PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son 2 Gunun Bir Gozlem Degerlendirmesi

evrensel-insan
25-09-2009, 01:51
Saygideger arkadaslar;

O.D.G. Kurulduktan sonra; hem evrensel-insan dusuncesiyle; hem de bir ozgur birey olarak; sitede olup bitenleri; evrensel-insan'in disaridan bakis acisi ve notr algisiyla gozlemliyorum.

Ilk gordugum sey; TD sitesinin ust duzey ve taninan cogunlugunun; sitenin amaciyla; kendi ideolojikinancsal/dogrularinin arasindaki amaclarinin D.O.ile O.D lik arasindaki "secimde; kendi ideolojik/inancsal dogrularinin one cikmasi ve bunun sonucu gelen, O.D.G. Grubu.

Ikinci gozlemim; D.O., yani site amacinin; Dinlerden ozgur olmayanlara karsi, kullanilan daha "yumusak, musamali, sekter olmayan, hosgorulu, v.s " bir yazi dili ve uslubu kullanirken; O.D., Yani grupsal amacin, bu gruba karsi olanlara karsi kullanilan daha "sert, musamasiz, sekter ve hosgorulu olmayan v.s." bir yazi dili ve uslubu.

Ucuncu gozlemim; bu yazi dili ve uslubu farkini; O.D. grubunu gorememesi ve uyarilara ragmen, gormemeye devam etmesi.

Dorduncu gozlemim; Sitenin ileri gelenlerinin; konu D.O. olunca daha mantiksal yanasabildigi ve kisisel yanasmaktan ziyade tuzugu one cikardigi durumlarda; konu O.D. olunca; daha duygusal yanastigi ve gerekli gorulen durumlarda tuzugu one cikarmaktan ziyade, kisisel duygulariyla hareket ettigi.

Besinci gozlem; bu yanasim farkindan dolayi, farkinda olmadan; O.D. olmayan D.O. Uye veya yanlilarini; D.O. olmayanlara nazaran ikinci plana itip; O.D. yi; D.O.'un onune koydugu ve farkinda olmadan onlara yazi dili ve uslup olarak "itici" yanastigi.

Herhalde buyuk bir tesadufki; D.O ve O.D arasindaki simetrik karsitligin; yazi dili ve usluba da ayni karsitlikta yansimasi genel gozlemimdir. Bunun bilincli yapildigini soylemek, en azindan bu kisa zamanda; hem mantisiz, hem de abes olur. Cunku bu degisim, henuz cok tazedir.

Konumuzun ozune gelirsek; bu gozlemler site siari ile site amaci arasinda, sanki bir tezatlik yaratmis gibi gozukmektedir. Nedir bu gozuken tezatlik; sitenin siari olan her turlu dusunceye ozgurluk ile; bu ozgurlugu, belirli bir ideolojik/inancsal/dogrunun; yonlendirmeye yonelmis olmasi, adiyla; O.D. Grubunun.

Bu gozlemlerden sonra sorulacak soru sudur. Sitenin ileri gelenlerinin kisisel tercihi olan O.D. ile; sitenin tercihi olan D.O. arasinda nasil bir bag kuracagidir. Cunku D.O. 'nun amaci D.O. olmayanlar iken; O.D.'nin amaci O.D. olmayanlar olacaktir.

Buradaki en buyuk celiski; D.O. de olupta O.D.'de olmayanlarin yer almasiydi. Belki bu celiski O.D. ile cozulmek istendi. Su andaki durum. D.O. nun daha da sinirlastirilarak; sadece O.D'ye donusmesi tehlikesidir. Yani acikca soylemek gerekirse; D.O. olmayanlari sitenin amaci adina bastan tasviye eden dusunce; simdi de isteyerek veya istemeyerek; bilerek veya bilmeyerek; O.D. olmayanlarida tasviyeye gidecektir. Bu ise aslinda; hem demokratik alanin, hem de ozgurluk alaninin daha da kisitlanmasi ve sadece O.D. ye indirgenmesi demektir.

Soru sudur? Bu epistemolojik gerceklikte gozuken durum, amacmidir? Degilse bu nasil onlenecektir.

