PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özgürlükçü Demokratlar Grubu

Sayfa : [1] 2

Cem
22-09-2009, 23:49
Sitemizde Özgürlükçü Demokratlar adlı bir sosyal grup kurulmuştur. Grubumuz, saldırganlığı gittikçe artan otokratik-militarist eğilimlere karşı sitemizdeki özgürlükçü demokratları birleştirebilmek amacıyla kurulmuştur.

Grubumuzun giriş sayfasında kısa tanımlamamız yer almaktadır:

http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=23

Tanımlamayı kendi görüşlerine yakın bulanlar başvuruda bulunabilirler.

Bunun yanında grubumuzun ilk hoşgeldiniz mesajını buraya aktararak grubun daha iyi anlaşılabilmesine katkıda bulunacağını sanıyorum:

Turan Dursun Sitesi, dinlerden özgürlüğün sesidir. Umarım her zaman da öyle olacaktır. Uğraşlarımız da bu yönde.

Dinlerden özgür olmak pek çok şey ama her şey demek değil. Dinlerden özgürlüğü genel anlamdaki bir özgürlük felsefesi ile birleştirebilirsek işte o zaman gerçek özgürlüğe yaklaşmış oluruz sanırım.

Bir zincirden kurtulup başka zincirlere daha sıkı kilitlenmek istemiyoruz. Ama bir değerler sistemini savunmaksızın, anlamsızlık boşluğunda avare dolanmak da istemiyoruz.

Bizim değerler sistemimiz, insanca yaşam için şart gördüğümüz özgürlükçü bir demokrasi, Evrensel İnsan Hakları'na saygı, her türlü azınlığa baskıyı, asimilasyonu, sindirme ve susuturmayı red etmek ve "Türk, Kürt, Ermeni kardeştir" söylemini öne çıkarmaktır.

Dincilik/ırkçılık/milliyetçilik ideolojileri insanlığı bölen gerçek yıkıcı ideolojilerdir. İnsanlığa fayda değil zarar getirirler. Turan Dursun'un "Milliyetçiliği çok ilkel bir düşünce kabul ederim. Bağışlanır bir şey bile olmadığı düşüncesindeyim. (Turan Dursun Hayatını Anlatıyor, 5. basım, sayfa 52)" sözü bizlere çok şey ifade ediyor sanırım.

Emek ekseninde veya hümanist eksende enternasyonalistim, özgürlükçü demokratım diyorsanız bu gruba hoş geldiniz.

Sitemizin esas etkinlik alanı politika değil ama forumlar bireysel ifade alanı olduğu için ister istemez ifade sınırlarının ne olacağı sorusu ortaya çıkıyor. Bundan kurtulmamız mümkün değil. İşte burada politik görüşlerimiz bakış açımızı etkiliyor. Bu grubun kuruluş amacı da budur. Bu grup sitenin etkinlik alanını genel politik konulara çevirmek için değil, site ve forum işleyişinde kaçınılmaz şekilde karşılaştığımız problemlerde benzer özgürlükçü demokratik yaklaşım sergileyen üyelerimizin iletişimi ve dayanışmasını sağlamak amacıyla kuruldu.

Evvelden böyle bir grubumuz olmadığı için kendisini yalnız hisseden demokrat üyelerimiz istifa ederek veya etmeyerek sitemizden ayrılıyordu. Bu grupla birlikte en önemli amaçlarımızdan biri bu ayrılıkların önünü keserek demokrat safın site içindeki etkinliğini artırmaktır.

Site içinde açık şekilde özgürlükçü demokrat kanat olduğumuzu ifade edebiliriz. Bunun önünde hiç bir engel yok. Hemen her partide, her sivil toplum örgütünde saflar, klikler olur. Biz de özgürlükçü demokratlar bir safız. Bu gayet normal karşılanmalıdır.

"Özgürlükçü demokrat" demekle ne demek istediğimizi biraz açmakta fayda var. Günümüzde pek çok insan kendisini demokrat olarak tanımlıyor. Sağdan-sola geniş bir yelpaze. Ancak bunların önemli bir kısmı bilinçli veya bilinçaltı olarak yurtseverlik maskesi altına milliyetçi/ulusalcı eğilimlerle demokrasinin, ifade özgürlüğünün kolunu kanadını kırmaktadır. Biz kendimizi onlardan ayırıp daha geniş bir ifade özgürlüğü savunan kesim olarak kendimize "Özgürlükçü Demokrat" tanımını uygun buluyoruz.

Gruba ilgi gösteren tüm üyelerimize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

pante
23-09-2009, 00:04
DÖG (Dinlerden Özgürlük Grubu), site kurucusu tarafından parçalanmıştır.
Bundan böyle DÖG'nin ÖDG kanadı da vardır.
ÖDG kanadından olanlar ve Sadece DÖG olanlar.

Şu anda DK-Disiplin Kurulu'nun 3 üyesi de bu ÖDG grubu üyesidirler.
Çekincesi olanlar için ÖDG'ye üye olmak kaçırılmayacak bir fırsat.
Böylece arkanızı ÖDG'ye dayayarak ÖDG'den olmayanlara karşı + güç kazanmış olabilirsiniz.

Eğer yurtsever bir insansanız ÖDG'ye kabulünüz imkansızdır.
Bir dönem sitenin YK üyesi Aydoe ve şu anda radyo grubundan sorumlu ve moderatör unbe gibi şutlanabilirsiniz.
Hele ulusalcı, Atatürkçü, milliyetçi iseniz hiç aklınızdan geçirmeyin.
Bu başlık bu forumda açıldığına göre dindar, dinci, köktendinci olabilirsiniz ÖDG'ye katılmak için. Çünkü ÖDG'nin DÖ üyeliği şartı yok. Yeter ki yurtsever olmayın, Atatürkçü olmayın, ulusalcı, milliyetçi olmayın.

Tekrar talepte bulunuyorum:
TD sitesine bu kötülüğü yapmayın.
Ayrımcılığı, grupçuluğu getirmeyin.
Dinlerden özgür insanları birbirine hasım hale getirmeyin.
Aklınızı başınıza alın, bu grubu dağıtın.

pante
23-09-2009, 00:12
Bu grup dağıtılana kadar protesto olarak bu grup üyelerinin hiçbiri ile yazışma içinde olmayacağım.
Ne mesaj, ne Ö.M. hiçbirine yanıt vermeyeceğim.
Grubu ve grup üyelerini muhatap almayacağım.
Sadece grubun tartışmasında yer alabilirim ve adımın geçtiği zorunlu yanıt haklarımı kullanırım.
Bunların dışında artık bu grubun üyesi kim olursa olsun, Vartor-Frodo dahil benim için bitmiştir.

evrensel-insan
23-09-2009, 00:16
Saygideger pante;

Kimlerin uye olabilecegi, bence; su cumle de aciklik kazaniyor.

Dincilik/ırkçılık/milliyetçilik ideolojileri insanlığı bölen gerçek yıkıcı ideolojilerdir.-cem-

Bu otomatikman; dine baglilari da; distaliyor. Bence bu grup; D.O.G. nin, bu yapisina; irkcilik/milliyetciligi de eklemis durumda.

Benim de M.O.G-milli ozgurluk-grubum var.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
23-09-2009, 00:21
e bu da bölücü bi ideoloji tanımlaması olmuş hocam
ya bizdensin ya yallah kapıya deniyor açıkça .....

evrensel-insan
23-09-2009, 00:22
Saygideger pante;

Ben de uyeyim ama sartim var.

Bir de, umarim; grubumuzun; bu mucadelesi; sadece hak ve ozgurluklerin degerleriyle ve antiayrimci savunusuyla yol alir. Eger, bu grubun amaci; bir siyasal-sosyal-toplumsal icerikli bir ideolojik/inancsal dogru tasiyor ve bu dogru temelli, toplumu yonlendirmek ve yonetmek istiyorsa; bu grupta evrensel-insan olmaz.

Bu konuda umarim, grubu acan arkadasimiz, Cem'in bir aciklamasi olur.

Saygideger cem;

Anladigim kadariyle; "ozgurlukcu demokrat" bir cesit; site tuzugunu aldigi "dusunce ve ifade ozgurlugu" nun takipcisi ve savunucusu olacak.

Yalniz iki nokta var; kisilerin kendilerine ait ideolojik/inancsal dogrulara cekmeye yonelik mesajlari, yani komunizmi, sosyalizmi, anarsizmi v.s. "ovucu, one cikarici" mesajlari; bu ozgurlukle "celisir mi?"

Ikinci konu da; ilk yazimda belirttigim; milli-dini kokensel, etiksel, sosyal, toplumsal v.s. insan haklari ve kisisel hak ve ozgurluklerin antiayrimci farkindaligi ve herhangibir ideolojik/inancsal dogruya "alet edinilmemesi" o dogrunun amacinin, araci olarak kullanilmamasi.

Bu iki konu, demokratlikla belki celismez ama; ozgurlukculuk ile celisir. Ozgurlukculugu savunanin; kendisinin bir ideolojik/inancsal/dogruya bagimliligi onun; ozgur dusunce ve davranisini, bu ideolojik/inancsal dogruya yonlendirmez mi?

Ben; evrensel-insan olarak; din, tanri, milliyet, irk v.s. temelli tum ayrimcilik degerlerinde zaten serbest, yani ozgur dusunurum. Amacimda bireyin evrensel/insansal bilinci. O yuzden, benim bir ideolojik/inasncsal dogrum yok.

Cunku, acikca "korkum" bu grubunda yarin D.O.G. nun yasadigi fark ayrimini; ideolojik/inancsal dogrusallar arasi yasayacagi.

Cunku, goruldu ki; dini degerlendirme de, birlesen grup; baska ayni duzey ve temelde kisinin kimlik ve kisilik degerini olusturan milliyet/milliyetcilik ve koken konusunda; tam bir kutuplasmaya donustu.

Ayni sorunun bu grupta; ideolojik inancsal dogrusallarin dogrulari arasindaki farkta yasanacagini dusunuyorum. Gerci bu kendisini, ozgurlukcu goren, kisinin kendi celiskisi olacaktir. Ozgurlukculugu ile, ideolojik/inancsal dogrusunun bagimliligi ve ayrimciligi arasinda bir karar kilmak zorunda kalacaktir.

Bu konularda, uye arkadaslarin acik, samimi yorum, gorus ve onerilerini bekliyorum. Basta, grup baskanimiz, Cem'den.-e.i.

Henuz bir cevap alamadim, beklemedeyim.

Bunlarin takipcisiyim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
23-09-2009, 00:24
Bu grubun amacı sitedeki yurtseverlerin tasfiyesidir .
Rahatça Ermeni ve Kürt haklarını savunabilmek pkk ya açık destek verebilmek ,Kıbrısın yunanistan'a ilhakını savunabilmek için yurtseverlerin tasfiye edilmesi gereklidir.
Bu anlamda bir mücadele grubu kurulmuştur,hayırlı olsun!
Sitenin adını Özgürlükçü Demokratlar olarak değiştirirlerse biz zaten yazılarımızı da alır gideriz.
Turan Dursun ismiyle kendi görüşlerini özdeşleştirmemelidirler.

evrensel-insan
23-09-2009, 00:30
Saygideger unbe;

D.O.G. nedirki, bu anlamda bakarsan "bolucu" degilmi?

Benim siarimla, sitenin siari ortusuyor. Nedir? her turlu dusunceye ifade ozgurlugu" benim icin; asil onemli olan bu siardir.

Ben ayrica; milli-dini kokensel konuya; ideolojik/inancsal/dogrusal olarak degil; kisilerin kisilik ve kimligini olusturan soyut/somut degerleri olarak bakiyor veinsan haklari ve kisisel hak ve ozgurlukler olarak destekliyorum. Farklarin farkliliginin antiayrimciligi ve esitligi temelinde.

Ama kendim; milli, dini, tanrisal, ideolojik, inancsal, dogrusal temelde; ozgur dusunurum.

Butun mesele; bakis acisindadir. Fark mi, ayrim mi? Ben degerlere fark olarak bakar ve antiayrimciligi savunurum.

Ama degerlere ayrim olarak bakarsan; o zaman da "boluculugu, ayrimciligi" savunman ve bunu da; ideolojik/inancsal/dogrusallardan, bir dogru eliyle yapman gerekir.

Not: Buradaki "sen" bir ifade seklidir. Senin sahsina yonelik degildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Lestat
23-09-2009, 00:32
Site bu kadar yoğun bir gruplaşma içindeyken sitenin en yetkili insanlarının buna destek vermesi yangına körükle gitmektir.HİÇ profesyonel bir yaklaşım değildir.tam tersi pir politika uygulanmasını beklerdim.Bunun yapılmasıyla amacın ne olduğu teyit edildi sanırım..

rodof
23-09-2009, 00:33
sevgili aydoe,aslında yurtseverliğin geçmişteki söyleyişi neyi savunarak söylemi açıktı ..günümüze baktığımızda bu söylem varklı kulvarlarda elle alındığı aşikar örnekleri çoğaltmak mümkün .dolayısıyla yurtsever derken ekte başlık kulanmanız nasıl olur ..

aydoe
23-09-2009, 00:40
sevgili aydoe,aslında yurtseverliğin geçmişteki söyleyişi neyi savunarak söylemi açıktı ..günümüze baktığımızda bu söylem varklı kulvarlarda elle alındığı aşikar örnekleri çoğaltmak mümkün .dolayısıyla yurtsever derken ekte başlık kulanmanız nasıl olur ..

Haklısın rodof katılıyorum konu ilgili başlıkta tartışılmıştır.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10078&highlight=yurtseverlik+nedir

cigi
23-09-2009, 00:41
Dinlerden özgürlük mü?
Laf olsun torba dolsun.

rodof
23-09-2009, 00:45
Kimseyi suçladığım yok yahu madem teröristlerin sitesi değil de neden açıkça kürtçülük yapılıyor acabaaaa ???

örnek dayanak neresi :amen:

theatre
23-09-2009, 00:46
Kimseyi suçladığım yok yahu madem teröristlerin sitesi değil de neden açıkça kürtçülük yapılıyor acabaaaa ???

İşte bu..

Demek ki demokratlık eşittir bölücülük..

Adnan Menderes iyi ki bu günleri görmemiş..

Hakkaten..

Neden acaba?

yucemanitu
23-09-2009, 00:48
Site tüzüğüne göre şiddeti övmeyen iletiler yazarsan Kürtçülük, Türkçülük, Japonculuk ve hatta Honoluluculuk bile yapabilirsin Sümeyye bacı.

Lestat
dinlerden özgürlük falan kalmadı sitede..sitenin amacı bambaşka yerlere kayıyor..site tarafından bakıldığında ortak amaç için çalışması gereken insanlar sürekli polemik içindeler..olay da şahsileşiyor ve trafçılığa kadar gidiyor işte..orta yolu bulması gereken yetkililer ise daha da alevlendiriyor.
hadi bakalım

cigi
ahahahahaha işte aciz kalmanın sonuç ilişkileri çamur at izi kalsın ,,tutmaz tutmaz .

Camur mu?
Ne alakasi var canim.
Düsüncenin özgür ifadesi.:)

pante
"Meclis meclis" diyenler şimdi anladınız mı meclis yapılandırmasına neden soğuk baktığımı, doğru bulmadığı mı?
Şimdi meclis içinde meclis, grup içinde grup olmadı mı?
Artık hangi kararın demokratik oylama ile alındığını savunabilirsiniz?
Artık hangi kararın yeterli oyu aldığında kabul edileceğini ve uygulamaya alınacağını söyleyebilirsiniz?

Bu grup kurulduktan sonra meclise ne gerek var?
Zaten amacı meclisin yerine bu grubu uygulamaya koymaktır.
Meclis göstermelik olacak, bu grup ne isterse o olacaktır.
Bu grubun "özgürlükçü demokrat" adı bir maskedir, sahtedir.
Bu grup antidemokratiktir, bu grup diktacıdır.
Çünkü sitenin kendilerinden farklı düşünen üyelerini ezmek, onlar üzerinde hegamonya oluşturmak için kurulmuştur.
Bu gruba üye olanların, gruba üye olmayanlar hakkındaki düşüncelerinden bellidir. Bu düşüncelerden sıkılmalıdırlar, yüzleri kızarmalıdır.
Dikkatinizi çekerim:
Bu grup ateist bir grup değildir. Keşke ateistler bir grup kursalardı.
Bu grup deist bir grup değildir.
Bu grup agnostik bir grup değildir.
Bu grup panteist bir grup değildir.
Keşke öyle gruplar oluşsaydı da güzel çalışmalar ortaya koysalardı.
Bu grup siyasi bir gruptur.
Kendileri dışında düşünenleri özgürlüklere karşı diye tanıtan bir gruptur.
Özgürlük dedikleri ise Atatürk karşıtlığı, Kurtuluş Savaşı karşıtlığı, Kürt-Ermeni-Rum sorunlarında Türk ve Türkiye karşıtlığıdır.
Örneğin bu gruba Atatürk'e ve milli mücadeleye söven Anarşist dahil olabilir.
Ama yurtsever demokrat Aydoe anında şutlanır, kabul görmez.

İşte TD sitesinin geldiği nokta.
Bu bir dönüm noktasıdır.
Turan Dursun falan hikayedir.
Bu grup Turan Dursun sitesinin yüz karasıdır. Büyük bir talihsizliğidir.
Bu tarihi bir kenara yazalım ve ibretle analım.

theatre
23-09-2009, 00:49
Segili sümeyye1,

Şu avatarın..

