PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : terör nasılmı sona erer...

AYATA
30-07-2009, 08:20
terör nasılmı sona erer?...elbette terörü ve teröristi alkışlayarak değil...cesur adımlar atarak...bölge halkının kararlı hareketleri, çağdaş ve akılcı yaklaşımları, devletin sonuna kadar yapacağı maddi ve manevi yardım terörü sona erdirebilir....illede eğitim....buyrun bakın linkte cesur ve eğitimli bir gencin cesurca adımları hadi sizde destek olun...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12175980.asp?gid=229

pervane
31-07-2009, 00:26
Terörün her boşaltılan köyüne geri dönen bir Ata hikayesi ile sonlanacağı hayaline devam edilsin bakalım. Asıl bu haber göz yaşartıcı! Kürtlere hiç soran var mı acaba? Size sunulan bu kaçıncı hikaye saydınız mı diye. Bu kaçıncı Ata size gönderdiğimiz! Neden terör hala bitmiyor! bu işte bir gariplik var ama dur bakalım Genç Atada gegilse kesin yine Kürtlerin garipliğidir!

Terörle mücadele için sarfedilen rakamları bir de köyüne dönüş yapmış insanlara sormak lazım! bu kadar para harcanıyor madem neden o insanlar hala çadırlarda yaşıyor ve süperçocuk Ata neden tanınmış iş adamlarının kapısını aşındırmak zorunda? Doğu/ Güneydoğuda İl Özel idarelerinde çalışanların dili olsa da konuşşa değil mi? Nasıl deveye hendek atlatılarak, o paraların kimlerin cebine tranfer edildiğini!

niveru
31-07-2009, 00:43
koye donus konusunda suan en buyuk sorun , teror yada pkk degil , ironi bir sekilde koruculuk sistemi ,

Bosaltilan koylerin topraklari mezralari korucu asiretler tarafindan cogunlukla isgal edilmis durumda , oraya gidip de bir silahli mucadele vermeden geri alinmasi ise zor .

3 milyondan fazla kisi , koylerinden zorla cikarilmis durumda , bunlarin tamanina yaini kentlerin varoslarinda tutunmaya calisiyor..

Kurd sorunun artik devlet tarafindan cozume kavusturulma iradesi ve zorunluluguda ,aslinda buralarda yetisen ve buyuyen yeni kusak ,

devlet sorunu bir an barisci ve kalici bir sekilde cozemezse turkiyenin cok degil 5-10 yil icinde filistinden cok daha buyuk ve sehirlere tasmis bir intiva hareketi ve sorunu ile karsi karsiya kalacak ki yasanacaklari hayal bile edemezsiniz, TC bunlarin daga cikmasini arzu eder ama malesef artik buda zor,

bugun devletin gosterdigi cozum iradesi kosullarin dayatmasindan baska bir sey degil ve bu gercek barisi ve huzuru getirecek , dedim ya ironik bir olay , on yil once koylerini yakip yiktiginiz insanlarin bugun karisiniza dagdan daha buyuk bir tehdit olarak cikmasi ve sizi cozume zorlamasi ;;;

pervane
31-07-2009, 01:23
Devletin Kürt sorununu çozme konusu yine taklalardan ibarettir! sorunlu olduğu kesime inmediği sürece bu sorun daha uzun yıllar devam edecektir. Belki daha az çatışmalı bir seyir izleyebilir ama bitmeyecektir. Hala bu konuda mırın kırın söylemlerden başka somut bir çözüm önerisi bulabilmiş değil Kürt halkı isterse Hükümetler daha kendi kendine gelin güvey olup binlerce çözüm paketi hazırlasın. Ne Ala değilmi bak Kürt düşündüm taşındım sana çözüm buldum. Yine sana sormadan tabiki ben!çözüm buldum. İyi de sorun olan benim bana neden sorunumun nasıl giderileceğini sormuyorsunuz ey efendi! Devlet kendi sorununu kendi istekleri doğrultusunda çözmek istediği sürece, Kürdün sorununa gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkadığı sürece bu hikaye uzayıp gidecektir. Kimse hayal kurmasın derim.

Neferkamin Anu
31-07-2009, 01:26
Devletin Kürt sorununu çozme konusu yine taklalardan ibarettir! sorunlu olduğu kesime inmediği sürece bu sorun daha .

Konu terör, kürt sorunu değil, sen tüm kürtler teröristmidir diyorsun yani.

pervane
31-07-2009, 01:56
Ben bunu desem ne değişecek akhaneton! Kürtlerin tamamı terörist olmayabilir ama Teröristlerin tamamı Kürttür.(birkaç istisnanın dışında tabi) bu adamlar dağlardaki ağaç kovuklarından çıkmadığına göre! dağa çıkma gerekçeleri Kürtlerin sorunu değilmi? şanlı şalvarlı Ulu Türküm akhaneton.

