PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EVRİMCİLER sadece şunun cevabını verin

Arafat
19-11-2005, 01:01
Evrimciler. sadece şunun cevabını verin. herşeyi kabul ediyorum varsayıl. tamam evrim var. ben maymunum. sizde öylesiniz. hatta ben. hayat tesadüfen başladın. mokelülle rmineraller falanalr filanlar tesadüfen bir ayara geldiler. herşey kabul. canlı kendiliğinde oluş. tıpkı elmanın içinde kendiliğinden oıluşan kurtçuklar gibi. peki kendliğinde oluşan bir canlıya öörneğimiz var. ama iki cinx (erkek ve dişi) olarak oluşan canlıyı nasıl açıklayacaksınız. bunların bir tanesinin oluşması için iki cinsin birleşmesi gerekir. o halde bunlarda ilki nasıl oluşdu. yoksa iki cinse tesadüfen aynı anda oluşup birleştilermi. yada neden iki cins 4-5 tane garip garip cinsler neden yok. bitkilerdede iki cins vardır. bitkilerde neden çiftler var. neden herşey çif
birinin oluşumu için ikisinin birleşmesine ihtiyaç var. bu nasıl kendiliğinden olur. eğer ilk canlı kendiliğinde oluştuysa onu kim dölledi. eeğr tesadüfen olşabiliyorsa, bazı çiflerin çocukları neden olmuyor. en uygun şartlar sağaldığı halde neden bazı kişilerin çocuğu olmuyor. tesadüfen oluşan canlı bilinçi oalrak yapılmak istendiği zaman neden oluşamıyor. tabiki hepsinin bilimsel bir açıklaması var. ama sizin savunduğunuz evrim gibi bir bilimselliği yok. sizinki fantazi gibi birşey.

evet cevaplarınızı bekliyorum. nedne iki cins. kendiliğinden oluşabilecek kadar kompleks bir yapısı olan hücre kendi kendini dölleyecek kadar mükemmel değilmi.

dip not:
hodri meydan. adam akıllı cevap verebilecek olanlar cevaplasın. kıllık yapmak isteyenler özelden kıllık yapsınlar.

my-zone
19-11-2005, 01:55
benim internetten kısa zamanda konuyla bağlantısı olduğunu sandığım şeyi alıntılama yaparak koyuyorum. umarım alıntının tartışmaya bir katkısı olur.

Eşeysiz tomurcuklanma ve bölünmeden eşeyli üreme çıktı. Böylesi bir ilerleme, iki bireyin kalıtım malzemesinin karışımını sağladı, böylece artık yavrular ebeveynlerden farklı olacaktı. Bu durum çeşitliliği doğurdu, artık bu çeşitlilik üzerinde doğal seleksiyon işleyebilirdi. Her hayvan ve bitki hücresinde DNA, çekirdek içindeki kromozom çiftleri olarak düzenlenir. Bu kromozomlar bireysel özellikleri belirleyen genleri taşırlar. Oluşan yavru, ebeveynlerin özelliklerini kendinde birleştirirken aslında yine de onlardan farklılık gösterir. Eşeyli üremenin kökeni, öyle görünüyor ki birbirini yutan ilkel organizmalarla bağlantılıdır. İki bireyin genetik malzemesi iki kromozom takımına sahip bir organizma üreterek kaynaşıyordu. Ardından daha büyük olan organizma doğru miktardaki kromozoma sahip iki parçaya bölünür. Tek ve çift kromozomlar bir dönem vardı, fakat zamanla çift kromozoma sahip olma durumu tüm bitki ve hayvanların normal varoluş tarzı haline geldi. Bu da çok hücreli organizmaların evriminin temelini oluşturdu.

my-zone
19-11-2005, 02:20
bu linktede enteresan şeyler yazılmış.

http://www.letreset.com/viewtopic.php?t=1568

my-zone
19-11-2005, 02:39
bu linktede özellikle babaerenler adlı yazarın yazdıkları senin sorduğun şeyle ilgili olduğunu düşünüyorum.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cinsiyet

19-11-2005, 03:18
yada neden iki cins 4-5 tane garip garip cinsler neden yok.

Biyolojik olarak iki cins bulunsa bile ruhsal bakımdan daha fazla sayıda cins olduğu ve 1960 lı yıllardan beri Dünya Psikiyatri Birliğinin bu durumu normal kabul ettiğini biliyoruz. Bahsettiğim konu anlayacağınız üzerine kadın ve erkek eşcinselliği.

