Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-08-2009, 17:55
Portakaloglu
Üye Değil

Standart Kıyafetsiz Yaşam

Tüm dinleri ele almadan düşünürsek kıyafetin ne gereği ne amacı olabilir?
Belki bizleri soğuktan koruyabilir ama genede çıkartmıyoruz bu kıyafetleri.Karşımıza din çıkıyor.Çarşaf giymeyen kadınlar İran da çarşaf giyiyor aslında buna yerinde giyinmekte diyebiliriz belki...
Ama niye bu kıyafet?
Peki kıyafetimizin olmadığını düşünelim ve öyle sokaklara çıksak ne olur?
...
Emin olun tahmin ettiğiniz şey olmaz.Çünkü insanlar o konuda doyuma ulaşmış olur.(Cinsel bölgedeki kıllarında yardımcı olacağı kanısındayım.)
Tabi akla şu soru geliyor bir insanın sık sık insanlarla cinsel münasebette bulunması ne kadar doğru gibi bi soru.Bu da yalnızca mantıksız ve tabu olduğunu görmek mümkün oluyor tabi böyle düşünürsek.
O yüzden şöyle bir sonuca varıyoruz alışılmış olsaydı kıyafetsiz gezmemizin hiçbir mahsuru yoktur.

Ayrıca şahsen ben insanları şu renk kıyafet giyiyor,parası yok yırtık giyiniyor gibi bir kılıfa sokmaya da karşıyım.Kıyafet buna neden oluyor.

Birde okullardaki kıyafet yönetmeliğine değinmek istiyorum.
Bence insanların kişiselliğinin geliştiği yaşlarda belli kıyafetlerle(kelepçelerle)
istedikleri gibi tek tipe sokuyorlar.(İnsanları toplumsal düşünmeye itmenin başlangıcı hatta ana hattı)
Dikkat ederseniz okul kıyafeti kullanılmayan toplumlar da kişiselliğin ön plana çıktığını görmek çok zor değil.Ayrıca aklı başında insanlarında daha fazla yetiştiğini görmekte öyle.
Diyebilirsiniz ki;Madem kişisellik diyorsun neden kıyafete karşısın?(kıyafetin kişisel olduğunu düşünenler,halbuki bence toplumsaldır.)

Bende şöyle diyorum;
Atın kıyafetleri (tabi evde kimse yoksa(: ) evin içinde çıplak bir şekilde dolaşın daha kişisel hissedip hissetmediğinize kendiniz karar verin.

Birde şuna değinmek istiyorum.Atatürk bile insanları kişiselleştirmenin arkasındaydı ve daha sonradan insanları ''milliyetçi'' akımını (Türklere ait olmayan bir akımdır.)bunu yürürlüğe koydular ki buda insanların toplumsallığını olumsuz yönde etkileyici benliğini hiçe sayan toplumun bireylerinin temellerini atmıştır.)

Sonuç olarak (bir ateist değilim fakat öyle düşünerek yazıyorum) bir gün bütün dinler ortadan kalkarsa kıyafetler de kaldırılmalıdır.

Esenlikler...
Alt 15-08-2009, 18:01
Portakaloglu
Üye Değil

...............................

Kounuyu buraya açtım ama eğer modlar uygun görürse Felsefe-Psikoloji bölümüne taşıyabilirler mi?
Alt 15-08-2009, 19:06
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kıyafete karşı olanlar, olmayanlar diye birşeyi ilk sizden duyuyorum.

Böyle bir akım, grup vs mi var?

Kıyafete karşı çıkar iken, kürklere, derilere vs. karşı çıksaydınız, destekliyorum diye yazardım altına.

Ama buradaki bambaşka birşey.

İnsan tutarlı olmalı, ne istediğini bilmeli ve kendince doğru olduğunu düşündüğünde net bir şekilde söyleyebilmeli.

Ateist olmayıp dinlerin ortadan kalkmasını istemek tutarsızlık.
Alışılmış olsaydı kıyafetsiz gezmemizin sakıncası olmazdı demeniz büsbütün bambaşka bir konu. Neye alışılmış olsaydı, çıplak olmaya mı? Yoksa cinsel birlikteliğe mi?

Cinsellik daima kişiye özgü kalmalıdır.

