PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'nin 15 sene sonraki hali ne olur?

GODİSLOVE
26-09-2009, 23:25
günümüzde yaşanan bir cok olaylar amerkayla olan ılıskıler kurt acılımı ermenı meselesı enerjı meselelerı vs her gelısme bır cok konu bunu dusunmeye sevk ettı benı uyelerınde bu konu hakkındakı dusuncelerını oğrenmek ıstedım acaba turkıyenın 15 sene sonrakı halını ya da gelecekte kı halınını ne durumda goruyorsunuz?

Mutezile
26-09-2009, 23:27
Kesinlikle ve kesinlikle iktidarda kimlerin olduğuna bağlı..

GODİSLOVE
26-09-2009, 23:28
su ankı gelısmelere baglı olarak ne durumda gorursunz acaba onu merak edıyorum..saygılar..

Portakaloglu
26-09-2009, 23:36
Nur topu gibi bir şeriat ülkemiz olur...
Halkın %50si A partisine oy verdikçe...

Mutezile
26-09-2009, 23:38
**abd güdümünde fırat ve dicle üzerindeki hakimiyetini yitirmiş, bor'u kullandırtılmayan, petrolü çıkarttırılmayan, Dış borcu akıl almaz boyutlara vardığından kayıtsız, şartız biat etmiş bir Türkiye Cumhuriyeti.

**Adını ve sınırlarını da koruyabileceğinden çok şüpheliyim.

**Halkı bitik, ezik, mutsuz, parasız bir ülke

**Recep T.E'nin Azerbaycan parlamentosunda verdiği ''Karabağ sözünün'' arkasında durmayacağı bugünden de şekillendiğinden Kafkasyada tek dostu kalmamış, dış itibarı bitik bir ülke.

** Yeni konuşlanması planlanan Patriotlar yüzünden abd'nin taşeronu görevini ifa ederken de İran'la papaz olan bir ülke..

Kusura bakma; daha pembe bir tablo çizmek isterdim..

ama şu anki gelişmelere bakarak, başka bir tablo göremiyorum..
Sen nasıl bakıyorsun geleceğe?

evrensel-insan
26-09-2009, 23:44
Saygideger portakaloglu;

Seriat en olamaz bir imkandir. Ne ABD, ne Israil, ne Avrupa; bunu istemedigi gibi, bu BOP projesine de uymaz. Yoksa Osmanli devam ederdi. Ayrica; bu ne RTE,nin, ne F.Gulen'in ne de evengalizmin isine gelmez. Ben daha once bunlari anlatmistim. Olacak olan; cemaat temelli bir evengalizme bagli ilimli islam ve de BOP temelli sorosvari ozgurlukcu demokrasinin paylastirimi.

Bu pek o kadar da yakin gozukmuyor. Cunku BOP sadece Turkiye'ye bagli degil. Isin icinde Iran ve Suriye de var.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Portakaloglu
26-09-2009, 23:52
Belli olmaz yav.Şimdi de canları şeriat çekmiştir belki.
Şaka bir yana doğrudur....
Ama şeriat olmazsa değişen birşey olmayacak.Tayyip oldukça.Türkiyenin geleceği hal;

http://img267.yukle.tc/images/9661hobo1.jpg (http://www.yukle.tc)

theatre
26-09-2009, 23:57
On beş sene sonra bütün batı Türkiye dahil Çin'in işgalinde olacak..

Asya ve Afrika'dan yeni bir kavimler göçü yaşanacak..

Çinliler Anadolu'ya tek bir ırkın göçüne izin verecek..

Anadolu,tarihinde ilk defa homojen olacak..

Bu ırk..

Lan..

Ben bu sitede yazmayacaktım..

Dilxweş
27-09-2009, 00:01
15 sene sonra türkiye kalmaz.

jayjay.
27-09-2009, 00:03
Türkiye 15 sene sonra fakirliğin ve bugünkü eğitim sistemine dayanarak cehaletin getirdiği bir milliyetçilik çizgisine girer. Bu milliyetçilik bugünkünden çok daha aşırıdır. Gerçi milliyetçiliğin her türlüsü kötüdür ve tehlikelidir.

Zaten bugün Türkiye'deki gerçek tehlikenin şeriat tehlikesi değil, faşizm tehlikesi olduğu zamanla daha da çok ortaya çıkacaktır. Tabii faşizmin sonundaki at gözlükleri ile dine bakış doğal bir sonuçtur. Yani Hz. Muhammed'in de Türk olduğu hipotezini ortaya atan "sözde aydın" eski bakanımızın tezine inanacak çok kişi çıkacaktır.

Konuyu dağıtmayim.
Her geçen gün kutuplaşmalar daha da artıyor. Bu eninde sonunda patlak verecek, ama umarız ki bu patlak bir sınır haritası çizmesin.
15 sene sonra hazırda bulunmayan ancak piyasada bulunan Bor madeninin çok olması nedeniyle belki de Bor'dan köşeyi dönme ümitlerimiz tükenecek.
Belki de Kürtler güneydoğu'daki petrol rezervleriyle zengin olacaklar, tabii o sırada biz hala kerkük petrolleri bizimdir diye iddia ediyor pozisyonda olabilecek miyiz bilemiyorum...
Değişik fanteziler yaptım farkındayım :)
Saygılar...

dogruluk
27-09-2009, 00:16
15 sene sonra türkiye kalmaz.

mondoros ateşkes anlaşması imzalanır. herkes istedigini alır( ABD,Rusya,Almanya vb.ülkeler) bizede ne olur galiba din adı altında satılan köle ve cariyeler olarak kalırız

GODİSLOVE
27-09-2009, 22:28
aslında olumlu bakmayı ısterdım fakat bellı kı halkın hıcbır umıdı kalmadı artık..bence 15 sene sonra turkıye enerjı dagıtımının odak noktası olacak fakat bu turkıyeden cok amerıka ve emperyalıst ulkelerın ısıne yarayacak..belkı dogu anadolu bızım bır topragımz olmaktan cıkabılır ya da o bolgeye ozerklık verılebılır dolayısıyla kurdıstan ve amerıka ortak calısmalarıyla o bolgeden petrol sayesınde baya bır para kazanılacaktır ama turkıyeye faydası dokunmayacaktır..turkıye her zman oldugu gıbı pıyon ulke olma konumunu korur..

rodof
27-09-2009, 23:42
bu konuda fikir beyan etmek zor olsa gerek ,deyim yerindeyse at atabildiğin kadar .
bu durumda pek yakışık kalmıyor doğrusu ,münecimlik diye bir terim vardır nedir bilmem .

ama şunu ün görmemek mümkün değil ,malum 2014 ,mehdi gelecek söylentileri almış başını gidiyor ,mehdinin gelişi huzurun barışın gelişi demekmiş ?...
savaşsız bir dünyanın olması vs.

aslında iyi bir başlık malzemesi olur sanırım ..

arkadaşlar gerçek anlamda yerleşik bir demokratik cumhuriyet -sosyal devlet işleyişi olmadığı sürece ,vatandaşlar arasında dışlama başkalaştırma yaklaşımları kalkmadığı sürece memleketin daha iyiye gideceği varsayımı hayalcılık olur .

düşünsenize tc.vatandaşı olarak batılının egelisiyle veya doğulusuyla ne tür bir sorunu olabilir .işlevsiz kalan mekanizmasının yetersizliğinin sonucumu aynı vatandaşın vatandaşa olan kabulenmeme anlayışı ,ne dersek diyelim ülkeye huzurun gelmesi için kim neler yapıyor anlayışı ünemli ..

sağolsun iktidar partimiz bir açılım başlatı ,sonu huzura barışa vesile olması dileğiyle olsun diyelim .ama mhp karşı çıkması bir derece kabul edilir bu chp ne akla hizmet etiği anlamış değilim .

çünkü biliyorki kürt sorununu kim çözerse tarihe mal olacak biri olacak .
ondan dolayı akp hazm edmemelerinin bir sonucudur olsa gerek ceviz içini doldurmuyacak bahanelerle karşı koyuyorlar .

bu ülkeden başka ülkemizin olmadığını birileri artık bilmeli ,bir alman veya rus vs. vatandaşı olsaydım diyecek lafım olmazdı ama tc. vatandaşı olarak bu ülkede çatışmalar bitsin göz yaşları dinsin denmesi bile dar zihniyetli bazılarını rahatsız ediyor .
aslında sormak lazım 5 km bir mermi sesi duyduklarında ne his ediyorlar .
ucuz vatanseverlik naraları atarak bir yerlere varılmaz .
her gün insanlarımız ölüyor kimin umurunda anlayışı ne derece doğrudur .

bu memleketi hep birlikte kurtardık hep birlikte yaşıyacağız başka şansımız yok .
saygılarımla..

Titan
28-09-2009, 21:15
Sınırlar korunacaktır ama biat kültürü alabildiğine yaygınlaşacağından, egemen güçlerin gözetimi altında tarikatlar koalisyonu tarafından yönetilecektir.

Engse Hohol
26-11-2016, 17:34
2017'e girerken,
Benzin'in Litresi 4,93 TL.
Mazot-Dizel Litresi 4,30 TL.
ve 1,599 CC motorlu arabaya ödenecek ÖTV oranı %60.
ve 1,999 CC motorlu arabaya ödenecek ÖTV oranı %110.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15181444_1706409333020351_7965223676352683893_n.jp g?oh=42251fff3c8435ad9d175816d66e9a70&oe=58D01FF7

Asinus Orientalis
26-11-2016, 21:20
Bendeniz bu son 15 seneyi muhteşem bir tecrübe olarak görmekteyim. Medeni, özgür, dini rejimlerden bağımsız olmanın zaruretini ve kıymetini her bir haneye ve dahi her bir bireye bu iktidar gönülden anlattı. Çünkü ekonomik sorunlar, huzursuzluk, bireysel özgürlüklerimizin kaybı vs her birimize tek tek, sıkılmadan, üşenmeden uğradı. Hepimiz neyin ne olduğunu yakından, derinden ve iyi anladık diye düşünüyorum.

15 sene sonrası ? Taş gibi olacağız, efendim, zerre endişeniz olmasın. :hippie:

Shutur Nahundi
28-11-2016, 17:22
Ötv 14 yılda 6 kez arttı. 1.6 litreli araçların ötv'si 2002 yılında yüzde 27 ile başlamıştı. Yüzde 27'den yüzde 60'a 14 yılda gelindiyse bir sonraki 14 yılın sonrasını hesaplayın. 1.6 litreli motor nedir, bi de bu var. 1600 CC ya! 1600 CC'ye motorsiklet var, ayıp değil mi? Dünyalılar 8 silindirli arabalara biniyorlar, biz 3 silindirlilere bineriz yakında. Avrupada V8 3.2 litrelik engines binen Avrupalı ile nasıl eşit olacağız biz? AKP'lilere sorsan bir de bizim avrupadan geri kalır yanımız yok.

Tumagü İskicap
23-04-2017, 16:36
Akp millete araba satın aldırmazsa otoyol ve köprüler zarar eder ki ediyor. 3.boğaz köprüsü, avrasya tüneli ve izmit körfezi köprüsü zarar veriyor hem de diğer 2 köprünün getirdiği vergilerden fazla. Akp yandaşları bile Osmangazi köprüsünü kullanmaktansa izmit körfezini dolaşıyor. Niye, pahalı çünkü. Avrasya tünelinden günde 18.500 civarı araç geçmiş ama yapıcı firmalara ödenmesi gereken garanti parayı karşılamaya yetmiyor. Bu yeni yapılan 2 köprü ve avrasya tüneli geçiş ücretlerinin rekabetçi bir düzeye indirilmemesi durumunda devlet, geçiş garantisi nedeniyle 22 yıl daha zararı karşılamaya devam edecek deniliyor ki görünen de o.

Engse Hohol
23-04-2017, 18:22
Dini bayramlarda da bedava olur bu köprüler.
O zaman "ayranı yok içmeye, atla gider sıçmaya" deyimi gerçek olur.

İşaret dili için bak (http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&kelime=ayran%C4%B1%20yok%20i%C3%A7meye,%20atla%20( veya%20taht%C4%B1revanla)%20gider%20s%C4%B1%C3%A7m aya&cesit=3&guid=TDK.GTS.53cb206f437467.51582606), parmak alfabesiyle gösterilişi;
http://www.tdk.gov.tr/components/com_gts/assets/images/a.gifhttp://www.tdk.gov.tr/components/com_gts/assets/images/n.gifhttp://www.tdk.gov.tr/components/com_gts/assets/images/r.gif

spartacus
23-04-2017, 19:06
AKP'lilere sorsan bir de bizim avrupadan geri kalır yanımız yok.
Gittikçe köhne işler çeviriyorlar ve daha ilerideler, o sebeple Avrupa kıskanıyor.

hatta açılışı yapılmış yandaşa peşkeş tesisleri bile, yıl içinde siyasi kandırmacaya ihtiyaç halinde, tekrar, tekrar açılış yapabilmekteler, hatta gıyabında toplu açılış bile yapabilmekteler, dünyada örneği yok, dünya kıskanıyor...

Bunlar otomobillerde, tek silindirli, iki zamanlı bir su motoru bile kullansa, dünya kıskanacak, bizde neden yok diye dövünüp, duracak.

Natan
24-04-2017, 13:31
Ohallerden yararlanilarak hukuksuzluklar resmilestirildi. Halkin hesap sormasini birak, meclisin sesini kestiler. Dunyada en fazla gazetecisinin hapiste bulundugu bir ulkede yasiyoruz. butun hak ve ozgurlukler fasizmin eli sopali askerleri araciligiyla tehtit altina alinip, halkin ifade ozgurlugune darbe yapildi. Darbeler kotudur. Peki 15 yillik kesintisiz iktidarlari suresince yasanan nedir? Insanlar muhalefet etmeyi birakin, fikrini ifade etmeye korkar oldu.

Dusunce suclusu diye bir kavram vardi. Bu devirde akp'yi sevmemek suc oldu. Akp'li degilsen vatan haini, bolucu, teroristsin yaftalamasi ile insanlar korku ve baski altina alinip sindirilmek istendi. Isteniyor. Insanin insana saygi duymadigi, insanca yasamanin mumkun olmadigi, sermaye/emek celiskisinin farkina varilmadigi, iscilerin, patronlarin ayaklari altinda ezilip, emeklerinin gasp edildigi bir ulkede yasiyoruz.

Ulkenin belirli sehirleri yikildi, binlerce insan oldu ve gizli ic savas yasaniyor. Toplum, iktidar hirsiyla gozu donmuslerin agzindan akan salyalara gore nefret duygulari biriktiriyor yureginde. O yuzden agzi, dili, kelimeleri pis!

Amon yarebbi
27-08-2017, 21:50
Doğu elden çıkar

Orta Anadolu çomar ve çomariçelere kalır , bunlarda bir kaç yıla kadar önlerine yal atılmadığı için ölür giderler.

Karadeniz aslına döner.

Batı ise anadolunun tamamında ne kadar laik ve cumhuriyetci varsa onların toplanma alanı olur.

İstanbul biz hariç , dışarıdan artık kimse onun elinde kalır.

Akdeniz çok nemli ve sıcak alana girsin.

kartopu
28-08-2017, 11:47
günümüzde yaşanan bir cok olaylar amerkayla olan ılıskıler kurt acılımı ermenı meselesı enerjı meselelerı vs her gelısme bır cok konu bunu dusunmeye sevk ettı benı uyelerınde bu konu hakkındakı dusuncelerını oğrenmek ıstedım acaba turkıyenın 15 sene sonrakı halını ya da gelecekte kı halınını ne durumda goruyorsunuz?

Gelecek hakkında fikir üretmek zordur. Olasılıklardan söz etmek gerekir.
Türkiye de veya İslam alemin de en fazla tartışılan konulara bakmak gerekir.

Tartışılan 2 konu var. 1- birileri tarafından çizilen sınırlar ve ikram edilen iktidar biçimleri. 2- günün şartlarına uymayan (siyasal din)din anlayışı.

Türkiye de bu koşulların içinde. 1- haritalar. 2- din anlayışı bunun ikisi de değişme uğrayabilir.
Türkiye devleti duyguları ile değil de aklı ile davranırsa siyasi sınırlarını büyütebilir aklı ile davranmaz sa küçülebilir ama her iki koşulda da Türkiye de din anlayışı değişecektir.