Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıyafetsiz Yaşam
Portakaloglu
15-08-2009, 17:55
Tüm dinleri ele almadan düşünürsek kıyafetin ne gereği ne amacı olabilir?
Belki bizleri soğuktan koruyabilir ama genede çıkartmıyoruz bu kıyafetleri.Karşımıza din çıkıyor.Çarşaf giymeyen kadınlar İran da çarşaf giyiyor aslında buna yerinde giyinmekte diyebiliriz belki...
Ama niye bu kıyafet?
Peki kıyafetimizin olmadığını düşünelim ve öyle sokaklara çıksak ne olur?
...
Emin olun tahmin ettiğiniz şey olmaz.Çünkü insanlar o konuda doyuma ulaşmış olur.(Cinsel bölgedeki kıllarında yardımcı olacağı kanısındayım.)
Tabi akla şu soru geliyor bir insanın sık sık insanlarla cinsel münasebette bulunması ne kadar doğru gibi bi soru.Bu da yalnızca mantıksız ve tabu olduğunu görmek mümkün oluyor tabi böyle düşünürsek.
O yüzden şöyle bir sonuca varıyoruz alışılmış olsaydı kıyafetsiz gezmemizin hiçbir mahsuru yoktur.
Ayrıca şahsen ben insanları şu renk kıyafet giyiyor,parası yok yırtık giyiniyor gibi bir kılıfa sokmaya da karşıyım.Kıyafet buna neden oluyor.
Birde okullardaki kıyafet yönetmeliğine değinmek istiyorum.
Bence insanların kişiselliğinin geliştiği yaşlarda belli kıyafetlerle(kelepçelerle)
istedikleri gibi tek tipe sokuyorlar.(İnsanları toplumsal düşünmeye itmenin başlangıcı hatta ana hattı)
Dikkat ederseniz okul kıyafeti kullanılmayan toplumlar da kişiselliğin ön plana çıktığını görmek çok zor değil.Ayrıca aklı başında insanlarında daha fazla yetiştiğini görmekte öyle.
Diyebilirsiniz ki;Madem kişisellik diyorsun neden kıyafete karşısın?(kıyafetin kişisel olduğunu düşünenler,halbuki bence toplumsaldır.)
Bende şöyle diyorum;
Atın kıyafetleri (tabi evde kimse yoksa(: ) evin içinde çıplak bir şekilde dolaşın daha kişisel hissedip hissetmediğinize kendiniz karar verin.
Birde şuna değinmek istiyorum.Atatürk bile insanları kişiselleştirmenin arkasındaydı ve daha sonradan insanları ''milliyetçi'' akımını (Türklere ait olmayan bir akımdır.)bunu yürürlüğe koydular ki buda insanların toplumsallığını olumsuz yönde etkileyici benliğini hiçe sayan toplumun bireylerinin temellerini atmıştır.)
Sonuç olarak (bir ateist değilim fakat öyle düşünerek yazıyorum) bir gün bütün dinler ortadan kalkarsa kıyafetler de kaldırılmalıdır.
Esenlikler...
Portakaloglu
15-08-2009, 18:01
...............................
Kounuyu buraya açtım ama eğer modlar uygun görürse Felsefe-Psikoloji bölümüne taşıyabilirler mi?
Kıyafete karşı olanlar, olmayanlar diye birşeyi ilk sizden duyuyorum.
Böyle bir akım, grup vs mi var?
Kıyafete karşı çıkar iken, kürklere, derilere vs. karşı çıksaydınız, destekliyorum diye yazardım altına.
Ama buradaki bambaşka birşey.
İnsan tutarlı olmalı, ne istediğini bilmeli ve kendince doğru olduğunu düşündüğünde net bir şekilde söyleyebilmeli.
Ateist olmayıp dinlerin ortadan kalkmasını istemek tutarsızlık.
Alışılmış olsaydı kıyafetsiz gezmemizin sakıncası olmazdı demeniz büsbütün bambaşka bir konu. Neye alışılmış olsaydı, çıplak olmaya mı? Yoksa cinsel birlikteliğe mi?
Cinsellik daima kişiye özgü kalmalıdır.
Dinler olmasa kıyafetin amacı ne olabilir diye sormanız bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Bugün hangi ateist çıplaklığı savunuyor? İstiyor?
Bu tür konular açmanın cidden hiç bir mantığı yok.
Portakaloglu
15-08-2009, 19:13
Kıyafate karşı değilde olmasa da olur hatta daha iyi olur tarzında bakıyorum.
Böyle akım,grup vs. yok.Kendi fikir ve görüşüm.
Ateist olmayıp dinlerin ortadan kalkmasını istemek tutarsızlık demişsiniz fakat ben kalksa diyorum ve altına kendimi ateist gibi düşünüp yazdığımı söylüyorum.
Alışılmışlık konusuna gelince her ikisini de kapsıyor.Her ikisine de değindim.
Cinsellik daima kişiye özgü kalmalıdır.
O sizin görüşünüz.
Dinler olmasa kıyafetin amacı ne olabilir diye sormanız bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Bugün hangi ateist çıplaklığı savunuyor? İstiyor?
Dine değinirken ateist olarak düşündüm gerisinde fikir ve düşüncelerimi belirttim.
Bu tip konuları da gereksiz değil insan arada ben bunu niye yapıyorum demeli ve tabular ortadan kalkmalıdır.
Tabi bu tabuyu kaldırmak çok uç bir fikir ama genede düşündüm yazdım.Yazılarım ilgilenenlere.
Esenlikler...
Portakaloglu
15-08-2009, 19:15
Ayrıca varsa bizi kıyafetlerin dış etkilerden koruma dışında bi yararı varsa bunu da lütfen belirtiniz.
Esenlikler...
al bundy
15-08-2009, 19:32
Kıyafet ve örtünmenin asıl amacı korunmak ve hayatta kalmayı sağlamaktır. Zamanla bu ana amaç modayla bir tür seçicilik ve farklılığa dönüşmüştür.
Eğer kıyafetleri tümden kaldırırsak bunun bazı olumsuz etkileri olacağını düşünüyorum.
- Kazalarda ve yaralanmalarda artış
- İnsanların cinsel isteklerinin azalması
- Giyinmenin(kıyafetlerin) getirdiği sanatın yani yaratıcılığın bitmesi
- İnsanların korunma ihtiyacının ortaya çıkması
Portakaloglu
15-08-2009, 19:46
Belki....Olumlu olumsuz herkezin görüşü için teşekkürler...
Kıyafete karşı olanlar, olmayanlar diye birşeyi ilk sizden duyuyorum.
Böyle bir akım, grup vs mi var?
Bu gibi nudizm ve doğalcılık akımları, Avrupa'da 20. yüzyılın başlarından beri var. Nudizm akımı hiç bir siyasi, toplumsal amacı olmayan, sadece her alanda çıplak olabilme hakkını savunan gruplar. Doğalcılar ise sadece çıplaklığı değil, bunun da ötesinde, çevrecilik, toplumsal dayanışma gibi konuları vurgulamaktalar (Almanya'daki nudist ve doğalcı akımlar (http://de.wikipedia.org/wiki/Freik%C3%B6rperkultur)).
Şimdilik Avrupa'da sadece plaj veya bazı göl kıyılarının yetkili mercilerden özellikle ''çıplaklar kampı'' olarak izin alan bölümlerinde izin verilmekte. Diğer ortamlarda çıplak olmak yasak, polis müdahale etmekle görevli.
