Orijinalini görmek için tıklayınız : Ermenistan'da gündem Atatürk!
ugurce82
27-08-2009, 09:43
Ermeni haber ajansı Novosti Armenii, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 7 Mart 1920 yılında ABD'li bir amirala gönderdiği belirtilen bir telgrafı yayınladı.
Haberde, "Ajansımızın eline çok özel bir belge geçmiştir. Ajansımız Mustafa Kemal'ın 7 Mart 1920 yılında ABD Deniz Kuvvetleri amiralı Bristol'a gönderdiği telgrafı yayınlamaya karar verdi. Bu belgede Türk lider '(sözde) Ermeni soykırımı denilen' iddiaları yalanlıyor ve tüm bunların Ermeni topluluğun Türkiye'den koparmak amacıyla yapılan bir kurgu olduğunu iddia ediyor." denildi.
Yazıda Atatürk'ün ABD'li amirala gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Bizim halkımız topraklarımızın müttefik ordularca işgal edilmesininden zarar görüyor. Biz ise bu zaman içinde Montrö anlaşması sonucunda barışı bekliyorduk. Biz durumun değişeceğini ve barışçı görüşmelerle ilgili adil ve tarafsız kararlar kabul edileceğini bekliyorduk. Fakat kendi çıkarlarını kollayan birileri Anadolu'da 20 bin Ermeninin öldürüldüğüne ilişkin yalan uydurdu. Biz müttefik güç devletlerin ve Amerikan hükümetinin bu tür yalanlara inanmayacaklarını düşünüyorduk. Çünkü onların gizli istihbarat servisleri tüm Anadolu'da faaliyet gösteriyor. Fakat biz ters bir durum görüyoruz."
Ermeni topluluklardan bir kısım kayıplar yaşandığını, ancak bunların bir katliam olmadığını savunan Atatürk şu tespitlerde bulunuyor: "Herkes şunu çok iyi biliyor ki Türkler ile Fransız birlikleri ve Fransızların yanında yer alan Ermeniler arasında Maraş ve Urfa'da çıkan çatışmalarda kayıplar meydana geldi. Bu husus bir katliamın sonucunda değil, çatışmanın doğal sonucunda ortaya çıkan kayıplar sayılıyor. Bu çatışmalar ise yerel halkın Ermenilere karşı direnişleriyle başladı. Ermeni askerlerin Müslümanlara yönelik saldırısı yüzünden direnişler, karşı koymalar başladı."
İşgalci birliklerin Ermenilere silah vererek bu tür olayları tetiklediğini kaydeden Atatürk, ABD'den dünya kamuoyunu aydınlatmasını ve Türk halkına yönelik iğrenç suçlamaları temizlemesini talep ediyor. Mektupta, "Eklemek gerekir ki, eğer işgalcı birlikler insanlara aynı davranışlarda bulunsaydı ve Ermenilere silah vererek onlara bazı görevler vermeseydi, bu çatışmalar çıkmazdı. Biz müttefik ordu birliklerine ve Amerikan hükümetine ricayla tekrar sesleniyoruz: Nefrete ve hırsa dayalı Ermeni katliamıyla ilgili propagandanın gerçek ve asıl yüzünü dünya kamuoyuna aydınlatınız. Ve böylece de Türk halkının adını bu tür alçak ve iğrenç suçlamalardan temizleyiniz."
(kanaldhaber.com.tr)
evet bazı eller ermenileri Türklere yanaştırma çabasına girmiş...bunun için önce içi nefret ile doldurulmuş ermenilerin kafalarında soru işaretleri yaratmaya başlamışlar demektir....devamında ermenilere " aslında siz Türkler ile iyi idiniz ama emperyalist güçler sizden faydalanmak için sizleri kışkırttı ve sonuçta iki yumurtayı çarpıştırdılar siz ne yazıkki kırılan oldunuz" fikri aşılanacak....ve sonra ermeniler ile Türkler barışacak sınırlar açılacak...taş binalarında açlıktan ve donmaktan yok olmak üzere olan ermeniler kurtarılacak....ha bu arada Türklerin düşüncelerimi ne...yahu onu umursayan kim.