Çok Afro-Arabic..

Yani..

Daha güzel avatarlar da var.

evrensel-insan
23-09-2009, 00:51
Saygideger theatre;

Sorunun cevabi cok acik. Her demokrasi; belirli bir ideolojik/inancsal dogru uzerine ve bu dogrulari koruma ve kollama uzerine kurulur. Dolayisiyle; baska ideolojik/inancsal dogrularla; kendi dogrularini savunma mucadelesi verir. Bu da dogrularin kutuplasmasi ve biribirinden ayrismasi demektir.

Halbuki her dogru bir farktir ve farklarin farkinda olarak antiayrimci ve farklarin esitligi gereklidir. Ben buna insansal yasam diyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre
"Meclis meclis" diyenler şimdi anladınız mı meclis yapılandırmasına neden soğuk baktığımı, doğru bulmadığı mı?
Artık hangi kararın yeterli oyu aldığında kabul edileceğini ve uygulamaya alınacağını söyleyebilirsiniz?

Çünkü sitenin kendilerinden farklı düşünen üyelerini ezmek, onlar üzerinde hegamonya oluşturmak için kurulmuştur.
Bu gruba üye olanların, gruba üye olmayanlar hakkındaki düşüncelerinden bellidir. Bu düşüncelerden sıkılmalıdırlar, yüzleri kızarmalıdır.
Dikkatinizi çekerim:
Özgürlük dedikleri ise Atatürk karşıtlığı, Kurtuluş Savaşı karşıtlığı, Kürt-Ermeni-Rum sorunlarında Türk ve Türkiye karşıtlığıdır.

Bu bir dönüm noktasıdır.

O kadar değil..

Turan Dursun..

Buna izin vermez..

Lestat

Dikkatinizi çekerim:

Bu bir dönüm noktasıdır.

ayakta alkışlıyorum! ! !

placebo
23-09-2009, 00:52
Özgürlükten anlaşılan nedir onu merak ediyorum..Biri tanımlarsa sevinirim..

yucemanitu
23-09-2009, 00:52
Sümeyye gel sana bi avatar bulalım hadi barış çubuğu içer kavga etmeyiz hem. :)

theatre
23-09-2009, 00:53
Saygideger theatre;

Sorunun cevabi cok acik. Her demokrasi; belirli bir ideolojik/inancsal dogru uzerine ve bu dogrulari koruma ve kollama uzerine kurulur. Dolayisiyle; baska ideolojik/inancsal dogrularla; kendi dogrularini savunma mucadelesi verir. Bu da dogrularin kutuplasmasi ve biribirinden ayrismasi demektir.

Halbuki her dogru bir farktir ve farklarin farkinda olarak antiayrimci ve farklarin esitligi gereklidir. Ben buna insansal yasam diyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili dilaver,

O zaman ben de Avrupa Birliği Grubu kurayım..

Siteyi amacından daha da saptıralım.

Sümeyye1
23-09-2009, 00:53
Ben o resmi çok beğeniyorum. Hem kürtçülük serbest ise ben de arapçılık yapmak istiyorum belki de. Hem demokraside konuşma özgürlüğü vardır dimi sizden öğrendim bunu. Arapçılık yapacağım. Peygamberimiz (s.a.v) Arap soyundan geliyor çünkü.

yucemanitu
23-09-2009, 00:55
Ben o resmi çok beğeniyorum. Hem kürtçülük serbest ise ben de arapçılık yapmak şstşyorum belki de
Tamam Arapçı avatar olsun valla bak beğeneceğin bir şey bulacam samimiyim yani.

evrensel-insan
23-09-2009, 00:56
Saygideger placebo;

Ozgurluk ve hak madalyonun iki yuzudur ve bireyseldir. Senin ozgurlugunu sunmak senin hakkindir. Ama; hakkinin bu ozgurlugu; baskasinin hakkina dokunmamalidir. Yani senin hakkin; baskasinin ozgurluguyle; baskasinin hakki da senin ozgurlugunle sinirlidir. Senin ozgurlugu sunma hakkin; baskasinin ozgurluk hakkiyla sinirlidir. Bu isleyistir.

Dusuncenin ve ifadesinin hak ve ozgurlugunun ise; tabusal bir siniri yoktur. Yani; kimse; kimsenin dusundugunu ifade etme hakkini sinirliyamaz.

Bilmem, yeterli oldu mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre
23-09-2009, 00:57
Ben o resmi çok beğeniyorum. Hem kürtçülük serbest ise ben de arapçılık yapmak istiyorum belki de. Hem demokraside konuşma özgürlüğü vardır dimi sizden öğrendim bunu. Arapçılık yapacağım. Peygamberimiz (s.a.v) Arap soyundan geliyor çünkü.

Lütfen değiştir..

Belki de çok hoş birisindir..

Ne bileyim?

O avatar çok itici..

evrensel-insan
23-09-2009, 00:58
Saygideger theatre;

Sevgili dilaver,-theatre-

Dilaver, seni andi galiba!

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
23-09-2009, 01:00
Bak kelime-i tevhid:
http://img24.imageshack.us/img24/8893/kelimeitevhid.jpg (http://img24.imageshack.us/i/kelimeitevhid.jpg/)

Ya da şu nasıl:
http://img9.imageshack.us/img9/8670/kurans.png (http://img9.imageshack.us/i/kurans.png/)

theatre
23-09-2009, 01:01
Saygideger placebo;

Ozgurluk ve hak madalyonun iki yuzudur ve bireyseldir. Senin ozgurlugunu sunmak senin hakkindir. Ama; hakkinin bu ozgurlugu; baskasinin hakkina dokunmamalidir. Yani senin hakkin; baskasinin ozgurluguyle; baskasinin hakki da senin ozgurlugunle sinirlidir. Senin ozgurlugu sunma hakkin; baskasinin ozgurluk hakkiyla sinirlidir. Bu isleyistir.

Dusuncenin ve ifadesinin hak ve ozgurlugunun ise; tabusal bir siniri yoktur. Yani; kimse; kimsenin dusundugunu ifade etme hakkini sinirliyamaz.

Bilmem, yeterli oldu mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ama..

Örneğin..

Bretonlar..

Bizim dilimiz eğitim dili olsun..

Anayasa'da Fransız ırkı gibi bizim ırkımızın da adı yazılsın..

Deseler..

Oyulurlar..

Madalyon filan dinlemezler yani..

pante
23-09-2009, 01:01
Bu grup dağılana ve sitede yine demokratik, tarafsız ortam sağlanana kadar köşe yazarlığı, seçme başlıklar yetkilisi, video, yazı-yayın vb. tüm görevlerden çekilmiş bulunmaktayım.

rodof
23-09-2009, 01:02

valla bende aslında insan'cılık yapmak istiyorum inanın hep insancılık yapacam .

theatre
23-09-2009, 01:04
Saygideger theatre;

Sevgili dilaver,-theatre-

Dilaver, seni andi galiba!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Walla yeni fark ettim..

Dilaver beni anmış ta olabilir..

Niye karıştırdım..

Hayret!

evrensel-insan
Saygideger rodof;

Ben siteye girdigimden beri insancilik icin ugrasiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sümeyye1
Ben de pkk avatarı yapacağım nasıl olsa demokratız değil mi ?

rodof
23-09-2009, 01:05
Bu grup dağılana ve sitede yine demokratik, tarafsız ortam sağlanana kadar köşe yazarlığı, seçme başlıklar yetkilisi, video, yazı-yayın vb. tüm görevlerden çekilmiş bulunmaktayım.

selam pante ,inanıngitmaniz üzücü .sorunların çözülmiyeceği an yitirilen andır ..çözülmiyecek hiç bir sorun olamaz ha gayret ..

yucemanitu
23-09-2009, 01:05
Sen gel rahlenin üstündeki Kuran resmini avatar yap en güzeli o.

theatre
23-09-2009, 01:06
Sevgili evrensel insan,

O zaman ben de Avrupa Birliği Grubu kurayım..

Siteyi amacından daha da saptıralım.

Bu defa doğru adrese iletiyi göndereyim.

evrensel-insan
23-09-2009, 01:06
Saygideger Sumeyye1;

Bir karar ver artik. Bence sen en iyisi insan avatari yap. Bak hic baska sifati, tabusu, ayrimi yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

rodof
23-09-2009, 01:07
Walla yeni fark ettim..

Dilaver beni anmış ta olabilir..

Niye karıştırdım..

Hayret!

kesinlıkle andığına emin olabilirsiniz,sizin gibi hep zeka dolu yazan birinin unutması hayra delalet değil .

unbe
23-09-2009, 01:07
yahu bırakın kızcağızın avatarını.alla alla.....

Sümeyye1
23-09-2009, 01:09
Sen gel rahlenin üstündeki Kuran resmini avatar yap en güzeli o.
Yok yahu o kadar da abartmaya gerek yok.

yucemanitu
23-09-2009, 01:09
yahu bırakın kızcağızın avatarını.alla alla.....
Kıskandıysan sana da bir avatar bulayım be unbecim :D

placebo
23-09-2009, 01:10
Özgürlük nedir diye sormuştum..Çok bilen biri yanıtlasın bakalım..

cigi
Hem kürtçülük serbest ise ben de arapçılık yapmak istiyorum belki de. Hem demokraside konuşma özgürlüğü vardır dimi sizden öğrendim bunu. Arapçılık yapacağım. Peygamberimiz (s.a.v) Arap soyundan geliyor çünkü.

Elbette yapabilirsin.
Siddet icermedigi müddetce her düsüncenin özgür ifade edilmesi gerekir.

Acisiz, tuzsuz ve susuz bölündügümüzde Arap'lara da bir torpah parcasi veririh elbet.:)

Sirada kim var?

Cerkez, Abhaz, Laz, Gürcü, Arnavut, Bosnak, Rum, Ermeni, Türkmen, Yörük, Tatar....

Herkese yetecek kadar torpagimiz vardir..
Amaaan ha sadece gecimsizlik yaparak gürültü cikarip hostesleri
uyandirmayalim.
Sakin, sakin paylasacagiz.:D

theatre

Sevgili Sümeyye1,

Onlar demokrat..

Örneğin ben dünyada artık demokrat filan kalmadığına eminim..

Ya da..

Artık herkes kendine demokrat..

Nerdeee Çoban Sülo'nun fötr şapkası?

unbe
Kıskandıysan sana da bir avatar bulayım be unbecim :D

ben memnunum cnm avatarımdan.sağol.

unbe
23-09-2009, 01:12
Elbette yapabilirsin.
Siddet icermedigi müddetce her düsüncenin özgür ifade edilmesi gerekir.

Acisiz, tuzsuz ve susuz bölündügümüzde Arap'lara da bir torpah parcasi veririh elbet.:)

Sirada kim var?

Cerkez, Abhaz, Laz, Gürcü, Arnavut, Bosnak, Rum, Ermeni, Türkmen, Yörük, Tatar....

Herkese yetecek kadar torpagimiz vardir..
Amaaan ha sadece gecimsizlik yaparak gürültü cikarip hostesleri
uyandirmayalim.
Sakin, sakin paylasacagiz.:D

yahu cigi.yunan göçmenleri de var unutmuşun:D

evrensel-insan
23-09-2009, 01:14
Saygideger placebo;

Ben 28 no lu mesajda aciklamistim. Oyle bir bu basligin trafigi var ki! Herhalde "gozunden kacti"

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre
23-09-2009, 01:15
Sevgili evrensel-insan,

Ne dersin..

Ben de sitede..

Bir Avrupa Birliği Grubu kurabilir miyim?

Siteyi amacından daha da saptıralım mı?

cigi
23-09-2009, 01:16
yahu cigi.yunan göçmenleri de var unutmuşun:D

Herkes pastadan esit sekilde payini alacak canim.
Sakin olun.:)

Sümeyye1
Türkmen, yörük ve tatarlar zaten Türk soyludur, onlar toprak istemez rahat olun siz.

evrensel-insan
Saygideger theatre;

Sitede her turlu grup kurma ozgurlugu var, tabi kurabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
23-09-2009, 01:17
Bir Avrupa Birliği Grubu kurabilir miyim?

Sitayi amacından daha da saptıralım mı?

Ben varim.
Kuralim.

theatre
23-09-2009, 01:20
Saygideger theatre;

Sitede her turlu grup kurma ozgurlugu var, tabi kurabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yalnız baştan söyliyeyim..

Ben Türkiye'nin sadece belli bir bölgesinin AB'ye girmesine taraftarım..

Öbürleri benim için hiç bir anlam ifade etmiyor.

unbe
23-09-2009, 01:24
kurmayın arkadaşlar.bölücü diye yaftalanırsınız sonra.
demedi demeyin....

placebo
23-09-2009, 01:25
Sümeyyecim sıranı bekleyeceksin..Size de veririz ucundan accık, artık diğerlerinden zırnık arta kalırsa...Tabii bu bölüşmeden sonra ,hiç bir etnik ırka dahil olmayanlar ne yaparlar,nerede yaşarlar, ne yer, ne içerler onu da bilemeyecem..Bir tarafın toprağını seçip şovenist görgüsüzlüğünden muzdariplerle,kendileri dışlanarak yaşarlar artık..

Akhne de atta gitti...pardon gönderildi..Kürt şovenizmi ,bölücülük serbest ama milliyetçilik ,ulusalcılık ve ırkçılık yasaktır zira bu özgür sitede..Bu çelişki nedendir demeyin.Biz de bilmiyoruz..Kılıfına uyduran uyduruyor işte, özgürlük neyin laflarını cümle içinde sınırsızca kullanarak..Eeee İş bilenin kılıç kuşananın.

rodof

hainlik budur işte birde AB .çok beklersin ,senin gibilerini kapıdan içeri alırlarmı acaba.

unbe

bu bölge konusunda siz katılmaktayım
çünkü belli bi bölge zaten avrupa kıtası die geçiyor.
şükür o bölgedenim bende:D

cigi
23-09-2009, 01:26
Türkmen, yörük ve tatarlar zaten Türk soyludur, onlar toprak istemez rahat olun siz.

Olsun agalik vermekle olur.:)

Bizim gönlümüz bol.
Kopuz, sipsi, davul, zurna,saz, mey ve ney okestrasi esliginde halk oyunlari yarismasin da birince olunca bize Anadolu'yu verdiler.
Bizden kim daha güzel oynayan olursa, parca parca dagitacagiz.:D

theatre
23-09-2009, 01:26
Ben derim ki..

Turan Dursun sitesini..

Amcından saptırmayalım..

Herkes düşüncesini zaten özgürce ifade ediyor..

Geçenlerde dilaver ve pervane ile hafif atışmıştık..

Atışmamız bizi uzaklaştıracağına..

Daha da yakınlaştırdı..

Ve..

Biraz önce evrensel-insan'a dilaver deyiverdim..

Bu tür gruplarla..

Sitede ayrılmalar olur..

Onlar yeni siteler kurar..

Bir kısır döngü halinde sürer gider bu..

Kim ne derse desin..

Türkiye halkı birbirine en bağlı halklardan biridir..

rodof
23-09-2009, 01:28

zaten biri ve ötekilik ana sebep noktsaı değimi benimde türkiye bir bütün olarak anlam ifade ediyor benim için ..farkı anladın sanırım ..

unbe
23-09-2009, 01:30
Özgürlük nedir diye sormuştum..Çok bilen biri yanıtlasın bakalım..

arada kaynadı sanırım bu ileti.
bende beklemedeyim.

theatre
23-09-2009, 01:33
zaten biri ve ötekilik ana sebep noktsaı değimi benimde türkiye bir bütün olarak anlam ifade ediyor benim için ..farkı anladın sanırım ..

I m sory..

Aklım hala Sümeyye1'in avatarında..

Taktınız ha?

Diyeceksiniz..

Ama..

Geçenlerde bir yazı okudum..

İslam zenciler için mi gönderildi?

evrensel-insan
23-09-2009, 01:34
Saygideger unbe/placebo;

Oyle bir trafik varki, durmadan kayniyor. Daha biraz once 28 nolu ileti demistim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sümeyye1
23-09-2009, 01:36
Bu ülkedeki insanların (bir kısım hariç ) da AB'ye girme gibi bir derdinin olduğunu sanmıyorum.

evrensel-insan
23-09-2009, 01:36
Saygideger placebo/unbe;

Bakin bir daha veriyorum.

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger placebo;

Bilmem, yeterli oldu mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
23-09-2009, 01:38
yahu hocam başkasıda tanımlasın bu özgürlüğü die beklemedeyiz:D

Sümeyye1
23-09-2009, 01:39
o zaman bu sitenin tüzüğüne "kürtler harici giremez." yazsınlar biz de ona göre girelim ya da girmeyelim.

evrensel-insan
23-09-2009, 01:41
Saygideger Sumeyye1;

Ben, evrensel-insan olarak giriyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
23-09-2009, 01:41
o zaman bu sitenin tüzüğüne "kürtler harici giremez." yazsınlar biz de ona göre girelim ya da girmeyelim.

Sen onu bırak da bulduğum avatarın nesini beğenmedin ya?

theatre
23-09-2009, 01:42
Bu ülkedeki insanların (bir kısım hariç ) da AB'ye girme gibi bir derdinin olduğunu sanmıyorum.

Var dı..

Bu saatten sonra çok zor..

Ama Alah'tan ümit kesilmez.

Sümeyye1
23-09-2009, 01:43
Sen neden taktın benim avatarıma yahu

ulpian
23-09-2009, 01:43

Sümeyye1,

demiym demiym diyorum, ama gözüm sizi fena halde ısırmakta. Eğer düşündüğüm gibi ise -ki öyle olduğuna inanıyorum- bu sefer yeni bir taktik denemişsiniz ve fakat yine de kendinizi biraz olsun tutmayı beceremediniz.

Ve yine düşündüğüm gibiyse -ki hala öyle olduğuna inanıyorum- bu sefer ilk deşifre şerefi bana nail olmakta.

Geçen sefer sanırım cigi idi.

:clap2:

evrensel-insan
23-09-2009, 01:44
Saygideger unbe;

yahu hocam başkasıda tanımlasın bu özgürlüğü die beklemedeyiz-unbe-

Baskalarindan bekleme; cunku kim yaparsa yapsin, kendi ideolojik/inancsal dogrusuna gore yapacak ve baska ideolojik/inancsal dogru, karsi cikacak.

Neden, benim tanimimin "nesini begenmedin?"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sümeyye1
23-09-2009, 01:45
Noluyor yahu alt tarafı bir forum neyin deşifresinden bahsediyorsunuz :d

rodof

insan hür ve özgür olmalı emir kulu değil ..bakasın işine gelmiyorsa gidersin zorla tutuyorlar demiyorsunuz her halde .

byspy
Neden böyle bişey yapıldı ki?? Gruplaşmanın şu an için kimseye hiçbir şekilde yararı yoktur.Hani tabir yerinde ise tek vicud olmamız gereken böylesi kötü bir zamanda bu grubun manası nedir?

Zaten site sen kürtçüydün,o türkçüydü,faşistti,değildi,hayır öyleydi gibi söylemler ile yeterince meşgulken;

Bir çok işin altından kalkan isimler ideoloji tersliklerinden tehditler savurup siteye zarar verirken bu grup nerden çıktı??

Zaten gruplaşmalarımız çok azdı cemin açtığı bu gruba yarın pante başka bir grupla karşılık versin en azından kürtçüydün,türkçüydün,demokrattın,faşisttin.....vb gibi bir çok kavramdan kurtulup sen Cem cisin o panteci diyelim.

Bu mudur istenen ,arzu edilen?? yazık...

Cem
23-09-2009, 01:46

PKK propagandasına müsade etmiyoruz. Hiç etmedik de.

Ancak sitemizde Kürt sorununa yol açan devlet politikalarının ifade edilmesine izin verdik. Buna izin vermemizden dolayı PKK salt terör örgütü olmaktan öte yanlış devlet politikaları nedeniyle tepki veren Kürt halkının meşru temsilcisi olarak da algılanabildi. Bu bana göre hem doğru hem de yanlışları olan bir algıydı.

Askeri yolla çözüm isteyenler, barış ve demokrasi ile çözüm isteyenleri PKK yanlısı olarak suçladı.

pante, ben ve bazı arkadaşlarım sitenin genel hedefleri doğrultusunda çalışrken sizler ve özellikle mutezile durmak bilmez, yoğun ve yıpratıcı şekilde saldırıda bulunduğunuz için bu grubun kurulması zaruri görüldü.

Bu sitemizin hedefleriyle de bağlantılıdır.

Örneğin sol-demokrat ve ateist görüşte olup bu siteye başta sempati duyan, üye olup yazılar yazan ancak ardından ulusalcı-mlitarist eğilimleri görüp ayrılan pek çok kişi var. Dilaver bahsettiğim kişilerden değil zaten dilaver ayrlmadı da, ara verdi. Ben daha önceleri için konuşuyorum.

Grubumuz bu kişilere onların yalnız olmadığı hissetirmeye çalışacaktır. Dolayısıyla onların siteyi terkine engel olmaya çalışacaktır. Dolayısıyla grubun kuruluş amacı sırf sizin gibi ulusalcılarla mücadele etmek değil.

özgürlük ne demektir?

Demokratlık sıfatını günümüzde çok geniş bir yelpaze kullanıyor. AKP, DYP, ANAP,CHP,DSP, ÖDP, komünistler hatta PKK gibi milliyetçi militarist örgütler de kendilerini demokrat olarak tanımlıyor. Biz bu geniş yelpaze içinde özgürlükleri öne çıkaran bir demokratlık anlayışını vurguluyoruz.

Ulusalcı kesim vatanı kendi vesayetinde gördüğünden dolayı toprağa endeksli olmayan görüşleri demokrasinin dışına atıyor. Toprağa endeksli olmayan politik anlayışları özgürlük sınırlarının dışında sayıyorlar. Dolayısıyla kendilerini tanımlarlarken "özgürlükçü" sıfatını kullanmayı pek sevmiyorlar. Bunun yerine "yurtsever demokrat" gibi tanımlamaları kendilerine daha uygun buluyorlar.

Sağ kesimin demokratlıklarını fazla anlatmaya gerek yok herhalde. Onlar genellikle muhafazakar gelenekle çatışan özgürlükçülük anlayışıyla zaten barışık değiller.

PKK gibi militarist-milliyetçi anlayışlar da kendilerine muhalefeti sindiremediklerinden özgürlükçü demokrat olarak anılamazlar.

Kimi politik akımlar yurdu, kimisi dini, kimisi milliyeti kimisi belli bir sınıfı öne çıkarır. Özgürlükçü demokraside ise yurt, millet, din, sınıfsal köken gibi unsurlara bakılmaksızın "özgürlükler" öne çıkarılır. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

theatre
Ama..

Örneğin..

Bretonlar..

Bizim dilimiz eğitim dili olsun..

Anayasa'da Fransız ırkı gibi bizim ırkımızın da adı yazılsın..

Deseler..

Oyulurlar..

Madalyon filan dinlemezler yani..

Sevgili evrensel-insan..

Bu ileti hakkında bir şey dememişsin..

yucemanitu
Sümeyye1,

demiym demiym diyorum, ama gözüm sizi fena halde ısırmakta. Eğer düşündüğüm gibi ise -ki öyle olduğuna inanıyorum- bu sefer yeni bir taktik denemişsiniz ve fakat yine de kendinizi biraz olsun tutmayı beceremediniz.

Ve yine düşündüğüm gibiyse -ki hala öyle olduğuna inanıyorum- bu sefer ilk deşifre şerefi bana nail olmakta.

Yok yok bu arkadaş Akhenaton değildir bence...

Sümeyye1
Ayrıca kiminle karıştırıyorsun söyler misin ?

evrensel-insan
Saygideger Sumeyye1;

Akhe'nin olabilirmi, acaba?

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
23-09-2009, 01:47
TD sitesini bu grup yönetiyor.
Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve meclis divanı bu grubun elinde.
Meclisin ise göstermelik olduğu belli olmuştur.
Çünkü son oylamada alınan karar bu grubun ilke ve amaçlarına ters düştüğü için uygulamaya konmamıştır.
Bundan sonra da böyle olacaktır.
Bu grubun çizgisine uygun kararlar çıkartılmaya zorlanacak, olmadı tüzüğü bahane ederek çıkan kararı iptal edeceklerdir.
Nitekim son karara bahane olarak tüzük gösterilmiştir.
Halbuki benzer madde 4 ay önce de oylanmış ama 14-14 kalmıştı.
Meclis tekrar toplandığında yeniden gündeme alınacaktı.
4 aydır "bu öneri tüzüğe aykırı" demeyenler, öneri meclisten 17-9 oyla geçince tüzüğü bahane edip kararı iptal ettiler.
Ardından da bu 17 oyu aşabilmek için bu gruplaşmaya gittiler.

TD sitesinin Turan dursun adına yakışır tek grubu vardı, DÖ grubu.
Bu yeni oluşturulan antidemokratik, diktacı ÖDG grubu ise hizipçi bir gruptur.
Bu gruba karşı başka bir grup kurmak, bu hizipçilerin ekmeğine yağ sürmek ve TD sitesini bölmek demektir.
Bu oyuna kimse gelmesin ve daima bu grup üyelerini bu hizipçi anlayışı terketmeye davet etsin.
Bu grubun karşısında, Dinlerden Özgürlük Grubu var.
Dinlerden Özgürlük Grubundan bu hizipçi ÖDG grubuna üye olmayan herkes birlik anlayışındadır ve el eledir. Umudumuz bu yanlış yoldan, bu yanlış hesaplardan kısa zamanda dönmeleridir.

Site kurucusunun gerçek amacını bilmiyoruz.
Belki de bu gerilim politikasının katılımı arttırdığını düşünüyor ve gerilim üzerinden site reytingini yükseltmeyi planlıyordur.
Bu tür riskler de ancak liberal kafalılarda olur.
Zaten grupçuluk da küçük-burjuva anlayışların ürünüdür ve gerçek devrimci demokratlar grupçuluğa karşıdırlar, grupçulukla mücadele ederler. Kesinlikle grupçu anlayışlara katılmaz, beraber olmazlar.

unbe
23-09-2009, 01:48
yok artık
akhenin girmediği tek kılık kaldıydı.saçmalamayın .

theatre
23-09-2009, 01:48
Sen neden taktın benim avatarıma yahu

Madem beğeniyorsun..

ulpian
23-09-2009, 01:51
Sitemizde halihazırda kurulmuş olan diğer siyasi içerikli sosyal gruplar (tıkla (http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?do=grouplist)):

Milli Ozgurluk Grubu (http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=16) 4 üye

DEVRİM.. REVOLUTİON..REVELOTİONEN..переворот...revolución (http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=4) 32 üye

Kenan Evren intihar etmeden yargılansın. (http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=19) 41 üye

Türk Faşist Birliği (http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=9) 3 üye

yucemanitu
23-09-2009, 01:52
yok artık
Hööööyt! Ne demek saçmalamayın? Höyt! Bak görüyon mu gerginlik bana da sirayet etti sonunda. :D

ulpian
23-09-2009, 01:52
yok artık

valla emin değilim tabii ki ama, eğer teknik olarak kolayca bakıverme imkanın varsa bir bak istersen sevgili unbe...

unbe
23-09-2009, 01:53
bakayım İPlerini karşılaştırayım .....

yucemanitu
23-09-2009, 01:54
Harbiden günahını aldın ama yav....

evrensel-insan
23-09-2009, 01:55
Saygideger ulpian;

Sitemizde halihazırda kurulmuş olan diğer siyasi içerikli sosyal gruplar (tıkla):

Milli Ozgurluk Grubu 4 üye-ulpian-

Bu benim kurdugum grup; neresi siyasi gosterirmisin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

placebo
23-09-2009, 01:55
Ulusalcı kesim vatanı kendi vesayetinde gördüğünden dolayı toprağa endeksli olmayan görüşleri demokrasinin dışına atıyor. Toprağa endeksli olmayan politik anlayışları özgürlük sınırlarının dışında sayıyorlar. .

Toprağa endeksli ne demek önce onu irdelemek gerekli..Peki o zaman toprak isteyen de toprağa endeksli ve milliyetçi olmuyor mu?.Toprak talep eden tüm ırklar zaten milliyetçidir..Siz bu ayırımın farkında mısınız?

Diyelim bölündük..Bir parça türk toprağı hak getire oldu??siz nerede yaşamayı düşünüyorsunuz..Bu dedikleriniz yaşamsal arenada reel bir karşılık buluyor mu?Nerede yaşayıp ne yiyip ne içeceksiniz çoluk çocuk??Bunu da düşünün derim..

Sümeyye1
23-09-2009, 01:56
İstemiyorsanız gideyim yani çok kırdınız kalbimi böyle mi yapmak gerekirdi ne güzel tartışıyorduk !

Sümeyye1
23-09-2009, 01:56
Ama bu akhenaton mudur nedir o kimse merak ettim doğrusu başedemediğiniz biriydi zaar.

evrensel-insan
23-09-2009, 01:57
Saygideger Sumeyye1;

Bu forum, tek bir seyi kaldirmaz. O da "alinganlik ve naz" dir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
23-09-2009, 01:58
farklı arkadaşlar İP adresleri
sümeyye sümeyye yani.
akhe makhe değil.amma akhe fobisi olmuş yaw:D

ulpian
Saygideger ulpian;

Sitemizde halihazırda kurulmuş olan diğer siyasi içerikli sosyal gruplar (tıkla):

Milli Ozgurluk Grubu 4 üye-ulpian-

Bu benim kurdugum grup; neresi siyasi gosterirmisin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

hocam çok çok çok özür dilerim. Geç saat olduğundan sadece ismine bakarak yanlış bir karar vermişim. Valla kötü bir niyetim yoktu. Sadece siyasi sosyal grupların varlığının aslında normal birşey olarak da görülebileceğine örnekler verdim. Sizin grubunuzu muhaf tutar, tekraren özür dilerim. Eğer siz siyasi değildir diyorsanız, boynum zaten kıldan incedir. Ama vallahi billahi şu saatte tartışmak istemiyorum sizinle...

Lestat
İstemiyorsanız gideyim yani çok kırdınız kalbimi böyle mi yapmak gerekirdi ne güzel tartışıyorduk !

yazık kızı kırdnız.çok ayıp hemen özür dileyin!

Sümeyye1
Ben naz yapmam
saygılarımla :)

yucemanitu
23-09-2009, 01:59
Yok ben ciddiyim senin yeni bir üye olduğunu anladım ama o mesajdaki söylemin eskilerden birini hatırlattı arkadaşa seni kırmak istediğini de sanmıyorum olgun biridir ulpian yanıldıysa yanıldım der hem gitme bence sen de bir renksin sonuçta.

ulpian
23-09-2009, 01:59
sümeyye sümeyye yani.
akhe makhe değil.amma akhe fobisi olmuş yaw:D

tamamen benim paranoyama bağışlayın, sümeyye'den de özür dilerim (hazır başlamışken özür dilemeye). saat geç oldu. uykusuzluğuma versin herkes...

placebo
23-09-2009, 02:00
sümeyye hnm bizim sitedekiler, kim benzeriniz tarzda yazsa paranoyakça hemen akhne derler..Sanki hiç kimse bu tarz düşüncelere sahip değil de bi akhne varmış gib ..O da sitenin milliyetçi sembolüdür..Siz bakmayın onlara ve üstünüze alınmayın..

Sümeyye1
Öyle tabiiki burada kürtçülük serbest sevdim burayı rahatça tartışabiliriz :D

evrensel-insan
Saygideger ulpian;

Rica ederim efendim, ne demek. Sadece grubumun siyasi bir grup olmadigini ve milliyet tabusundan arinanlarin bir grubu oldugunu belirtmek istedim, hepsi o kadar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre
23-09-2009, 02:01

Tartışalim da..

Demokratlık artık..

İnsanlık için hiç bir anlam ifade etmiyor.

Bir nev'i..

Eskilerin masalı.

yucemanitu
23-09-2009, 02:02
Siz bakmayın onlara ve üstünüze alınmayın..

Ben baştan beri hayır Akhe değildir demişim samimi olarak şimdi bu çoğul kullanma dikkatimi çekti onlar derken ulpian ve kim?

ulpian
sümeyye hnm bizim sitedekiler, kim benzeriniz tarzda yazsa paranoyakça hemen akhne derler..Sanki hiç kimse bu tarz düşüncelere sahip değil de bi akhne varmış gib ..O da sitenin milliyetçi sembolüdür..Siz bakmayın onlara ve üstünüze alınmayın..

placebo milliyetçilik ile düpedüz ırkçılık ve kürt düşmanlığını (lafım sümeyye'ye değil) karıştırıyor olmayasın?

unbe
yani kürt milliyetçiliği o beğenmedikleri milliyetçilik olmuyo demek....
alla alla.biz mi yanlış biliyoruz acaba milliyetçiliği?

pante
23-09-2009, 02:06
sümeyye sümeyye yani.
akhe makhe değil.amma akhe fobisi olmuş yaw

Akhe, binbirsurat gibidir.
Ve iyi koku alır.
Nerede tam zıddı varsa oraya dadanır. :D

başedemediğiniz biriydi zaar.

Akhe müthiş bir adamdı.
Başedemedikleri için de hep banlarlar.
Sen kim akhe olmak kim? :lol:

Başlığın da içine ettin ha! :)
Biz burada site-ülke için çırpınırken sen şamata-tantana peşindesin.
Sayfalar seninle dolu.
Çekil de bizi derdimizle başbaşa bırak.
Şu kanserin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğunu anlayalım önce.

placebo
23-09-2009, 02:06
placebo milliyetçilik ile düpedüz ırkçılık ve kürt düşmanlığını (lafım sümeyye'ye değil) karıştırıyor olmayasın?

Zaten herşey ve tüm kavramlar birbirine karıştı.Siz neden bahsediyorsunuz..Size sitede bir kaç tane kürt şovenisti,türk düşmanı üye ismi sayabilirim..Ha derseniz ki Türke düşmanlık yasak değil,kürde yasak o başka..

Sümeyye1
23-09-2009, 02:08
Kürt diye bir ırk yoktur, farsi bir kabile ne zamandan beridir ırk oldu ?

theatre
23-09-2009, 02:08
Zaten herşey ve tüm kavramlar birbirine karıştı.Siz neden bahsediyorsunuz..Size sitede bir kaç tane kürt şovenisti,türk düşmanı üye ismi sayabilirim..Ha derseniz ki Türke düşmanlık yasak değil,kürde yasak o başka..

Türk düşmanlığının kendine düşmanlık olduğunu Türkiye insanına anlatmak şart.

ulpian
23-09-2009, 02:11

placebo eğer akhe'nin türk ırkçılığı yaptığı gibi herhangi bir başka etnik grubun ırkçılığını yapan varsa sitede durdurulduğu hata. Sonuna kadar sizi desteklerim banlanmaları için.

Ama siz akhe için ''sitemizin milliyetçilik sembolü'' dediniz. Bunu nasıl izah edersiniz. Sizce gerçekten de akhe'nin ''milleyetçiliği'' meşru sınırlar içerisinde miydi???

Kürt diye bir ırk yoktur, farsi bir kabile ne zamandan beridir ırk oldu ?

az önce yukarda ''lafım sümeyye'ye değil'' dediydim ya hani, geri alıyorum. kendisi akhe'nin bir eşi.

Sümeyye1
23-09-2009, 02:11
Başedemediklerinizi banladıktan sonra forum açmanın mantığını anlatır mısınız ??

yucemanitu
23-09-2009, 02:15
Başedemediklerinizi banladıktan sonra forum açmanın mantığını anlatır mısınız ??
Yav Sümeyye bacı pante şaka yapmış anlamadın mı? Ne baş edememesi adam bazı iletilerinde soykırımı savunuyordu. Şimdi burda olmayan birinin arkasından konuşmaya mecbur etme bizi.

Cem
23-09-2009, 02:15
Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve meclis divanı bu grubun elinde.

pante,

1980'li yıllara kadar gazetelerin spor yazarları genellikle tuttuğu takımı belli etmemeye çalışırlarmış. Sonraları o anlayış değişti.

Şimdi pek çok spor yazarı tuttuğu takımı söylüyor ama şu yazar objektif yorum yapmaya çalışıyor diye de konuşuyoruz aramızda. Kimse yadırgamıyor bir yazarın takım tutmasını.

Sporu boşverelim devlet işlerine gelelim. Çoğu insandan duymuşsundur sanırım "Neci gelirse gelsin, hangi partiden olursa olsun ama yeter ki hizmet yapsın". Sitemizde de bu anlayış neden egemen olmasın?

Mesela dilaver 2 yıla yakın e-bülten çıkarmada başrol oynadı. Köşe yazarlığı yaptı yapacak başka kişiyi de buldu. Kitap kampanyası yaptı evrim konulu. Sitemiz hakkındaki duruşmalarda mahkemeye girdi vs. vs. Herşeyi sıralamak gerekmez. O veya bu politik görüşten insanların olması mı yoksa siteye yapılan hizmetler mi önemli?

Ben ne yapmışım grup kurmadan evvel? çağrı üzerine video yaptık ki alanımızda slayt türü videonun üstüne çıkan çok az sayıdaki belki de tek Türkçe video çalışması. Yeni bir Ödül siteminin hayata geçmesine çalıştım, turandursun.net İngilizce sitesi projesine başlattım vs.

Şimdi ne olmuş ben ve arkadaşlarım grup kurduysak? Genel amaçlara yönelik üretim yapıyormuyuz? Yapıyoruz. Senin takım arkadaşların aydoe ve mutezile hangi çalışmaları ve projeleri yürütüyor acaba?

Sadece ve sadece tüzüğe kendi politik görüşleri doğrultusunda madde ekleme projesi!!

Sümeyye1
23-09-2009, 02:17
Dedikodu haramdır doğru hoş siz ateistsiniz siniz lafınıza da güven olmaz ya.

placebo
23-09-2009, 02:17
Ama siz akhe için ''sitemizin milliyetçilik sembolü'' dediniz. Bunu nasıl izah edersiniz. Sizce gerçekten de akhe'nin ''milleyetçiliği'' meşru sınırlar içerisinde miydi???

Yahu sitede ne meşru ki :D ..

Güldürmeyiniz beni..Akhne sinsi değil açık sözlü bir faşistti diyelim içiniz rahat edecekse..Yasalar kendilerinden yana olmayan kürt ırkçıları ise sinsice ve açık etmeden yaparlar bu işi..Ben de sizi bu kadar sorgucu ve gerçek cevaplar bulmak isteyen biri olarak pratik zekalısınız sanmıştım..

az önce yukarda ''lafım sümeyye'ye değil'' dediydim ya hani, geri alıyorum. kendisi akhe'nin bir eşi.

Selamlar..

unbe
23-09-2009, 02:19
yahu Cem
duyan da sitede dilaverden ve senden başka kimsenin çalışmadığını sanacak.
demekki bu saydığın diğer kişilerin işleri var güçleri var yeteri kadar vakit ayıramıyorlar.
ya da çoluk çocuklarıyla ilgileniyorlardır.
daha geçen sen dememişmiydim çocuklarla ilgilenemedim bu videoyla uğraşmaktan?
onlar da demekki bunu tercih etmişler
ayrıca site çalışmalarında kimse zorunlu olarak bişi yapmak zorunda değil zaten
bu gönüllük esasına dayanır değil mi?

yucemanitu
23-09-2009, 02:19
hoş siz ateistsiniz siniz lafınıza da güven olmaz ya.
Ooohoo yani şimdi de sen bizi kırıyorsun ayıp yahu.

Sümeyye1
23-09-2009, 02:20
Sn Ulpian akhenatonun bir eşi olduğum kanısına nereden vardınız ?

Sümeyye1
23-09-2009, 02:20
Yucemanitu sizde kırılacak bir hal yok hiç inanmadım :)

ulpian
23-09-2009, 02:22
sayın placebo

İsterseniz birbirimizin pratik zekasını sorgulamayı bir kenara bırakalım!

Ne anlatmaya çalışıyorsunuz?

Sevgili açık sözlü, mert, dürüst, aslanparçası Türk faşisti arkadaşınızı sitemizin ''milliyetçilik sembolü'' olarak gördüğünüzü öğrenmiş olduk bu sayede. Tabii sinsi, korkak, alçak Kürt faşistleri böyelelerinin eline su dökemez.

Bu mu?

yucemanitu
23-09-2009, 02:23
Yucemanitu sizde kırılacak bir hal yok hiç inanmadım :)
Niye ben de bir insanım yoksa dine inanmayanları insan olarak da mı görmüyorsun?

Sümeyye1
23-09-2009, 02:24
Yok arkadaşım dinde zorlama yok :)

evrensel-insan
23-09-2009, 02:27
Saygideger Sumeyye1;

Yok arkadaşım dinde zorlama yok-Sumeyye1-

Yorumsuz:boom:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sümeyye1
23-09-2009, 02:28
Ne var yahu zorla müslüman mı olun dedik

placebo
23-09-2009, 02:29
sayın placebo

İsterseniz birbirimizin pratik zekasını sorgulamayı bir kenara bırakalım!

Ne anlatmaya çalışıyorsunuz?

Sevgili açık sözlü, mert, dürüst, aslanparçası Türk faşisti arkadaşınızı sitemizin ''milliyetçilik sembolü'' olarak gördüğünüzü öğrenmiş olduk bu sayede. Tabii sinsi, korkak, alçak Kürt faşistleri böyelelerinin eline su dökemez.

Bu mu?

İşte bu değil...
siz bu gibi göstermeye çalışmışsınız sanki kırk yıldır sitede ne olup bittiğinden haberiniz varmış gibi..Siz akhneyle olan site bünyesinde ki dialogları biliyor musunuz?

Ayrıca ben de Türk değilim ve asla da olmadım yani..Sizin kimseyi tanımadan böyle saldım çayıra iletiler yazarsanız lafı anlamak ve siteyi tanımak için bir başlık açmalısınız önce..

Yazın da nasıl olursa olsun dimi:D

Sümeyye1
23-09-2009, 02:31
İşte bu değil...

Ayrıca ben de Türk değilim ve asla da olmadım yani..
Bu nasıl bir ibaredir anlamadım. İnsan ya Türktür ya değildir, isteğe bağlı sonradan Türk olunabiliyor mu acaba ?

ulpian
23-09-2009, 02:33
İşte bu değil...
siz bu gibi göstermeye çalışmışsınız sanki kırk yıldır sitede ne olup bittiğinden haberiniz varmış gibi..Siz akhneyle olan site bünyesinde ki dialogları biliyor musunuz?

Ayrıca ben de Türk değilim ve asla da olmadım yani..Sizin kimseyi tanımadan böyle saldım çayıra iletiler yazarsanız lafı anlamak ve siteyi tanımak için bir başlık açmalısınız önce..

Yazın da nasıl olursa olsun dimi:D

Rica ederim, bahsettiğiniz hünerlerde sizin önünüze geçebileceğimi sanmıyorum.

Ben siteye üye olduğumdan beri söz konusu şahsın üç farklı nikle yazdığı mesajları okudum. Görüşleri açık seçik bildiğin ırkçılık ve etnik düşmanlık üzerine kurulu idi.

Siz bu şahıs hakkında ''sitemizin milliyetçilik sembolü'' dediniz. İtirazlara karşın şimdi de ''sen yenisin, eski olayları bilmiyorsun'' ayaklarına yatmaktasınız. Sizin Türk olmamanızın konuyla bir ilgisi yok ki ayrıca.

Hani insan bari ''yok ben öyle kastetmemiştim'' filan diyerek durumu kurtarmaya çalışır...

placebo
23-09-2009, 02:35
Bu nasıl bir ibaredir anlamadım. İnsan ya Türktür ya değildir, isteğe bağlı sonradan Türk olunabiliyor mu acaba ?

Olunamıyor işte.Ben de onu diyorum..Ulpian arkadaş her gördüğü ülke bölünmesin diyeni türkçü, ırkçı ,faşist sanıyor.Paranoya olmuş..

Sümeyye1
23-09-2009, 02:36
Akhenatonu takdir ettim vallahi ya ırkçı tam benlik keşke daha önce üye olsaymışım.

ulpian
23-09-2009, 02:37
Olunamıyor işte.Ben de onu diyorum..Ulpian arkadaş her gördüğü ülke bölünmesin diyeni türkçü, ırkçı ,faşist sanıyor.Paranoya olmuş..

Gerçekten de artık yakıştıramıyorum bunları size. Sizler de her ''fikirler özgür olsun'' diyeni bölücü ilan etmektesiniz oysa.

evrensel-insan
23-09-2009, 02:38
Saygideger Sumeyye1;

isteğe bağlı sonradan Türk olunabiliyor mu acaba ? -Sumeyye1-

Ulkenin getirdigi sartlar saglandiktan sonra; istedigin milliyete sahip olabilirsin. Tabi, vatandaslik olarak. Futbolculari, hatirla; mesela, Marcus, pardon; Mert Nobre v.s.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sümeyye1
23-09-2009, 02:39
Fikirler özgür olamaz !Kürt yoktur yazdım hala cevap alamadım ?

placebo
23-09-2009, 02:41
Rica ederim, bahsettiğiniz hünerlerde sizin önünüze geçebileceğimi sanmıyorum.

Ben siteye üye olduğumdan beri söz konusu şahsın üç farklı nikle yazdığı mesajları okudum. Görüşleri açık seçik bildiğin ırkçılık ve etnik düşmanlık üzerine kurulu idi.

Siz bu şahıs hakkında ''sitemizin milliyetçilik sembolü'' dediniz. İtirazlara karşın şimdi de ''sen yenisin, eski olayları bilmiyorsun'' ayaklarına yatmaktasınız. Sizin Türk olmamanızın konuyla bir ilgisi yok ki ayrıca.

Hani insan bari ''yok ben öyle kastetmemiştim'' filan diyerek durumu kurtarmaya çalışır...

Durumu neden kurtarmaya çalışayım ki.Kimden korkacağım sizden mi?Aman ödüm patladı yahu..:D.Ben kendine güvensiz ,moloz bir tip değilim ki size kendimi anlatayım..Siz deyin bana milliyetçi,beriki desin faşist hiç mühim değil ki..Zaten herkes herkesi birşeylerle suçlamakta..Sizde vatan haini bölücü oluyorsunuz tabii bu roller paylaşımında :D

yucemanitu
Fikirler özgür olamaz !

Bu ne demek şimdi?

pante
Ne yazık ki sitemizde ortaya çıkan bu ÖDG kanseri kötü huylu arkadaşlar.
Sebebi de bulaşıcı bir revali-D virüsü. Sitemize 3 yıl önce sızmış ve maalesef birkaç değerli arkadaşa bulaşmış. Virüsün özelliği farklı gözükmek. Özgürlük-demokrasi - TD görüntüsünün arkasında yurtseverlik-ulusalcılık-Atatürkçülük karşıtlığı var. En önemli özelliği ise yurtseverleri milliyetçilikle ve antidemokratlıkla suçlamaları.

Bu virüse karşı sadece yurtsever olanların bağışıklık gücü var.
Yurtseverlik yönü güçlü olmayanlar, siteyi düşünüyorlarsa, sitede birlik-beraberlik anlayışı içinde iseler; bu ÖDG grubundan uzak dursunlar. Çok tehlikeli.

Gruba bilinçsiz olarak katılmış olanlar henüz bu virüse yakalanmamış olabilirler.
Bunu anlayabilmeleri mümkün. Testi kendileri de yapabilir.
Eğer hala sitede huzursuzluktan-gerginlikten rahatsızlarsa, hala sitede birliği-beraberliği istiyorlarsa, hala öncelikleri Kürt ve Ermeni sorunu değilse; bu henüz virüsün onlara bulaşmamış olduğunu gösterir. Hala kurtuluş umutları var demektir. Derhal o tehlikeli ortamdan uzaklaşmalıdırlar.

Eğer bu kötü huylu kanserle başa çıkamazsak, bu kanser yayılacak ve siteyi kaplayacaktır. Artık bu gruptan birisiyle tartıştığınızda bilin ki; siz haklı da olsanız başka birileri karşınıza dikilip: "Biz onunla biriz. Ha o, ha ben. Biz aynıyız" diyeceklerdir. Artık sadece baba-oğul-kız-yeğen-kuzen değil, babalar-oğullar-kızlar-yeğenler-kuzenler olacaktır karşımızda.

ulpian
23-09-2009, 02:44
Durumu neden kurtarmaya çalışayım ki.Kimden korkacağım sizden mi?Aman ödüm patladı yahu..:D.Ben kendine güvensiz ,moloz bir tip değilim ki size kendimi anlatayım..Siz deyin bana milliyetçi,beriki desin faşsit hiç mühim değil ki..Zaten herkes herkesi birşeylerle suçlamakta..Sizde vatan haini bölücü oluyorsunuz tabii bu roller paylaşımında :D

Yahu ne alaka! Elbette benden korkmayacaksınız da, hala sözkonusu arkadaş hakkındaki lafınıza en ufacık bir izah getirmiş değilsiniz. Ben size faşist demedim, apaçık bir şekilde ırkçı ve faşist olan akhe'yi ''sitemizin milliyetçilik sembolü'' olarak adlandırmanıza itiraz ettim.

Neyse istemiyorsanız, herhangi bir açıklama getirmenize gerek de yok artık.

Sümeyye1
23-09-2009, 02:45
İnsanlar Türk devletinin ekmeğini yiyip pkk yı desteklediğini özgürce konuşamaz hatta aklından bile geçirmemeli. Bu demek oluyor. Hoş baştan vurulacaktı kafalarına iş işten geçti

evrensel-insan
23-09-2009, 02:47
Saygideger pante;

Ben nasil olsa; evrensel-insan yalnizligina alisigim. Benim icin, analar-babalar-bacilar v.s. pek fark etmeyecek. Ben, yine evrensel-insan olarak; evrensel/insansal epistemolojik gercekleri ve ideolojik/inancsal dogrusallarin dogrular arasi savasinin resmini vermeye ve curutmeye devam edecegim. Tabi; farklarin farkinin farkina varma temelinde.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
23-09-2009, 02:48
İnsanlar Türk devletinin ekmeğini yiyip pkk yı desteklediğini özgürce konuşamaz hatta aklından bile geçirmemeli. Bu demek oluyor. Hoş baştan vurulacaktı kafalarına iş işten geçti
PKK'yı destekleyen bir mesaj görürsen iletinin sağ üst köşesindeki ünleme tıklayıp mesajı moderatöre bildirirsin olur biter.

placebo
23-09-2009, 02:50
Eğer hala sitede huzursuzluktan-gerginlikten rahatsızlarsa, hala sitede birliği-beraberliği istiyorlarsa, hala öncelikleri Kürt ve Ermeni sorunu değilse; bu henüz virüsün onlara bulaşmamış olduğunu gösterir. Hala kurtuluş umutları var demektir. Derhal o tehlikeli ortamdan uzaklaşmalıdırlar.

.

Ekonomi sorunu ne olacak?İşsizlikten aç kalanlar ne yiyip ne içecekler?Borç batağındaki insanların dertlerine tasalarına bakınız..Tamamen uyuşturulmuş zihinlere empoze edilmiş bir kaç ideolojik harp mahsulü ve oluru olmayan safsataları konuşup duralım..Birileri çıkıpta hayati problemlere nasıl çözüm buluruz diye grup kurmaz..Aç bilaç kürde kuşa nasıl toprak verilir,Ermeniye ne kıyak yapsak moduna girmişler..Yahu neyiniz var da kime ne vereceksiniz?..

negri
yurtseverlik-ulusalcılık-Atatürkçülük karşıtı olunca ne oluyor?

ulpian
Şimdi sayın placebo,

aramızdaki somut tartışma şu şekilde başlamıştı. Ben sümeyye'nin mesajlarından kıllandım ve ''aman akhne olmasın sakın'' dedim. Siz bunun üzerine beni şöyle suçlamalara tabi tuttunuz:

Ulpian arkadaş her gördüğü ülke bölünmesin diyeni türkçü, ırkçı ,faşist sanıyor.Paranoya olmuş..