Dinler olmasa kıyafetin amacı ne olabilir diye sormanız bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Bugün hangi ateist çıplaklığı savunuyor? İstiyor?

Bu tür konular açmanın cidden hiç bir mantığı yok.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 15-08-2009, 19:13
Portakaloglu
Üye Değil

Kıyafate karşı değilde olmasa da olur hatta daha iyi olur tarzında bakıyorum.
Böyle akım,grup vs. yok.Kendi fikir ve görüşüm.
Ateist olmayıp dinlerin ortadan kalkmasını istemek tutarsızlık demişsiniz fakat ben kalksa diyorum ve altına kendimi ateist gibi düşünüp yazdığımı söylüyorum.
Alışılmışlık konusuna gelince her ikisini de kapsıyor.Her ikisine de değindim.

Cinsellik daima kişiye özgü kalmalıdır.
O sizin görüşünüz.

Dinler olmasa kıyafetin amacı ne olabilir diye sormanız bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Bugün hangi ateist çıplaklığı savunuyor? İstiyor?

Dine değinirken ateist olarak düşündüm gerisinde fikir ve düşüncelerimi belirttim.
Bu tip konuları da gereksiz değil insan arada ben bunu niye yapıyorum demeli ve tabular ortadan kalkmalıdır.
Tabi bu tabuyu kaldırmak çok uç bir fikir ama genede düşündüm yazdım.Yazılarım ilgilenenlere.

Esenlikler...
Alt 15-08-2009, 19:15
Portakaloglu
Üye Değil

Ayrıca varsa bizi kıyafetlerin dış etkilerden koruma dışında bi yararı varsa bunu da lütfen belirtiniz.

Esenlikler...
Alt 15-08-2009, 19:32
al bundy al bundy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kıyafet ve örtünmenin asıl amacı korunmak ve hayatta kalmayı sağlamaktır. Zamanla bu ana amaç modayla bir tür seçicilik ve farklılığa dönüşmüştür.

Eğer kıyafetleri tümden kaldırırsak bunun bazı olumsuz etkileri olacağını düşünüyorum.

- Kazalarda ve yaralanmalarda artış
- İnsanların cinsel isteklerinin azalması
- Giyinmenin(kıyafetlerin) getirdiği sanatın yani yaratıcılığın bitmesi
- İnsanların korunma ihtiyacının ortaya çıkması
Alt 15-08-2009, 19:46
Portakaloglu
Üye Değil

Belki....Olumlu olumsuz herkezin görüşü için teşekkürler...
Alt 15-08-2009, 19:52
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kıyafete karşı olanlar, olmayanlar diye birşeyi ilk sizden duyuyorum.

Böyle bir akım, grup vs mi var?
Bu gibi nudizm ve doğalcılık akımları, Avrupa'da 20. yüzyılın başlarından beri var. Nudizm akımı hiç bir siyasi, toplumsal amacı olmayan, sadece her alanda çıplak olabilme hakkını savunan gruplar. Doğalcılar ise sadece çıplaklığı değil, bunun da ötesinde, çevrecilik, toplumsal dayanışma gibi konuları vurgulamaktalar (Almanya'daki nudist ve doğalcı akımlar).

Şimdilik Avrupa'da sadece plaj veya bazı göl kıyılarının yetkili mercilerden özellikle ''çıplaklar kampı'' olarak izin alan bölümlerinde izin verilmekte. Diğer ortamlarda çıplak olmak yasak, polis müdahale etmekle görevli.

Bence hukuk ve hukuk felsefesi açısından son derece ilginç ve zor bir alan.

saygılarımla
Alt 15-08-2009, 20:32
Portakaloglu
Üye Değil

Sayın Ulpian verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
Alt 15-08-2009, 22:15
AlsanaAziz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlsanaAziz AlsanaAziz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Külliyen cıplak olan Nüdist toplumlarda ("naturist community") yaşayan büsürü kişiler var. Mesela Güney İspanya'da veya Kuzey Amerika'da nüdistlerin emlakları, evleri var. İngilizce biliyorsanız şunu okumaya tavsiye ederim; reddit.com'da İspanya'da yaşayan bir nüdistin enteresan görüşümü var.

Önerilen Siteler