Kimbilir belkide Ermenlire barışmak için af diler. :)
ve sonra ermeniler ile Türkler barışacak sınırlar açılacak...
hayir Türklerle Ermeniler hicbir zaman barismasin. Hep düsman olalim. Birbirimizin gözünü oyalim.
taş binalarında açlıktan ve donmaktan yok olmak üzere olan ermeniler kurtarılacak....
Ermeniler acliktan ve soguktan ölsünler.
Bunlari mi istiyorsun AYATA? Aksamlari yattiginda kendine nasil "insanim" diyorsun acaba?
Ne kadarda yanlış anlıyorsun...niye isteyeyim ermenilerin gebermesini ki, siz vatansız ve milliyetsizlerin bile yaşadığı bu dünyada elbette onlarında yaşamaya hakkı var...sorunu son satırda yazmışım zaten...yüzyıla yakın zamandır dünyada anti propagandamızı yapan bu ortak yaşam arzumuza ihanet etmiş ve atalarımızı öldürmüş bu güruhun bize ufak bir borçları olsa gerek...
evrensel-insan
27-08-2009, 17:50
Saygideger AYATA;
Eger ortada bir "borc" varsa; o zaman bir "alis-veris" vardir. Bu alis-veriste; senin "Turk Kesimi" olarak, bir borcun yok mu, acaba?
Saygilarimla;
evrensel-insan
ugurce82
27-08-2009, 17:53
Peki arkadaşlar, bu mektup meselesininde uydurma olabileceği hakkında yorumlarınız nelerdir acaba. Çok mu komplo teorisi kuruyorum.
Bu mektup dogru olabilir de olmayabilir de. Burda Atatürk, su anda resmi olan Türk tezinin disinda birsey söylemis degil ki. Yani bu mektupta yeni olan seyi ben göremedim.
Aslinda bu konuda daha önce bir yerde okudugum baska bir ifadesi beni sasirtmisti. Bir ara bulursam buraya asarim. Yanilmiyorsam, yabanci gazetecilerle yaptigi bir röportajda Ermeni katliamini lanetliyordu.
Bu yaziyi nerde okudugumu hatirlayamadigim icin internette aradim. Ahmet Altan'in söyle bir yazisiyla karsilastim. Bence Atatürk'ün yaptigi röportaj daha önemli.
http://haber.gazetevatan.com/Ermeni_katliamini_Mustafa_Kemal_de_lanetledi_18609 3_1/186093/11/Haber
saygı değer evrensel insan Türk'ün borcu yoktur...alacakları vardır....lütfen tarafsız göz ile bakın...Türk ermeni olayında il kurşunu kimler atmıştır...tehcir in sebebi nedir...Ermenilerdir diyorsanız eğer...ki gerçek odur...sorunuz anlamsız kalacaktır.
evrensel-insan
27-08-2009, 21:00
Saygideger AYATA;
saygı değer evrensel insan Türk'ün borcu yoktur...alacakları vardır....lütfen tarafsız göz ile bakın...-AYATA-
Turk ve tarafsizlik, bunu biraz aciklarmisiniz?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Fakat kendi çıkarlarını kollayan birileri Anadolu'da 20 bin Ermeninin öldürüldüğüne ilişkin yalan uydurdu.
Bugün Halaçoglu bile öldürülen 250 bin Ermeniden bahsediyor. Ama yollarda, ama bilinçli olarak. Burada rakamı 20 binle sınırlamak üstelik de bunu Atatürk'e mal etmek biraz anlamsız olmuş.
Kaldı ki Sargon'un dedigi gibi Atatürk'ün tam tersi söylemleri de var.
saygılarımla
1915 yılnda yaşamadığım için ve sağlam kaynak olmadığı için(enazında bende yok), neler olduğunu bilemiyorum.