Ha bu başlıkta unutmuşsunuz hatırlatması benden EDİT,EDİT,EDİT akhaneton paşam!

evrensel-insan
31-07-2009, 03:35
Saygideger arkadaslar;

Terorun sona ermesi; terorist avciligiyla sinirli degildir. Teroru yaratan, terorizm ideolojik inancsal dogrusudur.

Herseyden once, terorizmin yeni teroristler yetistirmemesi icin; bu ideolojik dogrunun; insan ve onun insanligi adina bir cinayet oldugu ve terorizmin sadece teroristlikle degil; devlet eliyle de veya herhangibir guc ile de uygulanabilecegi terorizmi canli ve diri tutmanin; emperyalist zihniyete hem ekonomik hem de otoriter bir gucu nasil sagladigini ve emperyalizmin terorizm ile birlikte yurudugunu v.s. anlamak ve anlatmak gerekir.

Ayrica terorizm; bir ulkeyi huzursuz, diken ustunde kilmak ve karistirmak icin en guzel aractir. Terorizmin; ne bir milli kokeni, ne de bir dini kokeni vardir, evrenseldir.

Kullandigi ideolojik yontem; ulkesine ve uyguladigi topluma gore yanasim degistirir. O yuzden terorizmi; dini veya milli bir kokene indirgemek ve onunla sinirlamak; en buyuk yanilgidir. Terorizmin, korku salmanin disinda; eylem uyguladigi ulke ve toplumu acisindan da; uyguladigi ideolojik bir politika vardir.

Bu politika; terorizmi yonlendirenler tarafindan, donem donem degisime ugrayabilir.

Oyuzden terorizm; once ideolojik curutmeyle ve terorizmi yaratacak olan; olanaklari ve kaynaklari kurutmakla veya terorizmin kullandigi bosluklari doldurmakla ve terorizme gelen her turlu; insanoglu, ekonomi ve arac yardimini kesmekle onlenir.

Terorist oldurmek; sadece icebergin tepesini yontmak anlamini tasir. Onemli olan; icebergi tamamen ortaya cikarmak ve eritmektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AYATA
31-07-2009, 08:34
Tamda düşündüğüm gibi...bu öldürüşme bazılarının hoşuna gidiyor....ölen kendi olmadığı müddetçe...herhalde....hiç bir adım onları memnun etmez...onlar asla düşünmez en uzun yolların atılan ilk adım ile aşıldığına...bu kafaların anlaması için o kurşunlardan birinin kendilerine veya sevdiklerinden birinemi dönmesi lazım..

mhmd
31-07-2009, 09:26
Sn. AYATA,

Verdiğiz örneği siz okudunuz mu?
Çözüm diye verdiğiniz örneği, bizimle dalga geçmediğinizi de düşünerek değerlendirmeye çalışalım!!!

- Kendisi kürt!
- Adı ATA!
- Babası bir Atatürk hayranı olduğu için oğluna bu adı vermiş!
- Köyünü toparlaması için yapmış olduğu etkinliği destekleyenlerin başında Şırnak Tugay Komutanı ve İstanbul'dan bir general!
- Amcasının oğlu korucu iken şehit olmuş!
- Kendi köyü boşaltılmış!
- Tugay'a yakın bir yere kendileri yerleşmiş! (Halen çadırda kalmaktalar.)
- Terör dolayısı ile köyü boşaltılan ATA'ya, kanun gereği kendi köyüne dönmediği için yardım yapılmıyor!
- Köyünü boşaltan devletten yardım almak için tüm kapılarını aşındırmakla günü geçmekte!
- Devletten alamadığı yardımlar dolayısı ile özelden yardım toplamaya başlamış!
- Devletin boşalttığı köyü kurmak için eller cebe!!!!

Değerlendirme;
- Kimliğini unut!!!
- İsmin ve dahi cismin resmi ideolojinin göstergesi olsun!!!
- Ne olursan ol geçmişin ve dahi benliğin resmi ideoloji hayranı olsun!!!
- Yaptığın etkinlikler için öncelikle yerel akabinde ve takibinde çok daha üst seviyedeki askeriyenin onayını ve dahi desteğini al. Ya da almanın yollarını bul!!!
- Mutlaka korucu ya da yakını pozisyonunu koru!!!
- Köyün boşaltılmış, hakların gaspedilmiş olsa da..!!!
- Seni koruması gerekenler senin ayağına gelmeden! sen onun yakınlarına çadır kur!!!
- Kanunlar seni korumuyor olabilir, sabredeceksin!!!
- Anlamsız da olsa bürokrasinin her kademesinin kapısını aşındırmakta sebat edeceksin!!!
- Devletin bir uygulamasından dolayı zarar görsen de kesenden ödeyeceksin!!!

