Orijinalini görmek için tıklayınız : Özgürlükçü Demokratlar Grubu
Eger benim sikayetlerim icin de ceza verirlerse Ayata'ya verilen cezayi hakli görecegim. Yok, ceza vermezlerse Ayata'ya ceza vermelerini haksiz görecegim.
Öyle demek istemedim. Geçmiş kararlara uygun görülebileceğini söyledim.
Ama yazımdan bir çıkarım yapılacaksa, bunu Ayata çıkarabilir.Ve;
"Tamam, ben yanıldım diyelim. Madem geçmiş kararlar önemli, senin davanı da göreceğiz." diyebilir.
Sarı Zeybek
24-09-2009, 15:06
Mantik oyunu yapiyorsun gibi geldi bana. Her durum birbirinden farkli olur, hepsi ayri ayri degerlendirilir. Onceden verilmesi garanti olan ceza olmaz.
Hukuk'ta aynı konuya farklı cezalar veya birine ceza kesip diğerine kesmemek olmaz. Varsa böyle bir durum ictihatları birleştirmeniz gerekir ki, bir takım kişilere sizin ideolojinizi desteklemesi onlara kurallar önünde ayrıcalık tanırsa koyulan kuralların inandırıcılığına kimseyi ikna edemezsiniz.
Edebilirmisiniz. ?
Evet diyorsanız ayataya verdiğiniz ceza ile ilgili ben size bir dolu aşağılama linki bulurum forumda. Bulduğum zaman ki tavrınızı beklerim sonra.
Forumlar en büyük zararı hizipleşme ve kapanmayla yaşıyorlar. Ben bundan önce yazdığım Ingilizce ateist forumundan, forumdaki mantıksız hizipleşme yüzünden ayrılmıştım, üstelik siyasi görüş olarak ciddi farklar olmamasına rağmen. Herkes birbirinin hoparlörü olmasın. Herkes düşüncesini söylesin işte. Bu forum "özgürlükçü demokratlar" forumu değil, non-teist forumu. Milliyetçiliği reddeden dinciler olduğu gibi dinleri reddeden milliyetçiler de olabilir. "Hadi defolun" diyemezsiniz böyle insanlara. Mesela sitede InVI gibi milliyetçi olmayan bir Müslüman yazıyor, kimse ona bu forumda ne arıyorsun diyebilir mi? Aynı şekilde dinsiz milliyetçileri hangi sıfatla siteden atacaksınız? Bir insan kendini yurtsever milliyetçi ulusalcı vb. diye tanımlıyor olsa da burada yazma hakkı olmalı.
Ayrıca bu grup "baskı grubu" olduğunu yazmış kendi sayfasında. Ne kadar özgürlükçü bir ifade değil mi?
1. Yanlis: AYATA'nin iletisini silen moderatörlerdir.
2. Yanlis: Ceza veren de DK'dir.
3. Yanlis: AYATA muhatabina ortada hicbir gerekce yokken dolayli sekilde aptal demistir. Bu tahrik ve asagilayici üsluba girer. Dolayisiyla cezasi da disiplin yönetmeligine göre kinama ve 3 ceza puanidir.
Ozgürlükcü olmak hakaret ve tahrik etme özgürlügünü savunmak degildir?
bunu kabul etmiyorum ben muhatabıma aptal demedim...anlamı açık ve öz olan Atatürk'e ait bir sözü anlıyamayacak kadar aptal bir insanın bu forumda zaten olamayacağını belirttim...lütfen çarpıtmayın....bunu bilinçli yapıyorsunuz sayın sargon.
Dk nedir...DK sizsiniz..gerisi hikayedir.göstermelik demokrasi ayaklarını artık burada kimse yemiyor...forum sol çetenin eline geçmiştir....görünen budur...Atılana kadarda buradayım...
sayın pante...sizede teessüflerimi bildiriyorum...size yapılan alenen hakarettir...ben kimseye hakaret etmedim...bu forumda belli bir zeka düzeyinde olanlar ancak uzun süre kalabiliyorlar bu bellidir.açık ve net bir sözü bilinçli olarak çarpıtıp beni uzaklaştırma sopasıyla korkutanlara vereceğiniz cevap kendinize yontarak olmamalıydı...ben daha evvel bir kere uzaklaştırma cezası aldım o da aynı bu şekilde saçma sapan bir yanlış anlaşılmadan ötürüydü...
her zaman söylüyorum bu forum üçlü çetenin elindedir. diye..Sargon bunu kanıtlamak için elinden geleni yapıyor...ben meclis üyesi iken modaratörlük yetkilerimi alarak sıradan bir şekilde beni göstermelik meclis üyesi olarak tutanlar bu arkadaşlardır...bunu protesto ettim ve istifa ettim bir çok yurtsever mod ve meclis üyeside aynı baskıları üzerinde hissediyordur. diye tahmin ediyorum....Sevindiğim nokta şudur ki, bu forumda aynı sol diktatörlükler gibi bir gelişim izlemektedir ve bizlerde ibretle bunu seyrediyor ve tarihe şahit oluyoruz.