Ama bildiğim birşey var, bügün anadolunun hangi yöresine giderseniz giderseniz gidin mutlaka bir ermeni kilisesi görürsünüz. anadolunun hangi yoresine giderseniz gidin mutlaka bir ermeni mezarlğı vardır. Gerçek olan şudur ki bügün ne bu kiliselerin sahipleri var, nede bu mezarların sahipleri var.
elbette olmayacak....onlar yaşadıkları topraklara ihanet ettiler...tarih boyunca onlara kucak açmış dost bellemiş olanlara kılıç çektiler....her şeyin olduğu gibi ihanetinde bir bedeli olacak elbet....
trakyadan erzuruma kadar coluk cocuk ermeni halki osmanli ordularina karsi tepeden tirnaga silanmis bir vaziyetde carpisiyormuydu da ihanet etti diyerek bol keseden insanlari degil toptan bir halki besikdeki bebesinden ak sakkali dedesine kadar suclayarak , olum yolculuguna surulmelerini hakli gostermeye calisiyorsunuz
boğaziçi
27-08-2009, 23:53
ermeni cetelerinin neler yaptigini arastirip konusalim, hicbirsey olmamis gibi durup dururken mi tehcir oldu? hala daha neyi savunuyorsunuz, ermeni cetelerinin yaptiklarini mi? ajitasyon yapmak ne kadar kolay oldu...hep baskalarina ama, turklere gelince zalim, asip kesen, zulum yapan...
konusalim konusmasina , ama istanbuldaki trakyadaki egedeki zonguldakdaki konyada ki ermelerinin bu cetelerle fiili baginida konusalim , ermeni surgunu bahsi gecen bolgede ki lokal bir olay degildir , butun anadoluyu kapsayan bir etnik temizlikdir soz konusu olan,,, meselenin bu yonunu es gecerseniz , dayandirmis oldugunuz sebebler bence bosta kalir
boğaziçi
28-08-2009, 00:17
kitap adi; Ermenilerin Türklere Yaptığı Zulüm ve Vahşet</B>
İddia Değil Gerçek!
Ali Özoğlu (http://www.netkitap.com/yazar_sayfa.asp?kisiID=27655), Hayri Bildik (http://www.netkitap.com/yazar_sayfa.asp?kisiID=27771)
kitap arkasini buraya kopyaliyorum, bu bile biraz olsun aciklayicidir umarim...
ŞU BİZİM SOYKIRIM!
Birinci Dünya Savaşı 1918 yılında bitti ama Ermeni kini bitmedi. Dönemin ittihatçı önderlerinden Talat Paşa, Cemal Paşa, Sait Halim Paşa, Bahattin Şakir ve daha nicelerini birkaç yıl içerisinde çeşitli ülkelerde öldürdüler,
Talat Paşa'nın katili Ermeni Taleyran Almanya'da yargılandı ve beraat ettirildi!
Hadise basittir. Ermeni isyanları taa 1800'lü yıllarda başlamış, yurdun dört bir yanında Ermenilerle Türkler-Kürtler arasında büyük çatışmalar olmuş, bu isyanlar ve düşmanla işbirliği. İstiklâl Harbi süresinde de devam etmiştir,
Sonraki yıllarda başımıza ASALA'yı musallat ettiler. 1973 yılından başlayarak 1994 yılına kadar tam 34 diplomatımızı dünyanın pek çok ülkesinde şehit ettiler. Bu pisliği de "onların yöntemiyle", yani "kana kan" uygulamasıyla ve ASALA'nın elebaşlarını yok ederek bazı isimsiz kahramanlar sayesinde durdurduk ama faturası pahalı oldu.
Ermenilerin soykırım goygoyculuğu her yıl 24 Nisan öncesinde dünyanın pek çok ülkesinde hortlar, Buna karşın bizsezsiz kalırız. Karşılıklı çatışmaların, vatana ihanetin faturasını görmeyenler, "Türkler bizi kesti, soykırım yaptı"
diye bütün dünyada yaygara koparır. Ermeni anıtları dikilir, yaslar tutulur!
