PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grup Kurmak/Grupculuk "Yapmak"

evrensel-insan
24-09-2009, 14:07
Saygideger arkadaslar;

O.D.G. Kuruldugundan bu yana ve de hem kurucusunun, hem de uyelerinin sitedeki yerleri acisindan olsa gerek; sitemizde bir tartismadir, surup gidiyor.

Herseyden once; grup kurmak ile grupculuk "yapmak" farkini algilamak gerekiyor.

Benim evrensel-insan adina acilmis bes tane grubum var. Ben neden bu gruplari kurdum? Bunun cevabi cok basit. Sitede, her konuda; her turlu baslik aciliyor ve o basliga ilgi duyan yazar; mesajini yaziyor.

Grubun amaci; ayni konuya ilgi duyan yazarlari bir grup basligi altinda toplamaktir. Bunun nedenleri de aciktir. Grubu acan kisi tarafindan, o grup onun en ilgisini ceken konudur ve sitedeki yazarlarin bu konuya ilgisi olanlari da bir grup altinda toplamak istemektedir. Amac; o konunun ve o konuya ilgi duyanlarin, o konuyu rahatca ortaya koyabilmeleri icindir.

Sitemizin siari bellidir. Her turlu dusuncenin ifade ozgurlugune izin vermek. Bu da tuzukte; irkcilik/teror ve siddet olarak sinirlanmistir. Bu sinirlama da sitemizin insanlik acisindan bir hakkidir.

Grupculuk "yapmak" ise, hizipcilik, boluculuk, ayrimciliktir. Yani sitenin uyelerini belirli bir ideolojik/inancsal dogruya cekmek ve bunun propagandasini yapmak. Sitemizde bunu yapmak; herseyden once site siarina ve tuzugune aykiridir.

Boyle oldugu halde; yukaridaki paragrafta belirtilen endise ve korkuyu duymanin nedeni de bellidir. Hem kendi dogrularina oz guven duymamak; hemde site yazarlarini, bir cesit etki altinda kalacakmis gibi toy degerlendirmektir. Bunun sonucunun verdigi endise ve korkuyla; site yazarlarini, Grupculuk "yapmaya" karsi uyarmaktir.

Bu bence; hem site yazarlarimiza yapilan bir haksizlik, hemde tuzuk ve siar acikca ortaya koydugu halde; hala yasanilan endise ve korkudur.

"Korkunun ecele faydasi yoktur ve kustan korkan dari ekmez" temelli atasozlerimiz; bu tip bir korku ve endisenin yersiz ve gereksiz oldugunu ortaya koymaktadir.

Soylenecek sey de aciktir. Madem boyle bir korku ve endise var; bu korku ve endiseyi duyanlarda; aralarinda ortak bir nokta bulup bir grup acabilirler. Bunu yapmak zor degildir.

Butun mesele; bu korku ve endiseyi yasayan bir yazarin, bir tikina bakar.

Simdi acik ve net soruyorum.

Bu baslikta; sitemizdeki herhangibir grubun, grupculuk yapmak icin acildigini ortaya koyan bir yazar var mi? Var ise; bu baslikta; hangi grubun grupculuk "yaptigini" bize mesajini yazarak gostersin ve kanitlasin.

Ya da; grup acmak bir tika bakar. Bir grup acip; grupculuk "yapmayi" denesin. Bakalim siteden ve yazarlarindan nasil bir tepki alacak?

Lutfen, grup acmak/kurmak ile; grupculuk "yapmayi" birbirine karistirmiyalim ve sitemizin siar ve tuzugu geregi de; herhangibir ideolojik/inancsal/dogrunun grupculugunu, yapmayacagini, yapamiyacagini gorelim ve algilayalim.

Bunun aksini dusunen yazarlar; bu baslikta, bu aksi dusuncelerini kanit ve verileriyle birlikte sunabilirler. Ya da bu konuda bos yere bir korku ve endise tasimaktan kendilerini arindirabilirler.