Carpittigim hicbirsey yok Ayata.
Karsindaki kisi zaten baska bir yorum yapiyor ve sen de ona dolayli sekilde aptal diyorsun.
Sana hakaret cezasi vermemisiz dikkat edersen. Tahrik ve asagilayici üslup cezasi vermisiz. Yani tahrik ederek karsindaki kisiyi saldirganlasmaya tesvik ediyorsun. Tam da sucuna karsilik gelen bir ceza.
Ayrıca bu grup "baskı grubu" olduğunu yazmış kendi sayfasında. Ne kadar özgürlükçü bir ifade değil mi?
Onların özgürlükçülüğü lafta.
Diğer başlıkta yazdığım gibi çoğu "demokrasiyi ve özgürlükleri kendi rejimlerini kurana kadar" katlanılacak ve beslenilecek bir köprü olarak görüyor.
Bir örnek vereyim:
Sitede 3 gündür sağa-sola sataşıp duran, 2 yıllık ara vermenin acısını çıkartmaya çalışan ve 3 günde attığı 100'ün üzerinde mesajının yarısından çoğu tahrik amaçlı olan - eski alışkanlıklarını hala terkedememiş- kişinin batı hakkında, Avrupa hakkındaki görüşleri, grup başkanının gözünde "Avrupa düşmanı, batı düşmanı" dır.
Bu da bir anlamda -kendisine göre de- ırkçılıkla eşdeğerdir. O her ne kadar bunu Avrupa emperyalizmi olarak nitelese de, karşı taraf ona o gözle bakmaz.
Bu küçük burjuva grupçuluğu kısa ömürlü olmaya mahkumdur.
Ayakta kalmasının tek çaresi birbirleriyle çelişmemeleri için kendi içlerinde ifade özgürlüğünün olmamasıdır. Susmak, susturmak zorundadırlar. Aksi takdirde tutunamazlar. Grubun sayfasında içi boş içerik bunun kanıtıdır. Sorular yanıtlanmaz, geçiştirilir. Konuşmakta ısrarlı olanların sonu ise gruptan çıkarılmak olacaktır. Bunu yakın zamanda göreceğiz.
Bir örnek vereyim:
Sitede 3 gündür sağa-sola sataşıp duran, 2 yıllık ara vermenin acısını çıkartmaya çalışan ve 3 günde attığı 100'ün üzerinde mesajının yarısından çoğu tahrik amaçlı olan - eski alışkanlıklarını hala terkedememiş- kişinin batı hakkında, Avrupa hakkındaki görüşleri, grup başkanının gözünde "Avrupa düşmanı, batı düşmanı" dır.
Bu da bir anlamda -kendisine göre de- ırkçılıkla eşdeğerdir. O her ne kadar bunu Avrupa emperyalizmi olarak nitelese de, karşı taraf ona o gözle bakmaz.
çarpıtmadan konuşur musun? tahrik mesajlarımı alıntı yapar mısın? uzlaşma taraftarıysan yanlış olan ne varsa konuşarak çözebiliriz.
avrupa ya da batı düşmanı olmadığımı söyleyebilirim. kapitalizmi ve onun dayattığı ideolojik yapıları benimsemiyorum. illa bir şeyin düşmanı olarak göreceksen 'kapitalizm düşmanı' demeni yeğ görürüm. kendi fikri yapımla, yaşam tarzımla, özgürlük anlayışım ve demokrasi anlayışımla yaşıyorum. acısını çıkardığım bir olay olmadığı için forumdaki rahatlığım gözüne battıysa senin sorunundur. önyargılı baktığını görüyorum ve beni anlamını beklemiyorum. kimsenin beni anlamasını beklemiyorum. rahatımı bozmaya çalışıp benimle uğraşanlara cevabım budur. her gördüğünüz sakallıyı ya da sakalsızı babanız sanmıyorsanız beni olmadığım bir kalıba sokmak derdine düşmeyin.
Kafamıza vura vura (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4960&highlight=respendial%2C+tahrik)
: ) benimle karıştırmış olabileceğin bu yazarın adı ne?
düzenleme: adı, respendial'mış. maalesef karıştırıyorsun.
Demokrasi o kadar muamma kelimedir ki; karanlığa sarılanların kendilerini gizleyebilecekleri kadar yakın gelir onlara.
Demokrasi aslında bir idedir de... İngilzilerin dediği gibi "ability" aslında yapabilme yetisini herkese aşılar ama iş yapmaya gelince zınk.....
Demokrasi ile devrimci arasında bir fark yoktur gibi görünür. Zira demokrasi halkı ürkütmeme kelimesidir. Devrim ise ıhh çok ürkütücü..
