PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akıllı tasarımcılara bilimden darbe

KızıL
01-09-2009, 05:33
evrim bir adım daha ileride.....

Hücre düzeyinde yapılan araştırmalar, akıllı tasarımcıların indirgenemez karmaşıklık iddiasına bir darbe daha vurdu.

Karmaşık hücre bileşenleri sıklıkla akıllı tasarıma kanıt olarak gösteriliyor. Akıllı tasarım taraftarları bu yapıların evrimleşemeyeceğini söylüyorlar çünkü bunlar onlara göre daha küçük ve daha basit işlevsel parçalara ayrılamazlar. Ve yine akıllı tasarımcıların iddialarına göre, indirgenemez derecede karmaşıklar, ve bu nedenle zeki bir varlık tarafından bilinçli olarak tasarlanmış olmalılar.

Fakat hayvan hücrelerine enerji (http://haber.sol.org.tr/haberleri/enerji) sağlayan mitokondriyi diğer bakteriyel akrabalarıyla mukayese eden bir araştırma (http://haber.sol.org.tr/haberleri/arastirma), belirli bir hücre yapısı için gerekli olan parçaların, özellikle akıllı tasarımı kanıtladığı varsayılan tipte yapıların, öteden beri mevcut olduğunu gösteriyor. Daha karmaşık bir canlı olmak için biraraya gelmeleri sadece zaman (http://haber.sol.org.tr/haberleri/zaman-gazetesi) meselesiydi.
Yale Üniversitesi hücre biyoloğu Sebastian Poggio bu konuda "Bu parçalar diğerleriyle karıştılar ve farklı özellik kazandılar. Toplandılar ve yeni bir işlev kazandılar" diyor.

Mitokondri, birkaç milyar yıl önce karmaşık hücreler tarafından yutulmuş olan serbest yaşayan bakterilerden türemiştir. Ve daha sonra mitokondri hücrenin merkezi işlevini yürütmeye başladı.

Yeni evindeki mitokondri hücre gövdesinden topladığı diğer proteinleri dağıtan TIM23 adlı protein makinesinin yardımı olmadan işlevini sürdüremezdi. Bakteride TIM23'ün bulunmaması bunun mitokondriden evrildiğini gösterir. Bu da hücresel anlamda tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan sorusunu akla getiriyor: Protein nakli nasıl evrimleşebildi ilk olarak hayatta kalması gerekliyken?

Diğer hücresel protein nakil sistemlerini de kapsayan esas paradoks evrim karşıtlarının temel eleştirilerinden birini oluşturuyor. Akıllı tasarım yanlısı Michael Behe tarafından da dile getirildiği gibi, "Hücre içindeki bu kararlı ve düzenli traffik akışı bir başka olağanüstü karmaşık, indirgenemez sistemden oluşuyor. Tüm parçalar işlemelidir aksi halde sistem çöker."
Ancak evrim teorisine göre, hücresel karmaşıklık indirgenebilir. Varolan yapıların gerektiğinde ek madde sağlayan kaçınılmaz mutasyonlarla yeniden işlevlendirilmesi gerekir. Kamçı (bakterinin hareket etmesini sağlayan saç kılı benzeri pervane) bunun bir örneğidir. Hücre boyunca bulunan bileşen parçaları diğer görevleri yerine getirirler.

Michael Behe gibi akıllı tasarımcılar ise kamçıyı kendi teorilerine kanıt olarak gösteriyorlar. Bilimsel gerçekler ise bu illüzyonu yok ediyor. Mitokondri üzerinde yapılan araştırma, aynısını protein transferi için yapıyor.
Avustralya (http://haber.sol.org.tr/haberleri/avustralya) Monash Üniversitesi'ndeki moleküler biyolog Trevor Lithgow tarafından başkanlık edilen araştırmacılar "Protein transferi analizi hücre evriminin yol haritası (http://haber.sol.org.tr/haberleri/yol-haritasi) vazifesi görüyor" diyor.
Proteobakterilerin (mitokondrinin atalarından türeyen familya) genomlarını incelediklerinde, Lithgow'un ekibi TIM23'ün yapımı için mitokondrideki iki protein parçasının kullanıldığını keşfetti.

Bu parçalar hücre zarına yerleşiktir ve sonunda protein dağıtımındaki rolüne sahip olan TIM23'e uygun yerleşimi sağlarlar. Bir diğer parça, LivH adlı molekül, basit bir protein taşıma makinesidir ve genel olarak proteobakteride bulunur.