Aslinda siyasetin de sorunu budur. Hedef alinan kitleler gelistirilmek isterken; kadrolarin daraltilmasidir.

Buradaki bir celiskide; ozgurluk icin, yola cikanlarin; kendilerinin ne kadar ve neyden ozgur olduklari sorusudur. Ya da; ayni ozgurluk amaci icin yola cikanlarin; kendi aralarindaki kisisel ozgurluk sinirlari ayni konularda ve ayni duzeyde ve bilinctemidir?

Bence yol yakinken; tum sitenin gelecegini dusunenler; kendi kisisel ideolojik/inancsal/dogrusallarinida degerlendirerek; ne yapmak ve ne yapilmak istendigini; oturup; eni konu bir daha dusunmeliler.

Yoksa; hic farkinda olmadan; hem sitemize, hem de bunca farkli degerlilikler tasiyan uye ve yazar arkadaslarimiza "yazik olur"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Molloch
25-09-2009, 10:47
Sitede hizipleşme olacak, ÖDG gibi düşünmeyen herkes siteden atılacak ya da baskı görerek ayrılacak, sonuçta Turan Dursun sitesi non-teistlerin toplanacağı bir site değil, kendi "liberal sosyalist" düşüncesini dayatan siyasi bir forum haline gelecek. Farklı görüşte insanlar geldiğinde "siz gerçek anlamda dinden kopamamışsınız, aslında hala Müslümansınız, gerçek ateistler sadece bizim gibi düşünür" gibi saplantılara girecekler. Daha önceden bir Islamiyeti terkedenler forumunda yazdığım için biliyorum. Zaten "baskı grubu" ifadesiyle niyetlerini belli etmişler.

Çok kalabalık olmayan, düzenli müdavimlerin olduğu küçük ve orta boy forumlarda bu tür hizipleşmeler sık sık yaşanır ve forumdaki tartışma ortamını boğar. Benim bir sosyal demokrat olarak, mutlak AKP düşmanlığım dışında, görüşlerim belki ÖDG grubundan çok farklı olmayabilir ama bu tür hizipleşmelerden rahatsızım. Özellikle de sitedeki mod ve meclis üyeleri bu şekilde hizipleştiği zaman.

Mutezile
25-09-2009, 10:53
evrensel'den:

Bu gozlemlerden sonra sorulacak soru sudur. Sitenin ileri gelenlerinin kisisel tercihi olan O.D. ile; sitenin tercihi olan D.O. arasinda nasil bir bag kuracagidir. Cunku D.O. 'nun amaci D.O. olmayanlar iken; O.D.'nin amaci O.D. olmayanlar olacaktir.

Başta bu gözlemin olmak üzere, diğer tespitlerine de katılıyorum. Dikkatli ve titiz bir gözlem yapmışsın evrensel. Tehlikeye de doğru bir şekilde işaret etmişsin. Tebrikler.

güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 11:26
.......................................

......................................evrensel-insan Genelleme yapmak yanlıştır, Ö.D'ların tamamını sitenin ileri geleni olarak algılamak bu yanlışın başlangıcıdır. Ortada bir ''hain'' baskısı varsa doğal olarak üyeler taraf olurlar yada site'ye girmezler bir daha. Benim gibi çömezler bu oluşumda yer alıyorsa düşünmek lazım, gerçi bazı ''yurtsever'' kişiler hemen ben ve benim gibileri yaftaladı düşünmeden ama zaten bu yaftalama nedeniyle bir tepki doğduğunuda sitede benzer bir çok konuda yazdı bazı arkadaşlar. Olay açık ve nettir, bir grup uzun zamandır kendisi gibi olmayanları ''hain'' olarak nitelendirmektedir, gene bu grup sadece kendi bakış açıları ile ilişkili konularda peydah olmakta ve baskı yapmaktadırlar, site'ye üye olduğum günden beri bu ''hain'' baskısını hissediyorum, ''milliyet-Kemalizm vb.'' konularda sadece muhatap alıp cevap yazan kitlenin militarize bir eylem şeklinde diğerlerini ''hain'' diye yaftalaması beni rahatsız etmiştir. Bu nedenle destek verdiğim yeni oluşumda ise ''yalaka ve hain'' olmakla yaftalandım. İşi gücü kendisi gibi olmayanları yaftalamak olan ve vatan-millet-sakarya edebiyatı yapan, işi kanunlar ve Mustafa Kemal arkasından sopa göstermeye götüren, ırkçı dayatmaları tek zorunluluk olarak karşımıza çıkaran bir zihiyetten elbette ayrılan bir kitle olacaktı ve bu oldu. Ne güzel oldu bence, mücadelenin olduğu yerde bilinç gelişir, su akar yolunu bulur merak etmeyelim...

negri
25-09-2009, 11:45
değerlendirmede yapılan tesbitlerin dar olması, bazılarının taraflı gibi durması, kesin ifadeler kullanılması ve ortaya konan sonuçların olumsuz bir bakış açısına sahip olması nedeniyle bu değerlendirmeyi basit buluyorum.

Molloch
25-09-2009, 11:48
Bu nedenle destek verdiğim yeni oluşumda ise ''yalaka ve hain'' olmakla yaftalandım.Evet ama sitede kendini "baskı grubu" olarak gören ve üst düzey üyeleri olan milliyetçi bir grup yok. Sitede hem milliyetçiler hem de milliyetçi olmayanlar yazmalı. Turan Dursun bir non-teist sitesi olduğuna göre buraya her ideolojiden ve her felsefeden non-teist insanların gelmesi kaçınılmaz.

güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 12:56
Evet ama sitede kendini "baskı grubu" olarak gören ve üst düzey üyeleri olan milliyetçi bir grup yok. Sitede hem milliyetçiler hem de milliyetçi olmayanlar yazmalı. Turan Dursun bir non-teist sitesi olduğuna göre buraya her ideolojiden ve her felsefeden non-teist insanların gelmesi kaçınılmaz. Ben böyle bir grup olduğunu görüyorum, benim gördüğüm gibi başka insanlarda görüyor, elbette istenen saygı ve sevgi içinde herkez'in düşüncesini ifade etmesidir, tüm bunlar mevcut kanunlar çerçevesinde yapılmalıdır, yapılan münazaralara ne kadar çok fikir katılırsa o kadar iyidir, zaten tüm bunları savunan İnsanlar ÖD'de birleşmişlerdir. Kimse yoğurdum ekşi demez, o yüzden de kendilerini baskı grubu olarak adlandırmazlar ama yaptıkları pratikte budur. Konulara sloganlarla cevap yazmak olmadı bir gram fikir beyan etmeden karşı tarafı yaftalamak baskının ta kendisidir...

AYATA
25-09-2009, 13:36
bu sitedeki tek baskıcı grup bellidir...yeni kurdukları grupları ilede örgütlenmişlerdir.

evrensel-insan
25-09-2009, 14:38
Saygideger negri;

değerlendirmede yapılan tesbitlerin dar olması, bazılarının taraflı gibi durması, kesin ifadeler kullanılması ve ortaya konan sonuçların olumsuz bir bakış açısına sahip olması nedeniyle bu değerlendirmeyi basit buluyorum. -negri-

Yapilan bir seyi elestirmek en kolayidir. Asil zor olan, elestirenin de kendi degerlendirmesini ortaya koyabilmesidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
25-09-2009, 14:41
Saygideger gunesinzaptiyakin;

Ö.D'ların tamamını sitenin ileri geleni olarak algılamak bu yanlışın başlangıcıdır.-g.z.