Tamamen yalandır, saptırmacadır. Karşılıklı vuruşma olmuştur, iki tarafın da kaybı büyüktür.
Sen hem ihanet edeceksin, yıllar boyunca bin tane isyan çıkaracaksın, Birinci Dünya Savası'nda düşmanla işbirliği yapıp kendi ordunu savaşta arkadan vuracaksın, hem de böyle ağlaşıp kendini açındıracaksın!
Bu konuda sessiz kalmışız ve hep savunmadayız. Top Ermeniler ve onların işbirlikçilerinde, biz hep yediğimiz golleri sayıyoruz!
Osmanlı arşivleri açık. Ortada Ermeni soykırımı falan yok. Sadece Ermeni cazgırlığı, tek taraflı Ermeni yalanlan var.
Soykırım yapmak isteseydik, bugün dünyada herhalde pek az Ermeni kalırdı!
Emin ÇÖLAŞAN
</I></B>
sayin bogazici ,
yazmis oldugunuz iletide hasamet sozlerinden yuvarlak laflardan baska bir sey yok ,
boğaziçi
28-08-2009, 00:32
yazmis oldugunuz iletide hasamet sozlerinden yuvarlak laflardan baska bir sey yok
----------------------------
ne kadar bilgilendirici bir degerlendirmede bulundunuz, birsey yazmak zorunda mi hissettiniz, ben olayi kisisellestirmiyorum farkindaysaniz, at gozlukleriyle bir olaya bakilmaz, bu konuyla ilgili bir dolu kitap var.tarihi gerceklere hasamet yuvarlak laflar diyorsniz o sizin degerlendirmenizdir.
Türk' karşı olmak ve Türk'e vurmak prim yapar oldu eh devir bunların devri....
ne alakasi var turke karsi olmanin vurmanin ,,
yapilan alinti ,bos kahvehane muhabbetinden baska bir sey degil ,
al en basindan asala konusu ,,
eroin kacakcilar eli kanli katiller mafya babalari desenki basimiza ulusal kahraman oldu ,
mitin bir iki basarisiz bombalama eylemi , ve suiskatinden baska
orly teror eyleminden sonra , orgutun kendi icinde yasadigi bolunme, ic hesaplasmalari ,orgut liderinin bu ic catismada oldurulmesi,
gerek amerikan yonetiminin baskilari gerek ise sivillere yonelik terorun yol acdigi anti propagandadan dolayi mali kaynaklari kesen diaspora
israilin lublan isgali sirasinda asala egitim kamplarini basarak esir aldigi militanlari infaz etmesi ,
butun bu olgular es gecilecek catli gibi eli kanli katilleri kahraman mertebesine cikaracagiz ,, ben buna diyorum bos hasamet kahvehane sohbeti diye ,,
turke vurubda neyin primini yapacagim , nerede boyle bir soylem icine girmisim ,
aynası iştir kişinin lafa bakılmaz...çizdiğiniz portre ortada....Türk' karşı olan herşeyde önsaftasınız...Türk'ü eleştirmeyi moda haline getirdiniz görüntünüz budur...
ispatla ,
bu baslik altinda yazdiklarimda turk milletine karsi bir sey var mi? bir hakaret unsuru bulabilirsen , mesajlarimi sandik odasina gonderecegim ,
Eger catli ve benzerlerini,talati,enveri turk milleti ile ozdesdiriyorsaniz ,turklugun onlarin sahsinda vucud buldugunu dusunuyorsaniz ,
bana kalirsa asil siz turk milletine hakaret ediyorsunuz derim ,
Ne kadarda yanlış anlıyorsun...niye isteyeyim ermenilerin gebermesini ki, .
Su kullandigin "geberme kelimesi bile, kimsenin seni yanlis anlamadiginin delilidir. O vatan dedigin topraklarda acaba asirlardir Ermeniler mi yoksa Turkler mi yasiyordu osmanlilar gelmeden? Sende empati denen seyin eseri yok. Sen de bu irkci fikrine iman etmissin, farkin ne ki imanlilardan?