çok muhterem sümeyye arkadaşımızın mesajları:

Akhenatonu takdir ettim vallahi ya ırkçı tam benlik keşke daha önce üye olsaymışım.

Fikirler özgür olamaz !Kürt yoktur yazdım hala cevap alamadım ?

Hoş baştan vurulacaktı kafalarına iş işten geçti

Dedikodu haramdır doğru hoş siz ateistsiniz siniz lafınıza da güven olmaz ya.

pante
23-09-2009, 02:51
Sümeyye1'in yatma vakti geldiğinden Sümeyye2 olmaya doğru yol alıyor.

Bu arada benim Böğüren altın buzağı yazımı dikkatle okumalıdır. :)

placebo
23-09-2009, 02:52
Yahu ne alaka! Elbette benden korkmayacaksınız da, hala sözkonusu arkadaş hakkındaki lafınıza en ufacık bir izah getirmiş değilsiniz. Ben size faşist demedim, apaçık bir şekilde ırkçı ve faşist olan akhe'yi ''sitemizin milliyetçilik sembolü'' olarak adlandırmanıza itiraz ettim.

Neyse istemiyorsanız, herhangi bir açıklama getirmenize gerek de yok artık.

Milliyetçilik, faşist ,ırkçı kavramlarıyla sizin kadar ilgili olmadığımı gönül rahatlığıyla cevap olarak alabilirsiniz..

yucemanitu
23-09-2009, 02:56
Yok sen maymun musun, yok siz Ateistlere güven olmaz yok Akhe tam bana göreymiş..... Ne diyeyim Sümeyye Arabın putu müstehakını versin e mi... Yani akhe değilsin ama ondan da beter bir efsane olacaksın bu gidişle :D

evrensel-insan
23-09-2009, 02:59
Saygideger negri;

yurtseverlik-ulusalcılık-Atatürkçülük karşıtı olunca ne oluyor? -negri-

Ideolojik/inancsal/dogrusallardan; bir dogruya; ideolojik/inancsal/dogrusallardan baska bir dogruyla, karsilik verilmis ve dogrular arasi savasim baslatilmis oluyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
23-09-2009, 03:03
Saygideger negri;

yurtseverlik-ulusalcılık-Atatürkçülük karşıtı olunca ne oluyor? -negri-

Ideolojik/inancsal/dogrusallardan; bir dogruya; ideolojik/inancsal/dogrusallardan baska bir dogruyla, karsilik verilmis ve dogrular arasi savasim baslatilmis oluyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ondan almayıp özgür kız gibi gibi, sadece özgürüm ya da sadece insanım desem, olur mu?

placebo
23-09-2009, 03:07
ondan almayıp özgür kız gibi gibi, sadece özgürüm ya da sadece insanım desem, olur mu?

Nasıl olacak o?..Mantıktan kopmadan konuşmak gerekirse, kimse özgür değildir.Demin o sebeple sordum özgürlük nedir diye..Forumda daha önce işlenmiştir hatta..Sadece A yı değil de B yi eğer varsa C yi seçme izniniz var.Onu bile seçerken şartların oluşması gereklidir.Hiç bir şekilde özgür değilsiniz..

evrensel-insan
23-09-2009, 03:09
Saygideger negri;

özgürüm ya da sadece insanım desem, olur mu? -negri-

Sadece demeyle olabilse; de tabi. Ama; bu isler pek demeyle olmuyor. Her veriyi sorgulayip-nedenleyip; once birey bilincini almak ve bu bilinci; evrensel/insansal dusunce ve davranisa tasimakla oluyor. Bu da basta kendinle ve verilerinle mucadele demek. Kendi disindakilerle iliskideki mucadele de cabasi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
23-09-2009, 03:13
aslolarak özgürlüğü kimse açıkça tanımlayamaz. hangi özgürlükten konuşuyorsak ona göre tanımlar geliştirebiliriz. örneğin, toplumsal özgürlükten söz ettiğimizde, başkalarının özgürlükleriyle sınırlı özgürlüklerden söz edebiliriz. bu bile yeterli bir tanım olmayıp yine boşlukta kalan kısımları vardır.
benim için özgürlük, istediğimi yapmak değil istemediklerimi yapmamaktır.

placebo
23-09-2009, 03:16
.

bunu vikipedi ye de asında dumur olsun millet kaynak babında bakarken .. Edebi bir tanımlama beklemiyordum.

evrensel-insan
23-09-2009, 03:22
Saygideger negri;

Sana istemediklerini "yaptiran" mi var?

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
23-09-2009, 03:23
bu tanımlamayı yapan ben değilim. sadece uygulayıcılardan biri olarak karşınızdayım.

theatre
23-09-2009, 03:24

Olmaz..

Sevgili negri olmaz..

En azından..

Doğru düzgün ülkelerde olmaz..

Adama "kimsin*" diye sorunca..

Kimse "insanım" demiyor..

Örneğin Amerikada..

"Amerikanım" deniliyor..

Fransa'da "Fransızım" demiyeni..

Öpüyorlar..

Hatta o kadar ki..

Adam veya kadın..

Simsiyah..

Zenci'den zenci..

Onlar bile..

Fransızım diyor..

Türkiyeli olupta..

Amerikalı..

İngiliz..

Alman olmaktan gurur duyanlar bile var..

negri
23-09-2009, 03:24
Saygideger negri;

Sana istemediklerini "yaptiran" mi var?

Saygilarimla;
evrensel-insan

istemediklerimi yaptıran yok.

negri
23-09-2009, 03:28
Olmaz..

Sevgili negri olmaz..

En azından..

Doğru düzgün ülkelerde olmaz..

Adama "kimsin*" diye sorunca..

Kimse "insanım" demiyor..

Örneğin Amerikada..

"Amerikanım" deniliyor..

Fransa'da "Fransızım" demiyeni..

Öpüyorlar..

Hatta o kadar ki..

Adam veya kadın..

Simsiyah..

Zenci'den zenci..

Onlar bile..

Fransızım diyor..

Türkiyeli olupta..

Amerikalı..

İngiliz..

Alman olmaktan gurur duyanlar bile var..

onların tercihleri beni bağlamaz.
memleket nere?
uzay
bay? bayan?
insan
yaş kaç?
yaşın ne önemi var canım, mühim olan insanlık.
.
.
.
herşeyin başı?
sevgi

theatre
23-09-2009, 03:39
onların tercihleri beni bağlamaz.
memleket nere?
uzay
bay? bayan?
insan
yaş kaç?
yaşın ne önemi var canım, mühim olan insanlık.
.
.
.
herşeyin başı?
sevgi

Öyle olmuyor ama..

Irak'ta bir bilmem ne kadar milyon insan öldürülürken..

İnsanlık..

Sevgi..

Hiç bir anlam ifade etmiyordu..

Hiç bir zaman da etmeyecek..

Mesela,örneğin..

Türküm demekten..

İsrarla imtina edenler..

Başka bir ülkenin milletinden olmaya pek bir can atıyor.

theatre
23-09-2009, 04:03
Ben derim ki;

Gene herkes..

Forum'un sayfalarında düşüncelerini özgürce açıklasın..

Ancak..

Siteyi olumsuz bir şekilde etkileyecek..

Guruplanmalara girişilmemelidir..

Turan Dursun gibi..

Bir değerin adı..

Bu tür şeylere vasıta yapılmasın..

Turan Dursun..

Hakikaten büyük bir isim..

Gelecek kuşaklar..

Onun kıymetini bilecekler..

Bizler de bilelim..

evrensel-insan
23-09-2009, 04:45
Saygideger theatre;

Başka bir ülkenin milletinden olmaya pek bir can atıyor. -theatre-

Konu baska bir ulkenin milletinden olmak degil; baska bir ulkenin vatandasi olup; o ulkenin vatandaslik haklarindan yararlanmak. Oyuzden, vatandaslik hakki ile; milli kokensel veriyi birbirine karistirmayalim.

Biri dogumdan itibaren verilir. Digeri sonradan alinir. Ayni ana dil ve ikinci, ya da yabanci dil gibi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
23-09-2009, 04:50
Saygideger negri;

istemediklerimi yaptıran yok. -negri-

Madem istemediklerini yaptiran yok; o zaman, kendinizi ozgur mu kabul ediyorsunuz?

Nerden ve neyden ozgur? Herseyin birbirine zincirin halkalari gibi bagli oldugu, evrende; sizin ozgurlugunuzun, anlami ne oluyor, acaba?

Saygilarimla;
evrensel-insan

3.yol
23-09-2009, 05:43
Sevgili arkadaslar , milliyetciler, ulkuculer , dinliler dinsizler, kurtculer, turkculer , irkcilar, ozgurlukcu demokratlar,

Benim icin dinler gibi ideolojiler de birer tabu ..... o yuzden Cem'in ortaya koydugu bu gruba katilmaktan onur duyuyorum .... Bu beni ne Ataturk dusmani yapar, ne PKK sempatizani yapar ne de bu sitede degisik gorusteki insanlara karsi ayrimci yapar .....

Cunku ben demokrat ve ozgurlukcu bir insanim ......

Ister Sureyya1 " Kurt diye bir irk yoktur " desin .... Desin kardesim ... varsin desin ... ne zarari var .... buna inanan inanir inanmayan inanmaz .... sonucta bilgi cagindayiz.

Ya da biri cikip Kurt tarihi anlatsin .... okurum .... hakli bulurum ya da haksiz ... o benim insani secimim ....

ama eger birisi cikip siddet iceren bir onermede bulunursa bence bu yasaklanmali. Ya da kisiye saldiri oldugunda ....

Milliyetciligi reddedip vatandasligi kabul ediyorum ....

TC'de yasayan her "Turk, Kurt, Ermeni, vb." benim icin TC vatandasidir .... Nasil "ateisti, alevisi, sunnisi, hiristiyani, musevi" benim icin neyse odur.....

Her turlu dogmaya karsiyim ..... insani temel alan sistemi destekliyorum ....

Cem'in yazdigi sartlari tek tek okudum ve hic tereddutsuz her cumlesine katiliyorum ....

Ozgurlucu Demokratlar Gurubunun da kurulusunu kutluyorum ....

vartor
23-09-2009, 07:31
Ben de hem yukardaki iletindeki sozlerini, ve tekrar aramiza donusunu kutluyorum ucuncuyol'un,
Tanimayanlar icin, Tercume gurubuna ve genel forumlara, ceviri ve humanist gorusleriyle zenginlik kazandiran degerli bir uyemiizdir. Yakinda hepiniz taniyacaksiniz zaten...

kafasikarisik
23-09-2009, 09:09
DÖG zaten ÖGD olmuştu.
Ayrıca kurmaya gerek varmıydı?
Din ile ilgili başlıklara tek satır yazmayan, bunun yanında ne kadar siyasi başlık varsa hepsine agresif bir uslupla Atatürk'e, Cumhuriyet'e hatta laikliğe saldıranlar, DÖG den yaldızlı davetiye alıyordu.
Eski DÖ üyeleri, hatta yönetimden elemanlar ise, savunma yaptıkları için bahaneler ile cezalandırılıyordu.
Bir yandan tasfiye, bir yandan "yeni üye" kazanımı.
Kör göze parmak olmuş yani.
Size hayırlı işler, bol kazançlar diyelim.
Edit: ha bir de kendilerini dinler ile ilgili başlıklarda epeydir hasret bırakan DÖ üyesi zatı muhteremler, Kürt, Atatürk vs konuları olunca bir anda peydahlanıyorlar. Bu da ilginç.

negri
23-09-2009, 10:26
Öyle olmuyor ama..

Irak'ta bir bilmem ne kadar milyon insan öldürülürken..

İnsanlık..

Sevgi..

Hiç bir anlam ifade etmiyordu..

Hiç bir zaman da etmeyecek..

Mesela,örneğin..

Türküm demekten..

İsrarla imtina edenler..

Başka bir ülkenin milletinden olmaya pek bir can atıyor.

'Banane' desem ayıp mı etmiş olurum? laf ola beri gele, bu sözlere bir cevap vermeliyim ya da bak bir şey söyleyeyim ders olsun gibi davranışların gereği yok.

negri
23-09-2009, 10:32
Saygideger negri;

istemediklerimi yaptıran yok. -negri-

Madem istemediklerini yaptiran yok; o zaman, kendinizi ozgur mu kabul ediyorsunuz?

Nerden ve neyden ozgur? Herseyin birbirine zincirin halkalari gibi bagli oldugu, evrende; sizin ozgurlugunuzun, anlami ne oluyor, acaba?

Saygilarimla;
evrensel-insan

kendimi özgür kabul ediyorum. diğer soruların yanıtları sende saklı. benim yerime cevapla.

ozgur_
23-09-2009, 10:42
DÖ üyesi zatı muhteremler, Kürt, Atatürk vs konuları olunca bir anda peydahlanıyorlar. Bu da ilginç.

Sayın kafasikarisık

Öncelikle bahsettiğiniz konuları genelde kimlerin açtığına bakın. Taktir edersiniz ki bahsettiğiniz konularda hepimiz mutabık değiliz. Konu açılınca tabiki itirazı olan, itiraz noktaları belirtecektir. Din konusuna gelince, bu sitede hemen hemen hepimizin ortak paydası dindir. Bu konuda düşünce olarak uç aşağı beş yukaru hepimiz mutabıkız.

Ayrıca bu gurubun kuruluşu malumun ilanıdır. Bu gruptan öncede herkesin dünyaya bakışı bellidir. Bu gurup kuruldu diye kimse dünya görüşünu değiştirmedi. Gurbun bir özelliğide farklılıkları zenginlik olarak kabul eder, farklılıklardan korkmaz. Bu nedenle gruba göre bu bir bölünme değil bir zenginliktir.

Bu arda grubun kuruluşunu kutluyorum.

theatre
23-09-2009, 10:52
'Banane' desem ayıp mı etmiş olurum? laf ola beri gele, bu sözlere bir cevap vermeliyim ya da bak bir şey söyleyeyim ders olsun gibi davranışların gereği yok.

Sadece insanım..

Diyenler..

Öyle diyor..

"Bana ne.."

Bari ben de öyle şeyler söyliyeyim ki ders olmasın..

Benim için

Artık..

Daha da..

Bana ne?

kafasikarisik
23-09-2009, 11:11
Ne yazık ki sitemizde ortaya çıkan bu ÖDG kanseri kötü huylu arkadaşlar.
O kanser DÖG de çıktı. DÖ yapısı dönüştürülmeye çalışılıyor. Yönetimden belli kişiler çeşitli bahaneler ile uzaklaştırılmış/uzaklaşmak durumunda bırakılmış. Pante gibi, Aydoe gibi üyeler etkisizleştirilmeye çalışılıyor. Mütezile, Ayata gibi sert usluplu üyeler ise bahaneler yaratılarak bir şekilde cezalandırılıyor. Tersi durumda son derece sert usluplu bir "isyankar" üye, uslübun eleştirlmesi bir yana belli yöneticilerin "yürü be aslanım kim tutar seni" mesajlarına mazhar oluyor. Bir yandan da yönetime girmek için DÖ olmak gerektiğinden "kafa dengi" üyeler belirlenip ÖM ler ile DÖG ye üye yapılmaya teşvik ediliyor. İlerde mecliste sayısal çoğunluk oluşunca yeni alınan karar şöyle olabilir;

Bilmem kaçıncı madde;
Site yönetiminde yer alabilmek için "Özgürlükçü Demokratlar Gurubu" üyesi olmak şarttır.

Yeni görevlendirmelere bakmak bile bunu anlamaya yetiyor.

özgür_,

Sana da mı davetiye geldi DÖ den? Neden üstüne alındın?

ha bir de kendilerini dinler ile ilgili başlıklarda epeydir hasret bırakan DÖ üyesi zatı muhteremler, Kürt, Atatürk vs konuları olunca bir anda peydahlanıyorlar.
Alıntı yaptığınız cümlenin önünde kalın harflerle yazdığım bölüm de vardır.

negri
23-09-2009, 11:31
Sadece insanım..

Diyenler..

Öyle diyor..

"Bana ne.."

Bari ben de öyle şeyler söyliyeyim ki ders olmasın..

Benim için

Artık..

Daha da..

Bana ne?

Öyle olmuyor ama.. Irak'ta bir bilmem ne kadar milyon insan öldürülürken..

İnsanlık.. Sevgi.. Hiç bir anlam ifade etmiyordu.. dersen bana ne derim. kimin için bir anlam ifade ettiğinin bir ehemmiyeti var mı? ben söyleyeceğimi söylemişimdir, senin için insanlık ve sevgi bir anlam ifade etmiyorsa bu senin sorunundur, beni ilgilendirmezdir, 'bana ne'dir. bir anlam ifade etmesi için ne yalvarırım ne de başına silah dayarım.
Türküm demekten.. İsrarla imtina edenler.. Başka bir ülkenin milletinden olmaya pek bir can atıyor. dersen hiç kafama takmam. bu onun düşüncesi ve eylemidir. insanlığa zararı olan bir durum mu? değil. bana ne onun tercihinden.
yazdıklarınla yazdıklarım arasında güçlü bir bağ olmasına özen göster. bana ne denilince ipler kopabiliyor. yinelemekte fayda var, laf ola beri gele, bu sözlere bir cevap vermeliyim ya da bak bir şey söyleyeyim ders olsun gibi davranışların gereği yok.
bu perdeyi de kapattık. bu oyun da burada bitti.

Cem
23-09-2009, 11:50
Ekonomi sorunu ne olacak?İşsizlikten aç kalanlar ne yiyip ne içecekler?Borç batağındaki insanların dertlerine tasalarına bakınız..Tamamen uyuşturulmuş zihinlere empoze edilmiş bir kaç ideolojik harp mahsulü ve oluru olmayan safsataları konuşup duralım

placebo, söylediğin sorunları tartışmaya bir engel var mı sitemizde?

Ancak diğer bazı konuların tartışması engellenmeye çalışılıyor. Problem burada.

Sanırım öncelikle problemin ne olduğu konusunda anlaşmamız gerekiyor bazı üyelerimizle. Yaşadığımız problemi farklı algılayanların çözümde uzlaşması da beklenemez.

Biz diyoruz ki kin ve nefret propagandası olmadığı sürece fikirler serbest bırakılsın. Bizim bu görüşümüz ögürlüğü öne çıkaran bir anlayıştır. Pante, mutezile ve onlara yakın arkadaşlar ise diyor ki yurtseverlik ön plana çıkarılsın ve üniterlik gibi tartışılmaz "değerler" kutsal bir zırhla korunsun ve bunlar tartışılmasın.

pante,

Grubun kurulması birkaç kişi hariç sert tepkiler almamış görünüyor. Hatta kişiler bu konuyu çok da önemsememiş olacaklar ki başlıktaki mesajların büyük bölümü konu dışına çıkmış durumda.

Bu grup kuruldu da site bölündü diye bir şey yok.

Birincisi görüş ayrılıkları zaten yıllardan beri vardı, grup kurulunca mı bölünme olmuş oluyor?

İkincisi ben ve sanıyorum gruptaki çoğu arkadaşımız ortak amaçlar için beraber çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerdir. Örneğin İngilizce turandursun.net sitesinin çalışmaları başlamış durumda. Tercüme grubunda kimin ne görüşte, hangi grupta olduğu önemli değil. O sitede yapılacak işler bellidir. İsteyen, bilgisi olan, gelir çalışır. Diğer çalışmalarda da bu böyle. Radyo, video vs. değişen bir şey yok, olmamalı da.

Ancak site ana sayfasında Turan Dursun resminin yanına politik bir kişinin resminin konulmasına çalışmak, tüzük yasaklarında belli bir politik görüşün tabularına uygun yasaklar koyarak vb. şekilde sitenin belli bir grubun ideolojik çizgisine girmesine karşı çıkmak için böyle bir grubun kurulması zarururi idi. Çünkü senin de zaman zaman dahil olduğun bir grup bazı kişileri birer birer kıstırıp, bezdirip hegemonya sağlamaya çalışıyorlar. Bu saldırılara karşı grubumuzun kurulması zaruri oldu. Bu grubun kurulmasındaki en büyük nedenlerden biri de budur. Özellikle mutezile, aydoe gibi kişilerin son aylarda izledikleri çizgidir.

Hayırlı olsun.

theatre
23-09-2009, 12:50
Öyle olmuyor ama.. Irak'ta bir bilmem ne kadar milyon insan öldürülürken..

İnsanlık.. Sevgi.. Hiç bir anlam ifade etmiyordu.. dersen bana ne derim. kimin için bir anlam ifade ettiğinin bir ehemmiyeti var mı? ben söyleyeceğimi söylemişimdir, senin için insanlık ve sevgi bir anlam ifade etmiyorsa bu senin sorunundur, beni ilgilendirmezdir, 'bana ne'dir. bir anlam ifade etmesi için ne yalvarırım ne de başına silah dayarım.
Türküm demekten.. İsrarla imtina edenler.. Başka bir ülkenin milletinden olmaya pek bir can atıyor. dersen hiç kafama takmam. bu onun düşüncesi ve eylemidir. insanlığa zararı olan bir durum mu? değil. bana ne onun tercihinden.
yazdıklarınla yazdıklarım arasında güçlü bir bağ olmasına özen göster. bana ne denilince ipler kopabiliyor. yinelemekte fayda var, laf ola beri gele, bu sözlere bir cevap vermeliyim ya da bak bir şey söyleyeyim ders olsun gibi davranışların gereği yok.
bu perdeyi de kapattık. bu oyun da burada bitti.

Düşüncelerine katılmıyorum..

Ama..

Saygı duyarım.

negri
23-09-2009, 12:56
Düşüncelerine katılmıyorum..

Ama..

Saygı duyarım.

saygılar ve sevgiler bizden.

unbe
23-09-2009, 12:57
benim anlamadığım,madem kimse ülkenin bölünmesini istemiyor da-bir yerde böyle söylenmişti de-bunun olabilirliğini neden tartışmak istiyorsunuz?

theatre
23-09-2009, 13:05
placebo, söylediğin sorunları tartışmaya bir engel var mı sitemizde?

Ancak diğer bazı konuların tartışması engellenmeye çalışılıyor. Problem burada.

Sanırım öncelikle problemin ne olduğu konusunda anlaşmamız gerekiyor bazı üyelerimizle. Yaşadığımız problemi farklı algılayanların çözümde uzlaşması da beklenemez.

Biz diyoruz ki kin ve nefret propagandası olmadığı sürece fikirler serbest bırakılsın. Bizim bu görüşümüz ögürlüğü öne çıkaran bir anlayıştır. Pante, mutezile ve onlara yakın arkadaşlar ise diyor ki yurtseverlik ön plana çıkarılsın ve üniterlik gibi tartışılmaz "değerler" kutsal bir zırhla korunsun ve bunlar tartışılmasın.

pante,

Grubun kurulması birkaç kişi hariç sert tepkiler almamış görünüyor. Hatta kişiler bu konuyu çok da önemsememiş olacaklar ki başlıktaki mesajların büyük bölümü konu dışına çıkmış durumda.

Bu grup kuruldu da site bölündü diye bir şey yok.

Birincisi görüş ayrılıkları zaten yıllardan beri vardı, grup kurulunca mı bölünme olmuş oluyor?

İkincisi ben ve sanıyorum gruptaki çoğu arkadaşımız ortak amaçlar için beraber çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerdir. Örneğin İngilizce turandursun.net sitesinin çalışmaları başlamış durumda. Tercüme grubunda kimin ne görüşte, hangi grupta olduğu önemli değil. O sitede yapılacak işler bellidir. İsteyen, bilgisi olan, gelir çalışır. Diğer çalışmalarda da bu böyle. Radyo, video vs. değişen bir şey yok, olmamalı da.

Ancak site ana sayfasında Turan Dursun resminin yanına politik bir kişinin resminin konulmasına çalışmak, tüzük yasaklarında belli bir politik görüşün tabularına uygun yasaklar koyarak vb. şekilde sitenin belli bir grubun ideolojik çizgisine girmesine karşı çıkmak için böyle bir grubun kurulması zarururi idi. Çünkü senin de zaman zaman dahil olduğun bir grup bazı kişileri birer birer kıstırıp, bezdirip hegemonya sağlamaya çalışıyorlar. Bu saldırılara karşı grubumuzun kurulması zaruri oldu. Bu grubun kurulmasındaki en büyük nedenlerden biri de budur. Özellikle mutezile, aydoe gibi kişilerin son aylarda izledikleri çizgidir.

Hayırlı olsun.

Türkiye'de..

Irkçılık yapan..

Kendini yalnız bulur..

Türk ırkçılığı da dahildir buna..

Irkçılığın en tutunamayacağı yer Türklerin yaşadığı yerlerdir..

Bir Türk..

Türklüğün bir ırk bir gen olayı olmadığının bilincindedir..

Türklük..

Artık tarihi de bir tarafa bırakıyorum..

Türkiye'de yaşayan insanlarla beraber yaşama isteğidir.

O nedenle bu tür davranışları sergileyenler..

Bu toplumda yalnız kalırlar..

Ben dahil eminim bir çok katılımcı..

Turan Dursun için burada..

Yoksa..

Alternetifler var..

Ve..

Yeni alternatifler de geliştirilebilir.

negri
23-09-2009, 15:02
sen bilirsin, istediğini yapmakta özgürsün.
anlaman uzun zamanını almış.
bu durumu da anlaman uzun zamanını almış.
Ardından da bu 17 oyu aşabilmek için bu gruplaşmaya gittiler.
forum sitelerinin tümünde gizli ya da açık gruplaşma vardır.
Bu yeni oluşturulan antidemokratik, diktacı ÖDG grubu ise hizipçi bir gruptur.
Bu gruba karşı başka bir grup kurmak, bu hizipçilerin ekmeğine yağ sürmek ve TD sitesini bölmek demektir.
bir kaç parçaya bölünmüş bir sitede yıllarını harcamış senden, bu sözleri duymak ayrıcalık olmalı. 'bu grup' deyip karşısında durarak gruplaşmanın daha da derinleşmesine neden olduğunun farkında mısın? onların ekmeğine yağ sürenlerin başında sen geliyorsun.
Bu grubun karşısında, Dinlerden Özgürlük Grubu var.
Dinlerden Özgürlük Grubundan bu hizipçi ÖDG grubuna üye olmayan herkes birlik anlayışındadır ve el eledir.
nah el ele ve birliktir.
Site kurucusunun gerçek amacını bilmiyoruz.
Belki de bu gerilim politikasının katılımı arttırdığını düşünüyor ve gerilim üzerinden site reytingini yükseltmeyi planlıyordur.
forum sitelerinde işler böyle yürür. bu sitede daha önce yapılanları görmene rağmen göz yumarken aklın yerinde değil miydi? işine gelmeyince mi duruş sergiler oldun?
gerçek devrimci demokratlar grupçuluğa karşıdırlar, grupçulukla mücadele ederler. Kesinlikle grupçu anlayışlara katılmaz, beraber olmazlar.
heh onu bileydin. ama sen devrimci bir demokrat değilsin. düpedüz sosyal demokratsın.
Sitemize 3 yıl önce sızmış ve maalesef birkaç değerli arkadaşa bulaşmış.
o zamanlar aklın nerelerdeydi?
Virüsün özelliği farklı gözükmek. Özgürlük-demokrasi - TD görüntüsünün arkasında yurtseverlik-ulusalcılık-Atatürkçülük karşıtlığı var. En önemli özelliği ise yurtseverleri milliyetçilikle ve antidemokratlıkla suçlamaları.

herşeyi kendinize yontmaya bayılıyorsunuz. tehlikeli olanlar, sizlersiniz. siteyi ele geçirmeye çalışırken elinize yüzünüze bulaştırıp açık verdiğiniz için bu olaylar gerçekleşmiş olabilir mi?
Bu virüse karşı sadece yurtsever olanların bağışıklık gücü var.
Yurtseverlik yönü güçlü olmayanlar, siteyi düşünüyorlarsa, sitede birlik-beraberlik anlayışı içinde iseler; bu ÖDG grubundan uzak dursunlar. Çok tehlikeli.
tehlikenin farkında mısınız? : )
şu siteden uzaklaşıp kafanı dinlemeye başla. bir kez gittin, tekrar gitmen sorun olmaz. yine geri gelirsin.
Artık bu gruptan birisiyle tartıştığınızda bilin ki; siz haklı da olsanız başka birileri karşınıza dikilip: "Biz onunla biriz. Ha o, ha ben. Biz aynıyız" diyeceklerdir.
haklısın. ama bu durum sitede daha önce de vardı. bugüne özgü bir durum değil.

yucemanitu
23-09-2009, 15:47
Sümeyye1 (Istanblue-akhenaton) degisik bir nickle yeniden üye oldugu icin 2 yil süreyle yasaklanmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=237587#post237587

Şüphelenen arkadaşa çok rahat patavatsızca "paranoyak" diyenler özür dilemeyi düşünüyor mu aceba?

unbe
23-09-2009, 15:48
kim demiş paronayak yaw?
iplerine baktım ben ayrı ayrı çıktıydı.nasıl oldu anlamadım.....

yucemanitu
23-09-2009, 15:53
kim demiş paronayak yaw?

Merak ediyorsan eski mesajlara bak birisi açıkça "paranoyak" demiş.

evrensel-insan
23-09-2009, 16:03
Saygideger unbe;

Birincisi, eger IP'ler sabitse; baska bir pc den siteye girilebilir. Eger IP ler sabit degil degiskense; o zaman da zaten kontrol etme olanagi ortadan kalkar.

Genelde, burda IPler belirli bir saat sonra degistirilir. IPlerin sabitligini korumak, sadece buyuk sirketlerin, bilgilerini ve internet baglantisini devamli saglama amaclidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
23-09-2009, 16:09
Saygideger yucemanitu/unbe;

Bakin, benim dunku o yogun trafikte, konu ile ilgili mesajim da; burda;

Saygideger Sumeyye1;

Akhe'nin olabilirmi, acaba?-e.i.

Mesaj 85

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
23-09-2009, 16:25
unbe, bunlar şimdi seni akhenaton'u savunmakla da suçlar.
"IP farklılığından yanılmışım" de geç. Senin mesajından sonraki mesajım şöyleydi:

Alıntı:
sümeyye sümeyye yani.
akhe makhe değil.amma akhe fobisi olmuş yaw

Akhe, binbirsurat gibidir.
Ve iyi koku alır.
Nerede tam zıddı varsa oraya dadanır.

Alıntı:
başedemediğiniz biriydi zaar.

Akhe müthiş bir adamdı.
Başedemedikleri için de hep banlarlar.
Sen kim akhe olmak kim?

(Aynı sözleri İstanblue'ye de kullanmıştım)

Başlığın da içine ettin ha!
Biz burada site-ülke için çırpınırken sen şamata-tantana peşindesin.
Sayfalar seninle dolu.
Çekil de bizi derdimizle başbaşa bırak.
Şu kanserin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğunu anlayalım önce.

Sonra da şu mesajımla Akhe olduğunu ima ettim.

Sümeyye1'in yatma vakti geldiğinden Sümeyye2 olmaya doğru yol alıyor.

Bu arada benim Böğüren altın buzağı yazımı dikkatle okumalıdır.

Böğüren altın buzağı, Akhe'nin takıntılarındandır. O yüzden yazmıştım.

Akhe ırkçıdır, Kürt düşmanıdır falan ama hiç olmazsa merttir. Türk düşmanları gibi maske takmıyor. Yani ırkçının da merti var, kalleşi var. Tehlikeli olan ise akhe gibi açık sözlü olanları değil, maske takmış olanları. Özellikle yeni isimlere dikkat edin. Siparişle gelmiş gibi hepsi.

yucemanitu
23-09-2009, 16:46
Unbe'yi Akhenaton'u korumakla suçladığım yok. Lütfen çarpıtmayın. Ulpian şüphelenince ben gerçekten Akhe olduğunu anlamamış yok o deildir demiştim. Ama Placebo benim dalga geçtiğimi düşünüp ulpiana ve bana "paranoyak" tabirini kullanmıştı illa uzun uzadıya anlatmam mı lazım? Sen niye alındın unbe? Demediğin bir şey varsa sana denmemiştir rahat ol.

yidemir
23-09-2009, 16:46
Sayın arkadaşlar,
İzlenimlerime göre, yönetim içerisinde anlaşmazlıklar var. Bu anlaşmazlıkların temel kaynağı sosyal gruplar. İstenilmeyen grupları kapatmak, bence mantıksız olur. Meclisteki kullanıcıların taraf tutması, sanal bir ortamda sert tartışmalara yol açacağından, böyle sorunların sanal bir ortamda değilde, birebir tartışılmasını öneririm. (İmkân var mıdır bilemiyorum, yaratılması şart.) Bölücülüğe, her ne kadar çoğunluk karşı çıksada, sizler istemesenizde her yerde. Tarihi analizini yapınız lütfen. Geçmişteki olayları değerlendiriniz. Apayrı bir mesele tabii.

Haddim olmayarak benim naçizne önerim; sosyal gruplara sadece kullanıcıların, yani platform üyelerinin katılabilmesi. Meclisteki kişilerin sosyal gruplara ne müdehalesi, ne de erişiminin olmamasıdır. (Müdahaleden kastım, moderasyon (forum kurallarına aykırı mesajların yönetilmesi vs. gibi) değildir.)

En azından aradaki problemleri çözmeniz bakımından, belli bir süre.kim demiş paronayak yaw?
iplerine baktım ben ayrı ayrı çıktıydı.nasıl oldu anlamadım..... Birincisi, eger IP'ler sabitse; baska bir pc den siteye girilebilir. Eger IP ler sabit degil degiskense; o zaman da zaten kontrol etme olanagi ortadan kalkar.

Genelde, burda IPler belirli bir saat sonra degistirilir. IPlerin sabitligini korumak, sadece buyuk sirketlerin, bilgilerini ve internet baglantisini devamli saglama amaclidir.Protokol adresi değiştirmeye yarayan uygulamalar mevcut ve herkes tarafından indirilebilir halde olduğundan, kişiler rahatça kimliklerini gizleyip/değiştirebiliyorlar.

Sevgiler.

evrensel-insan
23-09-2009, 16:47
Saygideger pante;

unbe, bunlar şimdi seni akhenaton'u savunmakla da suçlar.-pante-

"Bunlar" kim? ve neden unbe'yi akhenaton'u "savunmakla suclasinlar?"

Boyle bir suclama, kime ne kazandirir ki!

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
23-09-2009, 16:56
Selamlar,

Demokrat olmak özgürlükçü olmayı, özgürlükçü olmak demokrat olmayı gerektirmiyor mu? Niye böyle çifte kavrulmuş bir vurguya ihtiyaç oldu?

Bu vurgu dahilinde Özgürlükçü Demokratlar Grubu'na katılmayanlar/katılamayanların baskıcı faşist kabul edilmeye aday olduğu iması mı var acep?

A.

unbe
23-09-2009, 17:10
yahu iki dakka çalışayım dedim neler olmuş.
ben dün gece baktım iki İP nosu farklıydı.
tam uygulamayı bilmiyorum karşılaştırma filan yapılıyor mu diye,yanlışlık yapmışımdır.daha acemi mod sayılırım sonuçta.
biri gerekeni yapmış sonuçta üstüne tartışmaya gerek yok.

Cem
23-09-2009, 17:13
Demokrat olmak özgürlükçü olmayı, özgürlükçü olmak demokrat olmayı gerektirmiyor mu? Niye böyle çifte kavrulmuş bir vurguya ihtiyaç olduBu başlıkta bulunan ve aşağıda linkini verdiğim mesajımın son 5 paragrafının sorunu yanıtladığını düşünüyorum. Başlıkta çok mesaj olduğu için hepsini okuyamamış olman mümkündür. Placebo da benzeri bir soru sormuştu, ona atfen yazılmış bir yanıttı:

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=237398&postcount=81

azınlık
23-09-2009, 17:59
Yanıt için teşekkürler.

A.

ulpian
23-09-2009, 18:25
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=237587#post237587

Şüphelenen arkadaşa çok rahat patavatsızca "paranoyak" diyenler özür dilemeyi düşünüyor mu aceba?

Aynı soruyu ben de sormak isterim...

Sümeyye1,

Ulpian arkadaş her gördüğü ülke bölünmesin diyeni türkçü, ırkçı ,faşist sanıyor.Paranoya olmuş..

negri
23-09-2009, 18:56
Özellikle yeni isimlere dikkat edin. Siparişle gelmiş gibi hepsi.
isim vererek açıkla, bilelim. insanlar yeter düzeyde paranoyaklaşmışken paranoyaklıklarını bir üst düzeye çıkarmadan açıklamanda yarar var.

Averroes
23-09-2009, 19:29
Cem'in başlattığı Özgürlükçü Demokratlar Grubu'nu destekliyorum. Sitede sadece anti-kurancı, anti-muhammedçi, anti-müslüman bireyler görmek isteyen ve bunun dışında sarfedilecek efora tahammülü olmayanların bu gruba hoşgörüyle bakabilmelerini zaten beklemiyorum. Ama Cem liderliğindeki bu grub, bireylerin ve onların görüşlerinin sadece bir dine tepkilerden ibaret olmadığını, bireyi birey yapan çok çeşitli unsurların bulunduğunu, İslam'a karşı olma yanında, bireyin kendi politik ve yaşam felsefesiyle ilgili de gurur duyabilme hakkı bulunduğunu vurgular bir proje başlatmış. Kendisi bu sitede fikirlerine saygı duyduğum ender ateistlerden biridir. Özellikle Ulpian'ın yazdığı

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12384

bu son derece isabetli yazı temelinde mantıklı fikirlerini daha önce de okumuştum. Kendisine, başlattığı bu projenin çok isabetli olduğunu/olacağını, sitenin, bir takım kimseler tarafından azaltılmış prestijini ve saygınlığını tekrardan kazandıracağını hatırlatırım.

Saygılar

ulpian
23-09-2009, 20:14
Sevgili arkadaslar , milliyetciler, ulkuculer , dinliler dinsizler, kurtculer, turkculer , irkcilar, ozgurlukcu demokratlar,

Benim icin dinler gibi ideolojiler de birer tabu ..... o yuzden Cem'in ortaya koydugu bu gruba katilmaktan onur duyuyorum .... Bu beni ne Ataturk dusmani yapar, ne PKK sempatizani yapar ne de bu sitede degisik gorusteki insanlara karsi ayrimci yapar .....

Cunku ben demokrat ve ozgurlukcu bir insanim ......

Ister Sureyya1 " Kurt diye bir irk yoktur " desin .... Desin kardesim ... varsin desin ... ne zarari var .... buna inanan inanir inanmayan inanmaz .... sonucta bilgi cagindayiz.

Ya da biri cikip Kurt tarihi anlatsin .... okurum .... hakli bulurum ya da haksiz ... o benim insani secimim ....

ama eger birisi cikip siddet iceren bir onermede bulunursa bence bu yasaklanmali. Ya da kisiye saldiri oldugunda ....

Milliyetciligi reddedip vatandasligi kabul ediyorum ....

TC'de yasayan her "Turk, Kurt, Ermeni, vb." benim icin TC vatandasidir .... Nasil "ateisti, alevisi, sunnisi, hiristiyani, musevi" benim icin neyse odur.....

Her turlu dogmaya karsiyim ..... insani temel alan sistemi destekliyorum ....

Cem'in yazdigi sartlari tek tek okudum ve hic tereddutsuz her cumlesine katiliyorum ....

Ozgurlucu Demokratlar Gurubunun da kurulusunu kutluyorum ....

aynen katılmaktayım...

saygılarımla

dilaver
23-09-2009, 21:36
ÖDG grubunun kuruluşunu kutluyor ve tam olarak destekledigimi belirtmek istiyorum.

saygılarımlam

theatre
23-09-2009, 21:41
ÖDG grubunun kuruluşunu kutluyor ve tam olarak destekledigimi belirtmek istiyorum.

saygılarımlam

Ben de ilk tepkiyi koyuyor..

Siteden ayrılıyorum.

pervane
23-09-2009, 21:53
Özgürlükçü Demokratlar Grubu (http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=23)

bu imzayı çok tuttum. İlk defa istemim doğrultusunda bir imzam olacak. Grup üyesi arkadaşlardan da bir imza kampanyası başlatmalarını her an talep edebilirim!

evrensel-insan
23-09-2009, 21:56
Saygideger dilaver;

Hosgerigeldin. Tatilde, dinlenebildin mi, bari!

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre
23-09-2009, 22:01

Siteden ayrılıyorum.

Elveda Meyhaneci..

kafasikarisik
23-09-2009, 22:27
Sayın theatre,
Gitmeyeydiniz. Zaten yakında kış kışlıcaklar.

negri
23-09-2009, 22:54
Elveda Meyhaneci..
güle güle. gittiğin gibi gelirsin.

ozgur_
23-09-2009, 23:02
Elveda Meyhaneci..

Seni özleyceğiz :( .....

pante
23-09-2009, 23:05

Siteden ayrılıyorum.

Döner dönmez ilk işi kişiliğime saldırıya geçip aşağılayarak hakaret etmek olan bu şahsı DK'ya verdim.
Aynı şekilde saldıran bir DK üyesini de.
Sonucunu beklemeni isterim.

negri
23-09-2009, 23:33
Saygideger dilaver;

Hosgerigeldin. Tatilde, dinlenebildin mi, bari!

Saygilarimla;
evrensel-insan
dinlenememiş. dinlense bir mesajla yetinmezdi.
bizim imza kampanyamıza katılır mısın? grubumuzu herkese tanıtabilecek yazarlardansın. senin de katılmanı isterim.

evrensel-insan
23-09-2009, 23:45
Saygideger negri;

Birincisi bilgi sayar ozurluyum. Ikincisi bu sitedeki 1.5 yili askin donemimde; ne nickimde, ne avatarimda; ne de imzamda bir degisiklik yapmadim. Cunku bunlar, benim dusunce ve davranis yanasimimin sembolleri. Ucuncusu; benim adima bes grup var ve ben onlarin hicbirinin kampanyasini yapmadim. Son olarak; ben belirli bir goruse destek verebilirim, ama; benim amacim insanin belirli bir farkini one cikarmak degildir.

Ayrica; bu grubumuzun amacinin ideolojik/inancsal/dogrusallardan; sosyal-siyasal-toplumsal bir dogruya kitleyi cekip cekmemek oldugundan da henuz emin degilim. Grupta bu konuda yazim var. Neyin, ne oldugunu zaman gosterecek.

Teklifin icin tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
23-09-2009, 23:49
bir müddet imzanı değiştirmen ve bize destek vermen senin için sorun olmayacaksa imzanı değişrmeni arzu ederim. bilgisayar özürlü olman sorun değil, nasıl yapacağını anlatabilirim.

evrensel-insan
23-09-2009, 23:54
Saygideger negri;

Bunu yaparsam; evrensel-insan dusuncesine ters dusmus olurum, o yuzden yapamam. Sizlere destegim, ozgur birey olarak mumkundur.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=237660#post237660

Mesaj 680

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
23-09-2009, 23:56
Sevgili Aydoe,

Sitede pkk propagandası yapılması disiplin yönetmeliğinde yasaklansın diye bölücü terör diye iki kelime ekledin.
Neler oldu neler!
Grup kurmuşlar toprak sevmezler grubu imiş .
Bu grup toprak sevmediği için doğu güneydoğu bölgelerimizin Kürdistan olmasını ,Kars ardahan yörelerinin Ermenilere verilmesini,Türk ordusunun adadan çekilip Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını savunan Cem arkadaşımız tarafından kurulmuş.
Ulusalcılığın faşist bir görüş olduğunu ama Kürt ulusalcılığının sonuna kadar desteklenmesini savunan arkadaşlar da üye olmuşlar.
Tabiki yurtseverler böyle bir gruba giremeyeceklerdir.
Akp nin liberal demokratik olduğunu söyleyeceksin,dağdaki bölücü eşkiyaya gerilla diyeceksin,Kürtlere her türlü ayrıcalık verilmelidir diyeceksin.
Ermenileri katlettik onlara tazminat ödeyelim toprak verelim diyeceksin.
Kıbrısı işgal ettik adadan askerimizi hemen çekelim diyeceksin.
Atatürk'ü eleştireceksin ,ordu düşmanı olacaksın.
Amerikan politikalarını savunacaksın ..
İşte o zaman toprak sevmez özgür demokrat olabiliyorsun !
Yoksa sen Türk Milliyetçisi faşist oluyorsun öyle maske takıp yurtseverim falan diye gizlenemezsin!

negri
23-09-2009, 23:57
: ( beni kırdın. ama seni anlıyorum. teşekkür eder, selam ederim. : (

negri
24-09-2009, 00:02
Sevgili Aydoe,

Sitede pkk propagandası yapılması disiplin yönetmeliğinde yasaklansın diye bölücü terör diye iki kelime ekledin.
Neler oldu neler!
Grup kurmuşlar toprak sevmezler grubu imiş .
Bu grup toprak sevmediği için doğu güneydoğu bölgelerimizin Kürdistan olmasını ,Kars ardahan yörelerinin Ermenilere verilmesini,Türk ordusunun adadan çekilip Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını savunan Cem arkadaşımız tarafından kurulmuş.
Ulusalcılığın faşist bir görüş olduğunu ama Kürt ulusalcılığının sonuna kadar desteklenmesini savunan arkadaşlar da üye olmuşlar.
Tabiki yurtseverler böyle bir gruba giremeyeceklerdir.
Akp nin liberal demokratik olduğunu söyleyeceksin,dağdaki bölücü eşkiyaya gerilla diyeceksin,Kürtlere her türlü ayrıcalık verilmelidir diyeceksin.
Ermenileri katlettik onlara tazminat ödeyelim toprak verelim diyeceksin.
Kıbrısı işgal ettik adadan askerimizi hemen çekelim diyeceksin.
Atatürk'ü eleştireceksin ,ordu düşmanı olacaksın.
Amerikan politikalarını savunacaksın ..
İşte o zaman toprak sevmez özgür demokrat olabiliyorsun !
Yoksa sen Türk Milliyetçisi faşist oluyorsun öyle maske takıp yurtseverim falan diye gizlenemezsin!
duygu sömürüsü olması hasebiyle gelişigüzel düzenlenmiş bir nağme. içine kapanma, içindekileri dök. kime kinin varsa kinini kus. sadece Cem'le yetinmen yetmez.

dilaver
24-09-2009, 00:09
Bu grup toprak sevmediği için doğu güneydoğu bölgelerimizin Kürdistan olmasını ,Kars ardahan yörelerinin Ermenilere verilmesini,Türk ordusunun adadan çekilip Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını savunan Cem arkadaşımız tarafından kurulmuş. Aydoe

Bu kadar mı tek yanlı bir çarpıtma olabilir, bu kadar mı gözü dönmüşlük olabilir. Cem bunu nerede savundu. Bir tek yerde örnek verebilir misin. Bu ne kadar igrenç bir karalama kampanyasıdır.

Cem asla bunları savunmadı buna ilişkin bir tek iletisi bile yoktur, ama senin kardeşin bu degerler için canını verdi. Ona bile saygın kalmamış senin, yazıklar olsun sana.

Senin kanından insan Kürdara Azadi diye slogan attı. Ermeni Tehcirini ve katliamını kınadı. Kıbrıs için de Ukkth nı savundu. Yalan mı bunlar. O zaman onu da suçla bölücü idi diye, belki de suçluyorsun. Sen ise sadece çarpıtıyorsun.

Dedim ya yazıklar olsun sana.

saygılarımla

placebo
24-09-2009, 00:10
duygu sömürüsü olması hasebiyle gelişigüzel düzenlenmiş bir nağme. içine kapanma, içindekileri dök. kime kinin varsa kinini kus. sadece Cem'le yetinmen yetmez.

Siz herkesin kim olduğunu biiliyor ve sıralıyorken,bizim de sizin kim olduğunuzu bilmemiz gerekmez mi?Yeni nickinizin arkasına saklanarak pehlivanlık yapmanız bu mert ve sözünü esirgemeyen görüntüye yakışıyor mu hiç?.

negri
24-09-2009, 00:14
Siz herkesin kim olduğunu biiliyor ve sıralıyorken,bizim de sizin kim olduğunuzu bilmemiz gerekmez mi?Yeni nickinizin arkasına saklanarak pehlivanlık yapmanız bu mert ve sözünü esirgemeyen görüntüye yakışıyor mu hiç?.
sitenin sıkı bir takipçisiydim, göz önündeki çoğu yazarı çözdüm. bunu da daha önce belirtmiştim. görev boşluğu gördüm, boşluğu doldurmaya geldim. : )

düzenleme: pehlivan tanımı ve edebi aşağılayıcı yaklaşım şık durmamış. yanılgı içindesin.

placebo
24-09-2009, 00:20
sitenin sıkı bir takipçisiydim, göz önündeki çoğu yazarı çözdüm. bunu da daha önce belirtmiştim. görev boşluğu gördüm, boşluğu doldurmaya geldim. : )

düzenleme: pehlivan tanımı ve edebi aşağılayıcı yaklaşım şık durmamış. yanılgı içindesin.

Doldurun doldurun..Görev başındakileri aşağılamakta pek şıktır..

Eee doğru söyleyene posta koyulur.Dolayısıyla sizin yaklaşımınızı da çok sıradan buldum..Şık yani..

Molloch
24-09-2009, 00:22
düzenleme: pehlivan tanımı ve edebi aşağılayıcı yaklaşım şık durmamış. yanılgı içindesin. Komiksin. Yazdığın her yazıda birilerini aşağılayıp iğneliyorsan, aynısının sana da yöneltilmesinden neden rahatsız oluyorsun ki? Ayrıca sen Ayetollah mısın ki "yanılgı içindesin" diye beylik fetva veriyosun?

negri
24-09-2009, 00:27
sözlerini açarak konuş da anlaşılsın.
- kimlerdir görev başındakiler? kim aşağılıyor?
- kim doğru söylüyor? kim posta koyuyor?
- yaklaşımımı sıradan görmene neden olan nedir? açıklar mısın?
bunları cevapladıktan sonra seninle konuşalım.

evrensel-insan
24-09-2009, 00:31
Saygideger negri;

( beni kırdın. ama seni anlıyorum. teşekkür eder, selam ederim. : -negri-

"Beni kirdin" ifadeni, duygusal bir ifade olarak algiliyor; "beni anlamani" da, evrensel-insan dusuncesini anlaman ile ozdeslestiriyorum. Tesekkur ve selamini da; ozgur bir birey olarak aliyor ve "bilmukabele" diyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Cem
24-09-2009, 00:34
adadan çekilip Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını savunan Cem arkadaşımız tarafından kurulmuş.

Benim bunu savunduğumu da nereden çıkarıyorsun? Kıbrıs konusunda açtığım başlık aşağıda:

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7439

Neresinde öyle bir ifade var gösterirsen memnun olurum.

Benim savunduğum bağımsız Kıbrıs Federe Cumhuriyetinin yeniden kurulması ve Kıbrıs Türkü ile Rumunun beraber yaşamasıdır. Bu kararı Kıbrıs Türk halkı zaten Annan planı çerçevesinde yapılan referandumda (sanırım 2004 yılında idi) %60 oyla kabul etmiştir.

