evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Grubun amaci; ayni konuya ilgi duyan yazarlari bir grup basligi altinda toplamaktir. Bunun nedenleri de aciktir. Grubu acan kisi tarafindan, o grup onun en ilgisini ceken konudur ve sitedeki yazarlarin bu konuya ilgisi olanlari da bir grup altinda toplamak istemektedir. Amac; o konunun ve o konuya ilgi duyanlarin, o konuyu rahatca ortaya koyabilmeleri icindir.
...
Grupculuk "yapmak" ise, hizipcilik, boluculuk, ayrimciliktir. Yani sitenin uyelerini belirli bir ideolojik/inancsal dogruya cekmek ve bunun propagandasini yapmak. Sitemizde bunu yapmak; herseyden once site siarina ve tuzugune aykiridir.
...
Simdi acik ve net soruyorum.
Bu baslikta; sitemizdeki herhangibir grubun, grupculuk yapmak icin acildigini ortaya koyan bir yazar var mi? Var ise; bu baslikta; hangi grubun grupculuk "yaptigini" bize mesajini yazarak gostersin ve kanitlasin.
Evet, yorum-gorus-oneri-elestirilerinizi bekliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Söyeldiğinize göre Özgürlükçü Demokrat Grubu, özgürlüklere ve demokratlığa önem verenlerce kuruldu...
Doğru mudur?
Bu gruba girmek için, önce oradaki üyelerin nerede ne yazdığına bakmaz mı aklı selim olan insan?
Grup kurulur kurulmaz gelip üye olan bir üyeniz var bir kere... Ve girdiği 90 civarında iletinin çoğunu açıp okursanız:
Özgürlükçü ve Demokrat olmak benim gibi olmaktır, o kadar
Tarzında bir faşizan yaklaşımdan öte gidemez tarzı...
İnsanların ben buyum böyle düşünürüm demesinin bir önemi yoktur benim gözümde...
O insan söylediği kişi midir, diye, kendini nasıl ortaya koyduğuna bakarım...
Grubunuzun her üyesi kendiniz sizin gibi ortaya koyuyor diye mi düşünüyorsunuz evrensel-insan?
Bunu görmemeniz imkânsız o halde?
Evet, bence bu grup, grupçuluk yapmak için ortaya çıkmıştır maalesef, bunun kanıtı da, tartışmalarda hoşlarına gitmeyen iletilerin silinmesidir...
Ben çevreciyim deyip, önüne gelen ağacı kesen bir grup görmedim şahsen...
Grupçuluk olduğunu düşünmem için başka kanıta ihtiyaç duymuyorum evrensel-insan...
Benim bireysel düşüncem budur, deyip, sizin bireysel düşüncenizle hiç ilgisi olmayan söylemler geliştiren bir grup içinde yer almak, insan tarafınıza elbette bir şey yapmaz ama benim gözümde "evrensel" sıfatınız sonlanmıştır...