Demokrasi aslında o kadar da basit bir kelimedir. Özgürlüklerin belli yönetim düşüncelerine göre sınırlanmış gölge oyunlarından başka bir şey değildir. Yani hem Özgürlük hem de Demokrasi olamaz. Zira çoğunluk yasası azınlığı göz ardı etmeye dolayısıyla da GÜCE biat etmeye ve kurallar manzumesinde özgürlükçülük oynamaya davet eder.
En çok da Adında Demokrasi ve kaçınılmaz olarak Cumhuriyet olan yönetimlerde ne hikmetse hep ayrılıkçılarında hedefi demokrasidir. Kişiye göre kişilere göre tanımlanan kedi fare oyunu için milyonlarca sayfa yazılmış, belki de milyarlarca insan ölmüştür.
Demokrasi öyle bir kelimedir ki, vatan kelimeesinden de beslenir, ırk kelimesinden de, marksist de demokrasi aşığıdır. İdi Amin'de..
Erdal Eren'i vuran asker demokrasiyi savunurken, Erdal demokrasi için ölmüştür. ulucanlarda makatlarına cop sokulanlar demokrasi adı altında mazlum iken, Bugün yurt dışından Sosyalist Demokratları oynayanları bile görmek olasıdır.
Neyse bu demokrasi hamuru daha çok su götürür. Şu kadarını da demek lazım gelir ki;
ÖZGÜRLÜK adı altında Demokrasi kurmaya yeltenenler, JJ Rousse'nin de dediği gibi, en son parmağın göründüğü mesafe kadar yerde yaşamaya mahkumdurlar.
ECEVİT dede yaşasaydı; Burdan da çıkan sonuç şudur derdi;
Eeeeeee ehheee Rahşan'ım bu sitenin adı DSP_TD olsun, bizim olsun, ufak olsun. Nasılsa arkadan yitecek enayi çok bulunur bu ülkede.
Yetmedi, dışarıdan SARarız GONdala CEMiyetimiz de ufaktan bir olay da olur.
Not: Bana Akıl ile birlikte Ceza veren Sargon ve Mutezile'nin, Sargon'un Mutezile'ye hakaretine seyirci kalarak kendilerini Özgürlükçü ve demokrat olarak tanımlamaları aslında Uygulanabilir beşer Demokrasine güzel bir örnektir, ama bunu anlamak için kafadaki ampulden sıyrılıp güneşi görmek lazım tabikii..
İşte ALLAH'ın adaletine neden gerek var diye soranlara, verilecek güzel bir cevap hasıl oldu.
Böyle Demokrasi adı altında halkına zulüm edenleri ebedi mahkum etmek için ALLAH var.
Düşünsenize, Riyakar kavramların arkasından atılan özgürlük naralarının sahi ne ehemmiyeti var.
Selamlar
Yani hem Özgürlük hem de Demokrasi olamaz. Zira çoğunluk yasası azınlığı göz ardı etmeye dolayısıyla da GÜCE biat etmeye ve kurallar manzumesinde özgürlükçülük oynamaya davet eder.
bu grubun gücü sizi mevcut yasaları genişletmeye davet ediyor olamaz mı? yurtseverlik maskesi ardına saklanarak yazarların özgürlüklerini daraltmaya çalışanlara karşı bir baskı aracı olarak ortaya çıkmış olması kanıt değil mi?
daha ürünü görmeden tarlayı yakmaya çalışanlar oldukça demokrasi ve özgürlük birarada yaşayamaz. hep engelleme çabalarıyla karşılaşan grup, zümre ya da halk, yorgun düşebilir. onların gücü yerindeyken güçlerini bu uğurda harcamalarına izin verip ürünü görüp konuşulmasından yanayım. yak gitsin demekle herhangi bir amaca ulaşılmıyor.
Böyle bir Grup kötü ile iyi'yi daha iyi görebilmek icin gereklidir....
Bir taraf'da tek tip insan ögütleyen betonlasmis yari militarist bir olusum...
kendi icaad ettikleri son derce bagnaz dinler'inin ardina siginarak din elestirisi yapanlar ile
kendi toplumu ile barisik olmak isteyen, toplumsal hayatin icindeki var olan sorunlari layiki ile cözmek isteyen, farkli ayidiyet duygularinin isleyen bir demokrasinin geregi oldugunu kavramasini basarbilmis insanlarin olusturdugu bir yapilanma....
tebrik ederim !
desteklerim !
Ilginc olan ise böyle bir olusuma karsi cikanlarin kendilerine has tutumu....
toplumsal hayatin icindeki zorbaci baski uygulamak istemelerini burada da sürdürmek istemeleri....farkliliklara tehamülü olmayanlarin tek sesli, tek tip bir meclis istemeleri ise, bu ülkede bugüne kadar uygulanan siyasetin ta kendisi'dir....
bu güne kadar toplumsal hayati kendi siyasi dogmalari ile ipotek altina alanlarin, aynisini sanal forumlarda da uygulamak istemelerinden baska birsey degildir....
OQONUC +1
Diyor ve ekliyorum:
Dünyanın neresinde tam ortaya çıkmış bu demokrasi?
Kim kaybetmiş de TD'dekiler grup kurarak bulacak?
evrensel-insan
25-09-2009, 02:15
Saygideger esron;
Dogal dusuncenin en genis sinirini belirten demokrasi; N.Hoca misali kendi dalini kendi keser. Kitleleri daha genis kucaklamak isterken; kadrolarini daraltmak zorundadir. Ustelik demokrasinin iktidar-guc-otorite amacli elde edilisinden sonra; cikar, ayrimci amacli diktatorlugu de kacinilmazdir. Bu diktatorluk; hem kadro ici; hemde kitlelere ideolojik/inancsal dogru temelli getirilecek; kanunlar, kurallar, yasalar iceriklidir. Aslinda kadrolasma acisindan; krallik, monigarsi, oligarsi, tum izm hareketleri; tum etiksel "dogrular" demokrasiyle yola cikarlar iktidar-otorite-guc elde edilince de; dusunce ve davranislar degisir.
Ustelik; her toplumsal kisilik ve toplumsal grup; demokrasi amacli dusunur ve davranir. Ama; sonucta demokrasi de; her soyutta oldugu gibi; somuta yansiyinca; kimine gore "evet", kimine gore "hayir" alir.
Cunku demokrasi; getirenlerin kanunu, kurali, yasasi, yonetim ve yonlendirimidir. Belkide dogal dusuncenin tanri da sonra; en "tutarli" buldugu ayrimciliktir. Oyuzden de soyutunu somutta goren onaylar; gormeyen onaylamaz. Bu onayliyip, onaylamama da; ideolojik/inancsal/dogrusallarin dogru farklarindan kaynaklanir.
Tanri yok diyen tanri baski ve korkusundan kurtulur. Halbuki Demokrasi yok diyen; demokrasinin baski ve korkusunu yasar. Oyuzden; tanri ve demokrasi mantiksal olarak biribirine terstir fakat ikiside dogal dusuncenin koken ve temelinin urunu olarak; biribirini tamamlar.
Cunku ikisine de inanan icin; ikiside korur ve kollar. Tanriyi hayatindan cikaran kurtulur. Ama; demokrasi hayattan cikmak yerine hayata baglar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
En çok da Adında Demokrasi ve kaçınılmaz olarak Cumhuriyet olan yönetimlerde ne hikmetse hep ayrılıkçılarında hedefi demokrasidir. Kişiye göre kişilere göre tanımlanan kedi fare oyunu için milyonlarca sayfa yazılmış, belki de milyarlarca insan ölmüştür.
Demokrasi öyle bir kelimedir ki, vatan kelimeesinden de beslenir, ırk kelimesinden de, marksist de demokrasi aşığıdır. İdi Amin'de..
Erdal Eren'i vuran asker demokrasiyi savunurken, Erdal demokrasi için ölmüştür. ulucanlarda makatlarına cop sokulanlar demokrasi adı altında mazlum iken, Bugün yurt dışından Sosyalist Demokratları oynayanları bile görmek olasıdır.
Günümüz dünyasında gerçek demokrasinin standartları, normları bellidir. Geçmişte İdi Amin kendini demokrat olarak görebilir, ama bu İdi Amini gerçek manada bir demokrat yapmaycağı gibi Dünyanın gözünde bir demokrat yapmaz. İdi Amin kendini gerçek demokrat gördüğü gibi, gerçek demokrasi isteyenler için Asi, İsyancı, vb. sıfatlar takmaktaydı. Buna benzer olarak bazıları12 Eylül cuntası demokrası yanlısı olark tanımlayabilir. Ancak bu 12 Eylülü Demokratik bir hareket yapmaz.....
Kim kaybetmiş de TD'dekiler grup kurarak bulacak?
grup kuranlar demokrasi arıyor diyen mi var?
E-İ
Kendi toplumları içinde en çok demokrasiyi yerleştiren ülkelere bakın ve dış politikalarındaki tutuma bakın...
Bizim ülkemizdeki demotralık anlayışı da, en çok bu sitede gördüğümüz kadar henüz, maalesef...
Demokrasi, kendine özgürlükçü diyen insanların en faşist en anti-demokrat insanlarla, hem fikir olabilme sanatıdır...
Yani: "İzm" ler yoktur bu dünyada, çıkarlar vardır...
Açıkça şiddet, kin ve nefret propagandaları hariç ifade özgürlüğünden yanayız.
grubun açılış metninden alıntı yaptığım cümlede görüldüğü gibi tüzükteki ifade özgürlüğü anlayışını aşan bir ifade özgürlüğü tanımı geliştirilmiş. grup, tüzüğün kurallarında eksik tarafları düzenlemek için bir adım atmak amacındaysa demokrasi anlayışını ve özgürlükleri genişletmeyi amaçlıyor demeli. bu anlamda izlendiğinde grup, demokrasi arayan değil demokrasi anlayışını yaymaya ve genişletmeye çalışan bir demokratik baskı grubu olarak da görülebilir. insan, kendinde olamayanı arar, kendinde olanı başkasına servis eder.
Günümüz dünyasında gerçek demokrasinin standartları, normları bellidir.
........
Cevabınızda düşünmeniz ve yeniden revize etmeniz gereken tanım "GÜNÜMÜZ DÜNYASI" dır.
Zira zaman akar gider.. Böylece savunduğunuz fikrin aslında bir tazı koşturmak için değneğe takılı ölü tavşan olduğunu kabul etmiş olursunuz. Karşı savınızı daha ayakları sağlam yere basan bir gerekçe bekliyorum.
selamlar
evrensel-insan
25-09-2009, 17:03
Saygideger esron;
Bugun yazilan, yaziyi okumani oneririm.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=238813#post238813
Saygilarimla;
evrensel-insan
kendi icaad ettikleri son derce bagnaz dinler'inin ardina siginarak din elestirisi yapanlar ile Islamcılardan bahsediyorsun galiba. Malum, Muhammed'in kendi icat ettiği çarpık, faşist ve iğrenç din olan Islamiyetin ardına sığınarak, öteki dinlere çamur atmaktan çekinmezler. Yahudiler lanetlidir, Budistler ve Hinduistler putperesttir, dinsizler zaten öldürülmelidir etc.
Bu grup toprak sevmediği için doğu güneydoğu bölgelerimizin Kürdistan olmasını ,Kars ardahan yörelerinin Ermenilere verilmesini,Türk ordusunun adadan çekilip Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını savunan Cem arkadaşımız tarafından kurulmuş. Aydoe
Cem asla bunları savunmadı buna ilişkin bir tek iletisi bile yoktur, ama senin kardeşin bu degerler için canını verdi. Ona bile saygın kalmamış senin, yazıklar olsun sana. -Dilaver
Cem'in avukatını KC olarak biliyordum.
Selamlar
Kendi adima konuscak olursam....
Hem özgürlükcüyüm....hem demokratim....
ama ne kendi siyasi olusumu icinde, nede temsil ettigi zihniyet acisindan ne özgürlükcü olan, nede demokrasi kültürü ile alakasi olmayan Apo'cu degilim....
Azami insani deger yargilarindan yoksun Apo gibileri icin ölüm cezasinin uygulanabilinmesinden yanayim...
Apoyu hak ettigi cezayi vermek icin devletin gücü yoksa,
kendisini herhangi bir sehid aileleri dernegine veya orta andoluda herhangi bir ilin sehir merkezindeki kiraathaneye teslim etsinler.....halkin gücü var ve yeterlidir..... layiki ile verir cezasini....
Molloch, gene döktürmüsün bir ton betonu konunun icine....
yeni din icaad edenlerin kiblesi anit tepe...
yüzü tüysüz olmak ise sünnet olarak kabul edilir....
kendine göre bir andi var....mutlaka icilmeli....
ibadeti ise balolarda dans etmek...
balolarda dans etmeyi de medinyet sanmak...
halki cifte telliye, horona, elazig dik'e oynarken, bunlar halktan kopuk, halka ragmen, halkcilik oynamak....
farz kabul ettigi ise toplumsal hayatin icine kirmizi cizgiler cizip, toplumu bu alandan uzak tutmak, daga tasa, salonlara, siniflara, binalara, göklere bu yeni dinin "kemali-serifler"ini yazdirmak....
ülke'nin saglik sorunlari, egitim sorunlari varken, "iran tehdidi bahanesi" ile emperialist güclere 1 milyar dolarlik "savunma sanayi" ihaleleri vermek....bu dine mensup askerler sinir güvenligi konusu yerine, siyasi konular hakkinda "beyan" vermeyi, yönlendirmek istemesini garipsemezler, sorgulamazlar cünkü tabiri caiz se günahdir !
gün gelir...kürd diye birsey yok demek.. yok saydigi kürdün dilini yasaklamak....
her karnim ac diyene "devleti yikmak niyetinden dolayi" yargilamak....
Mutezile
26-09-2009, 08:04
İnvi:
ülke'nin saglik sorunlari, egitim sorunlari varken, "iran tehdidi bahanesi" ile emperialist güclere 1 milyar dolarlik "savunma sanayi" ihaleleri vermek....
Güzel bir eleştiri, ancak patriotlar için harcanması düşünülen asgari rakam 8-15 milyar dolar arasında. amerikan silah endüstrisi 2009'u bir şekilde kurtarması lazımdı..Sipariş yok, işsizlik ayyuka çıkmış.
DAha kötüsü: Her beş çalışandan biri savunma sanayinde istihdam edilen amerikalı bu atalet ortamında valium ile de sakinleştirilemeyceği düşünüldüğünde; patriot siparişi çalışan amerikalının hem maddi hem de manevi (ruh sağlığı) açısından da tedavi edici rol oynadığını görmek lazım.
Aynı amaç doğrultusunda İsrail patriot'u elinin tersiyle itiyor. Arrow alıyor. Sevgili ve muhtererm büyülerimiz ''De, alın gidin patriotu (menzili 100 km civar); giderken de kasaya uğrayın'' celallenmesine hep süt dökmüş kedi....
Amerikan savunma sanayine omuz veriliyor...Eski teknolojiyle.
Resmi rakamları % 14'lerde işsizlik (sokakta % 25'lerde) olan, giderek fakirleşen bir ülkenin sırtından...Hangi ülke mi?
her karnim ac diyene "devleti yikmak niyetinden dolayi" yargilamak....Tamam buldum! AKP'den bahsediyorsun. Sizin çok özgürlükçü demokrat AKP'niz.
gün gelir...kürd diye birsey yok demek.. yok saydigi kürdün dilini yasaklamak...."Ya sev, ya terket!"
Tayyib Erdogan (s.a.v.)
ibadeti ise balolarda dans etmek...
balolarda dans etmeyi de medinyet sanmak...Bu cümlelere kahkahalarla güldüm InVi! Çok fazla Vakit gazetesi okumuşsun. :hat:
grup, tüzüğün kurallarında eksik tarafları düzenlemek için bir adım atmak amacındaysa demokrasi anlayışını ve özgürlükleri genişletmeyi amaçlıyor demeli. bu anlamda izlendiğinde grup, demokrasi arayan değil demokrasi anlayışını yaymaya ve genişletmeye çalışan bir demokratik baskı grubu olarak da görülebilir.
Ne oluyor yaw
"grup, tüzüğün kurallarında eksik tarafları düzenlemek için bir adım atmak amacındaysa "
Pardon grup kim?? Ben tanımıyorum grup falan bana anlatamazsınız bu sitenin yk sı dk sı meclisi var kim ki bu grup bunları hiçe sayıp kendi kafasına göre eksik tarafları bulup düzenleyecek??
"bu anlamda izlendiğinde grup, demokrasi arayan değil demokrasi anlayışını yaymaya ve genişletmeye çalışan bir demokratik baskı grubu olarak da görülebilir."
Sanırım sen grup ta sözcüsün tam bilmyorum kim nedir necidir grupta sonuçta gruplaşmaya karşıyız ya.
Şimdi ne anlayalım bu sözlerinden Sitede DK ,YK ,Meclis hepsi hikayeydi tek gerçek bu tek amaç buydu bunumu??
bak bak demokrasi anlayışını yaymaya çalışan demokrat baskı grubu falan ne oluyor yaw kendi kendine gelin güvey durumları var,Site zor zamanlar geçiriyor kime neye göre demokrasi yayıyorsun arkadaşım bana göre yaymıyorsun he o zaman baskı devreye giriyor değil mi??
Yaw istediğiniz kadar haklı olun ne değişecek anlamıyorum haklıda olsan haksız da olsan gruplaşmalar kötüdür,bir de bunu TD sitesi kendi içinde yapıyor,kendi içinde bölünüyor.
Anlamadığım bişey daha Cem bu arkadaşın bu tuhaf iletilerine neden halen izin vermektedir??Benim anladığım bu adamın yazdığından bu grup bölücüdür,demokrasi adı altında istediğimizi yaparız baskı uygularız yönetim biziz kimse ses çıkaramaz bu mudur yani??yazık
byspy bazı şeyleri hala anlayamadığını düşünüyorum.
Sitemizin yasama organı meclistir. Meclislerde ise partiler olur, gruplar olur, hizipler olur. Bunlar gayet doğal yapılanmalardır. TBMM'de vardır, meslek odalarında da vardır. Git mühendisler odasına bak, Tapipler odasına bak. İşçi Sendikalarına bak. İşçilerin de grev hakkı ve toplu sözleşme gibi ortak hedefleri vardır ama MHP li işçi sendikası, İslamcı işçi sendikası, solcu işçi sendikası da vardır.
Kimse de kalkıp "arkadaş biz işçiyiz ve işçilerin talep ettiği haklar bellidir neden siyaset yapıp ayrılık yaratıyorsunuz?" demez çünkü onlarca yılın sendika mücadelesi öğretmiştir ki ortak hedefler de olsa önemli ayrılık noktaları da bir gerçektir.
Benzer şekilde bizler de ateizm gibi, dinlerden özgürlük gibi ortak paydalarda bulunsak da forumlarda ifade özgürlüğünün sınırları gibi bazı konularda önemli anlayış farklıllıklarına sahibiz.
Bu farklılıklardan dolayı da benzer görüşte olanların bir araya geleceği bir altgrup kurulması normaldir.