Bir de karsi gozle bak olaya. Binlerce sene uzerinde yasadigin, sanat ve kulturunu isledigin, tarlasini surdugun, evini tapinaklarini kurdugun topraklardan hem suruluyor, olduruluyor, hem de vatan haini damgasini yiyorsun; Bu arada unutmayayim, en buyuk vatan haini Ataturktur senin hesabina gore; Ermenilerin yapamadigini yapmis, osmanli imparatorlugunu yok etmistir.
Gunumuzde birak Anadolu'yu tum ulkede yasayan Ermeni sayisi 40 bin civarinda; Bir millet'in bir evinden tarlasindan yok edilmesinin adina ne derseniz deyin ama, etnik temizlik basariyla uygulanmis ulkemizde.
Ermenileri sevmek zorundamıyım....sen sırf insan diye....hitleri seviyormusun yada SS leri seviyormusun yada mussoliniyi...ne bileyim kenan Evreni seviyormusun bush'u sevdinmi sırf insan diye...Neo Con larda insan sevdinmi onları....
Benim Ermenilere düşmanlığım yok...Ermenilerin politikasına düşmanım...Hayko Cepkin...severim ben o çocuğu...Evinde misafir kaldığım ermeni dostlarım bile var....onlar benim Taşnaklardan ve hınçaklardan bahsettiğimi bilirler.Zaten onlar kendilerini Ermeni asıllı Türk olarak tanımlarlar... ve ne yazık ki Ermenistandaki ve diasporadaki çoğunluk Taşnakçı ve hınçakçı zihniyette olduğu için genellemelerimde Ermeniler diye bahsettiğimide bilirler.... Bizimle ortak yaşamı seçen sevinçte ve hüzünde bizimle oılan Ermeniler ,ile sorunum olmaz...onlar bana sizlerden daha yakındırlar.
ugurce82
28-08-2009, 23:43
Sayın Ayata;
Çindeki uygur olaylarındaki görüşünüzü çok merak ediyorum doğrusu.
Doğu Türkistan daki uygur kandaşlarım...kalbimin bir yanı burada atar iken diğer yarısı orada atıyor...komünist Çin İşgalinde 60 yıldır azap çeken soydaşlarımı saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
evrensel-insan
29-08-2009, 00:38
Saygideger AYATA;
Bu tam bir milliyetcilik celiskisi degilmi; Orada hakim milliyet cin, siz Uygurlari savunuyorsunuz. Turkiyede hakim milliyet Turk, neden Kurtleri savunmuyorsunuz.
Sizin icin demekki; bir tarafinda alginiza gore Turk olsun. Artik bu Turk milliyetciliginizin; sizi zora sokan dusuncelerinin lutfen farkina variniz. Cunku kendi kendinizle celiskiye dusunuyorsunuz.
Konu eger, ezilenden, haklari verilmiyenden yana olmaksa; o zaman; Kurtlerin hak ve ozgurluklerini kabullenmeniz gerekir. Yok hakim milliyeti savunmaksa; o zaman da Cin'i savunmaniz gerekir. Umarim, bu celiskinizi gorursunuz.
Size bu celiskiyi yaptiran; sizin insandan ve insan haklarindan yana olmaniz degil; Insanoglunu ayrima surukleyen kimlik degerlerinden biri olan milliyetciliktir. TURKCULUKTUR.
En azindan, muslumanlar bile; bazen kendi celiskilerini gorebiliyorlar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
29-08-2009, 01:08
Saygideger AYATA;
Bir seyi merak ediyorum. Turkluk ile Turkculugun farkini nasil ortaya koyarsiniz?
Ayrica, siz Turkiye'de bir Turk olarak yasam ve iliski surerken; herhangibir sorununuz varmi? Turk milliyetine sahip bir kisi olarak; insan haklari veya bireysel hak ve ozgurluklerinizi ortaya koymakta bir sorununuz varmi?