Bence hukuk ve hukuk felsefesi açısından son derece ilginç ve zor bir alan.
saygılarımla
Portakaloglu
15-08-2009, 20:32
Sayın Ulpian verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
AlsanaAziz
15-08-2009, 22:15
Külliyen cıplak olan Nüdist toplumlarda ("naturist community") yaşayan büsürü kişiler var. Mesela Güney İspanya'da veya Kuzey Amerika'da nüdistlerin emlakları, evleri var. İngilizce biliyorsanız şunu okumaya tavsiye ederim; reddit.com (http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/8ymln/i_live_in_a_naturist_nudist_community_year_round/)'da İspanya'da yaşayan bir nüdistin enteresan görüşümü var.
Portakaloglu
15-08-2009, 22:52
Bilgileriniz için teşekkürler Sayın AlsanaAziz...
Ayrıca şahsen ben insanları şu renk kıyafet giyiyor,parası yok yırtık giyiniyor gibi bir kılıfa sokmaya da karşıyım.Kıyafet buna neden oluyor.
Bence insanların kişiselliğinin geliştiği yaşlarda belli kıyafetlerle(kelepçelerle)
istedikleri gibi tek tipe sokuyorlar.(İnsanları toplumsal düşünmeye itmenin başlangıcı hatta ana hattı)
Dikkat ederseniz okul kıyafeti kullanılmayan toplumlar da kişiselliğin ön plana çıktığını görmek çok zor değil.Ayrıca aklı başında insanlarında daha fazla yetiştiğini görmekte öyle.
Bi tesat seziyomusun. okulda kıyafet serbes.:
baksana şu paçosa ne biçim giyinmiş. parası yok yırtık giynmiş.
öncelik bi karar vermek lazımdeyilmi.:whistle:
Portakaloglu
17-08-2009, 01:00
O ayrı bi politika.Ama Türkiye koşullarında okul kıyafetinin dışına tabiki çıkılamaz.Türkiye'nin de el atıp o boyuta gelmesi gerekir,tartışılır.Ben yalnızca işin kişisel boyutunu eleştirdim.Her ne kadar mecburiyetten de olsa kötü ve zavallı bi sistem.
Esenlikler...
O ayrı bi politika.Ama Türkiye koşullarında okul kıyafetinin dışına tabiki çıkılamaz.Türkiye'nin de el atıp o boyuta gelmesi gerekir,tartışılır.Ben yalnızca işin kişisel boyutunu eleştirdim.Her ne kadar mecburiyetten de olsa kötü ve zavallı bi sistem.
Esenlikler...
Yukardaki sizin yazdıklarnızla.
Benim yazdığım soruynan sizin yanıtınız arasındaki
ilişkiyi kurmayı beceremedim.
Hay beceriksis ben. gece olmuş uykum gelmiş.
Sahi ya ne dediniz siz böle.:sorry:
Portakaloglu
17-08-2009, 01:18
Gayet net açıkladım o sizin probleminiz.Evet uykunuz gelmiş olabilir.
hadi bidaha okuyalım.
sora soralım. bi teazat yokmu.
şindi kırmızı cümle kişişel deyilmi.
şimdide siyah yeri. kişiselliğin önpilanda olmasına deyinilmiyomu.
eeeee ne anlayalımki bundan.:confused:
Portakaloglu
17-08-2009, 01:38
Bu toplumsal açıdan bir bakış ama insanların kişiselliğine yönelik.Buna kendim karar verdim benim fikrim.İnsanların bedenleri zaten kişiseldir.Sen tabi zıtlık yapmak istersin tersini savunursun o ayrı.
Parasızlık olayı başka bi olay,başka bi politika,olayın başka bir yüzü.Mecburiyetten de olsa genede zavallı bir sistem.
Kalın yazılı yerde de kişisellikten bahsediyorum.Anlamıycak bişiy yok gidin biraz uyuyun öyle kafa yorun.
Esenlikler...
insanların cinsel istekleri azalacaksa soyunalım arkadaş...
memleketin yarısının aklı buna çalışmakta, rahatlıyacaksak valla çıplak kalmak en güzeli..
hem ayrıca müslümanlarda rahat eder belki onlarda soyunsun diğerlerinden bir farkları olmasın örtünüp dikkat çekmekten iyidir :)