1960 lı yıllara kadar psikiyatri dünyasında eşcinsellik, tedavi edilmesi gereken bir ruhsal hastalık olarak kabul ediliyordu. İnsanı insan yapan şey, ruhsal yapısı, duygu ve düşünceleri olduğuna göre cinsiyette de belirleyici olan şey, biyolojik olan yapısı ve üreme organları değil kişinin kendisini nasıl hissettiğidir. Bu nedenle insanların iki cinsten oluştuğu sadece materyalist bir görüştür (materyalizmi bu kadar çok eleştiren İslamcıların bu konuda kendilerini tartmaları gerektiğini düşünüyorum).

Arafat, ayrıca belirteyim ki "tanrının varlığı" teması üzerinde duruyorsun yazılarında genellikle dikkatimi çekti. Yöntem olarak pek çok İslamcının düştüğü hataya düşüp yanıtı henüz olmayan soruları öne sürüp, kendince yanıt alamayınca bunu kendi inancını doğrulayan haneye artı olarak kaydediyorsun. Eğer bu tip soruların yanıtı olmadığını veya hiçbir zaman bulunamayacağına inanıyorsan neden agnostik değilsin? Ateist olmayı rededebilirsin ama agnostisizmi seçebilirsin, seçim sadece ateizm ile teizm arasında değil.

Arafat
19-11-2005, 12:24
aman efendim bu ne şeref. sevgili yöneticimiz cem bey teşrif etmişler. bizleri onurlandırdınız cem bey. siz bana cevapda mı verirdiniz cem bey. uzun süredir görüşemiyoduk. küstük galiba. en son kuran mucizeleri başlığında tepkisiz kalmışdınız. sonra hiç konuşmamıştınız benle. neyse. geçelim o konuyu. herkez hata yapabilir.

cem bey, ruhlardan bahsetmişsiniz. ben ruhlardan bahsetmemiştim. size ruhdan bahsetcek değilim. ruh dediğimiz şey dinsel inanışlarda vardır. halbuki insanların hissettiği herşeyin biyolojik bir açıklaması vardır. ruhların varlığını kabul edip allahın varlığını kabul etmeyenler budistlerdir.
sen ruhlara inanıyomusun. sen maddeci değilmisin. yoksa ruh derken başka birşeymi kasdettiniz.

sevgili my-zone; Evrim teorisi, eşeyli üremenin eşeysiz üremeden evrimleştiğini söyler. ama eşeysiz üremede cinsiyet bulunmaz, canlı kendisinin bir kopyasını üreterek çoğalır. yani biizm yaptığım copy base sistemi.
Eşeyli üremede ise erkek ve dişinin biyolojisi birbiriyle tam uyumlu yapılardır ve birinin bulunmaması durumunda diğerinin varlığı anlamsızdır
o hadle eşeysiz üreyen canlılar tesadüfen oluştu. eşeyli üreyenler ise bu işi bilen bir güç tarafıdnan kontrol ediliyor diyebiliriz.
cevaplarınız sadece bir yaratılış teorisinden öteye gidemiyor. herşeyi tesdüflerle açıklayarak hiç birşey sipatlayamassınız. eşeysizlikten nasıl olurda eşeyliliğe geçilir. bu şekilde üreyebilme özelliklerini nasıl kazanıyorlar. yoksa onları kontrol eden bir güç mü var. yada onlar herşeyi bildiği için tüm cannıların temelini kendilerimi atmışlar. bu bilgi nerden geliyor. bu küçük canlılar bişey biliyormu, yaşamın kökeninde bilgi varmıdır. eğer varsa bu mükemmelik nerden geliyor. yok ise tesadüfler mükemmellik oluşturabilirmi. tesadüfen oluşabilecek kadar kompleks bir yapıya sahip olan hüreler, oluşması için en uygun ortam(çiftleşme ve ana rahmi) sağlandığı halde bazen oluşamıyor. kısırlık olayı gibi. Kendi kendine oluşan kurtcuklarda cinsler varmı. kurtçuklar çifleşebilirmi. onlarda kendi kendine oluşuyor. yada maymunla insan çiftleşse maymun ve insana benzeyen bir canlı oluşabilirmi. maymundan geldiğimize göre oluşabilmesi laızm.
at ile eşşek birleşince katır oluşuyorsa. maymun la insan birleişincede oluşabilmeli. sizce oluşabilirmi.

my-zone
19-11-2005, 12:45
benim gönderdiğim copy paste'de senin soruna verilen cevap; "Eşeyli üremenin kökeni, öyle görünüyor ki birbirini yutan ilkel organizmalarla bağlantılıdır" şeklinde...