Birlikte ayrılmaya hazır oluncaya dek çoğalan parçaların bu sürecine "adaptasyon öncesi" (preadaptation) deniyor. Bu, parçaların gelişiminin, ani avantaj ya da dezavantaj sağlamadığı tarafsız tarafsız evrimin bir türü. Tarafsız evrim, Charles Darwin (http://haber.sol.org.tr/haberleri/darwin)'in tanımlarının dışında kalıyor. Fakat parçalar toplandığında, mutasyon ve doğal seçilim gerisini hallediyor, ve nihai sonuç TIM23'ün şu anki karmaşık biçimi gibi oluyor.

"Bakteriyel atasına kadar giden proteinleri bu noktaya dek izlemek mümkün değildi" diyor Dalhousie Üniversitesi hücre biyoloğu Michael Gray.
Gray açıklamalarına şöyle devam ediyor: "Bu üç protein proteobakteriyle tam olarak aynı işlevi göstermezler, ama basit bir mutasyonla her şeyi sıfırdan başlatacak basit bir protein taşıma makinesine dönüşebilirler. Hücre makinelerine bakar ve hangi sebeple biyoloji böyle bir şey yapıyor dersiniz. Bu oldukça garip. Fakat tarafsız evrime göre düşündüğünüzde bu makineler onlara ihtiyaç olmadan önce de orada olduklarını görürsünüz, işte o zaman (http://haber.sol.org.tr/haberleri/zaman) bu bir anlam ifade eder."
kaynak: solhaber

evrim hergeçen gün ilerleyecek hem bizler evrimleşeceğiz hemde evrimin kanıtları artacak evrimsel süreci anlıyamayanlar bütün bu değişikliği bir anda bekleyenler, safsatalarına devam etsinler bizler bilimsel cevaplarla deneylerle darbe indirmeye devam edeceğiz ne varki onlar yüzsüzler bunun için inkara devam edecekler.. çünkü onların gözleri mühürlü kalpleri mühürlü akılları mühürlüdür...

tensiz.denek
01-09-2009, 11:20
Bu haber endosimbiyoz haberiyle birleştiğinde ortaya çok daha gerçekçi bir tablo çıkıyor:
http://www.evrim-teorisi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=158:evrim-tartismalarina-yeni-bir-katki-endosimbiyoz&catid=1:evrim-haberleri&Itemid=104
Saygılar,

azınlık
01-09-2009, 11:30
Arkadaşlar,

Ellerinize sağlık, bizleri bilgilendiriyorsunuz, teşekkürler.

Bir de diyorum şu yazdıklarınızı basitleştirerek, hani derler ya "altı yaşında çocuğa anlatır gibi", hatta Arapça yazsanız da herkes anlasa:

bak bana su an dünyada olan seylerden o kadar çok absürdçe gelen var ki ? yani su an senle mesajlasabiliyor olmam bu bilgisayarda nasıl oluyor aklım bunu bile almıyor ? nasıl abd deki bir canlı yayın tık diye karsımda aklım bunu bile almıyor..bunca daha nice örnek var.aklımın almadıgı bunca insan oglununu yapabildigi seyler varken topraktan yaratılmıs olmaya absürd demeye cesaretim yk...

A.

Nova
01-07-2010, 23:42
Güncelleme

taylan
02-07-2010, 00:18
Harika bir haber. Teşekkürler.

taylan
03-07-2010, 19:20
Evrim karşıtlarına çok kötü bakan kendi çizdiğim bir afacanı avatar olarak kullanıyorum. :D:D

troyya
14-07-2010, 00:45
işte büyük gelişme...kaypak evrime kılıf bulmak isteyenler bilmedikleri dalda haber_sol yada no _religion gibi kenarda kosede kalan haber bloglarından topladığı bilgileri getirirler buraya asarlar...halbuki gidip soracam biyolojicilere deyipte sonra unutanları da biliyoruz biz :) neyse

gerekli yerlere cevap verelim :

evrim bir adım daha ileride.....

ezik kavramlar ne zaman bir adım ileride olmuş...masalcı zihniyeti ön planda tutan ancak dinlere masal diyen zihniyet...milyar yıl masalına kanmakta cok ideolojik bir karar veriyor aslında...

