımda yemek yememeli ama yerse kendisini hor görmem. İslam'da doğru olan bu. Yanlışı yapan ise insan.
Bahsettiğiniz fabrikada çalışan yakınlarımda vardı. Hiç işe gitmeden maaşlarını alıp başka işler yapıyorlardı. Satılınca iyi oldu sana dedim.
Çalıştığım iş yeri, özelliştirme ile satışa çıkan bir fabrikayı satın alacaktı, ama fabrika kapalı kapılar ardında Tayyip Erdoğan'ın bir tanıdığı tarafından satın alındı. Ben Ak Partiyi burada savunucam der iken, kötüde olsa kötülediğiniz aslında onlar değil inancım demek istedim. Bu şekilde değilse sorun yok tabiki.
Saygılar
EnvyMe'yi şaşırtmaya devam edeyim..
İslama hayatta inanmam.
Ama AKP'nin yaptıklarını alkışlıyorum.
Çünkü bütün dünya alkışlıyor..
Benim izlediğim Avrupa ve Amerika kamuoyu AKP'yi çok seviyor..
Ben de sırf "onlar mantıklı insanlardır onlar seviyorsa mutlaka AKP iyi şeyler yapıyor olmalıdır" mantığı ile AKP' yi destekliyorum..
Bu Kemalistler "AKP'nin ülkeyi sattığını filan söylüyorlar"..
Günümüzde bu tür şeyler her ülkede olan,olağan şeyler..
Neyse birde Kemalistleri kendime düşman etmeyeyim..
Ama bilmeni isterim..
Gelecek seçime AKP'ye ben de oy verebilirim..
evrensel-insan
15-07-2009, 16:37
Saygideger EnvyMe;
müslüman bir parti izlenimi vermesidir-EnvyMe-
Zaten AKP'nin goruntusunun gorevi odur. Yani, musluman bir partiymis izlenimi vermek. Bu izlenimi de verebiliyorsa; demekki bayagi basarilidir. Bu izlenim; AKP nin bir aracidir, amaci degildir. Amac mi?, icerde mi?, disarda mi?, gorunen koy kilavuz istermi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
bi tane de chp hakkinda baslik acip yorum yapsaniz ne hos olacak.
akp yi desteklemiyorum ama ne kadar dindar görümlü kisiler varsa hep onlarin aleyhine calisiyor bu site.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8253
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6432
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4409
Sevgili aydoe,
Mesaja link nasıl eklenir?
O kadar başlık içinde o linkleri nasıl buluyorsunuz?
Sayfaların neresinde yazıyor?
kafasikarisik
15-07-2009, 17:01
Benim izlediğim Avrupa ve Amerika kamuoyu AKP'yi çok seviyor..
Ben de sırf "onlar mantıklı insanlardır onlar seviyorsa mutlaka AKP iyi şeyler yapıyor olmalıdır" mantığı ile AKP' yi destekliyorum..
1- Türkiye'de seçimler AB ve ABD kamuoyu arasında mı yapılıyor?
2- Evangelist ABD ile ateist-hristiyan karması AB kamuoyunun TR de olan bitene olan ilgisi neden?
3- Düşmanımın düşmanı benim dostumdur diye bir özdeyiş duydunuz mu?
4- Siyasi tercihiniz ve dünya görüşünüz AB ve ABD kamuoyuna bakarak mı oluşur?
5- Aynı şekilde bu "mantıklı" kamuoyunun Irak işgali, Flistin-İsrail sorunu vs hakkındaki tutumlarınıda mantıklı mı bulursunuz?
AKP tabii ki sevilir
çünkü avrupa ve amerika ne derse aynen itirazsız yerine getiriyor
iki kuruşluk gurur bile olmadığından kendilerini bir de müslümanlık maskesinin altına saklamışlar
severler tabii
ama işleri bitince bakalım nolcak nerelere kaçacaklar merak etmekteyim.
başı açık sokağa çıkamama konusuna gelirsek
açıkçası benim böyle bir korkum yok
bana kimse zorla bişi yaptıramaz ve asla o türbanı ne takarım ne başka bişi
ateist olduğumda düşünülürse zor hatta imkansız derim bunun için
bunu da zaten zorla yaptırmaları mümkün değil
madem o kadar özgürlük düşkünüler kendileri.
