Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-07-2009, 08:20
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart terör nasılmı sona erer...

terör nasılmı sona erer?...elbette terörü ve teröristi alkışlayarak değil...cesur adımlar atarak...bölge halkının kararlı hareketleri, çağdaş ve akılcı yaklaşımları, devletin sonuna kadar yapacağı maddi ve manevi yardım terörü sona erdirebilir....illede eğitim....buyrun bakın linkte cesur ve eğitimli bir gencin cesurca adımları hadi sizde destek olun...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12175980.asp?gid=229
Alt 31-07-2009, 00:26
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Terörün her boşaltılan köyüne geri dönen bir Ata hikayesi ile sonlanacağı hayaline devam edilsin bakalım. Asıl bu haber göz yaşartıcı! Kürtlere hiç soran var mı acaba? Size sunulan bu kaçıncı hikaye saydınız mı diye. Bu kaçıncı Ata size gönderdiğimiz! Neden terör hala bitmiyor! bu işte bir gariplik var ama dur bakalım Genç Atada gegilse kesin yine Kürtlerin garipliğidir!

Terörle mücadele için sarfedilen rakamları bir de köyüne dönüş yapmış insanlara sormak lazım! bu kadar para harcanıyor madem neden o insanlar hala çadırlarda yaşıyor ve süperçocuk Ata neden tanınmış iş adamlarının kapısını aşındırmak zorunda? Doğu/ Güneydoğuda İl Özel idarelerinde çalışanların dili olsa da konuşşa değil mi? Nasıl deveye hendek atlatılarak, o paraların kimlerin cebine tranfer edildiğini!
Alt 31-07-2009, 00:43
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

koye donus konusunda suan en buyuk sorun , teror yada pkk degil , ironi bir sekilde koruculuk sistemi ,

Bosaltilan koylerin topraklari mezralari korucu asiretler tarafindan cogunlukla isgal edilmis durumda , oraya gidip de bir silahli mucadele vermeden geri alinmasi ise zor .

3 milyondan fazla kisi , koylerinden zorla cikarilmis durumda , bunlarin tamanina yaini kentlerin varoslarinda tutunmaya calisiyor..

Kurd sorunun artik devlet tarafindan cozume kavusturulma iradesi ve zorunluluguda ,aslinda buralarda yetisen ve buyuyen yeni kusak ,

devlet sorunu bir an barisci ve kalici bir sekilde cozemezse turkiyenin cok degil 5-10 yil icinde filistinden cok daha buyuk ve sehirlere tasmis bir intiva hareketi ve sorunu ile karsi karsiya kalacak ki yasanacaklari hayal bile edemezsiniz, TC bunlarin daga cikmasini arzu eder ama malesef artik buda zor,

bugun devletin gosterdigi cozum iradesi kosullarin dayatmasindan baska bir sey degil ve bu gercek barisi ve huzuru getirecek , dedim ya ironik bir olay , on yil once koylerini yakip yiktiginiz insanlarin bugun karisiniza dagdan daha buyuk bir tehdit olarak cikmasi ve sizi cozume zorlamasi ;;;

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 31-07-2009, 01:23
Kıdemli Üye

Devletin Kürt sorununu çozme konusu yine taklalardan ibarettir! sorunlu olduğu kesime inmediği sürece bu sorun daha uzun yıllar devam edecektir. Belki daha az çatışmalı bir seyir izleyebilir ama bitmeyecektir. Hala bu konuda mırın kırın söylemlerden başka somut bir çözüm önerisi bulabilmiş değil Kürt halkı isterse Hükümetler daha kendi kendine gelin güvey olup binlerce çözüm paketi hazırlasın. Ne Ala değilmi bak Kürt düşündüm taşındım sana çözüm buldum. Yine sana sormadan tabiki ben!çözüm buldum. İyi de sorun olan benim bana neden sorunumun nasıl giderileceğini sormuyorsunuz ey efendi! Devlet kendi sorununu kendi istekleri doğrultusunda çözmek istediği sürece, Kürdün sorununa gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkadığı sürece bu hikaye uzayıp gidecektir. Kimse hayal kurmasın derim.
Alt 31-07-2009, 01:26
Neferkamin Anu Neferkamin Anu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

pervane´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Devletin Kürt sorununu çozme konusu yine taklalardan ibarettir! sorunlu olduğu kesime inmediği sürece bu sorun daha .

Konu terör, kürt sorunu değil, sen tüm kürtler teröristmidir diyorsun yani.
Alt 31-07-2009, 01:56
Kıdemli Üye

Ben bunu desem ne değişecek akhaneton! Kürtlerin tamamı terörist olmayabilir ama Teröristlerin tamamı Kürttür.(birkaç istisnanın dışında tabi) bu adamlar dağlardaki ağaç kovuklarından çıkmadığına göre! dağa çıkma gerekçeleri Kürtlerin sorunu değilmi? şanlı şalvarlı Ulu Türküm akhaneton.