Yav bu ne güzel bir örnek.
Bu güzide örnekten başka var mı?

AYATA
31-07-2009, 12:45
ya sana ne demeli....şimdi....saf oldunuz bölücüsü, dincisi, solcusu......laik demokratik cumhuriyetin cenaze namazını kılmak için.

mhmd
31-07-2009, 12:51
:roll:

Sn. Ayata,

Örneğinizi değiştirin örneğinizi.
O örnek ile bırakın terörü sona erdirmeyi, 3. dünya savaşı bile çıkarabilirsiniz.

niveru
31-07-2009, 13:05
"ya sana ne demeli....şimdi....saf oldunuz bölücüsü, dincisi, solcusu......laik demokratik cumhuriyetin cenaze namazını kılmak için. "

liberallari unuttunuz , ben eksim kalirsam icime dert olur :)

hem ortada bir cumhuriyet var ama , bu laik mi demokratik mi oldugu cok su goturur..

Molloch
31-07-2009, 13:44
liberallari unuttunuz , ben eksim kalirsam icime dert olur"Liberallar" salata sosu, garnitür. Medyadaki engizisyonları hariç, hiçbir güçleri de yok. Onları ciddiye almıyoruz ki zaten. :hungry:

Neferkamin Anu
31-07-2009, 13:54
liberallari unuttunuz , ben eksim kalirsam icime dert olur :)

Şu liberallikte amma moda oldu.
Dünya üzerinde liberal ekonomiye sahip bir ülke varmıdır.
Bu kıyaslamaya amerikada dahildir.
Liberallik size anlatıldığı şekli ile dünya üzerinde işlemez.
Dünya vahşi kapitalizm dönemini çoktan aştı, Liberallik sanatta, bilimde olur ekonomide dağil.
Ekonomide liberallik akıl tutulmasıdır.

pervane
01-08-2009, 17:47
Tamda düşündüğüm gibi...bu öldürüşme bazılarının hoşuna gidiyor....ölen kendi olmadığı müddetçe...herhalde....hiç bir adım onları memnun etmez...onlar asla düşünmez en uzun yolların atılan ilk adım ile aşıldığına...bu kafaların anlaması için o kurşunlardan birinin kendilerine veya sevdiklerinden birinemi dönmesi lazım..

Komediye bakın yahu! birden bir "söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" sloganı atmaktan işitme duyumuzu hasara uğratan yurdum vatanperverleri!
şimdi de yıllardır kendilerini insan, insan, önce insan yaşamı diye yaşmalarını ortaya koyanların sözleri ile sahneliyor oyunlarını! sıkıştılar yine anlaşılan:)
Yoksa yeni mi ölümü farkettiler! durun daha Denizleri kendileri için kullanan vatan millet kayserici zihniyet daha ne sloganlar bulacak gelecekte!

Şimdi gel de hatırlama, adam yüzyıl önce ne güzel tespitte bulunmuş ki bu sözü söylemiş.

" BEN SİZİN OYUNLARINIZ İLE BAŞA ÇIKAMADIM, BU BANA DERT OLSUN. BENİM DE BOYNUM SİZİN ÖNÜNÜZDE EĞİLMEDİ BU DA SİZE DERT OLSUN" demiş... Seyit Rıza.

saroz
01-08-2009, 18:06
Kürt sorunu, kürt halkının taleplerini yerine getirerek çözülür.

Aynı evde yaşadığınız insanların bile hakları ve özgürlükleri vardır. sorumlulukları da elbette.
ancak, kürt halkına düşen, sadece sorumluluk olmuştur. hak, dediğinde vay bölücü ,denmiş, tepesine binilmiş.
Bu kadar basit. kökeni dışarda ararsanız, daha çok abd üssü kurulur bu ülkeye.

dilaver
01-08-2009, 23:42
ya sana ne demeli....şimdi....saf oldunuz bölücüsü, dincisi, solcusu......

İstersen daha netleştirelim. Evet bir saflaşma var. İnsanlarla insan olmayanlar arasında. İnsanı baz alan zihniyet ile insanı bölen, ayrımlaştıran zihniyet arasında saf var. Olması da kaçınılmaz zaten.