Evet, yorum-gorus-oneri-elestirilerinizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
24-09-2009, 14:44
Grubun amaci; ayni konuya ilgi duyan yazarlari bir grup basligi altinda toplamaktir. Bunun nedenleri de aciktir. Grubu acan kisi tarafindan, o grup onun en ilgisini ceken konudur ve sitedeki yazarlarin bu konuya ilgisi olanlari da bir grup altinda toplamak istemektedir. Amac; o konunun ve o konuya ilgi duyanlarin, o konuyu rahatca ortaya koyabilmeleri icindir.

...

Grupculuk "yapmak" ise, hizipcilik, boluculuk, ayrimciliktir. Yani sitenin uyelerini belirli bir ideolojik/inancsal dogruya cekmek ve bunun propagandasini yapmak. Sitemizde bunu yapmak; herseyden once site siarina ve tuzugune aykiridir.

...

Simdi acik ve net soruyorum.

Bu baslikta; sitemizdeki herhangibir grubun, grupculuk yapmak icin acildigini ortaya koyan bir yazar var mi? Var ise; bu baslikta; hangi grubun grupculuk "yaptigini" bize mesajini yazarak gostersin ve kanitlasin.

Evet, yorum-gorus-oneri-elestirilerinizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Söyeldiğinize göre Özgürlükçü Demokrat Grubu, özgürlüklere ve demokratlığa önem verenlerce kuruldu...

Doğru mudur?

Bu gruba girmek için, önce oradaki üyelerin nerede ne yazdığına bakmaz mı aklı selim olan insan?

Grup kurulur kurulmaz gelip üye olan bir üyeniz var bir kere... Ve girdiği 90 civarında iletinin çoğunu açıp okursanız:

Özgürlükçü ve Demokrat olmak benim gibi olmaktır, o kadar

Tarzında bir faşizan yaklaşımdan öte gidemez tarzı...

İnsanların ben buyum böyle düşünürüm demesinin bir önemi yoktur benim gözümde... O insan söylediği kişi midir, diye, kendini nasıl ortaya koyduğuna bakarım...

Grubunuzun her üyesi kendiniz sizin gibi ortaya koyuyor diye mi düşünüyorsunuz evrensel-insan?

Bunu görmemeniz imkânsız o halde?

Evet, bence bu grup, grupçuluk yapmak için ortaya çıkmıştır maalesef, bunun kanıtı da, tartışmalarda hoşlarına gitmeyen iletilerin silinmesidir...
Ben çevreciyim deyip, önüne gelen ağacı kesen bir grup görmedim şahsen...

Grupçuluk olduğunu düşünmem için başka kanıta ihtiyaç duymuyorum evrensel-insan...

Benim bireysel düşüncem budur, deyip, sizin bireysel düşüncenizle hiç ilgisi olmayan söylemler geliştiren bir grup içinde yer almak, insan tarafınıza elbette bir şey yapmaz ama benim gözümde "evrensel" sıfatınız sonlanmıştır...

HuBBeZ
24-09-2009, 15:07
Bu gruplar neredeler? Yukarıdaki menüde "Sosyal" sekmesinin altındaki Sosyal Gruplar dan mı bahsedilmekte?

mhmd
24-09-2009, 15:10
Yoksa

Konu dinse, imansa der;
Laissez faire laissez passer
Siyasette mi ipe un serer
Bizimkiler?...

evrensel-insan
24-09-2009, 15:10
Saygideger esron;

Aramizdaki fark; senin duygusal ve pesin hukumlu yanasman; benim ise; okudugum yazilar ve bu sitede bulundugum surecin verdigi gozlem ve tecrubedir. Ortak bir nokta sunarak; herseyi zamana birakmayi oneriyorum. Sonucta zaman; insanoglunu kendi ve kendi icin yarattigi ve kendine ters en guzel olgudur. Ayrica sitenin siari ve tuzugu de ortada ve takip altindadir.