Ha bu başlıkta unutmuşsunuz hatırlatması benden EDİT,EDİT,EDİT akhaneton paşam!
Alt 31-07-2009, 03:35
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Terorun sona ermesi; terorist avciligiyla sinirli degildir. Teroru yaratan, terorizm ideolojik inancsal dogrusudur.

Herseyden once, terorizmin yeni teroristler yetistirmemesi icin; bu ideolojik dogrunun; insan ve onun insanligi adina bir cinayet oldugu ve terorizmin sadece teroristlikle degil; devlet eliyle de veya herhangibir guc ile de uygulanabilecegi terorizmi canli ve diri tutmanin; emperyalist zihniyete hem ekonomik hem de otoriter bir gucu nasil sagladigini ve emperyalizmin terorizm ile birlikte yurudugunu v.s. anlamak ve anlatmak gerekir.

Ayrica terorizm; bir ulkeyi huzursuz, diken ustunde kilmak ve karistirmak icin en guzel aractir. Terorizmin; ne bir milli kokeni, ne de bir dini kokeni vardir, evrenseldir.

Kullandigi ideolojik yontem; ulkesine ve uyguladigi topluma gore yanasim degistirir. O yuzden terorizmi; dini veya milli bir kokene indirgemek ve onunla sinirlamak; en buyuk yanilgidir. Terorizmin, korku salmanin disinda; eylem uyguladigi ulke ve toplumu acisindan da; uyguladigi ideolojik bir politika vardir.

Bu politika; terorizmi yonlendirenler tarafindan, donem donem degisime ugrayabilir.

Oyuzden terorizm; once ideolojik curutmeyle ve terorizmi yaratacak olan; olanaklari ve kaynaklari kurutmakla veya terorizmin kullandigi bosluklari doldurmakla ve terorizme gelen her turlu; insanoglu, ekonomi ve arac yardimini kesmekle onlenir.

Terorist oldurmek; sadece icebergin tepesini yontmak anlamini tasir. Onemli olan; icebergi tamamen ortaya cikarmak ve eritmektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 31-07-2009, 08:34
Üyeliğini Sonlandırmış

Tamda düşündüğüm gibi...bu öldürüşme bazılarının hoşuna gidiyor....ölen kendi olmadığı müddetçe...herhalde....hiç bir adım onları memnun etmez...onlar asla düşünmez en uzun yolların atılan ilk adım ile aşıldığına...bu kafaların anlaması için o kurşunlardan birinin kendilerine veya sevdiklerinden birinemi dönmesi lazım..
Alt 31-07-2009, 09:26
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. AYATA,

Verdiğiz örneği siz okudunuz mu?
Çözüm diye verdiğiniz örneği, bizimle dalga geçmediğinizi de düşünerek değerlendirmeye çalışalım!!!

- Kendisi kürt!
- Adı ATA!
- Babası bir Atatürk hayranı olduğu için oğluna bu adı vermiş!
- Köyünü toparlaması için yapmış olduğu etkinliği destekleyenlerin başında Şırnak Tugay Komutanı ve İstanbul'dan bir general!
- Amcasının oğlu korucu iken şehit olmuş!
- Kendi köyü boşaltılmış!
- Tugay'a yakın bir yere kendileri yerleşmiş! (Halen çadırda kalmaktalar.)
- Terör dolayısı ile köyü boşaltılan ATA'ya, kanun gereği kendi köyüne dönmediği için yardım yapılmıyor!
- Köyünü boşaltan devletten yardım almak için tüm kapılarını aşındırmakla günü geçmekte!
- Devletten alamadığı yardımlar dolayısı ile özelden yardım toplamaya başlamış!
- Devletin boşalttığı köyü kurmak için eller cebe!!!!

Değerlendirme;
- Kimliğini unut!!!
- İsmin ve dahi cismin resmi ideolojinin göstergesi olsun!!!
- Ne olursan ol geçmişin ve dahi benliğin resmi ideoloji hayranı olsun!!!
- Yaptığın etkinlikler için öncelikle yerel akabinde ve takibinde çok daha üst seviyedeki askeriyenin onayını ve dahi desteğini al. Ya da almanın yollarını bul!!!
- Mutlaka korucu ya da yakını pozisyonunu koru!!!
- Köyün boşaltılmış, hakların gaspedilmiş olsa da..!!!
- Seni koruması gerekenler senin ayağına gelmeden! sen onun yakınlarına çadır kur!!!
- Kanunlar seni korumuyor olabilir, sabredeceksin!!!
- Anlamsız da olsa bürokrasinin her kademesinin kapısını aşındırmakta sebat edeceksin!!!
- Devletin bir uygulamasından dolayı zarar görsen de kesenden ödeyeceksin!!!

Yav bu ne güzel bir örnek.
Bu güzide örnekten başka var mı?
Alt 31-07-2009, 12:45
Üyeliğini Sonlandırmış

ya sana ne demeli....şimdi....saf oldunuz bölücüsü, dincisi, solcusu......laik demokratik cumhuriyetin cenaze namazını kılmak için.

Önerilen Siteler