1- Türkiye'de seçimler AB ve ABD kamuoyu arasında mı yapılıyor?
2- Evangelist ABD ile ateist-hristiyan karması AB kamuoyunun TR de olan bitene olan ilgisi neden?
3- Düşmanımın düşmanı benim dostumdur diye bir özdeyiş duydunuz mu?
4- Siyasi tercihiniz ve dünya görüşünüz AB ve ABD kamuoyuna bakarak mı oluşur?
5- Aynı şekilde bu "mantıklı" kamuoyunun Irak işgali, Flistin-İsrail sorunu vs hakkındaki tutumlarınıda mantıklı mı bulursunuz?
Eyvah!
Ehvah!
Kemalistler de bana düşman oldu..
Türkiye'de Turan Dursun sitesinden başka Türkçe hiç bir şeyle alakam yok.
Arada sırada kendi film arşivimden seksen öncesi çekilen Türk filmlerini izliyorum.
O da tamamını değil..
Sıkılp kapatıyorum DVD'yi..
Sorularınız çok siyasi sorular..
Yanıtlamak istemiyorum..
kafasikarisik
15-07-2009, 17:49
Altına imza atacağım yazı budur.
EĞER bu ülkede “Yaşar Paşa”yı eleştirmek, “Tayyip Paşa”yı eleştirmekten daha az risk taşıyorsa...
* Eğer bu ülkede siyasi iktidar, bundan önceki siyasi iktidarların hepsinden daha geniş bir alanda “top koşturma” olanağı buluyorsa...
* Eğer bu ülkede siyasi iktidarı vesayet altında tuttuğu öne sürülen kurumun istemediği yasalar bir gecede çıkarılabiliyor ve Çankaya da onayı basıyorsa...
* Eğer bu ülkede cezaevleri emekli generallerle dolu ise...
* Eğer bu ülkede siyasi iktidara karşı en sert muhalefeti üstlenen odaklar, Ergenekon’dan içeri alınıyor, alınmayanlar da kendilerini “alınma adayı” olarak hissediyorlarsa...
* Eğer bu ülkede siyasi iktidar her türlü ihale oyunlarını kusursuz bir şekilde oynayabiliyorsa...
* Eğer bu ülkede “Siyasi iktidarın öfkesini çekmektense askerin öfkesini çekmeyi tercih ederim” anlayışı yerleşmişse...
* Eğer bu ülkede siyasi iktidarın başı, kendi partisinin kongreleriyle ilgili yapılan kritiklere, “Size ne kardeşim benim kongremden” diye tepki gösterebiliyorsa...
* Eğer bu ülkede askerin dokunulmazlığı “pat” diye kalkarken milletvekilinin dokunulmazlığı bir türlü kalkmıyorsa...
* Eğer bu ülkede bütün demokrat kalemler “askeri vesayet”i dillerine dolarken, mahcup bir şekilde de olsa, “Tayyip Erdoğan vesayeti”nden tek kelime olsun söz edemiyorlarsa...
* Eğer bu ülkede darbe teşebbüsünde bulunanlardan çatır çatır hesap sorulurken, çok ciddi yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalanlardan hesap sorulamıyorsa...
* * *
Kimse kusura bakmasın...
Komplekse falan kapılmadan, Deniz Baykal gibi tavır koyarım...
Ve “çoğu gitmiş azı kalmış eski bir vesayet türü” ile mücadele edip sahte kahramanlık taslayacağıma...
“Daha yeni başlamış ve bu yüzden hayli enerjik yeni vesayet türü” ile mücadele edip gerçek bir kahramanlık yaparım...
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12072273.asp?yazarid=131
Sevgili kafasıkarışık,
Türkiye "sömürge" demiyorum "sömürge ötesi" bir ülkedir..
Her zaman böyle idi bu.
Hiç kafanı yorma..