Ben "tamamini" diye bir kelime kullanmadim. Bu da senin algin olsa gerek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
25-09-2009, 15:44
Saygideger negri;

değerlendirmede yapılan tesbitlerin dar olması, bazılarının taraflı gibi durması, kesin ifadeler kullanılması ve ortaya konan sonuçların olumsuz bir bakış açısına sahip olması nedeniyle bu değerlendirmeyi basit buluyorum. -negri-

Yapilan bir seyi elestirmek en kolayidir. Asil zor olan, elestirenin de kendi degerlendirmesini ortaya koyabilmesidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan
kendi değrlendirmemi ortaya koyacak kadar zamanım olmadığı için ön pasaj girdim. belki kendin değerlendirmeni değerlendirip yanlışlarını görürdün. ama değerlendirmenin doğruluğunda direttiğini görüyorum. değerlendirmeye bir sonraki mesajda başlayacağım.

negri
25-09-2009, 16:38
Ilk gordugum sey; TD sitesinin ust duzey ve taninan cogunlugunun; sitenin amaciyla; kendi ideolojikinancsal/dogrularinin arasindaki amaclarinin D.O.ile O.D lik arasindaki "secimde; kendi ideolojik/inancsal dogrularinin one cikmasi ve bunun sonucu gelen, O.D.G. Grubu.
foruma yararlı olan bir değişim, gelişim olarak görülmeli. üst düzey ve tanınan çoğunluğun forumun amacından saptığını ortaya koyan bir mesaj var mı? grubun açılış metninde 'İnsan Haklarına saygıyı temel kabul eden ve dincilik/ırkçılık/milliyetçilik/ulusalcılık ideolojilerini insanlığı bölen ideolojiler olarak kabul edip bunlarla mücadele eden üyelerimizden oluşan gruptur' cümlesinde yer alan kırmızı kısımda halen forumun amacının taşındığı görülüyor. Ayrıca genişletilen bir forum anlayışı var. önde gelenlerin katıldığı bu grubun açılmış olması forumun amacı o tarafa kayacak demek değil ve kaymayacak demek de değil. amaç, o yöne kayarsa sadece dinden özgürlüğü esas almadığı ve insanlara başka alanlarda da vermek istediği doğrular olduğu için sevinirim.

Ikinci gozlemim; D.O., yani site amacinin; Dinlerden ozgur olmayanlara karsi, kullanilan daha "yumusak, musamali, sekter olmayan, hosgorulu, v.s " bir yazi dili ve uslubu kullanirken; O.D., Yani grupsal amacin, bu gruba karsi olanlara karsi kullanilan daha "sert, musamasiz, sekter ve hosgorulu olmayan v.s." bir yazi dili ve uslubu. Ucuncu gozlemim; bu yazi dili ve uslubu farkini; O.D. grubunu gorememesi ve uyarilara ragmen, gormemeye devam etmesi..
bu tesbitin anlaşılır bir yazım şekli içermiyor. bu bölümü açıklaman gerekiyor.
Dorduncu gozlemim; Sitenin ileri gelenlerinin; konu D.O. olunca daha mantiksal yanasabildigi ve kisisel yanasmaktan ziyade tuzugu one cikardigi durumlarda; konu O.D. olunca; daha duygusal yanastigi ve gerekli gorulen durumlarda tuzugu one cikarmaktan ziyade, kisisel duygulariyla hareket ettigi.
sitenin ileri gelenlerinin forum ile duygusal bağı olduğu için aynı tipte yaşanan olaylarda ve foruma karşı oluşan faaliyetlerde aynı şekilde davranmaktadırlar. gözlemlerin olay ve faaliyet bazında ele alınmasından yanayım.
Besinci gozlem; bu yanasim farkindan dolayi, farkinda olmadan; O.D. olmayan D.O. Uye veya yanlilarini; D.O. olmayanlara nazaran ikinci plana itip; O.D. yi; D.O.'un onune koydugu ve farkinda olmadan onlara yazi dili ve uslup olarak "itici" yanastigi.
Dinlerden Özgürlük Grubu ya da Meclis içinde nasıl tartışıyorlarsa aynı ya da biraz daha sertleştirerek şekilde tartışıyorlardır. Önceki tartışmalarda karşıtlığın yansıması daha az olduğu ve dışarıya daha saygın görünme fikri olduğu için o şekilde davranmış olabilirler.
Herhalde buyuk bir tesadufki; D.O ve O.D arasindaki simetrik karsitligin; yazi dili ve usluba da ayni karsitlikta yansimasi genel gozlemimdir. Bunun bilincli yapildigini soylemek, en azindan bu kisa zamanda; hem mantisiz, hem de abes olur. Cunku bu degisim, henuz cok tazedir.
bu karşıtlığın bilinçli yaratılıp yaratılmadığını da bilmiyorsun!
Konumuzun ozune gelirsek; bu gozlemler site siari ile site amaci arasinda, sanki bir tezatlik yaratmis gibi gozukmektedir. Nedir bu gozuken tezatlik; sitenin siari olan her turlu dusunceye ozgurluk ile; bu ozgurlugu, belirli bir ideolojik/inancsal/dogrunun; yonlendirmeye yonelmis olmasi, adiyla; O.D. Grubunun.
Forumun amacı hala dinlerden özgürlük. amaç içinde her türlü düşünceye özgürlük yoktu. grup kurulduğu için bu durum değişecek diye korkulmasın. OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE. olursa senin açından bakıldığında -izm'lerden biraz daha kurtulmuş bir toplulukla yazışıyor olacaksın. bu durum senin için sevindirici olmalı.
insanlar, bir amaç uğruna kendi doğrularından fedakarlık edebilirler. 'paranın, dini olmaz' diyenlerin birleştiği nokta nasıl para ise yine dinlerden özgürlük çerçevesinde hareket edecebileceklerini vurgulayabiliriz.
D.O. olmayanlari sitenin amaci adina bastan tasviye eden dusunce; simdi de isteyerek veya istemeyerek; bilerek veya bilmeyerek; O.D. olmayanlarida tasviyeye gidecektir. Bu ise aslinda; hem demokratik alanin, hem de ozgurluk alaninin daha da kisitlanmasi ve sadece O.D. ye indirgenmesi demektir.
dil sürçmesi olmalı, galiba 'gidecek' değil 'gidebilir' diyecektin. bu tespitler kesinlikle taraflı. özgürlük alanı kısıtlansa dahi bir müddet geçtikten sonra forum adabı oluşunca ve yazarlar yeni durumu özümseyince özgürlük alanı genişletilecektir.
Soru sudur? Bu epistemolojik gerceklikte gozuken durum, amacmidir? Degilse bu nasil onlenecektir.
önlenmesi ya da önlenmemesi gereken bir durum görülse dahi yazarların iradelerinin tarafı gidişatı belirler. illa önlenmesi gerekiyormuş gibi konuşuyorsun. sen de taraflı bakıyorsun. evrensel-insan değil miydin?
Buradaki bir celiskide; ozgurluk icin, yola cikanlarin; kendilerinin ne kadar ve neyden ozgur olduklari sorusudur. Ya da; ayni ozgurluk amaci icin yola cikanlarin; kendi aralarindaki kisisel ozgurluk sinirlari ayni konularda ve ayni duzeyde ve bilinctemidir?
cevabını bildiğin soruyu sormuşsun gibi.
Bence yol yakinken; tum sitenin gelecegini dusunenler; kendi kisisel ideolojik/inancsal/dogrusallarinida degerlendirerek; ne yapmak ve ne yapilmak istendigini; oturup; eni konu bir daha dusunmeliler.
konuşulur. önce sakinleşmelerini beklemek gerek.
Yoksa; hic farkinda olmadan; hem sitemize, hem de bunca farkli degerlilikler tasiyan uye ve yazar arkadaslarimiza "yazik olur"

birşeycikle olmaz. giden gider, eskiler geri gelir ve yenileri gelir.

evrensel-insan
25-09-2009, 16:44
Saygideger negri;

Birincisi dusunce olarak; evrensel-insan dusuncesi; ideolojik/inancsal/dogrusallardan arinmistir. Ikincisi; ozgur bir birey olarak ben de; epistemolojik gercekciyim ve bu iki gunde gordugum gozlemi insansal/evrensel/kavramsal ve evrensel-insan'in disaridan bakis acisi ve notr algisiyla dile getirdim. Yazimin herhangibir yerinde "dogru" sifatini kullandigimi da biliyorum. Ya da gosterirmisin nerede "dogru" sifati kullandigimi?

Bu senin; yazilan yazi hakkindaki degerlendirmen olabilir, ancak. Ama; benim boyle bir ifadem yok. Ben, yasadigim ve gozlemledigim gercekleri epistemolojik gercekcilik olarak dile getirdim. Epistemolojik cunku yasam ve gozlem devam ediyor.

Umarim bu gozlemim gececek ve gelecekteki olan surede; daha insansal/evrensel yone dogru bir ilerleme ve gelisme gosterir.

Senin su anki yazin, daha cok kesinlik ve sabitlik iceriyor. Ustelik sahiplik iceriyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
25-09-2009, 17:06
Yazimin herhangibir yerinde "dogru" sifatini kullandigimi da biliyorum. Ya da gosterirmisin nerede "dogru" sifati kullandigimi?
bende doğru sıfatını kullandığını söylemediğimi biliyorum. yazım dilinden ve verdiğin cevaptan değerlendirmenin doğruluğunu düşündüğün fikri oluştu. evrensel bir insan olsaydın, kısa bir pasaj yazılmışsa dahi eleştiriyi göz önüne alarak yazını tekrar okur ve değerlendirme konusunda fikrini koyardın. ama sen eleştirmenin en kolay iş olduğunu ve önemli olanın eleştirenin değerlendirebilmesi olduğunu söyleyerek konuşmayı sonlandırdın. eleştirmenin de kolaylıkları ve zorlukları var. bir konuyu, durumu ve olayı eleştirmek, analiz etmekle başladığı için eleştirmek zordur. analiz etmeden eleştirmek için eleştiriyorsan kolaydır. sığ eleştirilerle derin eleştirileri aynı kefeye koymamalı insan.
Senin su anki yazin, daha cok kesinlik ve sabitlik iceriyor. Ustelik sahiplik iceriyor.
olabilir, evrensel insan değilim. benim de eksik ve kusurlarım olabilir, gelecekte de olacak.

evrensel-insan
25-09-2009, 17:18
Saygideger negri;

Benim de amacim kisisel tartisma degil; dusunce belirtmek ve belirtilen dusuncelerden; hem kisileri tanimak hem de dusunce olarak yanit vermek.

En guzeli de; her kisiye yonelmeden belirtilen dusuncenin; yazarlarin okumasina birakilmasi ve her yazarin kendi degerlendirmesini kendi yapmasi ve dusunce belirtecek yazarinda dusuncesini yaziya dokmesi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
25-09-2009, 17:23
: ) çok sağol.

pante
25-09-2009, 20:34
Sevgili ve de saygılı Evrensel-İnsan;

Seni bu mükemmel başlık yazından dolayı kutluyorum.
Zaten senin gibi gerçek özgürlükçü bir insana böyle bir yaklaşım yakışırdı.
Sana yakışanı ve doğru olanı yaptın.

Sevgiler.

dilaver
25-09-2009, 20:48
Boş ve anlamsız bir başlık olmuş.

Burada yapılmaya çalışılan bir baskıya karşı direnebilmektir. ÖD grubu ne istiyor. Herkes her istedigini site tüzügüne uygun olmak kaydıyla söylesin ve hiç bir biçimde engellenmesin.

Bu şiardan çıkarak bu grubun birilerini tasfiye etmeyi amaçladıgını söylemek için ancak muhterem insan olmak gerekiyor.

Bazıları ne diyor. Hayır bizim kırmızı çizgilerimiz var ve sizler bunları dile getiremezsiniz. Daha da ileri gidiyorlar ve biz ayrılırız diyorlar, yani dayatma içindeler. Biz ve ötekileştirerek ötekileri vatan haini ilan ediyorlar. Veriler forum kayıtlarında mevcut.

Şimdi burada tasfiyeci kim, dayatmacı kim. Her şey serbestçe ifade edilsin diyenler mi, yoksa ancak benim dogrularım ifade edilsin diyenler mi.

Olayın özü budur. Öteye beriye gitmeye de gerek yoktur.

Her üyenin, her düşüncesini tüzük hükümleri dogrultusunda ifade etmesinden yana mısınız, degil misiniz. Şimdiye kadar uygulanan buydu. Bundan sonra da böyle olmasından yana mısınız.

Bunu tartışalım. Yani özü.

saygılarımla

evrensel-insan
25-09-2009, 21:00
Saygideger dilaver;

Senin kisiligine ait yorum-gorusun icin tesekkurler. Icinde birazda dusunce degerlendirmesi olsaydi iyi olacakti ama----

Her üyenin, her düşüncesini tüzük hükümleri dogrultusunda ifade etmesinden yana mısınız, degil misiniz. Şimdiye kadar uygulanan buydu. Bundan sonra da böyle olmasından yana mısınız.-dilaver-

Ben ozgur bir birey olarak, yanayim.

Peki bu her zaman boyle idiyse; O.D. Grubu hangi amacla ve ne icin kuruldu? Sonucta siyasi icerikli bir kurulustur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
25-09-2009, 21:10
O.D. Grubu hangi amacla ve ne icin kuruldu? Sonucta siyasi icerikli bir kurulustur.

Sana ya da bir başkasına, faşistler grubunu kurana, ya da devrim grubunu kurana şimdiye kadar böyle bir soru soruldu mu da sen kendinde böyle bir yetkiyi bulup birilerine hesap ve soru soruyorsun.

İsteyen istedigi grubu kurar, bundan size ne, çok çok üye olmazsınız olur biter.

Siyasi ya da siyasi olmayan bir grup kurma konusunda bir engel mi var.

Şayet bu grubun site tüzügüne aykırı bir yeri yoksa tartışmak abesle iştigaldir.

Fikir özgürlügünden bahsediyoruz ama ne oldugu hakkında zerre kadar bir düşüncemiz yok herhalde.

ÖD grubunun site tüzügüne aykırı olan yanını ortaya koyun, ya da forumu boş şeylerle doldurmayın.

saygılarımla

evrensel-insan
25-09-2009, 21:19
Saygideger dilaver;

Duygusal yanasip "celallelmenin" sence anlam ve geregi olsa da bence yoktur. Eger bu grubun siyasi icerigi algilaniyor ve kabulleniliyorsa; insandan bahsetmek mumkun degildir. Insanoglundan bahsedebiliriz.

Sonucta tek onemli nokta; bu grubun kendi ideolojik/inancsal dogrusunu; sadece ortaya koymasi ve baska ideolojik/inancsal dogrularla da dusunsel mucadelesidir. Bu da sitenin nimetlerinden yararlanmamak demektir.

Ben bir ozgur birey olarak; her ideolojik/inancsal dogrunun birbiri ile tuzuk temelinde dusunsel tartismasindan rahatsiz olmam. Bu tuzuge bagli kalindigi ve sitenin siari her turlu dusunceye ifade ozgurlugune uyuldugu surece.

Site gorevlilerinin; bu ideolojik/inancsal dogru goruslerini site yetkileriyle karistirmadiklari surecede, bence bir sorun yoktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgur_
25-09-2009, 21:20
Eğer bir yerde Meclis varsa, farklı düşüncelerde vardır, farklı düşünceler olduğu yerde farklı guruplarda vardır. Meclis yapısnı bilmiyorum ama emini fiilen olmasada farklı akımlar ve farklı gruplar vardır. Bence Olay, bu gruplarardan biri fiilen grup olduğunu ilan etmesinden başka birşey değil.

esron
25-09-2009, 23:19
E-İ

Demedim mi size ben?

Guplar, bireysellikten çıkmadığınız, adamı bir anda böyle "hiç" yapıverme özelliğine sahiptir...

Sakalım yok tabii... :tongue1:

Demek ki neymiş?

Bir grubun adındaki kavramlara sevgiden ve saygıdan dolayı bir gruba girilmezmiş... Grup üyelerinin öncelikli amacı onları sevmeniz, her dediklerine he demenizmiş...

Yoksa ne olurmuş?

Dün, yazdığınız şeylere alkış tutanlar, bugün dönüp size:

Sen kim oluyorsun?

Derlermiş...:sad:

dilaver
25-09-2009, 23:23
Siz de gruplara girmeyin esron

Bu kadar çabanız neden. Ne gruba girin ne de gruplarla ilgili olan tartışmalarda taraf olun.

Kendinizle çelişmektesiniz bilmem farkında mısınız.

Ayrıca foruma biraz ısının.

Şimdi acemi çaylak gibisiniz.

Biraz sitenin kıdemlisi olsanız, muhterem insan ile benim her fırsatta didişmekten haaz etigimizi bilirdiniz.

Ama siz fazla acelecisiniz, o yüzden de çabuk renk veriyorsunuz.

Bence tedavi için muhterem insana başvurun size x y leri anlatsın, bence sizin sorununuz orada yatmakta. Kein çöüzm orada. :cheer2:

saygılarımla

evrensel-insan
25-09-2009, 23:24
Saygideger esron;

Ulkemizin toplumsal kisiliginin ve siyasetten ne anladiginin dokumudur bu. Ne yapalim, "kader" mi, diyelim?:flypig:

Sen asil su yaziyi okudun mu?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13068

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
25-09-2009, 23:30
Saygideger dilaver;

size x y leri anlatsın-dilaver-

Sen "tatildeyken" oglum bana bir guzel goruntusunu sekilsel olarak cizdi.

Linki ve aciklamasi ve de sekilsel/cizimsel goruntuleri burda, eger yolun duserse!

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958&page=68

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958&page=69

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
25-09-2009, 23:30
Ben doğuştan özgürüm Dilaver...

Nereye ne yazacağımı paşa gönlüm bilir... :)

dilaver
25-09-2009, 23:33
sayın esron

sitedeki iletileriniz pek de özgür olmadıgınızı kanıtlamakta. Ama elbette o sizin sorununuz.

Bu arada imdat ki ne imdat.

Benim dil atı saatim. Evrensel gene yazmış. Hem de x ve y leri

Kusura bakmayın, ben bir kutba kadar gidip geleyim. :flock:

saygılarımla

esron
25-09-2009, 23:37
E-İ

Okudum o yazıyı ben ve hatta bir nedenden çok sevdim...

Hiç epistemolojik dememişsiniz... Bu kelimeyi görünce ben ilâç prospektüsü okuyor gibi oluyorum da... :)

evrensel-insan
26-09-2009, 02:57
Saygideger esron;

Epistemoloji; Felsefenin bilgiyi inceleyen ortaya koyan dalidir. Bir adi da bilimsel felsefedir. Herhangi birseyin epistemolojik olmasi demek bilimsel olarak; bilimin o ana kadar geldigi yer demek. Eger bilimi geldigi yerden daha uzaga cekersen; bu bilimsel degildir ve spekulasyon ve inanc olur.

Epistemolojik gerceklik demek te; senin iraden disinda ve sana yansiyan somut ve soyut hersey demek.

Madde ve dusunce-tanri- metafizik dalinin konusu iken; kavram bilginin yani epistemolojinin konusudur.

Yani metafizigin ortaya attigi hem dusunsel; hem de maddesel ideolojilerin; kavram oldugunu soyler.

Kisaca; kavram; beynin, yani maddenin fonksiyonu dusuncenin, yani tanri'nin bir urunudur. Iste OLSALLIK, yani zamansal ilk ve yaratilissal yaratici cikmazi budur.

Halbuki; yaratilissal/maddesel yanasmak yerine; epistemolojiden yanasirsan; her ikisinin de bir kavram oldugunu ve bu kavramin yaraticisi insanoglunun (madde degil, beyin; tanri degil, dusunce) hem soyuttan, yani dusunce, hem de somuttan, yani fizigi olan yapisini kavram olarak ortaya koyarsin.

Epistemolojik gercekcilik; hem sorunun tum resmini verir. Hem de cozumu gosterir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
26-09-2009, 03:16
Teşekkür derim bilgi için ama kelime hâlâ kimyevi bir muhteviyat çağrışımına sahip benim için... :)

evrensel-insan
26-09-2009, 03:20
Saygideger esron;

O zaman sende, gerektiginde ilac olarak "sifa niyetine" kullanirsin.:cheer2:

Saygilarimla;
evrensel-insan