Kıbrıs Türk halkı Rumlarla beraber tek devlet çatısı altında yaşamayı referandumda kabul etmiş iken hala Türkiye hegemonyasındaki bir kukla devleti savunmak vataneverlik maskesi altında faşizan bir eğilimdir.

negri
24-09-2009, 00:34
Komiksin. Yazdığın her yazıda birilerini aşağılayıp iğneliyorsan, aynısının sana da yöneltilmesinden neden rahatsız oluyorsun ki? Ayrıca sen Ayetollah mısın ki "yanılgı içindesin" diye beylik fetva veriyosun?
ooo, yeni hedef belli oldu demek. saldırın saldırın. komik olmayı becerebilmek için zeka gerekir. övgün için teşekkür ederim. yazdığım yazıları iğneleme ve aşağılama olarak algılıyorsan ne yapabilirim? yazdıklarım ciddi ve nokta atışı olup aşağılama ve iğneleme içermez. saf ve halistir. katkı içermez.
aşağılamak ve iğnelemek için çabalamama gerek olmadığını görüyorum. bir kıvılcımda patlayacak duruma gelmişsiniz. ne söylense tersinden anlıyorsunuz. aşağılama ve iğneleme yapacağım zaman kimseye sormam. yaparım ve yaptım derim.

Molloch
24-09-2009, 01:01
yazdıklarım ciddi ve nokta atışı olup aşağılama ve iğneleme içermez.Boş boş boş boş ve egoist laflar. Theatre isimli üye ayrılacağını söylediğinde hemen arkasından konuşan sendin. Pante'yi kendi çapında siteden aforoz eden papaz da sendin. Kıvılcımda patladığım falan da yok, altı üstü bir Internet sitesi sonuçta.

:hippie:

pante
24-09-2009, 01:10
Sevgili Molloch;
Bu hizipçi grup üyelerini gruplarını dağıtana kadar muhatap almadığımdan sana yazıyorum, mesajında ismim geçtiği için.

Ben 4-5 yıldır nette aynı nickle tanınan biriyim.
Bu sitenin de yazıları en çok okunan ve tanınan kişisiyim.
Dolayısıyla beni bilen bilir. Ama;

hoşgeldin. sen geldiğne göre görevimi tamamlamış bulunuyorum. kızıl bayrağı sana teslim ediyorum. hoşçakal, hoşçakalın. : )

Siparişle gelmiş olanların ne idüğü belirsizdir.

negri
24-09-2009, 01:19
Boş boş boş boş ve egoist laflar. - o senin hüsn-ü kuruntun.
Pante'yi kendi çapında siteden aforoz eden papaz da sendin. - ben neymişim de haberim yokmuş. pante, kızgınlıkla atacağı adımları doğru tayin edemedi. sonuçta hata yaptı. onu aforoz edebilecek ne yetkim ne de yazarlarla ilişkim var. yetkim ve ilişkim olsa dahi onu bu siteden atmazdım. bulmuşum reyting yapacak yazarı, kaçırır mıyım? site yöneticileri ve muhattap üyeler gibi kendisi ile muhattap da olmazdım. uzun ve tek bir metinle cevabımı verip susardım. kendi kendine bağrınsın dursun. eğer aforoz edecek gücüm varsa seni de aforoz edebilirim. ama sana insanca cevaplar veriyorum.
Theatre isimli üye ayrılacağını söylediğinde hemen arkasından konuşan sendin. -
'güle güle. gittiğin gibi gelirsin.' demek arkasından konuşmak mı oluyor? eğer arkasından konuşmaksa konuştum. gidene 'güle güle' denir. gittiği gibi geleceğini düşünüyorum. cümlelerde hatalı tarafı söyle.
rahat bir insan olmak suçsa suçluyum. kellem senin. ama önce suçumu insan gibi ortaya koyacaksın. dayanaksız sözlerle bir insanı harcamaya çalışıp kendinle övünmeyeceksin. senin hakaretlerine ve aşağılayıcı tavırlarına ses çıkarmıyor ve sana hala insanca yaklaşıyorsam kendimi bildiğimdendir. şimdi sakinleş ve sorun ne ise tane tane açıkla.

esron
24-09-2009, 01:20
Hmmm...

İnsanların farklı düşündüğünü tartışmalardan sonra, hemen bir "grup" kurmak, bu sitede adetten midir?

Yoksa, bireysel olarak var olma becerisi olmayan insanların, gruplara sığınma çalışmaları yeni yeni başladı da, bize mi denk geldi?

negri
24-09-2009, 01:24
Siparişle gelmiş olanların ne idüğü belirsizdir.
şakaya hemen de atladın. bu yaptığını farklı adlandırabilirdim. ama bir Disiplin Kurulu üyesinden bu tür kelimeler kullanmamak konusunda tatlı dilli bir uyarı aldım. sanalda göç yolları ile ilgili forumdaki yazıyı okumanı hararetle tavsiye ederim.

Molloch
24-09-2009, 01:25
"Güle güle. Gittiğin gibi gelirsin" bana hiç nazik bir veda cümlesi gibi gelmiyor.

negri
24-09-2009, 01:28
"Güle güle. Gittiğin gibi gelirsin" bana hiç nazik bir veda cümlesi gibi gelmiyor.
gelmeyebilir. o senin düşüncen. saygı duyarım. ayrıca 'bu kadar mı?' diyorum. o kadar dil döktüm. bir cümle ile 'seni anlıyorum', 'yanlış anlamışım' ya da 'haksızsın' diyebilirdin. nezaketi sen daha iyi bildiğin için söylüyorum.

Sarı Zeybek
24-09-2009, 02:53
Bu gruplara nasıl üye oluyoruz ?

Ve ne gibi özellikleri var. ?

negri
24-09-2009, 02:56
grupların adresi: http://www.turandursun.com/forumlar/group.php
gruplarda açıklamalar var. okuyarak karar verebilirsin.

Sarı Zeybek
24-09-2009, 02:57
Siz Modmusunuz.

negri
24-09-2009, 03:01
hayır. senin gibi yeniyim.

pante
24-09-2009, 03:03
Siz Modmusunuz.

:)

Hoşgeldin Sarı Zeybek.
Kalıcı ve katılımcı olman dileğiyle.

Sevgiler.

Sarı Zeybek
24-09-2009, 03:10
hayır. senin gibi yeniyim.

Yeni bir üye için oldukça kesin yazıyorsunuz, şaşırttınız beni. Bizde bir dönem adminlik yapmış bir kişi olarak üye görünümünde modlar olunca haliyle bu anında link vererek cevaplar karşısında acabamı diye soruyoruz kendimize. Admin paneli ayarlamasıyla gizli mod olduğunu diğer modlar bile anlamaz.

negri
24-09-2009, 03:13
Yeni bir üye için oldukça kesin yazıyorsunuz, şaşırttınız beni. Bizde bir dönem adminlik yapmış bir kişi olarak üye görünümünde modlar olunca haliyle bu anında link vererek cevaplar karşısında acabamı diye soruyoruz kendimize. Admin paneli ayarlamasıyla gizli mod olduğunu diğer modlar bile anlamaz.
ben de adminlik yapmış bir kişiyim. bu forum sistemini bildiğim ve iki günlük süre zarfında bir çok defa o bölüme girdiğim için biliyorum.

esron
24-09-2009, 03:15
Gruplaşma mantığına bir düşünce olsun diye:

İşaret parmağınızı bir kimseye yönelttiğinizde, diğer üç parmağınız sizi gösterir.

-Fransız atasözü...

Mutezile
24-09-2009, 08:01
Cem'den:

pante, ben ve bazı arkadaşlarım sitenin genel hedefleri doğrultusunda çalışrken sizler ve özellikle mutezile durmak bilmez, yoğun ve yıpratıcı şekilde saldırıda bulunduğunuz için bu grubun kurulması zaruri görüldü.

Bu cümleyi şu şekliyle yazabilmek için isminin Cem olması gerekir insanın. Mutezile'den korunmak için mi bu grubu kurdunuz? Nasıl bir zaruriyet tezahür etti.

Şimdi Mutezile biriniz hakkında tenkit yazınca, hepiniz birden mi yanıt yazacaksınız. ZATEN bunu yapıyordunuz. Bence tek değişen şimdi ''Çocuğun adını koymuş'' oldunuz.

Alchindus'un hakarelerine karşı çıktım, mukabele ettim diye uzaklaştırdınız. 'Uzaktayken' hangi endişe saikiyle grup kurdunuz?

Alem insanlarsınız doğrusu..Aynı cümle içinde Pante'yi yüceltip beni -aklınca- batırırken, Panteyi yanına çekmeye çalışıyorsun:)

Eskiden senin yazdıklarına bu kadar gülmezdim. Ama marttan beri boşuna yazmıyorum. Bu cem 2005'lerin Cemi değil. İyi yol katetmişsin bu arada..

AYATA
24-09-2009, 10:10
İki gün siteye giremedim, komik şeyler yaşanmış ...Bizim mitoz bölünme hayranı solcularımız yeni bir bölünme ile sitede kargaşaya çanak tutumuşlar....yahu sizdeki bu "ait olma" içgüdüsünün sonu ne olacak....siz kurduğunuz o grupta bile ikiye ayrılacaksınız gibi geldi bana..."sade özgürlükçüler", "sade demokratlar" gibi

Şaka bir yana...kendi içinde bu kadar parçalanma merakı, Evrensel Sol'un en büyük düşmanı...Engels'in "Dünyada ne kadar Sosyalist varsa, o kadarda Sosyalizm vardır" sözünü haklı çıkarmak için Sosyalistlerin bu kadar çabalamasına gerek yok...Böyle yaparak İnsanlığın tek kurtuluş yolu olan Sosyalizmi yok ediyorsunuz...

Parçalansak ne çıkar diye yazmıştı bir kürt milliyetçisi, yada hayranı her neyse...buna karşı, yazılar yazdım, bu sözün Anayasaya aykırı olduğunu ve büyük bir suç işlendiğini belirttim bu yazılar anında silindi....kim tarafından....tabiiki bu grubu kuran kişiler tarafından....ama bu grubun kurulması bir bakıma iyi oldu....karşı taraf kendini açıkça belli etti...Ve bu forumda vatansever, Türkçü, milliyetçi insanları istemiyorlar....buyrun o zaman kendiniz çalar kendiniz oynarsınız...forumları ayakta tutan tartışmalardır....oysa siz karşı tarafı sindirme çabanızdan asla vaz geçmediniz vaz geçmeyeceksinizde...buda evrensel Sol un hastalıklardan biridir ya, neyse.... :(

Molloch
24-09-2009, 11:57
Sitede milliyetçi yazılar yazan bazı üyelerin yasaklandığını gözlemledim. Tabii beni ırgalamıyor ama özgür düşünceyi savunacaksanız bütün düşünceleri içermeli bu. Müslümanlar da sitede yazabilmeli, milliyetçiler de. Yoksa kendi kendimize anons yapıp dururuz.

evrensel-insan
24-09-2009, 12:19
Saygideger Molloch;

Tuzuk disina cikipta, ceza alanlarin disinda kimse; o da sadece ceza sureci, yasaklanmaz. Ustelik bu yasaklama; ideolojik/inancsal/ dogruya gore degil; tuzugun belirttigi maddeleri " "ihlale" baglidir.

Eger senin ornegin, bunun disindaysa; ortada bir yanlis anlasilma var demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AYATA
24-09-2009, 12:27
Atatürk ün kafatası ölçtüğünü falan bir kaç iddiaya dayanarak buraya taşıyan insana ne demeli...bilemiyorum Atatürk ün kendi kafatası bile belkide breka sefal olmayabilir O zaman Red mi edeceğiz...geçin bunları geçin...Türkçülük beyaz ırk ırkçılığı değildir... Atatürk ırkçı heleki kafatasçı olsaydı şu sözü söylemezdi...
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ KURMUŞ OLAN ANADOLU HALKLARININA TÜRK DENİR" görüldüğü gibi burada ırkçılık red edilmekte Türk ismi aynı topraklarda aynı devleti kuran asli unsurlara verilen bir isim olarak gözükmektedir...bu sözün ırkçılığı red ettiğini anlamayacak EDIT kişi bu sitede ve bu forumda yoktur her halde.

yukardaki yazım yüzünden...(Edit bölümünde aptal yazıyor)

aldığım uyarıyı yazayımda görün..

buyrun...AYATA adli üyemize DK tarafindan disiplin yönetmeliginin 18.b maddesi uyarinca kinama cezasi ve 3 ceza verilmistir.

c) Kınama cezası :

Bu yönetmeliğin 18. maddesinin a) ve b) bentlerini ihlal eden üyelere kınama cezası verilir. Mesajların ilgili bölümleri silinir yahut tamamı sandık odasına taşınır. Bu bentleri ihlal eden üyeye aynı zamanda süresi 1 ay sonra sona ermek üzere üç ceza puanı verilir. Bir ay içinde üç kınama cezası alan üye forumdan yedi gün süreyle uzaklaştırılır.
Kınama Cezaları Disiplin Uygulamaları başlığında ilan edilir.

18- Geçici yahut Süresiz uzaklaştırma cezası alan üyenin forumlara başka bir nickle yeniden giriş yaptigi tespit edildiginde yeni bir karara gerek kalmaksızın aynı ceza uygulanacaktir.

a)Tahrik
b) Aşağılayıcı, alaycı, nezaketsiz ve kaba üslup
c) Tehdit
d) Hakaret
e) Küfür

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ADAM ÖLDÜRMÜŞ DEĞİLİM..SADECE BU FORUMDA OKUDUĞUNU ANLAMAYACAK KADAR APTAL BİR KİŞİNİN BULUNMADIĞINI BELİRTTİM. sonuç ortadadır...kurulan bu gruba üye bir arkadaşla yaptığım tartışmanın sonucudur.

esron
24-09-2009, 13:11
İleti silmeler, ceza yağdırmalar... Yapan kim?

Özgürlükçüler...

:)

kafasikarisik
24-09-2009, 13:32
Fakat bir grup kendine aykırı olan görüşleri forumda YASAKLAMAK istemektedir ve bu amaçla her başlıkta, her fırsatta şahsi karalamalar, fişlemeler, şantaşlar vs. yoluyla dayatma politikası izlemektedir.
Birde başkalarına yasakçı diyorlar ya, ne demeli ki bilmem?
Sanki bunu yapanlar meclis başkanı, site kurucusu, DK, YK üyeleri, aynı zamanda ÖDG değillermiş gibi.

sargon
24-09-2009, 14:32
İleti silmeler, ceza yağdırmalar... Yapan kim?

Özgürlükçüler...

1. Yanlis: AYATA'nin iletisini silen moderatörlerdir.

2. Yanlis: Ceza veren de DK'dir.

3. Yanlis: AYATA muhatabina ortada hicbir gerekce yokken dolayli sekilde aptal demistir. Bu tahrik ve asagilayici üsluba girer. Dolayisiyla cezasi da disiplin yönetmeligine göre kinama ve 3 ceza puanidir.

Ozgürlükcü olmak hakaret ve tahrik etme özgürlügünü savunmak degildir?

pante
24-09-2009, 14:45
3. Yanlis: AYATA muhatabina ortada hicbir gerekce yokken dolayli sekilde aptal demistir. Bu tahrik ve asagilayici üsluba girer. Dolayisiyla cezasi da disiplin yönetmeligine göre kinama ve 3 ceza puanidir.

DK'nın geçmiş kararları, gelecekteki kararları için bir içtihat teşkil eder.
Dolayısıyla Ayata'ya verilen ceza haklı görülebilir.
Çünkü DK, isterse site kurucusu olsun, isterse kendi kurul üyesi için, isterse YK üyesi için hiçbir ayrım yapmadan objektif olarak değerlendirip çifte standarta, kayrımcılığa düşmeden karar verir.

Örneğin dün DK'ya 2 başvurum var.
Biri bana adileştiğimi söyleyen DK üyesi vartor hakkında,
diğeri de alçaldığımı söyleyerek aynı hakarete katıldığını söyleyen Dilaver hakkında.
Herhalde şikayetlerim DK gündemindedir ve sitedeki son gelişmelerin ve grupçu dayanışmanın etkisi altında kalmadan değerlendirilecek ve "görüşlerin bu tür aşağılamalara gerek kalmadan da sunulabileceği düşüncesinden hareket edilerek" karar verilecektir. Umuyor ve bekliyorum.

esron
24-09-2009, 14:54
Tabii, yanlış ve doğruyu da, doğal olarak özgürlükçü demokratlar tayin eder... :)

Ben de bakıyorum cümleye:

bu sözün ırkçılığı red ettiğini anlamayacak EDIT kişi bu sitede ve bu forumda yoktur her halde.

Editlenen yerde "aptal" yazıyor, tekrar okuyorum ve bir hakaret göremiyorum...

Ama ben o bu, değil aslolan özgürlükçü demokratların gördüğüdür...

Oy oy...

Bir makas aldım kocaman şişirdiğiniz demokratlık yanağınızdan... :)

negri
24-09-2009, 14:55
aşağıdaki söylemlerimin nedenini anlamayacağına adım gibi eminim. eski konuları karıştırırsan belki anlarsın.
'çözümün parçası değilsen, sorunun parçasısındır.'
'Susmak, suça ortak olmaktır.'

sargon
24-09-2009, 14:55
Dolayısıyla Ayata'ya verilen ceza haklı görülebilir.

Pante, burda sunu mu demek istiyorsun?

Eger benim sikayetlerim icin de ceza verirlerse Ayata'ya verilen cezayi hakli görecegim. Yok, ceza vermezlerse Ayata'ya ceza vermelerini haksiz görecegim.

Mantik oyunu yapiyorsun gibi geldi bana. Her durum birbirinden farkli olur, hepsi ayri ayri degerlendirilir. Onceden verilmesi garanti olan ceza olmaz.