Hücre düzeyinde yapılan araştırmalar, akıllı tasarımcıların indirgenemez karmaşıklık iddiasına bir darbe daha vurdu.

sana tek bir soru kardesim...hücresel platformda...evrim geçiren hücrenin x andaki hücre evrimi ve y anındaki hücre evriminin metabolizmik devredeki reaksiyon grafiğini bana çizebilir misin...

:) mezara girdiğiniz yer burası işte...dawkins peygamberiniz ne yumurtladıysa onu hemen yutuyorsunuz...halbuki dawkins ( bakkal profesoru) hucrenin devresel evriminin nasıl oldugunu bilmiyor?

haydaaa....eee nerden savunuyor o zaman bu bilgileri ? akıllı tasarım dusmanlıgı tutturmus tayfanın işi ne olacak başka...

Karmaşık hücre bileşenleri sıklıkla akıllı tasarıma kanıt olarak gösteriliyor. Akıllı tasarım taraftarları bu yapıların evrimleşemeyeceğini söylüyorlar çünkü bunlar onlara göre daha küçük ve daha basit işlevsel parçalara ayrılamazlar. Ve yine akıllı tasarımcıların iddialarına göre, indirgenemez derecede karmaşıklar, ve bu nedenle zeki bir varlık tarafından bilinçli olarak tasarlanmış olmalılar.

güzel arkadasım...müslüman adamın biyoloji bilgisi ne ki..bunu direk muslumanlar akıllı tasarımcıdır diye getirip koyuyorsun önümüze...bir kaç ay girmedik yine aynı telden martavallar serüveni devam ediyor forumda...

karmasık hücre yapısının icinde yani sitoplazmik reaksiyonları bana sayar mısın canım kardesim ve bunların bolunme reaksiyonları enerji reaksiyonlarında akıl almaz mutasyonik etmenlerle bir n kuvveti (sinaptik ) ile + bir enerjiye donusecegini sana ispatlayan profesorun ben alnını karıslarım...yok boyle bir şey...

--------------------

sonrası masallara devam zaten evrim tanrı dogal seleksiyon peygamber zihniyeti...:)

Nova
14-07-2010, 01:12
Ne bekliyordun tıroy,

Arabistanın Günlüğü (Daily Arabia) da mı yayınlansaydı :D

troyya
14-07-2010, 01:24
Ne bekliyordun tıroy,

Arabistanın Günlüğü (Daily Arabia) da mı yayınlansaydı :D

sayın nova...roller tersine olması lazım...

benim evrimden bir şey beklediğim söz konusu değil...bekleyen sizlersiniz...bende cevap yazıyorum hepsi bu kadar :)

axzel
15-07-2010, 10:32
Mitokondri, birkaç milyar yıl önce karmaşık hücreler tarafından yutulmuş olan serbest yaşayan bakterilerden türemiştir. Ve daha sonra mitokondri hücrenin merkezi işlevini yürütmeye başladı.

evet sizde ordaydınız dimi, hatta bunu kameraya felanda almışşsınızdır. mitokondri bunu yapdı, çünkü canı sıkılmışdı. kariyerine yeni bir şeyler eklemek istiordu (galiba). yani ruh hali biraz karışıkdı. ~_~

bunların hepsi bir yaz yağmuru sonrasında, akşamleyin yalnızlıktan sıkılan bir mitokondricikin yapdığı bir şeydi.

hayat böle işde ya o bunu yapmasaydı, su an baya zor olurdu "hucre hayatımız".

teşekkürler mito.. ;)

saygılar

cenker
15-07-2010, 12:50
evet sizde ordaydınız dimi, hatta bunu kameraya felanda almışşsınızdır. mitokondri bunu yapdı, çünkü canı sıkılmışdı. kariyerine yeni bir şeyler eklemek istiordu (galiba). yani ruh hali biraz karışıkdı. ~_~

bunların hepsi bir yaz yağmuru sonrasında, akşamleyin yalnızlıktan sıkılan bir mitokondricikin yapdığı bir şeydi.

hayat böle işde ya o bunu yapmasaydı, su an baya zor olurdu "hucre hayatımız".

teşekkürler mito.. ;)

saygılar
hücre dediğin şey çok karışıktır.uzmanlık isteyen şeylerdir.bilim adamları ne diyorsa inanırım.en azından alay edemem.adnan hoca sayesinde herkes biyolog kesildi başımıza.

troyya
15-07-2010, 14:03
hücre dediğin şey çok karışıktır.uzmanlık isteyen şeylerdir.bilim adamları ne diyorsa inanırım.en azından alay edemem.adnan hoca sayesinde herkes biyolog kesildi başımıza.

adnan oktar biyolog felan degil...tam bilmiyorum ne halt yediklerini ama...yazarları var doktorları var...babuna gibi...

taylan
15-07-2010, 22:26
adnan oktar biyolog felan degil...tam bilmiyorum ne halt yediklerini ama...yazarları var doktorları var...babuna gibi...