Bakin burada; Turkce konusanlara, ki bunlara genelde Turkish speaking people, deniyor; Turkler, Kibrislilar, Kurtler ve de Ermeniler dahil, ben; bireysel olarak; bu ulkede yasamalarindan kaynaklanan ve ana dillerinin ingilizce olmamasindan kaynaklanan her sorunda, yol gosteriyor ve onlarin birer vatandas olarak; her turlu hak ve ozgurluklerine destek oluyorum, neden? Cunku, onlar; benim konustugum dili konusuyorlar ve benim ulkemin kisileri.
Ama; ben bu "yardimi onlara kimlik ve kisiliklerini olusturan; degerlerini; layikiyle, savunabilsinler ve uygulayabilsinler diye yapiyorum. Cunku bu onlarin insan olma hakkidir.
Bilmem, Turk olmak ile, Turkculuk yapmak arasindaki farki gorebiliyormusunuz?
Asagidaki link, bu farki anlatmaktadir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958&page=7
Mesaj 63
Umarim, birisinin insan haklari ve kisinin hak ve ozgurlukleri; digerinin ise; sosyal-siyasal-toplumsal bir ayrimcilik ideolojisinin inanci oldugunu gorebilirsiniz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sen analamamkta ısrar ediyorsun galiba....Çin var olan bir uygarlığı bir devleti yıkarak...onun topraklarını işgal etmiştir.o topraklara Han çinlilerini yerleştirerek nüfus çoğunluğunu ele geçirmek çabasındadır...var olan uygur nüfusunu bölerek gençleri bilinçli şekilde yaşadıkları topraklardan onbinlerce kilometre uzakta bölgelere yerleştirmekte ve oralarda karın tokluğunda sağlık ile ilgisi olmayan fabrikalarda köle gibi çalıştırmaktadır....Tam bir asimilasyon projesi uygulanmaktadır... o topraklarda daha altmış yıl evvel uygur devleti vardı. ve her yıl bine yakın uygur olmayan bir direniş örgütüne üye gösterilerek kurşuna dizilmek sureti ile idam ediliyor....
gelelim Anadoluya Türkler anadoluya girdiklerinde bir kürt devletimi vardı onumu yıktılar Malazgirt meydan savaşında taaa 1071 yılında, kürtler ilemi savaştılar, hangi meydan savaşı bu...hangi kürt kentlerini işgal ettik.......Sen hiç Kürt nüfus gelişimine baktınmı, bundan 30 yıl evvel Diyarbakır'ın demografik yapısına baktınmı...asimile olan kürtlermi var yoksa kürtleşmiş Türk'ler mi var...yazayımmı buraya kürtleşen Türkmen boylarını...karakeçilileri vs. yi..devam edeyimmi....etmimiyeyim...nasılsa anlamayacaksın...bazı arkadaşların senden özellikle uzak durmalarını daha iyi anladım...senin kafanda mermerleşme başlamış arkadaş.
evrensel-insan
30-08-2009, 18:40
Saygideger AYATA;
senin kafanda mermerleşme başlamış arkadaş.-AYATA-
Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz;
Rutbe-i asri gorunur, her eserinde.
Senin de, dediklerin, benim de dediklerim ortada.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evet her şey ortada...ben tarafım bunu burda herkes biliyor...TÜRK'ÜM TÜRKÇÜ'YÜM ATATÜRKÇÜ'YÜM..diye bas bas bağırıyorum ya sen....guruk tavuklar gibi bir oraya bir buraya koşturup duruyorsun..ne tarafın, ne rengin var. Almışsın eline bir saz insanım insanlık vs. diye çığırıp duruyorsun bu dünyada ki en aşağılık varlığın bile o insan dediğin türün içinden çıkabildiğini bilmeden... İnsanlık elbette ama nasıl insanlık...merhametli ve masumlardan olabilmekdir önemli olan... Burada bol keseden beni ırkçılık ile faşistlikle suçlamadanda geri durmuyorsunuz oysa ben merhametli ve masum bir ermeniyi, rumu, bir zenciyi vs. yi gaddar kandökücü ve hain bir Türk'e tercih ederim, bizim bildiğimiz budur.....işte durumumuz budur ahvalimizde :) senin için ne diyeyim bu halin ile ne isa ya ne musaya yaranacaksın...:)
evrensel-insan
30-08-2009, 19:14
Saygideger AYATA;
Benim senin gibi toplumsal bir kisiligim yok. Kimseyi de senin gibi etkilemeye calismiyorum. Sen once kendine guvenini sagla. Baskalarini da etkilemeye ugrasma. Kisiliklere satasma yerine de; varsa bir dusuncen onu ortaya koy. Ben senin dusuncelerini zaten biliyorum. Seni dusuncelerinden caydirmak gibi de bir amacim yok.