Arafat
19-11-2005, 12:53
Senin dediğin eşeyli üreme oluşumu sadec bir fantazi. teori. iç bir kanıtı yoktur. eşeysizler kendini kopyalarken eşeyliler uyum içerisinde ürerler eşeysizle eşeyli arasında hiç bir bağlantı yok. eşeyli üremenin başka bir açıklamsı olmalı. ben o açıklamayı arıyorum.

my-zone
19-11-2005, 13:03
valla ben bilimadamı değilim bu sorularına ben kişisel fikrimi ortaya koyarak yanıt veremem ancak kaynak vererek link vererek bilgi aktarımına yardımcı olabilirim. :D bu arada sadece evrim teoriside yokmuş bir de evrimsel oyun teorisi diye de bir şey varmış onu da araştırabilirsin...

19-11-2005, 13:30
Arafat,
Kuran mucizeleri hakkındaki yazını başka bir başlıkta yanılmıyorsam "okuma-yazma öğrenmeme sünneti" başlığında yanıtlamıştım sanırım gözünden kaçtı. Gene de özetleyeyim. Birincisi iddiamın kaynağı ben değildim ta en başından beri söyledimiştim ki araştırmayı arapça bilmediğimden dolayı ve kısmen bir arkadaşıma yaptırmıştım. Konuyu daha da araştıracağım. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki islamcılarıjn pek çoğu bu tip gizli sayısal mucize iddialarına karşıdır. Çünkü Kuran pek çok yerde apaçık olduğunu söylüyor. Hal böyleyken bilgisayar teknolojisi kullanarak gizli "şifreleri" bulmanın "apaçık" Kuran ile çeliştiği ortada. zaten İlahiyatçılar içinde önemli kısım bu iddialara önem vermiyor. Önem vermeyen bizden ziyade sizin kendi içinizde.

"Ruh" kelimesi ile kastettiğim dinsel anlamdaki dualist ruh anlayışı değil psikoloji bilimindeki "psike" ile eşanlamlı olan ruh anlayışıdır. Eğer cinsiyetleri kadın ve erkek olarak tanrı yaratmış olsaydı muhtemelen doğuştan gelen özellik olarak eşcinselliği yaratmaması gerekirdi. Eşcinselliğin genellikle doğuştan kaynaklandığını biliyoruz. Tanrı neden erkeği seven erkeği ve kadını seven kadını yaratsın ki? Eşcinselliğin varlığı bile geleneksel tanrı anlayışını çürüten bir olgudur bence.

Nedense şunu anlamak istemiyorsun Arafat:

Evrim ve yaratılışla ilgili bilemediğin soruları karşı tarafa sorup yanıt alamaman veya yetersiz alman senin inancının hanesine artı olarak giremez. İnancını doğrulama yöntemi bu olamaz. Yanlış olan sorduğun soru değil, sorudaki amacındır. Yukarıdaki sorduğun bilim adamlarının kendi içinde tartışması gereken sorulardır. Bir dinci ile bir ateistin arasındaki mesele değildir. Bu konu bir inanç meselesi değil bilim meselesidir. Oysa dinciler bu meseleyi inanç meselesine indirgemeye çalışıyorlar ki saçmadır bu.

zend_anarshist
20-11-2005, 03:44
arkadaşlar kendinizi ele verdiniz

"benim peygamberim"

işte burda dananın kuyruğu kopar..........

o bence sizin peygamberi değil olamaz

bu sadece ilkel beninizin baskın olduğunu gösterir

o kimsenin peygamberi değil..........

o sadece kendisinin peygamberi....

herkeste olduğu gibi
herkes kendi nin peygamberi.........

başkasında aramayın lütfen

insanlar arasında ayrıma sebep olmayın lütfen

her insan birer peygamber dersem galiba beni de öldürürsünz
daha nicelerine yaptığınız gibi............

Arafat
20-11-2005, 23:19
anarşits kardeşim. sorumun dip notunda kıllık yapmak isteyenlerin özelden kıllık yapmalarını önermiştim. gereksiz yazıalr yazmayın. bu konu hakkında bilginiz oyk ise yazmayın demiştim. umarım bida olmaz.