Sitenin yönetimi ile ilgili birkaç önemli farkılık vardır. Bunu inkar etmenin anlamı yok. Bu sorunu görmezden gelme yerine sorunun varlığını kabul edip bu konuda açıkça ve uygarca tartışabilmek gerekli. Ben de bazı arkdaşlarımla birlikte herkesin yazıları görebileceği şekilde bir sosyal grup kurdum. Yazılanları,çizilenleri isteyen herkes grup sayfasına girip izleyebilir. Gizli-kapaklı bir iş yapılmıyor.
Ayrıca esas eleştiri tüzüğümüzü siyasallaştıran hizbe yapılmalı. Tüzüğe 18. madde iliştirip kendi siyasal güdümlerine sokma etkinliğini onlar yaptı biz değil. Biz bu gelişmelere tepki olarak doğduk. "Kendi siyasal doğrultunuzda siyasallaştırma yapıyorsanız biz de size direnişte bulunmak için grup kuruyoruz" dedik. Bu nedenle asıl eleştiri okları karşı tarafa yapılmalı düşüncesindeyim.
güneşinzaptıyakın
26-09-2009, 18:08
..........................
Kimse de kalkıp "arkadaş biz işçiyiz ve işçilerin talep ettiği haklar bellidir neden siyaset yapıp ayrılık yaratıyorsunuz?" demez ................. Karl Marks demiştir ''Dünya işçileri birleşin''...
haklısın. orada ifade etmek istediğimi yerinde aktaramamıışım.'grup, tüzüğün kurallarında eksik tarafları düzenlemesi için bir adım atmak amacındaysa demokrasi anlayışını ve özgürlükleri genişletmeyi amaçlıyor' şekilde düzenleyip ekleyeyim. forumun kurullarının işlevlerinin iptal edilmek sonucuna ulaşılmasın. özgürlüklerin genişletilmesi için atılacak adımlarda tüzükte yapılacak değişikler için öneri sunma yöntemini ifade etmek istiyordum. yanlış ifade kullandığım için özür dilerim. anlam nerelere kaymış. bu konudan da saldırırlar. hey allahım ya. : (
Bende düzeltiyim sayın negri
"grup, tüzüğün kurallarında eksik tarafları düzenlemesi için bir adım atmak amacındaysa demokrasi anlayışını ve özgürlükleri genişletmeyi amaçlıyor"
Sitede D.Ö diye bir grup var yetmez se meclis var DK var YK var
Yani demem şu ki grup, tüzüğün kurallarında eksik tarafları düzenlemesi için bir adım atmak amacındaysa o öyle o amaçla kalır çünkü sözkonusu amaçların ve yaptırımların yerleri bellidir.
ama düşünmek yorum yapmak tabiki herkeze açıktır.ve düşünüp tüzüğü eksik yönlerini kendine göre veya bir gruba göre bulduğunda yada bulduğunu düşündüğünde bunun adı demokrasi anlayışını ve özgürlükleri genişletmekse bu konuda sanırım çok üye sayarım "tüzüğün şurası yanlıştır değiştirilmeli" diyen.
Saygılar
ugurce82
26-09-2009, 19:05
Özgürlükçü demokrat ne demektir kürt milliyetçiliği yapıp onların her istediğini buraya makul istekmiş gibi getirmek midir.?
Antiamed niye yasaklandı . Özgürlük kavramınız belli bir yerte kadar mı?
Apoya kürtlerin lideridir, diyenler, hatta site meclis başkanlığı yapmış kişilerin apoyu öven sözleri özgürlükse antiamede niye katlanamıyorsunuz.
Sitede D.Ö diye bir grup var yetmez se meclis var DK var YK var
özgürlüklerin genişletilmesi için atılacak adımlarda tüzükte yapılacak değişikler için öneri sunma yöntemini ifade etmek istiyordum
diyerek senin dediğini anlatmak istedim. tüzük için öneri sunabilecek çoğunluğa sahip bir grup olduğumuz fikrindeyim. tüzüğün evrensel insanlar hakları ile tam uyumlu olması için tüzükte, gerekli değişikliklerin gerçekleştirilmesi gerekiyorsa adım atacaklar, öncelikler grubun üyeleri olacak.
ugurce82
26-09-2009, 19:08
siteyi kendi siyasal amaçlarınıza alet etmeye devam ederseniz hem turandursuna ihanet etmiş olursunuz hemde siteden insanları ben dahil uzaklaştırmış olursunuz.
Unbe neden atıldı grubunuzdan. Grubunuzun adını kürtlere özgürlükçüler diye değiştirin veya anti türk falan yapın bence.
tüzük için öneri sunabilecek çoğunluğa sahip bir grup olduğumuz fikrindeyim
Ben değilim ve bunu değiştirebilecek hiçbir şey yok.
tüzüğün evren insanlar hakları ile tam uyumlu olması için tüzükte, gerekli değişikliklerin gerçekleştirilmesi gerekiyorsa adım atacaklar, öncelikler grubun üyeleri olacak.
Bu adımlar nerde atılıcak ÖDG demi anlamadım şimdi öğer bahsettiğin grup benim yukarda saydıklarımdan değilde ÖDG ise devamını cvabından sonra yazarım.
Saygılar.
şöyle aktarayım, adımlar yetki organlarda atılır. mecliste grubun üyesi 7 yazar var. bu yazarlar tüzük için öneride bulunabilir. bunu anladıysan gerisini de anlamışsın demektir.
Negri,
bana yazmış olduğun yazıdan tüzüğe aykırı cümleler çıkartırım arkadaşım ama merak etme daha kimseye ceza falan vermedim ben ısrarla topluma kazandırakımcılardanım senin kafayapınla söyliyim anladın sen onu.
İlginç olan söylediklerini ters anlayan sadece ben değilim ama sen ters anladında ters anladın diyorsun sorun kimde;
"Tüzükle ilgili değişikliklerin tartışıldığı bir yerde olamayacağımı ve bunun hayal olduğunu kesin dille söylüyor olman bir bildiğin olduğunu gösteriyor. Ağzındaki baklayı çıkar da cümle alem görsün."
Yanlış yoldasın dostum ben bakla felan saklamam direk söylerim tavrım başından beri aynıdır değişmedi çok öğrenmek istersen grubunda 7 adet yönetici varya hani arkasana saklanıp herkezi alaya alma cesaretini sana veren şahsiyetler sor onlara onlar sana anlatırlar.
D.Ö grubuna giremeyeceğini neden düşünüyorsun ki gel sende gel kriterler belli arada sırada fırsat bulursan D.Ö lükle alakalı bişeylerde yaz Dinlerden Özgür olduğunu görelim.
"nerede benim tespihim. hanım, getir şu tespihi, yine dıkdıklamaya başladılar.yine -dık, yine -dık. tavuklar, 'gıt' der; sizler, 'dık' diyerek 'git' demeye getiriyorsunuz. grubun sözcüsü, herkestir. Grubu aç, yazılanları oku."
Sanırım bu da latife olsun da daha anlamlı bişeyler beklerdim o yazının devamında senin Cemin Arkasına saklandığınıda yazdım nasıl es geçtin yazık senin gibi biri bu kadar açık yazılan bir şeyi es geçmemeli.
Bir daha büyük punto kullanmaman için seni burdan uyarıyım.
İstersen bir kamuoyu na soralım kimdir başlığı sulandırıp konudan saptıran bakalım sonuç ne çıkıcak dikkat et yine konudan çıktık ama benim daha önceki yazılarım sana eleştiri içerirken bile konuya dahil çok şey anlatıyor ama dediğim gibi işin içine at gözlükleri girince etrafı görmek zor oluyor.
Asında senin gibi kişilerin arkasına saklanan,kraldan çok karlcıyı canlandıran ve değişik fikirler altında kendi propagandasını yapan zatımuhteremlerle fazla diyaloğa girimemem gerekya neyse....Anladın Sen onu
son iki ileti tarafımdan sandığa kaldırılmıştır. Kişisel tartışmalar yerine konunun özüne dönük iletiler beklemek gibi bir hayal kurabilirmiyiz diye soruyorum arkadaşlara?
ben birinci iletimi geri istiyorum konu ile alakalı bir ileti yazdım ben onun dışında konu ile alakasın olduğunu düşündüğün iletiler varsa ki ben kendime adıma olduğunu düşünmüyorum ben taşırım
seni anlıyorum, seni dinliyorum. anlattıkların ilgi çekici. az yazmışsın, gerisini bekliyorum.
Bu başlıktakiler sakinleşinceye kadar başlığı 24 saatliğine kilitliyorum.
Başlık tekrar tarafımdan açılmıştır. kişisel atışmalardan uzak, sakin, seviyeli tartışmalar diliyorum
Foruma üye olmadan önce,yani misafirken forumu okuyordum ve grup için hayli yoğun tartışmaların yaşandığını okuyup üzülmüştüm.Şimdi üye olduktan sonra benimde bu gruba üye olmamda herhangi bir sakınca yok sanıyorum.Ama nasıl üye olacağımı bilmiyorum.Belkide yeniyim diye üye olamıyor olabilirim.Birisi yardımcı olursa sevinirim.
evrensel-insan
28-09-2009, 02:55
Saygideger zara;
Asagidaki linkten; linkin en alt sayfasinda "gruba giris talebi" yazisi var, orayi tiklayin ve talebinizi bildirin. Ordan, size gereken cevabi verirler.
http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=23
Bu linkten, simdiye kadar grup uyelerinin yazdiklari yazilari da okuyabilirsiniz ve uye olduktan sonra sizde gruba dusuncelerinizi yazabilirsiniz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Çok teşekkür ederim evrensel - insan.
Başlık tekrar tarafımdan açılmıştır. kişisel atışmalardan uzak, sakin, seviyeli tartışmalar diliyorum
teşekkür ederim pervane. uyarın başım gözüm üstüne. : )