Seni mutlaka keşfetmeli. Kadrosuna almalı. :)

troyya
15-07-2010, 23:48
Seni mutlaka keşfetmeli. Kadrosuna almalı. :)

ilk mezun oldugum yılda ne yalan söyliyim basvuru yapmıstım..ama sonradan pişman oldum...o gün bugün sevmem o adamı...nedenini soracaksın ? nedeni basit...bir halttan anlamıyor aslında o adam...konusmaktan bile aciz..ama nasıl kandırdıysa milleti...onun yanındakiler adnan oktar hocamız daha iyi bilir diyolar...babuna bile...bu adam beyin cerrahı....hayret doğrusu :)

taylan
16-07-2010, 00:36
ve bunların bolunme reaksiyonları enerji reaksiyonlarında akıl almaz mutasyonik etmenlerle bir n kuvveti (sinaptik ) ile + bir enerjiye donusecegini sana ispatlayan

Burada tam olarak ne anlatmak istediğini biraz daha yalın bir dille anlatır mısın?

AerA
16-07-2010, 08:22
sana tek bir soru kardesim...hücresel platformda...evrim geçiren hücrenin x andaki hücre evrimi ve y anındaki hücre evriminin metabolizmik devredeki reaksiyon grafiğini bana çizebilir misin...

Madde kendi bünyesinde her türlü mekanizmayı barındırmakla beraber sadece keşfetmemizi beklemektedir. Madde hakkında, doğa hakkında, halen bilinmeyen birçok şey varken, Evrim Teorisinin hepsini derhal açıklaması nasıl beklenebilir? Bir kısım kitlenin yüce müsaadelerine nail olup çalışmalarını sürdürebiliyor mu ki? Unutmamak lazımdır ki “klonlama” çalışmaları, bir kısım kitlenin baskısı ile belirli ülkelerde yasaklandığı için, herhangi bir ülke ve yasalarına ait olmayan açık denizlerde gerçekleştirilmekte veyahut zorlu süreçlerle alınan izinler sonucu yine belirli ülkelerde kasten kısıtlandırılmış bütçelerle gerçekleştirilebilmektedir.

axzel
16-07-2010, 09:47
evrim teorisi hayyallenmelerden ibarettir. teori, yani tahminler. önceden evrim diorduki canlılık tesadüfen başladı. artık baktı bu olmucak, şimdi diolarki evrim canlılığın nası başladığını bilmior. bilim ilerledikçe batan teoriler.

bu az önce yazıklarım tesaüfen yazıldı valla. klavyeye elim çarptıda oldu. inandınız dimi ?

saygılar..

AerA
16-07-2010, 10:01
evrim teorisi hayyallenmelerden ibarettir. teori, yani tahminler. önceden evrim diorduki canlılık tesadüfen başladı. artık baktı bu olmucak, şimdi diolarki evrim canlılığın nası başladığını bilmior. bilim ilerledikçe batan teoriler.

Sadece merakımdan soruyorum, Adem ve Havva Teorisi neden ibaret?
Bir insanın iddiasını yine iddiasına kanıt olarak ortaya atabilmesinin tutarsızlığının mı?

axial
16-07-2010, 14:26

bu az önce yazıklarım tesaüfen yazıldı valla. klavyeye elim çarptıda oldu. inandınız dimi ?

saygılar..

Sizleri gördükçe aklıma ortaçağ avrupasında dünya yuvarlak gibi teorileriyle iddaasıyla alay edilen küçük görülen ve hatta öldürülmek istenen bilim adamları geliyor. Bilimde elbette her teorem her zaman doğru çıkacak değildir. Ancak bilim hergeçen gün evrim teorisi ile ilgili yeni bulgular buldukça kapana kısılan sizler bilim tamamen olayı aydınlatınca kuranda hangi ayetleri değiştirip evrim kuranda yazıyordu diyeceksiniz.

taylan
16-07-2010, 14:40

BU bakış açınızı bir türlü değiştiremediniz. Evrimde tüm süreç tesadüfi işlemiyor. Binlerce kez yazılıp çizildi. Hala bu eski yaratılışçı argümanlarını kullanıyorsunuz. Evrimde tesadüfi olan çeşitliliktir. Genomdaki tesadüfi mutasyon çeşitliliği doğal seleksiyon tarafından canlının yaşam kalımı yönünde seçilir. Bu seçim aşamasında tesadüf yoktur. Canlının yaşam kalımında rol oynayan önemli mutajenler yararlı ya da yararsız bakılmaksızın seçilirler. Çünkü yararı ya da zararı zaman içinde belli olur. Mesela Orak hücre anemisi zararlıdır ama bölgesel bir sıtma direnci vardır. Bu tip mutajenler yokolmaz sürekli korunur. Buna dış etkenler de dahildir. Her süreç tek bir amaç için çalışır. Yaşamda kalma ve üreme.

Dolayısıyla elim çarptı anlamlı bir cümle çıktı diye bir şey olmaz. Şöyle bir benzetme yapabiliriz. Anlamlı anlamsız cümle yığınlarının içinden amaca uygun olanların seçilmesiyle ortaya düzgün cümleler çıkabilir. Doğal seleksiyon buna benzer bir şekilde çalışır.

Elimizde milyonlarca anahtar var. Bu anahtarlardan biri önümüzdeki kapıyı açıyor. Milyonlarca denemeden sonra kapıyı açan anahtar seçiliyor ve çoğaltılıyor. Bu da bir örnek. Benzetmeyi doğal seleksiyonun mantığını yalın bir biçimde açılayabilmek için yaptım.

AerA
16-07-2010, 14:50
Sayın Taylan74 ' e tamamen katılmakla beraber eklemek isterim ki;

Bilim o an için açıklayamadığına "tesadüf" demekte. Lakin bu anladığımız tesadüf, şans eserilik değil, "şu an bilmiyorum" anlamını taşımakta.

Orta Çağdan kalma ve günümüzün yaşam koşullarını kuralları ile aydınlatamayan, cehalet her yanından akan bir ideoloji herşeyi bildiğini bağıra bağıra söyleyebilir, ama bunu bilim yapmaz.

axzel
16-07-2010, 16:55
elimizde canlılık için milyonlarca anahtar(dna, mcna, kopca, .. bi sürü polimorfik kod) var. bunlardan biri ile canlılık başlayabilirdi. ama dna birinci çıkdı..

evrim canlılığın nasıl başladığını açıklayan bir teori değildir.

bu durumda?

çok karmaşık olan hücre nasıl oluşdu ?

cansız maddelerden rasgelemi,, eğer öyleyse bunu açıklayamayan evrim teorisi ise açıklayan nedir, rasgele mi oldu,

bir hücre karmakarışık yapısıyla var oldu mu yoksa çok basit bi hücre sistemi var mı? ki o basit olan gelişip (evrimleşip) normal hücreyimi oluşturdu? öyleyse bunun oluşum adımlarını uydurabilecek bir uydurukçu bilim adamı varmı?

mesela önce hücre duvarımı oldu, yoksa dna mı, yada dna nın ilkel hali varmı?

saygılar

AerA
16-07-2010, 17:25
Sayın axzel ;

Canlılığa sebebiyet veren ilk maddenin ne şekilde oluştuğuna dair Evrim teorisinin bir fikri "şu anda" yoktur. İlk canlının nasıl oluştuğuda onun ilgi alanına girmez. Kooservat oluşumları hakkında biraz bakınınız internete.

Lakin bir ilk hücre aranacaksa E-Coli bakterisine bakılabilir mesela. Sadece çeper, birkaç kamçı ve DNA'dan oluşur.

http://img693.imageshack.us/img693/9416/ecoli.jpg

Bu veyahut benzeri bir hücreden evrim basamaklarını tırmanmak isteyen bir adam neden uydurukçu olsun ki? Araştırıyor, sorguluyor, her söyleyenin her söylediğine inanmamak gibi bir erdeme sahip.

axzel
17-07-2010, 10:01
dna nın ilkel halimi bu şimdi, şimdi bu dna teknolojik biolojik açıdan ilkel mi ? bunu inceleyen bilim adamları "bu dna çok basit, 1 ayda gen haritasını çıkarırız" dedilermi? çünkü insanınki 10 yılda çıkmışdı. o zaman bu basit bir dna ise kaç günde "map" edilir ?

saygılar

troyya
17-07-2010, 10:38
ve bunların bolunme reaksiyonları enerji reaksiyonlarında akıl almaz mutasyonik etmenlerle bir n kuvveti (sinaptik ) ile + bir enerjiye donusecegini sana ispatlayan

Burada tam olarak ne anlatmak istediğini biraz daha yalın bir dille anlatır mısın?