Bu toplumu ne zaman ve ne şekilde görmek isterlerse o şekle sokarlar..
Bu toplumda az çarıklı değildir ha..
O yüzden hiç kendini yorma.
Madem memleketin durumu kötü yapsınlar bir ihtilal daha..
Tutan mı var?
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8253
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6432
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4409
o zaman aramada bir sorun var :) chp diye konu ismi arattim, hemde mesaj icerigi olarak arattim sonuc bulunamadi..
tesekkürler
Arama http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/menu_open.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/search.php)
Ne yazıyor?
Arama
Ara yazmıyor ki :biggrin1:
Arama http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/menu_open.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/search.php)
Ne yazıyor?
Arama
Ara yazmıyor ki :biggrin1:
Ateist politikasi bu olsa gerek :)
Yok ateist derinlemesine arar ,girer forumlara tek tek bakar.
O kadar zormu politika forumundaki başlıkları gözden geçirmek,ama siz hazır verilene alışmışsınız,sorgulama araştırma alışkanlığınız yok.
Ön yargılısınız.
Yok ateist derinlemesine arar ,girer forumlara tek tek bakar.
O kadar zormu politika forumundaki başlıkları gözden geçirmek,ama siz hazır verilene alışmışsınız,sorgulama araştırma alışkanlığınız yok.
Ön yargılısınız.
espri de yapilmiyor size be :) o zaman lutfedip su ARAMA secenegini forumdan kaldiralim da teker teker aramak zorunda oldugmuzu bilelim.
yucemanitu
16-07-2009, 15:33
Bekir COŞKUN (http://www.hurriyet.com.tr/index/bekir_coşkun)
Başbakan Çince konuştu...
TELEVİZYONA bakarken gözlerinin çekikleştiğini görünce, Başbakan’ın bu sefer Çinlilere kızdığını anladım.
Arkadaşlara “Şimdi Çince konuşacak” dedim.
“Çince biliyor mu?” dediler...
İngilizce de bilmiyordu. Ama bildiği sadece iki kelimeyi Davos’ta söyleyince dünya ayağa kalktı mı, kalkmadı mı?..
Öbür başbakanlarımız İngilizce eğitim almışlardı, anadilleri gibi İngilizce konuşurlardı, yüz binlerce İngilizce kelime ezberlemişlerdi.
Bu iki kelime biliyordu...
O ikisini söyledi ve...
* * *
Baktım gözleri çekik çekik...
Çince konuştu-konuşacak...
Bilirsiniz Çince zor değildir, daha çok düşen cam bardak sesi çıkartacaksınız; çan, çun, çing, çang...
Ve konuştu:
“Bu adeta soykırımdır...”
Diplomatlar uzun süre bundan bir şey anlamadılar.
Çünkü; Uygur Türkleri’ne Çin’in zalimce baskısı karşısında hiçbir şey yapamayacağını bilen bir başbakan bunu niye söyler?...
Mademki orada “soykırım” var, demezler mi adama “Ne duruyorsun?” diye...
Nitekim AKP iktidarının Dışişleri Bakanı’nın Çinli meslektaşını arayıp tam 70 dakika telefonda düzeltme yapması neydi?..
Ya da duyarlı yurttaşlar “Çin mallarını boykot edelim” deyince, AKP bakanlarının buna karşı çıkmaları neyin nesi?..
* * *
Ben size söyleyeyim:
Başbakan bu sefer de Çinlilere “van minit” türü bir şey söyleyerek, zaferlerine zafer katmak istedi...
O kadar...
Nasıl ki oturduğu yerde “van minit” deyince “Davos fatihi” olmuştu, bu kez de oturduğu yerde “Çin fatihi” olacaktı...
Olmadı...
Çünkü kimse bir şey anlamadı.
Eğer Uygur Türklerine “soykırım” uygulanıyorsa, Türkiye’nin Başbakan’ı açıklamaz mı; ne yapmayı düşünüyor, ne yapacak?..
Ya da “Bu soykırımdır” dedikten sonra hiç mi sesi çıkmaz insanın?..
Bence siz de bir şey anlamadınız...