Biz insan olmayı temel almaya çalışıyoruz ve insanlık temelinde her türden inanç birleşebiliyorsa ne mutlu bize. Siz de denemek ister misiniz. Bırakın Türklügü, kürtlügü. Üst kimlige gelin yani insan olun ve insanlıkta birleşmeye çalışın. Bu kadar zor mu sizin için.

Bırakın inananlar kendi inancını yaşasın, bırakın tüm insanlar istedikleri tercih ettikleri kimlikle var olsun. Dayatma olmasın. Bunu anlayabilmek o kadar mı zor.

saygılarımla

evrensel-insan
01-08-2009, 23:51
Saygideger dilaver;

Gozlerime inanamadim. Senden bu yaziyi da; okudum ya, artik olsemde, senin hakkinda gozum acik gitmeyecek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

nogada
01-08-2009, 23:52
ya sana ne demeli....şimdi....saf oldunuz bölücüsü, dincisi, solcusu......

İstersen daha netleştirelim. Evet bir saflaşma var. İnsanlarla insan olmayanlar arasında. İnsanı baz alan zihniyet ile insanı bölen, ayrımlaştıran zihniyet arasında saf var. Olması da kaçınılmaz zaten.

Biz insan olmayı temel almaya çalışıyoruz ve insanlık temelinde her türden inanç birleşebiliyorsa ne mutlu bize. Siz de denemek ister misiniz. Bırakın Türklügü, kürtlügü. Üst kimlige gelin yani insan olun ve insanlıkta birleşmeye çalışın. Bu kadar zor mu sizin için.

Bırakın inananlar kendi inancını yaşasın, bırakın tüm insanlar istedikleri tercih ettikleri kimlikle var olsun. Dayatma olmasın. Bunu anlayabilmek o kadar mı zor.

saygılarımla

Başlık terör naıl sona erer değilmi.Yani teröristlerde mi insandan sayılıyor.Vatan bölmek isteyenler insan değildir.Beğenmiyorlasa gitsinler bu ülkeden,hizmet ettiklerinin yanına göçsüler.Bize vatansever kürt kardeşlerimiz gerek,bölücüler başkasının maşası olmuş ermeni çocukları değil.P-KAKA kürt falan haklarını savunuyormuş hehhhhhhh.

O yüzden mi katlettiler oraya giden doktoru,mühendisi,öğretmeni,avukatı,askeri,orda yaşayan kürt kardeşlerimizi.Amaç ne o bölgeleri cahil bırakmak,sefil bırakmak,binasız,okulsuz bırakmak,doktorsuz,çaresiz bırakmak,bu sebepler daha rahat kandırmak,dağlara çıakrmak,yeni vatan hainleri ortaya çıakrmak.Bumu ortak insanlık duruşu,bumu yüksek insani idealler?

evrensel-insan
01-08-2009, 23:57
Saygideger nogada;

"Terorun de sonu insan olmaktan gecer" olarak algiladigim yaziyi, sen neden farkli algiladin? Sana farkli algilatan neden ne idi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
01-08-2009, 23:57
Yani teröristlerde mi insandan sayılıyor.Vatan bölmek isteyenler insan değildir.

Bunu İslama baglı olarak ayet ve hadislerle destekleyebilir misiniz. Sonra derinleştirelim. Ayrıca uluslararası hukuktan da bu konuda içtihat getirebilir misiniz.

Sizce Guantonamo üssünde yapılanlar dogru mudur. Malum oraya da teröristleri kapadılar.

saygılarımla

dilaver
01-08-2009, 23:58
muhterem

komünist manifestodan biraz haberin olsaydı, komünistlerin tarihleri boyunca insanlıgı temel aldıgını bilirdin.

saygılarımla

nogada
02-08-2009, 00:04
Yani teröristlerde mi insandan sayılıyor.Vatan bölmek isteyenler insan değildir.

Bunu İslama baglı olarak ayet ve hadislerle destekleyebilir misiniz. Sonra derinleştirelim. Ayrıca uluslararası hukuktan da bu konuda içtihat getirebilir misiniz.

Sizce Guantonamo üssünde yapılanlar dogru mudur. Malum oraya da teröristleri kapadılar.

saygılarımla

Ne alakası var bunun ayetle,hadisle,neyi derinleştireceğiz onu anlamıyorum ben.Terör bir suçtur bunu dünyada kabul etmeyen varmıdır.Teröristin hepsi suçludur,ne düşüncede olursa olsun.Bu ülkede onları dağa çıkartacak sebepler ne peki,yada kendi vatandaşlarını,kardeşlerini öldürten neden ne bunu açıklarmısınız bana.

evrensel-insan
02-08-2009, 00:05
Saygideger dilaver;

Mallesef; tum izmler, ki buna fasizm de teizm de; dahil, kendilerinin yaptiklari herseyi insan ve insanlik icin yaptiklarini soyluyor. Benim artik; erk, iktidar, guc, otorite v.s. duskunu ayrimci nitelikli ideolojik inancsal dogrusallara, ve onlarin tanrisal yanasim, emperyalist zihniyet ve dini orgutlenme onerilerine karnim tok.

Insani ve insanligini saglayacak olan tek olgu; dogal dusuncenin kokten ve temelden yenilenmesini insanlastirmasini saglayacak olan; dusunce devrimidir.
Bu da verileri, irdeleme, nedenleme-sorgulama, bilgilenme, bilinclenme egitim, ogrenim v.s. ile olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

nogada
02-08-2009, 00:06
Saygideger nogada;

"Terorun de sonu insan olmaktan gecer" olarak algiladigim yaziyi, sen neden farkli algiladin? Sana farkli algilatan neden ne idi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Benim sözüm başkaslarına sayın evrensel-insan...

AYATA
03-08-2009, 08:30
terör bir suçtur....ama benim teröristim masumdur fikrinde olanlar ile ne konuşacaksın...millet olma bilincini yaşamadan, dil, tarih örf, adet, gelenek, kültür birlikteliği yaşadığı insanların hakların savunmadan insanlık tan söz etmek ne acaip ironidir..."Önce vatan"..............vatana gerek yok hepimiz insanız ....globalleşme....yok ona karşıyım e neye inanıyorsun yahu...ütopyalaramı?

biriside demişki Kürt sorunu kürt halkının isteklerini yerine getirmekle olur.....ben buna nasıl güleyim neremle güleyim....cahilin isteklerinde sınırmı olur yahu.....şakamısınız siz anlamadım gitti...istediklerini verelim öldürmesinler....bu kadar kolay ha....İnsanlıktan bahsedenler dağdaki çoluğu çocuğu, genci yaşlıyı öldürmeye hazır teröristi nasıl görmezden gelir ....terör alkışçıları insanlıktan bahsediyor...bunu diyorsun, sen suçlanıyorsun.....gerçekmi, rüyadamıyım anlamadım...şaka gibi bir dünya yetmiyor şaka gibi insanlar....hayal dünyalarını gerçek sanıyorlar pehhhh...

saroz
03-08-2009, 11:00
Kafanızı gömdüğünüz, resmi tarih anlayışı ve önyargı dolu, geleneksel bakış açınızdan farklı bakamadığınız sürece, söylediklerimi anlayamayacaksınız.

Hezeyanla yazılan yazılara sadece gülüyorum. Farklı düşüncelere ne kadar tahammülsüz olduğunuzun farkındamısınız.

NATO, Dünyanın en büyük terör örgütüdür. ABD'de en terörist ülkedir. Devlet terörüne örnek olsun diye yazdım.

Türkiye Cumhuriyeti devleti de kürtlere karşı terör yapmıştır.( Köylerini yakmış, insanlara işkence yapmış, toplu katliam yapmış, faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olmuş vs.)

Yani, devlet kendi koyduğu yasaları bile çiğnemiş, hukukuna uymamıştır.

Ben pkk lı değilim. pkk'nın yanlışlarını da eleştiririm. Kürt de değilim. silahlı mücadeleye de karşıyım.

Ancak silahla sesini duyurabilmiş bir halkı da görmemezlikten gelemem. Gelinmemelidir de...

AYATA
03-08-2009, 11:46
bizim en büyük hastalığımız galiba...kendimize has namus kuralları ile namusuzluk yapma...ve karşı olmayı sevme psikolojisi, arkadaş anlamıyormusunuz..ben laik demokratik cumhuriyete ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlıyım..Kemalizme bağlıyım...Laik demokratik cumhuriyete tarafım... kendime göre bir siyasi görüşü sarılıpda sağa sola bok atmıyorum...benim bir rengim var....ya sen.. yazmışsınki kürt sorunu kürt halkının isteklerini yerine getirmekle çözülür....yahu buna gülünmezmi...ne denir bu söze...İnsanoğlunun isteğinde sınırmı olur...neyse boş ver ...saçmalamaya kızmaya bile hezeyan deme en azından.....şöyle desen gıkım çıkmaz.."Kürt adı verilen bu halkın haklı isteklerine göz kapamamak lazım" eyvallah...bir devlet halkının haklı isteklerine göz kapamamalı...devletine bağlı halk isteklerini devletine kurşun atarak değil farklı protestolar yolu ile iletmeli..neyse uğurola.