çok basit şöyle ki ;

sitoplazma içine heryerine demiyorum bak...kromatin ipliğe (kromatin ipliğin nasıl bir hayati öneme sahip olduğunu biliyorsun) globin genine bir mutasyon yaptığımızda izlenecek verinin metabolizma olarak homoestasiye etkisini gösteren parabol denklemini soruyorum..dawkins mutasyonlarla incelenecek pozitif bir sonucu şu an gösteremeyiz diyor çok uzun yıllar alıyor bunlar diyor :)

hodri meydan size istediğiniz kadar süre hadi ispatlayın..globin genindeki mutasyonun etkisini parabole dökün bakalım karşınıza ne çıkıyor...3.5 milyon yıl masalını koy gitsin..inanır bunlar...(ben haric tabi) sonra dine masal diyorsunuz...ne buyuk celişki...bilim çıkartır gösterir kardeşim..3.5 milyon yıl masalını kimler biyolojiye koyduysa onlar bilime bir kara leke sokmuşlardır...şimdi hala didinmeye çalışıyolar...:)

sağlıcakla

taylan
17-07-2010, 12:55
http://geasslave.files.wordpress.com/2008/05/evolution_fish.jpg

Şimdi ben sizin kadar detaylı bilgiye sahip değilim ama 50 yıl bir balığın bu şekilde mutantlaşmasına yetmiş gibi görünüyor. 3,5 milyar yılı ise düşünemiyorum bile. Şimdi bu balık farklı bir tür olmamış diyeceksiniz elbette bir makro süreci görmeye ömrümüz yetmiyor. Ama eldeki veriler her canlının sürekli değiştiğini ve içinde başka bir türe dönüşme potansiyelini barındırdığını gösteriyor.

Bu stickleback balığı. Yapılan bir deney de var. Laboratuvarda verilen mutajenlerle balığın önceki halinden çok daha seri yüzdüğü saptanmış. Zannedersem pozitif bir etki söz konusu. Evrim teorisi videoları bölümünde bir video var bununla ilgili.

Globin genindeki mutasyonun etkisini parabole dökün bakalım karşınıza ne çıkıyor
Bununla ilgili bir deney ya da makale bunuyor mu? Varsa bilgi sahibi olmak isterim.

troyya
17-07-2010, 15:00
sayın taylan tür içi değişimi inkar etmiyorum kimsede etmiyor...bugun akdenizde yaşayıp sonra sibiryaya giden bir insanın cilt ve ortam adaptasyonuna uygun fiziksel yapısı bir hayli değişecektir...soğukta damarların büzülüp sıcakta genleşmesi gibi düşünebiliriz..ama gözlemlenen tür değişimi bulunmuyor işte..dawkinste buna işaret ediyor...cok uzun yıllar ama çok uzun yıllar boyunca gözlemlenecek veri..ama mutasyonlarla tür değişimine uğramış bir canlı henüz bulunmamaktadır...Çünkü tür değişiminde genetik kombinasyonun varyasyon göstermesi değil türe özgü genetik şifreye sahip olmasınla ilgilidir...böyle bir kopma yada eklenme söz konusu değil...

Globin genindeki mutasyonun etkisini parabole dökün bakalım karşınıza ne çıkıyor
Bununla ilgili bir deney ya da makale bunuyor mu? Varsa bilgi sahibi olmak isterim.

işte bunu evrimcilere sormanız lazım...böyle bir veri gözlemlenemediği için yani türler arası değişimde bu hücre varyantı gözlemlenemediği için şu an bunun bilgisi bulunmamaktadır...

bir de şunu belirteyim ki; zaten sizlerde kabul ediyorsunuz...evrim ilk canlının nasıl olustuguyla ilgilenmemektedir..evrim canlıların değişime uğramalarıyla ilgileniyor...sıkıntıda olan türler arası değişimdir..

saglıcakla

taylan
17-07-2010, 15:15
Ben bir soru sormak istiyorum.