Ama sen once dusunceye saygi gostermesini ogren, kisileri oldugu gibi kabul etmeyi ogren, kendi dusuncelerini olusturabilmeyi ogren. Ondan sonra belki seninle dusunce bazinda yazisabiliriz. Simdilik bu olanak uzak gozukuyor.
Gerci ben senin hala bu dusunce duzeyiyle, dinleri nasil sorguladigini merak etmekteyim.
Milliyetin ne oldugunu da, sorgulayamadan, bu dunyadan gocecegini dusunuyorum. Neyse bu da senin "kaderinmis" elden bir sey gelmiyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
yahu ben sana ne diyeyim anlamadım gitti....ben burada birilerini etkilemeye çalışır gibimiyim...buradaki en keskin kişiye bunu demek için anlayıştan oldukça kıt olmak lazım...benim böyle bir tasam yok..
bana göre hala saçmalıyorsun...ne demek her görüşe saygı duymak yahu...böyle bir zorunluluk olsa burada işimiz ne...:) ülkemi bölme çabasında olana saygımı duyacam...peygamber sünnetidir diye 13 yaşında kız çocıukları ile çiftleşenedemi saygı duyacam...bölücü ve dinci ile işbirliğindeki yurdum sözde solcularınamı saygı duyacam...boş ver biz en iyisi bırakalım dağınık kalsın...hadi uğrola.
evrensel-insan
30-08-2009, 20:53
Saygideger Ayata;
Sana son bir cumle;
Henuz yazilarinda, daha kisilerin degerlerine yonelik yazmak ile; dusunceye yonelik yazmayi beceremiyorsun. Umarim, bir gun bir yerlerde; bu ikisinin farkina varir, kisiler ve onlarin degerleriyle ugrasmak yerine, dusuncelere yonelik dusunce iceren yazi yazmayi ogrenebilirsin.
Mucadele dusunceler arasidir, kisiler arasi degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
şimdide öğreten abi havaları offf offff :) ben sana ne diyem babam...
Su kullandigin "geberme kelimesi bile, kimsenin seni yanlis anlamadiginin delilidir. O vatan dedigin topraklarda acaba asirlardir Ermeniler mi yoksa Turkler mi yasiyordu osmanlilar gelmeden? Sende empati denen seyin eseri yok. Sen de bu irkci fikrine iman etmissin, farkin ne ki imanlilardan?
Bir de karsi gozle bak olaya. Binlerce sene uzerinde yasadigin, sanat ve kulturunu isledigin, tarlasini surdugun, evini tapinaklarini kurdugun topraklardan hem suruluyor, olduruluyor, hem de vatan haini damgasini yiyorsun; Bu arada unutmayayim, en buyuk vatan haini Ataturktur senin hesabina gore; Ermenilerin yapamadigini yapmis, osmanli imparatorlugunu yok etmistir.
Gunumuzde birak Anadolu'yu tum ulkede yasayan Ermeni sayisi 40 bin civarinda; Bir millet'in bir evinden tarlasindan yok edilmesinin adina ne derseniz deyin ama, etnik temizlik basariyla uygulanmis ulkemizde.
Tabiki öyle değil mi ?
Geçmişimizle barışacağız diye ermenileri de kestik, kürtleri de astık demek lazım. Orhan Pamuk'u da çağıralım isterseniz. Belki Nobel ödülü filan alan da olur.