Mutezile
03-08-2009, 13:29
Sn Saroz:

Güzel yazınızı okurken açımlama ihtiyacının var olduğunu düşündüğüm şu cümlenize takıldım doğrusu:

Ben pkk lı değilim. pkk'nın yanlışlarını da eleştiririm.

PKK'nın hangi yanlışları yaptığını düşünüyorsunuz?

AYATA
03-08-2009, 16:30
pkaka nın yanlışlarınıda eleştirirmiş arkadaş....Pkaka çok doğru arada sırada yaptığı yanlışları eleştiririm diyor...Pkaka yı onaylıyor...eh ne konuşalım senle terörü ve teröristi muhatap almışız.:)
sağolun sayın mutezile uyandırdınız...beni.

saroz
03-08-2009, 17:16
ayata pkk konusunda histerik konuşmaya devam edeceksen yazdıklarımı muhatap alma. ve yanıt yazma. böylece sinirlerin de bozulmaz.

Sayın Mutezile; pkk'nin onaylamadığım eylemlerinden örnek istemişsin. anlatayım.

Örneğin silahlı mücadele yapmasını doğru bulmuyorum. Kürt halkının taleplerini siyasal mücadele yolu ile savunursa daha olumlu sonuç alır.

Silahlı eylemler de batı illerinde halka açık alanlarda yaptığı bombalamaları yanlış buluyorum. (ppk'nin üstlenmediği faili meçhul eylemleri kasdetmiyorum) teorik algılamalarının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

AYATA
04-08-2009, 08:43
yuh be... silahlı mücadeleyi kaldırdığın an pkaka mı olur...pkaka nın silahsız eylemi mi var yahu...o bombalamalar meskun mahallerde değil, halka açık meskun mahallerde değil, batı illerinde değildi acaba nerelerde yapılmalıydı sizce...tenha ve sessiz vadilerde sakincemi yapılmalıydı...yada askeri birliklerde yapılmalıydımı demek istiyorsunuz....neyse....görmezden geleyim ben...en iyisi...akıl ve beden sağlığım bozulacak...

Mutezile
04-08-2009, 08:59
Sn Saroz der ki:

pkk'nin onaylamadığım eylemlerinden örnek istemişsin. anlatayım.

Örneğin silahlı mücadele yapmasını doğru bulmuyorum. Kürt halkının taleplerini siyasal mücadele yolu ile savunursa daha olumlu sonuç alır.

Silahlı eylemler de batı illerinde halka açık alanlarda yaptığı bombalamaları yanlış buluyorum. (ppk'nin üstlenmediği faili meçhul eylemleri kasdetmiyorum) teorik algılamalarının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

PKK'nın silahsız eylemlerini kastederken dağdaki eğitim faaliyetlerine mi işaret ediyorsun; orası muğlak kalmış.

Bombalamaları yanlış buluyorum yazmamışsın.

Başka bir şey yazmışsınız.

Bombalamaların meskun mahallerde va batı illerinde yapılmasının yanlışlığına işaret etmişsiniz. Buradan çıkan basit bir mantık var. Eğitim faaliyeti olarak bombalama VE silahlı kuvvetlere karşı yapılan bomba, mayın gibi aktiviteler tarafınızdan olumlanmaktadır, onaylanmaktadır.

Bunu böyle açık yazsaydınız da herkes anlasaydı keşke:)

Yazdıklarınızdan yanlış bir çıkarım yapmış isem, lütfen gösteriniz ve düzelteyim.

mhmd
04-08-2009, 09:29
Pkk bir terör örgütüdür.

ABD ya da Avrupa Birliğinin kabulu ile değil.
Türkiye'nin zorlaması ile değil.
Zamanı mekanı ve şartları düşündüğünüzde Pkk nın bir terör örgütü olduğunu anlamamak için bir hayli kendimizi zorlamamız lazım.

Kuruluşu ve ilişkilerini deşifre edebilirsek bu örgütün sanıldığı gibi Kürtlerin bir örgütü, Kürt haklarını savunun bir yapısı hatta ve hatta Kürtlerden oluşan bir yönetim olmadığını da görebiliriz.

Çok çok daha derinlerde ilk kuruluş yıllarında esasında Kürt lafzının esamesi bile yoktur Pkk da.

Merak buyuranlar; Abdullah ÖCALAN'ın hayatını, kayınpederinin hayatına, öğrencilik yıllarına bakmalıdırlar.

Ancak tüm bunlar Güney Doğumuzdaki Kürt sorununu kapatmaz!
Devlet eliyle yapılan zulümleri haklı çıkarmaz!
Ezilmişliğe, yoksulluğa, itilmişliğe kapı aralamaz!
Diyarbakır cezaevinde olanları insancıl yapmaz!

Çok büyük bir tertiptir bu sorun.
Çok büyük.
Kökleri de birhayli derin
Sulandı günümüze değin.
Kanımızla, hem Türk'ün hem Kürt'ün

YETER.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ.

O KADAR...

saroz
04-08-2009, 10:17
Sn Saroz der ki:

PKK'nın silahsız eylemlerini kastederken dağdaki eğitim faaliyetlerine mi işaret ediyorsun; orası muğlak kalmış.

Bombalamaları yanlış buluyorum yazmamışsın.

Başka bir şey yazmışsınız.

Bombalamaların meskun mahallerde va batı illerinde yapılmasının yanlışlığına işaret etmişsiniz. Buradan çıkan basit bir mantık var. Eğitim faaliyeti olarak bombalama VE silahlı kuvvetlere karşı yapılan bomba, mayın gibi aktiviteler tarafınızdan olumlanmaktadır, onaylanmaktadır.

Bunu böyle açık yazsaydınız da herkes anlasaydı keşke:)

Yazdıklarınızdan yanlış bir çıkarım yapmış isem, lütfen gösteriniz ve düzelteyim.

Sayın Mutezile,
Silahsız eylem ifadesini kullanmadım.
siyasal zeminde, silahsız faaliyet gösterirse , kürt halkı adına daha ileri kazanımlar elde edebilir.
Sivil halka dönük, askeri saldırıları eleştirdim. Ancak her gerilla hareketinin doğal hedefi karşısındaki silahlı güçlerdir. bunu en az benim kadar iyi biliyorsunuz. ancak her iki tarafında silahı bırakıp siyasal çözüm üretebilmesi doğru olandır. şiddet çözüm değildir. ancak hiçbir şiddet tek taraflı kalmaz.

buradan ucuz demagoji çıkarmaya çalışmasın kimse...

AYATA
04-08-2009, 15:00
anlaşıldı pkakanın asker öldürmesini doğal karşılıyorsunuz...peki...ben yinede bir yakınınızın şehit tabutunu omuzlamamanızı diliyorum...

saroz
04-08-2009, 16:37
Asker ölümüne her zaman üzüldüm. tercih etmedikleri bir savaşta, anlamsızca ölmek 19-20 yaşlarında gençler için son derece üzücü.

Ancak korucular ve profesyonel asker bedelini bilerek savaşa girmektedir. reddetme tercihi verdır. bu nedenle tercih ve sonuç kendisine aittir.

ancak asker öyle değil. seçme şansı yoktur.

Şiddet, şiddeti doğurur. sen bir kürdün asker tarafından öldürülmesini ne kadar doğal görürsen, tersine de hazırlıklı olmalısın.

şehit tabutu sadece bir tarafa ait değil. her iki taraf için de geçerlidir. her iki tarafında şehit tabutları taşımaması en büyük dileğimdir.
önemli olan bunu savunmaktır.

Mülkiyet için ölmek ne kadar acınası bir durum...

Neferkamin Anu
04-08-2009, 16:40
muhterem

komünist manifestodan biraz haberin olsaydı, komünistlerin tarihleri boyunca insanlıgı temel aldıgını bilirdin.

saygılarımla

Yahu komünist manifesto siyon protokollerinin kopyasıdır. Hangi insanlığı temel almışlar, yahudi olanlarınımı. Yahudileri bir dönem vatan ve yurt sahibi yapmak için uydurulmuş yalanlar artık bu dünyada bitti. Söyleyenler bile gülerken hala manifesto.

saroz
04-08-2009, 16:56
Yahu komünist manifesto siyon protokollerinin kopyasıdır. Hangi insanlığı temel almışlar, yahudi olanlarınımı. Yahudileri bir dönem vatan ve yurt sahibi yapmak için uydurulmuş yalanlar artık bu dünyada bitti. Söyleyenler bile gülerken hala manifesto.

Şakamı bu yaa:)))

Sen gerçekten bu söylediklerine inanıyorsun galiba???

AYATA
04-08-2009, 18:38
senden büyük şaka değil....tercih etmedikleri savaş ha!.....sen birde bunu askerlerin içinde söylesene....neyse...varsa bir Tanrı bu ülkeyi sizin gibilerden korusun...haymatlos sunuz siz...bu ülkede yaşama hakkınız sadece vergi verdiğiniz için var......

mhmd
04-08-2009, 22:41
"ülkede yaşama hakkınız sadece vergi verdiğiniz için var......"