Türleşme bir türün diğerinden tamamen farklı bir görüntüye bürünmesi midir? Yoksa iki türün birbirine dış görünüş olarak benzese dahi artık çiftleşememesi midir?

Nerede iki canlı ayrı türe dönüşür? Bunun kopma noktası neresidir?

Teşekkürler

troyya
17-07-2010, 17:24
Ben bir soru sormak istiyorum.

Türleşme bir türün diğerinden tamamen farklı bir görüntüye bürünmesi midir? Yoksa iki türün birbirine dış görünüş olarak benzese dahi artık çiftleşememesi midir?

Nerede iki canlı ayrı türe dönüşür? Bunun kopma noktası neresidir?

Teşekkürler

güzel bir soru zamanım yettiği sürece cevap vermeye çalışayım; baştan söylüyorum bakın, buradaki yazdıklarım benim kendi yazılarımdır..bir takım insanlar çıkıp harun yahyacı şucu bucu diyolar...hiç umrumda olmaz...isteyen istediğini desin...kendi yazılarımı yazıyorum ben...

-------------------------------

Şimdi demişsin ki ;

Türleşme bir türün diğerinden tamamen farklı bir görüntüye bürünmesi midir?

kısmen doğru olsada ttürler arası farklılık; organizmanın yaptığı fonksiyonalitesinden geçer...yani tamamen genetik şifrenin ne kadar olduğunla ilgilidir...bir maymunda da göz var insanda da...ama fonksiyonalite farklı...bir yılanda da göz var ama fonksiyonalite farklı cunku genetik sifre fonksiyonalite icin daha fazla komplex genetik yapıya sahip birinde bu sınırlıdır...

Şimdi şöyle açıklayalım...

http://www.chem.uwec.edu/Webpapers2006/sites/fredermr/transcription.gif

Şimdi gordugun gibi hücre proteinleri sentezlenmesi sırasında Dna, rna polimeraz tarafından semikonservatif olarak eşlenir...buna yarı korunumlu transkripsiyon deniyor...yani bir takım insanların dediği gibi burda hatalı transkripsiyon vardır kelimesi tamamen uydurmadır...cunku yarı korunumlu deneyleri meselson ve stahl adlı bilim adamları yapmıstır ve eşleşmede hata sıfırdır...neyse ayrı bir konu...eğer isterseniz ispatlarını koyarım...

Şimdi bir doku hücresi düşün sayın taylan ; örneğin göz...gözde dna nın eşleşmesi sırasında tüm genetik şifreden protein sentezlenmez.

kesit alınarak gösterilirse belirli bir alan aktif yapıyı taşır diğer alan pasif yapıyı taşır...yani bir doku hücresinde o dokunun özelliğinle ilgili yapılar aktif kalır...eğer hepsi aktif olursa bu hücrelere tıbta kanser hücreleri denmektedir..

şimdi bir doku hücresinde aktif yapıdan ziyade tüm insanın organizmasında yaklasık 3 milyar gen bulunmaktadır..gen haritalarında ortaya konmustur bu bilgi...bu genler en komplex olarak insanda mevcuttur...ve 46 kromozomluk bir yapı ile ifade edilir ( gerektiğinde yine yazarım ) ancak evrime gore iddia olarak kabul edilen bilgide

maymun bize en yakın benzer canlıdır...tamam da ; maymunun insandan gen haritası olarak buyuk farklılıkları vardır...cunku insandaki organizmanın genetigini saglayan genetik sifreden yaklasık olarak 4000 gen ve 500 milyon ( tam hatırlamıyorum takriben diyorum) genetik şifresi eksik.

o yüzden organizmadaki komplexlik ona göre azalacaktır...yani burdan yola çıkarak tür değişimlerinde ekleme usulu ( mutasyon ) ile tür değişimleri uzun yıllar sonucu olusacak bir evrimleşmeymiş.

ben buna oldum olası inanmıyorum...kanıt yok ispat yok...değişeceğini savunan bir mantık...kimse ölçmemiştir bu bilgiyi oyle oldugu varsayılıyor...bana mantıklı gelmiyor cunku az once de dedigim gibi...insan genomunda maymuna oranla daha fazla genetik bilgi söz konusu...bunlar uzun yıllar sonucunda doğal seleksiyon gibi bilinçsiz bir mekanizmayla artı yada eksi olabilecek bir genetik yoktur canlılarda...