Sevgili cem. kuran mucizeleri başlığına vereceğin cevabı başka bir başlıkta vermenin mantığını kavramış değilim. zaten sen cevabını almıştın orda. ispatla demiştin ispatlamıştım. yine istersen diğerlerinide ispatlarım ama artık ispatla diyeceğini sanmıyorum. senin inanmaman normal. çünkü ilahiyat mezunu arkadaşının bile bulamadığını iddia ediyorsun. olabilir. ben buluyorum. ama ilahiyat mezunu değilim. benim gibi doğru dürüst araştıran bir arkadaşın olsa idi bu yanılgıya düşmeyecektin, neyse bu önemli değil. ilahiyatçıların bir kısmı buna karşı çıkar
bir kısmıda olabilir der. ben ilahiyatcılarıda fazla takmam.

günümüzde iki türlü islam var.
1 - kuran-ı kerim de anlatılan islam.
2 - uydurulan islam.
benim ilgi alanım bu. kuran-ı kerimde geçmediği halde kabul edilen bazı şeyler. bu sitede arasıra başlık açıp tartışıyorum işte. hepsi bu. geçelim asıl konumuza.

ben bu soruları evrimi savunanlara sordum. ve de dedimki. bilenler yanıtlasın. .çünkü evrimi savunan sizlersiniz. ama hiç bir kanıt getirememektesiniz. örneğin eşeysiz üremeden nasıl olurda eşeyliye geçilebilir. eşeyli üremenin olması için birbirine uyumly iki cins olması lazımdır. yukaada anlattım. insan ile maymun birleşirse bişey olurmu. eğer maymundan gelseydik olur demiştim. bunun gibi bir sürü soru var sorulacak.
ruh kelimesinden kasdettiğinin başka birşey olduğunu anlamıştım. ondan sordum. nedir diye.

tarafsız gibi tartışıcam. ama allah yok diyen bile (eşeysizden eşeyliye geçilebilme ihtimali ikna edici değildir. sizin hatanız şu. evrimi ispatlanmış bir şey gibi öne sürüyorsunuz. halbuki evrim hala bir teoridir. siz dna nın yapısını %100 çözmedikçe de kesin bir cevap bulamayacaksınız. ama günümğüzde Dna'nın %60 şı çözülememiştir. elbette zamanla çözülür. ben bilimsel kanıtları ciddiye alırım. teorileri değil. kanıtları. bizim bilim düşmanı olduğumuzu düşünmeyin. bazı kara cahiller vardır. yok değil. varsa bizde bilelim. ben hiç bir zaman allah diyenin sözüne bakmadım. benim kendi krıterlerim oldu. kendim araştırdım. mesela ben kurandan başak bir kaynağın kabul edilebilmesine inanmıyorum. tek kaynak kurandır. allah diyen insan ben müslümanım diyen insan kurandan başka kaynağı kaynak olarak göstermemelidir. ne hadis ne icma ne başka bişey. ben hadislerede karşıyım. hadisler kendi içinde acayip saçma sapan bir hal almıştır. doğru olup olmadığı bile belli değilidir.

konuyu dağıttım biraz. neyse. diyeceğim ben allahı kolay kabullenmedim. allahın varlığından hep şüphem olmuştur.

sen de şunu anlamak istemiyorsun. benim size sorduğum soruların cevaplarını alıp almamın bana bir artııs olduğunu falan söylemedim.

dünyada kimse allahın ne olduğunu bilmiyor. herkezin kendi kafasında tasarladığı bir alllah modeli vardır. bu insanlar neye inandıklarını bile bilmiyorlar. anlatabildimmi. ben herşeyin farkındayım. günümüzde bir sürü insan neye inandığını bilmeden habire ibadet edip durur. haccın ne olduğunu bilmeden elli kere hacca gider. bunun gibi. sabah namazının önemini bilmeden kazasını kılar. yani biz neye inanıyoruz nasıl yaşamamız gerekir bilmiyoruz. herkez tutturmuş bir tarafından şeyh denen heriflerin azında ne çıkarsa kabul ederler. ben bunlardan değilim. iyiki değilim. çünkü ben düşünen bir insanım. dini anlamak akıl sahiplerine mahsustur.

ben hala eşeyli üremeye cevap alamadım. çünkü yok. bilim adamları daha doğru bir bilgi yok ise en son karar kılınan şeyi geçici bir doğru olarak kabul ederler. bilim sürekli araştırmacılıktır. hiç bir zaman olanla yetinmmektir. bilim adamları bunu bildikleri için hiç bir şeye kesin gözüyle bakmazlar. her zaman en ikna edici cevapları ararlar düşünürler. ben ise sadece evrim hakkındaki bildiklerinizin birer teoriden öteye gidemediğini hatırlatıyorum.