:first:

Bu mantık doğru ise onların haricindekiler kendilerine başka bir ülke aramalı.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1002176

"Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Faaliyet Raporu’ndan derlenen veriler, Türkiye’de vergi kaçırmanın fazlasıyla yerleşmiş bir alışkanlık olduğunu bir kez daha gösterdi. İşte sonuçlar:

* Maliye Bakanlığı denetim elemanları, geçen yıl 113 bin 73 vergi incelemesinde bulundu.
* İncelemeye alınan mükelleflerin beyan ettiği matrah 78.8 milyar lira olarak belirlendi.
4.7 MİLYAR TL VERGİ
* Buna karşın incelemeler sonrası bu mükelleflerin 211.1 milyar ise kaçırdığı anlaşıldı.
* Buna göre de her 100 liranın sadece 27,2 lirası beyan edildi, geri kalan 72,8 lira ise devletten gizlendi.
* İnceleme başına tespit edilen gelir kaçağı da 1.9 milyon lira olarak hesaplandı.
* Devletten gizlenen gelirlere tahakkuk ettirilen vergi ise 4.7 milyar lira oldu.
* BSMV incelemelerinde 8.5 milyar liralık beyana karşılık, 178.4 milyar lira gelir devletten gizlendi. Böylece matrahın 21 katı kaçırılmış oldu.
* Damga vergisinde de gerçek gelirin 17,2 katı kaçırılırken, kaçak miktarı gelir vergisinde 1’e karşı 1,4, kurumlar vergisinde 1’e karşı 2, veraset ve intikal vergisinde 1’e karşı 7,4, geçici vergide ise 1’e karşı 4,9 şeklinde belirlendi."

Kaynak, http://www.usakgundem.com/haber/34771/t%C3%BCrk-halk%C4%B1-vergi-ka%C3%A7%C4%B1rma-ustas%C4%B1.html

Sn. AYATA, ülkelerden ülke beğenin. :smokin:

nogada
05-08-2009, 02:20
Nasıl sona ereceğine cevap olarak bir çok şeyler yazıldı ama dilerimki yazılarda kalmaz.Terör nasıl sona erer sorusunun bir çok değişik düşünceden,bir çok değişik kişiden,bir çok değişik cevabı var.Ama dileğim bu terörün artık sona ermesi.Hemde sadece yurdumla kalmayıp tüm dünyadan elini ayağını çekmesi.

Saygılarımla...

saroz
05-08-2009, 14:18
Her iki tarafın da şiddeti bırakması gerekir. kan dursun, siyaset konuşsun. kardeşçe yaşayalım istiyoruz.
Ancak, onurlu ve insanca birarada yaşamanın gereği de, herkezin kimliğine saygı duymaktan geçer.
Bu kadar basit.

iceman
06-08-2009, 23:57
Başlık terör naıl sona erer değilmi.Yani teröristlerde mi insandan sayılıyor.Vatan bölmek isteyenler insan değildir.Beğenmiyorlasa gitsinler bu ülkeden,hizmet ettiklerinin yanına göçsüler.Bize vatansever kürt kardeşlerimiz gerek,bölücüler başkasının maşası olmuş ermeni çocukları değil.P-KAKA kürt falan haklarını savunuyormuş hehhhhhhh.

O yüzden mi katlettiler oraya giden doktoru,mühendisi,öğretmeni,avukatı,askeri,orda yaşayan kürt kardeşlerimizi.Amaç ne o bölgeleri cahil bırakmak,sefil bırakmak,binasız,okulsuz bırakmak,doktorsuz,çaresiz bırakmak,bu sebepler daha rahat kandırmak,dağlara çıakrmak,yeni vatan hainleri ortaya çıakrmak.Bumu ortak insanlık duruşu,bumu yüksek insani idealler?

çocukça ve cahiLce bi yakLaşım...

AYATA
07-08-2009, 08:46
gerçekler aslında çok basittir....anlamamak için ya ileri derecede aptal olmak lazım yada ileriş derecede akıllı........................

dilaver
07-08-2009, 17:54
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=948567&Yazar=MURAT&Date=07.08.2009&CategoryID=98

“İlk adım bence güven ortamının oluşturulmasıdır. Gerisi teferruattır. Biz ne ülke sınırları değişsin diyoruz, ne de bizi hep itham ettikleri gibi Anayasa’ya Kürtler yazılsın diyoruz. Biz kimliğimiz varlığımız, dilimiz inkâr edilmeden eşit vatandaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Bakın PKK geçmişteki birleşik bağımsız Kürdistan hedefinden, demokratik Türkiye hedefine geldi. Artık toplumda sorunların silahla çözüleceğine inanılmıyor.”

saygılarımla