ha derseniz ki; gerçekleşir mutasyonlarla...ben buna bir şey demem...belkide oluyordur ...3.5 milyon yıl yasamayacagıma göre..belkide ben yanılıyorumdur ama hic sanmıyorum...

cunku genetik sifreyi

a

t

g

s

gibi uzun aklının alabildigine uzun bir gen dusundugumuzde...helezonik cift sarmal olan dna karsılarına rastgele olarak bakın dikkat etin rastgele olarak bazları yerleştirmiyor... adenin karsısına rna ya ait urasil getiriyor timin karsısına adenin getiriyor...yani tum canlılar bu 4 nukleotidin farklı farklı diziliminden kendine ait proteinleri sentezliyolar..ve farklılık boyle ortaya cıkıyor...şimdi sen maymuna benzeyelim diye kesit zincirden oyle bir mutasyonik etmen yapmlısın ki atıyorum 678.sifre ile 685.ci sifre her iki zincirdede yapısal olarak ekleme metoduyla yerini alacak ki; ki bu mutasyonik etmenler mutlaka ama mutlaka bu nukleotidlerin yapısına zarar vermeden bu eklemeyi gercekleştiremez...bu oran bunca genetik sifrenin arasından olabildigince aza inmektedir...

kALDI Kİ , maymundaki genetik sifrenin complementary ( tamamlayıcı ) genleri nerden ve nasıl tamamlanacak...işte buyuk soru budur...ve nasıl bir yapıya uyumluluğu ile protein sentezi reaksiyonlarına katılacaktır...cok ama cok cok zor..imkansıza yakın bir oran...işte evrim bu oranın gerçekleşebileceğini söylüyor..

ne diyim...umarım ben hatalıyımdır..saygılarımla

taylan
17-07-2010, 19:32
Açıklamalar için teşekkür ederim.

Konuyla yakın alakalı bir açıklama var. Şafak Mert Hoca'nın Sansürsüz programında gösterdiği bir bilgisayar deneyi. Detayı bu izlencede mevcut. İzlemeni öneriyorum. 1.54 saniyeden başlıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=CVwPPeCClms&feature=player_embedded#

Rastgele çeşitli hayvanlardan alınan beta globinleri bilgisayarda sıraya diziyor. Bilgisayara kim kime benziyor yan yana koy diyor. Ortaya çıkan sonuç çok ilginç. Bilgisayarın bilinçsizce yaptığı akrabalık sınfılandırması tamamen 150 yıl önce yapılan sınfıılandırmayla aynı.

troyya
17-07-2010, 19:56
konudısı ama belki bilgin vardır diye soyluyorum...

youtube a dns leri değiştirmeme rağmen giremiyorum...daha once open dns kullanıyordum...208.67.222.222 208.67.220.220 bunlarla girebiliyordum hatta bu dns yi hala kullanarak bir cok siteye girmeme ragmen youtube a giremiyorum..dolayısıyla videoyu izleyemiyorum...

ama sunu yazmıssın...bilincsiz bilgisayar..bilgisayara program tanımlamazsan bilgisayar hic bir şey yapamaz sayın taylan..dolayısıyla yazılmıs bir programda sıralama yaptırıyolardır emin ol buna...

taylan
17-07-2010, 20:46
Önce izlemeni tavsiye ediyorum. Tartışmanın devamında da önemli açıklamalar var. İzleyebilmen için şu programı tavsiye edebilirim:

http://www.tamindir.com/program/17701/Hotspot_Shield.htm

Bu programı kullanıyorum. Çok memnunum. Youtube'a kolaylıkla girebiliyorum. Linkini yolluyorum. Bunu indir kur. Kendisi otomatik dns alıyor. Rahatlıkla izleyebilirsin. Yalnız aylık bir kotası var. Ne kadar çok izlersen o kadar doluyor. Kota dolunca öbür ay yeniden başlıyor.

evrensel-insan
17-07-2010, 22:58
Saygideger arkadaslar;

Dusunebilen ve hatirlayan, bitkiler.

http://www.bbc.co.uk/news/10598926

Yeni vahsi yasam.

http://www.bbc.co.uk/wildlifefinder/

Sosyal icerikli sempanzeler.

http://news.bbc.co.uk/earth/hi/earth_news/newsid_8803000/8803403.stm

Saygilarimla;
evrensel-insan