Çünkü Çince’ydi...
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12080351.asp?yazarid=2&gid=61
Yanlış hatırlamıyorsam AKP bakanlarından biri Çin mallarını boykot edin, edilmeli gibi birşey söylemişti.
Davos meselesine gelince, çok saçmaladılar bence bu konuda. Orada bulunanın kim olduğu önemli değil benim için. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olması. Yapılan haksızlığa karşı gelende Türkiye Cumhuriyeti başbakanıdır. Ahmet, Mehmet olması önemli değil. Ama birlik olamadığımız için bu konuda bile eleştiriyoruz başbakanı...
Saygılar
kafasikarisik
16-07-2009, 18:02
Boykot toplumsal bir eylemdir. Boykotu halk yapar. Devletler boykot çağrısı yapmaz ambargo koyar. Devleti hükümet temsil eder, o zaman bakanın boykot değil amborgo seçeneği gündeme sokması gerekir. Lafı dahi var mı? yok?
Davos'a gelince aynı şey geçerli. Alakasız ülkeler meclislerinden Ermeni soykırımı yasaları geçiriyor, sen meclisten İsrail aleyhinde herhangi bir yasa çıkarabiliyon mu? Hükümet olarak herhangi bir yaptırım uygulayabiliyormusun? Her iki olayda da halk desteği arkasında olmasına rağmen. Hükümet icraat yeridir, sağa sola laf yetiştirip höyt denilince oturma yeri değildir. Sen kahramanlığını dünya egemenlerine gösterebiliyon mu? Yoksa kahramanlık gelenin geçenin tokat attığına bir de ben atayım demek midir?
Bu söylediklerinizi yapabilmek için ülkede birlik şarttır. Varmı peki? Siz söyleyin.
Bu söylediklerini yapmak demek, baştan sonuçlarına katlanmak demek. Varmı peki insanlarımızda bu. Savaşta muhakkak kayıplar olacaktır ilkesi vardır. Bunu kabul eden insanlarımız varmı? Davos'ta Başbakanın yaptığını takdir ettim, helal olsun dedim. Ama bir gün sonra seçim olsaydı, yine oy vermezdim partisine.
Eleştiri bu ülkede yapılan en kolay meslek haline geldi.
Saygılar
yucemanitu
16-07-2009, 18:41
Arkadaş orda "one minute, one minute" deyip sonra da kalkıp gitmekle olmaz mesela büyükelçisini İsrail'den çekebilir ki bunu Chavez yaptı yahu! Sonra adamlara one minute show yaptıktan sonra çevir kazı yanmasın misali "tepkim moderatöreydi" demedi mi, dedi. İsrail'in Filistin'i bombalayıp masum insanları katleden pilotlarını da halen Türkiye eğitiyor. İsrail'e karşı ne yaptı saçma bir one minute showdan başka. Bir show da Çin'e yapar. Olur biter. Haa bu arada Çin soykırım yapıyor dediğinin ertesi günü gittiği yerde millete Çin malı oyuncak dağıtmadı mı bu zat-ı muhterem.
yucemanitu
16-07-2009, 19:08
ÇİN FATİHİ
http://img406.imageshack.us/img406/738/cinfatihi.jpg (http://img406.imageshack.us/i/cinfatihi.jpg/)
AİHM son verdiği BATASUNA kararından hiç bahsederler miiii? nerde?
Bildiğim kadarıyla İspanyada Basklar için Türkiyede Kürtlere verilenden çok daha fazla hak verili durumda.Bu nedenle orada terör çok düşük düzeyde seyrediyor. Orada sorunun çözümü askeri yöntemlere değil daha fazla demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde çözülmeye çalışılmış. Sorunu tamamen çözemeseler de minimuma indirmiş durumdalar. darısı bizim de başımıza diyelim.
AKP ile ilgili pek çok eleştiriye tamam derim ancak sorunun çözümünü askerden beklemeye, Ergenekon yöntemlerine başvurmaya hayır diyelim. AKP yi demokratik yoldan mı indirmeyi düşünüyoruz yoksa askeri veya yargı darbesiyle mi temel sorun bu. Gerisi bir şekilde çözülür.
Mutezile
16-07-2009, 23:24
Sevgili Cem;
Kürtlerin hangi hakların eksikliğini çektiğini çok çok net açman gerekmez miydi? Madde madde; ki bir yanlış anlamaya mahal kalmasın.?
Bu arada; İspanya'nın terör karşısındaki tavizsiz tutumuna da değinmemişsin. Ben biraz açayım:
* AİHM, İspanya Yüksek Mahkemesi'nce kapatılıp, anayasa mahkemesince de kapatma kararı onaylanan, ayrılıkçı Batasuna'nın yaptığı başvuruyu reddetti ve kapatma kararının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ilgili hükümlerine aykırı olmadığına hükmetti.
* Batasuna ile ilgili yeni kararında, AİHM şiddetin dışında, parti kapatma ölçütü olarak, demokratik toplum ile bağdaşmayan, demokratik toplumu tehlikeye sokacak eylem ve söylemlerin de kapatma nedeni olacağına hükmetti. Bu karar, geçmişte Refah Partisi'nin kapatılmasına dair Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kapatma kararını onaylarken göz önüne alınan kriterlerle örtüşüyor. Mahkemenin eski yargıcı Sn. Rıza Tülümen bu konuya özellikle işaret ediyor.
* AKP'nin önerdiği Anayasa değişikliği tasarısı, parti kapatma müeyyidesinin uygulanmasının, Venedik Komisyonu kriterlerine uygun olarak düzenlenmesi ve sadece şiddeti kullanan ve özendiren eylem ve beyanlarla sınırlanması öngörülüyor; ayrımcılığı göz ardı ediyor.
* AİHM'nin içtihatlarına göre laiklik karşıtı eylem ve söylemler, demokratik toplumu tehdit eder ve parti kapatma nedenidir.
AKP, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararına karşı neden AİHM'ye başvuramadı?
Anayasa Mahkemesi'nin, kendileri ile ilgili, ağır suçlamalar içeren kararına karşı AKP, AİHM'ye itirazen başvurup, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümleri ve mahkeme içtihatları açısından, Anayasa Mahkemesi kararını tartışmaya açmak yerine sineye çekip, para cezasını ödemeye karar vererek suçlamayı kabul etmiş bulunuyor.
* Eğer herhangi bir nedenle bugün dokunulmazlıklar kaldırılırsa, Anayasa Mahkemesi'nin AKP ile ilgili kararında, adı geçenler özel yetkili savcılık tarafından anayasal nizama karşı suç işledikleri için soruşturmaya tabi tutulurlar. Bu arada CHP'nin de stratejik bir hatasını gözden kaçırmamak gerekir. Askeri yargının görev alanı Meclis'te tartışılırken, dokunulmazlıklar konusunu gündeme getirmemek çok büyük bir hatadır.
Batasuna konusuna başka bir yazıda da değinmiştim. İspanya ayrımcılığa, teröre, terör yardakçılığına sıfır tolarans ile işi götürüyor.
Cem'den: Bu nedenle orada terör çok düşük düzeyde seyrediyor.
Sebebin bu değil İspanya TEM kadrolarının ve yasamanın müsamahasız çalışmasında ararım ben.
Bianet'ten:
''AİHM, son yıllarda İspanya'da yaşanan terör saldırıları dikkate alındığında, ETA ve parti bağlantılarının nesnel olarak "demokrasiye karşı bir tehdit oluşturduğu" sonucuna varmaya yeterli olduğunu duyurdu.
AİHM, yüksek mahkemenin tespitlerinin terörizmin övülmesinin mahkum edilmesine dair uluslararası bir kaygıya işaret ettiğine, bu siyasi partilerin eylemleri ve söylemlerinin "demokratik toplum" kavramına aykırılık oluşturan bir toplum modelinin parçalarını oluşturduğunu net olarak gösterdiğine kanaat getirdi.
AİHM, kapatma cezalarının da, İspanyol demokrasisine yönelik "ağır tehlike" nedeniyle orantısız da bulmadı.''
Ben bunun üzerine ne yazsam, nafile.
Bu kadar güzel anlatamam.
http://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/115567-aihm-batasunanin-kapatilmasinda-hukuksuzluk-gormedi
kafasikarisik
17-07-2009, 00:41
AKP yi demokratik yoldan mı indirmeyi düşünüyoruz yoksa askeri veya yargı darbesiyle mi temel sorun bu. Gerisi bir şekilde çözülür.
AKP muhaliflerini hapse atarak mı demokratik mücadele vermeyi düşünüyor?
Yüksek yargı haricindeki yargı hükümetin "tam kontrolünde" değil mi?
Bu yargı işine geleni sorgusuz sualsiz tutukluyor, işine gelmeyeni dokunulmazlık korumasına almıyor mu?
Demokratik mücadele eşit şartlarda mı olmalı? Yoksa muhalefetide hükümet mi atamalı?
Bu başlığı okuyanlar da zannedecek ki şimdiye kadar hep hükümetlerden bağımsız bir hukuk sistemimiz vardı da AKP gelip bozdu düzenimizi!
Öyle demokratik demokratik yönetilirken durduk yere AKP musallat oldu başımıza!
AKP öncesi hükümetler zamanında en azından şu bizm sitede çıkan sesler kadar ses çıkarıldığını hatırlamıyorum, adaletsiz sisteme, sorgusuz tutuklamalara, eski hükümetler zamanında sanki gazeteler hep muhalefet ediyormuş gibi, yeni hükümet yalakası gazeteler icad oldu medyada.
Nedense AKP hükümeti sözkonusu olduğunda ilk akla gelen demokrasi olmaya başladı, birden bir demokrasi aşkı, bir demokrasi aşkı ki, sormayın gitsin!
Demokrasiyi geç bulmuştuk AKP gelince tez mi kaybetik! yarım kalan darbeler vardır! yapılsaymış ülke kurtulcakmış, AKP bahane:)
evrensel-insan
17-07-2009, 01:13
Saygideger pervane;
Bunun boyle olmasinin nedeni; TC kuruldugundan beri; TC nin kurulus ilkelerine ters dusen baska bir parti, gelmemisti. Aslinda bu goze carpan ve "korku yaratan" algi, biryerde "Kurtlere haklar verilirse, ulke bolunur" korkusu gibi nin bir yansisi, ya da feryadidir bu. Yoksa; ulke idaresi acisindan, davranis, cikar, kullanim acisindan pek bir fark yok.
Isin acisi; AKP' de TC icin disaridan ic destekli cizilen "kaderin" gunumuz uzantisidir. Cunku bugun TC icin; yapilmasi istenen budur. Yarin mi?, yarin dis gucler kerim!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
17-07-2009, 07:10
Sevgili pervane;
* Ab müktesebatında HSYK'ya Adalet bakanını sokmak; adalet bakanının k a t ı l m a d ı ğ ı oturumlarda karar alınmasını yasa maddesi ile men etmek; toplantılara adalet bak. müsteşarını sokmak var mıdır?
* Türkiye de daha önce bu vaki olmuş mudur?
* AB son aylardaki uyarı metinlerinde her defasında bu konuya değinip, derhal HSYK'nın otonom hale gelmesini şart koşmuş mudur?
* Kötü niyetli %10 seçim barajını derhal düzeltin telkinin yapmış mıdır?
* Akepe bunlara kulak asmış mıdır?
* Dokunulmazlıkları derhal - 7 yıl önce- kaldıracağını halka kim taahüt etmiştir?
* Ülkede mutlu tek türk, kürt, çerkez, laz vs kalmış mıdır?
Türkiye akepe'den önce de dikensiz gül bahçesi değildi. BU ikazında haklısın. Ama bu kadarına hiç bir hükümet (DP'nin son demleri -tahkikat komisyonları, basın susturulması vs- ancak buna yaklaşabilir emsal olarak) ne tevessül etti; ne de gece 01.30 da meclisten yasa 'kaçırdı'.
Mutezile
17-07-2009, 07:13
Saygıdeğer evrensel;
Bunun boyle olmasinin nedeni; TC kuruldugundan beri; TC nin kurulus ilkelerine ters dusen baska bir parti, gelmemisti. Aslinda bu goze carpan ve "korku yaratan" algi, biryerde "Kurtlere haklar verilirse, ulke bolunur" korkusu gibi nin bir yansisi, ya da feryadidir bu. Yoksa; ulke idaresi acisindan, davranis, cikar, kullanim acisindan pek bir fark yok.
Birinci cümlenin altına bende imza atarım. Son cümlene katılmam mümkün değil. Son yedi yıl da yaşananları tek tek bir gözden geçirsen, ya da 'ulemaya sorsan' acaba yine bu hükme varır mıydın?
kafasikarisik
17-07-2009, 09:26
Hakkari’de şehit düşen Piyade Er Bahadır Han Solak’ın cenazesinde arkadaşları, “Yemen yolu çamurdandır / Sefertası bakırdandır / Gemiciği olan bedel öder / Şehidim fakirdendir” diye bir pankart açınca yaka paça gözaltına alınmışlar...
Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Komiseri Mellado’ya sormuş:
“Türkiye’deki çok önemli bir davada yargıç, ‘Üzerimde kurumsal baskı var’ diyerek davadan çekildi... Türkiye’de demokrasinin gelişmesinden yana tavır koyduğunuzu söylüyorsunuz. Peki; hiç sordunuz mu, bu yargıca hangi kurum baskı yaptı?”
AB Komiseri’nin yanıtı, “Sormadık” olmuş...
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Neden” diye tek sözcüklük bir soru daha sormuş ama yanıt alamamış...
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Cambazin_kusun_yerini_once_ko munizm_simdi_de_darbe_aldi&tarih=17.07.2009&Newsid=249201&Categoryid=4&wid=102
Her muhalif darbecimidir? Gözaltına mı alınması gerekir? Başlık doğru AKP ye bakan taş kesiliyor. İnsanlar pankart açamıyacak, gösteri yapamayacak ise İran/Irak demokrasisinden ne farkımız kalır? İki yanlış bir doğru etmez, geçmişte yapılan yanlışlar bu dönem yapılanları mazur göstermez. Geçmişte kimse hükümetleri demokrasi şampiyonu da ilan etmiyordu.
Benim aklıma AKP denilince demokrasi gelmiyor, isyanım AKP denilince aklına demokrasi gelenlere.
"AKP ülkeye zarar veriyor yerine başka bir hükümet gelmeli" diyen herkes azılı terör örgütü üyesi ve darbeci, şak cevap gelir nasıl indireceksin darbeyle mi? Galiba kendileri demokratik yoldan gitmeyi pek düşünmüyorlar, gitsek gitsek darbeyle gideriz diyorlar. Dervişin fikri ne ise zikride odur.
kafasikarisik
17-07-2009, 11:43
Kıymet Nadir Bindebirin yazısı. Bu forumda hemen hemen her başlığa link verilebilecek bir yazı.
...Her işin gizli kapaklı, her işinin altında manipüle edilmiş bilgisayar, sahte evrak, sahte tanık, naylon darbe guruları var. Her işin saman altından, her ihalen sakat, her seçimin şaibeli.
Her tanığın çift uyruklu, çift cinsiyetli, çift dinli. Yazarlarının hepsi Amerika’dan oturma müsaadeli. Oysa şüphelin, tutuklun, sanığın Türkiye’de yaşama müsaadesiz. Sağlam girdiği hapisten ya sakat çıkıyor ya ölü.
Senin dürüstlükle, namusla, açıklıkla yaptığın bir iş yok mudur şu güneşin altında Hamdullah?
...Hangi Hamdullahdı o, Dalaksızgillerin Ağmet mi? O muydu literatüre CEMAAT kelimesini sokup da TARİKAT oluşumlarını sevimli, insani ve kanuni göstermeyi başlatan?
...İnandığın dinin temel ritüellerinin Şamanizm’den geldiğine uyanınca ‘Kurban kesmesek de olur, mezartaşı dikmesek de olur’ sahtekarlığıyla aba altından Vahabi islamın ucunu gösteriyorsun.
‘Ata’ya tapınmak Şamanizmde vardı’ derken sen neyi, kimi, hangi Ata’yı ima ediyorsun Hamdullah?
...Sen plastik bebekten, saçtan, kıldan, tüyden bile tahrik oluyorsun Hamdullah. Kafan karışık senin. Çocuklara plastik seks oyuncağı, el kadar oyuncaklara kadın muamelesi yaptığının farkında değilsin.
Peki ya sen liboş Hamdullah! Sen de nasıl bir işbirlikçi Hamdullahsın ki, Birinci Dünya Savaşında, Kurtuluş Savaşında, askerden kaçanların çoğunun tekkelerde, dergahlarda saklanan tarikat ehli Hamdullahlar olduğunu bile bile tutup ‘Asker zorla savaşa sürdü, yoksa millet savaşmak istemedi’ yazabiliyorsun.
Vatan savunmasından kaçan ‘millet’ değil, şimdi yalakalığını yaptığın Hamdullahlardı liboş muhterem. Bilmiyor musun? Donguz gibi biliyorsun.
Azınlık listende bana en uyanı ‘sünni Türk’ idi. İslamiyetle ilişiği keseli çok olduğundan o da uymadı. Sünni’yi silip geriye ‘Türk’ kalınca benim de Türkiye’de azınlık olduğum (!) gerçeği kafama dank etti. Memlekette ‘çoğunluk’ bırakmadığının farkında mısın, kendinle gurur duyuyor musun Hamdullah?
Tamamı;
http://www.habercek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11226&Itemid=80
http://www.habercek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11198&Itemid=80
evrensel-insan
17-07-2009, 17:46
Saygideger Mutezile;
Sordugun sorunun cevabi, zaten verdigin alinti da mevcut.
Bunun boyle olmasinin nedeni; TC kuruldugundan beri; TC nin kurulus ilkelerine ters dusen baska bir parti, gelmemisti. Aslinda bu goze carpan ve "korku yaratan" algi, biryerde "Kurtlere haklar verilirse, ulke bolunur" korkusu gibi nin bir yansisi, ya da feryadidir bu. Yoksa; ulke idaresi acisindan, davranis, cikar, kullanim acisindan pek bir fark yok. -e.i.
Nedir bu fark; ulke idaresi acisindan, TC'nin kurulus ilkelerine ters dusmek, bugun ondan istenen dis direktifler ne ise; onu uygulamak, kolaymi BOP' sinin es baskani olmak! Eger, sen bu esbaskanlik gorevini yerine getiremezsen, seni orda tutarlar mi?
Sonucta halk; o zaman da, kullaniliyordu, simdi de; sadece kullananlarin, kullanim araclarinda farklilik var. Bence amac ayni; Huzursuz, gecimsiz, diken ustunde, kutuplu, otekilestiren, milli, dini kokensel kavgali, kafa bulandiran aydinlar yetistirmeli, korku felsefeli ve suru psikolojili yasatilan ve her turlu uyutulan bir halk ve hicbir surette cagi hicbir konuda yakalayamayan bir "ilerleme" sureci.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
27-07-2009, 08:35
Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Komiseri Mellado’ya sormuş:
“Türkiye’deki çok önemli bir davada yargıç, ‘Üzerimde kurumsal baskı var’ diyerek davadan çekildi... Türkiye’de demokrasinin gelişmesinden yana tavır koyduğunuzu söylüyorsunuz. Peki; hiç sordunuz mu, bu yargıca hangi kurum baskı yaptı?”
AB Komiseri’nin yanıtı, “Sormadık” olmuş...
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Neden” diye tek sözcüklük bir soru daha sormuş ama yanıt alamamış...
Claudia Roth ya da bn Mitterand normalde atlar gelirdi, ama ya vasıta bulamadılar ya hadiselerin yeterince vahim boyutlara henüz ulaşmadığı kanaatindeler.
Ya da olayların gidişatından aslında son derece memnunlar.