my-zone
20-11-2005, 23:29
kimileri tarafindan "evrimsel bir anormallik" olarak gorulen, lakin seksuel olarak cogalan turlerin cokluguna, aseksuel olarak ureyen turlerin azligina (ve gecmiste evrilmis olanlarinin omrunun kisa olusuna) bakilirsa boyle gorulmemesi gerektigi soylenen, ayni ture mensup uyelerin ureme organlari arasindaki farkliliklarin toplamindan murekkep ayrim. cogunlukla kutupsal bir ayrimdir...

kaynağı http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cinsiyet olan yazıya olan cevabın nedir?

Arafat
21-11-2005, 00:39
eşeysiz üremeden eşeyliye geçişin nasıl olduğunu tanımlayamazken şimdide mürekkep ayrımı mı çıktı. lütfen bişey biliyorsanız yazın. gereksiz yazılarla doldurmayalım başlığımızı. sonra kimin ne dediği belli olmuyo.
ikna edici olduğunu düşündüğünüz şeyi yazın. mürekkep ayrım dediğin şeyi anlamadım açıkçası.

my-zone
21-11-2005, 00:54
ben açıkçası bilimadamı değilim. burada evrim konusunu savunan insanların da bu konuda araştırma yapan insanlar olduklarını söylemedikten sonra onların da bir bilimadamı olduklarına inanmıyorum. bu konuda bulduğum yazıları linkleriyle ortaya koydum. daha doğrusu anti düşünenlerle dogmatik düşünceyi bir araya getirip ne gibi düşüncesel farklılıklar olduğunu gözlemlemek istedim. ama sen her yazıya ilişkin düşüncende daha fazlasını istiyorsun.

son gönderdiğim linki okumanı istedim. çünkü o yazı konuya ilişkin tartışmaların bilimadamları açısından devam ettiğini gösteriyor. sen de konuya ilişkin yaratılış teorisi üzerinde bilimadamları varsa onların çalışmalarını koymalısın. böylece yaratılış teorisi ile ilgili bilimsel makale varmı yokmu öğrenmiş oluruz.

Arafat
21-11-2005, 01:08
ama sen her yazıya ilişkin düşüncende daha fazlasını istiyorsun. demişsin.

bunu yapmayı sendne öğrendim. hatırlarsan diğer bir başlıkta aynı şeyi sen yapmıştın. her defasında arapların bu bilgiyi bilmediklerine dair aptalca bir cavep istiyordun. bilinmiyen şeyin bilinmediği bilinmez dimi. çünkü bilinmiyor. neyse konuyu dağıtmayalım.

evrim konusu hala muallakta olan bişeydir. hatta bi ara insan vücudundaki bazı organların işlevi olmadığınıda söylüyorlardı. bunu ortaya atarak evrimi ispatladıklarını sanıyolardı. halbuki bilimin her geçen gün geliştiği günümüzde insan vucudundaki bilnmeyenler yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır.

Arafat
22-11-2005, 21:41
Hmm. eşeysiz üreme den eşeyliye nasıl geçiş olduğunu açıklayabilen biri olmadı. neyse. zaten neyi açıklayabildinizki.

evrimciler birde şunu savunur. "Hatalı tasarım"
körelmiş organ" sayılan apendisin, görevi vücuda giren
mikroplara karşı mücadele eden lenf sisteminin bir parçası
olduğu belirlenmiştir.
evrimcilerin savunduğu şeylerin çoğu bir yanılgıdan ve
fanteziden ibarettir. ama evrimciler bunu söyleyemiyorlar.
örneğin; Stephen Jay Gould isimli bir bilim adamı pandanın
paşparmağı isimli bir kitap çıkarmıştı.
Pandanın elinde, insan elinde olduğu gibi, dört parmaktan ayrı
duran ve böylece cisimleri tutmayı kolaylaştıran ayrı bir baş
parmak yoktur. panda 5 parmağa sahiptir.ve hepsi yanyana
uzanır. Ama bu beş paralel parmağının dışında, bileğinden çıkan
"radyal susamsı kemik" olarak isimlendirilen bir kemik
çıkıntısı daha bulunmaktadır. Bunu bazen bir parmak gibi
kullandığı için, biyologlar buna "pandanın baş parmağı" adını
vermişlerdir.
Pandanın baş parmağı kendi üstlendiği işlev için, yani bambu
soymak için son derece uygundur. Panda, birinci parmağının