Benim evrensellik vasfim; evrensel-insan dusuncesi olup; ozgur birey vasfim da; sahsima aittir. Bunun ortaya cikisida; ulkem ve halkim oldugu zaman soz konusudur. Sonucta ulkem ve halkim icin istedigim tum hak ve ozgurluklerin antiayrimci ve farklarin esitligi savunusu; tum dunya cografyasinda yasayan herkes icin de gecerlidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
24-09-2009, 15:13
Bu gruplar neredeler? Yukarıdaki menüde "Sosyal" sekmesinin altındaki Sosyal Gruplar dan mı bahsedilmekte?
evet, onlardan bahsediliyor.

evrensel-insan
24-09-2009, 15:15
Saygideger HuBBeZ;

Yukarıdaki menüde "Sosyal" sekmesinin altındaki Sosyal Gruplar dan mı bahsedilmekte? -HuBBeZ-

Evrensel-insan'in "Milli Ozgurluk Grubu" nu da ayni basliga almislar. Zaten kisilik ve kimlik verisel degerleri ancak toplumsal kisilik ve dogal dusunce de; sosyal-siyasal-toplumsal icerigin disina cikamiyor, maalesef. Bu da dogal dusuncenin algi siniri.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
24-09-2009, 15:20
Evrensel-insan,

Haklısınız ben peşim hükümlüyümdür... Örneğin RTE'nin de üye olduğu bir "Demokrat" grubuna da girmem...

Ölçü ve değerlerim vardır... Kendimi seyrederken güzel görmem gerekir her daim, böyle bir takıntım vardır...

Olası yamukluklarımı ve kıvırmalarımı, ilkesizliğimi, ne "özgürlük" ne de "demokrat" kavramıyla süsleyip kendime yutturamayacak kadar peşin hükümlüyüm...

negri
24-09-2009, 15:21
Grup kurulur kurulmaz gelip üye olan bir üyeniz var bir kere... Ve girdiği 90 civarında iletinin çoğunu açıp okursanız:
Özgürlükçü ve Demokrat olmak benim gibi olmaktır, o kadar
aman taaaanrıııııımmmm. alıntılarla 'Özgürlükçü ve Demokrat olmak benim gibi olmaktır, o kadar' ifadesine vurguladığım yönleri gösterir misin? fazla ileri gittiğini anlaman için daha kaç mesaj atmam gerekeceğini düşünüyorum. senin iflah olmaz tutumunun ardında yatan nedeni anlamak için kahin olmak mı gerekiyor?

'çamur at, izi kalsın'

evrensel-insan
24-09-2009, 15:39
Saygideger arkadaslar;

Benim uyeligim bireyseldir. Hem baska uyelerden sorumlu degilim, hemde uyeligim kendi algim dogrultusundadir. Bildigim kadarda grubun "her uye soyle, yazacak" gibi bir direktifi yoktur. Boyle bir direktifin tarafimdan alinmasi; benim bireysel hak ve ozgurluklerime yapilan bir baski olacagindan; ne boyle bir direktifi yerine getiririm ne de gruptaki herhangi bir uyeye boyle bir direktif veririm.

Umarim, anlasilmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
24-09-2009, 15:46
Saygideger arkadaslar;

Benim uyeligim bireyseldir. Hem baska uyelerden sorumlu degilim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

O zaman neden bir "grup" içinde yer alma ihtiyacı duyar bir insan? :faint2:

evrensel-insan
24-09-2009, 15:53
Saygideger esron;

O zaman neden bir "grup" içinde yer alma ihtiyacı duyar bir insan?-esron-

Kisaca ve basitce; benim ozgur birey olarak savunduklarimi; bu grupta savundugu icin. Savundugu olcude de ben bu grupta olurum. Belki de bunun algilanabilmesi icin; birey olma bilinci gereklidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan