PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hülya Avşara'a Bölücülük Soruşturması

placebo
27-09-2009, 22:39
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kürt açılımı”na ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle sanatçı Hülya Avşar hakkında, “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle soruşturma açtı.

Sanatçı Hülya Avşar, 24-25 Ağustos’ta Milliyet’te Devrim Sevimay’a verdiği röportajda hükümetin Kürt açılımı ile ilgili çalışmasını değerlendirmişti. Annesinin Türk babasının Kürt kökenli olduğunu anlatan Avşar, özetle şunları söylemişti:
Demokratik açılım meselesinden ben çok korkuyorum. Korkuyorum, çünkü bu öyle bir mesele ki, artık dönüşü yok. Bu işe başladıysanız bitirmek zorundasınız. En azından başarmaya doğru gidildiğini hissettireceksiniz. Aksi halde bu yeni doğmuş bebeğin ağzına memeyi verip en güzel anında çekmeye benzer, ki bu çok tehlikeli. Çünkü o zaman ne olur o bebek? Kıyameti koparır, olay çıkarır. Ne zaman ki sen yine o memeyi ağzına verirsin ya da başka bir meme; ancak o zaman susar, başka türlü kurtulamazsın artık.

Türkler bu ülkenin bölünmemesini istiyor. Topraklarını, milletlerini korumak istiyor. Buna da sonsuz hakları var ama yöntem hataları yaptıklarını kabul etmeliler. Ben de sonuna kadar Türküm; ama bu Kürtleri yok saymak, onlara etnik baskı yapmak anlamına gelmemeli. Yıllardan beri Anayasa’yı değiştiriyorlar, bir kez de barış için değiştirsinler.

Sadece acırım ona, (Öcalan’ı kastediyor) o kadar. Aslında insanlara kızmak, yargılamak zamanı da geçti artık. Siz çağırdınız diye yıllardır dağlarda yaşayan insanlar “Lay lay lom” diyerek inmeyeceklerdir diye konuşmuştu

Soruşturma sonunda hakkında dava açılması durumunda Avşar, TCK’nın 216. maddesindeki, “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmüyle yargılanacak. Avşar, bu suçu basın yoluyla işlediği için TCK’nın 218. maddesine göre, ceza istemi yarı oranında artırılacak. Bu durumda dava açılması halinde Avşar, 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

http://www.kanaldhaber.com.tr/HaberDetay.aspx?haberId=51385&catId=32

cigi
27-09-2009, 22:43
Bu kurnaz savciyi tebrik etmek gerekir.
Artik gazete sayfalarinda ve tv lerde görünme rekorlari kirarak meshur olur.
Türkiye'de bunun adina, hukuk ve bagimsiz yargi diyoruz.:lol:

AYATA
27-09-2009, 22:47
yahu son aşkı tarafından da terk edilen bir sanatçı eskisinin, gündeme gelmek için ortaya attığı saçma sözlere itibar etmemek lazım....Hülya Avşar ile Röportaj aynen şöyleydi....demek anneniz Türk babanız Kürt hülya hanım Ya babanız ın annesi ve babası ne idiler...efenim onların ikiside Türk'tüler???????????????????????...bu nasıl ironidir bu nasıl dumurdur yahu...Babasının anne ve babası Türkmüş ama Babası Kürt müş breh breh breh.

byspy
27-09-2009, 22:48
söz konusun savcının istifasını istediğini öğrendim haberlerde

pante
27-09-2009, 22:54
Bence ironi değil Ayata.
Kadın ciddi. :)
Anlaşılan dedelerinden sonra asimilasyona uğradıklarını ve babasının Kürtleştiğini yazıyor.
Anadolu'da Türkleşen Kürtler olduğu gibi, Kürtleşen Türkler de var.

dilaver
27-09-2009, 22:59
Hülya Avarın ne söylediginden çok ona soruşturma açılabilmesi konumuz olmalı.

saygılarımla

ozgur_
28-09-2009, 22:09
Hülya avşar ne olduğu konusunda bilgim yok sanırım forumdaki birçok kişi içinde bunun önemi yoktur.
Ancak Ardahanda Avşar soyisimndeki insanlar ardahanın hoçvan bölgesine bağlı hasköyde yaşamaktalar. Hasköy ve avşar soyisimindeki insanla kürttur. Hoçvan ardahanda 21 köyünden oluşan bölgenin tarihi adıdır. Yöre yerel halk tarafından hala Hoçvan olarak bilinir ve adlandırılır. O bölgede Avşar soyisimin taşayan insanlar bölgeye göre oldukça eğtimli ve yörenin önde gelenlerindedir. Avşar söyisimide soyadı kanunu çıktıktan sonra farklı dillerde soyismi yasak olduğundan birçok soyisimi gibi türkçe alınmıştır. Bilindiğ gibi türkçe dışındaki söyisimleri yasak olduğundan o dönemde soyisimlerini genelde ya nufus müdürlüğünde çalışanlar vermekteydi yada kendilerine verdikleri adın enyakın türkçe telefuz şeklinin nufus kütüğüne geçmekteydiler. (O nedenledir ki günümüzde azınlıklar dışındaki tüm söyisimler türkçedir) Örneğin avşar soyisimini elel alacak olursak Kendilerini Hawşer diye adlandıran insanlar isimler türkçeye uymadığı için avşar olmuştur. Soyisimi hikayesi ve konusuyla ilgili Hülya Avşarın Kuzeni KADEP genel başkan yardımcısı Yüksel avşarın açıklaması ağıdaki linkte yer veriliyor. Ayrıca linkte Hoç-Fed başkanı Osman Avşar ve yöreden çıkan ünlü kürt sanatçı ozan Dinonunda açıklamaları bulunmaktadır. Hülya Avşarın açıklamasına bakınca ortada gerçekten bir ironi var ama bu ironinin sebebi Hülya Avşar mı diye düşünmek gerekir.

