Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-08-2009, 09:43
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Ermenistan'da gündem Atatürk!

Ermeni haber ajansı Novosti Armenii, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 7 Mart 1920 yılında ABD'li bir amirala gönderdiği belirtilen bir telgrafı yayınladı.
Haberde, "Ajansımızın eline çok özel bir belge geçmiştir. Ajansımız Mustafa Kemal'ın 7 Mart 1920 yılında ABD Deniz Kuvvetleri amiralı Bristol'a gönderdiği telgrafı yayınlamaya karar verdi. Bu belgede Türk lider '(sözde) Ermeni soykırımı denilen' iddiaları yalanlıyor ve tüm bunların Ermeni topluluğun Türkiye'den koparmak amacıyla yapılan bir kurgu olduğunu iddia ediyor." denildi.

Yazıda Atatürk'ün ABD'li amirala gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Bizim halkımız topraklarımızın müttefik ordularca işgal edilmesininden zarar görüyor. Biz ise bu zaman içinde Montrö anlaşması sonucunda barışı bekliyorduk. Biz durumun değişeceğini ve barışçı görüşmelerle ilgili adil ve tarafsız kararlar kabul edileceğini bekliyorduk. Fakat kendi çıkarlarını kollayan birileri Anadolu'da 20 bin Ermeninin öldürüldüğüne ilişkin yalan uydurdu. Biz müttefik güç devletlerin ve Amerikan hükümetinin bu tür yalanlara inanmayacaklarını düşünüyorduk. Çünkü onların gizli istihbarat servisleri tüm Anadolu'da faaliyet gösteriyor. Fakat biz ters bir durum görüyoruz."

Ermeni topluluklardan bir kısım kayıplar yaşandığını, ancak bunların bir katliam olmadığını savunan Atatürk şu tespitlerde bulunuyor: "Herkes şunu çok iyi biliyor ki Türkler ile Fransız birlikleri ve Fransızların yanında yer alan Ermeniler arasında Maraş ve Urfa'da çıkan çatışmalarda kayıplar meydana geldi. Bu husus bir katliamın sonucunda değil, çatışmanın doğal sonucunda ortaya çıkan kayıplar sayılıyor. Bu çatışmalar ise yerel halkın Ermenilere karşı direnişleriyle başladı. Ermeni askerlerin Müslümanlara yönelik saldırısı yüzünden direnişler, karşı koymalar başladı."

İşgalci birliklerin Ermenilere silah vererek bu tür olayları tetiklediğini kaydeden Atatürk, ABD'den dünya kamuoyunu aydınlatmasını ve Türk halkına yönelik iğrenç suçlamaları temizlemesini talep ediyor. Mektupta, "Eklemek gerekir ki, eğer işgalcı birlikler insanlara aynı davranışlarda bulunsaydı ve Ermenilere silah vererek onlara bazı görevler vermeseydi, bu çatışmalar çıkmazdı. Biz müttefik ordu birliklerine ve Amerikan hükümetine ricayla tekrar sesleniyoruz: Nefrete ve hırsa dayalı Ermeni katliamıyla ilgili propagandanın gerçek ve asıl yüzünü dünya kamuoyuna aydınlatınız. Ve böylece de Türk halkının adını bu tür alçak ve iğrenç suçlamalardan temizleyiniz."

(kanaldhaber.com.tr)
Alt 27-08-2009, 10:25
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

evet bazı eller ermenileri Türklere yanaştırma çabasına girmiş...bunun için önce içi nefret ile doldurulmuş ermenilerin kafalarında soru işaretleri yaratmaya başlamışlar demektir....devamında ermenilere " aslında siz Türkler ile iyi idiniz ama emperyalist güçler sizden faydalanmak için sizleri kışkırttı ve sonuçta iki yumurtayı çarpıştırdılar siz ne yazıkki kırılan oldunuz" fikri aşılanacak....ve sonra ermeniler ile Türkler barışacak sınırlar açılacak...taş binalarında açlıktan ve donmaktan yok olmak üzere olan ermeniler kurtarılacak....ha bu arada Türklerin düşüncelerimi ne...yahu onu umursayan kim.
Alt 27-08-2009, 10:38
ozgur_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_ ozgur_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kimbilir belkide Ermenlire barışmak için af diler.
Alt 27-08-2009, 10:42
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

ve sonra ermeniler ile Türkler barışacak sınırlar açılacak...
hayir Türklerle Ermeniler hicbir zaman barismasin. Hep düsman olalim. Birbirimizin gözünü oyalim.

taş binalarında açlıktan ve donmaktan yok olmak üzere olan ermeniler kurtarılacak....
Ermeniler acliktan ve soguktan ölsünler.

Bunlari mi istiyorsun AYATA? Aksamlari yattiginda kendine nasil "insanim" diyorsun acaba?

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 27-08-2009, 16:14
Üyeliğini Sonlandırmış

Ne kadarda yanlış anlıyorsun...niye isteyeyim ermenilerin gebermesini ki, siz vatansız ve milliyetsizlerin bile yaşadığı bu dünyada elbette onlarında yaşamaya hakkı var...sorunu son satırda yazmışım zaten...yüzyıla yakın zamandır dünyada anti propagandamızı yapan bu ortak yaşam arzumuza ihanet etmiş ve atalarımızı öldürmüş bu güruhun bize ufak bir borçları olsa gerek...
Alt 27-08-2009, 17:50
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger AYATA;

Eger ortada bir "borc" varsa; o zaman bir "alis-veris" vardir. Bu alis-veriste; senin "Turk Kesimi" olarak, bir borcun yok mu, acaba?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 27-08-2009, 17:53
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Peki arkadaşlar, bu mektup meselesininde uydurma olabileceği hakkında yorumlarınız nelerdir acaba. Çok mu komplo teorisi kuruyorum.
Alt 27-08-2009, 18:51
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu mektup dogru olabilir de olmayabilir de. Burda Atatürk, su anda resmi olan Türk tezinin disinda birsey söylemis degil ki. Yani bu mektupta yeni olan seyi ben göremedim.

Aslinda bu konuda daha önce bir yerde okudugum baska bir ifadesi beni sasirtmisti. Bir ara bulursam buraya asarim. Yanilmiyorsam, yabanci gazetecilerle yaptigi bir röportajda Ermeni katliamini lanetliyordu.

Bu yaziyi nerde okudugumu hatirlayamadigim icin internette aradim. Ahmet Altan'in söyle bir yazisiyla karsilastim. Bence Atatürk'ün yaptigi röportaj daha önemli.

http://haber.gazetevatan.com/Ermeni_...86093/11/Haber

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 27-08-2009, 20:38
Üyeliğini Sonlandırmış

saygı değer evrensel insan Türk'ün borcu yoktur...alacakları vardır....lütfen tarafsız göz ile bakın...Türk ermeni olayında il kurşunu kimler atmıştır...tehcir in sebebi nedir...Ermenilerdir diyorsanız eğer...ki gerçek odur...sorunuz anlamsız kalacaktır.
Alt 27-08-2009, 21:00
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger AYATA;

saygı değer evrensel insan Türk'ün borcu yoktur...alacakları vardır....lütfen tarafsız göz ile bakın...-AYATA-

Turk ve tarafsizlik, bunu biraz aciklarmisiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler