Ozgur arkadasim sagol bilgiler icin,
Iste kucuk bir ornek Cumhuriyet tarihinde Kurtlere baski ve ayrimcilik olmamamis diyenlere .... Bunun gibi bir cok ornek var .....
Hulya Avsar da o soylesisinde icten bir sekilde hislerini anlatmis .... Acikcasi ben bu yurekliligini taktirle karsiladim ve hicbir sekilde magazin haber olarak gormedim ....
CUNKU, insanlarimizin konusmaya ihtiyaci var, on yillarca sure gelen baskinin sonucu aciga vurulmayan duygulardir bunlar ....
Sunni laik Turkler bu duruma dusmedikleri icin anlayamayabilirler, aralarinda anlayanlar var tabiiki ama azinlikta. Halbuki kurtulus savasini hepimizin atalari omuz omuza dusmana karsi verip zafere ulastik ve Cumhuriyet kuruldu sonucta .... Sonra, alevisi , kurdu, dindari baski altinda kaldi ....
Artik insanlarimizin konusabilmesi lazim, yasakla zorla bunun onune gecmek resmen BOLUCULUKTUR ......
'Yurtseverlik'ten bahsedildi su birkac gunden beri ... sustum ama takip de etmedim degil ....
Bence bu forumdaki herkes yurtseverdir hangi politik goruste olursak olalim ....
Aramizdaki fark yurtseverligi sadece milliyetci olmaya baglamamizdadir yanlis olan ... Halbuki her turlu etnisiteyi , siyasi gorusu kapsayan vatandaslik kavramindan yola cikmamiz gerekiyor .... Yani hepimizin bir ve tek vatani var , hepimiz TC'nin vatandasiyiz.
Kurd olmussun , Ermeni olmussun , Turk olmussun, hicbir onemi yok benim icin eger bu vatani sahipleniyorsan .....
O zaman su cok onemli soru karsimiza cikiyor ;
Nasil her turlu etnisite'den , politik gorusten insani birlestirip bu vatana aidatliklarini pekistirecegiz ?
Cevap: Her insana insan gibi davranarak , hukuk devleti olarak , kimseye ayricalik gozetmeden haklarini savunarak , ifade ozgurluklerini , kulturel ozgurluklerini anayasa ile guvence altina alarak .... vatandasin Devletin kulu degil, devletin vatandasin bir memuru zihniyetini insanlarimiza yerlestirdigimiz zaman
Iste o zaman TC icinde veya disinda yasayan vatandaslarimiz kendilerini bu ulkeye tamamen ait hissedeceklerdir .....
Iste yurtseverligin en saglam sekli budur ve milliyetcilik'ten degil vatandasliktan almalidir gucunu ....
Gecis donemindeyiz arkadaslar .... bu konular hemen cozulmeyecek ...
Hulya Avsar gibi insanlar konusacak .... buna kizip dava acanlar olacak .....
ama ben umutluyum ....
Sonunda bu sorunlarimizi cozecegiz ve Turkiye'yi kimse tutamayacak
Saygilar,