http://www.nebioglukoyu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52:huelya-avara-tepkiler-bueyueyor&catid=1:son-haberler&Itemid=50

Hoçvan bölgesiyle ilgili linkler.

http://www.hocvanhaber.com/

Avşarların köyü hasköy

http://www.hocvanhaskoy.com/

3.yol
29-09-2009, 03:03
Ozgur arkadasim sagol bilgiler icin,

Iste kucuk bir ornek Cumhuriyet tarihinde Kurtlere baski ve ayrimcilik olmamamis diyenlere .... Bunun gibi bir cok ornek var .....

Hulya Avsar da o soylesisinde icten bir sekilde hislerini anlatmis .... Acikcasi ben bu yurekliligini taktirle karsiladim ve hicbir sekilde magazin haber olarak gormedim ....

CUNKU, insanlarimizin konusmaya ihtiyaci var, on yillarca sure gelen baskinin sonucu aciga vurulmayan duygulardir bunlar ....

Sunni laik Turkler bu duruma dusmedikleri icin anlayamayabilirler, aralarinda anlayanlar var tabiiki ama azinlikta. Halbuki kurtulus savasini hepimizin atalari omuz omuza dusmana karsi verip zafere ulastik ve Cumhuriyet kuruldu sonucta .... Sonra, alevisi , kurdu, dindari baski altinda kaldi ....

Artik insanlarimizin konusabilmesi lazim, yasakla zorla bunun onune gecmek resmen BOLUCULUKTUR ......

'Yurtseverlik'ten bahsedildi su birkac gunden beri ... sustum ama takip de etmedim degil ....

Bence bu forumdaki herkes yurtseverdir hangi politik goruste olursak olalim ....

Aramizdaki fark yurtseverligi sadece milliyetci olmaya baglamamizdadir yanlis olan ... Halbuki her turlu etnisiteyi , siyasi gorusu kapsayan vatandaslik kavramindan yola cikmamiz gerekiyor .... Yani hepimizin bir ve tek vatani var , hepimiz TC'nin vatandasiyiz.
Kurd olmussun , Ermeni olmussun , Turk olmussun, hicbir onemi yok benim icin eger bu vatani sahipleniyorsan .....

O zaman su cok onemli soru karsimiza cikiyor ;

Nasil her turlu etnisite'den , politik gorusten insani birlestirip bu vatana aidatliklarini pekistirecegiz ?

Cevap: Her insana insan gibi davranarak , hukuk devleti olarak , kimseye ayricalik gozetmeden haklarini savunarak , ifade ozgurluklerini , kulturel ozgurluklerini anayasa ile guvence altina alarak .... vatandasin Devletin kulu degil, devletin vatandasin bir memuru zihniyetini insanlarimiza yerlestirdigimiz zaman

Iste o zaman TC icinde veya disinda yasayan vatandaslarimiz kendilerini bu ulkeye tamamen ait hissedeceklerdir .....

Iste yurtseverligin en saglam sekli budur ve milliyetcilik'ten degil vatandasliktan almalidir gucunu ....

Gecis donemindeyiz arkadaslar .... bu konular hemen cozulmeyecek ...
Hulya Avsar gibi insanlar konusacak .... buna kizip dava acanlar olacak .....
ama ben umutluyum ....

Sonunda bu sorunlarimizi cozecegiz ve Turkiye'yi kimse tutamayacak :)

Saygilar,

evrensel-insan
01-10-2009, 03:37
Saygideger arkadaslar;

Iste yurtseverligin en saglam sekli budur ve milliyetcilik'ten degil vatandasliktan almalidir gucunu -ucuncuyol-

Yurt/vatan-vatansever/yurtsever-vatandas-yurttas/Vatandassever-yurttassever

Sadece, Turksever, Kurtsever, Ermenisever v.s. olma ve ayirma. TC vatandasini sever ol.

Turk olarak, Kurt olarak, Ermeni olarak v.s.; TC vatandasini sever ol.

Saygilarimla;
evrensel-insan